‘Man United is vele malen groter dan Man City, dit bevestigt dat alleen maar’

Maandag, 22 januari 2018 om 16:15

Alexis Sánchez leek tot een week of twee gelden op weg naar Manchester City, maar het is nu slechts een kwestie van tijd voordat de Chileen wordt gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Manchester United. Voor Paul Ince komt het niet als een verrassing dat the Red Devils uiteindelijk degenen zijn die met de aanvaller van Arsenal aan de haal gaan.

“Iedereen spreekt vol lof over City, maar als het erop aankomt is United nog steeds vele malen groter. Het is een feit dat speler liever daarheen gaan dan naar het team van Josep Guardiola. Spelers gaan niet naar City omdat ze denken dat het een grotere, meer historische club is dan United. Want dat is gewoon niet zo”, begint de voormalige middenvelder bij Paddy Power. “Een aantal spelers krijgen nu de snelle bevrediging van een kampioenschap, maar al die jaren aan geschiedenis en het team dat José Mourinho nu aan het bouwen is, daar willen spelers deel van uitmaken.”

“Deze aanwinst bevestigt dat alleen maar. Sánchez kreeg de kans om naar een team te gaan waar hij een prijs had kunnen winnen. Maar dat deed hij niet, hij koos voor United vanwege alles waar de club voor staat. Dat zegt veel over hoe groot United is. City heeft ongelooflijke spelers, maar een kampioenschap dit seizoen betekent niets. Ze moeten dat jaar na jaar doen om zich te kunnen meten met United. Dat is de ware test. Ze zijn nog geen seriewinnaars en dat is United wel, daarom willen spelers daar ook heen.”

“Dit is, met het oog op de Champions League, een enorme boost. Sánchez is niet naar Old Trafford gekomen om niet te spelen. Hij komt om te laten zien hoe goed hij is op het hoogste podium, en dat is in Europa. Hij is een speciale voetballer, van het soort dat je niet vaak ziet. Ik zou zeggen dat de kansen voor United om hun vierde Europese hoofdprijs te winnen nu flink zijn toegenomen”, gaat Ince verder. “United zegt op deze manier: ‘Kleineer ons niet, we zijn nog steeds de grootste club in de Premier League en kunnen iedereen krijgen’. Het lijkt erop dat United, City, Liverpool en Chelsea hem allemaal wilden hebben. Sánchez heeft die clubs met zijn keuze allemaal een boodschap gestuurd, zeker City.”


Poll

Ben jij het eens met Paul Ince?


Gerelateerd

88 reacties (laatste reactie door passionforpink)

Ik denk dat spelers wel voor Guardiola kiezen. Wat Ince verder zegt is natuurlijk 100% waar, United is in alles groter. Alleen ik denk dat City wel interessanter wordt om voor te spelen dan Manu.

22 januari 2018 om 16:29

Sanchez kiest voor United alleen voor het grote geld ja. Dit laat juist zien dat United geen beleid heeft. City heeft natuurlijk ook onbeperkt geldbronnen maar om een speler te kopen die meteen meer zal verdienen dan de sterspelers van het team is een ware belediging. Dat is de enige reden waarom City niet meer is gaan bieden.

22 januari 2018 om 16:37

Jonge, jij hebt toch met guardiola persoonlijk gesproken ofniet? City wou voor sanchez gaan. Toen united ook informeerde. Was duidelijk dat sanchez meer interesse had voor united. Die extra’s van salaris en mhiktaryan is pas later erbij gekomen. Waarom denk je dat het zo lang duurt?

22 januari 2018 om 16:46

Sanchez heeft zelf gezegd dat hij dolgraag onder Guardiola wilt werken. Hij gaf ook na afloop van Arsenal-Man City vorig seizoen (2-2 toen de uitslag) een dikke knuffel aan Pep Guardiola. Dit betekent dat hij Guardiola enorm respecteert en Guardiola ook Sanchez. Alexis Sanchez was na 31 augustus nog woest op Arsenal dat ze hem toch niet naar Man City lieten vertrekken. Nu Man Utd ineens aan de deur komt kloppen met monster salaris, is Sanchez van mening veranderd. Geld regeert dus ook bij Sanchez. Als Man Utd en Man City evenveel geld hadden geboden, koos Sanchez al lang voor Man City.

22 januari 2018 om 17:38

@ zermatt. Sanchez heeft ook ooit in 2011 gezegd voor united te willen spelen. http://www.tribalfootball.com/articles/udinese-star-alexis-sanchez-i-want-man-utd-move-218819

22 januari 2018 om 18:41

Ik heb je dit nu een paar x horen zeggen, maar ben het nooit ergens anders tegengekomen. Waar heeft huj gezegd dat hij graag weer onder pep wil werken? Dat hij woest was hoor ik ook voor het eerst trouwens. En echt joh een knuffel? Daar is geen speld tussen te krijgen

22 januari 2018 om 18:42

Sorry weet niet waarom m'n reactie hier komt. Reageerde op Zermatt hierboven.

22 januari 2018 om 18:45

Hij wilde weg uit italie, united had interesse en toen zei hij dit. Barcelona kwam en toen was dat zijn droom ineens. Vorige zomer was city zijn droom en had die er al getekend. Het kan snel verkeren bij alexis.

22 januari 2018 om 18:48

Hij wordt ook gewoon de beste speler van United dus toch niet meer als logisch dat hij het meeste verdient? Daarbuiten ben ik het wel eens dat hij gewoon voor het geld gekozen heeft. Jammer dat we niet meer de onoverwinnelijke charme van een Bayern of real hebben, waar een speler naar toe gaat zelfs als hij daar minder verdient.

22 januari 2018 om 19:44

Dat ie ongelooflijk goed kan voetballen staat buiten kijf maar om nu al te zeggen dat ie de beste speler van United wordt...? Laten we dat maar eerst eens even afwachten. Voor hetzelfde geldt komt ie totaal niet uit de verf op de een of andere manier.

22 januari 2018 om 16:32

Ik ben erg benieuwd wat er met City gebeurd als Pep weggaat.. Op een of andere manier denk ik dat het als een kaartenhuis ineen stort.

22 januari 2018 om 16:36

Zoals (eigenlijk) Bayern Munchen. Hij werd daar opgevolgd door een minder coach maar Ancelotti was zeker geen koekenbakker en toch was Bayern stappen minder dan onder Pep.

22 januari 2018 om 16:41

Ik denk dat het eerder hoop is die daar spreekt Dannie
Net zoals een hoop mensen zeggen dat de clubs die door financiële injecties groot geworden zijn in zullen storten als de geldschieter opstapt. Ijdele hoop, die hele structuur is aangepast om zelfvoorzienend te worden en blijven.

22 januari 2018 om 16:56

Wat heb je aan als speler van nu aan het grote verleden van een club? Ik denk dat je eerder moet kijken naar de prestaties van zo'n 5 tot 10 jaar geleden van een club. Want dat is voor een speler relevant. Als je gaat kijken wat voor de speler echt interessant is. Dan is het een keuze van geld of ambitie. Bij Utd gaat hij meer verdienden dan dat City hem ooit zou bieden. Maar hij zal wel vaker linksback dan zijn dan dat ie ooit is gewend. En kwa prijzen weet hij ook dat de kampioenschap bijna onmogelijk is , CL is Utd ook zeker niet de favoriet. En dan blijft de FA cup nog over. Terwijl City zeer aantrekkelijk speelt en voor alle prijzen speelt ( inclusief League cup ). Maargoed hij kiest duidelijk voor het geld. Wat zeer begrijpelijk is. Maar wel jammer. Want ik denk dat hij onder Guardiola zo 25 goals had gemaakt in 1 seizoen premier League.

22 januari 2018 om 17:03

Gelukkig speelt Sanchez langer dan een half seizoen bij United. Volgend jaar maakt United weer een goede kans op de titel. Als speler geeft het ook status als je bij een grotere club speelt.

22 januari 2018 om 18:02

Zolang Mourinho daar coach is zal Man Utd geen titel winnen. Er lopen daar spelers en talenten rond daar wordt je niet goed van. Als je ze afgelopen week weer zag spelen tegen Burnley volgens mij dan weetje het zeker. Mourinho gaat geen titels geven alleen maar afbreuk aan het imago.

22 januari 2018 om 18:07

United in alles groter? Enkel het stadion, fans over de wereld en historisch. Verder zijn de accommodaties van city de beste ter wereld, het aantal fans in de thuisstad is hoger en de huidige prestaties zijn beter. Beetje onzin om united zoveel groter te noemen

22 januari 2018 om 23:10

Aantal fans in de thuisstad is niet hoger, waar haal je dit vandaan? Kun je dat op iets betrouwbaarders baseren dan wat jij vind? Feitelijk gezien is United in 8/10 dingen groter dan City. Dat is een feit en weet jij ook. Helaas kijk jij nu door de Cityfan-bril.

United is zeker één van de grootste clubs ter wereld. Maar vele malen groter dan City is overtrokken hoor. En wie weet wat City in de komende 10-15 jaar gaat doen.

United bood ook meer geld. Dat is ook een grote reden.

22 januari 2018 om 16:44

Hij is voor 0 miljoen vertrokken...

22 januari 2018 om 16:47

Salaris.......

22 januari 2018 om 16:49

Salaris Man man man slim ben jij

22 januari 2018 om 16:49

Salaris Man man man slim ben jij

22 januari 2018 om 16:51

Idd salaris. Maar zelfs zonder salaris klopt het niet. De verhalen zijn namelijk dat ze hem ruilen voor Mkhitaryan, een speler die toch zeker 30-40m waard is. Dat is dus de "transfersom".

Is het niet City die zichzelf teruggetrokken heeft?

22 januari 2018 om 16:26

Inderdaad. City trok zich terug omdat Sanchez bij Manu meer kon verdienen en dat wilde gebruiken om het aanbod van City omhoog te werken. In die zin kon Sanchez helemaal niet meer naar City, dus om dan te doen alsof hij zelfstandig die keuze heeft gemaakt, is een beetje dom van Ince.

22 januari 2018 om 16:59

Sanchez stond helemaal vrij in zijn keuze. Hij had ook in de zomer transfervrij naar City kunnen gaan. Maar hij koos voor het geld. We moeten nu niet doen alsof Sanchez gedwongen werd om voor Utd te spelen. Die keuze heeft hij zelf gemaakt.

23 januari 2018 om 14:15

Natuurlijk heeft niemand hem gedwongen bij Manu te tekenen en waren er meer gegadigden. Alleen was Manu degene die het hoogste salaris bood en haakte City af toen Sanchez dat wilde gebruiken om daar meer geld te krijgen.

Dus met het oog op de salariseisen van Sanchez had hij geen andere keuze dan Manu. In ieder geval lijkt het er niet op dat hij voor Manu heeft gekozen om de historie en de trainer, zoals Ince beweert, maar lijkt het vooral een geldkwestie te zijn.

Wat een grap. Natuurlijk is Manu de grootste, meest succesvolle van de 2 op basis van verleden. Maar de belangrijkste reden dat Sanchez nu naar Manu gaat is geld. Manu bood meer, Sanchez wilde dat ook bij City die daarom afhaakte. Momenteel is City de club met het succesvolle project waar sportief veel meer te beleven valt. Ze spelen mooier voetbal en presteren beter. Manu biedt gewoon belachelijk veel geld en sommige spelers zijn daar gevoelig voor. Om dat dan te verkappen onder het mom van historie is niet helemaal serieus te nemen.

Qua history hebben ze gelijk, maar, als ik de berichten mag geloven, trok City zich terug, omdat zij geen absurde bedragen voor hem overhadden.

“deze aanwinst bevestigt dat alleen maar. Sánchez kreeg de kans om naar een team te gaan waar hij een prijs had kunnen winnen. Maar dat deed hij niet, hij koos voor United vanwege alles waar de club voor staat."

Make that the cat wise. Als City hem hetzelfde had geboden, dan durf ik hardop te beweren dat Sanchez de oversteek naar City zou hebben gemaakt.

Nou nou vele malen groter - historisch misschien, maar als je naar de selecties kijkt dan is er toch weinig van dat enorme verschil te merken. En voetbal speel je met de voetballers van nu, niet met die van vijf jaar terug, tien jaar terug of honderd jaar terug.

22 januari 2018 om 16:30

@hangover:

Dan blijft het toch nog steeds waar? Spelers zullen nu naar City gaan om de trainer maar niet om de club of wat dan ook.

United, Bayern, Ral en Barca bijv en zlf Liverpool zijn namen die iets hebben opgebouwd en mega zijn in de wereld. Zeker United is wereldwijd nog een mega club.

als Guardiola weer weg is bij City verliezen ze veel van hun aanzien weer. Iets wat United minder snel zal hebben.

22 januari 2018 om 16:35

Wat een onzin, zonder Guardiola hadden ze ook al een beter selectie dan Man United. Als je nog steeds gelooft dat topspelers niet naar een club als Man city komen omdat ze geen geschiedenis hebben dan moet je toch echt even wakker worden.

22 januari 2018 om 16:39

Nou ja, normaal gesproken zijn jonge voetballers niet zo heel geinteresseerd in prestaties van ver voor hun tijd, de gloriedagen van Sheffield Wednesday en Huddersfield Town zorgen er nou niet bepaald voor dat de Messi's en Ronaldo's de deur platlopen.

Ik denk dat als je realistisch bent, een topspeler voor een paar dingen kiest: een goed salaris, kans op prijzen/eer/glorie, kans op speeltijd, samenspelen met andere topspelers, en een klik met de trainer.

Ik weet niet hoe de relatie met Pep is/was, maar dat kan op zich wel een factor zijn geweest. De concurrentiestrijd bij City ook, maar het salaris verhaal lijkt me vooral een mooi excuus - wanneer heeft City zich ooit laten weerhouden? Kevin De Bruyne krijgt net een absoluut monstersalaris aangeboden voor maar liefst zes jaar. Ook Bayern (die in de geruchtenmolen ook kanshebber was) betaalt aan Lewandowski een salaris van (omgerekend) ergens richting de 350-375k pond per week, die kunnen Sanchez ook best betalen als ze het werkelijk willen, ik vermoed sterk dat in beide gevallen iets anders (tekenbonus? garantie op speeltijd? contract lengte?) de doorslag heeft gegeven.

22 januari 2018 om 16:43

Tekenbonus en een nog hoger salaris dan wat de absolute grootverdieners in Engeland al verdienen....ergo, salaris. Weinig andere factoren in dit geval.

22 januari 2018 om 16:53

Ik weet het niet, er wordt nu in de media toch gesproken over 350k per week? Hij gaat overal goed verdienen, maar de meeste kans op speeltijd heeft-ie toch bij United.

22 januari 2018 om 16:54

Jaaaa ze kunnen het wel betalen maar daar heeft niemand het over Ze willen het niet betalen voor die speler lewandowski en de bruyne zijn toch echt wat betere voetballers dan sanchez Die wil je niet zomaat de zelfde salaris gaan geven

22 januari 2018 om 16:59

Jaaaa ze kunnen het wel betalen maar daar heeft niemand het over Het gaat er om Ze willen het niet betalen voor hem en je vergelijkt de salarissen van de bruyne en lewa dat zijn toch echt wat betere voetballers dan sanchez En daarbij moet je niet vergeten dat man.utd ook mkhitaryan in de deal betrok dus een soort van transfer som

22 januari 2018 om 17:05

Hij krijgt ook nog een aardige bonus he, die weegt ook mee.

22 januari 2018 om 17:34

Spelers gaan naar City of naar Psg omdat ze een top elftal hebben. Spelers willen graag in een zo sterk mogelijk elftal terecht komen. Denk je nou echt dat spelers nog naar een Liverpool vertrekken vanwege de geschiedenis van de club? Dat is erg naïef.

Ince laat zijn rode hart even spreken, mooi om te zien. Jammer dat hij daardoor elke realiteitszin kwijt is.

Sanchez heeft echt niet voor Utd gekozen omdat hij daar een mooie toekomst ziet en mee wil bouwen aan het prachtige project. Sanchez is 29 en heeft nog een paar jaar op hoog niveau te gaan, hij kan met deze dikke deal nog 2 generaties financieel onafhankelijk spelen.

Natuurlijk is Utd historisch gezien een grotere club dan City, natuurlijk is het 1 vd (zo niet de) grootste club(s) ter wereld, maar iedereen die denkt dat hij Utd boven City koos om een andere reden dan geld heeft oogkleppen op.

22 januari 2018 om 16:47

Jij hebt 100% gelijk.
En nog wat: United was een geweldige club mede door de aantrekkelijke spelopvatting en altijd oog voor de fantastische jeugdopleiding.
Helaas is daar onder druk van het huidige voetbal weinig van over. Ze hebben 1 van de meest resultaat gedreven en ruziemakende coaches ooit aangesteld en kopen al jaren voor miljoenen gewoon alles wat los en vast zit.
Ik durf zelfs wel te stellen dat als je op dit moment een club zoekt met goed doordacht beleid en aanvallend voetbal. Je bij City beter op je plek bent dan bij United.
Sorry Paul Ince...

23 januari 2018 om 00:05

Een fantastische jeugdopleiding zie je nergens meer. Zelfs Barca, met het beroemde La Masia, produceert niets meer.. ook daar wordt alles bij elkaar gekocht. Iedere topclub moet presteren, dus jeugd moet er direct staan (zoals Rashford) of anders is de kans verkeken. Maar even over Mourinho.. meest ruziemakende? Een paar jaar terug gaf ik je absoluut gelijk, maar Mourinho is tegenwoordig echt de rust zelve. Het enige incident in zijn tijd bij United was dat opstootje met Conte, maar daar reageerde hij op de opmerkingen van Conte.. jij zit echt nog met de Jose van Real in je hoofd vermoed ik.

United mag de glamourclub (en sinds de invoering van de PL ook dé club van Engeland) zijn geworden, maar tot aan die tijd was City binnen de stad Manchester proper natuurlijk gewoon veruit de populairste club. Echt stukken populairder dan United. City was altijd dé volksclub van Manchester, met ook een roemrucht en rijk verleden.

Tuurlijk, leg de prijzenkasten van beide clubs naast elkaar en het is helder wie de meeste prijzen won. Maar de grootsheid van een club wordt uiteraard niet enkel bepaald door het aantal prijzen dat die club won. Dat zou een verdraaid lege invulling zijn van de term 'grootste'. Grootsheid gaat veel en veel verder dan prijzen alleen.

22 januari 2018 om 16:32

United is in alles groter dan City. Ook kwa aanhang en support niet alleen kwa prijzen.

Er is geen 1 manier te bedenken of verzinnen dat City wel groter is dan een United. United is nog steeds 1 van de of misschien wel grootste club van de wereld.

22 januari 2018 om 16:39

Dat van die aanhang en support, als klopt wat jij zegt, dan is dat echt iets van de laatste paar jaar. Want tot voor kort was de fanbase van City, binnen Manchester, echt een stuk groter dan United.

22 januari 2018 om 16:51

De wereld is groter dan Manchester, United heeft ook veel fans buiten de stad en zelfs buiten Engeland.

22 januari 2018 om 17:38

City is op dit moment een stuk groter dan United. Ze hebben een veel betere selectie, betere trainer en ze laten mooier en effectievere voetbal zien. United mag dan meer prijzen hebben gewonnen, maar de afgelopen jaren is het duidelijk geen absolute topclub meer.

Ik vind het allemaal een beetje onzinnig wat hij zegt. Er is maar 1 reden dat Sanchez naar Manchester United gaat en dat is geld. Manchester United en Manchester City zijn nu gewoon de twee grootste clubs van Engeland wat mij betreft (als je puur naar het elftal en de potentie van het elftal kijkt, alle historie laat ik even buiten beschouwing). Als je dan de keuze hebt tussen die 2 dan snap ik dat je voor de club kiest die veruit het meeste bied. Het leukste vind ik nog dat hij beweert dat spelers deel uit willen maken van het team dat Mourinho nu aan het bouwen is. Dan zou ik 100 keer liever bij het team van Pep willen. Dat team kan echt iets bereiken de komende jaren.

Leuk hoor Paul, maar Sanchez kiest hier gewoon voor het geld. Niet voor de grote club, niet voor het mooie project, maar voor het geld. En natuurlijk wil hij wel in een mooie competitie blijven spelen, anders was 'ie vertrokken naar China of Qatar. Maar het interesseert hem echt geen reet of 'ie straks een rood of lichtblauw shirtje aantrekt.

United is groter dan City, maar op dit moment is City veel verder dan United op het sportieve gebied. Hoe City nu te werk gaat en met het oog op de jeugd/toekomst zal het wel zo blijven. En ik denk wel dat de meeste voetballers onder Pep willen spelen ipv Mourinho.

22 januari 2018 om 16:52

een coach is tijdelijk. De statuur van de club is veel stabieler.

22 januari 2018 om 17:01

Beide clubs zijn erg fanatiek bezig met hun jeugdopleiding en jonge spelers aantrekken. Weet dus niet of dat doorslaggevend gaat zijn. En ik denk dat je de status van mourinho hier onderschat. Niet dat ik denk dat hij boven pep staat in die zin, maar het zal op de meeste voetballers iig niet afschrikkend werken dat mourinho er zit. Of je het leuk vindt of niet, hij is 1 vd grootste coaches van deze eeuw.

22 januari 2018 om 17:39

Bij Real heeft die volledig gefaald met een waardeloze manier van spelen. Toen die wegging wonnen ze ineens drie CL titels. Het is een heel grote trainer, maar denkt nog steeds dat het spelletje van tien jaar geleden hetzelfde us als nu.

22 januari 2018 om 18:34

Maw voor hij bij Real kwam ging het slechter en nadat hij weg ging zijn stijgende lijn doorgezet. En helemaal geen waardeloze manier van spelen. Ze speelden prima. Alleen niet tegen barca omdat hij wist dat Barca veel beter was op dat moment. Aan den lijve ondervonden toen hij aan ging vallen tegen ze.

De enige reden dat Sanchez naar United gaat ipv City is geld. City bood Sanchez een enorm salaris, maar United bood nog veel meer, en daar gaat hij dus heen. Ook wel logisch, het is Sanchez zijn laatste grote contract.

Hij heeft deels gelijk en kijkt vanuit een gekleurde bril. Hij belicht ook niet alles. In de tegenwoordige tijd trekt City meer supporters naar zich toe. Het is history in the making. Betere elftal, veel leuker om naar te kijken en betere prestaties. Men blijft het continu gooien op historie en prijzenkast maar dat is niet alles. De jeugd van nu loopt massaal in een trainingspak van City en PSG. Net zoals opeens zeer veel mensen opeens voetbal begonnen te volgen toen Barca en Messi op de top zaten. Veel madrilenen hebben binding met Real vanwege de Galactico tijd. Ik ook. Maar daarna is een nieuwe groep suporters ontstaan vanwege Messi. Het is maar waar je op een bepaald moment als eerst verliefd op word. En men word nu, over het algemeen, eerder verliefd op City dan op United.

22 januari 2018 om 16:55

De successupporters zullen inderdaad eerder verliefd raken op City op het moment. Maar die zijn ook net zo snel weer weg als het even wat minder is (wat ik zie gebeuren zodra Pep weg is).

Haha die spelers tegenwoordig kijken maar naar 1 ding en dat is het salaris. In het begin van Chelsea en City kwamen er ook toppers naar die teams zolang je maar genoeg geld geeft. Een speler zal echt niet kijken van oh de geschiedenis van United is velen malen mooier dan die van City dus die club zal wel groter zijn. Dan zouden nog wel veel topspelers naar Ajax of Liverpool of Acmilan gaan omdat die nog wel een grotere geschiedenis hebben. Geld is echt de enige wat Sanchez over de streep getrokken heeft.

Na alle negatieve geluiden over de keuze van Sanchez naar United compenseert Ince dat even met een op zijn zachtst gezegd nogal subjectief stuk. Natuurlijk is United nog altijd een grotere club dan City, maar de keuze van Sanchez heeft daar helemaal niks mee te maken. Nee, Ince slaat hier de plank aardig mis en draait nogal door in zijn vergelijking tussen United en City, dat spelers kiezen voor het project Mourinho en vooral dat Sanchez een statement hiermee neer heeft gezet namens United. Wat een kolder.

22 januari 2018 om 16:56

Ik ben het met je eens dat het zwaar subjectief is. Maar dat een speler niet voor mourinho zou kunnen kiezen is natuurlijk onzin. Ondanks dat elke kleuter hier op vz alleen maar mourinho af kan branden, heeft hij in de voetbalwereld natuurlijk heel veel succes en aanzien. Pep ook trouwens hoor. En zolang we de financiële details van beide voorstellen niet weten, weten we niet wat de echte reden is. Wenger zei heel stellig zonder Mkhitaryan geen deal. Dus misschien was nu naar city gaan wel helemaal geen optie.

22 januari 2018 om 17:16

Ik bedoel ook niet dat spelers niet zouden kiezen voor het project Mourinho. Dat kan prima en ik geloof dat er genoeg spelers zijn die graag onder hem willen voetballen. Ik bedoel alleen dat het bij deze transfer van Sanchez volgens mij geen rol heeft gespeeld.

Ik zie inderdaad dat ik in die zin Sanchez niet benoem en het lijkt alsof ik alle spelers bedoel. Dat is natuurlijk onzin en heb je gelijk in. Spelers kunnen prima kiezen voor het project Mourinho.

22 januari 2018 om 18:38

Nee dat durf ik ook niet te zeggen. Zoals ik al zei, we weten niet eens of City echt een optie was deze winter. Ik vind het iig niet erg dat hij komt. In vorm een geweldige speler!

Man Unt heeft zeker een grotere histories dan Man City,we leven alleen nu in een tijd waarin historie,clubcultuur en spelopvatting total onderschikt zijn geworden aan winstbelang,zo wel voor de clubs als spelers. Ik lees zo vaak op forums nutteloze discussies over welke club meer zogenaamde aantrekingskracht heeft. Ik zal even proberen om jullie wakker te maken. Dit is wat naieve supporters als motivatie zien voor spelers om over te stappen 1.Prijzen/CL voetbal 2.Clubhistorie/sentimenten 3. Managers die op een bepaalde wijze voetbal willen spelen. Werkelijke reden voetballers 1. Salaris 2.Salaris 3.vriendjes die al bij een club zitten 4.restaurants,kledingwinkels,uitgaan,klimaat in de region 5.clubs die zorgen voor social media aandacht(met oog op hogere salaris in de toekomst) Het zijn stuk voor stuk broodvoetballers geworden,met 0% binding naar welke club dan ook, dan kunnen ze soms wel slijmen in de media naar bepaalde coaches,clubs het is allemaal nikszegend. Denken jullie nou echt dat ene Sanchez er een f'ck om heeft of hij ooit kampioen word,niet dus. Had Arsenal 450000 per week gegeven dan had hij zo voor 5 jaar weer getekend,dan zat hij nu nog vrolijk in Londen zijn geld te tellen terwijl al die sukkels zij afvragen waarom hij genoegen been met een club die elk jaar max top 4 eindigt.Een prijzenkast is een leuk sentiment,een voetballegende zijn ook,maar 150 miljoen op bank aan het eind van je carriere toch een stukje leuker.Dit geld voor elke profvoetballer jongens kom op nou,zelfs Messi is weg bij Barcelona als ze hem niet elk jaar salarisverhoging geven. Is het nou zo moeilijk om te begrijpen.

Wat een bullshit ,. United betaald het hoogste salaris ter wereld en daarom gaat hij naar United inplaats van prijzen pakken met City

Denkt men nou echt dat Sanchez puur en alleen voor het geld naar United gaat? Dat geld had ie bij iedere andere club ook gekregen. Hij kon zelfs naar China gaan om zelfs nog meer te verdienen dan nu het gerucht is. De mensen die blijven volhouden dat het puur en alleen om geld gaat, zullen ofwel anti-Mourinho supporters of City supporters zijn die het niet kunnen verkroppen dat ie toch voor United gekozen heeft.
Overigens kan ik mensen aanraden dit interview te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=_Sk-faVfMsc

22 januari 2018 om 16:58

Sanchez heeft zelf gezegd dat hij dolgraag onder Guardiola wilt werken. Hij gaf ook na afloop van Arsenal-Man City vorig seizoen (2-2 toen de uitslag) een dikke knuffel aan Pep Guardiola. Dit betekent dat hij Guardiola enorm respecteert en Guardiola ook Sanchez. Alexis Sanchez was na 31 augustus nog woest op Arsenal dat ze hem toch niet naar Man City lieten vertrekken. Nu Man Utd ineens aan de deur komt kloppen met monster salaris, is Sanchez van mening veranderd. Geld regeert dus ook bij Sanchez. Als Man Utd en Man City evenveel geld hadden geboden, koos Sanchez al lang voor Man City.

22 januari 2018 om 17:12

Dit bedoel ik dus met slijmen in de media.....dolgraag wil werken met Guardiola. Geloof je die onzin nou echt serieus of probeer je dat jezelf wijs te maken. HET GAAT GELD... Niet 98 of 99 maar 100% om $$$. Als die sentimentele onzin is een media praatje. Ik zeg niet dat Sanchez niet daadwerkelijk graag zou willen samenwerken met Guardiola,dat zou natuurlijk kunnen, maar of het serieus invloed heeft op zijn beslissing absoluut niet.

Its all about the money

Hilarisch dit toch he.

Al maanden, nee jaren hoor ik gezeik van het United kamp dat City teveel kan uitgeven en soms zelfs dat het oneerlijk wordt. Mourinho heeft het er bijna wekelijks over. De fans zie ik steeds roepen dat United de uitstraling, geschiedenis en prijzenkast heeft en City alleen het geld en dat dat de enige manier is waarop ze spelers strikken.

Nu zie ik Sanchez naar United vertrekken enkel en alleen omdat zijn eerste keuze City hem zijn gevraagde salaris niet kon of wou betalen en United wel en dat moet aantonen dat United de grootste van de twee clubs is.

Van waar ik zit toont het vooral de hypocrietste te zijn momenteel

Natuurlijk is dit de uitspraak van 1 persoon en niet van het hele instituut maar ik kan er niet bij dat dit soort idioten niet doorhebben dat ze eigenlijk alleen maar het imago van hun geliefde club schaden.

Spreekt ie over de snelle bevrediging van een kampioenschap bij City terwijl dat net precies is waar Mou bekend om staat en over het team dat Mourinho aan het bouwen is terwijl ik dat vooral bij City zie momenteel. Deze kerel heeft een grotere schoenmaat dan iq score.

Natuurlijk blijft United de grootste club van de bpl. Dat zijn ze op vlak van aanhang, historie en prijzen. En natuurlijk kunnen ze nog steeds bijna iedereen krijgen, tenminste iedereen die City en Chelsea ook kunnen krijgen. Maar momenteel is dat niet vanwege het perspectief dat ze bieden maar vooral vanwege de centen. Die rollen zijn momenteel (even) omgedraaid met City.

Daar is ook niets mis mee. United heeft sportief een dip sinds het vertrek van Ferguson en ze hebben wat deuken opgelopen. Niets dat niet te repareren valt maar dat moeten ze doen door het geld te laten rollen, heel logisch en begrijpbaar. United strijdt binnenkort ook gewoon weer consequent mee voor elke prijs, zowel binnenlandse als internationaal. Maar deze uitlatingen zijn te dom en hypocriet om getypt te worden.

En nogmaals, dat is geen aanval op United dat altijd een van mijn favoriete clubs in Engeland is geweest. Dit is een aanval op Ince en andere mensen die met zulke onzin aan komen zetten

22 januari 2018 om 18:33

Ik heb juist medelijden, want dit neigt eerder naar wanhoop. Ik denk dat Paul wel heeeeel graag een baantje wil. Zo dom en naief kan toch niet?

22 januari 2018 om 18:47

Enkel en alleen? Ik zeg niet dat het niet waar is hoor want ik weet het niet, maar ik vind het bizar hoe alles hier feitelijk gebracht wordt. Terwijl het rechtstreeks uit de roddelpers komt. Die roddelpers die door niemand hier serieus wordt genomen xD

22 januari 2018 om 19:00

Denk jij oprecht dat er een andere reden is waarom hij United boven City verkiest? De coach, de speelstijl, de ploeg, de kans op prijzen? Misschien de aanhang, want het feit is dat United een van de grootste clubs blijft met een fantastische fanbase. Maar verder spreekt toch alles in het voordeel van City momenteel? We weten allemaal dat Sanchez liever naar City wou. Dat veranderde toen bleek dat City zijn salariseisen te gortig vond en United blijkbaar niet. Begrijpelijk imo want United heeft Sanchez harder nodig dan City denk ik.

22 januari 2018 om 19:26

Wenger zei stellig dat hij niet zou gaan als Mkhitaryan er niet voor in de plaats kwam. Dus misschien was city helemaal geen optie deze winter. Verder weet ik niets van gortige salariseisen (of iig gortige dan we gewend zijn in voetbal), behalve uit verhalen in sun en daily's .. En wat ik denk is net zo belangrijk. Ik zeg alleen dat het misschien beter is wat jij denkt niet als feiten neer te zetten.

22 januari 2018 om 19:26

Gortiger* niet*

Man U is inderdaad groter dan City, maar Sanchez is duidelijk voor het salaris gegaan..

City heeft gelukkig besloten geen 500.000 per week te betalen! Dit zou het balans verstoren tussen de spelers, daar De Bruyne bv 'maar' 300.000 verdient...

Ik kan niet begrijpen dat die technisch directeur van United daar nog steeds zit. Afgelopen jaren enorm veel spelers gehaald voor veel te veel geld, een hoop miskopen en ondanks dat Sanchez een hele goede speler os, blijft 450 per week echt een lachertje.

Joeee, bij City zou hij niet eens een basisplaats hebben. Dat is de reden.

Hij heeft gewoon voor de club gekozen lees het nieuws in engeland maar en de salarissen klopt niets van wordt elk uur meer moeten toch kranten verkopen

Hahahaha! Alsof Sanchez voor United kiest omdat ze eind jaren negentig de CL wonnen 🤣🤣 de enige reden dat Sanchez voor United kiest is omdat hij daar een salaris krijgt waar zelfs een club als city nee tegen zegt.. kan je nagaan hoe gefeustreerd united is dat Sanchez de best betaalde speler van de premier league wordt 😆

22 januari 2018 om 18:44

Eind jaren 90? Of bedoel je oa? xD

22 januari 2018 om 22:16

Hij is de helden rol van Edwin VD Sar blijkbaar vergeten

22 januari 2018 om 22:44

Haha ja blijkbaar xD

Hij kiest voor United, omdat hij daar in de basis komt. Bij City moet ik nog maar zien of dat hem lukt.

Plus 30 miljoen tekengeld en 30 miljoen per jaar.. maar ja, hij is idd naar de “grotere historie” gegaan. En bouwen aan een elftal, voor wie komt sanchez in de ploef dan? Volgens mij voor 1 van die grote talenten die er over een aantal jaar moet staan. Maar dat telt dan ineens niet? En waar gaat sanchez deel vanuit maken in een team in opbouw. Die speelt er toch over 4 jaar niet meer.. als die er 2 jaar zit, denk ik dat je redelijk reeel bent. Maarja, het is Ince.. die heeft gelukkig niets met united, dus dat scheelt.

22 januari 2018 om 18:43

Wow 30m en 30m nogal liefst. Weet je zeker dat die bedragen kloppen?

In het verleden was utd de grootste in de toekomst city

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

241 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Paul Pogba wil hoe dan ook vertrekken bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren