Bruma: ‘Zonder blessures was ik misschien wereldklasse geweest, ja’

Zondag, 14 januari 2018 om

Het is vooralsnog niet het seizoen van Jeffrey Bruma. De 26-jarige verdediger van VfL Wolfsburg moest door een operatie aan zijn knie de eerste maanden van de voetbaljaargang missen en maakte pas medio december zijn eerste minuten voor die Wölfe: negentig minuten in de 1-0 competitienederlaag bij 1. FC Köln en 120 minuten in de 0-2 bekeroverwinning bij 1. FC Nürnberg.

Bruma onderging in maart ook al een operatie, miste daardoor de laatste twee maanden van afgelopen seizoen en moest in de zomer opnieuw onder het mes. De ex-speler van onder meer Chelsea en PSV kreeg de vraag van BILD of hij zonder blessures wellicht van wereldklasse zou zijn geweest. "Misschien ja. Maar ik voel me nu heel goed. Het is moeilijk om te zeggen wat ik had kunnen bereiken."

Bruma heeft een moeilijke periode achter de rug. "Ik ben het niet gewend om negen maanden lang niet te voetballen. Dat is mij in mijn loopbaan nog nooit overkomen", vervolgt de 25-voudig Oranje-international. "Je moet sterk in je hoofd zijn en bereid zijn om alles te geven. Ik ben nu mentaal sterker en moet geduldig zijn."

Bruma hoopt dat hij snel een basisplaats verovert. "De beste elf spelen en de centrale verdedigers zijn aan elkaar gewaagd. Het is een strijd die nooit beslist zal worden. Het complete seizoen is een strijd én een luxeprobleem." Wolfsburg staat momenteel veertiende in de Bundesliga en speelt zondag uit tegen Borussia Dortmund.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door constant kante)

Speelde ijzersterk in de champions league (geloof ik?) met psv een aantal seizoenen geleden. Heb toen echt van hem genoten. Weet niet meer precies wie toen z’n partner was centraal achterin, maar ik dacht Moreno... heeft alles om een goede cv te zijn, behalve wat droom momentjes. Jammer van de blessures, wie weet waar hij nu had gestaan maar ik Denk dat hij net tekort komt voor de absolute wereldtop.

Matige voetballer, niks bijzonders. Ook zonder blessure was het niet veel. Nee, leuk voor de onderkant van Duitsland.

14 januari 2018 om 10:20

Nou van mij mag hij meteen terugkeren naar PSV. 2 a 3 jaar geleden was hij naar mijn mening beter dan van Dijk en kijk waar die nu staat. Bruma heeft inderdaad gewoon pech gehad want zonder zijn blessures had hij zich heus wel kunnen ontwikkelen.

Minder dan De ligt. Zal ook niet beter meer worden! Misschien met een ervaren verdediger naast hem zal hij stabieler zijn. Net als zijn tijd bij psv. De top is te hoog gegrepen voor hem.

Prima verdediger maar Jeffrey ben blij dat je onder contract bij een middenmoter in de Bundesliga staat dat is je plafond

Zonder 2 linkerbenen had ik ook wereldklasse kunnen zijn.

Denk dat Bruma ook zonder blessures niet was uitgegroeid tot een wereldverdediger. Natuurlijk zijn die blessures van de laatste 9 maanden niet fijn geweest, maar het is niet dat hij voor die blessures in de buurt van de top zat. Gewoon een degelijke verdediger die na Wolfsburg wellicht nog een stapje kan maken, maar dan houdt het ook op.

Is verre van meedogenloos wat toch nodig is voor een goede verdediger. Mist verder snelheid en is een beetje bang in duels. Nee ook zonder blessures zeker geen top.

Wereldklasse... Dan heb je het over niveau a la Hummelstown Chili I Pique Ramos Kompanen. Nou Burma ook zonder blessures was je ver van dat niveau af. Je hebt te weinig klasse en je bent te weinig kerel. Gewoon een modale verdediger... Waarmee overigens niets mis mee is, maar erken dat.

14 januari 2018 om 11:56

Okay even kijken of ik ze allemaal kan ontcijferen: Hummels, Chielini (?), Piqué, Ramos en Kompany, toch?

14 januari 2018 om 12:54

Haha inderdaad, maar gewoon op 'versturen' rammen zonder even te kijken wat er allemaal uit je autocorrect is gerold

Echt geweldige zelf kennis deze jongen. Ja en ik ben wereldklasse in mijn vak.pffff.

Dream on. Gewoon een middelmatige speler

Bruma is best een redelijke verdediger en heeft eigenlijk alles wat een moderne verdediger nodig heeft. Maar ik betwijfel toch of hij ooit wereldklasse was geworden. Daarvoor heeft hij toch teveel domme en ongeconcentreerde momenten. Fysiek heeft hij eigenlijk alles maar hij is voetballend niet slim genoeg om de top te halen. Wellicht had hij ooit als 11e, 12e of 13e man meegekund bij een topclub in Engeland ofzo.

Wereldklasse???? Koning Uitglijden zal je bedoelen!

Hij was een aardige verdediger, die naast Moreno het best aardig deed, maar hij mist essentiele kwaliteiten voor de wereldtop.

Een leuk seizoen met PSV, verder niets bijzonders. Dat hij zelfs ‘misschien’ al uit zijn strot krijgt als antwoord op die vraag. Komt structureel snelheid tekort en is positioneel ook niet bovenmatig. Enige waarin Bruma uitblinkt is zelfoverschatting, wat je zowel in Oranje als bij PSV regelmatig ook terugzag in zijn rol bij balbezit.

Vermaelen kan dit misschien zeggen, maar Bruma? Die heeft nog alles te bewijzen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Max GrunKeeper00
Gian-Luca ItterVerdediger00
Felix UduokhaiVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

63 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren