Aubameyang suggereert racisme: ‘Hij had een ander woord kunnen kiezen’

Zondag, 14 januari 2018 om

Pierre-Emerick Aubameyang is niet blij met de wijze waarop hij de laatste tijd wordt bejegend door de Duitse media en via Instagram bijt de spits van Borussia Dortmund van zich af na een publicatie van Kicker. De Duitse sportkrant berichtte over de perikelen rond de Gabonese aanvaller, waarbij werd gesproken over 'Affenzirkus'.

Aubameyang was niet blij met de woordkeuze van Karlheinz Wild. De spits, die naar verluidt aast op een vertrek bij de Duitse topclub, schrijft op Instagram: "Deze Duitse journalisten die me aanvallen, terwijl ik me tot op de dag van vandaag goed gedraag… Ik denk dat deze journalist een ander woord had kunnen kiezen. "Affenzirkus", oftewel "Monkey Circus"."

these days German’s Journalist are attacking me, while remaining correct until today. i think this reporter could have used another word "affenzirkus »???? « Circus of Monkey ». on the right Side of the picture that is when I tap on Google affenzirkus . I leave you to judge!! 2018 ????sorry for my English

Een bericht gedeeld door Aubameyang (@aubameyang97) op

Aubameyang laat op het sociale medium ook zien wat Google toont als je bij de zoekmachine het woord 'affenzirkus' intikt, waarbij onder andere een aap in beeld komt met een swastika-armband aan zijn ledemaat. "Ik laat het aan jullie om het te beoordelen", aldus Aubameyang tegen zijn volgers, waarbij hij suggereert dat dit anno 2018 niet meer kan.

In een statement van Kicker zegt Wild dat hij alleen maar wilde zeggen dat Aubameyang onnodig de aandacht op zich eist door bepaalde voorvallen die buiten het voetbalveld plaatsvinden: "Het was nooit mijn intentie geweest om te beledigen of te discrimineren jegens Aubameyang. Op welke manier dan ook. Ik wilde met deze gebruikelijke en niet negatief bedoelde uitdrukking alleen maar de uitspattingen buiten het voetbalveld aanstippen."Gerelateerd

8 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Dit is naar mijn inziens geen racisme. Dit is racisme opzoeken omdat je misschien wat wil forceren of wat dan ook. Dat de situatie een 'apencircus' wordt genoemd betekent niet dat men Auba hiermee een 'aap' wil noemen. Apencircus staat waarschijnlijk voor drukte etc. Auba doet iets wat typerend is, het racisme opzoeken waar het niet eens bedoelt is. Een journalist gaat echt niet zijn baan op het spel zetten om Auba te beledigen, pure onzin dit.

14 januari 2018 om 15:17

Als het al geen racisme is, is het iig oliedom. En opzettelijk. Als je als journalist niet kunt verzinnen dat het niet handig is om over apen te spreken als het over donkere mensen gaat, dan ben je echt een gans xD Maar ja alles voor aandacht!

14 januari 2018 om 16:41

Oliedom is niet begrijpend kunnen lezen. De uitdrukking heeft betrekking op een situatie en niet op een persoon. Apen en huidskleur hebben niets met elkaar te maken. Dat maakt men ervan.

Hier moet je als persoon zijnde sterk in je schoenen staan en zoiets negeren. Het mag je niet raken, want dan geef je toe. Als je dit beledigend vindt en maakt er een issue van zoals Aubameyang nu doet, voedt je alleen maar de discussie over racisme nog meer. Iedereen kan een aap genoemd worden als ie gek doet, zwart of wit. Dus jezelf in die positie zetten dat je misschien wel op een aap lijkt, geeft aan dat je niet mentaal sterk bent.

14 januari 2018 om 14:28

Punt is het is helemaal niet racistisch. Mensen maken het racistisch omdat veel mensen niet met kritiek om kunnen gaan. In de laatste plaats voetballers

14 januari 2018 om 14:31

Dat is mijn punt ook. Sta er boven, ga niet in een slachtofferrol als dat niet nodig is. Apencircus gebruiken bij een zwarte speler is subtiel, maar in feite is er niks mis hier. Dit kan en mag dan ook bij een blanke gebruikt worden.

"Wicked men always see wickedness in others" - anderzijds is het natuurlijk niet te ontkennen dat de journalist een ander woord had kunnen kiezen in dit tijdperk waar persoonlijke interpretatie van woorden belangrijker lijken te zijn dan de echte bedoeling/betekenis

Man man man wat een aanstelgedrag tegenwoordig. Overal zien we racisme of een andere vorm van discriminatie in.

En tot op de dag van vandaag goed gedragen? Deze idioot weet niet eens wat dat betekend. Zo een bevoorrecht leven en dan niet eens op tijd kunnen zijn om twee uurtjes te trainen ofwel 'te werken' per dag. Clown

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

151 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Neymar is verworden tot het 'top target' voor Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren