wk2018

‘Manchester United gaat voluit en biedt plots 393.000 euro per week’

Zondag, 14 januari 2018 om 07:00

Manchester United is bereid om van Alexis Sánchez de eerste £350,000-a-week player van de Premier League te maken, de eerste speler met weeksalaris van omgerekend 393.000 euro, zo schrijven diverse Britse media zondag. De club van José Mourinho wil de aanvaller van Arsenal naar verluidt deze maand reeds aantrekken, terwijl Manchester City liever in de zomer toeslaat.

Sánchez kan daarnaast een bonus van 28 miljoen euro tegemoet zien als hij deze maand naar Old Trafford verkast, Arsenal een transfersom van 33,6 miljoen euro en voor zaakwaarnemer Felix Felicevich ligt een bedrag van 5,6 miljoen euro klaar, zo klinkt het. Met de komst van de 29-jarige Chileens international zou Manchester United tegelijkertijd een einde maken aan de interesse in Antoine Griezmann en Gareth Bale.

Manchester City heeft Sánchez laten weten dat hij ruim 78 miljoen euro aan salaris tegemoet kan zien als hij tot de zomer wacht. De verwachting is dat de lijstaanvoerder van de Premier League een dezer dagen eveneens in actie zal komen als de stadsgenoot inderdaad een financiële krachttoer heeft ondernomen om de ex-speler van onder meer Udinese en Barcelona deze maand aan te trekken.

Mourinho laat via de officiële kanalen weten dat Manchester United ook deze maand zijn ogen en oren openhoudt, zonder op namen in te gaan. "Als er zich een fantastische mogelijkheid voordoet, dan ga je voor die fantastische mogelijkheid", zo stelt hij. "Normaliter zouden we in de zomer proberen om onze selectie te versterken en elke linie beter te maken. Als je nu iets doet, zullen we dat in de zomer niet weer doen."

"Laten we zeggen dat we in de zomer drie doelwitten hebben: een verdediger, een middenvelder en een aanvallende voetballer. Als we in de winter een van deze die halen, dan doe je in de zomer drie min één." De problemen van Manchester City in het verleden met Financial Fair Play zorgen ervoor dat de club deze maand niet voluit kan gaan in de race om Sánchez. Het zomerse vertrek van spelers als Yaya Touré, Eliaquim Mangala en mogelijk Sergio Agüero biedt financiële ruimte voor een contract voor de Chileen.


Poll

Denk jij dat Alexis Sánchez deze maand naar Manchester United gaat?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door rowan1989)

Natuurlijk, Mourinho wil City niet sterker maken door ook Sanchez te halen.

Als ik Sanchez was zou ik naar City gaan want daar is er meer voetbal. Onder Mourinho moet je meer 'werken'.

14 januari 2018 om 08:01

Met José Mourinho als manager staat om bekent dat een boog niet altijd gespannen staat.Een voetballer heeft rust nodig en het nodige herstel daarom worden niet het (on)nodige risico's genomen.

Manchester City rouleerd ook met de voetballers zoals Manchester United.

Om constant te kunnen presteren heeft een voetbalclub niet alleen miljoenen nodig.

Het draaid niet alleen maar om José Mourinho want met over vermoeide spelers kan een club geen kampioen worden.

14 januari 2018 om 11:40

Ja City staat 15 punten voor, dus United probeert een topspeler te kopen zodat City niet sterker wordt .. Ik lees dit steeds hier. Zou het niet misschien zo kunnen zijn dat United hem gewoon wil kopen om United sterker te maken?

Alexis Sánchez zou een geweldige vervanger kunnen zijn voor Zlatan Ibrahimović nu hij geblesseerd is en zou ook geweldig kunnen functioneren met Romelu Lukaku in een 433 & 442 formatie.

Ook interesant om elkaar af te wisselen of te rouleren als er 2 wedstrijden per week op het programma staan.

Een voetballer moet kunnen herstellen van zware overvolle voetbal programma's om zo blessure leed te verminderen🤔

Zou een topversterking zijn voor op rechts. Maar ik verwacht niet dat United in de zomer nog geen topaankoop gaat doen. Er zullen nog steeds een back, 1 á 2 middenvelders plus een 10 moeten komen. Ik denk en hoop dat dit Griezmann of Dybala wordt en Sanchez vanaf rechts. Op het middenveld savic van Lazio erbij?

Deze speler wordt met toch zwaar overschat. Zijn prestaties zijn toch verre van geweldig. Dit geld is hij nooit waard

14 januari 2018 om 08:43

Dit seizoen niet nee, maar vorig seizoen was dat wel het geval.

14 januari 2018 om 12:34

Volledig, hij heeft misschien 2-3 jaar echt TOP gespeeld, maar die vorm heeft hij al lang niet meer. Zijn rendement vind ik ook niet zo bijzonder meer en om nu al dat geld uit te geven voor een bijna 30-jarige speler... Maar Manu is al zowieso niet meer serieus te nemen qua aankopen de laatste 2-3 jaar

Mocht Sanchez deze winter niet komen, dan hoop ik dat Man City zo snel mogelijk uit de FA Cup ligt, puur omdat de selectie van Man City te smal is om ook nog aan de FA Cup mee te doen met dit drukke programma en ik vind het doodzonde als zo'n FA Cup straks gaat knagen aan de Champions League. Hopelijk stelt Pep Guardiola dus z'n 2e/3e elftal op in die FA Cup, maar ik vrees het ergste bij hem en dat hij gewoon z'n sterkste 11 gaat opstellen (wat sowieso ten koste gaat van Champions League en misschien ook wel de Premier League, ondanks 15 punten voorsprong). Met Sanchez erbij heeft Man City sowieso al een voordeel dat het al meer kan rouleren voorin. Nu moet Sterling en/of Sane steeds beginnen, omdat Man City alleen B. Silva achter hun heeft staan...

14 januari 2018 om 09:26

@zermatt_person: Manchester City staat op zo'n afstand dat ze best punten kunnen verspelen in de competitie. De FA Cup wordt in Engeland gezien als een grote prijs. In ieder geval de belangrijkste beker. Die wil je als team toch winnen?

14 januari 2018 om 11:23

Maar wat als je de finale van FA Cup verliest? Juist.. Dan zij al die voorgaande wedstrijden voor niets gespeeld. Je zegt wel heel leuk: "je moet vol voor die beker gaan", maar dat gaat dan ten koste van CL en dat wil ik niet. Je moet realistisch blijven. Mee doen in League Cup, Premier League, CL en FA Cup is gewoon te veel. Om die reden hoop ik dat Man City de FA Cup gewoon laat schieten en vol voor League Cup, PL en CL gaat.

14 januari 2018 om 11:40

@zermatt_person: realistisch gezien ga je de Champions League niet winnen. Speltechnisch bekeken speelt Manchester City geweldig, maar echt getest in de CL is zij nog niet. Manchester City is de laatste jaren vaker als grote club van de Premier League in de Champions League uitgekomen en werd daarna afgedroogd in de knockout-fase van hetzelfde toernooi. Resultaten uit het verleden zijn natuurlijk geen garantie voor het heden. Toch zegt het wel iets dat Manchester City, zelfs met haar grote namen de laatste tijd, enkel 1x de halve finale van de Champions League bereikte.

Waarom niet pakken wat je pakken kan? Dat maakt dit Manchester City alleen maar beroemder. Opofferen kan je in de Premier League wel. De wijze waarop maakt namelijk niet uit. Prijzen komen in de geschiedenisboeken, niet de manier waarop je ze haalt.

14 januari 2018 om 12:26

Ik snap je beredenering, maar je kan het huidige Manchester City onmogelijk vergelijken met de voorafgaande jaren waar er een zwaar verouderd elftal met een C-materiaal verdediging stond te spelen. Als Manchester City de CL wilt winnen moet dit het jaar worden.

14 januari 2018 om 12:47

@etihad: koekenbakkers als Kolarov, Zabaleta, Kompany, Clichy, Sagna, Mangala, Maicon en Otamendi zijn natuurlijk ook echt C-materiaal in de defensie. Sommige namen zijn B-klasse, maar er stond toch altijd een redelijke verdediging die in zijn totaliteit toch wel A-klasse te noemen valt wanneer de grote namen fit waren. De verdedigers op de bank stelden inderdaad weinig voor.

De verdediging is beter geworden, maar dan nog wil dat niet zeggen dat het dit keer wel goed komt. Met deze coach verdienen jullie, en vooral Engeland, weer eens de grootste prijs. Toch heb ik er een hard hoofd in. Met deze selectie zijn jullie zeker 1 van de favorieten.

14 januari 2018 om 10:19

City kan geen betere uitgangspositie hebben. In de PL staan ze werkelijk mijlenver voor op de rest en in de Champions League hadden ze het ook niet echt makkelijker kunnen hebben de komende ronde. Ik zou ook gewoon proberen om een aardig resultaat in de FA cup te behalen

14 januari 2018 om 11:23

Maar wat als je de finale van FA Cup verliest? Juist.. Dan zij al die voorgaande wedstrijden voor niets gespeeld. Je zegt wel heel leuk: "je moet vol voor die beker gaan", maar dat gaat dan ten koste van CL en dat wil ik niet. Je moet realistisch blijven. Mee doen in League Cup, Premier League, CL en FA Cup is gewoon te veel. Om die reden hoop ik dat Man City de FA Cup gewoon laat schieten en vol voor League Cup, PL en CL gaat.

14 januari 2018 om 14:11

Ik weet zo even niet wanneer de FA en League Cup wedstrijden zijn, maar ik zou best het risico nemen om een paar puntjes in de PL te verliezen als je die cups kunt winnen. Voor de Champions League staan ze toch min of meer al in de kwartfinale. Als je moet kiezen tussen beide is het natuurlijk logisch dat je de FA en League cup laat schieten

Riskant om een speler zoveel geld te betalen die bijna tegen de 30 loopt. Ik zou het eerlijk gezegd slimmer vinden om te investeren in wat jongere spelers met enige ervaring (rond 23/24). Anderzijds wanneer hij blessurevrij blijft, wekelijks kan spelen en zijn niveau haalt denk ik dat hij echt iets zou kunnen toevoegen. Maarja, dat blijft natuurlijk speculeren. Mijn gevoel zegt iig niet doen!!!

14 januari 2018 om 09:30

@rowan1989: je moet toch wat om 1 van de kapitaalkrachtigste clubs in de wereld af te troeven. Sponsorgeld vs sjeikgeld. Manchester United laat in ieder geval zien dat het ambitie heeft. Dat kan je niet van alle clubs zeggen. Real Madrid bijvoorbeeld. Die club ligt aardig te slapen.

14 januari 2018 om 19:39

Klopt man! We gaan het meemaken . Ben benieuwd of het lukt en zo ja, wat het verschil zal zijn.

Moet er niet een keer een maximum salaris komen? Wat moet die doen met al dat geld? En is het niet zo dat omdat iemand zoveel verdiend die bijvoorbeeld veel gevaarlijker gaat auto rijden omdat die toch elke boete wel kan betalen...en dat bijvoorbeeld de maatschappij daar dus last van kan hebben.... En een 20ste auto maakt dat je nog gelukkig? Of is het na 3-4 auto's om het hebben en ervaar je niet meer dat gevoel wat je bij je eerste 2 auto's had....

14 januari 2018 om 10:20

Ik denk dat iemand dan niet roekelozer gaat rijden. Of je nou 100,000 pond of 350,000 pond per week verdient, die boetes merk je dan niet

14 januari 2018 om 12:13

Dat zou inderdaad kunnen kloppen. Het ging mij meer om waar trek je als organisatie of bedrijf te grens binnen je salarisplafon en heeft zo'n voetballer dan nog wel grenzen? Je veranderd hoe dan ook door zo'n bedrag en ik vraag mij dan ook hardop af wat Sanchez gaat doen als die er een keer naast staan bij city, toont die dan ook het 'ongemotiveerde gedrag' zoals bij Arsenal...dat zijn wel interessante vraagstukken vind ik.

14 januari 2018 om 11:53

Alsof mensen alleen niet roekeloos rijden uit financiële overwegingen ..

De enige reden om voor United te kiezen is dat ze een grotere geschiedenis hebben. Bij City heb je constant de bal en constant op de aanval. Bij United zal hij als rechtsback moeten spelen. City heeft al veel langer interesse in Sánchez wat mij persoonlijk heel belangrijk lijkt voor een speler. Bij City wint hij meer prijzen, het is naar mijn mening een mooier project en als kers op de taart heeft City ook nog Guardiola. Wat wil je nog meer?

14 januari 2018 om 11:49

Echt joh? Ga ik nou op elk united topic deze nonsens lezen? Zie je Martial en Mata vaak back spelen? Ja mourinho is verdedigender ingesteld dan pep, met name in topwedstrijden, maar praat eens niet zo'n onzin. Je scoort geen 2 goals per wedstrijd als al je aanvallers in je verdediging staan hoor.

14 januari 2018 om 14:24

Tuurlijk, ze staan niet elke wedstrijd als back opgesteld. Maar zodra ze tegen een City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Spurs staan hebben ze een rotdag. Lijkt me toch dat dat wel een reden is om niet voor United te kiezen

14 januari 2018 om 15:12

Tegen dat soort clubs spelen ze doorgaans idd verdedigender, al dan niet als bewuste keuze. Maar dat zijn tot nu toe 5 van de 30-35 wedstrijden dit seizoen. Waarbij ze tegen arsenal en spurs gewoon 3 punten pakten, dus weet niet of ze toen zo’n rotdag hadden. Met “niet elke wedstrijd” bedoel je dus eigenlijk “bijna nooit”.

14 januari 2018 om 14:30

Jij weet echt niet waar je over praat, jij kijkt waarschijnlijk niet naar United, hooguit alleen de toppers. Het zal wel jaloezie zijn of zoiets, maar United scoort veel voor een ploeg waar de aanvallers volgens jou in de verdediging staan.

14 januari 2018 om 14:58

Ik kijk geen 'standaard' wedstrijden van United, en raad eens waarom?!
Jaloezie waarom? Ik heb een kleine zwak voor City daar Pep daar zit, maar er is niets om jaloers op te zijn. Ze staan 15(?) punten voor.
Ze scoren ook wel, maar het ziet er niet uit. Ik ben niet de enige die het zegt, dus het lijkt me dat er toch wel een kern van waarheid in moet zitten niet?

Opzich wel slim van United om nu toe te slaan. Aangezien City nu niet heel veel kan ivm fair play. Dan is het aan sanchez wat hij doet natuurlijk. Misschien wil hij wel liever naar united. We zullen het zien. Is zeker van waarde voor United. Achter de spits of aan de zijkant.

wat een geld. prima, maar doe er dan wel iets goeds mee. het zal je als kopende club toch gebeuren dat sanchez snel geblesseerd raakt voor langere tijd. ik vind het nogal een risico om zoveel geld te spenderen aan een speler.
en aguero weg?? die tikt ze er achter elkaar in. is daar door city over gerept? of is dat speculeren door vz?

Als je het geld even achterwegen laat zou ik nog voor United kiezen als ik hem was. Bij City heeft waarschijnlijk niet eens een basisplaats. Want Guardiola gaat midden in het seizoen niet Sterling of Sane vervangen door Sánchez , tenzij ze geblesseerd zijn ofzo dan. Bij United kan hij prima achter de spits spelen in een 4-2-3-1 formatie. En daar heeft ie sowieso een basisplaats en zijn salaris is daar ook nog is hoger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

842 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Mourinho: ‘Weet niet waarom hij niet naar Manchester is gegaan, ik wilde hem’

Kroatië staat zondag in de WK-finale tegenover Frankrijk en Ivan Perisic zal een van de spelers zijn waar bondscoach Zlatko Dalic op hoopt. De buitenspeler van Internazionale stond in het verleden...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 juli
Jeffrey Bruma blijft VfL Wolfsburg deze zomer trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren