Baltovenaar Ronaldinho wacht niet op nieuwe club en stopt officieel

Dinsdag, 16 januari 2018 om 22:06

Ronaldo de Assís Moreira, beter bekend als Ronaldinho, is voetballer af. Zaakwaarnemer en broer Roberto de Assis Moreira laat dinsdagavond in een interview met Globo Esporte weten dat de 37-jarige Braziliaan officieel een punt heeft gezet achter zijn loopbaan. Ronaldinho speelde in Europa voor Paris Saint-Germain, Barcelona en AC Milan en won in 2005 de Ballon d'Or.

"Hij stopt, het is over", bevestigt de belangenbehartiger van de balvirtuoos. Ronaldinho speelde zijn laatste professionele wedstrijd in 2015 voor Fluminense en zat sindsdien zonder club. Doordat hij echter nog niet officieel afscheid had genomen als profvoetballer, bleef er in zijn vaderland Brazilië volop gespeculeerd worden over een rentree. De aanvaller laat in benefietwedstrijden regelmatig zien het voetballen nog niet verleerd te zijn, maar een terugkeer op professioneel niveau zit er voor hem niet meer in.

Daarmee komt er een einde aan een imposante loopbaan. Ronaldinho brak aan het eind van de jaren negentig in eigen land door bij Grêmio, waarna hij halverwege 2001 voor een bedrag van circa vijf miljoen euro door Paris Saint-Germain naar Europa werd gehaald. De dribbelaar had in 1999 met de nationale ploeg van Brazilië al de Copa America gewonnen en voegde daar in 2002 ook nog eens het WK aan toe. PSG wist zijn vedette na het toernooi in Japan en Zuid-Korea nog één seizoen te behouden, maar moest een jaar later alsnog afscheid van hem nemen.

Barcelona besloot in 2003 liefst 32 miljoen euro neer te tellen voor de komst van Ronaldinho en zou daar uiteindelijk geen spijt van krijgen. In Camp Nou beleefde de technicus de succesvolste periode uit zijn carrière. Hij werd in vijf jaar tijd tweemaal landskampioen met Barcelona en won net zo vaak de Super Coppa. Zijn grootste triomf beleefde hij echter in het seizoen 2005/06, toen hij met de Spaanse grootmacht beslag wist te leggen op de Champions League. Hij speelde uiteindelijk 198 officiële wedstrijden voor Barcelona, waarin hij goed was voor 91 doelpunten en 52 asissts.

Ronaldinho vertrok in 2008 naar AC Milan, maar wist daar nooit het niveau uit zijn periode in Spanje te halen. Hij keerde na drie seizoenen terug naar Brazilië, waar hij voor Flamengo tekende. Hij droeg daarna nog het shirt van Atlético Mineiro en het Mexicaanse Querétaro, alvorens hij bij Fluminense begon aan zijn laatste klus als profvoetballer. Sinds de zomer van 2015 zat hij zonder club. Ronaldinho speelde 98 interlands voor Brazilië en was daarin goed voor 33 doelpunten.


Poll

Ronaldinho is één van de vijf beste spelers aller tijden


Gerelateerd

123 reacties (laatste reactie door horwi)

De lach van het voetbal. Wat een legende.

Ik dacht dat tie al gestopt was...

16 januari 2018 om 22:20

Net zo'n triest einde als een Sneijder, Kaka en Van der Vaart.

16 januari 2018 om 23:07

Ronaldinho was geen broodvoetballer. Ronaldinho voetbalde om spel zelf. Hem maakte hem niet uit waar die speelde als die maar speelde. Sneijder en van der vaart hebben alleen hun zakken geprobeerd te vullen

16 januari 2018 om 23:24

Mwa van der vaart vindt ik niet. Ik denk niet dat hij naar betis en Denemarken ging om ze zakken te vullen

16 januari 2018 om 23:24

Ik ben groot fan van Dinho, maar ik geloof niet dat hij voor het "voetbal" bij Queretaro bijvoorbeeld ging spelen. Dan kun je ook zeggen dat Sneijder voor het voetbal bij Al Gharaffa speelt. Overigens voetbalt Van der Vaart niet voor het geld in Denemarken (zijn enigste "rare" competitie), maar omdat zijn vriendin daar woont en zijn kindje op rij afstand leeft. Ze zijn gewoon alle 3 snel afgetakeld en voor mijn gevoel was Ronaldinbo ook al een jaar of 5 gestopt. Het zegt genoeg dat niemand op hem zit te wachten aangezien die waarschijnlijk te veel geld vraagt, want anders kan hij voor het "voetbal" nog wel ergens aan de bak.

Icoon! Wat een voetballer en wat een carrière!

16 januari 2018 om 23:06

Zeker een icoon en fantastische speler, helemaal mee eens. Maar ben niet zo overtuigd van zijn carrière, heeft heel hoog gepiekt maar wel relatief kort vind ik. Als je kijkt naar andere legendes zoals Messi en Ronaldo nu zijn die veel constanter. Maar nogmaals, de top van Ronaldinho lag net zo hoog, misschien wel nog hoger dan bij twee bovengenoemde spelers.

16 januari 2018 om 23:29

Wat een onzin weer. Gewoon iedereen napraten. Hij won alles wat te winnen valt voor club en land. Voetbalde tot na zijn 30. Wat wou je nog meer? Maradona was ook niets meer in de jaren 90. Maar toch wordt als een van (zo niet) de beste ooit.

18 januari 2018 om 08:41

Vind dit niet zozeer iedereen napraten maar meer mijn mening geven. Ik vind dat Ronaldinho maar kort echt gepiekt heeft. Bij Milan was het al niks meer en zeker na zijn 30e heeft hij eigenlijk niks laten zien. Maar jij kan dat anders zien natuurlijk.

18 januari 2018 om 08:41

Vind dit niet zozeer iedereen napraten maar meer mijn mening geven. Ik vind dat Ronaldinho maar kort echt gepiekt heeft. Bij Milan was het al niks meer en zeker na zijn 30e heeft hij eigenlijk niks laten zien. Maar jij kan dat anders zien natuurlijk.

Voor mij beste speler die ik ooit heb zien spelen. Prachtig techniek.. maar dacht eerlijk gezegd dat hij al gestopt was.

Een van de beste spelers die ik ooit gezien heb. Wat een techniek en inzicht heeft deze man. Ik ga je missen!

De reden dat ik voetbal gek ben zijn tijden in camp nou was pure voetbal porno wat een geweldenaar kijk nog bijna dagelijks naar zijn kunst in zijn Barcelona tijd wat zal ik deze legende missen een absolute eindbaas!

Veel legendarische spelers die stoppen de laatste jaren. Wat een geweldige speler was Ronaldinho en er zullen niet veel spelers zoals hem komen. Ronaldinho behoorde tot de meest technische voetballers ooit wat mij betreft. Vaarwel legende

17 januari 2018 om 14:20

Ronaldinho is de definitie van techniek, period. Ware steaatvoetballegendes geven deze man saluut en zoveel voetballers doen/durven acties te maken door hem! Een vernieuwer van het spel op zijn manier, een held voor jonge gasten in zijn prime en kippenvel op mijn huid na iedere actie met een lach. Niet normaal hoeveel indruk hij heeft gemaakt ondanks zijn redelijk korte prime

Voor mij persoonlijk is dit de beste voetballer aller tijden. Wat hij op het veld liet zien was ongekend en heb van geen enkele andere speler zo kunnen genieten. Was ook altijd mooi om te zien dat hij altijd bleef lachen.

16 januari 2018 om 23:09

Samen met Pelé Maradona en Messi. Mijn Top4 allertijd. Kan mij geen betere voetballer voorstellen dan een van deze 4.

16 januari 2018 om 23:40

Ronaldo La Lima was voor zijn blessure ook niet te stoppen en kan daar zeker bij.

17 januari 2018 om 00:02

Ronaldo9 was een geweldige spits en afmaker. En daar blíjft ook bij. Ronaldinho (net als Messi) was niet afhankelijk van aanvoer. Die had de kwaliteit om de bal te komen halen, aanval opzetten en ook prachtig scoren.

17 januari 2018 om 01:20

Dan heb je een fitte Ronaldo niet zien spelen, Die passeerde ook makkelijk spelers

17 januari 2018 om 02:22

Ik heb Ronaldo9 zien spelen toen hij nog ronaldinho heette. Ja zo werd hij eerst genoemd omdat er een andere Ronaldo al bestond. Dus ik heb zijn carrière goed gevolgd. Ja hij passeerde/dribbelde tegenstanders alsof ze pionnen waren. Klopt. Maar dat deed ronaldinho ook. Maar ronaldinho deed veel meer. Noem eens een beperking van ronaldinho binnen de lijnen. Ik wacht.

17 januari 2018 om 08:23

Ronaldinho was niet zo best in verdedigen. Zonder gekte, Ronaldinho is een van mijn favoriete spelers ooit. Ik deel jouw mening volledig AndreSolo. Ronaldo was een leuke spits, een die kon afmaken als de beste, kon dribbelen als de beste, maar daar bleef het bij. Inzicht heb ik hem nooit op kunnen betrappen en erg artistiek was hij ook niet. Ronaldinho daarentegen was een tovenaar. Altijd oog voor anderen en een beest in het afmaken als hij daar de kans voor kreeg. Technisch gaat er bijna niemand boven hem. En daarnaast wist hij dat mensen voor vermaak naar het stadion komen en voerde dan altijd een show op. Bij de warming-up begon dat al. Heerlijk als hij de bal weer eens dik 50 meter de lucht in schoot, een dansje deed en vervolgens de bal achteloos dood legde. Ben in die periode erg vaak in het camp nou geweest, alleen voor hem. Een speler als hem mis ik al jaren.

Beste voetballer allertijden! Had echt alles, jammer dat hij het niet lang liet zien.

Het was denk ik ook wel tijd. Geweldige voetballer geweest. Een van de beste ooit op het veld. Legend!

Pff een van de allereerste voetballers die ik ooit heb gezien en wat voor een was dit zeg. Volgens mij heb ik nooit een voetballer gezien met zoveel techniek ooit. Ook nog is een staande ovatie in het Bernabeu gehad moet je nagaan wat voor voetballer dit geweest is!

16 januari 2018 om 22:18

Zo bijzonder is een aplaus in het Bernabeu toch niet? Pique krijgt daar altijd een prachtige fluitorkest van 80.000 man😉

17 januari 2018 om 14:23

Sergio Ramos heeft nu nog nachtmerries van Ronaldinho

Het verveelde nooit om hem te zien spelen. Heb m nog net in mijn tijd meegepakt. Technisch de beste voetballer ooit, heeft mede daardoor het voetbal een modern tintje gegeven!

Grootste baltovenaar die ik ooit heb gezien. Zal die momenten nooit vergeten. Door Rinaldinho ben ik destijds barva gaan volgen. Dankjewel Maistro

In mijn opinie beste voetballer aller tijden als hij er vol voor ging.. geen Messi geen CR7 of wie dan ook! Altijd sportief en altijd lachen. Wat een legende.. helaas.. ☹

Wat een geweldenaar. Deze man is de reden dat ik vroeger begonnen ben met voetbal volgen. Man man man wat was hij goed. Zo sterk aan de bal (met zijn typische manier van de bal afschermen van zijn verdediger), heerlijke dribbels en vooral zo ontzettend veel spelplezier. Het droop ervan af en was een genot om naar te kijken. Ik kan me nog goed herinneren dat hij ook applaus kreeg van het publiek in het Santiago Bernabeu. Geweldige voetballer en (voor zover ik kan inschatten) een geweldige persoon.

Wat was deze man een genoot om naar te kijken. Niks sterallures, gewoon genieten van het spelletje. En wij genoten van hem. Bedankt held!

Wat een geweldige voetballer als je hem alleen al zag genieten van het spelletje met zijn lach genoot je al maar als die ook nog met de bal ging toveren vond ik het altijd helemaal geweldig

Tuurlijk geen top 5 gwn de nummer 1 niemand kon tippen aan ronaldinho ronaldo niet messi niet we gaan je missen ronaldinho 😢😢

Jammer, maar zeker te begrijpen. Hij os de laatste jaren ook niet meer vooruit te branden. Maar wat een geweldige voetballer was dit! Ik zie Ronaldinho ook veel liever voetballen dan Messi! Messi blijft 1 van de beste ooit, maar niemand speelde met zoveel plezier en zoveel charme als Ronaldinho!

ik word meteen weer getriggerd om beelden te gaan bekijken van deze heerlijke voetballer! tot later! : )

Een legende die niemand kan haten! Hij liet zien dat je moet genieten van het spel. We gaan je missen, Ronaldinho! Legend!

Ronaldinho was een prachtige speler. De manier hoe hij speelde voor Barcelona was fenomenaal. Het hoogtepunt, wat bij mij altijd is bijgebleven, was het doelpunt tegen Chelsea (volgens mij in 2005), waarbij hij 2/3 schijnbewegingen maakte en vervolgens de bal in de kruising schoot vanaf buiten de 16. Een andere mooie herinnering: in het stadion van Real Madrid, waarbij de supporters van Real Madrid voor Ronaldinho gingen applaudisseren, nadat Barcelona met grote cijfers won van het Real Madrid met de grote sterren des tijds (Ronaldo, Beckham, Roberto Carlos, Raul, Figo, Zidane). Voor mij is hij een van de beste spelers geweest. Naar mijn mening niet zo goed als Messi (en uiteraard een ander soort speler), maar zeker attractief en mooi voetbal wat hij toonde. De man met altijd een actie in huis en een grote glimlach ongeacht de situatie.

17 januari 2018 om 06:09

Ja in 2005 maar het was niet bepaald in de kruising. Laag in de rechterhoek en cech stond vastgenageld aan de grond.

Heel balen dat t officieel is. Mijn jeugdheld. Natuurlijk ben ik ook een enorme fan van eto’o en ook voor van henry. Vind ik messi de beste voetballer. Maar toch, ronaldinho is voor mij wel speciaal. Hoeveel vreugde hij had voor het spelletje zie ik bij niemand. Maar och, wat kan hij voetballen zeg. En wat kan hij verdedigers voor schut zetten. En vooral zijn liefde en vreugde van het spelletje overbrengen op andere mensen. Logisch dat hij een staande ovatie kreeg in bernabeu

Was een legendarische voetballer natuurlijk, maar toch denk ik dat Messi zijn niveau heeft overtroffen in tegenstelling tot wat vele anderen hier op vz denken

17 januari 2018 om 06:12

Sowieso, Moessie jeeft het langer volgehouden in de top. En blinkt ook wekelijks uit. Ronaldinho had wel vaker een off-day, maar hij maakte veel goed met acties en vermaakte het publiek. Het spelplezier spatte ervan af. Daarnaast was hij ook meer een leider dan Messi. Hij had veel meer het ”just relaxed, i got this” mentaliteit dan messi heeft.

Wat een Fenomeen! Op het veld of buiten het veld deze man had/heeft altijd een glimlach, je kon deze Braziliaan 3 doodschoppen geven maar hij bleef gewoon lachen. Je had geweldige spelers als Pirlo, Gerrard, Xavi, Kaka, Zidane etc.. maar Ronaldinho stak er boven uit en wat grappig is dat Ronnie ooit Messi’s ‘ begeleider ‘ was bij Barca, hem daar de weg wees, hem als grote jongen begeilede bij Barca. Ben geen Barca fan en ook geen Real fan maar Ronaldinho en Messi waren en zijn toch de beste spelers die er op de aardbol rondlopen!

17 januari 2018 om 00:07

Gelukkig heeft Messi niet het geld gevolgd (zoals neymar) en naar Juventus gegaan. Want Capelo wou hem te graag na een gala show tegen Juventus in de CL.

17 januari 2018 om 06:40

Volgens mij was het een vriendschappelijke wedstrijd

17 januari 2018 om 13:52

Excuses. Het was tijdens een andere toernooi. Trofee Joan Gamper was het.

Opeens flitsen al die acties en die prachtige goals voorbij in mijn hoofd. Wat een speler was hij bij barca. Wat een balvirtuoos...als ik ging voetballen keek ik eerst filmpjes van hem op youtube en wilde tijdens de wedstrijd enkele uitproberen. Ronaldinho een naam die we niet gaan vergeten. Living legend.

Legende! Telkens als er een compilatievideo van zijn beste momenten als voetballer in mijn lijst van aanbevolen filmpjes tevoorschijn komt, moet ik die gewoon kijken. Een echte balkunstenaar, je kan gewoon niet haten op deze man. Vooral niet toen die z'n smile toonde wanneer hij 3 spelers uit aan het dollen was.

Ronaldinho, een van de allerbeste die ooit op een voetbalveld heeft gestaan!

Heb van je genoten topper❤️. Echt wat was hij goed. Vergeet nooit die publiekswissel in madrid. Of hoe hij Messi opving tijdens zijn debuut. Love you

Mijn voetbalheld in mijn tienerjaren. Dit was het type speler dat me kon bekoren. Nooit meer een speler als hem gezien (en zeg niet Neymar want dan schiet ik in de lach). Ja, qua voetbal zeker in de top-5, zonder twijfel. Nu lekker genieten van je pensioen, Ronnie!

Als hij speelde, was het nooit saai , echt een fenomeen ! Zal die goal tegen Chelsea ook nooit vergeten. Obrigado Dinho !

16 januari 2018 om 22:37

Ik heb hem ooit slechte wedstrijden zien spelen. Dan raakte hij letterlijk geen bal, al wat ie dan deed was aan de zijkant blijven staan. Echt geen zin hebben heet dat dan.

16 januari 2018 om 22:41

Dat heeft iedere voetballer wel eens , op zijn piek was hij onnavolgbaar.

16 januari 2018 om 23:21

Idd. Hoe dan ook, hij blijft mijn favoriete voetballer natuurlijk. Mijn held als tiener.

16 januari 2018 om 23:44

Die van mij ook ! Wie zijn filmpjes niet honderden keren heeft bekeken, & zijn geweldige trucjes niet na probeerde te doen in die tijd, hield niet van voetbal haha !

17 januari 2018 om 00:09

Ben even benieuwd welke matches jij Ronaldinho letterlijk geen bal zag raken.

17 januari 2018 om 06:17

Hij had dat wel vaker. Hij was geen Messi die wekelijk uitblonk. Maar als hij goed speelde en dAt hij regelmatig moet ik je eerlijk bekennen dan was hij echt onnavolgbaar. Deze man was sick and not ill. Sommige verdedigers durfde hem niet meer te verdedigen uit angst voor een grote vernedering.

17 januari 2018 om 16:30

Daarmee bedoel ik een offday van Ronaldinho. Dat heeft elke topspeler wel een paar keer hoor.

17 januari 2018 om 16:43

Natuurlijk, ik keek dagelijks naar zijn video's toen Youtube nog niet eens bestond. Wilde alles nadoen wat hij deed. Voetbal in zijn puurste vorm.

Voor mij, de aller beste voetballer ooit, op 2 komt Messi, 3 Maradonna. Ik kijk welles naar zijn videos op youtube, pure kippenvel, het voetbal kreeg van een andere dimensie wat hij liet ziet, adembenemend, en het is ook nog eens een groot mens, één en al gevoel, nederig, sympathiek, humor, plezier. Ik moet eerlijk bekennen dat hij wat mij betreft, the last man standing van het oudendaagse voetbal waar ik mee opgegroeide was, een klassieker wat een echte klassieker was ( de laatste classico werd om 13:00 gespeeld, door commerciele redenen), het nederlands voetbal dat er toen nog toedeed binnenland/buitenland) etc...Ik ga gauw stoppen, want ik merk dat ik last begun te krijgen van een heftige nostalgische aanval.

Wat een speler was dit. De beste entertainer allertijden. Bedankt voor de wereld titel in 2002!!!

17 januari 2018 om 06:07

Nou die hadden jullie echt te danken aan Ronaldo. Alhoewel je toen al kon zien dT Ronaldinho echt geweldig was. Vooral in de wedstrijd tegen England in de kwartfinale. Zieke assist en een zieke goal.

17 januari 2018 om 13:56

Niet alleen aan ronaldo maar ook aan rivaldo. Sterker nog dankzij rivaldo versloegen ze Turkije in de halve finales. Ronaldinho was zelfs wisselspeler in 2002.

Een voetballer waar we allemaal van dromen.... Ronaldinho is de reden waarom ik zoveel van voetbal houd.... Een Legende die de publiek altijd vermaakte en ik kan me goed herinneren hoe hij zo Real Madrid vernederde.... Ronaldinho is voetbal ( in alle aspecten) THE King!

Voor mij de beste aller tijden en vergeleken met Messi heeft hij wel al die Grote Prijzen gewonnen. Bepaalde vaak de eindstand in zeer belangrijke wedstrijden wat ik nog wel mis bij messi. En het mooiste moment de staande ovatie in Santiago Bernabéu puur en eerlijk respect voor deze geweldenaar dit is Iniesta nog gelukt maar dit zal ik denk ik niet zo vaak meer zien voorkomen. Heb hem idd tijdens benefietwedstr gezien ik hoop stiekem dat hij toch van gedachte veranderd😜.

Door deze man ben ik in mijn jeugd van het voetballen gaan houden! Ronnie bedankt

Een echte diamant, legende.... Mede en vooral door hem begon ik Barca te volgen. Wat was zijn spel lust voor het oog. Ik kan me niet voorstellen dat er een voetballiefhebber is die niet van zijn spel genot.

Buiten veld is hij een van de meest respectvolle mensen. Ik weet nog die ruzie dat Puyol had en Ronaldinho die er tussenkwam. En dan die foto van hem met Barcelona in CL, toen hij voor ACM speelde. Achja en zijn warme welkom voor tiener Messi en assisten. Minstens drie keer heb ik tranen in mijn ogen gekregen door deze legende. Hij is echt heel speciaal.

Bedankt!

De nieuwe generatie voetballiefhebbers hebben het spelplezier, de techniek, de onnavolgbare dribbels, balcontrole en trucs moeten missen. Eigenlijk best bizar om nu te beseffen. Zelf heb ik het geluk gehad dat ik hem nog in Camp Nou heb mogen zien spelen. Zelden een speler gezien die zo'n hoog niveau wist te bereiken. Op zijn hoogtepunt was hij met afstand de meest vermakelijke speler die ik ooit heb zien voetballen. Hij veroverde de wereld met speels gemak. Hij had iedere wedstrijd wel vier of vijf van die 'oooooooh' momenten. Dat je eigenlijk niet kon geloven wat hij nou weer klaarspeelde.

We zeggen van de Braziliaanse Ronaldo vaak dat wanneer hij fit was gebleven hij één van de beste spelers aller tijden was geweest. Denk dat we net zo goed kunnen zeggen dat wanneer Ronaldinho een echte winnaarsmentaliteit had hij zonder twijfel tot de beste spelers aller tijden had behoord. Denk dat hij voor iedere Barcelona-fan één van hun favoriete spelers aller tijden is. Zijn terugkeer in een Milan-shirt was voor mij gedenkwaardig. Kreeg een staande ovatie van Camp Nou en werd als een held onthaald. Echt een legendarische speler, ondanks dat hij slechts een paar jaar echt excelleerde.

Kortom, voor de nieuwe generatie voetballiefhebbers. Dit is verplichte kost. Kijk niet alleen naar die Youtube compilaties (met die slechte muziek op de achtergrond), neem de tijd om eens een wedstrijd van hem terug te kijken. Misschien is die wedstrijd in Bernabéu wel een moment om te starten. Ronaldinho zal misschien niet in hetzelfde rijtje namen komen als Lionel Messi, maar zijn spelvreugde zorgde ervoor dat hij de meest vermakelijke speler is die ik ooit heb gezien.

17 januari 2018 om 00:48

Goed punt over zijn mentaliteit maar ik denk dat als hij meer winnaarsmentaliteit had, hij ook zakelijker had gespeeld en wij dus minder "oooooh" momenten zouden beleven. Een machine zoals bvb Cristiano had voorheen bij Man United ook meer wauw momenten, bij hem ging de knop echter wel om naar het wat meer zakelijke aspect (belachelijk veel goals maken).

17 januari 2018 om 02:59

Ga je mond dat je ronaldo7 en ronaldinho vergelijkt. Je bent nog jong en hebt ronaldo bij manchesteri niet bewust mee gemaakt. Zijn acties waren geforceerd, belachelijk en de meeste mislukten ook. Soms vroeg je je zelfs af Wat zijn bedoeling eigenlijk was. Dat ronaldo zgn zakelijk speelt komt doordat hij zelfs uitgefloten werd in bernabeu door zijn mislukte acties in zijn eerste jaren. En nu hanteert real een systeem dat iedereen in zijn dienst speelt. Geen een voetballer verandert van een echt dribbelaar naar amper een tegenstander kunnen passeren. Zakelijk of niet.

Mijn favoriete speler aller tijden ‘altijd een smile op zijn gezicht’en de mensen laten genieten van zijn techniek ‘ik mis zulke spelers nu gaat het alleen om statistieken

Ga hem missen. Elke week dook er wel een filmpje op facebook over een geweldige actie die hij er weer uit gooide.. de man die messi zn eerste doelpunt liet scoren en de man die hem heeft begeleid.. had ze toch nog aantal jaar samen willen zien voetballen. Hoopelijk komt er een mooi afscheid wedstrijd voor hem

16 januari 2018 om 23:44

Vroeger... Toen we nog geen Facebook hadden. Toen Ronaldinho zijn hoogtijdagen beleefde hadden slechts enkelen in Nederland Facebook.

17 januari 2018 om 08:33

Ik had et meer over nu. Ik zag elke keer weer een filmpje van hem op facebook dat ie weer een gekke acties maakte. Hij heeft dr laatste jaren ook als zaalvoetbal gespeeld

Ben benieuwd hoeveel hij verdiend zou hebben als Ronaldinho in deze tijd zou zijn doorgebroken🤔

Ik ben 26, dit is voor mij de beste voetballer aller tijden. Natuurlijk is Leo groter, qua statistieken en prestige (een paar anderen ook ongetwijfeld) Maar als voetballiefhebber blijft Ronaldinho mijn nummer 1. Die lach en die techniek, ongekend.

Dat was pas voetbal. Geen statistieken, cijfers, doelpunten en assists per match en al die onzin waar men tegenwoordig graag over praat. Gewoon voetbal op zijn puurste.

Het idool van elk straatvoetballertje met wie ik ben opgegroeid. Voor mij de beste speler die ik ooit heb mogen aanschouwen. Diegenen die niet geloven in magie hebben Ronaldinho nooit zien voetballen..

Meest spectaculaire voetballer ooit. Liever dinho als leider en main man dan C.Ronaldo of Messi. Al zijn de laatste 2 cijfermatig niet normaal goed bezig. Maar als je show met rendement wilt combineren dan is dinho de voetballer bij uitstek. Als Real Madrid fan wou ik altijd dinho zien spelen, hoe lastig hij het ons ook maakte. We kunnen veel woorden gebruiken, maar ik kom superlatieven tekort om deze legende te beschrijven, dus help me out Guys...

Top 5? Ja zou best wel eens kunnen. Cruijff, Pele, Messi, Ronaldinho en over de 5e kan worden gediscussieerd.

16 januari 2018 om 23:50

Beckenbauer, de Braziliaanse Ronaldo, Di Stéfano, Garrincha, Eusebio... Ronaldinho was de meest vermakelijke voetballer die ik ooit heb gezien, maar laten we niet overdrijven. Om in zo’n rijtje genoemd te worden had hij langer op topniveau moeten presteren.

Een sportlegende. In zijn Barcelonatijd was er geen teikfel over wie de beste ter wereld was. Zidane was aan het afbouwen, Ronaldo was super, maar niet zo vermakelijk als Ronaldinho, Figo had het niet echt meer bij Inter en Messi en C.Ronaldo waren nog toptalenten. Ronaldinho is de personificatie van voetbal.

Een sportlegende. In zijn Barcelonatijd was er geen teikfel over wie de beste ter wereld was. Zidane was aan het afbouwen, Ronaldo was super, maar niet zo vermakelijk als Ronaldinho, Figo had het niet echt meer bij Inter en Messi en C.Ronaldo waren nog toptalenten. Ronaldinho is de personificatie van voetbal.

16 januari 2018 om 23:49

Ronaldo was toen ook de 30 al gepasseerd , zijn beste periode was van half jaren 90 voor zijn blessure, ook pure magie.

Alleen al bij het lezen van zijn naam kriebelt mijn buik. Krijg ik flashbacks van zijn eeuwige glimlach. Bij het maken van een doelpunt, dribbel en zelfs bij het vallen. Ik heb veel bewondering voor een aantal voetballers waaronder Rivaldo,Cr7,Messi,Bergkamp,Zidane, Owen(en nog een paar). Maar Rondalinho zal voor mij altijd op nummer 1 staan. Kunstenaar, tovernaar, ster, legende, inspiratie allemaal in 1 persoon. Ik ben zo dankbaar dat ik deze man heb moge meemaken. Hij deed wat geen ander deed op het veld. Hij ging zover dat hij zelfs met zijn rug assisten gaf. En als kers op de taart inspireerde hij nog is onze kleine grote Messi. LEGEND. Bedankt voor alles!

17 januari 2018 om 06:07

Wat dacht je van; di Stefano, Eusebio, Maradona, Puskàs, Pele en onze Johan Cruyff...ware legendes waar zelfs Messi of Ronaldo wellicht niet aan kunnen tippen.

17 januari 2018 om 09:39

Zoals ik hierboven al heb gemeld, voor mij blijft Dinho voor altijd op nummer 1. Die jij net opnoemt zijn stuk voor stuk legendes maar voor mij is Dinho de allerbeste.

Ronaldinho is een synoniem Voor het voetballen.. Altijd met een smile..

Voor mij de beste aller tijden. Kunnen zowel Messi als Ronaldo niet tegenop!

Hij is de reden dat ik een Barcelona fan ben. Voor mij echt de nummer 1, al sinds ik een kind ben. Wat een legende!

Door deze eindbaas, ben ik nog meer van voetbal gaan houden! Hij liet pas zien wat voetbal is! Niks meer dan een dikke respect en een voorbeeld van velen.

Best vijf zit hij vermoedelijk niet. Wel bij de leukste vijf, het spelplezier op zo'n hoog niveau spatte er vanaf. Ik keek recentelijk beelden van zijn zaalvoetbal avontuur in India terug en ook daar prachtige acties en 100% plezier.

Ik noem 2 namen: Xavi Simons en Shane Kluivert...! De toekomstige Ronaldinho's, èn het leuke is het zijn Nederlandse supertalenten.

De bedenker van de 'no look pass. Een legende wat een pracht speler.

1 van de beste voetballers aller tijden, wat een legende, ik hoop dan ook dat hij met het voetbal betrokken blijft. We gaan je missen op de groene velden!

Voor mij persoonlijk de leukste speler ooit om naar te kijken. Wat een techniek, wat een liefhebber, wat een spelplezier had deze man! Legende

Als ik Ronaldinho zag voetballen was het puur voetbal, tot de dag van vandaag heb ik nog niemand zo zien voetballen als Ronaldinho . Voor mij de beste voetballer ooit.

Voetbal is een kijksport. En deze speler, die had het: entertainmentwaarde. Meer dan bij andere spelers die ik heb zien spelen. Zijn balcontrole en trukendoos was enorm goed. Jammer dat hij stopt.

Volgens mij heeft hij nooit voor de sport geleefd. Daarvoor was hij teveel geinteresseerd in randzaken zoals feest vieren. Anders had hij het veel langer op een hoger niveau laten zien. 8 jaar primetime bij PSG en Barcelona. Genieten geblazen, maar er had zoveel meer in gezeten. Toch past hij in het rijtje met persoonlijke favorieten. Samen met Henry (mijn onbetwiste favoriet) en Zidane.

19 januari 2018 om 12:57

Dat waren in mijn ogen ook de drie beste voetballers van 2006. Ronaldinho bezorgde Barcelona de landstitel en Champions League, Henry schoot scherp voor Arsenal en Frankrijk en verloor (onterecht imo) twee finales, en Zidane op het WK was pure klasse.

Fifa 06’ op de PS2.. Koos ik altijd Barca puur om hem. Zelfs via een game was het puntje stoel zitten als die de bal had! Legend!

Heil Ronaldinho!! Respect, mooi om alle commentaar te zien en te zien wat deze man losmaakte bij voetballiefhebbers!!!!
Als Messi op kijkt tegen je, moet je wel wat kunnen denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 3
195 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
SpelersPositieW
Joao MirandaVerdediger60
Dani AlvesVerdediger61
WillianMiddenvelder62
Filipe LuisVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Brazilië.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

Brazilië
871 fans
Middenvelder, 38 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren