‘Naar een fysio luistert niet iedereen, naar een Dirk of een Robin wel’

Zaterdag, 20 januari 2018 om 21:11

Robin van Persie is teruggekeerd bij Feyenoord, net zoals Dirk Kuyt dat in 2015 deed. Eljero Elia vindt het moeilijk om de 102-voudig international te vergelijken met Kuyt, die de Rotterdammers vorig jaar naar de landstitel loodste. Elia denkt dat Van Persie op zijn eigen manier een leidersrol gaat vervullen. “Ze hebben een heel ander karakter”, vertelt Elia in de Volkskrant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat de terugkeer van Robin van Persie bij Feyenoord een succes wordt?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door mmarkez)

En dit is natuurlijk een van de belangrijkste redenen dat Robin (terug)komt; met al zijn ervaring kan hij functioneren als een leider en/of klankbord voor de groep, die de groep houvast kan bieden en daarmee ook kan bijdragen aan hun (professionele) ontwikkeling. Robin zal van nature bovenin de hiërarchie komen, los van zijn speeltijd. En dat is in zo'n grote, vooral jonge, groep erg belangrijk. Mooie bijkomstigheid is dat hij mits fit ook nog geweldige dingen kan laten zien op het veld!

Want RVP heeft zijn lichaam fantastisch verzorgd? Bij Fener waren ze nog allerminst tevreden over zijn trainingsarbeid. Ik vind Kuyt dan toch wel een heel ander karakter dan Rvp. Hoewel hij, mits hij zijn kop goed heeft staan, wel degelijk wat kan betekenen voor Feyenoord natuurlijk. Zowel op als buiten het veld.

20 januari 2018 om 14:00

En toch zeggen de fysio's van Feyenoord dat hij gewoon fit is. Wellicht speelden er in Turkije andere zaken mee.

20 januari 2018 om 14:08

Het is natuurlijk niet zo dat als je je lichaam perfect verzorgt, je altijd blessurevrij bent. De ene is daar gewoon veel gevoeliger voor dan de ander.

20 januari 2018 om 14:11

Inderdaad, robben is daar een goed voorbeeld van.

20 januari 2018 om 14:39

Heb je voorbeelden dat hij zijn lichaam niet goed verzorgd heeft? Laat hij zich geregeld vollopen met alcohol of zo? Ik ken hem als een op en top prof.

20 januari 2018 om 16:53

Altijd mooi hoe mensen hier op VZ altijd maar van alles de wereld in slingeren, het dus eigenlijk als waarheid aanzien, en als je ze vraagt naar voorbeelden het akelig stil blijft. Zelfde geldt met al die ''onrust'' momenten. Zal wel dwars zitten denk ik of de hoop dat van Persie faalt.

21 januari 2018 om 00:02

Hij is moslim, dus hij drinkt geen alcohol.

Maar mocht je een tijdje echt zwaar teleurstellend spelen dan nemen je collega's je toch vaak minder serieus, zo gaat dat nu eenmaal. Het gaat om wat je presteert. Dan accepteren ze minder van je. En dan maakt het niet uit of je Robin Van Persie heet. Laten we hopen dat dit hem bespaard blijft.

20 januari 2018 om 14:49

Dat blijft altijd uitmaken. Natuurlijk helpen prestaties bij het onderhouden van de status en daarmee acceptatie. Maar zelfs als hij niet presteert zal hij nog steeds de speler zijn die in de Premier League de doelpunten aaneen wist te rijgen en in Oranje de meeste goals heeft gemaakt van iedereen. Dat vergeet niemand.

20 januari 2018 om 14:55

Exact dat is precies wat ik bedoel, maar mensen vergeten snel. Vervelende eigenschap.

Kuyt is meer een ervaren speler dan echt een leider. Van Persie is zoals gebleken in Engeland een absolute leider. Vaak wordt het argument genoemd dat Van Persie voor problemen gaat zorgen en niet het effect heeft van Kuyt. Echter begon Kuyt ook te zeuren! Vergeet dat niet.
Indien Van Persie fit is heeft hij denk ik een grotere toegevoegde waarde tegenover Dirk.

20 januari 2018 om 22:45

Wat vind jij dan de definitie van leiderschap? Want uit alle woorden van elia blijkt volgens mij dat Kuyt daaraan voldeed. Het goede voorbeeld geven, de groep te kunnen spreken en jongens individueel aanpakken. Beiden hebben alleen nut wanneer ze fit zijn, want ze zijn goed genoeg. Ik denk dat Kuyt verder een grotere onvloed op de groep als geheel heeft terwijl vPersie een paar man in de buurt haalt en met hen alles deelt

De terugkeer van van Persie naar Feyenoord wordt helemaal niks, let op mijn woorden.
De man is nooit iemand geweest die andere spelers hielp. Ja, afellay wel. Maar dat was het dan ook.
Ik krijg nou natuurlijk een heleboel mensen die gaan zeiken over mijn mening, maar we spreken elkaar over 4 maanden wel weer.

Eigenlijk een teken voor deze tijd. De voetballers hebben te weinig intrinsieke motivatie meer. En hebben dan dus een leider/motivator nodig..... Veel meer respect voor bv een Christiano Ronaldo die nog zoveel voor zichzelf traint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1635 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 1 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie: ‘We verlaten met een opgeheven hoofd het veld’

Feyenoord stapelde donderdag kans op kans, maar scoorde slechts één keer tegen AS Trencín (1-1). De Rotterdammers zijn daardoor klaar in Europa en Robin van Persie baalt daar stevig van. De...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren