Schitterende treffer Van Amersfoort bezorgt Heerenveen punt

Zaterdag, 20 januari 2018 om

Vitesse wist midweeks het inhaalduel met Sparta Rotterdam met 0-1 te winnen, maar kon zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen niet tot de tweede zege van 2018 komen. De Arnhemmers hadden weliswaar het betere van het spel, maar mede dankzij een weergaloos doelpunt van Pelle van Amersfoort eindigde het treffen onbeslist: 1-1.

Een bezoek aan Vitesse is de afgelopen seizoenen niet bepaald succesvol voor sc Heerenveen, want de Friezen wisten de laatste zeven uitwedstrijden in Arnhem niet te winnen. Bij de bezoekers maakte de winterse aanwinst Dave Bulthuis zijn debuut in de basiself. De verdediger speelde zijn laatste wedstrijd in de Eredivisie ook tegen Vitesse. Daarnaast stond Martin Hansen, die opnieuw gehuurd wordt van FC Ingolstadt, onder de lat bij sc Heerenveen.

In de beginfase was Matt Miazga direct dicht bij de openingstreffer, maar zijn kopbal ging over het doel van Hansen. Toch moest de Deense doelman al na twaalf minuten voor het eerst de bal uit het net vissen. Daniel Hoegh werkte een voorzet van Mason Mount achter zijn eigen doelman, waarrdoor Vitesse al snel op voorsprong stond. Na een half uur spelen zorgde Tim Matavz voor een discutabel moment, toen hij Denzel Dumfries trakteerde op een elleboog. Het voorval werd niet geconstateerd door scheidsrechter Allard Lindhout.

Kort na het incident kwam sc Heerenveen op gelijke hoogte. Pelle van Amersfoort stiftte de bal op schitterende wijze achter Vitesse-doelman Remko Pasveer en bracht de bezoekers daarmee verrassend op gelijke hoogte. Kort voor de gelijkmaker had Mount nog een behoorlijke kans op de 2-0. Na een uur spelen kreeg Henk Veerman de mogelijkheid om sc Heerenveen op voorsprong te brengen, maar zijn inzet werd gekeerd door Pasveer.

In de tweede helft was Dumfries opnieuw het slachtoffer, nadat hij in de edele delen werd gegrepen door Miazga. Vitesse werd in het vervolg van de wedstrijd gevaarlijk via Guram Kashia en Mitchell van Bergen. Tien minuten voor tijd leek een schot van Thomas Bruns Vitesse de voorsprong te brengen, maar zijn inzet belandde op de paal. Ondanks het overwicht kwam de thuisploeg niet meer tot een treffer, waardoor de wedstrijd geen winnaar opleverde.Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door fcoldambt)

Wat speelde Vitesse vies zeg vandaag, vooral de actie(s) van Matavz en Miazga, bah.

20 januari 2018 om 22:47

Heerenveen was ook niet bepaald sportief bezig.

20 januari 2018 om 22:47

-dubbel

20 januari 2018 om 22:52

11 overtredingen van Vitesse, 20 van Heerenveen...ja natuurlijk 1 situatie bepaald de kleur.

21 januari 2018 om 09:51

Een overtreding is toch niet hetzelfde als een stiekeme elleboog en in iemand zijn ballen grijpen? Dat is gewoon vies.

20 januari 2018 om 22:54

Heerenveen was anders ook flink bezig. Die linksbuiten trapte vol na en dat Pierie en Dumfries geen geel kregen na voor de 20e keer Rashica onderuit te schoppen is verbazingwekkend...

21 januari 2018 om 09:13

Ik vind overtredingen maken toch wat minder erg dan die elleboog van Matavz, weg met die gozer

21 januari 2018 om 10:24

Natrappen vind jij minder smerig? Het is jammer dat dat niet in de samenvatting zat...

21 januari 2018 om 07:44

Die Miazga is sowieso een rare jongen. Kan me ook nog een hele rare elleboog in het gezicht van Luuk de Jong herinneren paar weken terug terwijl de bal niet in de buurt was.

Het doet pijn aan de ogen te zien hoe Heerenveen op dit ogenblik speelt. Ook nog eens gokken op een gelijkspel, dit terwijl je voetballend veel beter kan en verdedigend zo labiel bent. Dan mag je de beide handen dichtknijpen met het behaalde punt, maar vooral omdat Vitesse de legio kansen onbenut laat. Heerenveen moet als de bliksem zien af te komen van die Streppel en Hamstra. Bulthuis als vondst, hoe bedenk je het. Net alsof je denkt een mooie vaas te kopen, maar al die scheuren over het hoofd ziet.....

Zullen we matavz maar voor de rest van het seizoen schorsen. Als je dit buiten het voetbalveld doet ga je gewoon de bak in. Een van de meest schandalige ellebogen die ik ooit heb gezien.

20 januari 2018 om 22:48

De rest van het seizoen is misschien overdreven, maar als dit niet minimaal 5 wedstrijden oplevert dan maakt de knvb zich wederom belachelijk.

20 januari 2018 om 22:51

Waarom is dat overdreven? De bal was niet eens in het spel dit is gewoon poging tot zware mishandeling. Geef op straat maar eens iemand uit het niets een elleboog is het gezicht dat ga je gewoon de bak in. Dit is gewoon misdadig gedrag. Als ik coach was had ik Matavz er zelf meteen uit gehaald en zelf geschorst hier wil je toch niet mee geassocieerd worden

20 januari 2018 om 23:37

Vind het ook een schandalige elleboog. Hele domme actie ook. Het is alleen jammer dat nooit duidelijk wordt wat er aan vooraf gaat. Matavz is helemaal geen agressief persoon en Miazga al helemaal niet, Dumfries krijgt het voor elkaar om ze allebei pissig te maken. Heb het in het stadion gezien en ik had hetzelfde gedaan als tegenstander van Dumfries, wat een bloedzuiger. Neemt niet weg dat je er boven moet staan en zulke acties zeker niet mag doen, dus een straf is terecht voor Matavz.

20 januari 2018 om 23:53

Hetzelfde gedaan als Matavz? Meen je dit? Zinloos geweld heet dit.

21 januari 2018 om 02:28

Miazga nooit agressief? Toen ik het filmpje van Matavz zag was het eerste dat ik verwachtte: 'niet Miazga' weet nog dat Miazga een nutteloze elleboog gaf aan L. De Jong tegen PSV dit jaar in Arnhem. Volgens mij gaf hij de week erna(of 2) er opnieuw een. Zit toch ergens een steekje los bij hem

21 januari 2018 om 09:58

Bijzonder dat je een ontzettend lompe en smerige elleboog ziet als een logische reactie die je zelf ook zo had uitgevoerd. Ik zou daar niet al te trots op zijn.

21 januari 2018 om 11:03

Ik doelde meer op de actie van Miazga die flink tegen Dumfries tekeer ging, verkeerd verwoord

Minimaal tien wedstrijden schorsing.

20 januari 2018 om 22:55

En als het een speler van een topclub was maar 1 zeker? Dit is 3 of 4 wedstrijden waard, maximaal. Een beetje realisme zou fijn zijn.

20 januari 2018 om 23:15

En dat is alleen voorbehouden aan spelers buiten de top 3? Ik heb ook weleens Feyenoorders en ajacieden dit soort ellebogen zijn maken. Schreeuwde je toen ook om 10 wedstrijden?

20 januari 2018 om 23:33

Dat je het nog goed gaat lopen praten is toch wel ontzettend zielig hoor, je ziet gewoon dat hij bewust naar Dumfries toe loopt om een elleboog te geven. Als je dat nou in een duel doet, dan kan ik 3/4 wedstrijden begrijpen, maar dit kwam echt uit het niets. Zulke dwazen moet je niet eens op een voetbalveld willen hebben, 10 wedstrijden is een prima straf.

20 januari 2018 om 23:35

Yatsemata stop met jezelf belachelijk maken. Dit slaat werkelijk helemaal nergens op. Dat Fraser hem er niet afhaalt, bizar en ongelooflijk

21 januari 2018 om 00:06

Ga je lekker Barry? Je speelt lekker op de man weer. Dat jij niet begrijpt dat iemand fan is vasn een club zegt meer over jou dan over mij. En ja, ik blijf bij 3/4 wedstrijden, wat een norma me eis is, zelfs bij dit soort ellebogen.

21 januari 2018 om 00:49

Royston, mss moet ik stoppen met drinken.

20 januari 2018 om 23:14

Zou als ik dumfries was gewoon aangifte gaan doen. Als je dit in de kroeg doet kan je een aantal uren bloemperkjes gaan harken en op een voetbalveld dan zou je alleen een paar wedstrijdjes niet mee mogen doen?

Wat keepte Pasveer weer heerlijk sterk! Wie dat bedacht heeft, Room wisselen voor Pasveer die mag echt gauw zijn biezen pakken hoor. Wat een belachelijke doelman is dat, totaal geen uitstraling en zich van zijn kwaad bewust ondanks zijn wekelijkse foutenfestijn.

20 januari 2018 om 22:56

Normaal geef ik je gelijk maar va ndaag was hij een van de beteren. Bruns en Linssen daarentegen...

20 januari 2018 om 22:57

Tja het is dieptriest dat Pasveer al na 2 minuten loopt tijd te rekken...... Zo jammer dat ze geen degelijke keeper hebben kunnen vinden in deze transfer periode

Matavz die moet 4a5 wedstrijden krijgen smerige overtreding. En moet zeggen dat er altijd wordt gezegd dat Vitesse veel eigen spelers in de basis heeft maar wie zijn dat dan?

20 januari 2018 om 22:57

Eigen opgeleid = Faye En Rashica Eigen spelers = Pasveer, Miazga, Bruns, Linssen, Matavz, Kashia

20 januari 2018 om 23:09

Ik bedoel dus zelf opgeleide spelers er wordt door Vitesse supporters gezegd dat ze zoveel eigen spelers hebben,maar Matavz Kashia Bruns en nog meer zijn van buitenaf toch?

20 januari 2018 om 23:18

Zelf opgeleid zijn Faye en Rashica. Al speelde tegen Sparta dinsdag ook Oude Korte en Lelieveld mee, die ook uit de eigern jeugd komen. Dus ja, bij Vitesse krijgen jeugdspelers zeker kansen. Sterker nog, 80% va n de clubs in de eredivisie speelt met minder eigen jeugd.

20 januari 2018 om 23:33

Dat kun je niet van Rachida zeggen die was al 19 toen hij bij vitesse kwam

21 januari 2018 om 00:08

Hij heeft in een jeugdteam gespeeld, en dus zelf opgeleid. Vraag dat maar bij Ajax. Overigerns was hij op zijn 17e al bij Vitesse, niet op zijn 19e. Toen kreeg hij een contract.

21 januari 2018 om 00:18

Faye kwam ook op zijn 17e bij Vitesse dus ook eigen jeugd.

21 januari 2018 om 06:29

Wat heeft Ajax hier mee van doen?????

20 januari 2018 om 22:58

Alle behalve Mount en Dabo, dus?

Iemand een idee of het nog wat gaat worden met Jordy bruijn van Heerenveen ?

21 januari 2018 om 03:09

Qua fysiek erg lastig om mee te komen, wel een hele talentvolle voetballer en aanvoerder van Heerenveen 2, daarentegen is het middenveld van Heere wel erg goed bezet.

Matavz en Miazga hebben ons weer lekker op de kaart gezet... Heb vaak kritiek op Pasveer, maar die allerlaatste bal red hij toch nog even knap hoor.

Zo even korstluiting bij Matavz. Vraag me dan altijd af waarom iemand zoiets doen. Vast niet zomaar.

Dat wordt een paar potjes in het publiek lijkt me.

Als gepaste straf voor Matavz: 3 rondes bare knuckle fight tegen Conor McGregor. Wat een dwaas die Matavz. Soms is een wedstrijd verhit en zie je wel eens een elleboogje rondzweven, maar dit is doelbewust met al je kracht uithalen om iemand schade toe te brengen. Het zal niet gebeuren, maar volgens mij kun je hier ook gewoon een strafzaak van maken.

Arme dumfries toch #metoo

20 januari 2018 om 23:19

Dumfries deelde zelf ook uit tegen Rashica. Zo arm is die jongen niet...

21 januari 2018 om 09:19

Hahaha yatsemata kijk gewoon ff objectief dat filmpje terug van Matavz, sorry hoor maar hoe zielig ben je als je dit gaat zitten goedpraten

21 januari 2018 om 10:26

Ik zeg toch nergens dat Matavz geen schorsing verdiend? Die elleboog was gewoon oliedom. Alleen maak ik de nuance dat Dumfries zelf op andere momenten ook niet zo onschuldig was...

Apart om te zien dat Van Amersfoort de voorkeur krijgt boven Vlap, terwijl hij juist zo belangrijk was in de eerste seizoenshelft. Vind Pelle vooral een hele matige voetballer en dat hij dan juist zo’n doelpunt maakt heeft niks te maken met zijn voetballende kwaliteiten. Zie liever het inzicht en de aanvallende drive van Vlap op ‘10’. Hoop dat de Heerenveen supporters het met mij eens zijn

En niemand heeft het over de schitterende blunder van Pasveer die de bal in de voeten van de tegenstander speelt. Wat zullen ze in Eindhoven blij zijn dat hij weg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

10 fans
Keeper, 34 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren