‘Messi verdient ongeveer honderd miljoen euro per jaar en dat vind ik terecht’

Maandag, 22 januari 2018 om 23:20

Lionel Messi verlengde vorig jaar zijn contract bij Barcelona en onlangs werd bekend wat de Argentijn in totaal per jaar zou verdienen. De Argentijnse aanvaller strijkt jaarlijks circa honderd miljoen euro op en dat is volgens FOX Sports-analist Kenneth Perez volkomen terecht.

"Er is heel veel ophef over salarissen en transfersommen", zei Perez maandagavond bij Natafelen met Kees. "In de winterstop werd door Football Leaks het salaris van Messi bekendgemaakt en niemand zegt iets. Hij verdient ongeveer honderd miljoen euro per jaar en dat vind ik terecht. Het is zó ongelooflijk terecht. Vergeleken met wat andere spelers verdienen is het bijna te weinig, maar dat is misschien wel wat ver gezocht. Hij is zo'n geweldige speler en daar kan ik zo ontzettend van genieten."

De afgelopen twee jaar won Cristiano Ronaldo de Ballon d’Or. Perez had liever gezien dat de felbegeerde prijs naar Messi was gegaan. De oud-speler van onder meer Ajax en PSV is lyrisch over Messi. "Ik vind het ongelooflijk dat hij en Ronaldo hetzelfde aantal Gouden Ballen hebben. Ze moeten Messi gewoon twintig ballen opsturen. Ik heb nog nooit zo'n goede speler gezien.”Gerelateerd

69 reacties (laatste reactie door lemessias)

Haha Perez heeft een kronkel in de kop. Vind dit soort bedragen belachelijk. Al helemaal als je ziet wat Barcelona en Madrid ontvangen van de voetbalbond en de rest wordt afgescheept met een leuk zakcentje. Walchelijk vind ik deze bedragen.

22 januari 2018 om 23:25

Geloof er echt niks van. Misschien bedoelden ze messi’s Inkomen (salaris,sponsors,...) dat 100 miljoen euro bedraagt. Betwijfel echt of dat alleen zijn salaris is.

22 januari 2018 om 23:40

Het salaris is natuurlijk belachelijk, maar vergeleken met andere voetballers verdiend Messi dit 100%. Dat bedoelt Perez. Als Sanchez 30 miljoen verdiend dan is het meer dan terecht dat Messi 100m krijgt. Het is maar vanuit welk oogpunt je het bekijkt.

22 januari 2018 om 23:43

Perez zegt dan ook niet dat de bedragen normaal zijn, maar dat Messi in deze wereld van belachelijke bedragen zo ver boven de rest staat dat het niet onterecht is dat hij ook zo veel meer verdient. Daarin heeft hij volledig gelijk

Hij heeft wel gelijk, Ronaldo verdiende eigenlijk maar 1 gouden bal echt. Sinds 2009 is Messi de beste, en het is niet eens close!

22 januari 2018 om 23:35

Over Cliffhangers gesproken....., kan je jouw claim ook onderbouwen?

22 januari 2018 om 23:58

Zo zie ik jou net onder een ander artikel schrijven dat je vermoedt dat PSV het niet meer weg gaat geven, zonder onderbouwing. De pot verwijt de ketel?

Ik ben het wel eens trouwens dat Messi meer gouden ballen dan Ronaldo verdient, maar beste speler zijn telt al lang niet meer voor die verkiezing. Het gaat om doelpunten, prijzen en populariteit. Aangezien de kampen ook ongeveer 50/50 verdeeld zijn is een een gouden bal verdeling van 50/50 dan ook wel logisch.

23 januari 2018 om 00:29

Maar jij bent dan misschien ook wel een heel klein beetje bevooroordeeld, want wat je daar allemaal uitkraamt is natuurlijk klinkklare onzin.

23 januari 2018 om 07:59

Messi is goed in dribbelen en afmaken (en dan ook verschrikkelijk goed), Ronaldo is goed in zo een beetje alles. Ik vind het zeker verdiend dat Ronaldo merdere ballen heb ontvangen alleen de laatste vind ik niet helemaal op zijn plaats. Maar laten we eerlijk zijn Ronaldo is ook gewoon jaren lang een weergaloze speler geweest

23 januari 2018 om 09:48

Aleen in dribbelen en afmaken?

23 januari 2018 om 11:42

Hahahahahaha

@w4rtim3

Sorry hoor. Laat me bij voorbaat zeggen: Ja ik ben een Messi fan. Maar ik kan heel objectief oordelen.

Messi is goed in dribbelen/afmaken? Volgens mij beheerst Messi zo'n beetje elk aspect van het voetbal. Er is niets dat Ronaldo kan, dat Messi niet kan hoor. Zelfs koppen. Messi kopt misschien niet vaak, maar als hij kopt is het wel vaak meteen raak. En je kan ook niet verwachten van iemand van 1.70m dat ie constant in de lucht hangt om te koppen t.o.v. iemand van 1.85m.

De toevoer daartoe is natuurlijk ook een belangrijke factor. Messi zal minder snel een voorzet ontvangen dan Ronaldo, puur omdat de kans vele malen groter is dat een verdediger hoger komt als Messi. Maar dit betekent absoluut niet dat Messi niet kan koppen.

Daarentegen zijn er een aantal dingen die Ronaldo niet kan, dat Messi wel kan.

Messi is de beste ooit voor Pele, Maradona, Cristiano Ronaldo, Zidane en elke andere legende. In de CL wordt het voetbal van het hoogste niveau ooit gespeeld en hij heeft zich daar meermaals bewezen en maakt wekelijks het verschil in de beste competitie ter wereld. Dat neemt niet weg dat het ethisch onverantwoord is dat iemand met tegen een bal aan trappen zoveel geld verdient. Het is marktwerking maar het is zo ongelooflijk ziekelijk als een salaris rond de honderd miljoen per jaar uit komt. Met die honderd miljard kan je een heel continent van extreme armoede afhelpen.

22 januari 2018 om 23:37

Hou op man, de echte ronaldo speelde tegen maldini, nesta, jaap stam, desaily enz en niet tegen koekebakkers als nu.

22 januari 2018 om 23:58

In de messi-ronaldo generatie lijken er niet zoveel wereldtop verdedigers te zijn in vergelijking met de generaties voorheen. De beste verdedigers van nu lijken kwalitatief minder dan die van vroeger.

23 januari 2018 om 00:26

Heeft er mee te maken dat verdedigers tegenwoordig ook moeten kunnen voetballen.

23 januari 2018 om 00:31

Klopt dat de verdedigers van nu echt weinig voorstellen als die van toen. Maar als een 19jarige Messi de goed georganiseerd verdediging van Juventus tot amateurs degradeerde en zelfs Roberto Carlos weg dribbelde en liet vallen tijdens een classico, dan zou Messi het zich reden tegen die Italianen hor. Messi zijn grote wapen tegen grote en sterke verdedigers zijn zijn versnellingen. Ronaldo9 had moeite met Desaily in de wk finale 1998 omdat Desaily een beer was en Ronaldo fysiek zwak voordat hij dik werd.

23 januari 2018 om 07:44

Andresoli Vriend als R.Carlos iets niet kan is het verdedigen... Nesta in zijn nadagen had Messi in zijn broekzak... Ronaldo is de ultieme one men army, hij vernietigde verdedigers vanuit linksom of rechtsom, Messi is eendimensionaal, en bovenal Ronaldo was de mooiere voetballer, skillde alsof hij in een zaal zat te voetballen...

23 januari 2018 om 08:57

Messi eendimensionaal noemen. Hilarisch. Als hij iets niet is dan is het dat wel. Van spelverdelen tot afmaken. Messi beheerst vele aspecten en blinkt daarin uit. Hoe lang heeft Ronaldo echt op de top van zijn kunnen gespeeld?

23 januari 2018 om 09:00

Volledig de weg kwijt. Fanboy. Mooie termen maar complete onzin. Messi eendimensionaal en we leven op een platte wereld..

23 januari 2018 om 10:13

Je weet toch dat R9’s gezondheid, zijn ontwikkeling Volledig in de weg stond. Hij had een schildklieraandoening. Daarnaast hielpen zijn zware knieblessures hem ook niet.

23 januari 2018 om 10:39

Irrelevant Bert. Gezond blijven is ook een kwaliteit. Denk je echt dat Ronaldo meer te verduren kreeg dan Messi? De klasse van Messi is dat ze hem amper kunnen raken. En ja, een schildklier aandoening is vervelend. Maar daar kreeg hij na zijn carriere pas echt last van.

23 januari 2018 om 11:51

@buitenkantvoet

Als je niet weet, moet je niets zeggen. Zoek maar even op Messi vs Nesta op google/youtube.

Nesta had keer op keer overtredingen nodig om Messi af te stoppen (dat noem ik niet iemand in z'n broekzak hebben). De meesterverdediger himself gaf zelfs aan dat Messi hem iedere keer kapot speelde, en dat hij dit nooit eerder had ervaren.

Dus ik weet niet waar jij je informatie vandaan hebt, dat Nesta hem in z'n broekzak zou hebben?

Messi in zijn prime breekt iedere verdediger af, uit elke tijdperk.

Edit: En dat stukje van Ronaldo de ultieme one man army?

hahahahaha. Je weet hopelijk wel dat Messi bijna wekelijks 4/5 man passeerde om dan te scoren? Het werd zelfs zo gewoon dat mensen nu vinden dat hij slecht speelt als hij het niet doet.

24 januari 2018 om 05:45

WoW wat een niveau, zijn jullie nou niet slim, of heeft het met jullie leeftijd te maken?? Messi is eendimensionaal wat dribbelen betreft, hij kapt altijd naar zijn linker, Ronaldo was completer en verrassender kon zowel links als rechts passeren...

24 januari 2018 om 05:49

Voor de Messi fanboy boven mij. Messi heeft het vele maken makkelijker, in Spanje weten ze niet wat verdedigen is. Jij hebt duidelijk nooit wedstrijden van el phenomeno gezien, R9 nam het in zijn eentje voorin tegen een heel defensie, Messi niet... Messi was vorig seizoen een big game failure zowel tegen PSG als Juve, was echt schandalig slecht, R9 had altijd moment van brille...

24 januari 2018 om 08:36

Man man man. Ik kan je niet eens serieus nemen na de ‘fanboy’ opmerking. FYI, R9 staat voor mij zeker op nr2. Vooral vergeleken met hedendaagse spelers. Of hij beter was dan Cruijff, Maradona en Pele? Ik snap dat daar een discussie over gestart kan worden. Maar ik vind hem sowieso beter dan R7. Alleen niet beter dan Messi. En als je zegt dat Messi alleen naar z’n linker gaat? Het is Robben niet hoor. Kan me nog een mooi momentje herinneren tegen Boateng... yep, z’n rechterbeen. Net zoals bijna iedere lob die hij gemaakt heeft. Allemaal rechts. En wat btreft verdedigen: Juve heeft 3-0 klop gekregen dit seizoen, waarvan 2 van Messi....... zij kunnen zeker ook niet verdedigen? Om maar niet te beginnen wat hij de Engelse clubs keer op keer aan doet. Dus als ze in Spanje noet kunnen verdedigen volgens jou, waar dan wel?

24 januari 2018 om 17:03

R9 speelde toen in Italie en dar was toen de sterkste competitie met de beste verdedigers.. Van Nesta tot Cannavaro, van Maldini tot Jaap Stam.

22 januari 2018 om 23:43

Zet Cruijff maar in je rijtje ipv Pele, Ronaldo en Zidane. Verder begrijp ik je punt, maar als Barcelona dat geld aan een goed doel geeft, voetbal Messi niet meer bij Barcelona. Waarom moeten voetbalclubs überhaupt verantwoordelijk worden gehouden voor armoede in de wereld? Bovendien kom je met honderd miljoen ook niet ver, daar help je nog geeneens een land mee, als je echt iets wilt verbeteren moet je alles veranderen in de infrastructuur.

23 januari 2018 om 00:11

Cruijff ipv van Pele? En Snijder voetbalde beter dan Messi in 2010? Nederlanders en hun idolen-_-' Cruijff komt niet eens ongetwijfeld in de top5. Elke land had haar eigen "Cruijff". Pele werd eerder met Eusebio vergeleken dan Cruijff.

23 januari 2018 om 00:16

Zeg jij nou werkelijk dat Cruijff niet in de top 5 hoort? Gast, dit heeft niks met chauvinisme te maken hoor, over heel de wereld mag je de vraag stellen: beste 5 voetballers ooit? Ik durf te beweren dat minimaal 90% van de mensen Cruijff noemt.

23 januari 2018 om 00:28

Je kunt de gehele wereld vragen en de meeste zullen Cruijff in de top 5 zetten. Sterker nog, vermoedelijk in de top 3. Ik begrijp uit je reactie dat jij pele en cruiff nooit hebt zien spelen. Ik bedoel een oudere speler vergelijken met een jongere speler zou ook niet logish zijn. Cruijff was namelijk 7/8 jaar jonger.

23 januari 2018 om 00:44

Dat mag jij vinden, maar ik heb genoeg beelden van grootheden gezien, maar ik vind juist Pele dan behoorlijk overschat. Hij heeft niet de balbehandeling die Messi, Cruijff en Maradona hadden. Sneijder was nooit een absolute topspeler, dus die was nooit beter dan Messi en andere topspelers. Verder wil ik er verder ook niet echt over discussiëren. Maar als je één iemand(oud-speler) kan vinden die Eusebio beter vond dan Cruijff, geef me maar een bronvermelding.

23 januari 2018 om 00:45

SanderKoevoets en Musi26... Onzin. Vraag aan de Engelse om een top3 te maken dan zullen ze zeggen Pele Maradona en Bobby Charlton, de Portugezen zullen komen met Eusebio, de Fransen met Platini of Zidane, de Duitsers met Beckenbauer. Dus geloof mij maar er is geen land in de wereld op Nederland na waar Cruiff ongetwijfeld in de top5 zal komen. Ze zullen eerder kiezen voor Pele Maradona Messi en een of twee eigen helden.

23 januari 2018 om 00:57

Bobby Charlton, Platini of Beckenbauer beter dan Johan Cruyff, hahaha hou op nou hoor maat 😂 Er zijn maar weinig spelers die zo veel invloed hebben gehad op het mondiale voetbal dan Cruyff, Bobby Charlton, Platini en Beckenbauer waren zeker goeie spelers, maar ze hadden met z'n 3en samen nog niet het tactisch inzich van Cruyff, laat staan het technisch vermogen om het uit te voeren.

23 januari 2018 om 01:32

Beckenbauer zegt zelf dat Cruijff beter was... daarnaast is hij gewoon uitgeroepen tot beste speler van Europa van de eeuw dus...

23 januari 2018 om 01:59

SanderKoevoets Zo zullen ook de meeste Engelse, Fransen, Portugezen reageren als je zegt dat Cruijff beter is dan hun helden.

23 januari 2018 om 02:22

Dat betwijfel ik. Ik ben in verschillende landen geweest en het gebeurde regelmatig dat wanneer ik zei dat ik uit Nederland kwam, er meteen werd gezegd (door mannen dus) "ah, Johan Cruyff". Dit gebeurde bijvoorbeeld ook in Mexico.

23 januari 2018 om 04:41

@El Fenomeno meen je nou werkelijk dat Sneijder nooit een topper is geweest? Die jongen heeft Internationale in 2010 eigenhandig de scudetto bezorgd..speelde een geweldig WK, waarin wij misschien wel meer hadden moeten/kunnen pakken. Om deze redenen durf ik ook te zeggen dat er in 2010 maar 1 iemand de gouden bal verdiende

22 januari 2018 om 23:45

Nee Pele niet. Pele was echt mijlen ver van zijn tijd. Garrincha trouwens ook maar die had een andere mentaliteit. Pele Voetbalde niet alleen werelds maar scoorde ook behoorlijk veel. De acties die hij maakte waren ver van zijn tijd. Hij doolde alle Europeanen alsof ze pionnen waren. En zijn doelpunten waren niet alleen intikkertjes maar ook een Pulska award waarde. Fysiek was hij ook behoorlijk sterk zelfs op zijn jonge leeftijd. En als extraatje (dit is waarom ik hem swz beter vind dan Maradona): Hij Voetbalde behoorlijk lang op een hoge niveau. Sinds zijn 16de, in een tijd waar de Braziliaanse league qua niveau net zo hoog was als in Europa, tot zijn 34ste en zelfs later in de VS Amerika. Er is niet een voetballer geweest die zo lang en zo geweldig voetbalde (en ik tel doelpunten nog niet eens mee).

23 januari 2018 om 00:19

U bent 70+ jaar oud begrijp ik aangezien u zoveel van de carrière van Pele weet? Verder geloof ik best dat de Braziliaanse competitie toen op niveau van sommige Europese competities was, maar dit niveau was wel bedroevend laag als je het vergelijkt met nu he..

23 januari 2018 om 00:24

Dat van niveau vind ik altijd een dooddoener. Het niveau van toen en nu is niet te vergelijken, net zoals de kwaliteiten van de spelers. Pelé was toen de beste, Messi nu. Ooit bestaat niet, er komen nog honderden zo niet duizenden generaties.

23 januari 2018 om 01:54

SanderKoevoets... En jij bent 26? Je hebt Ronaldo9 niet eens bewust meegemaakt. Laat maar staan Weah, Romario, Gullit en Maradona. Eigenlijk heb je weinig tot niets te zeggen als het gaat over voetbal geschiedenis. Ik ben meertalig en praat met mensen uit overal in de wereld over voetbal. Geloof mij maar op Nederlanders na Cruijff wordt nergens in de wereld gezien als ongetwijfeld top5. Mensen zullen jou stenigen als jij Cruijff boven Pele of Maradona en hun eigen held of helden zet. En de niveau is tegenwoordig idd hoger. Maar heb je al gezien aan wat voor leger aan doktoren de spelers nu beschikken? Vanaf tandarts tot en met kappers lol. Tegenwoordig heb je masseur, therapeut, doctors, voedings specialisten, psychiater. Vroeger had je een of twee trainers tijdens de trainingen. Tegenwoordig lijken de trainingen als een soort kamp met allerlei trainers en verzorgers. Je ziet allemaal rare apparaten om de spelers nog beter te maken. En laten wij niet vergeten de voetbalschoenen vergeten. Terwijl nu ene adidas en Nike samen met de spelers en honderden ontwerpers aan de tafel zitten voor de perfecte schoenen, vroeger leken de voetbalschoenen op laarzen met nopjes. Nu denk even na: hoe zou Pele het nu doen met alle hulp van nu + zijn talent? Hij was 16 in een tijd waar verdedigers een tak hadden: de beste spelers van de tegenpartij uitschakelen.

23 januari 2018 om 03:42

Dan heb je of geen verstand van het spelletje of je hebt een bepaalde afkeer tegen Nederland en haar (ex) spelers, ik ga eerlijk gezegd van beiden uit.

23 januari 2018 om 09:02

In heel Europa is Cruijff een top 1 speler. Hij is immers uitgeroepen tot voetballer van de vorige eeuw. Dus leuk al jouw verhaaltjes in bijzonder slecht Nederlands, maar dat is bewijs dat je het bij het verkeerde eind hebt.

23 januari 2018 om 10:59

Ik heb veel van die spelers die jij noemt niet live meegemaakt nee maar ik ben een enorme voetballiefhebber en heb van allemaal, stuk voor stuk, veel beelden gezien en verhalen gehoord. Nou, chapeau dat je meertalig bent maar je zult toch je oren moeten laten uitspuiten als je denkt dat men Cruyff buiten Nederland niks vindt.. Hij is uitgeroepen door beste voetballer van de 20e eeuw door (ex)-spelers he? Ten eerste heb ik niet gezegd dat ik Cruyff boven Maradonna én Pele zet, ik zeg alleen dat hij te allen tijden in de top 5 hoort (en dat 90% van de mensen in heel Europa dat ook zal vinden). Maar volgens jou zal men mij stenigen (uit welke inheems achterstandsland kom jij als je aan zulke middeleeuwse taferelen denkt joh?!) omdat ik Cruijff beter vind dan bijvoorbeeld Bobby Charlton.. Even serieus nu, Charlton is waarschijnlijk de beste Engelse speler ooit maar er is geen Brit die beweert dat hij beter kon voetballen dan Johan Cruijff hoor. Zoals hier boven al beschreven: Beckenbauer zei zelf (!) dat Cruijff beter was dan hijzelf. Messi, Pele en Maradonna, daar valt wat voor te zeggen, de anderen die jij noemde komen toch echt een trapje lager hoor.

23 januari 2018 om 16:16

El fenonemo

"Afkeer voor Nederland...'

Het is duidelijk waar je naar toe wilt vriend. Maar dit is geen Facebook. Er zijn bepaalde psginas daar waar vele jouw mening delen. Nee dit is een voetbal site en wij hebben over voetbal. Niet over "wij vs jullie".

Dat ik Cruijff zijn...niet likt wil niet zeggen dat ik een afkeer voor een hele land heb.

Bekijk dat documentaire over Messi eens. Wanneer ouwe mannen die-harde Barça fans hadden of Messi de beste voetballer ooit is. Waarom hebben die mannen Messi niet met Cruijff vergeleken maar met Maradona en Pele? Vergeet niet dat Cruijff in Barcelona is/was koning.
Nergens in de wereld, op paar mensen in Nederland na, wordt Cruijff gezien als de beste ooit. Ongeacht hoe goed hij ook was.

23 januari 2018 om 16:48

SanderKoevoets... Jij bent een sociale media generatie. Je hebt de jaren 80, 90 en begin 2000 niet bewust mee gemaakt. Aan beeldmateriaal heb je niet alles. Ik zou eerder met papa of opa gaan zitten en naar hen horen. Je hebt voetbal op zijn puurste gemist. Hou je je maar bezig met "Messi-Ronaldo" discussie. Dit hier gaat over geschiedenis. Kind. Ik heb nergens gezegd dat men, buiten Nederland, Cruiff niets vindt. Geen Brit die beweert dat Charlton beter was dan Cruijff? Gast, ik heb broers en zussen in Engeland wonen. De Britten, zo hete hoofden als zé zijn, zullen jou zeker stenigen, martelen, aan de kruis hangen (ja lekker middeleeuws) als jij hun held onder jouwe zet. Die man is als een god onder de Britten voetbal fans. Jij snapte niet waarom ik die namen noemde. Mijn punt was dat zulke mannen zijn volkshelden. Als jij aan de mensen uit die landen vraag wie de beste aller tijden zijn/waren, dan zullen ze Pele, Maradona en hun eigen helden kiezen. Cruijff was een tovenaar en als trainer een revolutionair maar zelfs in Barcelona kom hij niet eens in de top3.

'Zo ongelooflijk terecht', 'verdient te weinig', 'stuur m 20 ballen'... geen onderbouwing niks. Of hij juist is of niet, dit zijn geen woorden van een analist. Wat is er uberhaupt met Perez gebeurt? Zegt echt niks interessants meer

22 januari 2018 om 23:42

Alles is eigenlijk al over Messi gezegd, iedereen weet dat hij buitenaards is. Vind Perez wel een van de betere analisten maar hier zegt hij in principe niks.

23 januari 2018 om 00:38

Ik vond hem 1 van de betere analisten. Tegenwoordig heel veel oppervlakkige op onjuiste dingen, helaas

23 januari 2018 om 01:30

Is toch ook niet echt onderbouwing voor nodig. Iedereen kan wel zien dat messi ver boven iedereen staat nu ronaldo slecht speelt. Maar daarvoor was hij ook al beter alleen zat ronaldo hem wat op de hielen.

Het is wel veel geld, maar voor de beste speler van de wereld en wellicht ooit is dit marktconform prima. Ik vind het eerder schokkend dat een houten klaas als Lukaku twee en een halve ton per week verdient of een Xhaka die zoveel kinderlijke fouten maakt en een handelingssnelheid van een tractor heeft anderhalve ton per week verdient. In Engeland kun je al gauw miljoenen verdienen als je alleen hard kan rennen en een beetje body hebt.

22 januari 2018 om 23:46

Je praat over tonnen per week... dat is ongeveer 10x minder dan Messi per week 😂

23 januari 2018 om 00:17

Keizer!!! De beste voetballer in Engeland is minstens 10x erger dan Messi. Dus als ene Lukaku, die 10x minder voetbal skills in zijn volledig lichaam heeft dan Messi in zijn rechterbeen, zoveel verdient hoeveel moet Messi dan verdienen?

23 januari 2018 om 10:51

Ik ga akkoord met uw laatste zin. Maar ben niet akkoord met uw eerste zin. Marktconform prima ? Het is waar dat de beste van de beste een hoog inkomen mogen hebben. Je hebt een Neymar dat 30 miljoen per jaar netto verdient zonder bonussen. Mensen zeggen dat Neymar de troon opvolger is van Messi en Cr7. Er is al een enorme kloof tussen 30miljoen en 100miljoen dus met andere woorden als ik uw redenering volg is Neymar dan niet marktconform? Mijn conclusie is dat je kan niet in de voetbalwereld spreken over een vorm van marktconformiteit. De codes zijn al lang overschreden. Je hebt matige voetballers dat in topclubs spelen, je hebt matige voetballers tot prutsers dat tonnen geld verdien. Je hebt zelf toppers op hun positie dat minder verdienen dan een prutser van de PL. Dus moest messi nu 50 miljoen verdienen en wetende dat Neymar zijn opvolger 30 miljoen verdient dan is dat in mijn ogen logisch. Ik zou altijd zeggen dat is natuurlijk veel geld maar qua kloof aanvaardbaar. Daarbij is dat een open bar voor veel andere spelers. Nu gaan ze met hoge salaris eisen komen en uit vrees om hun spelers te verliezen gaan ze erop in. Er zijn niet veel dat de huidige inkomen van Messi gaan weigeren. Maar wij dat geen profs zijn we moeten onze hoofd kloppen en zeggen Messi my friend you are good, very good but 100 million is 2 much.

Er zijn echt duizenden anderen die meer verdienen per jaar dan hij, met dingen waar mensen alles behalve gelukkig van worden. Messi verdient belachelijk veel geld met het laten genieten van alle voetballiefhebbers op aarde (dat zijn er een hoop!)....meer als verdiend.

Hadden ze Kenneth maar wat meer betaald had die nu niet voor een paar knaken zon onzin lopen verkopen... het lijkt wel alsof we elke dag idoter worden.. 100m per jaar niet genoeg.. en Ronaldo was over de 2 jaar de betere maar hun loopbanen zijn zon beetje gelijk en op t moment speelt messi beter.. 2 legendes..

23 januari 2018 om 00:02

vind dat hij ronaldo wat te kort doet. Cr7 heeft gewoon terecht 2-3 gouden ballen gewonnen. Dat kwam voornamelijk omdat messi in die jaren niet in vorm was, onder zijn niveau presteerde. Dat messi (mits in vorm) de betere voetballer is weet iedereen.

23 januari 2018 om 00:27

Hij zegt niet dat hij het bedrag normaal vindt. Hij vergelijkt het bedrag met de bedragen die tegenwoordig worden betaald.

23 januari 2018 om 00:33

Perez bedoelt dat het relatief weinig is als je kijkt wat sommige simpele voetballers al krijgen. En dan heeft hij inderdaad gelijk. Als je de simpele voetballers minder gaat betalen, dan hoef je een messi ook niet zoveel te betalen. Helaas is dit niet meer terug te draaien.

Oja en het is wachten tot de sjeiks een nieuw speeltje vinden en de clubs laten klappe.. zie malaga.. wie kan PSG of City ooit nog betalen als die clubs zulke salariskosten etc moeten dragen... geen investeerder die er nog in springt tenzij zijn olie bron op volle toeren draait en hij nog iets moet kopen voor zijn zoon die 8 jaar wordt..

23 januari 2018 om 00:28

Sponsordeals, tv-gelden, marketing etc etc. Die clubs worden zelfvoorzienend en hebben zo’n sjeik na verloop van tijd helemaal niet meer nodig, zie Chelsea.

Hoe raar de wereld soms is. Als het om een voetballer gaat lijkt iedereen ineens alles te snappen en te begrijpen, sponsordeals, marketing etc..
Maar als het gaat om salarissen van ministers, ziekenhuis directeuren en bank Ceo's is de wereld vaak te klein.
Het geeft ook wel aan hoe men aankijkt tegen dat soort dingen. Voetbal begrijpt iedereen, het is een volkssport, lekker makkelijk, nauwelijks verantwoordelijkheid, en vooral vermaak voor de grote meute (ja ikzelf ook). Bij een CEO ziet men dan toch snel "de Elite", vaak afgunst en voelt men zich bestolen door belastingcenten ofzo. Terwijl die mensen toch echt een belangrijkere functie vervullen. Maar als ze shirtsponsor worden van je favorite club is het ineens ook wel goed...
Persoonlijk hoop ik dat het voetbal ooit eens compleet in elkaar stort. Zodat het weer eens echt spannend wordt en kwaliteit niet afhankelijk is van de centen.

Hoe het draait of keert voetballers verdienen sowieso te veel geld! Dan heb je een top compettitie zoals de PL waar een matige voetballer veel meer kan verdienen dan een halve topper dat in Italiã« of Duitsland speelt. Het is normaal dat spelers als Neymar, Cr7 en Messi een dikke inkomen hebben. Maar komaan dus er zijn mensen dat rustig zitten en zeggen 100miljoen voor Messi dat is normaal. Het is paradoxaal in de zin van de beste van de beste moeten natuurlijk de hoogste inkomen hebben. Maar 100miljoen is een beetje teveel van het goede. Maar goed voor Messi natuurlijk. We hebben al een groot probleem met de prijzen van transfers en denk dat de clubs gerust de inkomens ook mogen bijvoegen. Als een club als barca 100 miljoen kan uitgeven aan Messi. Krijgen we binnenkort matige voetballers dat makkelijk 30 miljoen zullen krijgen.

23 januari 2018 om 10:43

In vergelijking met Messi is de rest al middelmaat. De salarissen in de PL zijn niet meer normaal. 2 ton per week hier, 3 ton per week daar. Het is een groot feest daar voor pure middelmaat. Ze hebben daar zoveel geld dat ze van gekkigheid niet weten wat ze ermee moeten. Barcelona heeft ook veel geld en kiest ervoor haar sterspeler rijkelijk te belonen. Is 100 miljoen teveel? In contrast met de middelmaat zeker niet. In vergelijking met de 'normale' wereld zeker wel.

Al dat geneuzel over dat Ronaldo de Gouden Ballen niet verdiende. Wat Messi wel kan, wat Ronaldo niet kan. Het zijn 2 verschillende spelers met elk hun eigen kwaliteiten. Ook wie beter is, is discutabel. Het gaat er niet om wie de beste aller tijden is; het gaat erom wie de beste in een jaar is. Laat Messi het maar eerst zien in een andere competitie. Vraag mij af of in de Calcio A of Premier Legue iedereen kapot speelt.

Al dat geneuzel over dat Ronaldo de Gouden Ballen niet verdiende. Wat Messi wel kan, wat Ronaldo niet kan. Het zijn 2 verschillende spelers met elk hun eigen kwaliteiten. Ook wie beter is, is discutabel. Het gaat er niet om wie de beste aller tijden is; het gaat erom wie de beste in een jaar is. Laat Messi het maar eerst zien in een andere competitie. Vraag mij af of in de Calcio A of Premier Legue iedereen kapot speelt.

Eigenlijk belachelijk en zelf zorgwekkend hoeveel geld er naar topvoetballers gaat. Niet dat ik hier jaloers of boos voor ben want als enkeling kan je de wereld niet veranderen. Maar ergens stel ik mij de vraag of je nu met 100 miljoen 10 keer gelukkiger in het leven bent dan met 10 miljoen per jaar... iets wat hardwerkende burgers naar mijn mening meer verdienen. Ik begrijp wel dat voetbal een sport is dat veel kijkcijfers en geld mee gemoeid is maar hopelijk verdiend binnen 20 jaar de beste voetballer niet 1 miljard per jaar... helaas bezitten de 1 procent rijksten in de wereld 50 tot 80 procent van alle rijkdom in de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4867 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3578 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 0 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
Laatste voetbalnieuws

FIFA’s Best 2018: wie zijn de genomineerden en hoe wordt er gestemd?

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de kandidaten bekendgemaakt voor FIFA’s Best, de prijs voor beste speler of trainer ter wereld bij de mannen en vrouwen. Cristiano Ronaldo is de grote favoriet om...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren