De Vrij en consorten passeren Internazionale door klinkende zege

Lazio heeft zondagmiddag goede zaken gedaan door te winnen van Chievo. De ploeg van Simone Inzaghi legde in de eerste helft de basis voor de winst en kon na de pauze eenvoudig uitlopen naar een riante zege: 5-1. Door de overwinning stijgt Lazio naar de derde plek in de Serie A ten koste van Internazionale, maar heeft de club nog wel een fikse achterstand op Juventus en Napoli.

De thuisploeg kwam na ruim twintig minuten op voorsprong door een schot van Luis Alberto, dat slecht gekraakt werd en zodoende achter doelman Stefano Sorrentino belandde. Twee minuten later trok Manuel Pucciarelli op formidabele wijze de stand gelijk door een bal van achteruit knap te controleren en het leer vervolgens in de verre hoek achter Thomas Strakosha te deponeren.

Lazio, met Stefan de Vrij negentig minuten op het veld, kon echter met een voorsprong rusten, want Sergej Milinkovic-Savic schoot van buiten de zestien meter raak. Halverwege de tweede helft schoot de middenvelder op prachtige wijze zijn ploeg ook op een verdiende 3-1 voorsprong en het was Bastos die met een getoucheerd afstandsschot de 4-1 maakte. Luis Nani bepaalde met een vlammend afstandsschot de eindstand: 5-1.

Verwacht jij dat Lazio in de top drie eindigt?