Update: Athletic Club laat Manchester City-doelwit buiten wedstrijdselectie

Vrijdag, 26 januari 2018 om 20:36

Niet Jonny Evans van West Bromwich Albion maar Aymeric Laporte wordt de eerste versterking van Manchester City in de winterse transferperiode. Engelse en Spaanse media verzekeren dinsdagavond laat dat de verdediger zijn werkgever Athletic Club heeft laten weten dat hij wil vertrekken en dat Manchester City woensdag of donderdag de transferclausule van 65 miljoen euro aan de Baskische club zal overmaken.

Laporte en Manchester City hebben inmiddels een principe-akkoord over een contract tot medio 2023 bereikt, zo klinkt het. De 23-jarige verdediger diende vervolgens een formeel transferverzoek bij Athletic in. Dat deed de Frans jeugdinternational overigens medio 2016 ook al, maar uiteindelijk trok hij zelf de stekker uit een overgang naar het Etihad Stadium en ondertekende hij zelfs een nieuw contract met de Basken.

Josep Guardiola, de enige trainer die ooit zes prijzen in een kalenderjaar won, bereikte dinsdagavond voor het eerst een finale met Manchester City en kan wellicht zeven prijzen in 2018 winnen #eflcup #carabaocup #guardiola #manchestercity #mcfc

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

Daarmee wekte Laporte de woede van Manchester City, dat destijds bereid was om de transferclausule van veertig miljoen euro over te maken. Na de contractverlenging werd de contractuele afkoopsom ook nog eens met 25 miljoen euro verhoogd en keek de koploper van de Premier League afgelopen zomer niet eens om naar Laporte, ook al waren the Citizens diverse potentiële nieuwe verdedigers aan het bestuderen.

Het feit dat Manchester City tot tweemaal toe naast Virgil van Dijk greep én ook faalde in de pogingen om Alexis Sánchez aan te trekken, heeft er volgens de media in Engeland toe geleid dat technisch directeur Txiki Begiristain toch weer contact zocht met het management van Laporte. De club van manager Josep Guardiola is achter de schermen ook bezig met Fred van Shakhtar Donetsk, al is nog niet duidelijk wanneer de defensieve middenvelder naar Engeland moet komen. De 24-jarige Braziliaan wordt gezien als de stand-in van Fernandinho en, indien noodzakelijk, een alternatief voor de linksbackpositie.

Update 26 januari 20.36 uur - Athletic Club laat Manchester City-doelwit buiten wedstrijdselectie
Woensdag kwam naar buiten dat Manchester City zijn zinnen heeft gezet op de komst van Aymeric Laporte en er lijkt inderdaad iets te spelen rond de verdediger van Athletic Club. De Basken hebben de Fransman buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel met Eibar, dat vrijdagavond op de agenda staat. The Citizens zouden naar verluidt bereid zijn om aan zijn transferclausule van 65 miljoen euro te voldoen.


Poll

Een goede aankoop van Manchester City


Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door silvacity)

Ze investeren meer in de defensie dan onze regering. Is dit niet al de 6e speler in de verdediging die 40 miljoen of meer heeft gekost?

24 januari 2018 om 00:39

Mendy, Danilo, Stones, Mangala, Walker, Otamendi en dus nu Laporte. 7e, tenzij ik er 1 over het hoofd heb gezien

24 januari 2018 om 00:40

Oh wacht, Danilo was 30. Voor wat t waard is

24 januari 2018 om 00:46

Juist en de keeper was een miljoen of 40. Ik was die Mangala allang vergeten. Tsjaa wordt moeilijk concurreren voor teams als Arsenal en Spurs.

24 januari 2018 om 00:55

Dat is wel behoorlijk indrukwekkend.

Wat ik me wel eens afvraag, als City en PSG het zo felbegeerde doel van hun eigenaren eindelijk bereikt hebben (de Champions League winnen), zou de geldkraan dan wat dichtgaan? We zien bij Chelsea bv (waar Abramovic in eerste instantie ook alles kocht wat los en vast zat) dat er de afgelopen vier, vijf jaar netto vrijwel niets meer in de selectie wordt geinvesteerd, alle aankopen worden gefinancierd uit transferopbrengsten. En de club is er niet eens zoveel slechter van geworden.

24 januari 2018 om 01:07

Ik meen ergens gelezen te hebben dat City al een tijdje niet of nauwelijks van de sjeiks geld uitgeeft. Dan voeren ze top beleid. Het begint ook steeds meer een internationaal merk te worden. Ik denk dat ze bij een CL winst volledig op eigen geld kunnen draaien. Die zullen zich dan definitief bij de absolute top voegen.

24 januari 2018 om 01:08

Nou in tegenstelling tot Abramovic worden Man city en PSG geleidt door een land. Ik denk daarom dat als er één eigenaar vindt dat het doel bereikt is dat hij zijn deel gewoon aan een ander afdoet en dat het proces opnieuw start. Die zal misschien als doel hebben dat Man city ongeslagen kampioen moet worden of iets dergelijks en zal de geldkraan laten lopen. Ik denk trouwens ook niet dat Abramovic Chelsea niet zou ondersteunen als dat nodig is, omdat ik bij hem wel het gevoel heb dat hij van de club is gaan houden en het niet ziet als een speeltje.

24 januari 2018 om 02:18

Kun je dat artikel even delen met ons, want mij lijkt het sterk.

24 januari 2018 om 05:07

City werkt gewoon zoals menig IT bedrijf tegenwoordig werkt. Zoveel geld erin stoppen net zolang tot het uiteindelijk een bekend fenomeen is dat het zelf geld kan genereren.

24 januari 2018 om 01:50

Deze is wel begrijpelijk, Laporte is jong en wordt al jaren als een van de allergrootste verdedigende talenten gezien.

24 januari 2018 om 08:01

Hahahaha #bars

24 januari 2018 om 08:23

Geweldige reactie, duim omhoog!

Goede aankoop van City mocht dit waar zijn. Wordt al een aantal jaar gevolgd door verscheidene topclubs. Hij kan wellicht in de toekomst de centrum vormen met Stones.

Ik kijk zeker niet alle wedstrijden van Bilbao helemaal live, maar als ik Laporte zie spelen dan ben ik toch altijd wel onder de indruk van deze jongen. Een goede snelle verdediger die op mij ook altijd overkomt als een erg betrouwbare opbouwer, wat dat betreft past hij natuurlijk perfect bij het City van Pep. Ook is hij nog steeds maar 23 jaar...

Als dit rond komt dan lijkt mij dit een uitstekende aankoop. Zeker gezien de blessuregevoeligheid van Kompany

24 januari 2018 om 00:45

Ik kende hem niet, maar een veelbelovende omschrijving geef je zeg. Ik ga City nog beter volgen, dat was sowieso al iedere week smullen. 😁

24 januari 2018 om 01:07

Ken je hem echt niet? Loopt al een tijdje mee bij Bilbao. In die zelfde periode samen met Varane de grootste verdedigende talenten. 65 miljoen is wel te veel voor hem. Helemaal als je ziet dat hij vorig seizoen een afkoopsom van 40 miljoen in zijn contract had staan (als ik me niet vergis).

24 januari 2018 om 02:44

Wel gek dat hij geen international is ondanks spelers als umtiti en varane er ook zijn

24 januari 2018 om 07:51

De clausule was 50m euro. VZ vergist zich hier. De clausule was vanaf zomer 2016 verhoogt naar 65m. Niet vorig jaar dus. Desondanks lijkt me dit de ideale CV voor Man City, want alle anders City waardige verdedigers zijn ook minimaal 65m of zelfs duurder. Koulibaly en Van Dijk kosten al 85m euro. Dan beter Laporte voor 20m minder die ook nog jonger is.

24 januari 2018 om 09:57

Zijn tijd zal wel komen, hij heeft wel alle jeugdelftallen doorlopen. Of zou hij voor Spanje kunnen gaan uitkomen? Hij woont er lang genoeg voor een Spaans paspoort volgens mij..

24 januari 2018 om 16:17

Luka

Nee, eerlijk gezegd kijk ik alleen af en toe naar Barca en Real. Thanks voor de info.

24 januari 2018 om 16:19

Thanks voor de informatie..

24 januari 2018 om 01:51

Klopt, al jaren een van de grootste talenten. Altijd je eerste aankoop in FM.

Pas 23 jaar maar al iets van 140 wedstrijden gespeeld in de hoogste Spaanse divisie. Pakte vroeger alleen teveel rode kaarten maar is daar inmiddels mee opgehouden.

Dit is altijd een speler geweest die moeilijk weg te halen was bij Bilbao. Ook omdat hij zelf niet weg wilde. Maar wel een speler die bij de absolute top kon spelen. Ik vraag me wel af hoeveel City hier aan heeft. Spelen zal hij zeker. Want Stones is totaal niet bijzonder. Maar je hebt nu dus Stones, Otamendi, Kompany en Mangala op de centrale posities. Dat is wel heel erg veel. Op moment dat Kompany eindelijk eens fit blijft heb je dus een probleem. Want Otamendi begint onbetwist te worden en Mangala kan ook maar niet geloosd worden. Desondanks een goede aankoop!

24 januari 2018 om 08:28

Heeft Mangala niet een aflopend contract?

24 januari 2018 om 09:13

Het lijk me vrij gezond dat een topclub 4 goede opties heeft voor centrale achterin. Dat is toch helemaal nog niet veel? Ze kunnen voldoende rouleren met al die wedstrijden.

24 januari 2018 om 09:57

Otamendi is inderdaad onbetwiste basisspeler nu, maar Stones is (nog) niet goed genoeg, Kompany constant geblesseerd en Mangala is ook niet je van het. Lijkt me dat laatstgenoemde ook de eerste is die vertrekt.

Dan kan je dus starten met Laporte of Stones naast Otamendi en met het drukke programma is een extra topper wel belangrijk. En als ik me niet vergis speelde Guardiola ook met een driemans (3-5-2) defensie toen Mendy fit was. Dus zo gek is dit niet.

Wel weer bijzonder knap van Bilbao dat ze weer een topper voor zoveel geld kunnen verkopen. Dalijk ook nog die keeper Kepa die voor een hoog bedrag zal vertrekken.. Wat een business weer ieder jaar.

Ik verdedig hoge uitgaven en transfersommen altijd en ook dit vind ik vanuit financieel opzicht best te verantwoorden, maar kwalitatief? 65 miljoen voor Laporte? Het moet niet gekker worden. Laporte is een uitstekende verdediger hoor, en zeer talentvol, maar dit zou een recordtransfersom zijn als ik het goed heb en dat voor een speler die naar mijn mening niet eens top 30 op zijn positie in Europa is...

Daarnaast is hij vanuit marketingstandpunt bijna niets waard voor City terwijl spelers als Ronaldo, Bale, Coutinho, Grizzi, Pogba etc bakken met geld waard zijn op dat vlak wat ze meteen duurder maakt. Hij is ook niet Engels zoals Stones, wat hem overdreven duur maakte. Nee er is naar mijn mening geen enkele manier om deze som te verantwoorden. Behalve dan dat City het kan betalen en zolang ze dat kunnen hebben wij er niks over te zeggen. Maar slim zou het in mijn ogen niet zijn, verre van.

24 januari 2018 om 01:26

Hoe is dit een recordtransfersom?

24 januari 2018 om 02:10

Is dit niet de duurste transfersom voor een verdediger? Walker, Stones en Mendy waren goedkoper toch?

edit: oh ja, V.dijk vergeten natuurlijk. Goed, geen recordsom dus. Ik blijf echter bij wat ik zei hoor

24 januari 2018 om 08:04

Wat ik wel vind, is dat City al 6 jaar een betrouwbaar en stabiel duo centraal achterin zoekt. Zij hebben veel spelers versleten, maar alleen wanneer Kompany speelt lijkt die betrouwbaarheid er te zijn. Een Kompany-loos City, wat steeds waarschijnlijker wordt (ik denk dat dit zo een beetje zijn laatste seizoen zal zijn met speelminutenperspectief (heeft meer dan 50 blessures gehad afgelopen jaren, en mist te vaak cruciale wedstrijden/ fasen van de competitie), heeft nog een leider voor de defensie nodig. Mangala gaat in de zomer ook zeker vertrekken (City kon hem deze zomer niet loozen omdat Van Dijk maar niet overkwam, je kunt niet met 2 centrale verdedigers een competitie beginnen (immers op Kompany kun je niet rekenen). Stones is die leider niet. Hij is ook niet de speler die in een moeilijke fase voorop in de strijd gaat. Het is allemaal net niet. Hij kan wel voetballen, als het team goed draait heeft hij zijn dag, als het minder gaat, is hij de speler die het het moeilijkst heeft. Otamendi is wel de strijder, maar niet de leider met de brains en die de organisatie goed weet neer te zetten. Als Laporte dit weet op te pakken, dan is hij die 65 miljoen voor City dik en dwars waard. Voor City dan. Basken hebben wel karakter. Het zou zomaar kunnen dat hij net die speler is die City naar een hoger niveau tilt. Ik vind het persoonlijk risky om grote bedragen uit te geven aan verdedigers van buiten de PL die nog moeten groeien. Een Aldeweireld was wellicht een evengoede aankoop geweest. Al weet ik niet hoe het met de fysieke gesteldheid is vam Toby. Hij heeft ook veel last van kleine kwaaltjes. Wat is dit toch met de Belgische Centrale verdedigers. Dit geldt ook voor Vermaelen?
City beeft nog steeds versterking nodig op 3 posities wil het een ongenaakbare machine worden voor de CL.

Een dynamische linksback, een tweede en stabiele verdedigende middenvelder met paardenlongen die goed aan de bal is en een sterke (wat grotere) explosieve teamspeler in de voorhoede die vanuit meerdere posities kan spelen (maar vooral ook met de rug naar de goal (een type Sanchez). Met deze 3 spelers zal City heel heel moeilijk te verslaan zijn.

En dit vind ik nou het verschil tussen Arsenal en City bijvoorbeeld. Bij City zijn ze niet bang om centjes uit te geven voor verdedigers. En dit is echt een hele talentvolle jongen die in mijn ogen echt kan opbloeien. City heeft straks veel ervaring gecombineerd met hele talentvolle jongens op elke positie. Ze zijn daar een monster team aan het bouwen.

24 januari 2018 om 08:09

Daar ben ik het echt met je eens. Je ziet inderdaad dat zijn niet bang zijn om in de posities te investeren die dat nodig hebben. En, je ziet een lijn in wat ze aan het doen zijn. Er is visie waar zij naartoe werken. Het is niet - meer - kopen voor de namen / of om te kopen.

24 januari 2018 om 09:03

En dat is ook een verschil: Arsenal betaalt iedere speler zelf, City hoeft zich er geen zorgen om te maken of er genoeg geld is, als het op is lapt de sjeik wel bij.

Ik vroeg me altijd af waarom Laporte nog steeds niet gekocht is door een grote club. Ik zag hem liever naar Barca gaan, waar hij Pique op den duur kan vervangen. Laporte naast Umtiti is toch een fantastische defensieve duo. Maargoed onder Pep zal het ook goedkomen met hem. Pep heeft wel flink ingekocht zeg. Binnenkort komt er gewoon een basis elf met alleen zijn aankopen. Bravo, Moraes, Stones, Laporte, Mendy, Walker, (Fred), Gundogan, Sané, Bernardo Silva, Gabriel Jesus. Maarja was ook wel nodig met het verouderde team van City.

24 januari 2018 om 08:47

Een basis elf met 2 keepers erin?

24 januari 2018 om 14:29

Moraes ergens in de verdediging😎 hij gaf onlangs aan dat hij vroeger als verdediger speelde.

Toch een speler die goed bij Barça zou passen omwille van zn snelheid. Maar goed Guardiola vist in diezelfde vijver en met Umtiti Pique Mina en Vermaelen + Marlon reeds aan boord is 65 m een overbodige investering op dit moment. Toch spijtig dat hij nu de overstap maakt - is toch onverwacht. Anderzijds is het nu wel de moment als je naar City wil. Pep' s bouwfase van vorig seizoen is eigenlijk al volledig afgerond dit seizoen. Hier en daar de radertjes nog een beetje finetunen.. met Laporte er nog bij draait de machine die City nu is op volle toeren

Dit gerucht verschijnt elke transferperdiode, en iedere keer weet de media te melden dat hij weg wil. Hij heefy nog een aantal jaren contract, clausule is 65mio en hij gaat niet voor minder weg. Daarnaast hebben we gisteren nog met Kepa gezien dat er geen pijl op te trekken is als we het over Bilbao spelers gaat, die zijn trouw. Het enige wat met Laporte anders is, is dat hij geen Bask is.

24 januari 2018 om 10:12

Hij is wel Bask hoor. Stukje Frans Baskisch
Maar inderdaad volgens mij zijn die basken de trouwste spelers die er zijn.

24 januari 2018 om 10:41

Ja daar komt hij dus niet vandaan. Hij is op jonge leeftijd naar bayonne (wel baskenland) verhuisd en daar bij Aviron gaan spelen. Een jaar later heeft Bilbao hem overgenomen volgens de regel is hij als voetballer gevormd in Baskenland. En dat is genoeg om in aanmerking te komen, hij heeft geen druppel Baskisvh bloed.

Werd tijd zeg dat hij weggekocht wordt. Speelt al jaren top bij Bilbao. Past ook perfect in het spel van Pep. Hopelijk kiest hij voor Spanje qua Nationaal elftal want dan heb je voor de komende 10 jaar een topper achterin.

Moet je nagaan dat je Laporte voot 65 miljoen al kan binnenhalen, wat heeft dat Liverpool dan lopen slapen zeg. Laporte is echt een stuk beter dan v Dijk.

Guardiola is al jaren fan van deze verdediger. Uitstekende verdediger heeft wel een of twee zware blessures gehad.

Laporte zou samen met Stones het centrum van de toekomst kunnen gaan vormen bij City. Technische verdediger met een goede passing over korte en grote afstanden. En heeft daarmee de kwaliteiten die Pep belangrijk vind van zijn verdedigers.

Echter zou ik het logischer hebben gevonden als hij, samen met Fred (shaktar), in de zomer zou komen. City maakt winst, maar zo blijft er nog weinig over. Daarnaast kan Mangala nog steeds als back-up spelen. Zeker als Kompany er weer bij is en een beetje geluk heeft met zijn blessures.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
John StonesVerdediger10
Kyle WalkerVerdediger10
Vincent KompanyVerdediger10
Nicolás OtamendiVerdediger10
Leroy SanéMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

53 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2013-2016 Bayern München
2008-2012 Barcelona
2007-2008 Barcelona B
1992-2001 Spanje

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren