‘Ik weet zeker dat Zidane overweegt om Ronaldo op de bank te zetten’

Dinsdag, 16 januari 2018 om 08:42

Cristiano Ronaldo haalde onlangs zijn vijfde Ballon d’Or op en was in 418 officiële wedstrijden voor Real Madrid liefst 422 keer trefzeker. De Portugese sterspeler van de Koninklijke verkeert echter in een vormdip. In LaLiga kwam hij dit seizoen pas vier keer tot scoren. Mede door de tegenvallende statistieken van Ronaldo, is de achterstand van Real Madrid op koploper Barcelona al opgelopen naar negentien punten. Bernd Schuster, ex-trainer van de Spaanse grootmacht, is ervan overtuigd dat Zinédine Zidane er aan denkt om Ronaldo op de bank te zetten.

Ronaldo is bezig aan zijn slechtste serie sinds 2005, toen hij in het shirt van Manchester United slechts een keer trefzeker was. De afgelopen drie competitiewedstrijden kwam hij niet tot scoren. Afgelopen zaterdag gingen Ronaldo en zijn ploeggenoten voor eigen publiek met 0-1 onderuit tegen Villarreal. De Spaanse kranten uitten kritiek op Zidane, die te vaak met dezelfde spelers aan de aftrap zou verschijnen, terwijl Ronaldo volgens Marca ‘te veel ongelofelijke fouten maakt’.

“Ik weet zeker dat Zidane overweegt om Ronaldo op de bank te zetten, maar hoe ga je dat aan hem vertellen?”, vraagt Schuster zich in gesprek met Onda Cero hardop af. “Dat is niet eenvoudig. Je moet gaan analiseren wat de daadwerkelijke problemen zijn. Er is een gebrek aan scorend vermogen. Als je aanvalsleider slechts vier keer heeft gescoord, dan is dat een probleem. Dat is fundamenteel.”


Poll

Zinédine Zidane moet het vertrouwen houden in Cristiano Ronaldo


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door fransmanneke)

Naja, ik vind dit wat overdreven. Ronaldo is natuurlijk nog steeds degene die de goals moet gaan maken, want Benzema gaat dat zeker niet doen.

Ronaldo komt nog wel terug. Probleem is enkel dat 'ie nauwelijks zelf wat kan creëren, hetgeen ook met leeftijd heeft te maken. Zodra de aanvoer er weer is, rijgt deze man de goals weer gewoon aaneen. Dat komt wel goed. Niettemin lijkt het me slim dat Real een fatsoenlijke spits gaat halen die wél kan scoren, want Benzema mist gewoon teveel grote kansen.

16 januari 2018 om 08:53

Misschien auba proberen te halen. Benzema is het vaak net niet

16 januari 2018 om 09:08

Ja is wel erg kort door de bocht als je de statistieken van Benzema bekijkt brengt hij gewoon goed scorend vermogen. Maar goed dit jaar is het wel drama met hem...Maar over het algemeen vind ik dat er op VZ wel respectloos over Benzema gepraat word. Terwijl het mij ook zeer frustrerend lijkt om met Ronaldo (ik ga naar binnen en schiet zelf) te spelen. Misschien moet Zidane Ronaldo idd een keertje prikkelen door hem te passeren. Hij is een fenomenen en hij haalt ziekelijke cijfers bij Real alleen hoort niemand boven een groep te staan ook hij niet. Maar goed schiet hij ze straks in de CL erin en maakt hij het verschil is die weer onaantastbaar😉.

16 januari 2018 om 12:11

Ik begrijp je absoluut. Benzema is ook zeker éã©n van de beste meevoetballende spitsen. Desalniettemin mist hij echt levensgrote kansen die een spits gewoon behoort af te maken. Wat ik daarmee eigenlijk wilde zeggen: wie gaat de goals maken als Ronaldo niet meer speelt?

16 januari 2018 om 09:09

Vroeger zag je Ronaldo nog van links naar binnen komen en schieten. Nu lukt dat hem gewoon niet meer.

16 januari 2018 om 10:51

Het probleem is dat zelfs wanneer de aanvoer er is die niet scoort. Et ligr ook echt aan hem. Kijk maar die kans tegen barca dat ie die bal totaal niet raakt. Of 1 op 1 die hij gewoon mist

16 januari 2018 om 14:11

Dat klopt dat ligt aan hem en als je langere tijd droogt staat word het lastig en zit je in een dip..Soms heb je 1 simpele intikker mentaal nodig om weer goed te gaan maar dat lukt het dit jaar maar slecht (dus dat klopt). Mijn punt is meer dat het jaren lang bashen van Benzema is terwijl hij toch wel gewoon hele mooie statistieken heeft en daar wat respect wel op zijn plaats is.

16 januari 2018 om 13:37

Het heeft niet echt met zijn leeftijd te maken. Als je real al jaren goed volgt dan zou je weten dat zo heeft hij altijd gespeeld bij real. Ronaldo is altijd erg afhankelijk geweest. Feit is dat momenteel real weinig tot niets aan hem heeft. Met hem erbij lijkt alsof real met 10 mannen speelt. De seizoen is al verloren dit is de juiste moment om te experimenteren. Ik zou Ronaldo in de copa + CL opstellen.

Ik denk dat Real sanchez moet aantrekken deze transferperiode. Iemand die nieuw vuur in de ploeg kan brengen. Helaas geen kans op de titel. Bij Manu en Chelsea is die kans net zo groot.

16 januari 2018 om 09:50

Nee joh Zidane is koppig meent gene nieuwe spelers nodig te hebben. In de zomer was dat nodig, maar nee hij kocht geen vervangers voor James pepe en echt topspits te kopen weigerde hij terwijl Benzema paar jaar gene pepernoot raakt.

16 januari 2018 om 13:39

...En welke topspits zou in de dienst van ronaldo willen spelen?

16 januari 2018 om 19:58

in dienst zelfs wat een onzinnige uitgemolken argument. Je praat mooi met de kudde mee. Benzema komt gewoon zwaar te kort.

Wat een grapjas deze man!! Ronaldo wordt echt niet op de bank gezet! Kapitaalvernietiging is dat gewoon en Ronaldo kan zomaar weer in de heupen krijgen. Het ligt gewoon aan Zidane die hele tijd afwisselt van de opstelling. Keertje 433 dan weer 4132 etc. Terwijl op zijn sterkst is in een 433 opstelling. Moet ook wel zeggen heel de team rendeert voor geen moment at the moment. Ze missen Ramos nu ook paar wedstrijden. Niet dat hij geweldig is dit seizoen, maar wel altijd vol strijdt. Pepe is er ook niet en dan mis je nog een James en Morata. Beide die vaak scoorde als invallers.. Gewoon pech en domheid. Ze moeten snel een oplossing vinden, voordat ze aan moeten treden tegen Psg. Anders kunnen ze de CL ook wel vergeten en de Copa del Rey..

16 januari 2018 om 09:32

Zelfs met de spelers waar ze nu over beschikken moeten ze een veel betere reeks kunnen neerzetten dan ze nu hebben neergezet... Er lopen genoeg talenten die wel het vertrouwen moeten krijgen en als de vaste kern niet rendeert kan je van talenten als vallejo, ceballos, hernandez etc. niet verwachten dat zij de kar gaan trekken. James en Morata op de bank was vorig jaar een luxe, maar zulke spelers kan je niet eeuwig op de bank hebben zitten als wisselspelers. Zidane moet inderdaad gewoon vasthouden aan 4-3-3 en Ronaldo blijft gewoon spelen op links zoals hij altijd heeft gedaan. Dan gaat het vanzelf wel weer lopen bij Real.

Natuurlijk zoals altijd ligt het altijd aan Ronaldo niet aan Zidane die tactisch domme opstellingen maakt met Bale en Ronaldo.

Heb altijd geroepen als Ronaldo een dip krijgt heb je een gigantisch probleem en is er gene scorende vermogen op het middenveld Bale laat het nooit zien of of niet fit hij nooit waargemaakt. Isco krijgt opvallend weinig kritiek terwijl hij maanden eend raam is en alleen maar dissonant is voor real speelt voor namelijk voor zichzelf en loopt zich alleen maar vast is zeer arrogant geworden denkt 10 Ballon Dors heeft gewonnen slaat al maanden Ronaldo over al vanaf begin van het seizoen.

Varane laat grote steken achterin vallen slappezak eerste klas zelfs Breuer heeft mee pit dan Varane die is blijven hangen in 2011. Benzema is het vermelden niet waar allerslechtste spits aller tijden in Real dienst wat die gast slecht zeg.

Marcelo speelt helemaal drama speelt gewoon als aanvaller en verzaakt zijn verdedigend taken speelt als een kip zonder kop. Carvajal neem ik weinig kwalijk hopelijk haalt hij zijn niveau voor zijn ziekte. Casermiro loopt tegenwoordig iedereen overheen is verdedigend niks van over en Kroos loopt nooit achter zijn man aan wandelt 90 minuten als een luilak.

16 januari 2018 om 11:10

Jij bent duidelijk een CR7 fan.
Bale heeft talloze malen laten zien!!!

Ben jij zijn brace vergeten 2 wedstrijden terug of telt dat niet!!

Ik kan je en lijst van die wedstrijden geven, maar heb daar geen tijd voor!!

Als Bale goede aanvoer krijgt, maakt hij gewoon zijn goals en heeft dat al genoeg bewezen!!!!

Als Bale in topvorm is, is hij niet minder dan CR7 voor dit Real Madrid.

16 januari 2018 om 11:46

Jij laat het net doen overkomen alsof het aan iedereen ligt behalve aan ronaldo. Op elke speler kritiek hebben behalve ronaldo, die het gewoon dramarisch doet. Je moet eens kijken hoeveel van al zijn schoten er in zijn gegaan. Ja de rest is ook dramatisch, maar van een gouden bal winnaar mag je toch wel veel meer verwachten.

16 januari 2018 om 11:51

Nou precies 4,3% van zijn schoten zijn erin gegaan, dat is het laagste percentage van de 5 grootste competities. Nou ligt zijn percentage al langer laag omdat hij gewoon verschrikkelijk vaak van alle afstanden en hoeken op goal schiet, maar daar kijken de "kenners" niet naar.

16 januari 2018 om 12:13

Is het dan eigenlijk niet veel te matig dat de huidige beste speler, volgens jou, vaker het laagste scoringspercentage heeft. Aangezien zijn scorend vemogen en afmaken altijd geroemd wordt vind ik het wel opmerkelijk. Ik vraag me dan af wat bijvoorbeeld messi of neymar als scoringspercentage hebben.

Edit: Ik lees net in de daily mail een artikel erover dat messi een scoringspercentage van 17 procent heeft en 500 schoten mag missen voor hij op het slechte percentage van ronaldo zit. Dit was van 10 november maar de verhouding zal niet heel veel veranderd zijn denk ik.

16 januari 2018 om 12:58

Sterker nog ik denk dat de verhouding alleen maar nog meer in het voordeel van Messi is want die is door blijven gaan met scoren en niet als een bezetene vanuit elke hoek op de goal aan het schieten.

Natuurlijk is het enorm matig, maar Ronaldo wordt puur afgerekend op zijn goals en de prijzen. Als je de CL en titel pakt gaat niemand kijken of je wel effectief bent geweest. Dat gaan ze nu wel doen want de goals blijven achter, dan blijkt dat hij altijd al een matige verhouding schoten vs goals heeft gehad.

16 januari 2018 om 13:43

Dus ronaldo is helemaal niet zo'n bijzondere doelpuntenmaker? Hij kreeg gewoon bizar veel ballen van zn medespelers. Was de gouden bal dan niet meer terecht geweest voor modric ofzo als toch het om prijzen gaat. Want zo goed heeft ronaldo het dus niet gedaan en de rest van de real spelers hebben dezelfde prijzen. "Als je de CL en titel pakt gaat niemand kijken of je wel effectief bent geweest." Nee klopt, maar ik vind dat wel iets cruciaals voor of je de gouden bal moet winnen of niet en ik heb nooit iemand het hier over horen hebben.

16 januari 2018 om 18:45

Niet helemaal waar. Prijzen, doelpunten, assists begonnen pas zwaar te tellen sinds 2012. Al de jaren daarvoor ging vooral om wat een speler met de bal deed. Anders hadden veel spelers nooit gewonnen. George Weah won zelfs zonder een enkel prijs te hebben gewonnen. Tegenwoordig staat scoren gelijk aan goed spelen. Iets wat heel erg eigenlijk anti voetbal is.

Ik denk dat Zidane eerder op de tribune gezet wordt dan Ronaldo. Ik voorspel alvast: zodra Real in de CL wordt uitgeschakeld, is het exit. En da's niks tegen Zidane, maar zo gaat het nou eenmaal bij een topclub.

Het grootste probleem bij Real is Zidane. Die man is echt een slappe trainer. Hij zet geen peper in de kont van deze spelers, als je goed kijkt dan zie je dat het echt niemand wat interesseert dat ze dik 19punten achter Barca staan omdat ze niet geprikkeld worden door de trainer en denken van weetje we pakken de CL wel voor de 3de keer. Zelfs Ronaldo lijkt niet eens meer echt boos te worden mr meer zielig te kijken als hij een fout maakt. Mensen die zeggen dat Real door moet selecteren zijn gek. Wat Real moer doen is 2 topspelers erbij halen met ervaring want deze ploeg heeft zich al helemaal versterkt mer jonge spelers mrja James en Morata wegdoen was gwn een fout laat staan Pepe. Het boeit echt niemand wat daar omdat de trainer ze toch niks doet en ze allemaal denken de geluk van CL winnen komt wel weer, nou deze keer echt niet. Dat een Kroos gaat roepen we moeten voor CL plek gaan is echt Real Madrid onwaardig' normaal zouden ze bij RM dat niet eens accepteren is gwn belachelijk

Hoe kan iedereen Zidane hier zo afbranden? De beste man heeft als eerste trainer ooit de CL met succes verdedigd. Natuurlijk krijgen dan de spelers alle lof en kan iedereen het zelf ook met zo'n goede selectie, maar als ze het dan af laten weten is het zijn schuld?

Ik denk dat de invloed van een trainer hier en daar sowieso wordt overschat, maar Zidane nu afdoen als een nietsnut, omdat het even slecht gaat, slaat nergens op. Alsof Zidane al die kansen zelf mist?

16 januari 2018 om 11:54

Degene die Zidane hier zitten blame voor alles weten echt niet waarover ze het hebben.

Het is duidelijk dat de breedte van de selectie in vergelijking met voorgaande jaren gewoon weg een klasse, misschien wel zelfs 2 klasses, minder.
Dat merk je gewoon.

Ronaldo niet in vorm, Benzema die geen pepernoot raakt, Isco die maar wat lijkt te doen op t moment.
Dan heb je nog te maken met Bale die alsmaar geblesseerd is, die gekke Ramos.
Al deze spelers hebben geen adequate vervangers, dus die kunnen en mogen maar aankloten.
Persoonlijk ben ik voorstander van t volgende
Nieuwe spits: Kane of Firmino (mocht je Benzema verkopen, haal dan een jonge speler die daadwerkelijk wat kan)
Nieuwe flankspeler(of dat links of rechts is mij om t even): Hazard / Neymar of Pulisic / Guedes of misschien zelfs Draxler?
Centrale verdediger: Vind ik lastig inschatten wie je daarvoor kunt halen. Met Ramos en Varane ga je t niet redden. Nacho en consorten zijn gewoon 2 klasses minder, daar moet dus iemand bij komen
Breker: Liefste uiteraard Kante. Je moet een degelijke concurrent hebben voor Casemiro. Die mist hij gewoon nu. Anders misschien Gueye of Weigl?

Maar dat er qua breedte wat bij moet lijkt mij zeer duidelijk!
Men kan nu verzaken zonder consequenties, net zoals Arsenal dat heeft.

Hij moet ook op de bank. Hij scoort niet. Als hij verder iets zou bijdragen aan het spel zou hij moeten spelen, maar als hij niet scoort speelt die waardeloos. Weet zeker dat als hij eruit gehaald wordt real de bal beter laat rondgaan.

Denk niet dat Zidane dat uberhaupt durft. Wie zou er dan op de plek van Ronaldo moeten spelen? Bale?vasquez? Je hebt op dit moment gewoon niet iets dat Ronaldo kan vervangen in de basis. Dan zal Real eerst een speler moeten halen die hem kan vervangen. Zolang zal Ronaldo toch gewoon blijven spelen.

Lijkt me een hele domme beslissing (welke ik zou toejuichen als Barca fan). Als het is om hem rust te geven kan het nog, maar om hem te passeren voor iemand die beter kan doen lijkt me niet. In 24 wedstrijden heeft Ronaldo 16 keer gescored dit seizoen (4 la liga, 9 CL en 3 worldcup + supercup). Er wordt veel nadruk gelegd op zijn beschamende 4 goals in La liga, maar hij heeft ook wedstrijden aan begin seizoen gemist door rode kaart en in andere competities wel gescored, dus zijn goal rendement is misschien onder zijn gemiddelde en zeker niet in de buurt van Messi, maar ook weer niet bar slecht. Denk niet dat er een andere speler op de bank is, die het beter kan doen. Zou eerder Benzema laten banken.

Overigens zal hij niet spelen in CDR kwart finales, dus mooie test case voor RMA zonder Cr7.

16 januari 2018 om 18:53

De probleem is dat wanneer de man niet scoort blijft echt niets aan hem over. Loopt vooral in de weg, verliest bijna elke fysiek duel ondanks het feit dat men beweert dat hij super sterk is, verliest vaak de bal, acties/dribbelen mislukken 9/10 keer. Misschien hem wat rust geven in La Liga zou niet verkeerd zijn. La Liga is zo goed als verloren. Nu kunnen ze daar wat experimenteren en andere spelers kansje geven.

Ronaldo speelt het hele jaar al als een natte krant. Scoort bijna niet en dan blijft er weinig over. Is in vorm één van de beste afmakers aller tijden, maar voegt buiten doelpunten niet zo heel veel toe aan het spel. Afgelopen jaren scoorde hij erop los dus kon dat veel verbloemen en dat leverde nog een aantal gouden ballen en andere persoonlijke prijzen op.

Ach ja, als nu Ronaldo het op zijn heupen krijgt in de rest van de CL en daar beslissend is voor Real en deze weet te winnen, wint hij volgend jaar "gewoon" weer een gouden bal. Dat Messi dit seizoen met doepunten en assists Barcelona draagt en de belangrijkste factor is dat ze momenteel onverslaanbaar zijn, valt dan al gauw wel als de waan van de dag regeert.

Waarom nou Ronaldo,real heeft en anadere coach nodig .

Dit laat gewoon zien dat Ronaldo overrated is. Waarom is men zo verbaasd? Telkens deze man met Messi vergelijken heeft hem niet goed gedaan. Daardoor speelt hij ook minder goed nu. Er zijn van hem veel verwachtingen, maar men vergeet dat het geen Messi is. Dat is niet eerlijk. Hij moet vergeleken worden met spitsen zoals Robben. Dan zijn die 4 competitiedoelpunten niet zo erg. Ronaldo is geen zidane of de eerste ronaldo. En al helemaal geen messi. Op dit moment is suarez zelfs beter dan ronaldo als spits in de competitie. Beide zijn er om alleen doelpunten te maken. Ik noem messi omdat ik vind dat men te hard reageert op ronaldo. Die vergelijkingen met messi hebben hem net als dybala niet goed gedaan. Merk op dat hij na de 5e ballon d or nog slechter speelt. Tjah. Ben benieuwd of hij nog voor het grote madrid in het volgens seizoen speelt. Persoonlijk denk ik. Van niet. Dat is mijn mening.

16 januari 2018 om 18:59

Tsja als jij zichzelf de beste voetballer OOIT noemt en dat jij dingen doet wat niemand anders doet, dan wilt men deze dingen ook zien wanneer je speelt. Daarom snap ik de kritieken wel.

Wel apart dat de goude bal winnaar van pas geleden nu niet eens basiself kwaliteit is voor real. Misschien is het wel goed dat hij een keer op de bank wordt gezet ofzo. Hij is ook de slechtst schietende speler van de top 5 competities bleek uit een ander artikel. Dan moet je eigenlijk wel een keer geslachtofferd worden.

16 januari 2018 om 19:03

Het is eerder een bewijs dat het niet terecht was. Want team succes staat niet gelijk aan individuele succes. En nu dat het minder gaat bij real wacht men op de individuele kwaliteiten van de zgn beste voetballer ooit. Kwaliteiten die hij zo te zien niet bezit.

Jullie halen continue zijn leeftijd als oorzaak aan, maar die kerel is zo afgetraind dat hij echt niet zomaar opeens het niet meer kan bijbenen.

Ik denk dat zijn motivatie eventjes kwijt is en toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij heeft jaar in jaar uit keihard gewerkt en top gepresteerd. Ik denk dat hij gewoon een voldaan gevoel heeft op dit moment en dus daardoor niet zijn maximale motivatie meer kan geven.

Haal gewoon isco der af breng assensio en speel gewoon 4-3-3 met in de spits ronaldo en rechts buiten assensio en links buiten Bale

16 januari 2018 om 16:02

Isco is een van de weinigen die nog kansen creëert en al het hele seizoen op dreef is.

Tja, als Ronaldo ook niet meer scoort, is het een zeer middelmatige speler, die net zo behandeld moet worden als iedere andere speler. Hij is zelfs niet meer belangrijk als aangever.
Daarnaast heeft hij een zeer negatieve houding in het veld als het niet loopt.
Zidane zou er dus goed aan doen om hem eens op de bank te zetten of wat te denken van een 2-spitsen systeem waarbij ook Bale op zn favoriete plek als linkshalf/-buiten speelt.
Zidane moet keuzes gaan maken.

Ronaldo verdiende misschien 1 gouden bal, maar zeker geen 5
Ronaldo is al jaren één van de spitsen die het meeste kansen om zeep helpt. Oké hij heeft er ook heel veel binnengeschoten, maar in elke match heeft hij steeds een tiental kansen nodig om te kunnen scoren. Dat is zo al heel zijn carriere.
Messi heeft gemiddeld minder dan 3 kansen nodig om te scoren. Daarenboven creeert hij heel veel meer kansen en zijn zijn statistieken ivm assist dubbel zo hoog als die van Ronaldo. En toch kreeg simple mind Ronny elk jaar opnieuw die gouden bal. Mocht ik in de plaats van Messi zijn en de kans is groot dat hij volgend jaar de gouden bal krijgt, dan stuurde ik messi zijnde mijn kat naar die cinema.

Soit, Ronaldo zijn tijd is al enkele jaren voorbij. Het is niet dankzij hem dat ze afgelopen jaren zoveel prijzen haalden, maar dankzij enkele steengoede spelers in zijn ploeg en een goede trainer. Zidane heeft met zijn denkwijze en veel geluk die prijzen mee in de wacht kunnen slepen.ronaldo ging alleen altijd met de eer lopen.

Voila, zijn tijd is voorbij. Hij zal nog wel enkele keren een uitschieter hebben, maar telkens na heel veel missers. en zo glijd hij, de beste voetballer van het hele heelal, naar het einde van zijn loopbaan.
Misschien nu nog even gaan uitbollen bij Ajax of Feijnoord ?

Het is gewoon tijd om die aanvalslinie te vernieuwen ik geloof nog wel in CR7. Maar het is klaar met Bale hij past totaal niet in deze speelstijl ik zie dagelijks geruchten over engelse grootmachten die hem willen terughalen hij doet er goed aan om te vertrekken. En daarnaast hebben we nr 2 Benzema die heeft zijn mooiste tijd al gezien bij Real tijd voor een nieuwe spits. Ik weet zeker dat als dit gerealiseerd wordt en Real van het geld 2 toppers kan terughalen dat de aanval weer opleeft in samen werking met CR7.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3751 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
2013/2014 Real Madrid 30 31 4 1

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Paul Pogba wil hoe dan ook vertrekken bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren