Update: Kaiserslautern vervangt door hartaanval getroffen trainer

Donderdag, 1 februari 2018 om 12:41

De competitiewedstrijd tussen SV Darmstadt en FC Kaiserslautern is woensdagavond in de rust gestaakt. De trainer van de bezoekende partij, Jeff Strasser, kreeg in de kleedkamer een hartaanval en is naar het ziekenhuis gebracht, zo meldt Sky.

FC Kaiserslautern laat het vooralsnog bij een korte verklaring via Twitter: “Lieve FCK-fans, zoals jullie waarschijnlijk al wel hebben meegekregen, is de uitwedstrijd in Darmstadt gestaakt. De reden daarvoor is een medisch incident. Onze hoofdtrainer Jeff Strasser is voor controle op weg naar het ziekenhuis.”

Strasser klaagde volgens het televisiestation over ‘misselijkheid en duizeligheid’ en kreeg vervolgens een hartaanval. De stadionomroeper sprak van een ‘medisch noodgeval’ en liet om 19.58 uur weten dat de wedstrijd niet zou worden hervat. De scheidsrechter van dienst was Bastian Dankert uit Rostock.

De 43-jarige Strasser is een Luxemburger die sinds september aan het roer staat bij Kaiserslautern. Hij was eerder zeven jaar lang de trainer van CS Fola Esch uit zijn vaderland en won met die club in 2013 en 2015 de landstitel. Als verdediger kwam Strasser uit voor onder meer FC Metz, Kaiserslautern en Borussia Mönchengladbach. Hij speelde 98 interlands voor Luxemburg en scoorde daarin zeven keer.

Update 25 januari 09.07 uur - Luxemburgse coach van Kaiserslautern is ‘niet in levensgevaar’
Jeff Strasser is buiten levensgevaar. De trainer van FC Kaiserslautern kreeg woensdagavond in de rust van de wedstrijd tegen SV Darmstadt een hartaanval en moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd. “Hij is niet in levensgevaar”, verklaart een woordvoerder van de club. De training van donderdag zal worden geleid door assistent Alexander Bugera.

Update 1 februari 12.41 uur - Kaiserslautern vervangt door hartaanval getroffen trainer
Michael Frontzeck is de nieuwe trainer van FC Kaiserslautern. De 53-jarige Duitser, die tot medio 2019 heeft getekend, is de opvolger van Jeff Strasser. Laatstgenoemde kreeg onlangs een hartaanval in de kleedkamer en ‘moet voldoen aan een medisch voorgeschreven rusttijd’, zo liet de club uit de 2. Bundesliga woensdag in een statement weten.Gerelateerd

9 reacties (laatste reactie door jespaahh)

Vreselijk voor die man, hopelijk waren ze er snel genoeg bij en houdt hij er niets aan over

43 jaar pas, hopelijk komt hij er weer bovenop.

Altijd zeer vervelend om dit nieuws te horen. Je kent de man niet maar toch leef je mee, hopelijk kom je er goed uit!

24 januari 2018 om 22:34

Was jarenlang de enige Luxemburger die op 'hoog' niveau speelde. Gelukkig was de clubarts er snel bij.

25 januari 2018 om 12:48

Er is nu een tweede topspelers met een Luxemburgs paspoort: Pjanic.

Voor de mensen die het misschien interesseert ik heb de Duitse media gecheckt en daar vertellen ze dat de beste man hart steken voelde en misselijk voelde. Hierdoor heeft een clubarts de ambulance gebeld en tijdens de rit naar het ziekenhuis was hij bij zinnen

Verschrikkelijk.. Lijkt me ook vreselijk voor de personen die erbij waren, hopelijk geen ernstige gevolgen voor de man..

Hoop op volledig herstel.. verschrikkelijk...

Verschrikkelijk nieuws.. en ook nog zo jong, Hopen op een goed herstel.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

1. FC Kaiserslautern

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

0 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2011-2017 Fola Esch
2010-2012 Fola Esch
2009-2010 Grasshoppers
2009-2009 Fola Esch

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren