Ongelukkig moment Van Dijk leidt eerste nederlaag in drie maanden in

Maandag, 22 januari 2018 om 22:50

Na een reeks van achttien ongeslagen wedstrijden heeft Liverpool weer eens verloren. The Reds incasseerden maandagavond op bezoek bij Swansea City de eerste nederlaag sinds het 4-1 verlies tegen Tottenham Hotspur op 22 oktober. Het werd 1-0 voor Swansea na een foutje van Virgil van Dijk. De Welshe club blijft de hekkensluiter van de Premier League, maar komt op gelijke hoogte met West Bromwich Albion. Liverpool liet na om naast nummer drie Chelsea te komen.

Het strijdplan van Swansea-trainer Carlos Carvalhal werkte naar behoren. In de eerste helft werd Liverpool in bedwang gehouden, ondanks een duidelijk overwicht aan balbezit. Waar de ploeg van Jürgen Klopp op Boxing Day nog met 5-0 won van Swansea, creëerde het weinig in het Liberty Stadium. Halverwege het eerste bedrijf liet Van Dijk zich wel gelden. De verdediger, net als Georginio Wijnaldum, Mike van der Hoorn en Leroy Fer een van de Nederlanders op het veld, kopte op aangeven van Alex Oxlade-Chamberlain naast.

De mandekker leverde even daarna een prachtige pass over de defensie van Swansea. De bal viel perfect voor Mohamed Salah, maar die beheerste zijn volley niet. Vijf minuten voor rust werd Van Dijk echter de schlemiel. Na een corner kopte hij de bal in de voeten van Federico Fernández, die ploeggenoot Alfie Mawson vond in het strafschopgebied. De verdediger schoot de bal vervolgens binnen: 1-0. Er volgde nog een goede kans voor Sadio Mané, maar de aanvaller volleerde naast na een voorzet van Salah. Liverpool zocht na rust naar de gelijkmaker, maar stelde Lukasz Fabianski te weinig op de proef.

Na een uur moest de keeper zich wel strekken om de geplaatste vrije trap van Salah uit zijn doel te houden. Twintig minuten voor tijd leverde een wanhoopspoging van Emre Can niets op; Klopp keek radeloos toe. Hij besloot even daarna in te grijpen. Wijnaldum verliet het veld voor Danny Ings, de vierde aanvaller binnen de lijnen bij Liverpool. De invaller draaide twaalf minuten voor tijd weg bij Van der Hoorn, maar stuitte op Fabianski. Swansea wist de bal niet in de ploeg te houden en nodigde de gasten daarmee uit om meer druk te zetten, maar de thuisploeg bleef toch overeind.


Poll

Verdiende Swansea City de overwinning?


Gerelateerd

126 reacties (laatste reactie door samcro)

Liverpool heeft nu duidelijk dom gespeeld door Coutinho deze winter sl te verkopen. Ze hadden gewoon strikt moeten zijn en Coutinho aan het contract moeten houden tot de zomer. Je ziet gewoon duidelijk een gebrek aan creativiteit bij Liverpool door het gemis van Coutinho. Dit kan zomaar Champions League voetbal kosten bij Liverpool volgend seizoen. Ongelofelijk balen, maar dit Liverpool gaat het nog zwaar krijgen als ze niet eens kunnen winnen bij Swansea.. Hoe dom beleid gewoon om Coutinho te verkopen.

22 januari 2018 om 22:55

Overdrijven is een vak. Ze hebben pas nog City -volgens velen op dit moment 1 vd beste teams in Europa- opzij gezet zonder Coutinho.

22 januari 2018 om 23:00

Dat kon omdat Man City het spel gingen maken en daardoor meer ruimte was voor Liverpool om in omschakeling te voetballen. Coutinho gaat een enorm gemis worden tegen clubs die bus parkeren en aangezien 15 van de 20 Premier League teams dat doen, zal Swansea niet de enige zijn waar Liverpool punten morst. Gewoon frustrerend dat Coutinho deze winter al weg moest dus.. Liverpool

22 januari 2018 om 23:00

En toen kon je ook duidelijk kunnen zien dat Liverpool Coutinho mistte, vooral in de eerste helft. Je kon bijvoorbeeld zien hoe onzichtbaar Salah was tegen City. Niemand die hem de diepte in kon sturen. Coutinho was de belangrijkste man bij Liverpool.

Ze zouden niet alle wedstrijden hebben gewonnen met Coutinho in het team, maar ze zouden wel veel meer kansen hebben gecreerd.

22 januari 2018 om 23:13

Zelfs toen Coutinho er nog was had Liverpool problemen tegen de kleintjes. Liverpool lijkt al jaren een beetje en mentaliteits probleem te hebben. Ze komen in mijn ogen soms heel arrogant over. Van dit doen we wel even. Maar uiteindelijk valt dat vaak vies tegen.

22 januari 2018 om 22:57

Hoe denk je dat het dan met de hierarchie in de kleedkamer zou zitten? Bepaalde jongens zouden op de bank komen ten faveure van een speler die eigenlijk niet eens voor de club wilt spelen. Dat gaat alleen maar rotten van binnenuit, dit was de enige juiste oplossing. Zeker ook omdat Barcelona zo wanhopig bezig was met die idiote bedragen.

22 januari 2018 om 22:57

Ik vond de wissels ook maar raar - Ox speelde prima dus waarom hij eraf moest snap ik totaal niet, en met het inbrengen van Danny Ings loopt bij de tegenstander ook niet bepaald de angst in de broek.

22 januari 2018 om 22:57

Net alsof ze wat aan Coutinho hadden gehad nu. Nu die geblesseerd is..

22 januari 2018 om 22:57

Coutinho wilde niet meer spelen als Liverpool niet mee werkte, dit heeft Klopp in net iets andere woorden verteld. Dan moet je je verlies nemen en een dikke zak met geld accepteren en roeien met de riemen die je hebt. Als Mahrez of Lemar vandaag hadden gespeeld was het niet veel beter.

22 januari 2018 om 23:14

Coutinho heeft vorig jaar nog met volle verstand een contract getekend en om dan na half jaar alweer weg te willen is gewoon belachelijk!! Liverpool had z'n poot stijf moeten houden en hem tot de zomer moeten behouden. Coutinho is de best betaalde speler ooit bij Liverpool, dus dan heb je ook wat respect te tonen naar je werkgever. Zeker als je een jaar geleden nog een nieuw vijf jarig contract hebt getekend.

23 januari 2018 om 06:43

Ach net alsof coutinho het half jaar voor het WK op de bank gaat zitten

22 januari 2018 om 22:58

Zooooooooo makkelijk dit nu roepen echt ongelooflijk. Tegen City 4-3 winnen en het is allemaal goed en ze hebben hem niet nodig (niet jij per se die dat zegt). Na 1 verliespartij direct zulke conclusies trekken slaat echt nergens op

22 januari 2018 om 22:59

Oppotunisme viert weer hoogtij. Vorige week spelen ze City van de mat en maken ze er 4 en is volgens iedereen Liverpool een club die om de titel kan spelen. verliezen ze ongelukkig bij Swansea en vallen ze gelijk weer buiten de top 4..

22 januari 2018 om 23:06

Zermatt_Person heeft niet bijster veel voetbalverstand, al meermaals uitgelegd dat het niet zo werkt als bij football manager of bij FIFA maar dat begrijpt die niet. Dat clubs met mensen te maken hebben ipv robots.

22 januari 2018 om 23:12

Net als zeggen dat Arsenal alleen maar dieper in een dal aan t vallen is. Schoenmaker.

22 januari 2018 om 23:24

Wil je beweren van niet? Vorig jaar voor het eerst geen CL sinds jaren. Voetballen vaak dramatisch en gaan ook dit jaar waarschijnlijk weer de CL missen als ze zo blijven door gaan. Maar vergeleken met vorig jaar hebben ze de weg naar boven weer gevonden toch? Sjonge jonge wat ben jij soms dom.

23 januari 2018 om 00:14

Chelsea werd kampioen en eindige vervolgens 10e om daarna weer kampioen te worden. Doe nou eens niet zo opportunistisch.

23 januari 2018 om 08:25

Alleen wordt Arsenal geen kampioen, hoe langer de prijzen uit blijven....

23 januari 2018 om 08:39

Jk

Dat is het punt niet eens, lees svp eerst de gehele discussie als je je erin wilt mengen.

23 januari 2018 om 00:51

Het was wachten op het eerste puntenverlies van Liverpool om de Coutinho-opmerking boven te halen. Coutinho wou niet meer voor Liverpool spelen, en daarbij heeft hij ook vaak genoeg gewoon slecht gespeeld tegen "de kleintjes".

Swansea heeft supergoed verdedigd in deze wedstrijd, en hadden wat geluk met de goal die ze scoorden.

23 januari 2018 om 02:28

Voor dat geld haal je wel weer een Coutinho en een speler die hoger op wilt de kans gunnen.

23 januari 2018 om 09:29

Flikker op joh. Coutinho's kwaliteit was kansen creeren en Liverpool heeft veel goede kansen gehad tegen Swansea. Heeft meer met de afmaking te maken dan met iets anders. Beter dat je niet meer over voetbal praat.

Hoe Liverpool wil je het hebben... City op pure wilskracht aftroeven en het dan niet voor elkaar krijgen tegen de nummer laatst. Wat moet dat frustrerend zijn.

22 januari 2018 om 23:43

Ach, we spelen in ieder geval een rol van betekenis dit seizoen... Zal pas frustrerend zijn als je club zelfs dat niet eens doet.

23 januari 2018 om 00:10

Zuurpruim. Ik was niet eens sarcastisch.

23 januari 2018 om 00:11

Klopt oxxis, want Liverpool draait inderdaad vol mee voor de titel dit seizoen.... *rollseyes*

23 januari 2018 om 07:02

Hoe premier league wil je het hebben? Dit overkomt top club in de PL wel een keer

23 januari 2018 om 12:24

Jij hebt nooit gevoetbald zeker? Tegen degradatiekandidaten voetballen is moeilijker dan titelkandidaten, City heeft een enorme voorsprong die komen echt niet in gevaar met een verlies, nummer laatst doet er alles aan om punten te pakken met anti voetbal, zo gaat dat nou eenmaal, als je Liverpool volgt weet je ook dat ze zich makkelijker aanpassen aan voetballende teams.

Tsja, dat riep iedereen al van Dijk kan ook heel goed foutjes maken. Dat is typisch van Dijk super goede leider in je verdediging maar maakt wel vaker schoonheidsfoutjes.. Jammer!

22 januari 2018 om 22:56

Heb je de wedstrijd wel gezien? Van Dijk speelde een prima wedstrijd. Dat de bal in een kluts van 4 man via hem voor de voeten komt van de doelpuntenmaker vind ik verre van een fout van hem.

22 januari 2018 om 23:02

Inderdaad, dit is gewoon pech. Geen fout of zwak moment zoals Voetbalzone het omschrijft.

22 januari 2018 om 23:03

In de kluts vind ik niet. Hij wint hier zijn kopduel en kopt de bal door het midden weg. Iets wat natuurlijk nooit mag.

22 januari 2018 om 23:14

Hij kreeg de bal boven op zijn hoofd. Zag niet eens waar hij de bal naartoe kopte.

23 januari 2018 om 08:26

Niet goed getimed, je ziet dat hij heel lomp richting de bal gaat. Prima wedstrijd, slecht uitverdedigd hier. Dat soort dingen kan een talent gebeuren, maar een ervaren speler niet.

22 januari 2018 om 22:57

Heb je het moment uberhaupt gezien of roep je gewoon wat? Hij wint gewoon een kopduel maar die bal komt voor de voeten van een speler van Swansea. Lijkt me niet een fout.

22 januari 2018 om 22:58

Ja zijn grootste minpunt is tactisch en anticiperen. Vandaag heb ik hem hier en daar wat gezien dat niet nodig was. Ook te veel simpel overspelen terwijl andere kant beter had gekund.

22 januari 2018 om 22:58

Jij wil duidelijk snel scoren met je reactie. Van dijk speelde verder gewoon een prima pot.

22 januari 2018 om 23:05

Hij wint bijna alle kopduels maar vervolgens zijn alle ballen voor de tegenstanders, noem ik een balleninlever. Dat is Vermaelen ook altijd al geweest.

23 januari 2018 om 09:26

Kijk even dat filmpje, dat heeft niks met een fout van Van Dijk te maken

Zwak moment is wel heel zwaar uitgedrukt, eerder ongelukkig.

22 januari 2018 om 22:57

Toen Lukaku het deed vond iedereen het geweldig. Nu is het een Nederlander en is het ongelukkig. Tja, gewoon slecht gedaan. Van de duurste verdediger ooit verwacht je wel iets meer denk ik.

22 januari 2018 om 22:59

Dat was echt totaal wat anders. Die wou hem naar voren trappen en in plaats daarvan schoot hij hem omhoog zowat terug richting de goal als cadeautje voor Otamendi/silva.
Tot 2 keer toe ook nog. Hier raakt hij hem niet optimaal dat was t. Nog steeds het hoort niet maar absoluut geen blunder/ zwak moment te noemen.

22 januari 2018 om 23:05

Ja ja. Moet De Ligt is doen in Oranje.... Dan is het niet "ongelukkig" meer. Hij kopt een bal weg naar het midden. Gewoon slecht gedaan. Die moet je gewoon weg koppen richting de zijlijn. Nooit uitverdedigen door het midden leerde wel al bij de f'jes.

22 januari 2018 om 23:35

@zytto34 Alsjeblieft zeg. Ga je nu elke wedstrijd op zulke onbenullige situaties loeren zodat je Van Dijk de grond in kan stampen. Zo'n bal moet je gewoon raken en het was al uberhaupt verrassend dat Van Dijk de bal nog op z'n kop kreeg. Heel irritant gaat het worden als men met een vergrootglas Van Dijk gaan bekritiseren. Geloof mij, hij maakt nog zeker fouten waarin je hem terecht kan bekritiseren. Maar dit is niet daar 1 van.

23 januari 2018 om 00:02

Ieder zijn mening natuurlijk. Ik vond dat hij de bal gewoon slecht weg werkte.

23 januari 2018 om 02:37

De duurste verdediger ooit had niet veel anders kunnen doen. Vier man zaten om 2 spelers heen, terwijl Fernandez (hij knalt eerst via Fernandez naar Mawson toe) compleet vrij stond. Dan kan je Van Dijk niet in zijn eentje afrekenen. Daarnaast gaf Van Dijk twee fantastische ballen waar Salah beter had moeten afmaken en Firmino met zijn kopbal ongelukkig de paal raakte. Hij had bijna 2 assists bijgeschreven.

23 januari 2018 om 08:23

@zytto34
'ieder zijn mening natuurlijk'. Een dergelijke zin zie ik vaak als de discussie te lastig wordt. Kom je hier om te discussieren of alleen om je mening te verkondigen. Ik heb het idee het eerste, vooral omdat je sneert met: Van de duurste verdediger ooit verwacht je wel iets meer denk ik. Daar wil je graag reactie op en dat heb je gekregen.

23 januari 2018 om 09:04

Tja ik vond het gewoon slecht gedaan, maar een welles-nietes heeft ook geen zin. Ik vond het gewoon slecht. Dat een speler als Veltman dat doet, oke, maar van de duurste en een van de beste moet toch wel weten dat je zo'n bal niet gevaarlijk door het midden moet koppen.

22 januari 2018 om 23:03

Sterker nog, hij wint gewoon het kopduel dat hij moet winnen maar wordt gehinderd door een medespeler. Als iemand daar een zwak moment heeft is het de Liverpool speler die vol onder de bal door gaat en tegen Van Dijk aan springt.

22 januari 2018 om 23:14

Uitstekend gesouffleerd!

Ik vind het moeilijk te zeggen hoeveel hem te verwijten valt. Bij het opstellen voor de corner lijkt hij wel uit positie te staan, staat niet in de dekking, en vervolgens botst hij met een teamgenoot. Dat pleit niet echt in z'n voordeel. Maar je zult de afspraken van de verdediging en Klopp moeten weten om te weten hoe fout hij zat.

22 januari 2018 om 23:21

Hij lijkt niet uit positie te staan, Liverpool heeft 3 vrije spelers bij de corner. Eentje bij de eerste paal, eentje bij de vijf meter en Van Dijk als safety in het midden van het penalty gebied. Lijkt me logisch dat hij het kopduel moet aangaan als de bal buiten bereik komt van de keeper en voorbij de eerste paal, dat is normaal in ieder geval de taak van iemand in zijn positie.
Maar zoals je al zegt, misschien hebben ze bij Liverpool andere afspraken, dat is voor ons gissen.

22 januari 2018 om 23:24

Je weet niet wat is afgesproken. Sommige verdedigen een corner met zonedekking anderen met mandekking

23 januari 2018 om 00:15

Dat kan je snel genoeg zien als er een corner genomen wordt.

Vind nou niet dat je dat echt een fout kan noemen. Komt er net niet goed bij met zijn hoofd dus raakt de bal niet vol. Hoe vrij die speler staat dat is de fout, Liverpool's verdediging stond niet goed genoeg.

22 januari 2018 om 23:09

Snap ik maar dit is niet de eerste keer, zeg het maar blind koppen. Alle kopduels wint hij maar dan zijn alle ballen voor de tegenstanders.

Hij gaat vol fysiek de kopduels aan zonder verstand te gebruiken. Dat mist hij dus anticiperen en tactisch hoe je het best kunt aanpakken. Deze probleem heeft Vermaelen ook altijd.

In de laatste seconde kwam Swansea nog heel goed weg, maar goed 1-1 zou Liverpool ook weinig mee opgeschoten zijn.

Hoezo een zwak moment dan? Hij wint zijn kopduel maar kopt hem gewoon ongelukkig voor de voeten van die Swansea speler.
Verder speelde hij niet erg geweldig vandaag, hopelijk kan hij een stabiele serie neerzetten vanaf nu.

22 januari 2018 om 22:57

Dit is idd gewoon zoeken door de media. In het gedrang komt hij het hoogst en dan flipperkast de bal toevallig voor de verkeerde voeten. Ik zou het eerder zwak vinden als hij het duel verliest of er onderdoor gaat ofzo.

22 januari 2018 om 23:18

Wat Firmino dus doet, en daarbij hindert hij Van Dijk. Dat zou niet een goede titel geven helaas. Die is trouwens alweer aangepast

23 januari 2018 om 09:31

Speelde gewoon een goede wedstrijd joh. Veel intercepties en spelers van kansen gehouden. Zou makkelijk 3-0 geweest zijn zonder VVD.

23 januari 2018 om 09:31

Speelde gewoon een goede wedstrijd joh. Veel intercepties en spelers van kansen gehouden. Zou makkelijk 3-0 geweest zijn zonder VVD.

Swansea 94 min gestreden. Met de tong op de schoenen niet meer dan respect. Liverpool heeft amper wat gecreëerd. Mane en Salah hadden de 1e helft moeten scoren en Firmino had hem best binnen de palen mogen koppen op het laatst. Van Dijk speelde eigenlijk prima op die kopbal na. Vind het ook geen ramp dat we hebben verloren. Want we speelde gewoon zonder inspiratie, veel foute passes en hopeloze afstandschoten.

22 januari 2018 om 22:58

Geen ramp? Het annuleert de geweldige winst op City. Je had het gat met de nummer 5 op 5 punten kunnen houden. Nu is het gat met de nummer 6 nog maar 5 punten.

22 januari 2018 om 23:01

Wil ik weten wie er op plek 6 staat . Als ik jou ken gok ik Arsenal

22 januari 2018 om 23:07

Nee geen ramp. Weinig aanspraak gemaakt op iets vandaag. Voor vandaag 18 wedstrijden ongeslagen. De 3-3 tegen Arsenal was meer een ramp, of het kansloze gelijkspel tegen Burnley.

Toch wel apart. Ijzersterk tegen City en dan bij Swansea dom verliezen..

22 januari 2018 om 23:02

Ja normaal zou je dat apart noemen, behalve dat het typisch liverpool is. Deden dit vorig seizoen ook al steeds.

22 januari 2018 om 23:12

Dacht dat ze er wel wat uit hadden geleerd.. maar helaas.

Kan even alle lofzang over Van Dijk ook even de ijskast in, want dat ging op een gegeven moment echt te ver.

Zijn blunder heeft hij al achter de rug, in zekere zin haal je daarmee ook druk van je schouders af.

Tenzij je er nog een maakt.

Edit: Ben voor de verandering niet eens super negatief over Van Dijk, nog krijg je zijn fans over je heen.

22 januari 2018 om 22:57

als je het echt gezien hebt net dan weet je dat dit absoluut geen 'blunder' te noemen is.

22 januari 2018 om 22:59

Waar heb je het over gast? Van Dijk speelde gewoon een goede wedstrijd.

22 januari 2018 om 23:07

Blunder ? Heb je de wedstrijd überhaupt wel gezien ? Van dijk wint gewoon zijn kopduel, maar helaas beland de bal ongelukkig voor de voeten van een swansea speler..

22 januari 2018 om 23:10

Het was geen blunder, maar een ongelukkig moment. Hij kopte vanuit een minder goede positie dus kon niet echt bepalen waar de bal naartoe ging. Als je Swansea's goal vergeet dan kan je ook concluderen dat hij de beste man op het veld was voor Liverpool, maar dat was ook niet moeilijk met zoveel spelers die hun dag niet hadden.

Edit: Ik zie dat Voetbalzone haar titel ook heeft veranderd van 'zwak moment' naar 'ongelukkig moment'. Zoals het ook eraan toeging.

22 januari 2018 om 23:23

Jeeez, komop een reageerder van jou statuur gaat ook makkelijke punten proberen te scoren?

Mensen moeten nu niet ineens doen alsof er een probleem is nu, Liverpool verliest voor het eerst in 3 maanden weer eens een wedstrijd en er is gelijk sprake van paniek, dat Coutinho niet verkocht had moeten worden in de winter. Beetje onnodig. Een keer een zwakke wedstrijd van Salah/firmino kan gebeuren.

22 januari 2018 om 22:59

Ja sinds Tottenham uit niet meer verloren, wel aantal keer onnodig gelijk zoals tegen Arsenal en Burnley. Maar daar hoor je niemand over natuurlijk.

23 januari 2018 om 08:06

Niet alleen Burnley of Arsenal. Ook West Brom, Everton en Watford had gewonnen moeten worden en onnodig puntverlies. Liverpool had al lang 10 punten meer moeten hebben dan het nu heeft! Dat maakt deze nederlaag ook frustrerend. Liverpool had zichzelf al lang vrij wel zeker kunnen stellen voor de top 4. Nu is het nog billenknijpen of het gebeurd.

22 januari 2018 om 23:02

Tegen de hekkesluiter is het toch wel onnodig hoor.

Maar eerlijk is eerlijk, Swansea heeft gestreden voor elke meter, en was nog knap gevaarlijk op de counters. Er wordt hier op VZ altijd wat lacherig gedaan over VD Hoorn maar die deed het uitstekend.

22 januari 2018 om 23:14

Ja vd Hoorn is een uitstekende verdediger en een echte kerel. Ook bij Ajax vond ik hem goed ontwikkelen maar helaas voor hem moest Riedewald in de basis... waardoor Veltman en Viergever in het centraal kwamen te staan. Riedewald dus linksback. Terwijl ik Viergever de betere linksback vond. Dus Tete - Veltman - vd Hoorn - Viergever.

Tja dit is ook Liverpool de laatste jaren, de ene week speel je de topteams van de mat en de andere week verlies je van een degradatiekandidaat. Maar laten we nu niet meteen van Dijk weer gaan afbranden, want zo opportunistisch zijn we hier wel weer. Toch ook wel leuk voor Swansea en Carvahal dit, dit geeft toch weer een morele boost in de degradatiestrijd.

Vind de titel niet terecht. Van Dijk wint bij een corner het luchtduel en wordt daarin zwaar gehinderd door nota bene een medespeler die blind achteruit springt, daardoor valt de bal ongelukkig bij een Swansea speler. Kon hij vrij weinig aan doen mijn inziens.

Liverpool miste wel Coutinho in deze wedstrijd, die kon normaal uit het niets scoren of iets creeeren, zeker als het niet liep. Corners en voorzetten bij Liverpool waren dramatisch, nota bene Van Dijk met de twee beste voorzetten, die beide binnen geschoten hadden moeten worden.
Ook vond ik meerdere spelers bij Liverpool enorm egoistisch, vooral Salah die vlak voor tijd bijvoorbeeld weigert voor te geven en een meter van de achterlijn op doel gaat schieten en hopeloos mist in plaats van de voorzet te geven.

22 januari 2018 om 23:04

Vind het ook geen grote fout, maar hij gaat wel voor een bal waarvan hij helemaal niet zeker is dat hij die goed kan raken. Het is een moeilijke beslissing om te maken in een fractie van een seconde, maar in principe moet hij in die situatie op zijn teammaats vertrouwen die in een betere situatie waren om de bal weg te koppen. Zelfs als zij de bal zouden gemist hebben was die bij hem gekomen en had hij die kunnen wegtrappen.

22 januari 2018 om 23:16

Als Firmino doet wat jij zegt, dan kopt Van Dijk de bal gewoon goed weg. Firmino heeft nul kans de bal te raken maar springt zonder te kijken naar achteren om te koppen, mist de bal volledig en hindert daarbij Van Dijk in het koppen. Van Dijk neemt een risico voor de bal te gaan, maar gezien hoe hoog hij komt en hoe hij timet dan vind ik dat hij wel de juiste beslissing nam. Dan wordt hij uit balans gebracht door helaas een teamgenoot en raakt de bal niet optimaal.
Het is een ontzettend ongelukkige situatie, maar Van Dijk komt erin voor dus als grote aankoop vliegen nu de media en misgunners erop af.

De titel is inmiddels al weer aangepast.....

22 januari 2018 om 23:17

Snap ik maar ik heb van Dijk nooit 'anticiperen' zien doen. Vaak op basis van fysiek de duels aangaan zonder verstand te gebruiken. Te veel gehecht aan fysiek.

Alle kopduels wint hij maar dan zijn alle ballen voor de tegenstanders. Dus hij anticipeert dus niet goed. Om goed te kunnen anticiperen moet je bij je hoofd zijn.

22 januari 2018 om 23:58

Firminho komt niet aan hem, het is Can die hem uit balans brengt (wat normaal is want dit was Can zijn zone). Als Van Dijk gewoon blijft staan kan hij die bal veel beter wegwerken. Nu nam hij een een grotere gok en het heeft ongelukkig uitgepakt. Bij Southampton was dit nooit een item geweest, maar zijn timing om in te grijpen was niet goed en bij de duurste verdediger ter wereld is dit wel iets waar mensen op letten.

Waarom wordt er überhaupt nog blessuretijd gegeven? De bal lag zeker zo'n 2,5 minuut buiten het spel van de ruim 4. Je moet op zn minst blessuretijd zuivere speeltijd maken, want wat heeft die blessuretijd anders nog voor zin.

22 januari 2018 om 23:00

Ja idd. En de 5 minuten die Fabianski af heeft gesnoept vanaf minuut 1 zijn niet eens meegerekend.

Wat zeurt iedereen gelijk over van dijk hij kopt hem prima weg jah en dat tussen een paar man 1 staat die hem dan op.de voet neemt Pfff je hoort niets over de rest en gewonnen kopballen passes en zoals op laatst die 2 kansen kwamen via hem dus iedereen altijd gelijk negatief. Maar van der hoorn speelde wel een sterke pot

Het zijn uitspraken waar Frank de Boer een patent op heeft. Namelijk het balletje moet een keer goed vallen, dat gebeurde toevallig voor Mawson door een kopbal van van Dijk. van Dijk was niet heel stabiel en mist ritme dat zie je. Of die goal een fout was, wil ik niet zeggen, had hij hem niet weggekopt was hij bij de 2e paal binnengevallen door een andere swansea speler achter van Dijk. Het andere probleem waardoor Liverpool de 2e helft 0 kansen heeft gecreërt is, het type spits en het spelverdeling. Alles gaat door het midden, maar wat heb je dan aan Sallah en Mané? Bovendien mist Liverpool een balvaste spits waar spelers als Salah, Mané en Firmino omheen kunnen bewegen. Lichtpuntjes waren Ayew, vd Hoorn en Robbertson, die 3 spelers blijven gaan!

23 januari 2018 om 00:02

Ja die Jordan Ayew die kan behoorlijk voetballen, ik dacht altijd dat hij een beetje makkelijk op de reputatie van zijn oudere broer kwam meeliften maar hij doet t uitstekend dit seizoen.

En ja hoor, het heeft wel geteld 1 wedstrijd mogen duren maar de hyena's staan al weer in de nek te hijgen om hun gelijk te gaan halen

Je ziet wel dat Voetbalzone/de schrijver van dit artikel/de titel de wedstrijd niet of nauwelijks heeft gezien. Totaal geen 'fout' van Van Dijk te noemen.

Deze kop lijkt bijna op clickbait. Het was vooral pech. Hij wint het kopduel om zo te voorkomen dat een tegenstander zijn hoofd er tegen aan kan zetten. Vervolgens komt die door medespelers er niet echt goed bij waardoor die bij een tegenstander terecht kwam. Omdat de rest van de verdediging niet goed stond kon die vrij uit halen. Wat erger is, is dat de sterke aanval van Liverpool tegen de nummer laatst niet 1 doelpunt kan produceren.

De media duikt er weer direct op hé, om te kotsen dit soort clickbaits. Van Dijk speelde prima, die kopbal kon bij iedereen terecht komen. Het feit dat hij er bij zat terwijl hij het verste van de bal stond zegt mij meer over de andere verdedigers dan over van Dijk.

Waardeloze wedstrijd, waardeloos Liverpool, waardeloos Swansea maar de titel is nog wel het slechts van allemaal. Een zwak moment? Hij wint gewoon een kopduel en die bal komt vervolgens in die drukte voor de voeten van iemand van Swansea. Daar kan hij niet veel aan doen. Het is juist de fout van degene die de doelpuntenmaker had moeten dekken.

Ik zou het eerder een ongelukkig moment noemen. Hij moest van achteren erbij komen om het gevaar weg te koppen omdat de andere verdedigers, niet voor het eerst, niet kopkrachtig genoeg waren. Voor de rest liet hij zien waarom hij zo goed is. Het is nu hopen dat Liverpool in aanvallend opzicht het allemaal scherper en sneller wordt, want het was ondermaats en slordig.

Zoals ik eerder schreef moeten de flanken en met name Robertson beter opgezocht worden om zo'n muur te slechten. De fabulous 3 ontberen op dit moment gewoon vorm om door het centrum wat te forceren. Jammer dat Gomez niet zo avontuurlijk is ingesteld.

Naby Keita gaat echt veel verschil maken, da's een krachtpatser die weliswaar veel kaarten pakt, maar ook zijn wil oplegt in zowel verdedigend als aanvallend opzicht. Coutinho zou waarschijnlijk hier iets moois goochelen in de kleine ruimtes. Ben benieuwd wie Klopp op het oog heeft om hem op te volgen, want Ox is bruikbaar, maar geen Coutinho.

Best geinig. Als bijvoorbeeld Lovren of Matip zo blunderd worden ze afgemaakt als niet goed genoeg. Van Dijk komt de verlossing brengen. En nu van Dijk blundert is het een ongelukkig moment... Liverpool verliest hier gewoon. Ik zei het al eerder en zeg het nog eens. Het poppetje op die cv maakt niet uit. Lovren en Matip zijn niet minder dan Van Dijk. Verdedigen is een teamsport daar moet je hele ploeg op afgesteld zijn. 85 mil voor van Dijk is weggooien van geld. Hier hadden ze 2 miscj 3 goede spelers voor kunnen halen. Op de cvm positie en misschien een back.

22 januari 2018 om 23:11

Was dit een blunder ja? Lovren niet minder dan Van Dijk? Heb jij deze wedstrijd gezien? Kijk jij überhaupt wel naar Liverpool? Ik vind je conclusies namelijk heel erg raar.

22 januari 2018 om 23:20

Zeker regelmatig. Waarom vind je het raar dan? Lovren was de best beordeelde cv van de premier league toen hij bij southampton speelde. Je zult het zien van Dijk gaat hetzelfde meemaken.

22 januari 2018 om 23:28

Lovren is een middelmatige speler, die veel duels verliest, vaak verkeerd staat en totaal niet coacht, terwijl Van Dijk al zijn kopduels wint, sterk is en daarnaast, en dat is wat Liverpool miste, de verdediging leidt. Hij stuurt de hele boel aan. Hij is niet te vergelijken met die zenuwpees.

En een blunder was het allerminst vandaag. Hij won zijn kopduel gewoon. Het is de fout van zijn medespeler die niet goed staat te dekken. Bij een blunder denk je toch eerder aan een foute terugspeelbal of dat je totaal over de bal heen maait.

22 januari 2018 om 23:33

Ahh.. ok daarom is Lovren dus ook aanvoerder regelmatig? Vanwege het niet coachen? Dat is wat ik bedoel. Had Lovren dat gedaan dan was het een blunderaar. Nu het van Dijk is is het ongelukkig. Prima. We zullen zien. Ik blijf erbij dat de verdediging er niks beter mee wordt met van Dijk. We gaan het meemaken in de toekomstige wedstrijden (;

23 januari 2018 om 00:49

Denk jij dat je voor 85m nog 3 goede spelers haalt? Nou, succes daarmee.

En als Lovren kapitein is, dan is dat gewoon omdat hij de langstdienende speler is bij Liverpool. Niet zomaar dingen roepen als je de feiten niet kent.

23 januari 2018 om 02:48

Het grappige is dat volgens WhoScored de beste man aan de zijde van Liverpool, Van Dijk was. Dus wat voor bs zit je nou weer te zeggen. Het is ook ongelukkig, maar wat ik nog kwalijker aan Liverpool vind is, is dat je vier man, twee man loop te af te dekken en dat Fernandez lekker vrij staat en vervolgens, onbewust, panklaar legt voor Mawson om hem erin te knallen, die dan in tweede instantie helemaal vrij staat. Van Dijk kon niet meer erlangs, want die andere drie Liverpool spelers blokkeerden zijn pad.

23 januari 2018 om 11:50

Tja, Henderson was Klopps vaste aanvoerder, en die is ook een van de zwakste spelers daar. Dat is in mijn ogen geen goede graadmeter.

Kansloze titel maargoed voetbalzone begint al een tijdje kansloze zooi te worden met cryptische titels en clickbait bullshit.

Dit zal wel weer verwijderd worden maar het zal, de comment sectie heeft altijd al wel wat gehad van een kleuterklas maar de artikelen gaan naar hetzelfde niveau.

Ben er wel klaar mee eigenlijk dus toedels.

Die geluk moet je ook hebben dat die bal voor een Swansea speler terechtkomt,ze hebben nu evenveel punten als WBA en volgend week moeten ze tegen Arsenal thuis.

Dit is gewoon de premier leauge. Niks meer of minder. City afmaken om vervolgens nu zomaar te verliezen.

Je verliest van de hekkensluiter die helemaal niks kan (dat is zo triest).... Ik zag dit al aankomen je mist duidelijk creativiteit en tja eigen schuld dikke bult he.. Je moet een creatieve speler aantrekken... Niks nieuws dit... Dit begint langzamerhand saai te worden(het is gewoon makkelijk te voorspellen)... Komende 3 jaar gaat Liverpool niet de PL winnen. Ik heb het te doen met Liverpool fans... Ze hebben nog steeds geen PL gewonnen en toch zo optimistisch blijven is razend knap voor een club die de PL nooit heeft gewonnen....

Als de voorhoede wat scherper was geweest had Van Dijk vandaag 3 assists mogen noteren. Doelpunt valt hem verder niet te verwijten

Wat een leuke wedstrijd zeg, Mike van de Hoorn tegen Virgil van Dijk. Beide destijds op het lijstje bij Ajax, het werd van de Hoorn. En nu vanavond spelen ze tegen elkaar in de Pl.wie had dat ooit gedacht.

23 januari 2018 om 00:06

En nog onverwachter, VD Hoorn is een van de uitblinkers, en Van Dijk is de schlemiel. Maar goed, tis maar 1 wedstrijd, als Swansea degradeert en Liverpool de CL wint, niemand die deze wedstrijd nog herrinnert.

Had ajax het toch goed gezien met het kiezen voor mike 😂😂 Zonder gekheid, van dijk is geen top speler ook al is er ontzettend veel voor hem betaald. En zelfs een topspeler maakt wel eens een foutje. Dus waar hebben we het over. Komt wel goed met hem.

Het blijft toch een geweldige competitie de PL. Iedere week zitten er weer een aantal verassingen tussen wat betreft wedstrijd resultaten. Virgil van Dijk was inderdaad ongelukkig bij het doelpunt maar een een echte fout vond ik het niet. Dit Liverpool moet toch bij de eerste vier kunnen eindigen.

Je mag van Dijk niet afrekenen op één fase maar dit was toch wel heel degelijk een fout van hem hoor, een bal omlaag door het midden wegkoppen doe je gewoon niet.

'..foutje, Schlemiel..'onzin, zoiets kan gebeuren in een wedstrijd alleen zo triest voor van Dijk dat juist in deze confrontatie de ploeg, m.n.de voorhoede niet die furie kon halen zoals -zonder van Dijk en een rommelige defensie(!)...- tegen City.
Dat de tegenstander scoort dat zit in het voetbal verweven maar dat het team niet eens kon tegenscoren tegen een hekkensluiter zal van Dijk juist deze wedstrijd dubbel pijn doen.
Ook in de gewonnen derby met Everton en een uitstekend presterende debuut van van Dijk vond ik eigenlijk dat het team niet die scherpte toonde als tegen City...
Ben benieuwd naar de volgende ronde...Klopp heeft mentaal/psychologisch werk te verzetten.

Als je tegen de nummer laatst niet weet te scoren moet je de schuld bij je zelf zoeken. Zo simpel is dat.

Ik vindt niet dat van Dijk hier schuld aan heeft, bal had alle kanten op gekund.

Gewoon een klutsgoal, kan je Van Dijk toch totaal niet aanrekenen, maar goed clicks heh. Ik help wel!

Van Dijk is een miskoop, maakt veel fouten en is alleen groot en sterk, totale miskoop, Klopp out!!

Ot:
Dit is echt het Liverpool van de afgelopen jaren in een notendop. Fantastische wedstrijden afwisselen met onbegrijpelijk puntenverlies tegen laagvliegers. Dat die bal er op het laatst niet in gaat is natuurlijk bizar. Je ziet Virgil al juichen terwijl z'n voorzet onderweg is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

133 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Liverpool 1 0 0 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
2017/2018 Southampton 12 0 0 0
2016/2017 Southampton 21 1 4 1
Laatste voetbalnieuws

Van Dijk onder de indruk van nieuwkomer: ‘Hij heeft veel kwaliteit aan de bal’

Jürgen Klopp wisselde bij Liverpool de afgelopen seizoenen nog af tussen Loris Karius en Simon Mignolet, maar nadat the Reds deze zomer ruim zestig miljoen euro neerlegden voor Alisson Becker is...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren