‘Ik voel de druk bij Feyenoord al tweeënhalf jaar, ik ben eraan gewend’

Vrijdag, 26 januari 2018 om 14:10

De positie van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord is momenteel allesbehalve stabiel. De oefenmeester leidde de Rotterdammers vorig seizoen nog naar het kampioenschap in de Eredivisie, maar titelprolongatie lijkt reeds onmogelijk. Van Bronckhorst benadrukt in aanloop naar de competitiewedstrijd van zondagmiddag tegen ADO Den Haag dat het niet meer dan normaal is dat hij momenteel onder druk staat in De Kuip.

Feyenoord kwam met een nederlaag tegen Ajax (2-0) en een gelijkspel op bezoek bij FC Utrecht (1-1) niet overtuigend uit de winterstop en kijkt inmiddels tegen een achterstand van liefst zestien punten aan op koploper PSV "Ik voel de druk al tweeënhalf jaar, ik ben eraan gewend. Dat was in mijn spelersloopbaan ook het geval", wordt de trainer vrijdag tijdens zijn wekelijkse perspraatje geciteerd door RTV Rijnmond.

Van Bronckhorst hoopt het tij spoedig te kunnen keren met Feyenoord, maar is niet van plan af te wijken van zijn gebruikelijke aanpak. "Ik blijf hetzelfde doen als voorheen", vervolgt hij. "Feyenoord staat op een op positie die Feyenoord onwaardig is. We zijn niet blij met een vijfde plek. Ik heb vaker vaker gezegd dat wij te laag staan voor wie wij zijn en wat wij willen zijn."

De Feyenoord-trainer hoopt zondag tegen ADO te kunnen beschikken over Nicolai Jörgensen. De schorsing die de Deense spits overhield aan de Klassieker met Ajax zit er inmiddels op, maar het is niet uitgesloten dat hij nog dit weekend de overstap maakt naar Newcastle United, dat serieuze interesse heeft. "Ik wil het team bij elkaar houden, dat lijkt me duidelijk. Ik wil hem graag behouden voor de club, want het is een belangrijke speler. Ik weet dat er contact is, maar niet veel duidelijk hoe of wat", aldus Van Bronckhorst, die zegt te wachten op informatie van technisch directeur Martin van Geel.


Poll

Vind jij dat Giovanni van Bronckhorst de geschikte trainer is voor Feyenoord?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door ajaxglobal)

Hoe negatief er door veel mensen over Gio wordt geschreven snap ik echt niet. Het is de coach die na 19 jaar een kampioenschap heeft behaald. Daar zou die meer krediet voor mogen krijgen.

26 januari 2018 om 14:22

Ik schrijf het kampioenschap meer op het conto van Kuyt dan op het conto van Gio. Mensen mogen best negatief zijn als je als kampioen net na de winterstop al uit bent geschakeld om de titel. Mensen mogen best negatief zijn als je bepaalde spelers maar blijft opstellen, terwijl ze je keer op keer teleurstellen (bilal, laten invallen tegen ajax ipv bijvoorbeeld Larsson). En mensen mogen best negatief zijn als je zo ontzettend behoudend speelt tegen ajax, daardoor voor de tweede keer dit seizoen kansloos van ajax verliest en dan doen alsof het allemaal niet zo uitmaakt.

26 januari 2018 om 14:37

Gio de titel afnemen is niet correct Siceramo. Hij heeft vorig jaar een team gesmeden wat voor iedere meter wist te strijden en verdedigend heel goed stond. Maar toen dit jaar het centrum wegviel stortte alles in elkaar.

Maar dat neemt niet weg dat hij het nu niet meer op de rit weet te krijgen en dat zijn baan nu bij iedere andere club op de tocht zou moeten staan. Ik gun het hem niet. Maar ik moet zeggen dat de technische staf serieus tekortschiet wat betreft tactisch vermogen. En ook zie ik niemand daadwerkelijk beter worden onder zijn bewind.

26 januari 2018 om 14:51

Kuijt is zeker belangrijk geweest, maar het kampioenschap van vorig jaar is vooral ook toe te schrijven aan het Nederlandse succes in Europa. Als je ziet dat onze directe concurent van vorig jaar alleen maar rondom die wedstrijden punten heeft verloren, zegt dat genoeg lijkt me.

Verder helemaal een wat betreft verkeerde keuzes enzo. Maja, wie zouden we in plaats van Gio moeten nemen? Een beter seizoen dan afgelopen jaar is voor geen enkele trainer te overtreffen natuurlijk. Alles zat mee. Concurentie, arbitragezaken, scheidsrechterlijke beslissingen, ballen die net wel vielen (of juist niet tegen) etc.
Het was geweldig natuurlijk en ik denk dat daardoor het enorme succes voor ons nagenoeg niet te evenaren valt. Sowieso niet te overtreffen.

Wat betreft de klassiekers. Ja het was schaamteloos. Laf vooral, wij verliezen omdat we ons aanpassen aan de tegenstander, maar we moeten gewoon zorgen dat we ons spel opleggen aan Ajax ipv andersom. Maar goed dat is op de een of andere manier bijna altijd tegen hun.... Vooral in de Arena.
Hoewel ik er enorm ziek van ben, moeten we wel vaststellen dat dit slechts een van de 34 wedstrijden is... maja dat is echt een loser uitspraak eigenlijk, maar wel iets waar ik me nu aan vast wil klampen omdat ik er ieder jaar weer moedeloos van word tegen onze Amsterdamse vrienden...
Elk jaar hoop ik het weer... maar puntje bij paalte kom je weer van een koude kermis thuis...

26 januari 2018 om 15:33

Je krijgt wel punten voor originaliteit Sjakie. Dat niemand er eerder op jou strategie is gekomen, is eigenlijk wel vreemd, want het is best een voor de hand liggend idee.

On:
Ik vind de kritiek op Gio wel wat overdreven. Hij maakt soms rare beslissingen, maar vorig jaar was gewoon uitzonderlijk. Alle mindere wedstrijden werden gewoon gewonnen terwijl ze nu verloren gaan. Daarnaast is het spel slechter, zijn er meer blessures zijn Ajax en PSV kwalitatief gewoon sterker. Daar kan Gio weinig aan doen.

29 januari 2018 om 10:40

@migi

Ja toch? We moeten gewoon onze wil een keer aan hun opleggen. Door je aan te passen, sta je eigenlijk al met 1-0 achter, omdat je niet vanuit je eigen kracht speelt, maar naar de kracht van je tegenstander.
Zo moeilijk is het allemaal niet volgens mij, mag hopen dat de staf ook wel zo'n strategie kan verzinnen...

26 januari 2018 om 14:29

@ajaxfreak, Dat hij kampioen is geworden is geweldig, maar is dat dankzij of ondanks an bronkhorst? Ik zou Fraser wel een mooie opvolger vinden voor volgend seizoen, een echte clubman en heeft het bij ado en vitesse goed gedaan (vind ik)

26 januari 2018 om 14:39

Fraser en Gio zijn een pot nat. Bosz zou je veel verder helpen (als hij zou willen). van der Gaag haalt ook het beste uit zijn spelers (die zou ik ook de kans wel gunnen). Verder zou ik van Marwijk ook nog een keer terug willen zien komen.

26 januari 2018 om 14:58

Fraser hoef ik niet te zien, ik heb nou niet echt het idee dat er veel idee achter zit bij Vitesse.

29 januari 2018 om 13:43

@jorisdijk, Daar heb je een punt, dat ontkracht je alleen door van Marwijk te nomen want die maakt ploegen ook niet beter. Hij haalt alleen het beste uit een groep die al staat. Wanneer je kijkt naar zijn 2 grootste prestaties (uefa cup en wk finale) komt dat omdat hij er het beste uit kan hale, niet omdat hij bestaande spelers beter heeft gemaakt

26 januari 2018 om 14:38

Het was ook geweldig, maar het blijkt dit seizoen meer de verdienste van Dirk te zijn dan van Gio. Wouters werd ook al als redmiddel gehaald achter Gio om hem te sturen. Je merkt gewoon dat ie de weg kwijt is. Al die rare wissels, vage beslissingen.. Het legioen is op z'n allerminst blij met hoe het nu gaat. Het lijkt echt een manco te zijn van Gio. Hij ziet het niet of, ook belangrijk, hij wilt het niet zien

26 januari 2018 om 15:23

Lul niet zo dom Ajaxfreak. Jij volgt het helemaal niet, dat is duidelijk. Advocaat heeft een opstelling heeft een speelstijl neergezet, die Gio tot de dag van vandaag aanhoud met 3 verdedigende middenvelders, dat heeft de beker en het kampioenschap opgeleverd samen met de kwaliteit van een Elia, Kuyt en Jorgensen. Je ziet al heel lang dat er iets veranderd moet worden, omdat we niet aan het voetballen komen. Dat ziet iedereen, behalve Gio. Het jammere is gewoon dat hij erover gaat. Je ziet aankomen, dat wij er tegen PSV gewoon uitvliegen en de frustratie daarvan is, dat van Geel en ook Gio daar wat aan kunnen doen. Je ziet gewoon Feyenoord aftakelen. Verkeerde wissels, verkeerde timing, verkeerde speelstijl, verkeerde postities. Gewoon een slechte trainer Giovanni van Bronckhorst!!

In de zomer kunnen we zijn positie best tegen het licht houden, dan heeft hij er drie jaar op zitten en kunnen we wel een goed oordeel vellen. Ik zie er niets in om hem er tijdens het seizoen uit te gooien, ik zie geen andere geschikte trainers om het over te nemen en vind Gio ook veel te veel clubicoon om zoiets te doen. Als onze wegen scheiden zal dat in overleg gaan, daar ben ik van overtuigd. Ik verwacht dat we aan het eind van het seizoen wel de derde plek hebben, niet geweldig, maar wel waar je op basis van je begroting hoort te staan. En dat is helaas wel een beetje hoe het zit, we kunnen ons financieel nog niet meten met Ajax en PSV maar dat is wel wat wij supporters verwachten/hopen.

26 januari 2018 om 14:24

Eens, we kunnen ons financieel nog niet meten met ajax en psv. En dan lijkt een kampioenschap zoals vorig jaar inderdaad meer een incident dan structuur. Wij kunnen geen Romero's voor 10 miljoen en Neresjes van 12 miljoen kopen. De begroting van ajax en psv is al jaren stukken hoger en ajax en psv hebben jarenlang met zijn tweeen aan de top gestaan. Maar wat ik dan niet begrijp en ook echt gefrustreerd van raak, is waarom het zo lang duurt met dat nieuwe stadion. Uit vrijwel elk rapport blijkt dat dat nieuwe stadion ervoor gaat zorgen dat de begroting op hetzelfde niveau zal komen als ajax en psv en wellicht zelf iets hoger. Daarmee kunnen we structureel weer meedoen. Totdat het nieuwe stadion er is, zullen we waarschijnlijk geen kampioen worden en moeten de verwachtingen worden getemperd.

26 januari 2018 om 14:29

Ik heb het idee dat er nu wel stappen worden gezet, al heb ik er niet heel veel zicht op. Waarom het zo moeilijk van de grond kwam vind ik wel te verklaren. Als club gingen we sportief en financieel erg slecht. Daarnaast was er een economische crisis in de wereld en werd er erg kritisch gekeken naar overheidssteun of grote vastgoedprojecten. Gewoon een hele ongelukkige combinatie om je stadion net in die periode te moeten vervangen. Dat deed Ajax natuurlijk een stuk handiger, sportief toen wereldtop en de jaren 90 ging het lekker in Nederland economisch.

26 januari 2018 om 14:25

hij is de eerste trainer in 19 jaar die kampioen wordt...
hij is altijd een gentleman en een uithangbord voor zn club...
Al zn spelers zijn positief over m...
Hij houdt in de spelersgroep ook bij grote tegenslag de rust erin...

Klopt toch wel dat na het verwende ajax publiek, ze in Rotterdam Zuid het meest kritisch zijn van heel Nl

26 januari 2018 om 14:37

Klopt maar uiteindelijk draait het om de ranglijst en het vertoonde spel. Beide een dikke onvoldoende. Denk dat het beste is om Gio tot de zomer te laten zitten en dan samen met de directie te gaan analyseren. Mocht beide besluiten om uit elkaar te gaan dan zal niemand reputatie of imago schade opleveren.

26 januari 2018 om 14:47

Het is dan ook de grootste club van Nederland na ajax

26 januari 2018 om 15:49

Clarkkent2, ik wil hem ook zeker niet ontslagen zien, maar het spel was de laatste twee wedstrijden erbarmelijk, en dat valt tegen zo na de winterstop. Natuurlijk, een rotveld in Utrecht en in Amsterdam verliezen we vaak, maar ik was niet echt te spreken over de manier waarop. Ik denk dat de zomer een mooi evaluatiemoment is, maar persoonlijk vind ik Gio de ideale trainer en zou ik het liefst met hem doorgaan. Maar daar spelen sentimenten waarschijnlijk ook een rol in, ik wil Gio niet ontslagen zien worden en ik wil graag een groot Feyenoorder voor de groep hebben.

26 januari 2018 om 17:33

Baardgrasmus, de laatste 2? Zijn dat dan toevallig ook jou eerste 2. Of zijn jullie inde war met Rotterdamse clubs, dat jullie het over Excelsior hebben, dat we lekker rustig gaan wachten tot de zomer, terwijl we gewoon het slechtste voetbal van de Eredivisie spelen. Gaan jullie gelijk weer in de calimero rol en ook weer naar de Coolsingel als we nog 3e worden? 18 jaar ja, mag het dan eens? Als we een betere 10 hadden gehad dan Immers waren we al eerder kampioen geweest. Ajax staat op 35, PSV 25 en wij op 15, maar jullie willen graag degraderen lijkt het.

26 januari 2018 om 15:53

Hallo baargrasmus. Waar haal je die positieve kijk op gio vandaan? Ik snap niet dat mensen na 1 kampioenschap gelijk alles goed keuren. Zo komt Feyenoord toch nooit terug in de top. Ik zou ook niet direct een goede vervanger weten maar het is duidelijk dat Feyenoord met deze staf alleen maar verder weg zakt. Als je dat niet ziet ben je blind. En begin niet over de slechte spelersgroep want dat is grote onzin. We hebben een prima groep. Alleen worden de verkeerde mensen op de verkeerde posities gezet. En de spelers uit vorm telkens opgesteld. Hoe wil jij die 3e plek nog gaan halen? Ik zie Pec en az veel mooier en verzorgder voetbal spelen. Daar zit een idee achter. Bij Feyenoord is het elke wedstrijd weer opnieuw maar wat aanklooien.

Hetzelfde blijven doen en hopen op een andere uitkomst! Daar zijn een hoop bedrijven aan failliet gegaan.

Trainers van Ajax, PSV en Feyenoord weten als geen ander dat werken bij die clubs betekent dat je onder druk staat als je niet bovenaan staat. En zelfs als je bovenaan staat, dan is er alsnog druk. Hoort bij de functie.

Ik vind dat een coach na een succesvol jaar alle ruimte moet krijgen om zijn werk te doen. Je hebt er helemaal niks aan als je een nieuwe coach voor de selectie neerzet. Dit was te verwachten dat Ajax en PSV weer bovenaan gingen staan. Feyenoord was vorig jaar mentaal de sterkste, maar qua talent hebben ze het altijd moeten afleggen tegen die twee andere clubs. En als ze Jorgensen straks kwijt zijn, wordt het nog heel lastig voor de derde plaats.

Ik ben als Feyenoorder erg verdeeld over Gio, hij is de trainer onder wie wij weer eens kampioen zijn geworden dus daardoor verdient hij wel krediet. Maar ik vind hem dit seizoen erg zwak overkomen, zowel voor de camera als in zijn keuzes. Onbegrijpelijk dat Vermeer geen kans heeft gekregen na de winterstop en snap niet dat iemand als Vilhena nog in de basis staat en dat iemand als Diks bijvoorbeeld invalt tegen Utrecht. Voor Vilhena zou je kunnen stellen dat we niks beter hebben maar zet een larsson eens op 10 of geef Hansson eens wat meer kansen. In de competitie hebben we toch niks meer te zoeken dus hoop zondag echt eens wat nieuws te zien in de opstelling.

Nadat het mazzeltje van vorig jaar staan ze gewoon weer waar ze al jaren bivakkeren, ergens bovenin de subtop. Die selectie zou eens goed tegen het licht gehouden moeten worden, is echt te matig voor wat gewoon een topploeg in Nederland zou moeten zijn.

Speculeren op de vermeende bijdrage van de spelers en trainer aan het kampioenschap heeft geen zin. Gio was trainer en wij werden kampioen. Klaar. Echter, dit is ook de tweede keer dat Gio er een afschuwelijke janboel van maakt. Met gigantische investeringen en renovaties eis ik geen titelprolongatie, maar wel een competitief Feyenoord dat de fans een beetje kan vermaken, of tenminste wat punten pakt. Ik reken hem dat aan. In plaats van groei, ligt een volgende schandvlek op ons blazoen op de loer. Ik baal hiervan.

Alle loterijwinnaars hebben een geheim dat ze nooit aan het publiek zullen geven. 90% zal het geheim van hun succes in het graf bewaren, maar in dit leven zonder dat je het bezit, moet je anderen in het andere helpen om meer hulp te krijgen in de toekomst , het is nu zeven jaar geleden dat ik de loterij speelde, de grootste overwinning die ik won was $ 758.700.000 dollar, dag en nacht iets innerlijk vertelt me altijd dat er een perfecte manier is om de loterij te winnen, dus ik ga verder met mijn zoektocht die mij naar DR Ultimate heeft geleid die een loterij spreuk voor mij uitdeelde en ik won ($ 758.700.000 dollar) Ik twijfelde aanvankelijk aan hem, maar succes was het eindresultaat dat je kunt vragen om hem goed te schrijven op zijn Email {[email protected]} of whatsapp op (+1 {325 } 2619144] voor meer informatie, hij zal u zeker helpen om elke soort loterij te winnen

Ik vind dat er afscheid moet worden genomen van Gio, maar dan wel door de voordeur. Hopelijk komt er een leuke club langs. Als ik telkens het voetbal onder Gio word ik wel droevig. Hij is aan zijn derde seizoen bezig en ik heeft er geen enkele automatisme kunnen inslepen. Is alleen in bezit van 1 tactiek. Verschrikkelijk veldspel met een paar uitzonderingen. Durft zijn lievelingetjes niet te passeren terwijl die uit vorm zijn. Bijvoorbeeld Toornstra word vaak als wisselgeld gebruikt, want die mekkert toch niet. Niet dat hij goed speelt, maar er zijn zat andere die ook tot de ondergrens zakken. Graag een trainer die voor technische spelers kiest en niet een middenveld met dravertjes en weinig scorend vermogen. Fraser als persoonlijkheid zou wel passen, maar het voetbal onder hem verschilt niet veel van Gio. Wat mij betreft geen kandidaat.

26 januari 2018 om 15:54

Ik vond juist dat er vorig jaar erg veel vastigheden waren, met name achterin, maar ook de koppels op de vleugels liepen erg goed. We waren niet voor niets zo enorm stabiel dat jaar. Dat er dit jaar minder vastigheden zijn klopt, maar dat komt ook door al die blessures. Op dit moment loopt het middenveld gewoon matig, maar ik sluit niet uit dat een wisseling Toornstra/van Persie al snel een verschil maakt. Eventueel met Jorgensen op 10 en Van Persie in de spits.

Noem eens een trainer op die de laatste 19/20 jaar beter heeft gepresteerd dan v.Bronckhorst en kom niet met excuses aan want die krediet wordt v.Bronckhorst niet gegund.
Kuyt was goed maar om het kampioenschap op zijn conto te schrijven zijn onderbuikgevoelens gebaseerd op voorkeur.
Als een ploeg degradeerd zou het de schuld zijn van één niet populaire speler?, neen (!) de trainer is de verantwoordelijke net zoals de trainer verantwoordelijk is voor het succes.
Vergeet nooit dat een trainer ook afhankelijk is van het aan- en verkoopbeleid van de club en daaraan gekoppeld de invloed van blessures.
Het Feyenoord van het vorige seizoen is niet te vergelijken met de huidige selectie en om te verwachten dat de club weer even kampioen wordt is slechts een utopie.
Zie als sterk 'voorbeeld' het -veel rijkere- Ajax beleid.
Iets meer rationeel verder kijken dan je neuslengte lijkt me af en toe een goede raad.

26 januari 2018 om 17:22

Het kampioenschap kan je op allerlei conto's schrijven, maar nu is wel bewezen, dat dat niet op die van Gio kan. Vorig seizoen was er de wil om voor elke meter te knokken, vooral door Kuyt die de boel opzweepte, maar afgelopen half jaar, was het aan Gio om nu "zelf" zonder hulp van Kuyt en Advocaat een team neer te zetten. Als je dan gewoon blijft spelen met een middenveld, waar werkelijk iedereen aan kan zien, dat ze de bal nog geen 3 keer kunnen overspelen en zonder enig idee rondlopen. Wedstrijd na wedstrijd, verlies na verlies en je doet niets. Je hebt winterstop en je kan werken aan je speelstijl en je creativeit en noem maar op en je doet gewoon weer wat je in september ook al deed en wat niet werkte. Terwijl je ploegen als AZ, Pec, Utrecht allemaal tactisch veel beter ziet spelen met laten we zeggen minder materiaal. Je gaat telkens naar de kuip met 50000 man zit je te kijken en je denkt dat het rugby is met Toornstra als Quarterback, die zn schoudervullingsjasje aan heeft.

Wat trek je dan voor conclusie op een gegeven moment?

26 januari 2018 om 18:14

Denk je nu écht dat Kuyt het team (tactisch) had neergezet?
Nogmaals, de huidige selectie is niet te vergelijken met het vorige kampioensteam, het moet weer opnieuw gesmeden worden met de spelers die er zijn én dat kost tijd, nu zijn er jonge hoopvolle spelers bijgekomen.
Trek nou niet te snel conclusies bijna doordrenkt met emoties, probeer realistischer te zijn en lees mijn vorige bijdrage maar eerst goed en reageer daar eerst eens op.

26 januari 2018 om 18:40

Trek niet te snel conclusies zegt ie. Heb je de eerste seizoenshelft onder een steen gelegen ofzo? Allemaal slappe argumenten die je aandraagt. Standaard cliches, die als eerste gezegd worden door volgzame mensen. Iedereen kan zien dat het middenveld creatviteit mist en dat daar oplossingen voor zijn. Je komt helemaal niet to the point en je trapt open deuren in. Noem eens wat een nummer 6, 8 en 10 voor type spelers zijn dan? Gio heeft werkelijk helemaal niets toegevoegd aan Feyenoord. Kuyt heeft de boel opgezweept en Advocaat heeft de speelwijze bepaald. Is gewoon een slechte trainer die Gio.

Verkeerde wissels, alles slecht. Die gasten trainen elke dag en de trainer zal het wel zien. Feijenoord heeft een goed team alleen lukt het niet. Dus lekker azijn zeiken hier. Denk dat gio niet minder is dan koeman, beenhakker etc. Vorig jaar een een meester en nu een sul, waan van de dag. In het algemeen moeten trainers langer de kans krijgen.

nu al weg met hem, wordt toch niks meer, hoe hij omgaat met Vermeer, dat kan toch niet meer, nee als je het allemaal ziet, komt er niet veel meer uit bij hem, gauw lozen, heeft toch geld genoeg, schone lei beginnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord - AS Trencín: blessures, vermoedelijke opstelling, tv-uitzending

Feyenoord heeft donderdagavond een wonder nodig om de laatste voorronde van de Europa League te bereiken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moet in De Kuip een 4-0 achterstand zien weg...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren