‘Het is toch weer typisch PSV dat je hem nog zo tegen krijgt, zo zonde’

Robin Pröpper bleef zondag gefrustreerd achter na de wedstrijd tussen Heracles Almelo en PSV. De centrale verdediger en zijn teamgenoten leken op weg naar een gelijkspel, maar kregen het deksel in de slotseconde op de neus. Luuk de Jong zorgde voor de 1-2 en de nederlaag was volgens Pröpper allesbehalve nodig.

De mandekker zag Heracles 'een heel goede' tweede helft spelen. Beide ploegen kregen kansen op de volle buit, merkt hij op. "Het is zo ontzettend zuur dat de bal er na zo'n wedstrijd nog in valt in de 93ste minuut", blikt Pröpper terug voor de camera van Voetbal Inside. "Zij spelen in uitwedstrijden altijd met idee van: het komt wel goed. Daardoor krijgen wij de ruimte om te voetballen. Zij loeren op de momenten waarop wij balverlies lijden. En dat gebeurt dan in de 93ste minuut…"

"Het is toch weer typisch PSV dat je hem nog zo tegen krijgt. Zo zonde", baalt de Heraclied. Pröpper heeft wel een verklaring voor de nederlaag. "Een stukje winnaarsmentaliteit, gewoon beseffen wat er moet gebeuren. We hebben zelf de bal met nog tien seconden te spelen. Als je hem zelf houdt of de hoek opzoekt, neem je gewoon een punt mee. Maar als je balverlies lijdt, hebben zij de kwaliteiten om het meteen af te maken."

Verdiende Heracles Almelo meer?

1
2

Het seizoen van PSV doet me denken aan het seizoen van Twente (ook met Luuk de Jong). Ook toen werden de wedstrijden vaak pas in de laatste minuten van de wedstrijd beslist.

21 januari 2018 om 20:56

Ja inderdaad. En dan begrijp ik ook ineens de frustraties van de "andere" supporters. Weet nog goed hoe dat destijds bij mij voelde.

Je kunt het natuurlijk een kwaliteit noemen van PSV, maar er komt natuurlijk een moment dat het niet goedkomt. Het is daarom zaak de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Als valt dat met de huidige verdediging natuurlijk niet mee. En dan doel ik niet alleen op de verdedigers, maar ook op het(gebrekkig) meeverdedigen van de middenvelders.

21 januari 2018 om 21:10

Vandaag was het niet de verdediging. De aanval had er gewoon meer moeten maken.

Tja aan de andere kant is het ook weer typisch van PSV dat ze verzuimen de wedstrijd dood te maken en een penalty tegen krijgen.

Propper heeft wel deels gelijk, als je de bal hebt en je wilt echt dat punt hebben dan ren je de hoek in om tijd te rekken. Echter was het balverlies dat Heracles leed, diep op de helft van PSV met veel man achter de bal, dan heb je in principe meer dan genoeg tijd en mankracht om de counter te stoppen. PSV stoomde met veel man op, maar die stonden echt niet verder op het veld als die van Heracles.

Hij had zelf de 2-1 op zijn hoofd, volledig vrijgelaten door Luuk De Jong. Echter deed Jeroen Zoet zijn werk en bokste de kopbal van de doellijn af. En bij de 1-2 was Robin zelf te laat en was Luuk hem te slim af.

Ik begrijp dit soort uitspraken gewoon niet. Heracles verdedigt zelf slecht waardoor er een doelpunt valt, en dan zeg je dat het typisch PSV is. Als jullie gewoon de boel hadden tegen gehouden had De Jong niet gescoord en had niemand het er over gehad.

21 januari 2018 om 20:59

Haha idd. Zeg je dit als supporter dan snap ik dat nog maar niet als speler die er invloed op heeft. Ik baal als een stekker maar toch gebeurt het vaak bij PSV en is gewoon weer 3 pnt daar waar Ajax dan wel ounten verliest. Scorend vermogen genoeg bij PSV maar het lijkt wel of ze te zuinig spelen.

Tsja, het is ook typisch "eredivisie seizoen 17/18" dat PSV weer een discutabele penalty tegenkrijgt. Maar oke, het blijft een verdiende overwinning!

21 januari 2018 om 20:51

Was ie zo discutabel dan? Vond dat je m kon geven. Niet de zwaarste overtreding ooit, maar voldoende leek me

21 januari 2018 om 21:00

Hij was zeker discutabel. Darri greep net zo hard Arias vast als omgekeerd. En van een scheidsrechter die consequent hoort te zijn en bepaalt dat dat een penalty is in zo'n wedstrijd, dan hoorde PSV al veel eerder in de 1e helft een penalty mee te krijgen met het Lozano geval. En dan had PSV sowiezo geen probleem aan Heracles gehad.

21 januari 2018 om 21:15

Je kunt hem geven maar dan zou ook heracles een rode kaart moeten krijgen in de 1ste helft toen lozano gehinderd werd en niet meer fatsoenlijk door kon en stuitte op de keeper.

21 januari 2018 om 21:31

Scheids floot ook niet goed. Vind alleen dat de penal prima te onderbouwen valt.

21 januari 2018 om 21:13

Tegen krijgt bedoel je waarschijnlijk;-)

21 januari 2018 om 21:26

Haha, aan jou ontsnapt er niks. Maar dat is inderdaad wat ik bedoelde.

21 januari 2018 om 21:14

Het is typisch weer zo’n seizoen dat mensen zeiken op een verdiende overwinning

21 januari 2018 om 23:10

Over welke andere discutabele penalties heb je het?

En die penalty was makkelijk gegeven ja, maar dat was de vrije trap waaruit PSV 0-1 maakte ook... Zo kreeg PSV wel meer dingen mee.
Verdiend? In de slotfase had Heracles misschien wel de meeste aanspraak op de overwinning, PSV was het helemaal kwijt.

22 januari 2018 om 01:21

Die penalty die Groningen kreeg tegen PSV was een lachertje. Dat is de enige die ik me zo voor de geest kan halen, maar dat kan ook mijn niet geringe mate van intoxicatie liggen

Als je ziet hoeveel kansen PSV krijgt is het gewoon een heel logisch dat die er nog invliegt.
PSV kon het tempo nog extreem hoog houden in de laatste 10 minuten en dan je gewoon een TOP ploeg!

21 januari 2018 om 23:11

Heracles was minstens even sterk in de slotfase. Alleen de laatste paar minuten ja drong PSV nog aan, maar minuut 65 (vanaf de 1-1 dus) tot 85 was Heracles de bovenliggende partij en had het grote kansen om te scoren.

22 januari 2018 om 05:38

Timmothy - Jij kan mij niet wijs maken dat jij die wedstrijd gezien hebt.

22 januari 2018 om 07:36

Aan de joehoe gezeten timmothy? Kijk de kansenverhoudingen.

Of je geeft PSV in die laatste minuten niet zoveel ruimte..

Heracles verdedigde idd erg matig. Gaven de twee doelpunten beide als cadeau weg.

Als Heracles gewoon de bal vasthield was er niks aan de hand. Tevens voelde je hem wel een beetje komen.

Die spelertjes van Heracles mogen blij zijn dat ze niet met 8-2 van PSV verloren hebben. Dat was ongeveer de kansenverhouding, dus niet zeuren...

Man wat een genieten met Zoet. Die hield me er een paar ballen uit niet te zuinig. Psv had ook nog een hoop kansen dus het had ook bij rust al beslist moeten zijn. Al met al wel terecht en als die prutser van Heracles de bal weg schiet op het eind dan had Heracles een puntje gestolen.