‘Ik begrijp niet waarom de KNVB Gullit tijdelijk heeft laten zitten’

Woensdag, 24 januari 2018 om 18:40

De KNVB presenteert in de derde week van februari waarschijnlijk de bondscoach, zo vertelde algemeen directeur Eric Gudde woensdag. Die nieuwe keuzeheer zal voor een flinke klus komen te staan daar het Nederlands elftal in de UEFA Nations League is ingedeeld bij de grootmachten Duitsland en Frankrijk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had de KNVB Ruud Gullit tijdelijk moeten laten zitten?


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door stillewillem)

Laat meneer van Wessem lekker zijn kophouden over wat de Knvb achteraf had moeten doen nu meneer van Wessem kennis heeft kunnen nemen van de loting van de Nations League. Niemand inclusief van Wessem heeft geroepen dat Gullit moest blijven om de vriendschappelijke wedstrijden en de Nations League in 2018 te spelen. Men vond het juist heel handig dat de nieuwe bondscoach een team kon smeden en pas vanaf 2019 serieuze wedstrijden hoefde te spelen. Nu de loting ongunstig is voor de Nations League weet van Wessem het allemaal heel goed vertellen.

"Ik hoop maar dat ze bij de KNVB zo slim zijn om eerst Frankrijk en Duitsland tegen elkaar te laten spelen. Als Oranje als eerste moet en verliest, wordt het helemaal lastig." Euhmmm... denkt deze man, ik zou bij god niet weten wie het is, nou echt dat de KNVB enige zeggenschap heeft over het speelschema?? Laat Frankrijk en Duitsland maar eerst tegen elkaar spelen hahaha, zou hij echt denken dat de KNVB dit zou bedenken en implementeren hahahah

Nu snap ik ook waarom ik anno 2018 een hekel heb aan zogenaamde voetbaljournalisten. Zo ook ene van wessem met zijn geweldige kijk op het voetbal. Deze afgestudeerde in de geschiedenis dacht op een gegeven moment wat kan ik hier in vredesnaam mee. Na wat baantjes belande hij in de journalistiek en zo ook bij voetbalmagazine Elf. Een magazine wat geen hond las en wat ook de geschiedenisboeken in kan. Van Wessem was wel slim want voetbal is een verdienmodel dus meneer de journalist graait met zijn onzinnige kijk op het spelletje maar mooi zijn boterhammetje binnen. chapeau! Helaas jammer dat hij met deze onzin en zijn andere zogenaamde journalisten, de gehele media naar beneden haalt. Prutswerk eerste klas!

Gullit is al goed bevriend met een paar spelers. Heeft in Italië heel veel geleerd .

Blijkbaar kan er over elke pannekoek met een mening over voetbal tegenwoordig een artikel worden geschreven. Wie is deze man? Wie besluit dat zijn bijzondere (en compleet nutteloze) mening de moeite waard is om te delen? Alsof Koeman (of wie dan ook) niet wil komen omdat ze tegen Frankrijk en Duitsland spelen in de nations League. Alsof het uitmaakt alsof we de eerste wedstrijd spelen of niet. Als je de eerste verliest krijg je net zo weinig punten als wanneer je de twee wedstrijd zou spelen en verliezen.

Ik kan meegaan met zijn opmerking om Gullit te laten staan als interim-hoofdcoach tot na de Nations Leaque maar wel om daarna éen van de assistenten te worden van de nieuwe Bondscoach, uiteraard indien beiden dat geen probleem vinden, zodat er nog enige interne consistentie gewaarborgd blijft.
De rest is onzin...tegen wie Oranje begint qua voordeel is mede afhankelijk van de stand; Laten we het eens positief zien, mocht Nederland met winst de 1e partij winnend afsluiten dan komt de druk van de verliezer op de volgende partij.
Moet Nederland hun 1e partij tegen de winnaar spelen dan zal het een heel open wedstrijd worden tegen een team dat al een partij met winst had afgesloten.
Wordt het tegen de verliezer dan spelen zij al met druk en moet Nederland daar gebruik van maken.
Als voorbeeld Frankrijk in de wk-kwalificatie poel; na winst op Nederland verloren zij tegen Zweden en speelden gelijk (!) tegen notabene Luxemburg nadat Zweden verloor tegen Nederland.
Zweden vs Luxemburg was een utopie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2186 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

72 fans

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren