‘Tweetal van Barcelona staat voor overstap naar Serie A-topclubs’

Dinsdag, 16 januari 2018 om 18:25Dominic Mostert • Laatste update: 18:05

Twee spelers van Barcelona maken deze maand wellicht de overstap naar Italië. De koploper van Spanje is met Internazionale in onderhandeling over Rafinha, terwijl Gerard Deulofeu terecht kan bij Napoli. De interesse van de Serie A-clubs was bekend, maar volgens AS zijn de transfers dinsdag een stap dichterbij gekomen.

Inter en Barcelona lijken in te zetten op een huurdeal voor Rafinha met een verplichte optie tot koop. De tweevoudig Braziliaans international maakt het seizoen op huurbasis af in Milaan, waarna hij voor vier seizoenen kan tekenen. De hoogte van de verplichte optie tot koop is nog een heikel punt. Barcelona zou veertig miljoen euro willen zien, terwijl Inter niet verder wil gaan dan twintig miljoen euro plus bonussen. Toch zouden de onderhandelingen zich in een 'vergevorderd' stadium bevinden en hebben beide clubs elkaar dinsdag genaderd.

Bij Deulofeu is de constructie voor de transfer nog onduidelijk. Naar verluidt wil Barcelona twintig miljoen euro voor een directe verkoop van de aanvaller. Dat vindt Napoli aan de hoge kant: de club wil Deulofeu liever huren met een optie tot koop in het contract. De onderhandelingspositie van i Partenopei is verslechterd nadat Simone Verdi dinsdag een statement publiceerde om aan te kondigen dat hij deze maand niet zal vertrekken. De aanvaller van Bologna gold bij Napoli als alternatief voor Deulofeu.

De speelkansen van Deulofeu zijn geslonken na de komst van Philippe Coutinho. De viervoudig international van Spanje zou daarom openstaan voor een transfer. Barcelona haalde Deulofeu afgelopen zomer weg bij Everton, door gebruik te maken van de terugkoopoptie in diens contract. Hij kwam dit seizoen tot negen competitieduels en een treffer. Rafinha staat al zijn hele profloopbaan onder contract in Barcelona en kwam voor die club tot 48 duels en 8 doelpunten. De middenvelder is weer wedstrijdfit, nadat hij sinds april aan de kant stond met een zware knieblessure.Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door massinissa)

Voor beide spelers inderdaad beter, toch niet het niveau gebleken waarop werd gehoopt. Maar prima spelers voor clubs net onder de top.

16 januari 2018 om 18:31

Maar ik zou het jammer vinden mocht Deulofeu echt naar Napoli gaan inplaats van Milan, Bij milan was die echt goed bezig, bij Napoli zal die toch moeten banken met Insigne en callejon op de falnken. maargoed voor barca is het logisch dat ze wat spelers wegdoen. ik hoop nog op Andre Gomes die loopt er veelste vaak verloren bij.

Tussen de 40/50 miljoen ontvangen is prima, hoop dat het doorgaat. Al vind ik het jammer van rafinha, blijft een fijne knul om erbij te hebben. Zeker als je blessures hebt, maargoed arnaiz en alena kunnen dat wel opvangen.

40 miljoen voor Rafinha? Dat lijkt me zelfs in deze tijd een beetje overdreven. Ze zullen wel in het midden gaan zitten lijkt me. Alsnog zou 30 miljoen een prima deal zijn voor Barca.

16 januari 2018 om 20:30

Als Lindelof, Shaw en Mihkitaryan beiden al ruim 40 miljoen hebben gekost, dan vind ik 40 miljoen voor Rafinha wat aan de lage kant.

16 januari 2018 om 23:57

Goeie Backs zijn schaars, goeie linksbacks zijn heel schaars, verder zou Rafinha mogen dromen van de stats van Mhikitaryan en het niveau dat hij heeft aangetikt, Rafinha is daar nog ver van verwijdert. Lindelöf.. tja die kwam van Portugal die willen alleen de hoofdprijs.

Barcelona dat 40 miljoen vraagt voor Rafinha, is dat niet wat overdreven? Maar de onderhandelingsskills van Barca kennende, zal het uiteindelijk wel uitdraaien op een prijs van 15 miljoen , waarbij ze waarschijnlijk nog het contract van Rafinha zullen doorbetalen gedurende de verhuurperiode, die zal vastgelegd worden op 1,5 jaar.

@ levski1 Dat zou je wel denken ja, uitgaande transfers zijn echt drama van Barca. Maar als ze 30 en 20 mln vangen dan hebben ze het wat mij betreft prima gedaan!

Rafinha is ook gewoon precies wat wij nodig hehben qua creativiteit. Mario valt helaas buiten deze categorie terwijl hij daarvoor wel gehaald is. Snel afronden en doorpakken!

20 Miljoen voor Rafinha zou ik ook al mooi vinden. Misschien krijgen we daar ook nog 30 miljoen voor. We moeten ook niet vergeten dat Rafinha een enorm zware blessure achter de rug heeft, maar vorig jaar deed hij het verre van slecht. En ja Napoli is weer op jacht naar koopjes. Ik zou persoonlijk nooit een speler verhuren met een optie tot koop. Ofwel verhuren, ofwel verkopen. Zeker met Deulofeu. Anders vertrekt die over 2 jaar weer zoals altijd met jeugdspelers van Barcelona transfervrij.

Ah, de volgende slachtoffers van de wens van Ernesto Valverde om met een kleinere selectie te gaan werken. Gerard Deulofeu heeft in de afgelopen maanden de kans gekregen om zich te bewijzen en lijkt harder dan ooit tevoren gewerkt te hebben voor die kans. Hij maakte stappen en werkte zich weer op na een dramatische start tegen Real Madrid, maar daarna verspeelde hij zijn krediet onder Valverde en mag nu dus vertrekken. Dit soort spelers moet je niet langer dan nodig willen houden en Napoli lijkt me een geweldige mogelijkheid voor hem. Hoop wel dat Barcelona hier een definitieve transfer van weet te maken, achttien miljoen euro lijkt me een uitstekende transfersom voor beide partijen. Napoli krijgt een uitstekende speler, Barcelona is van een speler af die waarschijnlijk nooit het niveau van basisspeler bij de club zal halen en een transfersom als deze in de huidige markt is voor beide partijen acceptabel.

Rafinha is het andere slachtoffer. Rolde van de ene in de andere blessure, maar wist wel uitstekend te spelen op het moment dat hij fit was. En met het oog op het wereldkampioenschap was hij op zoek naar speelminuten. Logisch. Wellicht dat hij verhuurd kan worden aan Celta, dat is een bekende omgeving voor hem en kan daar werken aan zijn verdere herstel. Denk nog altijd dat hij een speler kan zijn waar Barcelona iets aan kan hebben. Misschien niet als basisspeler, maar voor de breedte van de selectie is hij prettig om erbij te hebben. Al lijkt me een huurdeal met een verplichte optie tot koop van Internazionale van veertig (!) miljoen euro een bod dat je simpelweg niet kan weigeren. Dan maar de kans geven aan Carles Aleñá, die al het hele seizoen lang hard op de deur klopt. Dat verdient die jongen.

16 januari 2018 om 20:11

Idd, wat mij betreft kan Deulofeu echt weg. Hij heeft zijn kansen gehad en deed het eigenlijk niet heel slecht, maar nu zal hij de minuten niet meer krijgen. Beter voor beide partijen.

Wat betreft Rafinha: het is een lastig gevalletje. Vooral omdat hij op zoveel posities kan spelen, vond ik hem altijd een toevoeging. Ik herinner me nog dat hij zelfs als linksback heeft gespeeld en deed het niet verkeerd. Echter is hij meer geblaseerd dan fit en moet Barca voor 30+ miljoen hem laten gaan imo. Ik had hem graag onder Valverde willen zien spelen.

16 januari 2018 om 21:31

Ik, als Inter supporter, zou erg blij zijn met de komst van Rafinha. Brengt de nodige creativiteit met zich mee. Een creative speler is wat Inter mist. Inter leunt te veel op spelers als Perisic en Icardi nu dat, bijvoorbeeld een Candreva in een mindere vorm verkeerd.
Dat gezegd hebbende zal er zeker geen verplichte optie tot koop van 40 miljoen in komen. Inter heeft vandaag €28 miljoen geboden en ik denk dat uit gaan komen op de 30 of er iets boven.
Maar, mits fit, is Rafinha echt een toevoeging voor Inter en ben ik erg in m’n nopjes met deze aankoop! Helemaal gezien het feit dat Inter zich moet houden aan de ffp en dus niet met bedragen als 40 miljoen kan gaan strooien op dit moment. Top deal, top constructie!

16 januari 2018 om 21:39

Weet je wat ik niet helemaal begrijp? Waarom zou Internazionale dertig miljoen neerleggen voor een speler die de laatste seizoenen voornamelijk geblesseerd is geweest? En laten we eerlijk zijn, hij heeft in zijn beste periode bij Barcelona het niet verder geschopt dan zweven tussen de bank en de basis. Dertig miljoen euro is wel erg veel geld voor een speler die zo'n rol heeft vervuld. Mits fit is Rafinha een heerlijke speler om erbij te hebben, iemand die je moeiteloos in verschillende rollen kan laten invallen. En dat is een enorme luxe voor een trainer.

Laat ik het zo stellen, ik zou zelf geen dertig miljoen euro voor Rafinha neertellen. Zou hem eerder op huurbasis proberen aan te trekken zonder optie tot koop. Want duurder dan die dertig miljoen euro gaat hij waarschijnlijk toch niet worden, zelfs in deze krankzinnige markt. Neemt overigens niet weg dat ik hem graag in de rol had gezien die André Gomes nu vervult.

16 januari 2018 om 22:33

Ben ik met je eens. Aan de andere kant, hij zou niet de eerste speler zijn die de overstap maakt en vervolgens bij een andere club geweldig speelt. Ik weet het, er zijn genoeg voorbeelden met een andere afloop. Er valt weinig zinnigs over te zeggen anders dan: time will tell.
Het is natuurlijk allemaal afwachten, helemaal gezien zijn blessuregevoeligheid. Ik denk dat huren zonder optie tot koop niet een constructie is waar Barca op zit te wachten en dat Inter dus wel moet als ze Rafinha willen hebben.
Spalletti heeft wel bewezen dat hij spelers echt beter maakt. Een vecino, waar iedereen verbaasd over was dat hij naar Inter ging, speelt de laatste tijd erg goed (hiervoor vond ik het een degelijke speler).

Echter vind ik 30 miljoen, helemaal in deze tijd, zeker geen heel raar bedrag voor een speler met talent. Misschien zegt dat iets over hoe ik beïnvloed ben door de transferbedragen in de huidige markt hoor.

17 januari 2018 om 00:17

40 gaat inter nooit maar dan ook nooit dokken. Omdat ze niet willen, maar ook niet kunnen met de adem van de ffp in hun nek. Italiaanse media melden dat ze niet verder als 25 willen gaan, met een optie tot koop, geen verplichte optie. Ben benieuwd wat Inter er weet uit te halen.

Rafinha vind ik een moeilijk geval. Bracht echt wel wat bij wanneer hij speelde en is ook vrij polyvalent. Maar die blessure heeft hem volledig uit de picture gehaald. Zou het ergens echt jammer vinden om hem te zien gaan aangezien hij volgens mij topfit zeker zijn waarde voor Barcelona kan hebben, zij het dan misschien eerder als wisselspeler. Bij een goed bod zou ik er mij zeker met kunnen verzoenen....maar laat dat nu net het probleem zijn bij de uitgaande transfers van Barcelona de laatste jaren...

20/30/40mil voor Rafinha wat je er ook van maakt vind het belachelijk veel geld voor deze speler..

vind het wel jammer voor rafinha. speelde geweldig in 1ste seizoen onder luis enrique. daarna 2 zware blessures en nog steeds geblesseerd. vond hem altijd nuttiger voor barca dan zijn broer thiago. deulofeu zou ik al voor 10 miljoen weg doen. komt veel te kort voor barca, gevalletje tello.

16 januari 2018 om 23:14

Ik heb altijd een zwak voor Tello gehad (omdat ik hem live heb zien debuteren), dus heb het er moeilijk mee als er zo over hem wordt gesproken. Tello was en deed zelf ook nooit alsof hij hét supertalent was, maar hij zette zich wel steeds in in de minuten die hij kreeg en had vaak een impact. Met zijn snelheid kon hij vaak iets forceren. Kijk er zijn statistieken maar op na, die zijn echt niet slecht voor een invaller. Uiteraard was hij niet geniaal genoeg voor een basisplaats, maar als wisselspeler zou ik hem zeker nog steeds nuttig vinden. Maar goed, mss ben ik niet zo objectief haha. De vergelijking met Deulofeu vind ik gewoon niet zinnig. Die heeft veel meer talent, maar met zijn ingesteldheid doet hij er veel te weinig mee.

16 januari 2018 om 23:48

gevalletje tello bedoelde ik mee dat deulofeu niet het niveau heeft om bij barca te slagen. ik was op begin ook gecharmeerd van tello. pfff zijn snelheid... als hij iets meer overzicht en vastigheid had dan zat ie nog bij barca. overmars heeft het ook ver geschopt zou ik zeggen.

guaporta heeft ook een zwak voor thiago en idd dan zie je dingen anders, wel tof dat je tello hebt zien debuteren

Jammer dat Rafinha geen kans lijkt te krijgen op dit overvolle middenveld. Vond hem altijd een leuke voetballer, erg jammer dat hij toen door die vieze overtreding van Naingollan geblesseerd raakte...

Deulofeu is te beperkt voor Barcelona en naar mijn mening ook voor Napoli. Zou een prima speler zijn voor een Spaanse middenmotor.

Waarom die Gomes niet verkopen wat heb ik een hekel aan hem, komt veel te kort voor Barca. Een kopie van song toen bij Barca.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4936 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
NetoKeeper
Jordi AlbaVerdediger
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

86 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren