Luuk de Jong brengt verlossing voor PSV in absolute slotseconde

Zondag, 21 januari 2018 om

PSV heeft op de valreep een overwinning geboekt op Heracles Almelo. De koploper van de Eredivisie stevende af op puntverlies, maar met de laatste actie van de wedstrijd zorgde Luuk de Jong voor de 1-2 met zijn honderdste Eredivisie-doelpunt ooit. Het was een vermakelijke eerste helft waarin beide ploegen de aanval zochten en kansen kregen om het duel naar zich toe te trekken; dat lukte PSV uiteindelijk dus. Het gat met nummer twee Ajax blijft vijf punten bedragen.

Het was een vermakelijke eerste helft, waarin Heracles zich bepaald niet terugtrok. Beide teams zochten de aanval en PSV kwam een paar keer goed weg. Na een halfuur zorgde Kristoffer Peterson voor verreweg het gevaarlijkste moment van de eerste helft: zijn fraaie, indraaiende schot stevende af richting de bovenhoek, maar Jeroen Zoet strekte zich en bracht knap redding. In de eerste paar minuten van de wedstrijd was Heracles ook fel. Dat resulteerde al in een mogelijkheid voor Reuven Niemeijer, die in kansrijke positie niet kon afdrukken.

Er waren nog meer kansen voor PSV in het eerste bedrijf. Zo moest Bram Castro redding brengen op een schot van Steven Bergwijn, een kopbal van Luuk de Jong en een inzet van Hirving Lozano. PSV leek het heft in handen te nemen, nadat Heracles vooral in de eerste minuten fel was. Het schot van Peterson stelde de verhoudingen echter weer op scherp. Heracles zette nog een goede aanval op in de open eerste helft en PSV was nog dreigend via een kopbal van De Jong na een uitstekende voorzet van Joshua Brenet.

De eerste helft leek desondanks doelpuntloos te eindigen, maar in de blessuretijd maakte Bergwijn toch de 0-1. Na een vrije trap van Lozano legde De Jong de bal met het hoofd panklaar neer voor de buitenspeler, die de ruststand bepaalde. De Eindhovenaren begonnen vervolgens scherp aan de tweede helft. Bergwijn liet zich een paar keer zien en ook Santiago Arias stelde Castro op de proef. Halverwege het tweede bedrijf ging het echter mis voor de koploper, toen Heracles een penalty kreeg.

Arias schatte een lange bal van Castro verkeerd in en daar profiteerde Brahim Darri van. De Colombiaan beging daarna een overtreding volgens arbiter Ed Janssen en Jeff Hardeveld benutte de penalty. Heracles beet steeds meer van zich af, maar haalde elf minuten voor tijd opgelucht adem toen de vrijstaande De Jong van dichtbij op Castro kopte. Collega Jeroen Zoet hield PSV aan de overzijde juist op de been met reddingen op grote kansen van Darri en Robin Pröpper. Laatstgenoemde had een vrije kopkans, maar wist die niet te benutten. Het winnende doelpunt kon in de slotfase aan beide kanten vallen en was uiteindelijk voor PSV, via De Jong.


Poll

PSV verdiende de overwinning


Gerelateerd

377 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Yesss lekker PSV! Ajax zou zomaar dichterbij komen.

21 januari 2018 om 18:43

Dat komt nog wel, we zijn net weer begonnen. Dit PSV gaat nog voldoende punten verspelen. Wat een geluk, ze hadden hem net zo goed kunnen verliezen.

21 januari 2018 om 18:48

Hahahaha dat ajax gaat ook genoeg punten verspelen😂😂

21 januari 2018 om 19:20

Maar ook kunnen winnen met 1-3 als Cocu goed wisselt en een beroep doet op de jeugd. Een linksback hebben we misschien niet voor de rest zijn alle posities dubbel bezet en daarom verwacht ik zeker ook een goede tweede seizoenshelft van ons Psv.

21 januari 2018 om 19:32

Hahah dat denk jij niet? Omdat ze zo'n geweldige wedstrijd speelde vandaag zeker😂😂

21 januari 2018 om 19:33

Ajax speelt beter voetbal dan Psv. Het ziet er zieliger uit dan soms bij Ajax.

Dit is echt geluk, zoals Feyenoord dat vorig jaar had.

Ajax gaat PSV nog wel inhalen maak je daar maar geen zorgen om. PSV - Ajax gaat Ajax gewoon winnen want zij spelen beter voetbal en bij PSV is het gewoon onkunde.

Daarnaast hoop ik dat Ajax kampioen wordt, omdat zij dan Europees gaan spelen en als dit PSV eventueel de Champions League in moet, dan ga ik een toto zetten op 0 punten voor Psv, want dit is toch niet om aan te gluren.....

Ik kijk voetbal omdat ik een leuke pot wil zien, zowel bij veel aanval als vlijmscherpe counters kan ik erg van genieten. Maar wat PSV laat zien is echt tranen binnenhouden. Ik hoop dat dit wordt afgestraft en dat gaat ook zeker gebeuren.

21 januari 2018 om 19:57

@oak
Ja ajax speelt echt geweldig ja... De 1-0 van ajax was anders net zo veel geluk vandaag. En de extra tijd hoort gwn bij de wedstrijd of is het verboden daarin te scoren? Ajax speelt ook belabberd dus om te doen alsof die alles gaan winnen, door mensen als jou is het alleen maar lekker om op deze manier te winnen

21 januari 2018 om 19:59

Deze wedstrijd was anders aantrekkelijker dan de klassieker, dus als je graag een leuke pot ziet zat je vandaag goed bij PSV (en Heracles).

21 januari 2018 om 20:04

Het verschil is dat Ajax speelt om te winnen en psv speelt om niet te verliezen en dat is een wezenlijk verschil , alleen daarom hoop ik al dat Ajax kampioen wordt .

21 januari 2018 om 20:06

....en de concurrentie niet begrijp ik van jou. Ik zou morgen gelijk een staatslot kopen, hoef jij je hier niet meer druk te maken stakker.

21 januari 2018 om 20:15

Sloep ajax speelt om te winnen en psv niet dan? Bij psv spelen ze bijna alles direct naar voren ipv breed en terug, volgens mij speel je dan juist om te winnen of iig om te scoren.

21 januari 2018 om 20:16

Ajax kwam vandaag niet in gevaar, het was een harde clash. Maar ben je vergeten hoe PSV speelde tegen Ajax? Ben je vergeten hoe zielig PSV met 11 man in de kont van de goal ging staan?

Als je uit kan lopen op de nummer 2. Dan ga je toch voor een overwinning? Nu is het spannend geworden en maakt PSV het alleen maar moeilijk. Volgens mij kijk jij andere wedstrijden. Want Ajax heeft de laatste wedstrijden gewoon goed gespeeld.

Jij kijkt toch ook voetbal omdat je vermaakt wil worden? Je hoopt op leuke combinaties, acties op snelle counters? Niks van deze dingen zie ik terug bij Psv. Als PSV het wel had, had ik dat natuurlijk gezegd. Er is geen enkele speler bij PSV waar ik de TV aan zou zetten. Dat heeft Ajax wel en daarom hoop ik dat zij nog inlopen op Psv.

21 januari 2018 om 20:28

Ik kijk inderdaad voetbal om vermaakt te worden. Daarom heb ik vandaag ook genoten van Heracles-PSV.

21 januari 2018 om 20:29

..... knap man, je bent een volhouder daar hou ik van. Ajax dit jaar niets gepresenteerd in Europa omdat het niet om aan te gluren was..... 1 wat betere wedstrijd en je raakt gelijk opgewonden, je hoeft niet slim te zijn om dom te reageren. Sterkte gast

21 januari 2018 om 20:38

Ajax kwam idd niet in gevaar maar werden zelf ook nauwelijks gevaarlijk en vd beek kreeg die bal toevallig voor de voeten van vd beek. En verder speelde psv ongelooflijk laf tegen ajax, maar dat kun je van vandaag niet zeggen. Vandaag speelde ze continu naar voren en gingen ze niet steeds inzakken dus kan er eigenlijk weinig mee. Nee het is over het algemeen niet mooi, maar de 1e helft kon me zeker bekoren. psv doet me een beetje denken aan een duitse ploeg, veel loopvermogen en 90 min ervoor gaan.

21 januari 2018 om 20:45

Zo is het. Met 32 doelpogingen kun je niet zeggen dat PSV er niet voor ging. En bleef gaan. Al die late doelpunten zijn echt geen toeval.

21 januari 2018 om 21:18

Wie er uiteindelijk ook kampioen, de kampioen speelt ook voorronde van champions league net als de nummer 2. Alleen de kampioen komt in de kampioenen pot terecht

21 januari 2018 om 21:35

@totalbb

Heb jij de eerste helft gezien dan?! Godverdikkie wat was dat saai.

21 januari 2018 om 21:36

Dude je bent wel meester in overdrijven. PSV was het grootste deel van de wedstrijd gewoon de bovenliggende partij, heeft ook gewoon een aantal goede kansen gehad buiten de goals en het was een zeer vermakelijke wedstrijd. Dat jouw club tegen 10 man van Feyenoord (waarbij ze de scheids ook nog eens Mee hadden) niet eens Kon domineren, halfslachtig en vreselijk saai een dood gemaakte wedstrijd speelde belooft ook niet veel goeds hoor. Ajax speelt echt de sterren niet van de hemel, heel de eerste helft was er maar 1 echte kans voor Ajax en dat was omdat Jones als een idioot de bal terug naar de penalty stip tikt ipv gewoon naar de zijkant.

21 januari 2018 om 21:51

Prof. Oak, ga je lekker? Kun je je tranen weer niet bedwingen? Ga eens bij jezelf te rade waar het fout gaat, droeftoetert.

21 januari 2018 om 21:54

Pfff over mazzel gesproken.i rest my case

21 januari 2018 om 22:10

Genoot jij ook in de 85e minuut? LOL

21 januari 2018 om 22:10

Genoot jij ook in de 85e minuut? LOL

21 januari 2018 om 22:10

Genoot jij ook in de 85e minuut? LOL

21 januari 2018 om 22:34

Was aan het begin van het seizoen na een incident waarbij een speler niet meer bijkwam en nooit meer kan voetballen. De voorrondes kwamen echter te vroeg en je zag dat het team erg was geschrokken.

Daarnaast, wat heeft PSV bereikt in Europa? Ohja.... ook niet zoveel toch? 1 wat beter wedstrijd? Vorig jaar met bijna dezelfde selectie de finale van de Europa cup gehaald. Ze hebben tenminste dreigende vleugelspelers met een leuke actie en Ziyech die splijtende passes kan geven.

Erg zwak om iemand meteen dom te noemen terwijl ik mijn mening geef. Blijf jij maar lekker onder de rivieren kerel.

21 januari 2018 om 23:18

Oak, zijn je tranen inmiddels opgedroogd?

21 januari 2018 om 18:44

Dit gaat eens keer echt verkeerd. Ik verwacht dat PSV punten gaat verspelen bij Feyenoord. Ook zie ik PSV thuis ook niet winnen van Ajax.

21 januari 2018 om 18:50

PSV zie ik thuis wel winnen van Ajax. Je moet Ajax niet overschatten, het is niet dat ze de sterren van de hemel spelen.

21 januari 2018 om 18:54

Ze hoeven ook geen sterren van de hemel te spelen om van dit PSV te kunnen winnen. Dat hebben we een maandje geleden wel gezien hoe makkelijk het ging.

21 januari 2018 om 19:03

We hebben een maandje geleden ook gezieb dat ajax verloor van een degradatie team dus wat is je punt?, Psv-Ajax en Psv-Feyeboord zinn allemaal wedstrijden die niet te voorspelen zijn. En de vorm van de dag is dan vaak doorslag geven. On: wederom billenkijpen maar wederom 3 punte hopelijk blijft dit goed gaan maar heb liever een makkelijke overwinning, dit is nu hopelijk hrt geluk. Van de kampioen, vorige jaar won feyenoord de moeilijke wedstrijden op deze manier en hopelijk psv dit jaar. MOTM toch wel Zoet wat had hij goede reddingen. En wederom laat hij zien dat hij gewoon de beste Nederlandse keeper is op dot moment. Helaas dat ze hem niet over een langere periode de kans geven bij oranje

21 januari 2018 om 19:04

Nog niet

21 januari 2018 om 19:09

Feyenoord is voor de beker. Who cares.

21 januari 2018 om 19:13

Oh maar iedereen verwacht puntenverlies bij Feyenoord. Ik tenminste wel, daar winnen ze nooit. Maar als ze volgende week Twente pakken, hoeven ze alleen nog maar naar AZ toe van de ‘lastige uitwedstrijden’. Dit is een hele belangrijke zege, want Heracles was voor mij na Feyenoord de nog lastigste resterende uitwedstrijd.

21 januari 2018 om 19:20

Dit PSV is zo matig. Hoopt dat die nieuwe spits wat voetbal gaat toevoegen. Niet dat ik PSV kijk voor mooi voetbal maar dit is topploeg onwaardig. Dit is gewoon puur mazzelen en dus nog op 1 staan.

21 januari 2018 om 19:20

Dit PSV is zo matig. Hoop dat die nieuwe spits wat voetbal gaat toevoegen. Niet dat ik PSV kijk voor mooi voetbal maar dit is topploeg onwaardig. Dit is gewoon puur mazzelen en dus nog op 1 staan.

21 januari 2018 om 19:23

Ga toch weg man. Lozano, Mauro, Bergwijn, Ramselaar er liepen vandaag weer genoeg aantrekkelijke spelers op het veld. Kwaliteit zat ook op de bank.

21 januari 2018 om 19:25

Am***dam. Als duitsers in de laatste minute score is het vaak dat het komt dat duitsers er altijd voor gaan maar als PSV wint of ju 2-1 of 4-0 is het geluk (en volgens vele kampioenonwaardig), als ienziet dat psv 4 corner in de laatste 3minute heeft zie je gewoon dat ze er nog in geloven en vol voor gaan.

21 januari 2018 om 20:09

Grasveld reserveer alvast een kaartje voor het kampioenschap in de Arena..... ze winnen de eerste wedstrijd van de 2de seizoenshelft en loopt gelijk met een strakke broek rond....

21 januari 2018 om 20:09

Grasveld reserveer alvast een kaartje voor het kampioenschap in de Arena..... ze winnen de eerste wedstrijd van de 2de seizoenshelft en loopt gelijk met een strakke broek rond....

21 januari 2018 om 20:09

Grasveld reserveer alvast een kaartje voor het kampioenschap in de Arena..... ze winnen de eerste wedstrijd van de 2de seizoenshelft en loopt gelijk met een strakke broek rond....

21 januari 2018 om 20:24

LOL moet dit spel? Gaan ze weer zo in de 16 staan als in Amsterdam? PSV hanteert echt geen techniek en moet het hebben van individuele acties. Ajax speelt om te winnen en PSV doet dat vaak niet.

21 januari 2018 om 20:31

Nee en Ajax gaat alles winnen dus... 1ste seizoenshelft gewonnen van PSV maar toch 5 punten achter, rarara hoe kan dat? Eind mei weet je het!

21 januari 2018 om 20:54

@marcow nee hoor jou club kreeg ook jantje tegen Ajax vlak voor de winterstop zonder groots te hoeven spelen. Seizoen duurt nog lang. Oh en leg me geen woorden in de mond die ik niet zeg, piep piep..

22 januari 2018 om 09:42

Klopt, maar ze moeten ook voor de competitie in De Kuip spelen.

21 januari 2018 om 19:02

Voor alle Ajacieden die denken dat Ajax vandaag geweldig heeft gespeeld!!! Doe je ogen open heren, want dat was niet zo....

21 januari 2018 om 19:04

Voor issiba dit gaat over PSV niet Ajax dus hpu het bij deze wedstrijd

21 januari 2018 om 19:28

Ze speelden niet geweldig, maar wel gewoon degelijk. Complete controle over de wedstrijd gehad (op 1 kans na), dus dat lijkt me een prima manier om een topper te winnen.

21 januari 2018 om 20:10

Precies het gaat over Heracles PSV

21 januari 2018 om 21:40

Feyenoord had de eerste helft ook de controle en had de grootste kans in die helft. Doordat Karim weer vergeet mee te lopen kan de totaal onzichtbare van beek scoren. Tot day moment had Jones nog niets te doen gehad.

21 januari 2018 om 19:02

Voor alle Ajacieden die denken dat Ajax vandaag geweldig heeft gespeeld!!! Doe je ogen open heren, want dat was niet zo....

21 januari 2018 om 19:19

Ik snap alle ajacieden die gefrusteerd zijn over de late goal van psv. Psv was ontzettend zwak vandaag, en ook heracles bakte er bar weinig van. Hendrix wat een slechte speler is dit in balbezit zeg. Dan heb je ramselaar, die op cm speelde waar hij helemaal niks toe voegt. Hij moet op 10, waar hij veel loopacties kan maken. Mauro deed het daar overigens wel vrij goed 1e helft. Bergwijn, is een leuke speler, maar gewoon totaal geen rendement. Zie hem het liefst zo snel mogelijk vertrekken. En als lozano en mauro dan een matige 2e helft spelen, dan blijft er eigenlijk niks over bij psv.

21 januari 2018 om 19:35

Ga huilie huilie doen ... ahahahaa ga de 1e helft eens kijken psv had al drie goals voor moeten staan gezien de kansen. Als we zo gaan redeneren kan ik ook lulkoek verspreiden als Ajax won omdat ze tegen 10 Feyenoorders speelden. Dat is toch ook gelul, Ajax was beter dus verdiend gewonnen. Psv was beter over de gehele wedstrijd dus verdiend gewonnen. Ineens maakt men zich druk om de manier waarop schei toch uit huilebalken.

21 januari 2018 om 19:57

Gewoon een verdiende overwinning, al maakte PSV het onnodig spannend. Ik kan me voorstellen dat de frustratie in Amsterdam hoog oploopt, maar kijk naar de statistieken van deze wedstrijd en je kunt niet volhouden dat de zege onverdiend was.

21 januari 2018 om 20:12

.... en sinds wanneer spellen we een achternaam met kleine letters?

21 januari 2018 om 19:30

Waarom censuureert VZ zoveel berichten? Als er al een twijfelachtig woordje inzit, zoals droeftoeter, worden hele onderdelen verwijderd.

21 januari 2018 om 20:13

Precies....iets verkeerd over Ajax of Feyenoord en mijn berichten zijn foetsie, andersom helaas niet????

Voetbal kan echt emoties losmaken. Wat een achtbaan van emoties. Van woede naar vreugde omdat een speler een bal in het netje schiet. Overall gewoon een verdiende overwinning Ed Janssen hielp Heracles in de zetel. Consequent staat niet in zijn woordenboek. Gefeliciteerd Boeruh!

Luukinho is onze eeuwige verlosser. Ik ben een trotse volgeling van Onze Messias. Prijs Hem.

Edit: sommige reacties hier zijn nog lekkerder dan de wereldtreffer van Luukinho. Dank hiervoor. Jullie traantjes zijn zoals altijd mierzoet!

21 januari 2018 om 18:41

Dat vind ik raar, dat mensen zichzelf zo emotioneel afhanelijk kunnen maken van 22 spelers die achter een bal aan rennen en daarnaast ook niks geven om jouw emoties.

21 januari 2018 om 18:45

Nou ik ben het met est-1913! Voetbal is meer dan eem sport! Het brengt veel emoties los. En als jij dat nuet hebt dan hoef je niet andere mensen aan te vallen

21 januari 2018 om 18:48

Is ook maf. Tegenwoordig heb ik wel geleerd om iets meer te kunnen relatieveren. Belangrijke goals zoals deze lokken toch een oerkreet in mij uit.

Sport heeft echt iets prachtig.

21 januari 2018 om 19:07

Man ik stond te springen op de bank. ook de buren zullen me wel gehoord hebben. Al zullen ze er wel aan gewend zijn na twente en PEC uit.

Ik vind het geweldig dat er zoveel emotie kan zijn bij het juichen voor mensen die veel te veel geld krijgen met een potje voetbal. De mens zit raar in elkaar.

21 januari 2018 om 19:21

est1913,

Bij mij riep het ook een reactie op, heb alleen even gewacht met reageren want emoties worden ook wel eens verkeerd uitgelegt.

Was vandaag een terechte overwinning van zowel Ajax als ook van Psv, maar ik heb wel liever dat ze voortaan wat eerder die goal maken en niet in de laatste 5 seconden.

21 januari 2018 om 18:43

Ik neem mijn woorden terug est! Luukinho is onze savior hahaha!

Maar wat doet PSV zichzelf weer tekort man. We hadden na de 0-1 moeten doordrukken naar de 0-22 en moeten uitlopen. Lozano verpeste echt veel kansen. Dat was gewoon niet normaal meer. Ook de wissel van Mauro begrijp ik helemaal niet. Hij speelde juist sterk.

Ik zie al veel mensen roepen dat de overwinning gestolen is maar dat is echt onzin. PSV was over de gehele wedstrijd bekeken de betere ploeg. We hadden de wedstrijd veel eerder in het slot moeten gooien en dan had je niemand hierover gehoord. Hoe dan ook wel heerlijk.

21 januari 2018 om 19:01

Eens het doelpunt van Heracles is eerder geluk denk ik

21 januari 2018 om 19:03

Ja, en wat viel Pereiro beroerd in zeg. Mauro heeft wel een signaal afgegeven naar Cocu. Hij staat er als hij nodig is. En we gaan hem nodig hebben hoor. Ook heel lekker voor Gudmundsson, viel redelijk in en geeft de beslissende assist.

21 januari 2018 om 19:27

Gudmundsson deed het goed ja al zie ik hem liever niet op de flanken. Hij is meer een nummer 10 volgens mij.

21 januari 2018 om 18:46

Nee er bestaat maar 1 God. Iemand anders aanbidden is afgoderij en dat is heidens.

nee grapje. Elk elftal van Cocu krijgt het voor elkaar om in blessuretijd wedstrijden te winnen. Dat is in mijn ogen geen geluk meer maar een kwalitieit, maar hoe die dat voor elkaar krijgt dat weet ik niet. PSV speelde het begin van de wedstrijd best goed, het tegendoelpunt viel uit een onterecht gegeven strafschop en zelf wordt het doelpunt ook nog onterecht afgekeurd van Lozano. PSV was beter met denk ik wel een schot of 25 op het doel van Heracles. Terechte overwinning, maar oooh wat komt PSV goed weg.

21 januari 2018 om 18:50

Vooral in 2014/15 en in dit seizoen is PSV bizar vaak ontsnapt door een late goal. Heerlijk die overlevingsdrang. Vorig seizoen vormt echt een uitzondering, toen hebben we meer punten verloren dan gewonnen door goals in de laatste minuten.

21 januari 2018 om 18:49

Onze verlosser was vandaag toch echt Zoet. Wat een reddingen! Brenet is echt een drama. Alles op 30 meter afstand dekken. Zou die dat ook bij zijn vriendin zo doen? Echt elke keer is ie zijn man kwijt. Om hopeloos van te worden. Lozano had ook zijn dag niet. Veel ego, weinig vernuft. Hendrix is geen pijl op te trekken. De ene keer heeft hij een goede ingreep om een moment later zijn tegenstander gewoon te laten lopen(kans Darrie). Al met al niet echt betrouwbaar. Dit kan zo natuurlijk niet door blijven gaan. Hoeveel punten hebben we nu gehaald door op het laatst nog te zwijnen? Het moet echt veel beter, en snel. Ik mis de intrinsieke motivatie bij enkele spelers om koste wat het kost het maximale uit jezelf te halen. Het kan natuurlijk ook gebrek aan kwaliteit zijn, maar ik denk echt dat er uit deze groep veel meer te halen valt.

En ja, de scheids was slecht en inconsequent, maar daar mogen we ons niet achter verschuilen.

Zit ik net even Studio sport te kijken, wil die commentator Lozano geel geven voor een schwalbe bij die actie in het begin van de wedstrijd waarbij Lozano overduidelijk in onbalans wordt gebracht terwijl hij alleen op de keeper afkomt. Hoezo studio Ajax?

21 januari 2018 om 18:53

Zou ik bijna vergeten zeg. Als De Jong niet betrokken was bij 2 goals was Zoet met afstand onze Motm. Met een Waterman/issaksson in de goal krijg je er hier gewoon 3 tegen hoor. Gun hem een mooie transfer deze zomer.

21 januari 2018 om 19:08

zoet laat het al het hele jaar zien tegen feyenoord,utrecht, Heracles heeft hij al punten gepajt door zijn reddingen. Ben benieuwd wat de nieuwe bondscoach doet want hoe hij dit jaar keept kan die niet meer om hem heen.

21 januari 2018 om 21:11

Ja vreemd? Ook zat die kopgoal van Lozano niet in de samenvatting? Terwijl de meeste scheidsrechters deze goal WEL goedgekeurd hadden....

21 januari 2018 om 18:49

Haha wat heb ik lopen vloeken op Luuk de Jong vandaag zeg. Verprutste weer kansen waar je gewoon moe van werd en om het dan toch nog te doen. Alles meteen weer vergeten en vergeven.

21 januari 2018 om 18:55

Bij mij waren het vooral Bergwijn, Hendrix, Lozano en Brenet die frustratie opriepen. Bergwijn en Lozano liepen te veel met de bal, Bergwijn heeft naar 45:10 niets goed meer laten zien.

21 januari 2018 om 18:58

Tegen andere clubs heeft hij punten laten liggen door de kansen onbenut te laten. Kansen die 3 seizoenen geleden wel erin gingen.

21 januari 2018 om 19:04

Zeker, Lozano heb ik me ook aan geïrriteerd vandaag. Was bij elk moment waarbij een beetje overzicht gebaat was egoïstisch bezig.

21 januari 2018 om 19:25

Ja klopt, de grootste reden daarvoor is denk ik het vertrouwen in zijn medespelers.

21 januari 2018 om 20:12

Om hem volgende week weer af te maken! Rare reactie. Ziekelijk zelfs

21 januari 2018 om 20:49

Ga weg man. Ik ben na zijn hattrick tegen Feyenoord fan van hem geworden en altijd gebleven. Toffe peer die Luuk! Jij ben maar zuur.

21 januari 2018 om 21:35

Hoe kom je daarbij. Hele sympathieke gozer, alleen als hij als spits een niet te missen kans mist op een beslissend moment kan ik mij daar aan ergeren. Maar dat is niets persoonlijks op de Jong. Hele aparte reactie van jou.

21 januari 2018 om 20:13

Ik sluit aan....

Wat speelde PSV slecht zeg, maar zoooo blij met die 3 punten!

Dat deze ploeg zovaak zo ongelovelijk veel mazzel heeft kom onderhand me neus uit. Wat een trieste klote ploeg die op geen enkel vlak een prijs verdient.

21 januari 2018 om 18:41

Ik ga maar eens aandelen kopen in Kleenex.

In de laatste minuut scoren is idd uiterst fortuinlijk. Maar die penalty voor Heracles was te gemakkelijk gegeven en de goal van Lozano leek me onterecht afgekeurd. Zo rooskleurig is het dus niet allemaal.

21 januari 2018 om 19:45

Hahaha, +1 van mij. Gewoon een verdiende overwinning voor PSV, dat het zichzelf kan aanrekenen dat het niet veel eerder wordt beslist. Desondanks nog keihard gevochten en overwinning binnen gesleept.

21 januari 2018 om 18:42

En waarschijnlijk daardoor kampioen wordt.

21 januari 2018 om 18:43

Ja ik krijg er een stoornis van. Dit verdient geen prijs maar je weet onderhand wel dat ze elke keer in de blessure tijd ermee wegkomen.

21 januari 2018 om 19:21

Blijkbaar heb je al een stoornis.

21 januari 2018 om 19:25

Hahahaha, wat zijn we weer leuk met de standaard k*tgrappen.

21 januari 2018 om 18:47

Gewoon terechte overwinning joh.

21 januari 2018 om 18:52

Was het ook. Maar zo in die laatste seconde geeft toch een nare nasmaak. Zie Psv gek genoeg liever simpel met 2-0 winnen dan laatste seconde 2-1

21 januari 2018 om 18:50

Hahahaha heerlijk dit! Ook dat je zoveel duimpjes omhoog krijgt van Ajacieden, prachtig!

21 januari 2018 om 18:55

T is toch wel heel vervelend en het begint wel enorm te irriteren als je fan bent van bv Ajax.

21 januari 2018 om 19:15

ja, alsof Ajax zo mooi voetbal speelt. men doet hier alsof het Man City is waar we over praten. Zulke Incidenten horen bij het voetbal maar het Ajax waanbeeld waait hard hier. PSV verdient geen kampioen te worden maar de club die onderuit gaat bij twente en tegen Heracles wel! als er alles zo beredeneren kan niemand kampioen worden

21 januari 2018 om 18:54

Zou niemand een worst in Eindhoven wezen als ze straks met de schaal staan... Noem het mazzel, ik noem het verdiend. Ze waren simpelweg de betere ploeg.

21 januari 2018 om 18:56

Juist, 8 strafschoppen tegen in 19 duels is echt een schoolvoorbeeld van geluk.

21 januari 2018 om 20:02

Nee, wel een schoolvoorbeeld van slecht verdedigen. Zal Arias nu ff een weekje met tennisballen in zijn handjes trainen?

21 januari 2018 om 20:16

Arias is met afstand de beste rectsback in de Eredivisie, en de penalty was onterecht.

- iedereen op ajax-supporters na

21 januari 2018 om 21:40

@Schwarz tuurlijk joh. 8 strafschoppen tegen, waar van er niet 1 een te late tackle was of iets dergelijks. 7x voor licht vasthouden en 1x voor een handsbal waarbij de speler met z'n rug naar de situatie staat. Nee, laten we vooral deze belabberde manier van fluiten verdedigen door het op de verdedigende kwaliteiten te gooien. Doet arias en de rest van de verdediging niks heb je weer mensen die gaan vertellen dat ze er niet kort opzitten of iets dergelijks.

21 januari 2018 om 18:59

De duimpjes binnengehaald? PSV heeft terecht gewonnen vandaag door de individuele klasse van Luuk de Jong en Zoet.

21 januari 2018 om 20:26

Waan van de dag... 3 speelronde terug kon Luuk er helemaal niks van en nu hebben we het zelfs over klasse..

21 januari 2018 om 19:01

Dit maakt mijn zondag nog beter, deze verbitterde Ajacied die de vlag al hadden uitgehangen en dan van een koude kermis thuis komen. Een woord: geweldig

21 januari 2018 om 19:43

K hang niks uit. K had dit al verwacht het is tekenend doe dan maar een 0-4 zit ik er veel minder over in 😐

21 januari 2018 om 19:11

Wat een kortzichtige reacties allemaal, een winst met een marge van 1 doelpunt is het minste wat PSV verdiende vandaag, 32 schoten op doel, totale dominatie... Als Castro niet op doel stond bij Heracles waren het dubbele cijfers geweest.

21 januari 2018 om 19:15

Misschien is het dan geen geluk meer. Wellicht heeft Cocu deze groep zo dit gekregen dat ze 100 minuten kunnen blijven gaan in plaats van 85! Vermoeidheid bij tegenstander gaat een rol spelen, dus wanneer jij dan nog fit bent dan kun je juist in die momenten toeslaan! Waarom denk je dat de Duitsers vroeger alles “op zijn Duits” in de laatste minuten wonnen (regelmatig in ieder geval) niet omdat ze zoveel geluk hadden, maar altijd heel fit zijn!

21 januari 2018 om 19:16

Misschien is het dan geen geluk meer. Wellicht heeft Cocu deze groep zo dit gekregen dat ze 100 minuten kunnen blijven gaan in plaats van 85! Vermoeidheid bij tegenstander gaat een rol spelen, dus wanneer jij dan nog fit bent dan kun je juist in die momenten toeslaan! Waarom denk je dat de Duitsers vroeger alles “op zijn Duits” in de laatste minuten wonnen (regelmatig in ieder geval) niet omdat ze zoveel geluk hadden, maar altijd heel fit zijn!

21 januari 2018 om 19:17

Ze krijgen gelukkig geen championsleague miljoenen als ze kampioen worden. Daar moet men zich eerst voor kwalificeren. Mocht Ajax toch kampioen worden dan zijn die +/- 20 miljoen uit CL pot alleen een leuk extraatje.

21 januari 2018 om 20:37

Hoezo ga jij ervan uit dat Ajax zich zomaar kwalificeert en PSV niet? Wat is dit dan voor arrogante opmerking? Ga naar Ajaxshowtime anders als je niets toe te voegen hebt.

21 januari 2018 om 19:19

Misschien is het dan geen geluk meer. Wellicht heeft Cocu deze groep zo dit gekregen dat ze 100 minuten kunnen blijven gaan in plaats van 85! Vermoeidheid bij tegenstander gaat een rol spelen, dus wanneer jij dan nog fit bent dan kun je juist in die momenten toeslaan! Waarom denk je dat de Duitsers vroeger alles “op zijn Duits” in de laatste minuten wonnen (regelmatig in ieder geval) niet omdat ze zoveel geluk hadden, maar altijd heel fit zijn!

21 januari 2018 om 19:19

Misschien is het dan geen geluk meer. Wellicht heeft Cocu deze groep zo dit gekregen dat ze 100 minuten kunnen blijven gaan in plaats van 85! Vermoeidheid bij tegenstander gaat een rol spelen, dus wanneer jij dan nog fit bent dan kun je juist in die momenten toeslaan! Waarom denk je dat de Duitsers vroeger alles “op zijn Duits” in de laatste minuten wonnen (regelmatig in ieder geval) niet omdat ze zoveel geluk hadden, maar altijd heel fit zijn!

21 januari 2018 om 19:19

Misschien is het dan geen geluk meer. Wellicht heeft Cocu deze groep zo dit gekregen dat ze 100 minuten kunnen blijven gaan in plaats van 85! Vermoeidheid bij tegenstander gaat een rol spelen, dus wanneer jij dan nog fit bent dan kun je juist in die momenten toeslaan! Waarom denk je dat de Duitsers vroeger alles “op zijn Duits” in de laatste minuten wonnen (regelmatig in ieder geval) niet omdat ze zoveel geluk hadden, maar altijd heel fit zijn!

21 januari 2018 om 19:19

Misschien is het dan geen geluk meer. Wellicht heeft Cocu deze groep zo dit gekregen dat ze 100 minuten kunnen blijven gaan in plaats van 85! Vermoeidheid bij tegenstander gaat een rol spelen, dus wanneer jij dan nog fit bent dan kun je juist in die momenten toeslaan! Waarom denk je dat de Duitsers vroeger alles “op zijn Duits” in de laatste minuten wonnen (regelmatig in ieder geval) niet omdat ze zoveel geluk hadden, maar altijd heel fit zijn!

21 januari 2018 om 19:34

Lul niet zo slap, het was totaal geen penalty. Anders was er niks aan de hand. Volgende week Utrecht en het gat is weer 8 punten. Helemaal niets in A...

21 januari 2018 om 20:14

Hahaha wat een haat zeg.. penalty van Heracles was geen pech voor psv ? Onterecht afgekeurde goal van PSV ook geen pech ? Zoveel gemiste kansen ook geen pech ? Jij ziet alleen de late minute goal als geluk manman

21 januari 2018 om 20:15

Laat je niet zo gaan johhh.....jij bent vast veel triester... domme kwezel!

21 januari 2018 om 20:17

Misschien is het dan geen geluk meer. Wellicht heeft Cocu deze groep zo dit gekregen dat ze 100 minuten kunnen blijven gaan in plaats van 85! Vermoeidheid bij tegenstander gaat een rol spelen, dus wanneer jij dan nog fit bent dan kun je juist in die momenten toeslaan! Waarom denk je dat de Duitsers vroeger alles “op zijn Duits” in de laatste minuten wonnen (regelmatig in ieder geval) niet omdat ze zoveel geluk hadden, maar altijd heel fit zijn!

21 januari 2018 om 20:22

Is t niet inmiddels kwaliteit als t zo vaak gebeurt in plaats van geluk? Bovendien, een wedstrijd duurt ongeveer 93 minuten dus of je nou een doelpunt in de 16e minuut of in de 93e minuut een doelpunt maakt, maakt niet uit. Daarnaast: meer dan de helft van de zoveel penalties die psv tegen heeft gehad was geen penalty... En de overwinning was verdiend vandaag. Dus ik weet niet waar je frustratie vandaan komt...

21 januari 2018 om 21:24

Wauw echt onwijs goede argumenten. Ik ben sprakeloos

21 januari 2018 om 18:47

Huilen.

21 januari 2018 om 18:48

Hahaha. Dit soort reacties zijn de lekkerste om te lezen.

21 januari 2018 om 18:49

Laatste minuut winnen is anti voetbal? Want PSV viel volop aan en had de scheids tegen zich.

21 januari 2018 om 18:50

Lekker voor je Neus

Altijd het zelfde liedje Haha, toch was deze wel verdiend in mijn ogen..

21 januari 2018 om 19:17

begint wel zowat m'n neus uit te komen.

21 januari 2018 om 20:16

Wellicht de hele week al.... vast wat anders!

21 januari 2018 om 18:50

Nou nee. Je hebt 90 minuten en blessuretijd om te scoren, daar is niks Lucky aan. Of ik even uit wil leggen wat Lucky is? Tuurlijk! Als je op een blessend moment een onterechte penalty meekrijgt (weet je nog Makkelie?) of een buitenspel goal maakt die niet afgekeurd wordt. Een van richting veranderde bal op een beslissend moment of dying seconds. En als laatste: volledig tegen de verhoudingen in een goal maken en winnen. Niet echt van toepassing vandaag he? Heracles een enorm makkelijk gegeven penalty mee, psv er op twee discutabele momenten geen. Dit is gewoon terecht al heb ik als PSV'er mijn ogen uit zitten krabben van ellende en een aantal keer geroepen dat Ajax dat toch beter doet..

21 januari 2018 om 18:56

Berst een dom verhaal dit. Wat lucky is? dat er 3 minuten extra tijd is en geen 2. Dat die gladden een bar slechte risico volle paas geeft in de slot minuut.

Was PSV beter? ja natuurlijk en de laatste 20 minuten zat die goal eraan te komen, maar wat is het nu erg om eens toe te geven dat je massel hebt?

21 januari 2018 om 18:57

Als je wedstrijden niet tijdig kan beslissen en 3x dit seizoen pas in de laatste minuten/seconden weet te scoren dan mag je dat toch best lucky noemen?

Hoe denk je dat Ajax destijds aan die naam kwam? Omdat ze iedere keer iedereen 7-0 oprolde of omdat ze ook zulke nipte overwinningen in de laatste minuten pakte? ;-)

21 januari 2018 om 20:17

Gaat over PSV niet over Ajax gast

21 januari 2018 om 20:17

Gaat over PSV niet over Ajax gast

21 januari 2018 om 20:33

@ Frtorres,

Ik denk nu 2 dingen. Welke van de 2 zal het zijn?

1) Je snapt serieus niet wat ik bedoel. Wat ernstig zou zijn voor iemand die veel voetbal volgt;
2) Je gooit je frustraties eruit voor de gebeurtenissen van eerder op de dag en doet daarom bijdehand

Welke zou het zijn

21 januari 2018 om 22:34

Penalty was makkelijk gegeven ja, maar die vrije trap waaruit PSV de 1-1 maakte was anders ook erg makkelijk gegeven, en zo kregen ze wel meer vrije trappen makkelijk mee. Heracles werd verre van weggespeeld en PSV kreeg zeker wel kansen maar zaten ook veel halve/kwart kansen bij die nou niet echt gevaarlijk waren. Heracles was in de slotfase de betere ploeg met minstens zoveel kansen en als zij de winst hadden gepakt was het ook niet onverdiend geweest op basis van het laatste half uur.

Je zou maar jeugdspeler zijn bij psv.

Week in week uit mogen kijken hoe spelers structueel falen, maar een echte kans krijgen ho maar.

Ik zeur er nog 1 keer over en dan zal ik er over ophouden, pereiro is dead weight, waarom zit die jongen nog op de bank

21 januari 2018 om 18:49

PSV begon met Zoet, Brenet, Hendrix, Bergwijn en Mauro Jr in de basis. Laatstgenoemde zelfs in de plaats van Pereiro die je noemt. Je spreekt jezelf dus tegen.

21 januari 2018 om 18:56

Zoet: heeft jaren mogen spelen bij rkc en op de bank mogen zitten voordat hij een kans kreeg na heel wat derderangs spelers. Brenet: speelt wegens het overmogen om een linksback te vinden, is een speler die door het ijs zakt. Hendrix: jaren op de bank gezeten voordat hij eens mocht spelen. Meer dan eens opzij geschoven voor een aankoop. Mauro, mocht inderdaad eens spelen was ik ook blij mee. Voegde wat flair toe.... en dan kom Cocu met zijn standaard wissel en die jongen mag weg ipv lozano om ruimte te maken voor pereiro.. Ik spreek me niet tegen grote vriend, meerdere psv fans snappen het verschil tussen 'jeugdspeler' en speler uit de jeugd van. Lammers, gudmondson,malen,paal, ect ect dat zijn jeugdspelers

21 januari 2018 om 19:21

Skede, de spelers die jij opnoemt, spelen al een tijdje bij PSV. Vandaag had Ajax 3 achtienjarige op het veld staan. Malen, Lammers, Obispa, Rosario zouden wel vaker speelminuten mogen krijgen. Snap echt niet waarom Cocu steeds met dezelfde spelers wilt starten en ook steeds dezelfde wissels heeft. Mauro mag wel vaker beginnen.

21 januari 2018 om 19:37

Bergwijn is toch geen jeugdspeler?

21 januari 2018 om 20:48

Waarom niet? Speelt sinds zijn 13de bij psv.

21 januari 2018 om 18:52

Ik snapte de wissel opzich wel. Mauro was de tweede helft duidelijk moe. Logisch als je zo speelt als hij. Was in de eerste helft overal te vinden en vocht hard. Tweede helft lukt hem niks meer. Hopelijk verkopen we Perriero in de zomer voor een leuke prijs want als Mauro zo blijft doorgaan staat die volgend seizoen in de basis. Daarnaast stond bergwijn in de basis en kwam gudmonson erin dus zie je dat jeugd ook gewoon kans krijgt. Luuk speelde sterk vond ik en denk dat daarom Sam er niet in kwam. Had wel verwacht dat Lozano gewisseld zou worden want die speelde de 2de helft echt slecht.

21 januari 2018 om 18:59

Maar waarom pereiro, wanneer heeft hij een goede potgespeeld. Bergwijn is fijn, maar ik wil weten of hij mag blijven staan als die nieuwe speler fit is. Gudmondson mag weer 7 minuten spelen. Luuk bakte er niks van ongeacht de goal, lozano bakt er al een aantal wedstrijden niks van.

Pfff wat een geluk weer. Ongelofelijk. Hoe vaak kan een club 15 seconden voor tijd winnen....?

Ik heb hem gewoon bij de 90e mimuut afgezet omdat ik gewoon 100% zeker wist dat ze nog gingen winnen. Altijd dat klote geluk

21 januari 2018 om 18:42

Geluk. Sure. Penalty Heracles was er geen. PSV had er zeker 1 moeten hebben. Goal PSV van Lozano erg makkelijk afgekeurd.

21 januari 2018 om 18:45

Altijd. Twente, pec, nu weer. En dan mis er zeker nog wel meer.

21 januari 2018 om 18:56

Erg hè, binnen de toegestane tijd scoren... Waar kun je moeilijk over doen zeg.

21 januari 2018 om 19:01

Ze scoren toch op eigen kracht de laatste goal? Wat is daar geluk aan?

21 januari 2018 om 19:57

Serieus? Is het de kwaliteit van psv dat gladon een simpele pass over 4 meter verkeerd geeft 10 secoden voor tijd. Of dat twente een bal achter de eigen keeper werkt in de blessuretijd. Of dat boer een bal los laat in de laatste seconde? Dat is gewoon geluk hoor en geen kwaliteit. Of denk je dat psv er op rekende dat heracles op 92:50 een bal verkeerd speelde waardoor ze zouden winnen?

21 januari 2018 om 20:03

Het is wel een kwaliteit dat ze na die slechte pas binnen 10 sec. het veld over steken en vervolgens weten te scoren met een goed uitgespeelde aanval. Ook de vele diepgang in de ploeg waardoor ze nog massaal naar voren rende is een kwaliteit. Als of iedere ploeg deze verkeerde pass hadden afgestraft, dus ja idd kwaliteit.

21 januari 2018 om 22:38

De vrije trap waaruit PSV 0-1 maakte was anders ook erg makkelijk gegeven Nouryalmis...
En zo kregen ze wel meer mee. Natuurlijk kregen ze in de 2de helft na de 0-1 kansen (want dan moet Heracles komen) maar over het algemeen was het weer erg slecht en was tenminste een gelijkspel voor Heracles niet onverdiend geweest. Op basis van het laaste half uur was winst voor Heracles zelfs verdiend te noemen.

En zoals Zytto34 zegt, alsof PSV erop rekent dat ze het op het eind nog gaan beslissen. Die denken ook in de 88ste minuut, dit wordt hem niet vandaag. Kan je als topclub toch niet veroorloven om zogenaamd het risico te nemen om in de slotfase nog maar even de winst veilig te stellen. Gewoon mazzel weer. Als ze nou totaal zaten te domineren in de laatste 10 minuten en kansen aaneen regen kan je zegen dat een lastminute goal geen (of minder) mazzel was en verdiend zou zijn, maar dat was absoluut niet het geval.

21 januari 2018 om 20:18

Wees blij dat er geluk bestaat, anders zou jij morgen over je schouder kijken tijdens het oversteken

Ik word er inmiddels wel doodziek van, maar dit echt een kwaliteit waarmee je kampioen kan worden. verdomme.

21 januari 2018 om 20:19

Gast wie heeft de punten laten liggen....?

Noem het lucky, is het ook maar qua kansen hadden we gewoon moeten winnen. Brenet mag gauw weg, hendrix haalde veel gevaar weg en zoet was weer de held.

Oh deze is zo lekker. Lets gooo PSV!!! Wat zullen alle ajacieden balen zeg. Boeruhhh!!

21 januari 2018 om 18:44

Nee valt wel mee eigenlijk. PSV bakt er voetballend niets van, die gaan nog genoeg punten verspelen.

21 januari 2018 om 18:49

Waarom zullen wij balen, ik zie psv zeker punten verliezen. Ik ga genieten dit weekend we hebben de klassieker gewonnen en dan moeten we balen? Ik heb vertrouwen in Ajax tot een goed resultaat.

21 januari 2018 om 19:07

Als ik lees dat Ajax in de laatste minuut de winnende scoort is dat toch altijd balen. Lijkt me andersom toch ook dat PSV punten lijkt te verspelen en in de slotseconden scoort.

21 januari 2018 om 20:06

Tuurlijk ik verheugde me zeker op dat gelijkspel. Al zijn de kansen geweest voor psv dus de overwinning was terecht

21 januari 2018 om 18:57

Waarom zou ik moeten balen?????? Mijn club heeft vandaag gewonnen. Dus geen enkele reden om te balen.

Lucky reacties in 3, 2, 1...

Heerlijk dit. En verdiend. De penalty was er geen, en Lozano's goal werd wel heel simpel afgekeurd.

21 januari 2018 om 18:50

Penalty vond ik zelf wel terecht eerlijk gezegd. Typische Arias actie die veel te druistig is soms.

21 januari 2018 om 18:57

Prima, maar ben dan consequent en geef Lozano ook een penalty in de 11e(?) minuut. En rood voor Jakubiak. Want in tegenstelling tot Darri was Lozano wel doorgebroken.

21 januari 2018 om 19:35

Penalty voor Lozano? De keeper pakt toch gewoon vol de bal? Had werkelijk niks te maken met een penalty. Dit PSV wordt gewoon weer kampioen. Ze hebben werkelijk alle geluk van de wereld en dat noemen ze het geluk van de kampioen. Op basis van selectie en spel zou Ajax de terechte kampioen zijn, maar die falen gewoonweg te vaak. Dus ik denk dat PSV ondanks het bedroevend slechte spel toch kampioen wordt.

21 januari 2018 om 19:52

@remcob
Ja keeper had idd de bal, maar lozano werd gwn in zijn rug geduwd. Verder had heracles anderhalve wedstrijd moeten spelen met 10 man aangezien lozano doorgebroken was. Verder doelpunt van lozano makkelijk afgekeurd en de penalty van heracles te makkelijk gegeven. En op basis van spel zou ajax ook niet de terechte kampioen zijn, die spelen ook alles behalve denderend hoor.

21 januari 2018 om 19:05

Haha daar ben je 21 minuten te laat mee. Heerlijk toch. 😃

Rare poll. PSV heeft gewonnen. EN de Winst is zeker terecht!
Betere van het spel en de betere kansen!

Toch zullen ze op den duur de klos zijn. Dit was maar Heracles. Volgende week Twente?

21 januari 2018 om 18:44

Ja dat dachten we ook na pec en ook na twente. Toch winnen ze steeds in de slotseconde.

21 januari 2018 om 18:46

Dat denk ik iedere keer maar lijkt nu wel alsof PSV t expres zo spannend houd .

21 januari 2018 om 19:41

Heracles is dit seizoen beter dan Twente. Ze staan hoger op de ranglijst en wonnen thuis wel van Ajax. Hopelijk volgende week wel een neutralere scheidsrechter als vandaag. Zolang het maar geen Blom is, moet dat goedkomen.

Luuk bewijst gelijk zijn waarde hopen dat hij dit door kan trekken

21 januari 2018 om 19:05

Waarde is allang al naar beneden gezakt. 2 seizoenen geleden had hij nog waarde. Voor een spits, mist hij gewoon teveel kansen, ondanks hij hard werkt.

On: Slechte wedstrijd van PSV en wat een geluk weer in de laatste seconden. Begonnen goed en af en toe weer razendsnel in de omschakeling, maar we laten toch weer teveel steken vallen in de verdediging waardoor Heracles de gelijkmaker scoort en weer het gevoel krijgt dat er iets te halen valt. Vooral onze backs waren vandaag erg zwak. Bij zulke wedstrijden moet sneller de 0-2 vallen zodat het meteen klaar is en de jonkies ook hun minuten kunnen maken. Complimenten voor Heracles voor de strijd die ze geleverd hebben. Een gelijkspel was niet onverdiend geweest.

Off: Redelijke pot van Mauro Junior, begon erg leuk maar zakte de 2e helft toch een beetje in. Zou toch mooi zijn als we in de toekomst een voorhoede hebben met onze latino's: Mauro, Romero en Lozano (mits Lozano blijft natuurlijk) Dat is toch een beetje waar we bekend om staan.

21 januari 2018 om 18:45

In deze vorm is er geen club die lozano wilt hebben dus dat komt goed

21 januari 2018 om 18:56

Ik zeg eerder 'wat een pech, in de laatste seconde'. Hij had er al eerder in moeten liggen met 32 schoten. Als de scheidsrechter dan niet meewerkt vind ik het meer dan terecht dat je hier wint.

GERECHTIGHEID. We Maken de kansen niet af, alleen maar egoïsten op t veld, met name Lozano en Brenet speelde als een natte krant. Cocu laf. Grijpt veel te laat in en haalt de 2 spelers eraf die het best spelen aan PSV zijde. Janssen floot redelijk eenzijdig, penalty Heracles veel te makkelijk gegeven. Als dat een penalty was had PSV er zeker 2 moeten hebben. Videoscheidsrechter moet zo snel mogelijk worden toegepast. Schandalig dit.

Wat is Gladon toch een intens domme voetballer. Hij hoeft die bal alleen maar 10 seconden in de ploeg te houden. Nee, hij wil weer een compleet onnodig no-look passje geven en 4 seconden later is het 1-2. Dom dom dom.

Wat mag PSV blij zijn dat die Mexicanen geen bankgarantie konden danwel wilde geven.

21 januari 2018 om 20:10

Ook als ze dat wel konden was Luuk gebleven. Wel eventjes bij de feiten blijven. PSV verkoopt nooit Locadia en de Jong.

21 januari 2018 om 20:39

Maar dat van de Jong speelde toch eerder of was dat nieuws allemaal nep?

21 januari 2018 om 21:32

Kennelijk was Brighton al een tijdje bezig met Locadia. Voordat Locadia wegging hebben PSV en de Jong al besloten samen door te gaan tot in ieder geval de zomer.

Leuke pot hoor, veel actie en veel kansen, ik heb, als neutrale toeschouwer, best genoten. Leukste wedstrijd van de dag.

Ben geen ajax fan, feyenoord fan...maar irriteer mij mateloos en die laatste minuut overwinningen van PSV. En maar klagen als het Ajax een keer overkomt...maar man oh man, wat zit alles mee in Eindhoven op dat gebied

21 januari 2018 om 18:52

Doorzettingsvermogen en winnaarsmentaliteit. Dat is waarom PSV nu bovenaan staat ondanks dat ze op papier mindere spelers hebben dan Ajax, zeker na deze transferperiode.

Ik las laatst dat de voorzitter van Lazio uit de competitie wou stappen, omdat hij vind dat ze vaak benadeeld worden, nou hij zou is naar Psv moeten kijken. Volgens mij is dit de 8ste strafschop die Psv tegen krijgt waarvan er zeker 6 zeer dubieus zijn. Niet 1x zat er een penalty bij waar er een te late tackle ingezet werd of iets dergelijks. Tevens is het al de zoveelste keer dat Psv een duidelijke strafschop ontnomen wordt en dat ie dan aan de andere kant voor een lichter vergrijp wel gegeven wordt(Heerenveen uit,  VVV uit). Het begint nu echt wel een patroon te vormen. Ik zou tegenstanders adviseren lekker te gaan liggen tegen psv en dan zal je vast 1x in de wedstrijd een strafschop mee krijgen. Ondanks dit gegeven weet psv toch de voorsprong te behouden. Ook een prachtig moment voor de Jong om zo je 100e goal te maken. Boeruhhh!

21 januari 2018 om 19:00

Helemaal mee eens. Er wordt hier geroepen 'lucky in de laatste minuut' maar ik vind het eerder pech dat hij pas in de laatste minuut valt.

Gerechtigheid!!! Laat ze maar praten allemaal wij worden zo gewoon kampioen!

21 januari 2018 om 18:43

Je mag best toegeven dat je ook geluk hebt. PSV staat terecht bovenaan, maar jullie hebben me een portie geluk dit jaar.

21 januari 2018 om 18:55

PSV had meer pech dan geluk vandaag. De goal van Lozano werd makkelijk afgekeurd, de penalty voor Heracles werd ontzettend makkelijk gegeven en PSV heeft een aantal grote kansen gemist. De overwinning was volledog verdiend, dus er zat weinig geluk bij.

21 januari 2018 om 19:00

Wat bedoel je eigenlijk met "jullie hebben me een portie geluk dit jaar"? Waar doel je dan precies op?

21 januari 2018 om 19:41

Jullie hebben pas geluk dat wij een trainer hebben die zo slecht wisselt anders zouden we nu nog +10 punten voorstaan in de competitie. Wij hebben nog zoveel talent achter de hand en als die straks ook nog mee mogen gaan doen wanneer het wel weer fout loopt dan is Ajax nergens meer te bekennen op de ranglijst. Kampioen worden we toch let maar op!

Heerlijk! Goede goal van Luuk, maar nummer honderd had natuurlijk eerder moeten vallen. Deze wedstrijd had net zo goed 4-4 kunnen worden. Heracles heeft goed gevochten, maar als je kijkt hoeveel kansen wij gecreëerd hebben is het wel verdiend.

De poll staat nog op: Is het gelijkspel een terechte uitslag On: PSV komt goed weg hier, hoewel het bijna overduidelijk was dat er nog gescoord zou worden.

Hoe lang gaat dit nog goed voor Psv, weer ontsnappen ze. Ik denk dat Ajax het moniker lucky inmiddels wel kan doorgeven aan de Eindhovenaren.

Dit is niet meer leuk. Tegen Twente komen ze er mee weg. Tegen Zwolle doen ze het en hoppa nu weer. PSV staat terecht bovenaan, maar geluk heb je nodig in het leven.

21 januari 2018 om 18:50

Maar deze wedstrijd was een overwinning toch terecht? Tegen Zwolle hadden we de overwinning gestolen. Maar die penalty bijvoorbeeld waarmee Heracles terug komt in de wedstrijd, was dat er wel eentje? Ik zie Darri en Arias over en weer aan elkaar trekken maar die man legt hem gelijk op de stip. En waarom was die goal van Lozano afgekeurd? Ik vond hem niet eens opzichtig leunen op de verdediger en dat zou dan de enige reden zijn waarom hij is afgekeurd.

Deze wedstrijd was niet te vergelijken met de wedstrijd tegen Twente en al helemaal niet met die van Zwolle.

21 januari 2018 om 18:51

Als psv supporter is het ook niet leuk meer dat we de zoveelste penalty op dubieuze wijze tegen krijgen. Die laatste minuut goals zijn een geluk bij een ongeluk.

21 januari 2018 om 18:48

Zeker. Die worden kampioen op deze manier. Mega lelijk, maar ja wel 5 punten voor nog. Ook knap natuurlijk.

21 januari 2018 om 19:10

17 miljoen op zwart haha. Maar zonder grappen, het was wel terecht. Vond het eerder pech dat hij in de laatste seconde viel.

Dit kan niet lang meer goed gaan.... constant daf enorme geluk en en mazzel. PSV gaat denk ik nog een hoop punten verspelen en ja haters dat is ook een stukje hoop. Na een heerlijke overwinning van mijn club, baal ik hier wel enorm van want Heracles had zeker wel een puntje verdiend pffff

21 januari 2018 om 19:45

Een hoop punten verspelen dacht het niet. Aanvallend gezien hebben we nog zoveel achter de hand dat we zeker veel blijven scoren en verdedigend is het gewoon degelijk op brenet na dan zou nu en dan. En los daarvan hebben we na Twente volgende week veel lastige uitwedstrijden gehad. Dus dat worden gewoon veel driepunters!

Rare strafschop voor Heracles, aangezien bij Lozano in de eerste helft meer gebeurde en daar geen strafschop werd gegeven.

Dat balverlies in de laatste seconde van Heracles is echt dramatisch. Hou de bal in de ploeg zul je denken. PSV komt zeer goed weg. Mede dankzij een goede zoet. Verder was PSV veel beter voor de 1-1, maar daarna hadden ze net zo goed kunnen verliezen.

21 januari 2018 om 18:51

Ach dan kun je toch ook zeggen dat Heracles in de eerste helft goed wegkwam? Al die open kansen. Een wedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten plus blessuretijd. Genoeg ploegen zouden de laatste minuten het voorzien gehouden, PSV niet. Die goal komt puur voort uit de aanvallende drang, de actie van Gudmundsson en de goede pass en dito actie van de Jong. Die vijf corners oid op rij had Heracles al wakker moeten schudden, dat gebeurde niet.

21 januari 2018 om 18:55

Zeg toch ook dat PSV veel beter was ? Kon sowieso 0-4 hebben gestaan. Na de 1-1 was het meer in balans

21 januari 2018 om 19:00

Haha kon het ook niet geloven, keek het via de foxsports app en die loopt een behoorlijk stuk achter. ik zag Heracles in balbezit met nog 20 seconden maart kreeg wel al een notificatie dat het 1-2 was geworden. Ik vroeg me werkelijk waar af hoe Heracles van balbezit zonder enige druk van psv naar een goal tegen ging in 20 seconden.

Pffff lucky PSV ...

Ik heb een hekel aan maniertjes en dus ook aan het vingertje van De Jong.

Waarom? Dat zou je juist vaan hem niet verwachten.

Wat een achterlijke actie van Gladon. Werkelijk niks goed gedaan. 20 seconden voor het eind en je houdt niet de bal vast? Ongekend zeg

21 januari 2018 om 18:49

Dramatisch balverlies inderdaad. Trap desnoods die bal de tribune in. Ongelofelijk matig gedaan

Hopelijk laten ze Janssen nooit meer fluiten. Arias trok inderdaad aan zijn shirt buiten de 16, op het moment dat ze de 16 binnenkwamen liet hij los en was het juist die andere gap die aan Arias zijn shirt trok.
Verder blij dat Gudmunsson zich kan laten zien in die paar minuten dat hij speelde.

21 januari 2018 om 19:27

Wat een waardeloze scheids inderdaad! Het begon al in de 1e helft toen Lozano overduidelijk uit balans werd gehaald waardoor hij de 1 op 1 miste en daarna keurde hij die goal ook nog is af van Lozano terwijl er echt helemaal niks aan de hand was.

Kom aaaaann! Ben opnieuw 10 jaar ouder geworden tijdens de wedstrijd, maar uiteindelijk euforie. Blauwdruk van psv zoals zo vaak dit seizoen. Beter zijn, kansen niet afmaken om vervolgens door een stomme fout ( en vaak ook nog een lichte penalty tegelijk) de tegenstander terug laten komen en dan op het eind valt het toch goed. Leuk om mauro te zien trouwens.

Ontzettend lekker dat je hem zo nog wegpakt! Ook zeker niet onverdiend kijkend naar het spelbeeld en de kansenverhouding. PSV had vele malen vaker moeten scoren. Dat ie dan alsnog valt is een kwaliteit. Blijven gaan in die slotminuten. Ook die minuten zijn onderdeel van de wedstrijd!

Terechte overwinning vandaag ondanks de inbreng van ed Janssen

Dit gaat eens keer echt fout. De Jong had de wedstrijd al lang moeten beslissen maar mist gewoon teveel kansen. Mauro mag wel vaker beginnen. Cocu had weer eens zijn "tactische" wissels. Bergwijn en Mauro zorgden nog voor de acties.

Waarom roept iedereen geluk? PSV scoort vaak vlak voor het einde dat het onderhand gewoon een kwaliteit is.

21 januari 2018 om 18:46

Onzin. De bal had er vandaag net zo aan de andere kant in kunnen liggen. Dat het zo vaak lukt is leuk voor PSV (en zeer frustrerend voor Ajax) maar je moet ook geluk hebben. Is niks mis mee hoor, maar je mag het ook best toegeven.

21 januari 2018 om 19:27

Niks onzin! Als de scheids gewoon normaal fluit is er niks aan de hand.

21 januari 2018 om 18:47

Dit kan je geen kwaliteit noemen. Als gladon die bal niet zo simpel verspeeld en m naar een speler in dezelfde kleur speelt is de wedstrijd afgelopen

Weer een hoop strijd gezien, was niet best, maar 3 punten zijn er simpelweg 3!

Wat is het verschil tussen in de 1e of in de 92e minuut scoren? Niks, snap dat verongelijkte “Lucky” gedram niet zo, ze scoren gewoon 2 x en Heracles maar 1 x... dus terechte winst, of dat doelpunt nu vroeg of laat valt, ik zie het verschil niet.

21 januari 2018 om 18:46

Echt he. Exact mijn gedachte. Waarom is een goal in de tweede minuut, anders dan in de 93e. Moeten we voortaan maar bij minuut zestig affluiten, want anders heb je dadelijk nog een gelukkige zege? Wat een onzin jongens. Het was een hele open wedstrijd met goede kansen voor beide ploegen. Maar PSV had er toch echt wel iets meer dan Heracles, dus is het een logisch gevolg dat je hem uiteindelijk nog wint.

21 januari 2018 om 19:52

Simpel. Als je uit 14 kansen maar 1 keer scoort in 90 minuten, dan heb je een zeer laag rendement (namelijk 7%). Dan komt in blessuretijd de 15e kans, nou, als je in de wedstrijd 7% rendement haalt dan heb je dus mazzel als je nog 1 kans krijgt en die erin gaat terwijl de kans 93% is dat hij mis gaat.

21 januari 2018 om 20:21

@arvelajax

Oeii, daar maak je een beginners statistiek foutje. Zo kan je natuurlijk nooit een kans berekenen. Uberhaupt slaat het nergens op om eerdere percentages toe te passen op een geheel nieuwe situatie.

Terug de schoolbanken in!

21 januari 2018 om 21:03

Dan zien we elkaar weer op school want begrijoend lezen is aan jou kennelijk niet besteed.

22 januari 2018 om 00:26

Je kan er geen kansberekening op loslaten omdat de kansen niet identiek zijn. Daarbij komt dat Chi7 gelijk heeft. Zou je er al kansberekening op kunnen loslaten dan is de eerste kans net zo groot als de laatste. Dat is zeg maar hetzelfde als wanneer er bij roulette 299 achter elkaar rood is gevallen de 300ste keer er een 50% kans is dat het weer rood is.

22 januari 2018 om 08:45

Ook voor jou geldt: probeer nou eens te kijken wat ik ermee bedoel in plaats van over percentages te struikelen. PSV liet de hele wedstrijd zien niet scherp genoeg te zijn. Kleine kansen of grote kansen, ze gingen er bijna nooit in, op eentje na dan.
Dan is het toch geluk dat je in de allerlaatste handeling van de wedstrijd weer een kans krijgt en dat die er dan net wèl in gaat?
Stel dat je al 10 jaar meedoet aan de Postcodeloterij, en dan besluit er maar mee te stoppen omdat je toch nooit wat wint. En dan net in de allerlaatste maand dat je wel meedoet win je de jackpot. De jackpot winnen is sowieso geluk natuurlijk, maar het is toch nog eens extra mazzel dat dat dan net in de laatste maand gebeurt?

Wat is het verschil tussen in de 1e of in de 92e minuut scoren? Niks, snap dat verongelijkte “Lucky” gedram niet zo, ze scoren gewoon 2 x en Heracles maar 1 x... dus terechte winst, of dat doelpunt nu vroeg of laat valt, ik zie het verschil niet.

De laatste minuut, de laatste seconden, horen trouwens gewoon bij de wedstrijd hoor. Het is een kwaliteit dat PSV hem vaak op het laatst maakt: ze blijven gaan. Als PSV altijd in de 22e minuut zou scoren, wat ook opvallend zou zijn, zou je er niets over horen.

Wat een geluk, weer in de laatste seconde 3 punten meenemen. Een wedstrijd die geen winnaar verdiende, Heracles ook nog levensgrote kansen om op voorsprong te kunnen komen.

21 januari 2018 om 20:13

Heb je de wedstrijd wel gekeken? Het was eerder geluk voor heracles dat het zo lang een wedstrijd was en dat ze ook nog met 11 man mogen blijven staan.

Ik heb de wedstrijd niet gezien. Ik schakelde toevallig naar voetbal n zie dat Her-PSV, 1-1is. 92ste minuut,n denk nog zelf : ‘Ga nou niet proberen uit te tikken Heracles’. Prompt verliezen ze de bal n de aanval van PSV is een goal. Wedstrijd afgelopen. Jammer Ajax, niet ingelopen.......

21 januari 2018 om 18:46

Zo zouden meer mensen moeten kunnen reageren. Helaas is dat maar weinig supporters gegeven. Uiteindelijk blijft voetbal natuurlijk emotie

21 januari 2018 om 18:48

Ben benieuwd of je dit ook zou zeggen als Feyenoord tweede stond in plaats van Ajax...De eindstand is 1-2, maar als je de laatste tien seconden van de wedstrijd scoort heb je ook geluk.

21 januari 2018 om 18:52

Dat dom balverlies van die Heracles speler op het eind is anders wel geluk voor PSV

21 januari 2018 om 18:57

ach maak je niet druk. Wanneer je teleurgesteld bent proberen mensen dit op allerlei manieren te verwerken door iets (anders in dit geval) in een positief daglicht te plaatsen. Dit is daar een mooi voorbeeld van. Psv wint hier - nadelig voor Ajax - positief voor feyenoorders. Als het zo maar iets is kan ik er mee leven Wij spelen gewoon voor de titel en als het geluk iets meer onze kant opvalt gaan we er echt wel aanspraak op maken.

21 januari 2018 om 18:59

Verder Eens. Een wedstrijd duurt 90 plus minuten. Ik vind het kwaliteit wanneer een ploeg niet opgeeft

21 januari 2018 om 19:00

Precies, daarom reageert FRTorres ook zo. Het zou andersom ook logisch zijn als Ajax geen rol van betekenis meer speelde om de eerste plaats en Feyenoord vijf punten achter op PSV had gestaan.

21 januari 2018 om 19:09

We mochten ook van geluk spreken want normaal zit kea er kort op.

21 januari 2018 om 18:54

Heerlijke sportieve reactie. Bedankt voor je bijdrage! Blij dat sommige mensen nog wel inzien dat de overwinning terecht was. PSV had het duel veel eerder op slot moeten gooien.

Tuurlijk, er komt altijd een dosis geluk bij kijken, maar als je zo vaak in de laatste minuut wint, dan is het niet meer alleen mazzel. Dan is het ook een kwestie van tot de laatste snik scherper en fitter zijn dan je tegenstander. En dat is gewoon een kwaliteit.

En verder was dit gewoon een verdiende overwinning. De cijfers spreken voor zich. Schoten op doel: 4-13 voor Psv. Schoten naast doel: 6-11 voor Psv. Corners: 3-10 voor Psv. En de penalty van Heracles was onterecht.

21 januari 2018 om 19:05

Tuurlijk is het niet alleen geluk alleen helpt het ook dat Heracles zo naar voren ging...Jullie staan terecht bovenaan, voor ons Ajacieden erg frustrerend, maar het is soms moeilijk voor mensen om objectief te zijn. Ik geef ook toe dat de penalty makkelijk gegeven was. Zelfs de tweede gele prent van Jorgensen was discutabel dus ook bij ons zat het niet tegen.

Maar goed, geluk hoort gewoon bij het leven. Volgende week gaan we gewoon door

Dat men zegt van 'Lucky PSV' enzo, kan ik begrijpen, dit was echt ongelooflijk lucky. Maar sommigen zeggen onterecht?? Alles in deze wedstrijd was in t voordeel van PSV op de scheids na die duidelijk PSV benadeelde. Anyway, 3 punten meegenomen uit Almelo, lekker is dat. Overigens speelde Brenet weer een draak van een wedstrijd zeg, pff. Randelaar, Hendrix en Lozano ook erg matig.

Lucky Psv again. Als Darri niet zo ego bezig was had Heracles verdient gewonnen. Het zooitje bij PSV houdt het niet veel tot het einde van het seizoen.

21 januari 2018 om 18:54

Als PSV efficenter was in de eerste helft had het de wedstrijd al in de eerste helft beslist.
Daarbij wordt Heracles in het zadel geholpen door een erg makkelijk gegeven pingel.

21 januari 2018 om 20:24

Het mooiste is dan ook nog dat je zegt dat heracles dan verdient had gewonnen terwijl ze eerder geluk hadden dat ze zo lang erin bleven en geen rood kregen de 1e helft. En ook nog die makkelijk gegeven penalty.

Zoet is toch echt wel de beste keeper dit seizoen in de eredivisie. Heeft ons meerdere malen aan punten geholpen met belangrijke reddingen en maakt weinig tot geen fouten. Is dit seizoen uitgegroeid tot een stabiele factor waar je op kan bouwen. On: als je zo vaak scoort in de laatste minuten kan dat geen toeval meer zijn, PSV laat zien tot in de laatste minuten door te kunnen gaan en als de tegenstander dan is uitgeput gewoon toeslaan. Behoudens dat, zeer matig gespeeld, je moet dit al veel eerder afmaken.

21 januari 2018 om 20:46

Ondanks dat Feyenoord dramatisch speelde vandaag, vond ik die redding van Onana ook wel behoorlijk beslissend vandaag.

22 januari 2018 om 13:12

Nou heb ik Onana dit seizoen wel gekke fratsen zien uithalen, lijkt af en toe een beetje grabbelaar te zijn. Dat heb ik dit seizoen zelden bij zoet gezien

Meestal wordt de club die regelmatig dit soort wedstrijden in een seizoen speelt de kampioen. Vrees dat het ook dit jaar zo zal zijn. Ajax zal vast weer 80 punten of meer scoren en daar voor het 3e jaar op een rij 2e mee worden. Zo laat scoren is ook een kwaliteit.

Lekkerretro hooorrrr.....weer 3 punten mee naar Eindhoven....hoe en wat maakt niet uit....boven Amsterdam eindigen wel! Als je de kleine wedstrijden ook winnend weet af te sluiten dwing je iets af...in Amsterdam lukt dat niet...als dat wel het geval is hoor je ze daar ook niet klagen over een kut ploeg!! Lekker lekker lekker

Door de oog van de naald.
Maar PSV had natuurlijk in de eerste helft al met 2-0 of 3-0 voor moeten staan.
Rendement was echt slecht in de eerste helft.
Zoet was weer geweldig vandaag.

Voor de Heracles en Ajax-supporters, Kleenex is tot en met vandaag in de aanbieding bij de Albert Heijn.

On: Lastig om van deze wedstrijd een objectieve mening te maken als PSV-supporter. Kon alle kanten op vallen en het was vooral heel erg matig qua niveau. Ed Janssen floot weer belabberd, dit keer ten nadele van Psv.
Al met al goed dat we winnen, en we weer een goede stap richting het uiteindelijke doel zetten.

Echt ongelofelijk hoe PSV na de onverdiende penalty zo van slag kan zijn. Lozano speelde een zeer slechte wedstrijd en dat mag ook wel eens gezegd worden. Veel domme beslissingen met als dieptepunt dat hij de bal niet afgaf. Uiteindelijk na de 1-1 kon het beide kanten opgaan en redde Zoet PSV. Waar ik me wel ongelofelijk aan irriteer is dat Zoet altijd al in een hoek ligt bij een penalty als de bal geschoten wordt. Op het moment dat je blijft staan heb je bij (60/70%) van de penals wat toch niet strak in een hoek geschoten wordt een kans? Buiten dat lijkt het me verstandig dat Brands toch wel opzoek gaat naar een linksback en weer was Hendrix matig. Hij is de speler die het tempo van de wedstrijd moet bepalen. Hij heeft de rust niet die Guardado altijd had. Daarnaast mag Gudmundsson meer speeltijd krijgen. Buiten de intikker van Bergwijn zal hij nooit meer dan 8 goals/assists per seizoen maken. Het wordt nog spannend. De komende uitwedstrijden van PSV gaat bepalen hoe het seizoen eruit komt zien want ik zie Ajax niet meer veel punten verspelen! Lang leve de eredivisie

Tja verdiende zege en dat het in de laatste seconde is dat is het geluk van de koploper.

21 januari 2018 om 19:24

Geluk misschien. Kwaliteit sowieso. Fijn om PSV te zien blijven gaan tot het laatste fluitsignaal.

Man, man, man wat was dit zonde zeg. Bijna had Ajax de titelrace weer in eigen handen gehad. Voor PSV is het te hopen dat hun aankoop snel weer fit is en het goed gaat doen. Als dit zo doorgaat, dan krijgt PSV vroeg of laat het deksel op de neus.

21 januari 2018 om 19:09

Alleen moeten wij dan geen domme punten laten liggen zoals bijvoorbeeld in Enschede...Volgende week in Utrecht moet er ook gewonnen worden. We kunnen ons geen misstappen meer veroorloven. In dat op zicht doet PSV zulke goede zaken. Tegen Twente, Zwolle en nu in Almelo pakken ze wel die extra zes punten...Aan het einde van de rit kan dat hun kampioen maken.

21 januari 2018 om 19:30

PSV zal heus nog wel ergens punten laten liggen. Echter zal Ajax dat ook wel doen. PSV hoeft er alleen maar voor te zorgen dat ze het resterende deel van de competitie minder punten laten liggen dan Ajax. Met elke wedstrijd waarin PSV geen punten laat liggen, zal de druk bij Ajax groter en groter worden.

Het zit ze ook niet tegen he. Je gaat mij niet zeggen dat psv supporters lekker ontspannen op de bank zitten met al die last minute escapes.

21 januari 2018 om 19:12

@tubes, er zullen best wat psv'ers met hartklachten zijn....De ontlading is dan wel extra groot hoor. Dat is wel weer leuk. En de leedvermaak richting de Ajacieden...

21 januari 2018 om 19:22

Het zit PSV ook niet mee. Dat afgekeurde doelpunt van Lozano vandaag bijvoorbeeld. Of Twente dat in Eindhoven drie keer scoort met drie afstandschoten.
PSV blijft in ieder geval wel doorgaan tot het laatste fluitsignaal. Zoals het hoort. Ontspannen is anders, maar toch meestal wel vertrouwen in een goede afloop. Vandaag ook weer. Uiteindelijk een verdiende overwinning dankzij kwaliteit.

Bizar dit, wat een Lucky PSV. Spelen als een krant en winnen nog. Overigens dramatisch verdedigen van Heracles

PSV schiet veertien keer op goal
Heracles schiet vijf keer op goal

Supporters andere clubs: poeh wat een geluk van Psv!

Jongens, een wedstrijd duurt negentig minuten. Waarom is een zege nu anders omdat ie in de 93e minuut tot stand komt vergeleken met de 84e bijvoorbeeld (willem II - Ajax)? En het is nu ook niet zo dat Heracles PSV heeft weggespeeld. Een korte periode na de pingel ja, toen stonden ze goed onder druk. Verder heb ik Heracles amper gezien. Ik snap dat het klote is dat PSV blijft winnen, maar zeg dat dan gewoon, ipv dat gelul over geluk.

Lachwekkend dat Brenet constant een sprint van 30 50 meter moet maken om bij zijn mannetje te zijn.

Op basis van de wedstrijd verdiend. Op basis van de clubs, speelden PSV droevig en Heracles sterk. Ik vond mauro helemaal niet goed, technisch wel maar komt er nog niet langs omdat hij dat fysiek niet aan kan. Kan ook geen bal over meer als 10 meter passen, kan er wel een worden maar moet echt sterker worden. Pereiro viel in en deed werkelijk niets goed. Goede assist van Gudmundson. Bergwijn is echt een goede speler maar draaft te veel door, net als lozano nog erger had verliezen ze het overzicht. Lozano was rijp voor een wissel, gefrustreerd en geen oog meer voor medespelers. Hendrix speelde ook matig, zou die misschien toch rechts zijn. Zoet speelde ijzersterk!! De Jong was ongelukkig maar wel goed en maakt de winnende. Al met al heel blij met de 3 punten.

Ik was de grootste criticaster van Luuk, zie hem nog steeds niet de oude worden maar credits voor de Jong. Dit seizoen speelt hij heel goed in dienst van het elftal en vandaag was een mooie beloning voor al het harde werk dat hij verzet. PSV weer gewonnen, Ajax rook bloed en had al geen goed gevoel over deze wedstrijd maar we hebben genoeg spelers, ook op de bank en in de jeugd die zulke wedstrijden kunnen beslissen. De verdediging blijft alleen wel een zorgenkindje. Aanvallend zit het wel goed.

Na die onterecht afgekeurde doelpunt van Lozano zag ik de gelijkmaker al weer vallen. Dan ook weer door een makkelijk gegeven strafschop tegen (ook daarin is PSV koploper). Het late doelpunt van De Jong is dan uiteindelijk wel gerechtigheid. Ook wel erg sterk dat PSV door kan blijven gaan tot het laatste fluitsignaal ondanks tegenslagen. Dat is kwaliteit.

21 januari 2018 om 19:27

Ja die strafschoppen is echt bizar. Vooral als je nagaat hoeveel pingels PSV zelf niet krijgt. Ik heb het maar geaccepteerd, want het komt om de twee weken wel een keer terug. Jammer dat de arbitrage daar weinig consequent in is, maar het is niet anders.

21 januari 2018 om 20:21

Dat klopt inderdaad. Lijkt wel een hetze tegen psv

21 januari 2018 om 19:33

Dat zou heel goed kunnen inderdaad als PSV zo doorgaat met dit belabberde spel. Aan de andere kant was Twente ook niet overtuigend met alle respect gisteren tegen Roda. Ze speelden ook heel matig met de 5-3-2 opstelling. Mocht Verbeek met deze opstelling aantreden tegen PSV dan zie ik Twente eerlijk gezegd niet winnen.

Laat de NOS nou het afgekeurde doelpunt van Lozano niet zien? Of heb ik het gemist?

21 januari 2018 om 21:16

Shhh! Je moet in polonaise achter de geluksroepers aan lopen. Ook als PSV 150x op goal schiet en 10-0 wint dan vindt nog iedereen het geluk.

21 januari 2018 om 21:40

Polonaise loop ik over drie weken wel

Wat enorm triest zeg als ik zo de reacties lees/de poll bekijk. Vooral de top comment laat weer heel goed zien hoe hoog het ajaciedengehalte op deze site is. Jullie ajacieden laten je weer enorm kennen op dit topic. PSV heeft hier verdiend gewonnen en Heracles mag enorm dankbaar zijn dat de marge slechts 1 was. PSV werd een geldig doelpunt ontnomen en Heracles kreeg een onterechte strafschop. Dan was het gewoon 3-0 geworden en was er helemaal niks aan de hand. Maar nu word het PSV onnodig moeilijk gemaakt, puur door arbitrale fouten, waardoor ze de wedstrijd pas in de 93e minuut kunnen beslissen. Voor zover ik weet is ook de 93e minuut onderdeel van de wedstrijd, dus zul je als Heracles-zijnde ook in die minuut gefocust moeten zijn en het achterin dichthouden. Dus helemaal niks geluk.

21 januari 2018 om 20:24

Zou geweldig zijn, PSV in de laatste seconde kampioen van Nederland.... kost een vermogen voor al die Ajaxieden die een heel seizoen koekie gefrustreerd hier negatief lopen te zijn, maar wij vervolgens psychisch moeten ondersteunen en rijp zijn voor een zwakzinnigeninstelling!

Dit is absoluut het geluk van een kampioen, dit bevestigt voor mij nog maar eens waarom PSV dit seizoen de titel gaat binnen slepen.

Terechte overwinning van PSV!! PSV was veel beter, maar de scheidsrechter probeerde het nog spannend te maken. Hij gaf Heracles wel een strafschop en PSV niet, voor hetzelfde vergrijp? Ik dacht dat topclubs altijd het voordeel van de twijfel hadden? Of geldt dat alleen voor Ajax, haha

Waar Ajax in dit soort wedstrijden juist puntverlies lijdt, wint PSV al -tig keer wedstrijden in de dying seconds of the game. Het is griezelig effectief, en je wordt er kampioen mee, want grosso modo hebben we het hier over een punt of 10/15. En dat terwijl de aanstaande kampioen in de Arena volledig zoek werd gespeeld, evenals Feijenoord vanmiddag overigens, en dat Feijenoord in Eindhoven met 10 man in de tweede helft PSV ook helemaal wegspeelde. Dan heb je alle recht op de titel - toch?;-))

Beide doelpunten van PSV werden cadeau gegeven door Heracles. Als Tegenstanders wat brutaler worden en zich beter instellen op Psv, dan gaat PSV nog genoeg punten verspelen. PSV is deze gehele competitie niet indrukwekkend geweest.

Volgende week 8 puntjes los 🤣

Jammer dat mijn club PSV niet op een gelijkspel houdt. Volgens sommige hier zijn de statistieken ruim in het voordeel van Psv. Wat zij bedoelen is dat er flink veel schoten werden gelost. Veel schoten gingen alleen niet op de goal. De gevaarlijkste partij (niet de betere partij) was Heracles. Niet voor niets dat Zoet zo geprezen wordt deze wedstrijd. Gefeliciteerd Psv'ers, maar voor mij als Heraclied een zure bedoening. In beide blessuretijden valt er een doelpunt in onze goal. Rug rechten en volgende keer die drie punten in eigen huis houden.

Richting de 400 reacties alweer. Wat een heerlijke overwinning uiteindelijk. Maar jeetje mina, wat heeft PSV zichzelf o zo moeilijk gemaakt. Eerste helft heer en meester, als Lozano nou eens slim was, dan viel die en had Heracles met 10 man gestaan en je speelde een gewonnen wedstrijd. Uiteindelijk kom je verdiend op voorsprong en start je goed aan de tweede helft, tot aan de penalty. Bizar makkelijk gegeven weer en daarna was PSV het grip kwijt. Wat een kansen kreeg Heracles nog zeg, echt ongelooflijk. Die kopkans van Propper en 1 op 1 van Darri of Peterson weet het niet meer. Weer is Zoet gigantisch belangrijk voor PSV. Hoeveel punten heeft die kerel wel niet gepakt dit seizoen? Uiteindelijk in de laatste secondes maak je de winnende door notabene De Jong. Heerlijke assist van Gudmundsson. Verder speelde Bergwijn en met name Mauro echt heel goed. Lozano moet echt werken aan zijn conditie, want ik heb het gevoel dat die telkens na een uur op is. Op naar Twente.

Geluk of een kwaliteit? Laat ik het zo zeggen: het is een kwaliteit dat PSV het geluk, waarmee er al een paar keer in de laatste minuten is gescoord, steeds weet af te dwingen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8687
2.PSV8372
3.Feyenoord6534
4.AZ5821
5.Vitesse5319
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 juni
Lucas Torreira kan niet aarden in Londen en wil vertrekken bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren