‘Borussia Dortmund kan bod van 39 miljoen euro plus Giroud verwachten’

Dinsdag, 16 januari 2018 om 13:10

Arsenal lijkt een dezer dagen afscheid te gaan nemen van Alexis Sánchez, die hardnekkig in verband wordt gebracht met een overstap naar Manchester United en ook in beeld zou zijn bij Chelsea. The Gunners moeten dus op zoek naar een vervanger van een van hun sterspelers en de keuze lijkt te zijn gevallen op Pierre-Emerick Aubameyang.

De aanvaller uit Gabon werd onlangs voor de tweede keer wegens ‘disciplinaire redenen’ uit de wedstrijdselectie van BVB gelaten en is ogenschijnlijk uit op een vertrek. Het Duitse BILD meldt dinsdag dat Aubameyang een transferverzoek in heeft gediend bij de clubleiding van Dortmund en zijn zinnen heeft gezet op een verhuizing naar Londen.

Arsenal zou op zijn beurt bezig zijn met het voorbereiden van een eerste bod op de aanvaller, die overigens ook in verband wordt gebracht met een overstap naar China. De Evening Standard schrijft dinsdagmiddag dat the Gunners een eerste poging van 39 miljoen euro plus de diensten van Olivier Giroud in gedachten hebben. De Fransman komt dit seizoen nauwelijks in de plannen van Arsène Wenger voor en werd al eerder genoemd als mogelijke optie voor Dortmund.

De komst van Aubameyang en het vertrek van Sánchez lijken overigens niet de enige mutaties bij Arsenal te worden deze maand. Henrikh Mkhitaryan is volgens de Armeense journalist Thibaud Vezirian akkoord met een overstap naar het Emirates Stadium als onderdeel van de deal rond Sánchez, terwijl Theo Walcott onderweg lijkt naar Everton.


Poll

Vind jij dat Arsenal afscheid moet nemen van Olivier Giroud?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door simpatico)

Waarom welbeck niet weg doen. In mijn ogen heb je meer aan giroud dan aan welbeck.

16 januari 2018 om 13:15

Omdat Welbeck niet gewild is. Giroud wel.

16 januari 2018 om 13:15

Omdat Welbeck helemaal niks laat zien en 39 miljoen plus Welback gaat Dortmund niet accepteren, daarin tegen laat Giroud nog wel eens leuke dingen zien waarvan je denkt ''wow waar komt dat opeens vandaan?''

Sowieso vind ik op de huidige markt 39 miljoen plus Giroud voor Aubamayang echt een koopje, geloof ook niet dat ze dit gaan accepteren..

16 januari 2018 om 13:18

Ik zou het als BvB wel accepteren. Je hebt er een goede spits er voor terug en een speler die enorm gemotiveerd is, in verband met het Wk.
Tel daarbij op dat Aubameyang klaar is met spelen bij BvB en je krijgt er nog eens 39 miljoen bij, wat voor Duitse bedragen nog steeds erg veel is.

Mocht dat waar zijn, dan zie ik zowel voor Arsenal als BvB vooral veel positiviteit.

16 januari 2018 om 14:12

BVB heeft Dembele voor 100+ mln verkocht. Giroud is max rond de 25-30 waard. Auba is al wel 28 maar wel op de piek dat is ook wat waard/ Auba is meer waard dan 70 mln imo in de huidige transfertijd

Lijkt me sterk dat ze dit doen. Ook maar de vraag of Giroud bij de manier van spelen van BVB past.

16 januari 2018 om 18:23

Hoeveel is een speler waard die zich blijft "misdragen"? Heel sterk staat bvb ook weer niet. Zij willen denk ik ook wel van Auba af.

16 januari 2018 om 13:18

Helemaal mee eens, maar ik denk niet dat Giroud zit te wachten op nog een concurrent. Als Lacazette uitvalt komt Auba in de spits terecht. Lijkt mij dan het beste om Giroud dan een plezier te doen en helpen aan een werkgever waar hij wel elke week kan spelen.

Wellbeck mogen ze van mij ook meteen verkopen.

16 januari 2018 om 13:18

Dit is geen FIFA hè, Dortmund zal nooit geïnteresseerd zijn in Welbeck. Je schetst ook precies waarom Giroud in de deal betrokken wordt en niet Welbeck. Giroud heb je nog wat aan en Welbeck niet.

Dan zou Arsenal toch nog sterker uit deze transferperiode zijn gekomen! Zeker als Malcom nog komt. In de zomer nog een defensieve middenvelder en een verdediger erbij en Arsenal kan weer bovenin meedoen. Hopelijk overtuigen deze transfers ook Özil om bij te tekenen.

16 januari 2018 om 13:16

Deze manier van denken: dit doet elke Arsenal fan al jaren. Haha. En elke keer lijkt het inderdaad zo te zijn... maar dan gebeurt het toch net niet.
Of vallen de spelers die gehaald worden enorm tegen, Xhaka, Lacazette of Mustafi bijvoorbeeld. Ik schrijf ze alle drie niet af, maar ze hebben de verwachtingen ook niet waargemaakt.

16 januari 2018 om 13:28

Tja, het echte probleem is denk ik toch de manager. Ik heb jaren in het Wenger kamp gezeten, maar ik denk dat de beste man toch het beste met pensioen kan gaan. Maar over het drietal namen dat je noemde: Lacazette zit in zijn eerste jaar, in een slechtdraaiend Arsenal. Xhaka wordt verkeerd gebruikt en Mustafi heeft een sterke verdediger naast zich nodig. Met Koscielny speelde hij een stuk beter, maar hij is toch niet de leider die onervaren verdedigers als Holding/chambers/maitland Niles op sleeptouw kan nemen.

16 januari 2018 om 13:33

Al jaren? Ik weet niet of je het door hebt, maar de fans zijn niet echt blij met de transfers van de laatste jaren.
Of denk je dat ze helemaal in hun nopjes zijn nadat er afgelopen zomer 50 mio is uitgegeven en Ox naar Liverpool is vertrokken. Of vorig jaar na dat iedereen om een spits smeekte, maar Arsenal last minute Lucas Perez had binnnen gehengeld?

16 januari 2018 om 13:56

Nee zeker niet. En dat is dus de gedachtegang al jaren: ALS dit lukt DAN komen we er sterker uit. Aan het einde van de streep staan ze echt dan altijd met inderdaad een Lucas Perez als resultaat. Ik durf ook m'n geld erop in te zetten dat als er iets gebeurd het het weggaan van Sanchez en/of Ozil is en als er überhaupt iets bijkomt je heel erg blij mag zijn als Arsenal fan.

16 januari 2018 om 14:33

Het verschil zit m tegenwoordig in het feit dat Wenger niet meer in z'n eentje verantwoordelijk is voor de transfers. Kijk is goed naar de namen die genoemd worden en je ziet gelijk de link met de nieuwe hoofdscout, Sven Mislintat. Deze man was verantwoordelijk voor het aantrekken van zowel Aubameyang als Mkhitaryan bij Dortmund en ik ben er van overtuigd dat ook de interesse in Malcom te maken heeft met zijn aanstelling. Tel daarbij op dat Raul Sanllehi in februari de gelederen van Arsenal komt versterken en de toekomst begint er langzaamaan weer een beetje rooskleurig uit te zien. Wenger kan simpelweg niet daadkrachtig genoeg handelen in de transfermarkt waardoor er al jarenlang een net niet elftal staat. Als dit voor hem word gedaan heb ik nog wel vertrouwen in z'n kwaliteiten als trainer.

16 januari 2018 om 15:21

Sanllehi zou idd op 1 februari beginnen, maar is op de achtergrond al heel erg druk bezig. Officieel start zijn dienstverband op 1 februari, maar er zijn al foto's van hem te vinden op de burelen

Mislintat heeft een goede band met de vertegenwoordigers van Malcom, vandaar idd die link.

Nu wil ik niet meteen euforisch worden, maar als dit het startpunt is voor transferperiodes waarin we eindelijk weer wel spijkers met koppen gaan slaan zou dat me zeer tevreden stemmen....ook al is het 3 jaar te laat (sinds Ozil, Sanchez en Cech er zijn).

16 januari 2018 om 13:56

Een verdediger? Het elftal van Arsenal is puur middelmaat behalve Lacazette Ozil en Sanchez. Die zullen dus een heel elftal moeten vervangen! On: ik geloof helemaal niet dat Auba naar Arsenal gaat vertrekken, speelt momenteel voor een club die beter is dan Arsenal en kan ook een club krijgen die beter is dan Arsenal.

16 januari 2018 om 15:22

Dan hoop ik voor jou dat je alvast weet wat je gaat zeggen als het doorgaat.

Als de spelers op de juiste plekken gezet worden zal je zien dat er niet zoveel middelmaat rondloopt als jij hier stelt.

Ik denk dat elke Arsenal fan toejuicht mocht Pierre-Emerick Aubameyang komen. Ik zeker.
Maar dan moet Wenger wel met twee spitsen gaan spelen. Je kan niet Aubameyang vanaf de zijkant laten spelen, en ook Lacazette hoort gewoon in de spits.

Gewoon weer 442? Zou fijn zijn. Stoppen met 3 verdedigers.

16 januari 2018 om 13:18

442 met Özil en Ramsey/Wilshere in de vrije rollen vanaf het middenveld. Nog een sloper kopen naast Xhaka en daarna komende zomer doorselecteren.

16 januari 2018 om 13:21

Alhoewel ik een voorstander ben van Wenger en zijn 442 systeem hebben we nu niet het materiaal om dat uit te voeren. Je hebt namelijk Ozil, die ten alle tijde in de basis hoort en ik zou niet weten op welke positie hij met een 442 terecht zou moeten.

16 januari 2018 om 13:43

4312 met Ozil achter Auba en Laca? Alleen heb ik geen idee wie er dan vast in die 3 moeten spelen, aangezien we geen verdedigende middenvelder in de selectie hebben.

16 januari 2018 om 14:32

@ Samcro, buiten de vaste 3 dwing je met deze formatie alles door midden te spelen. Enige op de vleugels zijn de backs. Vroeger had je Ljunberg, Pires en soms Reyes op de vleugels ik zie nu niemand in de selectie die de vleugels kan bezetten in een 442.

16 januari 2018 om 15:24

Niles en Nelson kunnen dat sws al. Ik denk dat je niet per se dwingt door het midden te spelen. Wilshere en Xhaka zou ik altijd centraal houden, maar Kola, Bellerin, Ramsey, Iwobi en bovengenoemde youngsters kunnen prima op de flanken.

16 januari 2018 om 13:56

Verwacht eerder een 3-4-1-2 systeem met Özil/Mkihitaryan achter Lacazette en Auba. Is dan wel echt noodzaak voor Arsenal om een verdediger te halen aangezien Holding en Chambers zwaar tekort komen. Er moet sowieso flink geïnvesteerd gaan worden in de zomer, maar dat gebeurt al jaren niet.

16 januari 2018 om 15:25

3 at the back moeten ze gewoon mee stoppen, helemaal nu Monreal en Kos niet gebruikt worden. Maar zet je Mustafi, Kos en Monreal daar dan staat er een goede defensie. Gewoon 4312 met Kola, Kos, Mustafi en Bellerin. Prima.

17 januari 2018 om 01:01

Och, wat zou ik graag deze verdediging daar zien. Twee heerlijke aanvallende verdedigende backs... En Bellerin die ik de laatste tijd weer wat meer positieve dingen zie doen. Kola die een beest is. Kos die hopelijk dan zijn oude niveau weer vindt.

Hoop doet leven, toch?

Mkhitaryan is nog helemaal niet akkoord met Arsenal, anders was de deal allang openbaar gemaakt. Hij heeft aangegeven geen overhaaste beslissing te maken, dus de Sanchez deal hangt volledig van hem af..

16 januari 2018 om 13:18

Ik heb het ook gelezen inderdaad. BBC heeft het gemeld

16 januari 2018 om 15:26

Mkhi is nog niet rond met Utd over de zak geld die hij meekrijgt omdat hij salaris in moet leveren bij Arsenal.

16 januari 2018 om 16:48

Ach, ik ben al een tijd geleden gestopt met het volgen van Arsenal transfer nieuws. Zolang de speler niet met rood-witte Puma Arsenal shirt op Arsenal.com staat, is alles wat mij betreft ‘fake news’.

Hoop echt dat giroud niet weggaat. Die man is zeer underrated en belangrijk voor zowel frankrijk als arsenal.

16 januari 2018 om 15:05

Precies, snap niet dat hij zo vaak belachelijk wordt gemaakt. Het is gewoon een echte goede spits. Zou zeker hem houden, want je kunt hem gewoon gebruiken als je met twee spitsen speelt, ook als deze speler zou komen, is hij bruikbaar met de vele wedstrijden.

Het probleem bij Arsenal is ook altijd de weinige spelers die we kunnen inzetten, dus waarom zou je Giroud wegdoen en Welbeck houden?

Haha 39 miljoen + Giroud voor Aubemayang?? Afgelopen zomer vroeg Dortmund nog 80m. Typisch Wenger om laag in de boom te zitten tijdens het kopen van spelers. Mocht Dortmund hiermee akkoord gaan, dan is het zonde dat Man City of Liverpool geen actie hebben ondernomen. Bij Liverpool vind ik Aubemayang veel beter passen.

16 januari 2018 om 13:22

De speler heeft een transferverzoek ingediend, is nu meerdere keren uit de selectie gezet en mag weg van de club. Waarom zou Arsenal dan hoog in de boom gaan zitten. Ik snap dat het Arsenal is en dat dit ze vaak wordt verweten, maar in dit geval snap ik het volledig.

16 januari 2018 om 13:26

En wat is de waarde van Giroud? Die zou naar elke andere club voor +30 miljoen weggaan, is een prima spits, maar net niet goed genoeg voor de top. 39 miljoen + Giroud komt dan al in de buurt van 70/80 miljoen.

16 januari 2018 om 13:51

Maar daarom speelt Giroud toch ook niet bij de Top?

Zelf denk ik dat het geen goede deal is voor Bvb, dan ga je van een snelle speler naar een schildpad. Lijkt mij niet wenselijk voor het speelsysteem.

Wenger is iemand die gewoon lacazette op de bank zou zetten en alleen met aubameyang spelen. Hij is te koppig om naar 442 of 4312 over te stappen. Bij die laatste zou ozil volgensmij echt perfect spelen.

Zou een fantastische deal zijn voor beide clubs denk ik. Giroud kan wekelijks spelen in Duitsland, en volgens zou hij daar ook heel goed tot zijn recht kunnen komen.

16 januari 2018 om 13:24

Voor Dortmund niet. Dortmund verlangt naar een bedrag van rond de 70 miljoen +, Giroud en die 39m komt daar niet in de buurt van.

16 januari 2018 om 13:45

Want Giroud is geen 25 miljoen waard? Kom op, ik weet dat hij niet de allure heeft van een grote naam, maar om te zeggen dat hij geen 25m waard is, is redelijke kul.

16 januari 2018 om 14:22

Al was hij 25m waard wat heeft Dortmund hieraan? 31 jarige bankzitter van Arsenal daar ga je gewoon niet op vooruit. Met die 25 miljoen zal Dortmund kennende een jongere en in potentie betere spits aangetrokken.

16 januari 2018 om 15:03

Een spits die bij zijn nationale ploeg een vergelijkbaar rendement heeft met Henry, en veel meer scoort in minder wedstrijden dan Benzema. Een speler die in 250 wedstrijden voor Arsenal 105 goals gemaakt heeft, en vaak nog als invaller ook, en dan ook nog 45 assists erbij heeft, dat lijkt mij geen hele slechte koop. Natuurlijk is hij geen wereldtop, maar Giroud is wel degelijk een hele nuttige, en onderschatte, speler. Ik zie hem liever niet vertrekken.

16 januari 2018 om 15:27

Superbuli

Dus omdat ik een valide argument geef waarbij ik toch echt wel in de buurt kom van die 70 miljoen, ga je maar over op het afschrijven van de speler?

16 januari 2018 om 16:06

Ik geef je aan waarom je liever 70 miljoen aanneemt ipv een speler. Giroud is goed maar oud en je kan verwachten dat hij al binnenkort ermee gewoon kapt.

Wat moet Arsenal met Auba Ze hebben net Lacazette gehaald Wie moet dan linkerflank spelen

16 januari 2018 om 15:03

Je kan ook met twee spitsen naast elkaar spelen?

Giroud zou een prima spits zijn voor BVB. Heeft een goede rendement en is groot en sterk net als Aubameyang.

Dan vind ik Aubameyang een irritante kerel, als spits zijnde kan ik niks verkeerds over hem zeggen. Zou hem liever in de punt willen zien dan Lacazette, maar dan geef je ook indirect aan dat zijn aankoop een blunder was. Ach ja, hij valt tegen, dus dan is Aubameyang wel een interessante speler. Kan nog eens heel goed uitpakken.

Ik geloof alleen niet echt in het +Giroud-deal. Geld + speler-ruildeals komen niet zo vaak voor, helemaal niet tussen grote clubs. Laat staan twee keer bij dezelfde club in dezelfde transferperiode.

En Giroud is supernuttig als 2e spits. Die wil ik niet weg zien gaan.

Ik zou het toejuichen als Aubameyang komt naar Arsenal. Ben benieuwd wat hij kan in de Premier League. Ik vraag me wel af hoe Arsenal dan gaat spelen. Ik mag toch hopen dat Wenger het achterwege lat om Lacazette te laten banken ( of Aubameyang ). Lacazette misschien als schaduwspits achter Aubameyang? Aubameyang lijkt me namelijk niet iemand die echt op links gaat spelen. Ik gun Giroud het beste, heeft altijd hard gewerkt en zich goed gedragen. Hij komt naar mijn mening net te kort voor de top, maar misschien komt ie juist bij een Dortmund weer helemaal tot bloei. Scoren ( en koppen ) kan ie wel!

Staat er in het groot uitverkoop geplakt op het stadion in Dortmund ofzo? 29+Giroud, ondanks de problemen zou ik de mail zelfs niet openen als ik zo een voorstel binnen zag komen. Aan Giroud heb je niet zoveel restwaarde meer, als er 40 geboden werd was het misschien al wat realistischer geweest.

16 januari 2018 om 15:28

Er staat echt letterlijk 39 in de titel.

En dan haalt Arsenal straks Aubameyang en Mkhitaryan. Maakt Özil het seizoen af, tekent Wilshere bij. Lacazette loopt ook nog voorin. Dat ziet er op papier allemaal zeker leuk uit. Maar ik vrees dat je dan alsnog met 5-0 klop krijgt van de echte top in de PL vanwege systematische defensieve mankementen.

Wenger kennende zal hij de 3-4-2-1 formatie aanhouden. Dit lijkt mij de juiste toepassing m.b.t. de nieuwe spelers, omtrent de 3-4-2-1 formatie: Aubamayang in de punt van de aanval. Daarachter Ozil en Lacazette. Tevens heeft Arsenal nog Mkhitariyan (mocht de ruildeal met Alexis Sanchez doorgaan) die zowel op de plekken van Ozil of Sanchez kan spelen, als op de flanken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

150 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Na zes maanden kan Lucas Moura Tottenham Hotspur alweer verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren