Ongeslagen reeks Barça ten einde; Cillessen gaat naar de grond

Woensdag, 17 januari 2018 om 22:48

Barcelona weet na een ongeslagen reeks van 29 wedstrijden weer wat verliezen is. De eerste wedstrijd tegen stadsgenoot Espanyol in de kwartfinale van de Copa del Rey leverde woensdag een verrassend resultaat op: 1-0. De titelhouder moet volgende week zodoende alle zeilen bijzetten om zich te plaatsen voor de halve finale. Bij een 0-0 stond hielp Lionel Messi een penalty om zeep, waarna Óscar Melendo het enige doelpunt van de wedstrijd maakte.

Jasper Cillessen had een basisplaats bij Barcelona; Luis Suárez kreeg rust van trainer Ernesto Valverde. Barcelona had in de openingsfase het balbezit, maar deed daar weinig mee. Espanyol verdedigde goed en probeerde via de flanken zelf gevaarlijk te worden. Behoudens een afstandsschot van Sergio Busquets, dat door keeper Diego López uit de hoek werd getikt, werd Barcelona in het eerste kwartier niet gevaarlijk. Solo's van Lionel Messi leverden vervolgens tot tweemaal toe een kleine kans op; een afstandsschot van Paulinho zeilde naast het doel van López.

Cillessen hoefde nauwelijks in actie te komen, tegelijkertijd vond Barça het moeilijk om zich een weg te banen door de achterhoede van Espanyol. Het bleef voor rust dus bij 0-0, ook omdat Denis Suárez van dichtbij hard naast schoot. Gaandeweg de tweede helft probeerde Barcelona de druk op te voeren. In het eerste kwartier na rust leidde dat niet tot grote kansen, maar na een uur mocht Messi aanleggen vanaf elf meter. Arbiter Ricardo de Burgos Bengoetxea wees naar de stip na een lichte overtreding van Esteban Granero op Sergi Roberto.

Messi plaatste de bal laag in de hoek, maar López doorzag het plan en tikte de bal weg met zijn vingertoppen. Het publiek van Espanyol veerde op en ging nog nadrukkelijker achter de ploeg staan. Barcelona bleef wanhopig en zonder succes naar een opening zoeken. Dertien minuten voor tijd ging Cillessen naar de grond, toen hij een supporter van Espanyol vanaf de tribune iets naar hem wierp. De Oranje-international stond al gauw weer op en onderscheidde zich even later met een uitstekende redding op een vrije trap van Marc Navarro.

In de slotfase hing de 1-0 nadrukkelijker in de lucht dan de 0-1. Espanyol toonde zich steeds vaker op de vijandelijke helft en Barcelona lukte het zelden om gevaarlijk te worden. Drie minuten voor tijd trok Espanyol de wedstrijd ook daadwerkelijk naar zich toe. Een uitstekende pass van Víctor Sánchez lanceerde Navarro aan de rechterflank, waarna laatstgenoemde de vrijstaande Melendo vond. In het strafschopgebied schoof de invaller de bal achter Cillessen: 1-0.


Poll

Zie je Barcelona de halve finale van de Copa del Rey bereiken?


Gerelateerd

109 reacties (laatste reactie door forzarcgenk1)

Afgelopen zomer zat ik samen met een goede vriend van me plots naast Diego López en Estebán Granero op de tribune van het lokale Gfc. Sympathieke karakters die uitgebreid de tijd namen om met een paar Tukkers op de foto te gaan, wat handtekeningen uit te delen en een praatje te maken met wat meegereisde Catalanen. Die wedstrijd mag dan wel stilgelegd worden door Bas Nijhuis na een idiote overtreding op Gjorgjev, maar dat mocht de gezellige sfeer op de tribune niet beïnvloeden. Wat een enorm contrast is dat met wat ik vandaag (en meermaals in het verleden) in de derby heb gezien. Achterlijke overtredingen, nog het lef hebben om daarover te klagen bij de waardeloos fluitende scheidsrechter en vervolgens schreeuwen om een gele kaart voor Barcelona bij het geringste contact. Het is een schande voor het voetbal. En dan laat ik nog even de traditioneel schofferende spreekkoren en het bekogel van Jasper Cillessen vanaf de tribunes buiten beschouwing. Espanyol, schaam je. Schaam je diep.

Dan even kort over Barcelona, over de enige ploeg die vandaag probeerde te voetballen. Carles Aleñá bewees vandaag eens te meer dat hij deel hoort uit te maken van het eerste elftal. Hij speelde niet als een speler die zich moest bewijzen, maar als een speler die hoort te spelen in het eerste elftal. Aleix Vidal en Denis Suárez kregen ook een kans van Valverde, maar maakten eens te meer geen indruk. Dat lijken toch spelers die vroeg of laat geen deel meer uit zullen maken van de kern. Treurig, want Denis Suárez lijkt toch over het nodige talent te beschikken. Probleem is dat hij zeker in dit soort wedstrijden fysiek tekort komt om de tegenstander van de bal te houden. Technisch komt hij er vaak nog wel uit, maar van echt van toegevoegde waarde lijkt hij niet te zijn. Ook keerde vandaag Rafinha eindelijk terug van blessureleed, wat natuurlijk altijd fijn is om te zien. Werd nog wel eens flink aangepakt door een middenvelder van Espanyol, maar maakte verder eigenlijk een rustige indruk.

Overigens is er geen man over boord door dit knullige verlies, dit Espanyol heeft niets (buiten het maken van achterlijke overtredingen en zeuren bij de arbitrage) in te brengen tegen een Barcelona met een volwaardige selectie. Vandaag verliezen zorgt bij mij niet voor frustratie, de manier waarop zorgt daar wel voor. Het is treurig dat het wanvertoon van Espanyol vandaag wordt beloond met bekerwinst. Twijfel er geen moment aan dat Barcelona, hopelijk met dan Coutinho aan onze zijde, dit resultaat in Camp Nou weet recht te zetten.

17 januari 2018 om 22:54

Wat verwacht je dan van Espanyol? Volgens mij is dit de enige manier voor ze om te winnen en is ze gelukt ook nog. Als ze mooi en 'eerlijk' voetbal spelen krijgen ze 3 goals om de oren. Staan niets voor niets 14e..

17 januari 2018 om 23:02

Wat ik verwacht van Espanyol? Dat ze hun tegenstander ondanks de rivaliteit dusdanig respecteren dat ze niet bij ieder balcontact hun knieschijf in de tweede ring te schoppen.

17 januari 2018 om 23:13

Overdrijven is ook een vak. Ik vond het schoppen wel meevallen deze wedstrijd en dat zeg ik als Barca-fan. Barcelona heeft net zo goed schoppen uitgedeeld hoor. Ik weet niet welke wedstrijd jij hebt gekeken. Ik kon de speelstijl van Espanyol wel waarderen. Ze bleven allemaal geconcentreerd in hun zone. Met een 4-4-2 systeem ga je dit niet kapotspelen. 4-3-3 met echte buitenspelers is ideaal om zijn uitelkaar te spelen. Dat was het probleem ook deze wedstrijd. Barcelona maakte het veld veelste klein. Scheids floot de eerste helft heel goed, maar maakte er de 2e helft echt een potje van. Daarbij kunnen Denis Suarez, Digne en Vidal allemaal niet mee. Zelfs niet als B-keus van Barca.

18 januari 2018 om 02:44

@guaporta

Tja, en Barcelona doet niet exact hetzelfde? Ik praat dan niet specifiek over deze wedstrijd, maar Jordi Alba kan ook vuil spelen, terwijl de rest al gaat liggen bij windkracht 1. Prima dat je Barcelona-supporter bent en daar naar schrijft, maar wat objectiviteit mag wel. Espanyol is niet heilig, maar Barcelona is dat ook niet.

In het huidige voetbal is geen enkele club vies van een vuile overtreding, een achterbakse schwalbe of van het bedelen om een kaart bij de scheidsrechter. Heb zo'n beetje elke Barca speler de laatste twee al zo vaak zien doen, dat het me verbaast je dat niet meeneemt in jouw betoog...

17 januari 2018 om 22:55

Aleña bewezen deel uit te maken van dit elftal????? Alles behalve maat. Die gast leed zo veel balverlies en was totaal onbereikbaar. Dat wordt een Denis Suarezje.

17 januari 2018 om 22:59

Vind em inderdaad ook maar een standaard spelertje. Ging te veel breed. Blijft wachten op een volgende technicus die Iniesta een beetje kan doen vergeten.

17 januari 2018 om 23:00

Hij had een 100% pass accuracy.

17 januari 2018 om 23:04

Dan hebben wij een totaal andere Carles Aleñá aan het werk gezien. Ik zag een speler die de bal durfde op te eisen op het middenveld, intelligente loopacties maakte zonder de bal en ontzettend zeker was in zijn passing. Nee, hij hoort geen basisplaats te hebben. Maar hij bewijst wel om deel uit te maken van het eerste elftal volgend seizoen.

17 januari 2018 om 23:04

100 procent balletjes breed ja

17 januari 2018 om 23:06

Die rol is voor Coutinho weggelegd lijkt mij. Aleña heeft dat talent niet. Het is dan wachten op Xavi Simons.

17 januari 2018 om 23:08

Jij weet dat ik geen liefhebber ben van Andre Gomes, Denis Suarez en Rafinha wamt dst zijn spelers die tekort komen voor Barca. Echter moet Aleña echt zich verbeteren want als ik nu moet kiezen tussen die 4 spelers dan kies ik voor Rafinha (indien fit).

17 januari 2018 om 23:10

Balletjes breed of niet, hij leed geen balverlies zoals gezegd word.

17 januari 2018 om 23:10

Daar moet ik toch wel om lachen. Carles Aleñá afkraken omdat hij op (net) 20-jarige leeftijd geen bepalende speler is en dan me vertellen dat we moeten wachten op een 14-jarig talent?

17 januari 2018 om 23:16

In live meepraten zei iemand dat een Thiago niet nodig is en deze Alena laat zien mee te kunnen op dit niveau. Ik denk dat Alena echt meer kansen moet krijgen, want vandaag zag je dat deze speler echt ver in zijn ontwikkeling zit. Qua stijl lijkt hij op Roberto, maar ik zie ook gelijkenissen met Thiago.

17 januari 2018 om 23:31

davit, that was me alena heeft alles net als s. roberto. ze moeten allebei alleen hun kwaliteiten verder uitbouwen. waar ik s. roberto meer zie voor het vuilere werk zie ik alena meer voor het intelligentere werk.

17 januari 2018 om 23:32

Jij mag lachen wanneer je wilt maar meestal lachen mensen als er iets komisch wordt gezegd en zij dat dan begrijpen.

Rachid 16 geeft san dat hij wacht op een type Iniesta die andres gaat vervangen. Ik zie geen speler bij Barca die over dat niveau beschikt de aankomende jaren doorkomen. Dat is de reden dat FCB Coutinho hebben aangetrokken! Xavi Simons beschikt mogelijk wel over dat talent maar dat duurt nog even.

Jij daarentegen beweert al een tijd dat de Denis Suarezjes, Gomes, Rafinha en nu dan Aleña en voorheen zelfs Samper 😄 goed genoeg zijn voor Barca. Gelukkig ziet het bestuur dat net als ik toch iets anders dan jij.

17 januari 2018 om 23:51

Leg me geen woorden in mijn mond. Rafinha en Denis waren naar mijn mening uitstekende spelers voor de breedte en Samper had de potentie om uit te groeien tot basisklant. Over Gomes heb ik nooit dergelijke woorden gesproken. Integendeel, lees mijn reacties maar terug in de artikelen over zijn transfer. Daarin was ik terecht zeer kritisch over zijn handelingssnelheid, ondanks dat ik destijds daar de nodige kritiek voor kreeg.

18 januari 2018 om 00:29

Niet overdrijven Guaporta. Vind dat je soms iets wat doorslaat in je reacties in het bijzonder over de jeugd haha. Ik geloof ook in Aleña maar net als alle andere spelers hebben we niet veel gezien. Hij speelde zoals tot nu toe altijd in Barca A zoals.ik dat noem: binnen de lijntjes.

17 januari 2018 om 22:56

Jarenlang was het Barcelona dat bij het minste en geringste contact ging liggen, net deed alsof hun knieschijf door midden was, door vervolgens met een man of acht richting de scheidsrechter te lopen om te vragen voor kaarten. Jij ergert je er nu aan, maar hopelijk heb je nu door hoe erg de meeste mensen zich al die jaren aan dit soort ongein van Barcelona ergerden.

17 januari 2018 om 23:10

Ha, je haalt de woorden uit mijn mond. Er is maar een ploeg in de wereld die qua dit het voorbeeld gaf aan alle andere ploegen, incl de amateurs en lagere klassen, incl de jeugd. En nu zelf gaan lopen janken als de tegenstander naar de scheids loopt....heel laf om dit nu uitgebreid te lopen gaan betogen...

17 januari 2018 om 23:12

Jarenlang was Barca heer en meester op het veld en gebruikten enkele teams grof geweld om dat Barca te stoppen. Dit soort beweringen is ongein. Wees realistisch en heb als voetbalfan respect voor wat zij toen bereikten!

17 januari 2018 om 23:14

@guaporta, bewoord het maar zo mooi, net zo als je teksten. Je gedachten schuilen achter je inhoudloze zin schiet niemand natuurlijk iets mee op.

17 januari 2018 om 23:19

Inderdaad, wanneer een suarez of alba theatraal naar de grond gaan alsof ze werden neergeslagen dan is het zogezegd telkens de fout van de tegenspelers maar wanneer het andersom gebeurt...

17 januari 2018 om 23:24

Het gaat juist om het tegenovergestelde. Espanyol omringt de scheids nadat ze de tegenstander een doodschop hebben gegeven. Je kan veel zeggen over barcelona maar niet dat ze andermans benen breken.

17 januari 2018 om 23:24

"Er is maar een ploeg in de wereld die qua dit het voorbeeld gaf aan alle andere ploegen, incl de amateurs en lagere klassen, incl de jeugd."

Er is maar 1 ploeg die dat voorbeeld heeft gemaakt? hahahaha hoop dat je sarcastisch bent, in de hele liga gaat iedereen schreeuwend naar de grond alsof ze 20x keer geraakt zijn door een kogel, is niet alleen Barcelona die dat doet. Maar wel knap dat je weet dat al die ploegen het van barcelona hebben, jij bent vast journalist

17 januari 2018 om 23:55

Hahahaha geef me een voorbeeld van zo'n doodschop het viel best mee met de overtredingen vandaag (in iedergeval voor barca-espanyol

17 januari 2018 om 23:56

@guaporta,

Wil jij mij dan vertellen hoe je een symbool van 's werelds kleinste viool kan maken?

17 januari 2018 om 23:01

Grote deel mee eens. Je noemt het een kans dat Valverde denis Suarez opsteld. Ik vind het eerder geen kans dan een kans omdat je een speler nooit gebruikt en dan weer wel. Wat doet zoiets met het vertrouwen van een speler? Ik denk niet dat zo een speler lekker op het veld staat van ik ga me bewijzen. Ik denk eerder dat hij bang is om fouten te maken en dat is niet goed. Denis Suarez moet vaker spelen en dan ga je zien dat hij van grote waarde zal zijn. Rakitic doet vandaag weer precies het zelfde als vorige week alleen ontstond er geen goal vandaag door zo dom achter te gaan dribbellen. Hij moet daar op aangesproken worden. Ik hoop volgende week dat Barcelona dit vieze Espanyol een lesje leert en wat was die scheids waardeloos.

17 januari 2018 om 23:10

Guaporta,

Jij bent altijd goed voor het meest biased commentaar op heel VZ. In jouw ogen is er Barcelona en de grote boze wereld daar omheen. Jeugdspelers die niet bijster veel talent hebben, overschat jij toch wel behoorlijk. Vind het allemaal maar raar.

Espanyol hoeft zich daarnaast zeker niet te schamen voor de manier waarop ze Barca hebben bestreden. Jij had waarschijnlijk liever gezien dat ze de rode loper hadden uitgerold en Barca alle ruimte hadden gegeven om tot aan de goal te kunnen combineren. Er zijn al zoveel La Liga-clubs die totaal niet kunnen verdedigen. Het is juist mooi om te zien dat Barca ook eens wat weerstand krijgt en, zoals El Fenomeno terecht opmerkt, gepakt wordt met het vuile spel dat zij jarenlang zelf gespeeld hebben.

17 januari 2018 om 23:24

Ben het helemaal mee eens. Al heeft jouw clubje Real zich er ook jarenlang aan vuil gemaakt met Ronaldo, Ramos en Pepe. Ik vind dat het er allemaal bijhoort overigens. Kijk die penalty net van Barcelona vond ik geen penalty. Hij kan hem geven, maar hij was gewoon slim uitgelokt. Die verdediger ging er ook veel te enthousiast in.

17 januari 2018 om 23:36

Lol pot ketel. Barcelona heeft in al die jaren amper geschopt, dus die vlieger gaat sowieso al niet op. In tegenstelling trouwens tot jouw vrienden uit Madrid waar Ronaldo slaat, Ramos rode kaarten verzameld, Pepe mensen dood probeert te schoppen en Casemiro probeert zo vaak mogelijk net geen rode kaart te krijgen. En daarnaast doen ze ook nog dat gejank bij de scheids.

17 januari 2018 om 23:51

Gtootod,

Ik ben er niet om walgelijke acties van Realspelers in de voorbije jaren goed te praten, maar het massaal naar de scheids rennen om een kaart te vragen voor een tegenstander, dat heb ik nooit bij Real gezien. In ieder geval niet op de manier zoals Barca dat altijd deed. Zelfs Victor Valdes rende helemaal naar het andere strafschopgebied om te protesteren. Heel vies vond ik dat altijd.

En bij Real waren de spelers ook zeker niet allemaal even sportief. Jij vergeet Di Maria nog te noemen. Ik ergerde me altijd dood aan zijn schwalbes. Ging vaak bij het kleinste contact al liggen en vervolgens deed hij net of hij zwaar geblesseerd was. Later -toen hij meer een centrale rol op het middenveld kreeg- deed hij dat gelukkig al minder.
Beide teams hadden dit soort acties niet nodig.

18 januari 2018 om 02:43

Nou van dat laatste zijn Suarez en Alba toch ook wel pro in.

18 januari 2018 om 09:46

Guaporta kan inderdaad ellenlange comments plaatsen en kan soms doordraaien in zijn eigen verhaaltjes, maar hij kan echt wel kritiek uiten op zijn eigen club. Het is zeker niet zo dat hij een advocaat van de club speelt in tegenstelling tot andere fans hier.

17 januari 2018 om 23:34

Sergi roberto maakte ook eens te meer geen beste indruk als rechtsback, maar daar hoor ik je weer niet over. Semedo in de basis, Roberto naar het middenveld. Hij kan simpelweg niet verdedigen. Edit: Alba blijkt toch een essentiële schakel; zijn rushes zijn toch onmisbaar. In dat opzicht brengt Digne toch veel minder helaas. Hoop ook dat Coutinho de rol van messi straks iets kan verlichten; wanneer hij het niet op z'n heupen heeft, loopt het niet echt.

17 januari 2018 om 23:37

Overdrijven is een vak. Espanyol speelde niet buitengewoon hard. De scheids vergat gewoon een paar keer geel te geven. Overigens keek ik een groot deel op een Engelse zender, en een gedeelte met Nederlands commentaar. De Engelsen hebben het op geen moment over hard spel gehad, Sierd de ouwehoer hield niet op over houthakkers. Maar dat doet hij vaker wanneer Espanyol tegen Barca speelt. Ik heb het vermoeden dat het in Nederland een beetje een eigen leven is gaan leiden. Dat zogenaamde harde spel van Espanyol. Een beetje mannelijk voetbal mag best. Het is niet zo dat iedereen Barcelona spelers maar voorbij moet laten lopen alsof het pionnen zijn. Overigens ben ik het met je eens wat Aleña betreft. Goede speler. En ook de return in Camp nou zal waarschijnlijk een formaliteit worden. Succes in ieder geval.

17 januari 2018 om 23:50

Gast doe nou niet zo zeikerig, in de 1e plaats viel het wel mee, in de 2e plaats zeg jij dat Barcelona de enige ploeg was die probeerde te voetballen maar sorry verdedigen is nog altijd ook een onderdeel van voetballen. In de 3e plaats zeg je in een reactie hier onder dat je van espanyol verwacht dat ze niet bij ieder contact barca's knieschijven de tweede ring inschoppen (ga aub niet haten, want ik snap zelf ook wel dat het een overdrijving is), maar ik heb niet een extreem zware overtreding gezien, en ik heb zeer aandachtig de hele wedstrijd gekeken. Dan heb je het nog over de spreekkoren, nou ik kan geen Spaans dus ik weet überhaupt niet of ze schofferend waren, maar als dat het geval is denk ik dat Barca fans dat zelf ook wel doen. (Ga ook hierop niet lopen haten want ik zeg netjes dat ik het niet weet maar denk)

18 januari 2018 om 01:49

Ooit van snackable content gehoord? Je tekst is te lang en subjectief. En nog klagen ook dat een ploeg zijn best doet Barcelona te verslaan.
De enige ploeg die wilde voetballen... Tjonge jonge. Dat is en compleet niet de waarheid én al zou het de waarheid zijn, dan mag dat ook wel met 25x de begroting van Espanol...

Tsja, Messi moet die penals niet meer nemen. Enige wat hij niet kan!

17 januari 2018 om 22:52

100 penalty's genomen en 22 gemist valt wel mee hoe slecht hij is in penalty's nemen

17 januari 2018 om 22:54

Penalty was prima in geschoten alleen het was gewoon goede redding.

17 januari 2018 om 22:56

Nou ik vind 1 op de 5 missen wel iets aan de hoge kant wat mij betreft. Zeker voor iemand met zo'n precieze trap.

17 januari 2018 om 22:53

Hij mist er best veel .. maar hij neemt er nogal een hoop. Dus wat jij beweert hierboven klopt niet helemaal of het geeft minstens een vertekend beeld.

17 januari 2018 om 22:57

Tja en tegen Real pegelt hij hem er altijd in 😑

Kleine slippertje. Niks aan de hand..

Digne. Koste 20 miljoen? Kan niet voetballen, verdedigen en zelfs sprinten zag ik haha. En Messi had er geen zin meer in na de gemiste pingel. Leuke einde en hopelijk een spannende return!

17 januari 2018 om 22:53

Als je voorin Denis en Aleix Vidal naast je hebt snap ik wel dat je er geen zin in hebt. Daar bovenop liep Digne op linksback die aanvallend -30 toevoegt.

17 januari 2018 om 22:55

Haha klopt. Werd gewoon continue genegeerd. Stond op t eind helemaal vrij. Zelfs de spelers weten dat ie er niks van kan. Kon beter zen conditie sparen en gwn achter blijven staan. Maar zelfs dat ziet ie niet haha. En dan te bedenken dat ene Grimaldo bij Benfica speelt. Ouch.

18 januari 2018 om 01:10

Ik hoop dat ze Grimaldo alsnog terughalen, want Digne komt natuurlijk flink tekort. Een rechtsback (desnoods uit de jeugdopleiding) kan ook geen kwaad, dan maar Semedo en desbetreffende speler laten concurreren voor de rechtsbackpositie, Roberto naar het middenveld en Aleix Vidal z.s.m. weg van de club.

Ach ja thuis wint Barca waarschijnlijk gewoon met 5-0 ofso

Geen schande om hier te verliezen. Espanyol speelde met veel inzet en fysiek geweld en liet Barcelona zo absoluut niet voetballen. De scheidsrechter zijn beslissingen waren lang niet allemaal goed. Messi mist een penalty maar de bal was goed ingeschoten, gewoon ook een goede redding. De tegengoal is jammer en onnodig. Barcelona zal volgende week donderdag alles moeten geven om verder te bekeren!

17 januari 2018 om 22:59

Hoe kun je beweren dat een bal goed ingeschoten is terwijl de keeper 'm pakt? Een pingel moet altijd zitten zit ie niet dan is ie slecht ingeschoten toch?

17 januari 2018 om 23:18

Slecht ingeschoten vind ik half zacht, half hoog of tussen het midden en de hoek in. Deze was gewoon hard en prima in de hoek. Het kan absoluut een stuk beter, ik ben met je eens dat een penalty in principe een goal moet zijn en eigenlijk is een echt goed genomen penalty amper te stoppen maar ik vond deze absoluut niet heel slecht.

Wordt dik ingehaald thuis :-))

Altijd al gezegd .. Espanyol is geen voetbal das wel duidelijk maar laffe schop ploeg. Wat me ook duidelijk lijkt, weg met die lichtgewicht van een Aleix vidal en dig e WAARDELOOS. Dankje Valverde hopen dat je hoofd weer goed meedraait volgende week.

Verrassend keuze van Valverde om Carles Aleña een basisplaats te geven. Echter was zijn optreden slecht. Hij leedt veel balverlies en was vaak onbereikbaar. Persoonlijk begin ik steeds minder vertrouwen te hebben in dat Aleña ooit het gewenste niveau haalt om basisspeler van Barca te zijn. Hij maakt op mij minder indruk dan dat Busquets, Pedro, Thiago Toentertijd maakte.

17 januari 2018 om 22:57

Inderdaad. Vindt Alena (van wat ik tot nu toe heb gezien) een Rafinha 2.0. Onnodig gedribbel, dan passje breed. Wat mis ik Thiago zeg...

17 januari 2018 om 23:00

Precies ja. Ik ben een liefhebber van Barca maar laten we wel objectief blijven. Aleña werd gelukkig ook gewisseld want verloor veel ballen en was vaak niet inspeelbaar.

17 januari 2018 om 23:06

Jongens ik heb het nu al een paar keer gelezen dat Alena veel balverlies leed, maar die jongen had gewoon alle ballen bij de juiste kleur ingeleverd.

17 januari 2018 om 22:58

Alena was juist wel goed vandaag, rust aan de bal, geen balverlies, goede voetballende oplossing die meestal vooruit was. Snap niet welke wedstrijd jij gezien hebt?

17 januari 2018 om 23:02

Daarom werd ie ook gewisseld door Valverde terwijl er nog een stel B spelers liep. Hij speelde dramatisch en de tijd begint voor hem wel te dringen bij Barca met de komst van Coutinho en mogelijk Arthur van de zomer.

17 januari 2018 om 23:04

Ik weet ook niet welke wedstrijd hun gekeken hebben. Een basis plek en je zag gewoon dat hij echt koelbloedig was. Deze jongen zal er staan over een jaar of 2 max 3

17 januari 2018 om 23:19

Msn10,

Waarschijnlijk gewoon niet. Zal wel hetzelfde lot krijgen als de rest van de zogenaamde grote talenten post-Guardiola. Af en toe wat minuten maken, maar vooral de bank afwisselen met de tribune en achter een grote aankoop in de pikorde staan.

Wat er momenteel bij Barca en Real doorkomt uit de jeugd, is niet veel bijzonders.

Nadat Messi de penalty miste kreeg Espanyol een boost, publiek erachter en Barca eraan! Knap van Espanyol!

Je mag deze match 100 keer spelen en je verliest maar 1 keer en dat was toevallig vanavond.
Heel frustrerende avond alweer tegen Espanyol die zich zoals gewoonlijk weer als het kleine broertje gedroegen. Hielp ook niet dat die clown in het geel absoluut zijn stempel wou drukken op de match.
Volgende week donderdag een kans om het recht te zetten, ben benieuwd.

Zat er aan te komen. Van mij part gelijk Denis, Vidal, Rafinha en alle andere bank spelers de deur wijzen. Alles moet van Messi komen, letterlijk alles! Heeft hij voor een keertje zijn dag niet, dan is barca een sparta rotterdam. Kan niet wachten totdat Coutinho kan spelen!

Het moest een keer gebeuren, vrij onbegrijpelijke wissels van Valverde, Paulinho speelt sinds nieuwjaar als een lappe vod. Vidal mag werkelijk nooit meer een shirt van Barcelona aantrekken, regelrechte schande, mag bij Espanyol nog niet meedoen. Alena speelde goed, moest absoluut niet naar de kant. Denis Suarez mag ook vertrekken.

Als deze wedstrijd een uitstalraam was om nog van overbodige spelers af te raken is dit in ieder geval een zware fail geworden.

Ik moet helaas toch kritiek leveren op Messi. Die gemiste penalty kan gebeuren, maar Barca had 0 beweging voorin. Messi is een fantastische speler maar ik mis vaker de beweging in de diepte. Ik zag Suarez vandaag slecht in de bal komen en slecht kaatsen. Messi moet op een moment dat Suarez z'n dag niet heeft wat meer ballen opeisen.

Verder wel credits voor Espanyol, perfect dicht gehouden achterin en soms goed eruit gekomen.

De arbitrage was wel echt drama, werkelijk alles pakte goed uit in het voordeel van Barca. Vooral die penalty, hoe durf je die te geven! je staat er met je neus bovenop, qua dat betreft is Barca gematst en pakt lopez heel terecht die pingel.

17 januari 2018 om 22:59

Gwn zijn dag niet man gebeuren. Gebeurt trouwens wel vaker.. maar dat neemt niet weg dat de rest niets kan doen

17 januari 2018 om 23:09

Zeker! Maar Messi moet ook beseffen als hij ziet dat het aanvallen lastig gaat dat hij wat meer ballen kan opeisen. Hij staat namelijk vaak aan de basis van een doelpunt.

Matige wedstrijd en gelijkspel was terecht geweest...nu moeten ze in de terug wedstrijd vol aan de bak,,,maar ik verwacht wel dat ze het gaan redden tegen de wonderploeg van Espanyol al met al ook direct goed dat ze een keer verliezen zodat ze direct weer met beide beentjes op de grond staan..

Wat een wanvertoning. Eens te meer duidelijk dat er sommige spelers werkelijk waar niks te zoeken hebben bij Barca. Digne, Denis en met name die Vidal, sjonge jonge wat een drama zeg. Het is een schande dat zo'n speler onder contract staat bij Barca. Rakitic ook een lekkere invalbeurt. En Messi mag voortaan wel bij de trainer aangeven dat hij niet zoveel zin heeft en dan lekker blijven zitten op het bankje. Lijkt toch nergens op zo ongeïnspireerd rond te sjokken. Probeer er dan tenminste nog wat van te maken en laat zien dat het je toch wat boeit. Misschien was hij wat van de leg na het afscheid van Ronaldinho, zou natuurlijk ook kunnen. Nou ja, zondag maar laten zien dat dit een incident was.

Je weet als trainer zijnde dat Espanyol in zo een wedstrijd alles zal geven dus snap niet waarom je in 1e instantie niet gewoon de wedstrijd al vroeg probeert te beslissen om vervolgens de spelers rust te geven en eruit te halen omdat ze eventueel kaarten kunnen pakken en of geblesseerd kunnen raken door de tegenstander. Die overigens wel echt heel vies voetbal liet zien en bij elke fluitsignaal met Jan (Juan) en alleman de scheids aanvallen om kaarten aan te smeren. Verder moet ik zeggen dat ik Sergi Roberto en Denis Suárez echt slecht vond spelen en aan het gezicht van Messi te zien was hij het wel redelijk met mij eens als ik soms zag wat voor blik hij had als zij de bal weer eens verloren op de meest gekke manieren

Waarom Alena eruit halen speelde gewoon goed Espanyol had niks kunnen inbrengen.ik bedoel Denis met zijn laksheid kan niks meer brengen alsof hij geen zin meer heeft.. En zo zie je maar dat Paulinho belangrijk was in de middenveld tja... heel triest dat je hier verliest in Espanyol... Ik heb het gehad met Denis en Vidal...

Denk dat we allemaal hebben kunnen zien dat er een aantal spelers echt ondermaats zijn: Digne, Vidal en D. Suarez leuk voor de sup-top. Heb wederom weer een sterke Vermaelen gezien en ook weer genoten van Roberto, die werkelijk 4 paar longen heeft! Echt een van de mindere wedstrijden dit seizoen ook die horen erbij.. Espanyol we wachten op jullie in Camp Nou! Op volle sterkte met Iniesta, Coutinho, Suarez basis!

En helemaal vergeten waar was Arnaiz ik had hem de kans gegeven...

Messi viel vandaag ook tegen. Stonden er bij elke balaanname 3 man om hem heen. De enige die van mij een voldoende krijgen zijn Busquets, Vermaelen, Pique en Cilissen. De rest allemaal ondermaats. Zegt genoeg over de wedstrijd als de verdedigende as van het veld de betere zijn. Het wordt gewoon 3-0 ofzo thuis mensen. Maak je niet druk. Suarez viel slecht in( Ook geen goede bal gehad) Rakitic viel dramatisch in. Veel te gemakzuchtig. Rafinha heb ik niet echt een mening over

Waardeloos publiek, waardeloos voetbal, fantastische Unibet ploeg. Espanyol dames en heren...

Ik vind het Spaanse beker systeem van heen en terugwedstrijd echt verschrikkelijk. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen Barca hater, maar het zou toch mooi zijn als Barcelona nu gewoon uitgeschakeld zou zijn na 1 wedstrijd verliezen? Niet omdat het Barca is, maar omdat er dan veel meer sensatie komt omdat ze dan gewoon moeten, en niet nog een repareerwedstrijdje hebben. Stunts van kleinere clubs zijn op deze manier gewoon minimaal, en juist die stunts maken bekervoetbal imo juist zo mooi.

18 januari 2018 om 07:10

Dan had Barca wel met een andere 11 opgetreden dan nu denk ik

Wat een slechte wedstrijd. Dan kunnen jongens als Denis, Aleix Vidal en Digne zich bewijzen en spelen ze WEER slecht. Alena vond ik nog redelijk spelen aangezien hij nooit speeltijd krijgt, die komt er wel. Ik verdedig normaal Denis, maar hij heeft al genoeg kansen gehad om wat te laten zien en doet dit niet. Een verlies kan gebeuren, maar dat het ‘tweede’ elftal zo slecht speelt vind ik wel zorgelijk.

Met alle respect maar wat een armoede vandaag rondom Messi ... 0,0 creativiteit .. ik had gewoon medelijden met hem.. de enige die überhaupt zou kunnen scoren was vandaag Messi.. pech met die penalty natuurlijk.. die Vidal en Denis .. even serieus ? Hoelang mogen die nog blijven prutsen .. zelden gezien dat zo’n slechte speler maar mag blijven spelen in een team als barca .. die Digne ook.. ik moet gewoon lachen als ik hem zie voetballen :: kan niet eens meer boos worden ook. Wie heeft zulke spelers erbij gehaald vraag ik mij werkelijk af. Alena was wat onwennig maar beschikt wel over veel talent .. werd alleen aan alle kanten ondersteboven gelopen en zijn passing was drama vandaag.. Paulinho was vooral goed in ballen terugspelen... rakitic kwam erin en heeft werkelijk waar niks goeds gedaan .. Enige goede spelers vond ik ons verdedigend duo en Roberto had nog vaak mooie rushes en leuke aanvallende acties maar blijft verdedigend heel kwetsbaar .. Busquets absolute man of the match! Geen discussie ook.. heerste weer overal op het veld ... Suarez ook een matige invalbeurt maar wat kan je verwachten tegen zo’n ploeg

Waar moet ik beginnen? Dit is gewoon afstraffing van de foutjes en een heleboel pech voor Barca. Dit was tot nu toe de zwakste wedstrijd van Messi dit seizoen, miss komt dat door de afwezigheid van Alba en het feit dat hij samen met twee klunzen de aanval moest vormen.

Espanyol had 2x zoveel kaarten kunnen krijgen en Aaron had er zelfs afgestuurd moeten worden, penalty was naar mijn mening gewoon terecht en goed binnengeschoten maar ook goed gepakt door Diego Lã³pez. Na die gemiste penalty, die als het winnen van de Champions League gevierd werd door de pericos, ging Barca achteruit lopen en alleen maar balletjes breed geven en tot slot moest Paulinho er ook nog geblesseerd af voor Rakitic. Beide Suã¡rezen hebben niks laten zien deze wedstrijd, al had Denis die laatste kans in de 1e helft wel mogen maken.

Rafinha viel in en heeft 0.0 toegevoegd aan het spel en gaf alleen maar tikkies breed en terug, Digne en Roberto speelden zowel aanvallend als verdedigend als een natte krant, ben tevreden over het spel van Cillessen, Pique en Vermaelen. Aleã±a had een paar leuke acties maar komt gewoon te kort voor dit niveau. Aleix gaf alles vandaag maar kan er ook vrij weinig van en Paulinho speelde een degelijke wedstrijd tot zijn blessure. Busquets was de beste van het veld imo en had een paar geweldige acties en vlijmscherpe passes maar de bal wilde er maar niet in. Messi wilde dolgraag scoren vandaag maar had naar mijn mening wel een paar keer moeten afleggen op spelers die er beter voor stonden en die laatste vrije trap mocht hij wel voorgeven in plaats van proberen te schieten.

Kortom, Espanyol wint met smerig spel en door onnodige foutjes van Barca beladen wedstrijd met 1-0.

Zonde van de reeks, maar dit wordt thuis wel goed gemaakt.

Had je me paar dagen geleden gevraagd dat een overwinning in Anoeta ten koste zou gaan van een overwinning op Espanyol, had ik volmondig ja gezegd.

Tsja onterecht dit maar kan een keer gebeuren. Bij Espanyol spelen ze naar hun mogelijkheden maar ik vind het maar een vieze schopploeg. De arbitrage was trouwens maar weer eens drama, met vreemde beslissingen van over en weer. Jammer van de gemiste penal van Messi, schoot hem goed in maar knap gered door Lopez. Nog goede kans om dit recht te zetten volgende week donderdag!

Cillessen faalt keer op keer als hij een wedstrijd mag keepen. Wat mij betreft hoef ik hem niet meer bij Oranje te zien. Voor het geld gekozen, prima, maar daarmee is zijn interland carrière ten einde.

17 januari 2018 om 23:12

Want Cillessen deed iets fouts vandaag? Die man heeft in 5 copa wedstrijden 2 tegengoals man wat faalt die jongen zeg niet normaal. Ga lekker huilen ofzo dat je Cillessen niet mag.

17 januari 2018 om 23:18

Haha Cillessen heeft juist heel goed gekeept. Bleef continue opbouwen en Barcelona voetbalde zich daar vaak prima onderuit. Alleen op het einde hervatte hij het spel te snel steeds. Toen werd er ook iets van gezegd door Pique. Wat ik ook terecht vond. Hij stond er ook met een paar goede reddingen. De tegengoal was onhoudbaar. Pique,vermaelen,busquets en Cillissen waren vandaag de beste aan barca kant

17 januari 2018 om 23:34

Zou nog eens de goal terugkijken. Zie je van mijlenver aankomen.

17 januari 2018 om 23:13

Speelde een goede wedstrijd hoor.

17 januari 2018 om 23:31

Als je de wedstrijd niet gezien heb hou dan gewoon wijs je mond.. Anders sta je zo voor lul namelijk .. Cillessen keepte goed en was in de opbouw en passing heel sterk .. bal was onhoudbaar ook..

Ah, Barca kan ook verliezen. Ach geen ramp, ze hebben de thuiswedstrijd nog die ik ze wel zie rechtzetten. Of Espanyol moet plotseling als eerst scoren in Camp Nou, dan kan het moeilijk worden. Tja, ik hoop van harte dat Espanyol het ook in de uitwedstrijd kan flikken. Alleen de Copa kan ons seizoen een klein beetje redden, en het zou enorm schelen als Barca uitgeschakeld wordt door Espanyol.

18 januari 2018 om 00:59

En de cup met de grote oren dan?

18 januari 2018 om 09:33

Tjah. Als ik trainer zou zijn zou ik liever messi willen die minder is in penalties dan ronaldo die alleen maar bij het doel blijft staan om te scoren. Dan die penalties missen, maar wel lekker nummer 1 in la liga staan als team.

18 januari 2018 om 09:47

Messi heeft in zijn gehele carrière 71 penalty's gescoord en 19 gemist. Dat is een conversion rate van 79%. Uiteraard, en dat heeft hij zelf toegegeven, is dat een werkpunt voor Messi. Maar om nu te zeggen dat hij ze vaker mist dan dat hij scoort? Onzin uiteraard.

En dat gezever dat je erna hebt geplaatst over Ronaldo, haha daar ga ik zelfs niet op in.

Niet getreurd ,volgende week komen ze weer naar barca en dan wordt het makkelijk 3 of 4. :0. Messi mag nu en penalty missen als die maar in de belangrijke wedstrijden wel scoort,net als tegen real Madrid.

Ben flink teleurgesteld door de gemiste penalty van Messi. Dat kan echt niet. Hij speelde voor de rest wel goed, maar die penalty mocht er wel in. Tegelijk kun je ook wel zeggen: er zijn weinigen die zoveel penalties nemen zoals messi. Dan toch....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

282 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 0 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren