Veltman: ‘Als ik hier loop te klooien, word ik er gewoon naast gezet’

Zondag, 14 januari 2018 om

Erik ten Hag trad onlangs aan als hoofdtrainer bij Ajax en kreeg tijdens het trainingskamp in Portugal voor het eerst de kans om met zijn nieuwe spelersgroep te werken. Aanvoerder Joël Veltman ervoer in Zuid-Europa enkele duidelijke verschillen met de aanpak van Marcel Keizer en hoopt dat de aanpak van Ten Hag in de tweede seizoenshelft zijn vruchten af gaat werpen.

“Ik merk dat de trainer wel houdt van hard trainen. Dat merk je qua pijntjes bij de jongens en wat vermoeidheid. Veel jongens slapen normaal nooit in de middag, maar hebben dit keer wel wat dutjes meegepakt”, knipoogt hij op de officiële kanalen van zijn club. Veltman denkt dat het wellicht goed kan uitpakken als er wat scherper wordt getraind en de spelers meer inhoud hebben.

“Als je die wedstrijd bij Twente (toen Ajax in de slotminuut de gelijkmaker moest incasseren, red.) terughaalt: dat kan met concentratie en vermoeidheid te maken hebben. Hopelijk is dat die ene procent die je eruit haalt met trainen”, legt hij uit. De verdediger merkt ook dat Ten Hag een andere spelopvatting propageert: “Marcel Keizer wilde veel naar binnen spelen. Erik wil af en toe één tegen één spelen, de buitenkanten sneller inspelen en van daaruit naar binnen.”

Ten Hag werkte zaterdag met Ajax oefenwedstrijden af tegen het Deens Lyngby en de Duitse tweedeklasser MSV Duisburg. De trainer liet tegen eerstgenoemde tegenstander zijn beoogde eerste keus aantreden en Veltman denkt dat coach in zijn eerste trainingskamp al een sfeer heeft geschapen waarin iedereen voor zijn plek moet vechten: “Ook ik. Als ik hier in Portugal loop te klooien, dan ben je wel aanvoerder, maar dan word je er gewoon naast gezet. Bij elke trainer moet je laten zien dat je er in hoort.”


Poll

Denk jij dat Ajax met Erik ten Hag PSV nog gaat achterhalen?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door memphisdepay)

Het is dan wel een perspraatje, maar wel lekker om te horen! Onder Marcel Keizer werd veel gescoord, maar genoeg potjes waren slap of ongeinspireerd - dat was bij Bosz anders en als ik dit interview lees kunnen we verwachten dat juist dit aangepakt wordt door Ten Hag.

Eindelijk niet meer dat stomme trechter voetbal. En harder trainen mag ook wel eens gebeuren in Nederland want het is bekend dat bij het voetbal in Nederland de trainingsdiscipline over het algemeen laag is. We gaan zien hoe Ten Hag het gaat doen maar tot nu toe veel positieve berichten

Matige voetballer....mist snelheid, verdedigende en opbouwende kwaliteiten, techniek, goede onspeelbaar...al met al Pannekoek!

14 januari 2018 om 11:49

Wat een enorme onzin, verdedigend is hij echt uitstekend. Niets komt langs hem, hij is sterk in de duels, positioneert zich goed, anticipeert goed, is een goede kopper en gaat voorop in de strijd.

Opbouwend is hij ook erg sterk, hij is dan wel geen back die de achterlijn haalt maar hij kijkt altijd naar voren en heeft een prachtige crosspass. Hij kan hem zo aan de andere kant van het veld hem op iemands stropdas leggen, wat hij ook zeker meer mag doen want dat brengt snelheid en verassing in het spel.

14 januari 2018 om 12:21

Niets komt langs hem? Hahaha Veltman is een prima speler maar deze onzin reactie van jouw is lachwekkend. Als niemand langshem kwam, hij hem zo even aan de andere kant van het veld op de stropdas legt, sterk in de duels is etc. Dan zat hij al lang niet meer bij Ajax. Veltman komt inderdaad fysiek en snelheid tekort daarnaast als hij als centrale verdediger speelde had hij vaak dom balverlies en tot slot heeft hij niet het vermogen 90 minuten geconcentreerd te blijven.

14 januari 2018 om 12:39

Lozano in ieder geval niet, dat is toch dé speler momenteel in de eredivisie ?

14 januari 2018 om 12:44

Veltman is een prima speler voor Ajax en de ED, maar ik weet niet of hij zou slagen op een hoger niveau. Ik vind hem verdedigend de beste rechtsback van NL. In de toppers zie je ook altijd goed dat hij zijn directe concurrent goed uitschakeld. Feyenoord en PSV kwamen de laatste seizoenen zelden langs over zijn kant. Aanvallend is echter een ander verhaal. Voegt op dat gebied niet zo heel veel toe en kan beter de bal zsm inleveren bij andere voetballers. Arias is wat betreft de completere back omdat hij dat wel heeft en mijn inziens meer kans op slagen heeft in een grotere competitie.

14 januari 2018 om 13:21

Zou bijna denken dat je het over Alaba hebt. Als ie zo goed was als jij beschreef dan was er allang een club voor hem gekomen. Zelfs voor reservespelers komen er nog clubs uit grote competities, waarom niet voor veltman?

14 januari 2018 om 13:40

Heb eens een filmpje langs zien komen over Veltman. Die man is zo intelligent in zijn spel, schermt met slim positioneren ontzettend veel passlijnen af en heeft de meeste onderscheppingen in de eredivisie. Het is niet zo spectaculair als een sliding maar zo belangrijk.maar goed dit is al de 4e trainer waarbij hij in de basis staat. Dus is dat dan toeval?

14 januari 2018 om 14:03

@primetime

Het is relatief natuurlijk, ik heb het hier over zijn kwaliteiten voor in de Eredivisie.

@Fc blondie

Ik loop gewoon niet achter de meute aan, veel mensen baseren hun mening over de Veltman van 4 jaar geleden en kunnen daar niet van afstappen. De mening is jaren geleden gevormd en het voelt voor veel mensen als het toegeven van een fout om die mening nu bij te stellen (wat absoluut niet zo is, spelers ontwikkelen zich nou eenmaal).

@memphis hetzelfde als tegen Primetime, het is relatief aan de eredivisie. Waar de beste linksbuiten gewoonweg in zijn zak zat. Zo simpel is het, wanneer is er voor het laatst dat een buitenspeler Veltman te kakken zette? Fysiek komt hij helemaal niet te kort, waar heb je het over? Over een onzin reactie gesproken zeg, voor een rechtsback is hij juist heel sterk. En dat concentratie vermogen is exact dus wat ik bedoel met mijn reactie naar Blondie, een beeld dat jaren terug gevormd is en allang niet meer relevant is. Probeer anders een argument te pakken dat geld voor de laatste 2/3 seizoenen.

14 januari 2018 om 14:23

Momentopname. Daarnaast kwam PSV niet om te voetballen wat voor Lozano ook niet echt meehielp. Leuke reactie om te scoren maar Varane had Messi ook wel is ooit in zijn broekzak maar dat maakt hem ook niet de beste verdediger enz.

14 januari 2018 om 14:29

Leuk argument van Varane hoor maar dat slaat natuurlijk nergens op. Blijkbaar kan jij geen Eredivisie speler verzinnen die hem te kijk zette de laatste jaren want daar vroeg ik naar. PSV kwam juist niet aan het voetballen omdat hij de gevaarlijkste speler uitschakelde. Dat is niet zozeer een moment opnamen als een illustrerend voorbeeld van de beste speler die niets had in te brengen tegen hem. Als dat ook nou mijn enige argument was geweest had je reactie misschien nog ergens opgeslagen maar het zegt voldoende dat dat het enige is wat je probeert onderuit te halen met een zwakke vergelijking.

14 januari 2018 om 15:03

Memphisdepay, dat is nog eens makkelijk: het een momentopname noemen. Feit is dat Lozano bij Veltman in zijn broekzak zat.

14 januari 2018 om 15:30

Ah. Veltman had een stuk of 18 momentopnames dit seizoen. Misschien was wereldspeler Lozano wel een momentopname.

14 januari 2018 om 15:48

Surreal

De reactie was niet eens tegen jou! Ga lekker door met Veltman ophemelen. Hij staat op een positie waar die aanvallend niets brengt wat wel degelijk nodig is voor een rechtsback. Fysiek komt hij inderdaad tekort die man wordt nooit zo sterk als jongens als de Ligt, Botteghin, Isimat etc. Daarnaast heeft hij ook niet het vermogen en de snelheid om 90 minuten op de flank op te komen zoals een Arias wel doet bijvoorbeeld. Rechtsback is een fijne positie voor hem want daar komen zijn zwakheden veel minder naar voren. In de as is zijn balverlies veel gevaarlijker en is het veel belangrijker dat de hele tijd je man gedekt wordt. Ook jongens als Arias en Brenet worden zelden echt gedold door buitenspelers in de eredivisie zijn dat dan in een keer ook geweldige spelers. Wanneer werd die voor het laatst te kakken gezet? Daarnaast raadt ik je aan Ajax-PSV nog een keer te kijken als je dan nog een keer tot zo'n onzinnige conclusie komt dan moet je jezelf diep schamen. PSV verloor de hele tijd de bal op het middenveld en dat heeft niks te maken met een linksbuiten. Ik weet niet of jezelf ooit voorin hebt gespeeld maar als de achterhoede en het middenveld zichzelf niet onder de druk uit kunnen spelen dan kan je er zelf weinig aan veranderen. Maar jij schrijft die zege zogenaamd op Veltman zijn naam maar dat is gewoon bullshit. Tot slot wil ik nog even benadrukken dat Veltman wel 10 overtredingen maakt elke topper en dat hij wanneer Ajax tegen een goede tegenstander speelt vaak hebben gezien dat hij weer zeer dicht tegen rood aan zit.

14 januari 2018 om 15:49

Kyle66

En als Lozano volgende keer tegen Ajax scoort kan Veltman er zeker weer helemaal niks van. Daar doe ik niet mee aan die onzin.

14 januari 2018 om 16:08

Memphis, ik ben het op zich wel eens met je stukje. Ik heb altijd super veel kritiek gehad op Veltman, maar hij speelt nu al drie kwart jaar solide en zo goed als foutloos. Dat vind ik erg knap van hem, ik had dat nooit verwacht en heeft dus eindelijk een belangrijke groei doorgemaakt. Aanvallend vind ik hem niks toevoegen, behalve incidenteel net een goede cross pass.

14 januari 2018 om 16:50

@Suljemami dat zijn onderbuikgevoelens. Uit onderzoek is gebleken dat Veltman als verdediger het meest betrokken is bij een aanval waar ook een goal uit voort gekomen is. Hij is niet de back die eigenlijk een buitenspeler is die ook de voorzet geeft maar hij ziet de openingen naar voren. Hij is voor Ajax zo belangrijk dit jaar en afgelopen jaar maar men heeft moeite met zijn persoonlijkheid dus zie je negatief bóven positief.

14 januari 2018 om 23:27

Memphis, nee hoor, als Lozano ooit tegen Ajax scoort terwijl Veltman speelt, noem ik het een momentopname...

14 januari 2018 om 12:18

Nogal, en dat trekje met amicale gedrag tijdens een duel... als ie dat eens liet en echt verdedigde met body en uitstraling. Dan zouden mensen geen hekel aan hem hebben.

14 januari 2018 om 16:17

Nee want niemand bij Ajax kan er wat van. Dat gebeurt ineens als ze wel verkocht worden en niet.meer van Ajax zijn. Dat gelul over Veltman begint een beetje triest te worden. Elke verdediger zal in 90 minuten wel eens een verkeerde bal geven of een overtreding maken maar zijn kwaliteiten zijn overduidelijk als je dat wilt zien. Maar goed, Toby, Vermealen en Verthongen konden het ook niet zo goed bij Ajax volgens de vele kenners hier.

14 januari 2018 om 13:42

Eens, als je naar zijn ontwikkeling kijkt tussen zijn debuut en nu 5 jaar later is het verschil nihil.

14 januari 2018 om 14:16

Haha wat een bizar slechte observatie zeg. Als er juist een speler is die zich goed heeft ontwikkeld is het Veltman wel. Juist dat is het hele punt. Jij hebt jouw menig 5 jaar geleden gevormd en wil daar nu niet van afstappen terwijl Veltman ontzettend (maar niet stormachtig) is gegroeid. Hij is veel stabieler, doortastender, geconcentreerder en slimmer gaan spelen.

14 januari 2018 om 14:31

Hoe kun je dit nou werkelijk concluderen? Je naam doet me vermoeden dat je Ajax (en dus Veltman) regelmatig ziet spelen maar op de een of andere manier roept Joël bij jou, en met jou vele anderen, een gevoel van onverklaarbare aversie op ofzo. Veltman speelt het lopende seizoen, vorig seizoen en het grootste deel van het seizoen daarvoor gewoon solide. Hoe kan je nou zeggen dat hij in 5 jaar niet is omtwikkeld? Is zelfs op een compleet andere positie terecht gekomen en heeft zich ook daar ontwikkeld tot een van de beste van de Eredivisie (qua rechtsbacks). Als je het verschil met zijn debuutjaar nihil vindt dan kijk je echt niet goed naar zijn prestaties maar laat je je leiden door blinde afkeer mijns inziens..

14 januari 2018 om 15:30

Bij sommige mensen is elk klein foutje meteen een grote flater omdat ze lekker op een speler kunnen blijven hakken. Ik ken de critici van Veltman niet persoonlijk maar sommigen lijken de kunst van het overdrijven goed te beheersen.

Ik word zo moe van voetballers die niet zeggen wat ze vinden. Ook dit weer. Hoe moeilijk is het nu om te zeggen dat je de aanpak van Keizer gewoon niks vond? Ãœberhaupt vind ik de voetballer Veltman niks: met zijn "slimmigheidjes". Heeft niks van een back en maakt vaak hele rare keuzes. En dat geforceerde "over mijn lijk" mentaliteit is al helemaal niks. We gaan het dit weekend weer zien tegen Feyenoord. Een plotselinge elleboog, een "flinke" duw in zijn rug en een smerig tackle om even te laten zien aan het Ajax publiek dat het een echte ajaxcied is. Nou Veltman, een echte Ajacied kan iets met een bal. Al straalt die wel de nodige arrogantie uit, dat die het voetbal heeft uitgevonden, dat dan weer wel.

14 januari 2018 om 11:59

Hij zegt hier dat hij de aanpak van Ten hag goed vindt en dat hij anders speelt dan Keizer. En waarom uberhaupt Keizer een trap na geven door te zeggen dat je het niets vond als je ook nog gedeeltelijk verantwoordelijk(slechte prestaties/resultaten) bent voor zijn ontslag? En als je als prof geen over mijn lijk kwaliteit hebt, heb je niets te zoeken op het veld.

14 januari 2018 om 12:27

Je eigen alweer aan het indekken voor zoveelste nederlaag in Amsterdam. Als hij Larsson of misschien van Persie op een zelfde manier onzichtbaar maakt als vorige maand dat wonderkind uit Eindhoven dan interesseert mij het niet hoe die dat doet. Toch bijzonder dat sommige aanvallers een waarde van tientallen miljoenen word toegeschreven omdat ze in de speeltuin van de erdivisie met zeeën van ruimte lekker hun ding kunnen tegen de Nac s en vvv s van deze wereld. Krijgen ze in een topwedstrijd een keer beuk en raken ze vervolgens niks meer dan ligt het aan het gemene spel van Veltman. Veltman is geen wereldtopper dat weten wij ook wel en anders had hij op zijn 26ste al lang in het buitenland gespeeld. Het is wel een speler die je kwa leeftijd, ervaring en misschien ook wel kwa gif als Ajax zijnde best in je team kan hebben. Dat een tegenstander zich eraan stoor dat is alleen maar een goed teken, uiteindelijk bepaald de scheids de grens. Er zijn zat spelers in het verleden geweest die net zo irritant waren en waar het juist geprezen werd. denk bijvoorbeeld aan een van Bommel.

14 januari 2018 om 16:19

Omdat ik iets negatiefs schrijf over Veltman ben ik meteen een Feyenoorder? Die link mis ik een beetje. Ik heb helemaal niks met een fan zijn van een bepaalde club. Ook met van die kreten: "mijn club is de beste, jouw club kan er niks van, wij hebben de beste fans, ons shirt is het mooiste, enzz. Kan ik helemaal niks. Ik wil gewoon een leuke pot voetbal zien met goede spelers en daar valt Veltman gewoonweg niet tussen, naar mijn mening.

14 januari 2018 om 16:53

@kleinegeneraal je zegt Indië niet mee aan die kreten maar dat die je wel. Jij doet.mee aan de kreten Veltman is geen goede speler. Want op basis van feiten is het een goede back, sterker nog is het de beste back met de beste statistieken.in de ED. Nu kunnen we weer een kreet gebruiken als scorebordjournalistiek maar als je status zo goed zijn mag je er best wat afhalen maar ben je never nooit slecht.

14 januari 2018 om 18:13

Statistieken zeggen mij niks nee. Ik observeer gewoon wat ik zie en dat is een matige back, die ik in en naast het veld geen sympathieke indruk vindt maken.

Heb vorig seizoen vrij vaak kritiek gehad op Veltman, omdat ik hem gewoon geen rechtsback vind. Moet wel toegeven dat ik Veltman dit seizoen (op wat momentjes na) prima vind spelen als rechtsback en dit seizoen heb ik ook nauwelijks kritiek op hem gehad.

Verwacht wel dat Veltman gewoon zijn basisplaats blijft behouden onder ten Hag en ook dat Veltman gewoon aanvoerder zal blijven. Na dit seizoen hoop ik eerlijk gezegd dat Veltman een stap zal maken en ook Zeefuik mag van mij weg en dan hoop ik dat Ajax een nieuwe en echte rechtsback binnenhaalt, want ondanks dat ik Veltman daar prima vind spelen, mis je in aanvallend opzicht toch wel wat.

Heb als nieuwe rechtsback zelf de naam Fosu Mensah vaak genoemd, maar die kan waarschijnlijk nog wel 'n paar mooie en goede opties in het buitenland krijgen. Dumfries zal voor mij ook nog wel een optie zijn en anders sluit ik niet uit dat Ajax weer in Zuid-Amerika rond gaat kijken: Rodi Ferreira lijkt mij dan wel een goede optie.

Is in het verleden al regelmatig genoemd bij Ajax, is een Paraguayaanse rechtsback van 19. Hij staat onder contract bij Club Olimpia en heeft daar tot dusver 40 wedstrijden in het eerste gespeeld. Sinds begin dit jaar is hij verhuurd aan Temperley (spelen op hoogste niveau in Argentinië) tot juni 2018, misschien dat hij daarna een optie kan zijn voor Ajax?

Keizer was veel te lief, een prima jeugdtrainer. Gezellig met de jongens en elke week weer wat anders proberen. Lekker ballen tegen Feijenoord, het zonnetje schijnt. Heeft niets met topsport fte maken. Jammer dat van der Sar na 8 maanden pas in de gaten heeft. Keizer het slachtoffer was mismanagement en eigen ambitie. Wij als fans het slachtoffer met uitschakeling in Europa en zeer wisselvallig voetbal. Met die 2 tukkers is er visie en scherpte. Dit jaar worden we weer kampioen.

Wat moet Veltman anders zeggen? Het zijn de voorgekauwde antwoorden op voorspelbare vragen. Als Veltman zou vinden dat Keizer veel beter zou trainen dan ten Hag zou Veltman dat natuurlijk niet naar buiten brengen. Ouderwets sociaal wenselijke antwoorden maar ja Veltman kan natuurlijk ook niet anders.

14 januari 2018 om 12:22

Dit soort uitspraken doet Derksen ook altijd. Lijkt wel of men van spelers verwacht dat ze scherpe, afwijkende of kwetsende antwoorden moeten geven. Dat is pas een cliché. Dit zijn voetballers en in deze maatschappij kun je beter niets zeggen want er is altijd wel commentaar. Lekker belangrijk.

14 januari 2018 om 12:55

Eigenlijk moeten ze dit soort interviews niet houden. Van te voren kan je invullen wat de antwoorden zijn. Dit soort interviews zijn leuk voor de supporters blaadjes die clubs in eigen beheer uitgeven maar de "volwassen" "neutrale" voetballiefhebber heeft er natuurlijk niets aan....

Het is omdat Ajax ook stelselmatig weigert een goede rechtsback aan te trekken waardoor Veltman inderdaad met zijn “geklooi” mag blijven staan. Hopelijk wordt er nu doorgepakt - de nieuwe linksback maakt indruk - en wordt er net zo’n type gescout, want Orejuela blijkt tot nu toe een paniekaankoop te zijn geweest. En hoe het mogelijk is dat Zeefuik de hele Ajax opleiding is doorgekomen, blijft voor de meeste voetbalvolgers een raadsel. Maar dat kan nog steeds gewoon; voorbeelden te over. Terug naar het onderwerp Veltman. Gistermiddag ook weer radeloos zonder en met bal. Het spelletje is soms moeilijk, hoor!

Fijn dat er harder wordt getraind. Ze hebben behoorlijk veel wedstrijden in de slotfase weggegeven vorig jaar, hopelijk zien we dat de tweede seizoenshelft niet meer terug.

Heb ook veel lopen zeiken op Veltman maar vind het toch wel een stabiele back voor Ajax. Als ik zie wat voor backs daarna komen als Zeefuik ofzo dan mag Veltman van mij gewoon lekker blijven.

Erg blij dat hij dit seizoen nog bij ons speelt en is gewoon een van de sterkhouders van het eftal! Zonder veltman zoude we er stukken slechter opstaan. Van mij mag die bij ons Ajax afsluiten maar dat zal wel niet gaan!

Tja lastig te zeggen het kan ook resulteren in een grote blessuregolf. Er wordt vaak gezegd dat er in NL harder getraind moet worden maar Bosz traine over het algemeen helemaal niet hard en legte meer de nadruk op positiespel en we hebben wel de SL finale bereimr. Het is afwachten want hier hoort een visie bij. Hopen dat het goed uitpakt

Bij mij had je vast op de bank gezeten joel 😉.

14 januari 2018 om 14:55

Goed dat jij dan geen trainer bent aangezien hij tig keer beter is dan de alternatieve Orejuela en Zeefuik.

Zo'n trainer had Veltman veel eerder nodig;
- die hem harder liet trainen
- die hem ernaast zet als hij loopt te kloten

Maar goed, Veltman zal het dit seizoen wel uitzingen. Daarna zal hij hopen op een buitenlandse club.

Voor de scouting van Ajax de hoogste tijd om enige goede rechtsbacks in beeld te brengen, want Orejuela gaat m niet worden en Zeefuik ook niet.

Als ik loop te klooien word ik er wel naastgezet ???? Nou mijn raadsel dat ze m niet weg hebben gedaan ! 1 van de slechtste backs samen met Dijks !!! Het is ook geen back ,ze verkopen een Tete die echt 1000 x beter was dus je weet ook waarom hij er nog in staat ??? Nogmaals hoe kan je zo.n speler ook nog aanvoerder maken !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
2014/2015 Ajax 25 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt: ‘Dat vind ik niet het leukste, maar het hoort erbij’

Matthijs de Ligt is dit seizoen de vaste aanvoerder van Ajax. Vorig seizoen nam de talentvolle verdediger de band over van Joël Veltman en Erik ten Hag heeft deze voetbaljaargang vastgehouden...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren