Update: ‘Heracles akkoord met Championship-club over aanvoerder’

Woensdag, 17 januari 2018 om

Heracles Almelo onderhandelt met Sheffield Wednesday over Joey Pelupessy. Van een akkoord is echter nog geen sprake. "We zijn nog niet zo ver", zegt directeur Nico-Jan Hoogma tegen Tubantia. "Vraag en aanbod komen vooralsnog niet overeen."

Heracles was eerder al met New York City FC in gesprek. Nu is Sheffield Wednesday, waar Jos Luhukay sinds deze maand trainer is, concreet. Alhoewel het contract van Pelupessy nog maar een half jaar doorloopt, zit Heracles met de situatie in de maag. "Joey heeft hier 3,5 jaar fantastisch werk geleverd. Hij ziet dit zelf als een unieke kans, iets wat hij absoluut wil. We gunnen hem dit. Daar hebben we ook mee te maken."

"Voor ons is het lastig en dubbel", zegt Hoogma. "Joey bindt mensen, ligt goed bij supporters en bij de sponsors. Hij heeft de laatste jaren alles voor de club gedaan, daar moeten we ergens een modus in vinden. We gaan zien wat de komende dagen ons brengt."

Sheffield Wednesday staat momenteel zeventiende in de Championship en houdt daarmee zeven clubs onder zich. Met Glenn Loovens en Joost van Aken hebben the Owls al twee Nederlanders onder contract staan.

Update 17 januari 14.50 uur – 'Heracles akkoord met Championship-club over aanvoerder’
Heracles Almelo en Sheffield Wednesday zijn tot een akkoord gekomen over de transfer van Joey Pelupessy, zo meldt TC/Tubantia woensdagmiddag. De middenvelder annex aanvoerder van de Eredivisionist is naar verluidt op weg naar Sheffield om zelf rond te komen met de Championship-club.


Poll

Denk jij dat Joey Pelupessy deze maand bij Heracles Almelo vertrekt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door reds1965)

Ik irriteer me aan die 2e divisie in Engeland, ze betalen gewoon fors meer maar zijn wel killing voor het niveau in Nederland. Bij Heracles houdt het ook al niet over, om aanwijsbare redenenen (erg uitgedunde selectie) en dan sjokt de aanvoerder halverwege seizoen ook nog weg. Nou ja, dan maar weer wat vangen voor iemand met nog een halfjaarcontract en moar weer kiek'n wat wot 2e seizoenshelft.

Ik was overigens eerder dan naar New York gegaan dan naar dat troosteloze Noord Engeland....maar dat is persoonlijk natuurlijk.

17 januari 2018 om 08:58

Ik irriteer me niet aan de Engelse 2e divisie. Vind het zelfs heel vermakelijk, ook qua entourage. Ik irriteer me wel aan de scheve financiele verhoudingen. De balans is zo ver aan het doorslaan naar 1 specifieke groep dat het aantal verrassingen af gaat nemen en daarmee de charme van de sport op de tocht staat.
Ik snap heel goed dat, op individueel niveau, een voetballer die stap wil zetten... maar vele competities verliezen hun oogappels aan een kleine groep clubs (gecentreerd in Engeland) op deze manier. jammer

17 januari 2018 om 10:30

Harecles

Zelf wilde hij ook liever naar New York geloof ik, alleen Heracles werkte niet mee. Als jullie een mooi bedrag kunnen vangen nog is dat fijn voor komend seizoen.

17 januari 2018 om 11:01

De 2de divisie in Engeland is qua niveau gewoon een stap hoger dan Heracles. Clubs hebben veel meer budget en je speelt tegen traditierijke verenigingen waar veel van eigenlijk in de Premier League horen. Denk aan Leeds, Nottingham en Aston Villa. Geweldige competitie.

Daarnaast snap ik dat New York aantrekkelijker lijkt dan Sheffield en misschien ook wel is. Maar troosteloos is Noord-Engeland zeker niet. Met steden als Leeds, Newcastle, Manchester, Liverpool en ja ook Sheffield.

On topic: Ik zou erg blij zijn met deze versterking. Wednesday speelt al jaren om promotie en dit seizoen lukt het niet door de wisselende tactieken van de vorige manager en doordat de eigenaar geen geld wil uitgeven. Wolves koopt rustig de aanvoerder van FC Porto en wij blijven maar spelers transfervrij ophalen. Toch lijkt me Pelupessy geschikt voor ons elftal en hoop ik dat hij komt!

17 januari 2018 om 15:28

@FR-DutchOwl

Die 'traditierijke verenigingen' zijn inmiddels veranderd in geldbeluste clubs. Traditie is een nostalgie geworden en het overgrote deel valt onder rijke eigenaren die wanhopig proberen om naar de Premier League te promoveren en er te blijven. Op de stadions na is er van traditie nauwelijks nog sprake.

17 januari 2018 om 15:46

Ik weet het, was aan het mopperen omdat ik zijn vertrek jammer vind en had niet verwacht een "owl" tegen te komen op het forum

17 januari 2018 om 17:59

Dat is misschien wel zo, maar voor de mensen daar zijn het nog steeds dezelfde clubs. Hetzelfde gevoel heerst of er nu een Rus eigenaar is of een volbloed Engelsman. Zo werkt voetbal heden ten dage nou eenmaal. Terwijl mijn club nog niet eens met de meeste poen strooit haha!

17 januari 2018 om 17:59

@harecles geeft niet haha, ik snap je punt ook wel. Tuurlijk is New York heel andere koek.

17 januari 2018 om 12:41

@harecles: beter dat ze spelers van ons nemen dan van de concurrent toch? Zolang ze maar goed betalen.

Hopelijk vangen we nog wat centen voor Joey. Hij wil naar alle waarschijnlijkheid toch niet verlengen en onze club blijft niet voor niets een handelshuis (zelf gebruiken ze de term 'opleidingsclub'). Soms is dat negatief, maar bij aflopende contracten vind ik dat prima.

Ergens zegt me dat Pelupessy eerder naar New York wou dan naar Noord-Engeland. Amerika heeft nu eenmaal een grote aantrekkingskracht op ons Nederlanders. Vooral New York. Voor het voetbal kan hij dan wel beter in Engeland terecht: een betere competitie en leuke(re) clubs. En wie legt meer geld in het laatje? Waarschijnlijk de knotsgekke Engelsen. De stap naar New York was hem, van mijn kant, desalniettemin erg gegund.

17 januari 2018 om 15:44

Ik vind het jammer dat ie vertrekt, ik snap het wel, maar ik vond het een nuchtere Twentse gast waar er niet veel van zijn. Vandaar mijn gemopper.

Financieel is het niet eens zo noodzakelijk toch?

17 januari 2018 om 15:54

Mwah. Het is een onderbuikgevoel, maar ik denk dat er een aantal addertjes onder het gras zitten bij Heracles m.b.t. het geld. Er gaat mij iets teveel geld naar de aflossing van het stadion. Ik denk bijvoorbeeld aan een contractuele afspraak over de schuldaflossing van het stadion met de gemeente en dat die een voorrangspositie heeft. Zoiets is helemaal niet ongebruikelijk.

18 januari 2018 om 14:05

Heracles heeft een klein aantal leningen uitstaan bij sponsoren van de club met een vrij hoog rendement. Ik denk niet dat dit gevaarlijk gaat zijn voor de club, maar het is wel beter om dit zo snel mogelijk af te lossen. Daarnaast is de bezettingsgraad natuurlijk niet wat je mag verwachten na de uitbreiding. Ik denk dat Jan Smit hoog heeft ingezet, maar zeker niet te hoog.

Heracles of Sheffield Wednesday, lijkt mij een makkelijke keuze. Sheffield Wednesday, qua uitstraling een grotere club, groter stadion, financieel daadkrachtiger, betere competitie.

17 januari 2018 om 15:12

Zeker weten! Moet zeggen dat die bij ons ook echt is uitgeleerd, die jongen is toe aan wat anders!

17 januari 2018 om 15:24

Dat is ook niet zo moeilijk met een miljardair als eigenaar. Allemaal leuk, maar die clubs zijn grotendeels afhankelijk van de eigenaren. Heracles heeft alles op eigen kracht gedaan. Ik zou dus altijd eerder een wedstrijd van Heracles opzetten, al is dat m'n persoonlijke mening.

Nu Heracles en Sheffield akkoord zijn over een transfer benieuwt het mij voor hoeveel geld Pelupessy uiteindelijk de overstap maakt. Er gaan geruchten dat NYC FC 1 miljoen euro bood en dat dit keihard werd afgeslagen. Nu zijn de clubs er uit gekomen. Zal hij minstens het dubbele waard zijn met een aflopend contract? Dat zijn toch hele behoorlijke bedragen.

17 januari 2018 om 15:21

Het bedrag zal niet meer dan 1,5 miljoen euro zijn, denk ik. Aangezien FC Twente ook nog 25% + een opleidingsvergoeding krijgt, zal Heracles zo'n 1,1 miljoen overhouden. Normaal een aardig bedrag voor iemand met een halfjaarcontract, maar natuurlijk zuur als het de aanvoerder betreft.

Jammer dat hij gaat, maar wel begrijpelijk. Geweldige competitie, clubs met uitstraling en roemrijke verledens. Wij vangen nog wat poen, jammer genoeg moet er wat naar Enschede, maar ja dat moet, volgens de afspraken. Punt.

Erg jammer dat onze aanvoerder en in mijn ogen 1 van de beste spelers verkocht is, vooral omdat er niet echt een vervanger klaar staat.
Hij had inderdaad een contract tot komende zomer, maar Sheffield zal zeker geen miljoenen hebben betaald.

17 januari 2018 om 16:49

Jakubiak is toch een meer dan prima vervanger? Aangezien Pelupessy niet in vorm steekt gaan we er niet veel op achteruit. Met een Duitser in het team krijgen we hopelijk weer wat karakter op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Actuele wedstrijden

6 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Na het wegvallen van Alexis Sánchez, zoekt Internazionale naar aanvallende alternatieven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren