Update: Stage Rodwell bij Vitesse afgeblazen om ‘organisatorische redenen'

Donderdag, 25 januari 2018 om 10:45Robin Bruggeman • Laatste update: 10:46

Jack Rodwell lijkt zijn langste tijd gehad te hebben bij Sunderland en de middenvelder is mogelijk binnenkort in de Eredivisie te bewonderen. Vitesse meldt namelijk woensdagmiddag dat de drievoudig Engels international een proefperiode in Arnhem zal af gaan werken. Rodwell wordt naar verluidt donderdag in GelreDome verwacht.

Rodwell wordt volgens de Gelderlander eerst onderworpen aan een fysieke test en zal zich dan vrijdag aansluiten bij het beloftenteam, aangezien de selectie van de hoofdmacht zich dan voorbereidt op het duel met PEC Zwolle van zaterdag. Sunderland heeft Rodwell naar verluidt aangeboden zijn nog tot 2019 doorlopende contract te verscheuren, maar de middenvelder zou zelf meer zien in een ‘gewone’ transfer.

Rodwell incasseert bij the Black Cats tachtigduizend euro per week en zal, als hij daadwerkelijk in aanmerking komt voor een dienstverband bij Vitesse, water bij de wijn moeten gaan doen. De Arnhemmers kunnen Rodwells derde werkgever in het profvoetbal worden na Sunderland, Manchester City en Everton. De 26-jarige controleur werd opgeleid door the Toffees en verdiende in 2012 een transfer van vijftien miljoen naar Manchester City. Hij kwam echter niet echt uit de verf in het Etihad Stadium en maakte in 2014 de overstap naar Sunderland.

Update 25 januari 10.45 uur - Stage Rodwell bij Vitesse afgeblazen om 'organisatorische redenen'
Jack Rodwell gaat toch geen stage afwerken bij Vitesse, zo meldt de club donderdagochtend via officiële kanalen. De Arnhemmers zouden gaan testen of de drievoudig Engels international fit genoeg was en daarna zou hij met de beloften meetrainen. Vitesse stelt nu dat de proefperiode om 'organisatorische redenen' is afgeblazen.


Poll

Zou jij Jack Rodwell een versterking vinden voor Vitesse?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door nufc_u2)

Heel leuk voor Vites, is een leuke speler heeft toch al wat buitenland ervaring en is een flinke kerel gaat zeker wat brengen voor Vites.

24 januari 2018 om 13:28

Wat voor buitenland ervaring heeft rodwell dan?
Van de PL naar de championship is geen buitenland hoor haha

24 januari 2018 om 13:34

Van Engeland naar Nederland is toch echt buitenlandse ervaring.

24 januari 2018 om 13:35

Lfcx8 wauw. iemand uitlachen en zelf een behoorlijk domme opmerking maken.

24 januari 2018 om 13:49

Lfc heeft toch gelijk dat Rodwell dan nog geen buitenland ervaring heeft als ie als Engelsman alleen nog maar in Engeland heeft gevoetbald...

24 januari 2018 om 13:54

wauw! dit is op zoveel levels onwijs dom, dat ik er speciaal een account voor heb aaangemaakt om dit te melden. @johnnyypsv en alle domme 11 die het een duimpje geven.

24 januari 2018 om 14:01

Kom op Ba2012, je snapt toch wel dat Drenniz bedoelt dat hij buitenlandse ervaring (engeland) heeft als hij bij Vitesse gaat spelen of gaat dat je petje te boven?

24 januari 2018 om 14:02

Dan ben jij degene die zijn account ook maar het beste weer kan verwijderen, ik zeg duidelijk dat hij ervaring heeft in het buitenland, ongeacht of hij zelf een Engelsman is of niet hij neemt buitenlandse ervaring mee naar Nederland, wat valt er hier niet precies aan te begrijpen?

Zodra hij in de Eredivisie voetbalt (nederland) en hij komt vanuit een competitie buiten Nederland om betekend dit toch echt dat hij buitenlandse ervaring heeft, ik kan het ook gewoon niet beter uitleggen dan dit...

24 januari 2018 om 14:13

Het voordeel van buitenlandse ervaring is... de ervaring in het buitenland Dit heeft hij niet, dus welk voordeel zie jij in zijn 'buitenland ervaring'. Mocht je dit niet snappen, wil ik best nog een account aanmaken om het uit te leggen.

24 januari 2018 om 14:48

We weten allemaal dat er bedoeld wordt dat hij ervaring heeft in een grote (vanuit Vitesse gezien) buitenlandse competitie. Voor Vitesse kan het zeer waardevol zijn om spelers te hebben die ervaring hebben in de PL. Doe dan AUB niet zo moeilijk over een klein foutje in een zin.

24 januari 2018 om 15:01

Ik doe niet moeilijk, tenzij jij een realistische blik als moeilijk ziet. Deze jongen gaat voor het eerst naar het buitenland (ja, geen buitenland ervaring) dus komt hij in een voor hem totaal nieuwe cultuur en omgeving terecht. Ik zie dit persoonlijk eerder als nadeel, maar goed, zal wel als moeilijk gezien worden?

25 januari 2018 om 10:53

Hij heeft alleen nog nooit in Nederland gespeeld

25 januari 2018 om 11:33

Toch wel een vaste premier league klant, Heb je wel wat aan

Zou denk ik een goede aanwinst zijn voor Vitesse, heeft veel ervaring opgedaan met Sunderland in de Premier League. En stond vroeger bekend als een groot talent, het helaas niet waargemaakt. Misschien komt het er wel uit in de Eredivisie

24 januari 2018 om 14:52

Als je deze transfer een jaar of 8 geleden had voorspeld, was je idd voor gek verklaard. Wel mooi als dit soort spelers NL interessant genoeg vinden. Aan ervaring is toch wel een gebrek.

Dit is toch helemaal geen slechte speler? Zou knap zijn als Vitesse hem zou kunnen halen.

Zou voor Vitesse denk ik echt wel een topaanwinst kunnen zijn. Werd een paar jaar terug, toen hij nog bij Everton speelde, als een groot talent gezien en deed het destijds ook erg goed bij Evertron. Vertrok toen in 2012 voor volgens mij een bedrag tussen de 15 en de 20 miljoen naar Manchester City, waar hij helaas mislukte en eigenlijk stil is komen te staan in zijn ontwikkeling en nu speelt hij al een paar seizoenen bij Sunderland.

Hij werd net zoals Barkley, als een groot talent gezien en is ook wel een vergelijkbare type als Barkley. Al is Rodwell wel ietsje verdedigender. Als Vitesse Rodwell weet te strikken en als hij (een groot gedeelte van) zijn vorm van bij Everton weet te hervinden, dan behoort hij zonder twijfel meteen tot een van de betere middenvelders van de Eredivisie en hij is pas 26-jaar (wordt in maart 27), dus hij kan nog makkelijk aardig wat jaren mee en heeft tegelijkertijd ook genoeg ervaring.

24 januari 2018 om 13:57

Ik zie eigenlijk niet in waarom dit een 'topversterking' zou zijn voor Vitesse. Dat hij ooit een toptalent was bij Everton is een drogreden.. Freddy Adu was ooit de nieuwe Pele... die kon der uiteindelijk ook niets van.

Moraal van het verhaal: Rodwell heeft op 1 enkel seizoen bij Everton na niets laten zien en is overal waar hij neerstreek snoeihard mislukt.

Waarom zou het dan een topversterking zijn voor Vitesse? Puur omdat hij ooit te boek stond als groot talent?

24 januari 2018 om 14:08

Je lange tekst (zoals gewoonlijk) staan vol met aannames en een hele hoop alsen. Maar heb je de speler in de afgelopen 2 jaar uberhaupt aan het werk gezien? Men mag gerust wat meer terughoudend zijn. Een speler die bij Sunderland buiten de boot valt, moet hier uitgroeien tot een van de betere middenvelders van de Eredivisie? Sunderland is inmiddels de nummer 22 van de Championship he?! En daar is hij geen basisspeler. Dan mag je echt een stuk terughoudender zijn in je aannames. Want als je het zo bekijkt is Fran Sol de absolute vedette van de Eredivisie. Die heeft immers met Ronaldo en de rest gespeeld. Verder is Rodwell nooit een aanvallende middenvelder geweest, terwijl Barkley dat juist wel is.

24 januari 2018 om 14:33

Ik schrijf ook dat Rodwell wel wat verdedigender als Barkley is. En toen Sunderland nog in de Premier League actief was, speelde hij ook meer dan genoeg wedstrijden en zolang geleden is dat nou ook weer niet. Verder is deze Rodwell wel een betere speler, dan dat Sol was. Ook al spelen ze op verschillende posities.

24 januari 2018 om 14:09

De gozer is qua type niet echt vergelijkbaar met Barkley vind ik die veel meer een creatievere aanvallende middenvelder is. Rodwell toch flink meer meer een echte verdedigende middenvelder met body die we in Nederland niet meer vaak zien spelen. Zou me verbazen als de clubs eruit gaan komen met het riante honorarium.

80.000 per week....tja, zo'n contract liet ik ook niet verscheuren.

Nou ik zou maar oppassen als Vitesse zijnde, elke keer dat hij meedoet in een wedstrijd win je niet Ik weet het precieze aantal ff niet, maar het was een flinke serie wedstrijden in ieder geval.

Maar ff zonder gekheid, opzich zou Rodwell natuurlijk wel een aanwinst voor de eredivisie kunnen zijn, al zal hij wel flink schrikken van het salarisstrookje op het eind van de maand. Ik vond het altijd wel een redelijk complete middenvelder.

24 januari 2018 om 14:19

Van de 50 wedstrijden die Rodwell als basisspeler meedeed in de PL bij Sunderland werden er 2 gewonnen inderdaad :'

Oeps komen er van Sunderland goede spelers ????

Op zich een uitstekende middenvelder, alleen er wordt nu een speler gehaald voor een positie, die niet direct nodig was. Wat dat betreft waren versterkingen voor andere posities meer voor de hand liggend.

Anyway, laat Rodwell maar voor een paar jaar tekenen in Arnhem !

24 januari 2018 om 14:34

Wel leuk dat Vitesse voor dit soort spelers gaat vind ik. Toegegeven, er zit een risico aan verbonden maar ik zie liever een Rodwell dan typische Eredivisie middelmaat als een Serero (die het volgens mij niet bepaald onverdienstelijk doet).

Hij is een welkome versterking voor Vitesse en zeker ook voor de Eredivisie. Een speler met enigszins wat 'naam' om de competitie te versterken. Hoe meer weerstand hoe beter dit is voor de competitie.

Off: Welke connecties hebben ze gebruikt denk je om hem te halen?

24 januari 2018 om 15:47

Dat bedoelde ik dus ook met Serero. Overigens heb ik de indruk dat Fraser niet het volledige vertrouwen in hem heeft..

Welke connecties ?
Geen idee eigenlijk, dit nieuws komt voor mij ook als totale verrassing !

Wat is er toch gebeurd met die jongen?? Een paar jaar terug was hij de talent van Engeland. Hoe kan je toch zo afgeleiden op je 26ste??. Hopelijk komt alles in orde met hem. Ik zou hem aannemen moest ik Vitesse zijn. Die heeft echt kwaliteiten. Maar had nooit gedacht dat hij daar zou spelen.

Klinkt heel leuk. Werd gezien als een groot talent, maar is inmiddels toch ook wel aardig afgegleden. Wellicht mede door een aardige blessurehistorie, maar toch.

Bij Sunderland heeft hij ook niet gebracht wat er verwacht werd en zitten ze nu met hem in de maag. Ze hebben geprobeerd de dure jongens te lozen, maar van Rodwell komen ze niet af. Die sporadische wedstrijd die hij gespeeld heeft dit seizoen werd hij ook door eigen fans uitgejouwd.

Al met al is die jongen bijna 27 en heeft hij in zijn loopbaan nog nimmer 1800 minuten in een competitieseizoen gemaakt. Dat is toch zeer opvallend en een reden om geen groot risico te nemen als Vitesse zijnde.

Desondanks heeft hij toch wel ruim 150 Premier League duels gespeeld en is het ook geen complete koekenbakker. Als hij gretig en fit is, dan zou ik toch verwachten dat zo'n jongen de Eredivisie toch aardig aan flarden moet kunnen spelen.

24 januari 2018 om 13:57

Ik vraag mij alleen af of Rodwell met minimaal de helft van zijn huidige salaris genoegen gaat nemen. Weet niet exact het salarisplafond in Arnhem maar denk niet dat ze meer dan 2 miljoen per seizoen betalen aan een speler.

24 januari 2018 om 14:07

Luuk de Jong 1.4 miljoen is volgens mij de grootverdiener in de Eredivisie (of misschien net voorbijgestreefd door iemand van Ajax), kleinere clubs betalen vaak niet meer dan een ton of 2. Lijkt me niet dat Vitesse dan 2 miljoen gaat uitkeren.

24 januari 2018 om 15:16

Lol, alsof Vitesse gek genoeg is om dergelijke bedragen te betalen. Op dit moment is het non EU salaris (ongeveer 4,5 ton) het plafond van Vitesse en dat zie ik niet snel veranderen...

24 januari 2018 om 15:48

Vitesse komt daar lang niet aan. Het zal afhankelijk zijn of Rodwell zijn contract wel wil laten verscheuren wegens de aanbieding van Vitesse, dan wel dat ze hem in eerste instantie huren en een deel van het salaris van Sunderland overnemen.

Van 80k in de week naar 80k in de maand...ik kan mij bijna niet voorstellen dat hij daar positief tegenover staat.

24 januari 2018 om 15:16

80k in de maand? Vitesse betaald echt geen miljoenensalarissen...

Rodwell is idioot blessuregevoelig. Heeft verder ook de ene na de andere verkeerde stap gemaakt. Naar City begrijp ik nog, maar geen enkele voetballer dat respect voor zichzelf heeft moet tekenen voor Sunderland.

Ja, je moet wat. Het niveau is veel lager, dus als hij vanaf nul begint en gewoon een flinke reeks aan wedstrijden speelt, is hij misschien zo weer terug in Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse23-7
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger140
S. TronstadMiddenvelder140
L. OpendaAanvaller145
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper10
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

Engeland
5 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 november
Orkun Kökçü wordt al een aantal weken gevolgd door drie Europese clubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren