Kroos: ‘Het doel van Real Madrid is om bij de eerste vier te eindigen’

Zaterdag, 13 januari 2018 om

Toni Kroos acht het onwaarschijnlijk dat Real Madrid in het restant van het seizoen nog serieus om de landstitel zal strijden. De regerend landskampioen verloor zaterdag in eigen huis van Villarreal (0-1) en heeft nu zestien punten minder dan Barcelona, dat zondag bij Real Sociedad in actie komt. De Madrilenen hebben nog een inhaalduel met Leganés tegoed, maar zelfs een plek bij de eerste vier is geen zekerheid.

Villarreal heeft immers maar één punt minder dan Real Madrid, dat bovendien maar twee punten meer verzamelde dan nummer zes Sevilla. Het team van Zinédine Zidane ondernam zaterdag liefst 27 pogingen op doel, maar slechts 7 gingen tussen de palen. Daarvan kwam het merendeel voor rekening van Cristiano Ronaldo: 15 en 4. Met slechts 4 goals uit 93 doelpogingen heeft de Portugees van alle voetballers in de top vijf competities van Europa zelfs het laagste afrondingspercentage: 4,3 procent.

Kroos kreeg na afloop de vraag of Real de strijd om de landstitel heeft opgegeven of dat los Merengues de hoop hebben richting het einde van het seizoen nog in de race te zijn. "We moeten op dit moment alleen naar onze positie kijken. We moeten ons focussen op plaatsing voor de Champions League van komend seizoen. Ik denk dat dát het doel voor de rest van het seizoen moet zijn", verzekerde de middenvelder.

Voor de eerste keer in de clubgeschiedenis (!) heeft de topscorer van Real Madrid na 18 speelronden in LaLiga niet meer dan 4 doelpunten #cristianoronaldo #asensio #bale #isco #realmadrid #laliga

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) el

"We hebben het over zestien punten, dat is erg veel. Dit is niet het moment om over iets anders na te denken dan de volgende wedstrijd en punten te pakken om het doel van Real Madrid te bereiken. Eindigen bij de eerste vier, dat is het doel." Na de winst van het WK voor clubteams won Real Madrid nog maar één van de vijf officiële duels: het eerste bekerduel met Numancia (0-3). De achterstand op Atlético Madrid en Valencia bedraagt tien en acht punten, al hebben de nummers twee en drie een duel meer gespeeld.


Poll

Denk jij dat Real Madrid dit seizoen in de top vier eindigt?


Gerelateerd

47 reacties (laatste reactie door origami)

Logische reactie. Ik weet ook zeker dat ze de top 4 wel gaan halen. Slechter dan nu kan het niet gaan. Ze krijgen vast nog wel een goede periode. Voor hetzelfde geld winnen ze vanaf nu weer gewoon alles en pakken ze ook de CL voor de derde keer op rij.

Het is wel pijnlijk om het rendement van Ronaldo te lezen. Ergens ook wel logisch, die man heeft de afgelopen jaren gigantisch veel wedstrijden gespeeld en ook heel veel prijzen gewonnen. Ik bewonder Ronaldo echt om zijn fitheid en om het feit dat hij altijd scoorde. Misschien is het nu tijd voor wat rust. Dat wordt natuurlijk moeilijk, want er moet ook nog een WK worden gespeeld deze zomer.

14 januari 2018 om 00:25

Onvoorstelbaar dat hij uitvorm is geraakt, mensen moeten opgesloten worden omdat Ronaldo de gouden bal heeft gewonnen met prestaties over een geheel jaar terwijl hij nu paar maanden uit vorm is!!!!

Na 2 jaren van groot succes is er misschien wel te weinig doorgeselecteerd.
Real zal deze zomer de nodige aankopen moeten doen om terug te keren op hun niveau.
Hala Madrid!

13 januari 2018 om 23:40

Als er een team goed heeft doorgeselecteerd, dan is het Real wel. Of de nieuwe spelers het laten zien is een tweede. Feit is dat heel het team momenteel niet best is en dat de betere spelers langzamerhand aan het aftakelen zijn(Ronaldo, Benzema, Modric).

14 januari 2018 om 00:30

Nou, ik vind Modric niet aftakelen hoor. Is nog heel erg fit, ondanks zijn leeftijd. Is conditioneel nog beter dan de veel jongere Isco...

14 januari 2018 om 01:34

Modric kan je amper noemen. Werd een paar maanden geleden nog verkozen tot middenvelder van het jaar door de FIFA. Ik heb wel het idee dat de teamspirit en de saamhorigheid niet meer zo zijn zoals eerst

14 januari 2018 om 03:08

Hahaha Modric?? Met andere woorden Iniesta moest volgens jou allang kappen?? Modric speelt op een niveau als Iniesta in zijn prime... Modric is de belangrijkste man met kort daarachter Kroos...

Schandalig natuurlijk als je je als real moet strijden voor CL ticket. Maarja als je naar et team kijkt... opzich zijn et stuk voor stuk geweldige spelers. Alleen wel zonder discipline en dit verwijt ik toch Zidane. Marcelo en isco en asensio spelen alleen voor zich zelf. Ronaldo is et kwijt varane haalt ook niveau niet. Guardiola haf het hele team onder schon genomen. Maar zidane heeft hier niet het tactische vermogen voor ik ben daarom bang dat dit zn hem gaat nekken

13 januari 2018 om 23:23

Wat bedoel je precies met: "guardiola had het hele team onder schon genomen?"

Wat voor tactisch vermogen heb je dan nodig om deze resultaten weer om te keren?

13 januari 2018 om 23:27

Onder schop genomen. Guardiola had isco en marcelo er al lang uit gehaald. Guardiola geeft daarnaast geen fuck om persoonlijkheid. Die leert marcelo en isco wel dat team belang voor staat. Als je je taken niet uitvoert zit je op de bank

13 januari 2018 om 23:34

De uitdrukking is: op de schop nemen.

Ik denk dat je daar wel gelijk in hebt,maar je moet niet vergeten dat de bank van Real niet al te groot is. Dat is tevens ook het probleem van dit seizoen. Vorig seizoen hadden ze een bredere bank en hielden de spelers elkaar scherp. Misschien dat Guariola het team wat had omgegooid en met een andere tactiek was gaan spelen.

13 januari 2018 om 23:47

Bedankt voor je verbetering. Ik denk dat de bank van real in vergelijkingen met vorig jaar wat minder is idd maar et is nog steeds een breede bank. De spelers die er nu alleen op zitten kunnen het niveau nog niet aan. En dat is precies wat ik bedoel met guardiola. Die heeft et tactische vermogen om anders te spelen.

Ik verwacht dat ze top 4 makkelijk helpen. Cl word lastig. Ze kunnen van iedereen winnen of verliezen. Als real zo blijfr spelen zonder discipline zie ik et ze zonder prijzen halen

Tja dat is wel de realiteit helaas. Het begin was geweldig van het seizoen alleen een seizoen duurt lang en als er al heel veel uitvorm zijn dan heb je daar geen concurrent staan. De wisselspelers vind ik ook niet overtuigen en dat merk je toch wel bij de eerste elf. We kunnen ook letterlijk niks forceren altijd Vazquez en Asensio thats it. Zidane wisselt niet eens 3x zo slechte bank hebben we ten opzichte van vorig jaar.

Een sterke bank is erg belangrijk wat ook zorgt voor concurrentie. Vorig jaar zouden we die dip die we op dit moment al het hele seizoen hebben nooit gehad want iemand hield de ander scherp zoals Varane die vorig jaar in zijn wedstrijden goed speelde door de druk van Pepe en James hield Isco scherp wat Asensio dan weer iets kon leren maar helaas.

14 januari 2018 om 00:15

Modricmagic,

En het ergste is nog dat je dit van tevoren al bijna zag aankomen.
Velen hadden het over de beste selectie ter wereld, maar die opmerking was juist voor dit seizoen gigantisch misplaatst. Het is inderdaad niet te geloven dat je slechts spelers als Vazquez, Mayoral en Asensio kunt brengen om iets te forceren. Asensio is wel talentvol (ook al speelt hij lang niet altijd even goed), maar Vazquez en Mayoral zijn Real-onwaardige spelers.

Het is bijna onwerkelijk dat geen enkele speler nu in vorm is. Ronaldo is echt gigantisch aan het onderpresteren, Bale tilt Real ook niet naar een hoger niveau, over Benzema wil ik het niet hebben, de backs zijn zwaar uit vorm. Een uiterst onzekere defensie en keeper.
En dan wil ik in het bijzonder het geval Isco even uitlichten, want wat die man laat zien is te schandalig voor woorden! Hij loopt weer als vanouds als een kip zonder kop alles dicht en voegt helemaal niets toe aan het aanvallende spel. Zijn passing is ook van een bedroevend niveau.

Man, wat een ongelooflijke sukkel ben je wel niet als je James zo makkelijk weggooit (ook nog eens een verhuur aan een grote concurrent in Europees opzicht : ) en je houdt dit blinde mannetje... Het lijstje van fouten van Perez in zijn tweede termijn begint een boek te worden!

Dus de problemen van Real:

- De oudere spelers zijn flink achteruit aan het gaan, maar hebben wegens een gebrek aan concurrentie altijd een plek in de basis;
- Goede spelers die vertrokken zijn, zijn vervangen door nobodies en Real-onwaardige spelers;
- Het wordt lastiger dan ooit om wereldtoppers te halen;
- Zidane lijkt niet het vermogen te hebben om spelers beter te maken en het maximale uit de selectie te kunnen halen.

14 januari 2018 om 11:23

Gozer kijk jij wel naar Real Madrid wedstrijden? Alle dreiging komt van Vazquez wanneer hij invalt.

Een plek in de top 4?? Serieus?? Is dat nu het doel?

Als het nu de top 4 van Engeland was, zou het enigszins te respecteren zijn, maar come on!
Valencia en Atlético zijn allesbehalve wonderploegen en wat achter de top 4 zit, is al helemaal niet goed te noemen. Vandaag was ook duidelijk te zien hoe groot het verschil tussen Real Madrid en Villarreal is. Real was absoluut niet top, maar gezien het spelbeeld is het natuurlijk een ongelooflijk onverdiende nederlaag. Villarreal heeft niets kunnen creëren en mag heel blij zijn dat enkele grote kansen van Real er niet in vlogen. Het middenveld van Villarreal werd gigantisch overlopen.

Met zoveel kwaliteit en bovendien als regerend kampioen mag je wat meer ambitie hebben en is het een schande om achter Atlético en Valencia te eindigen. Ik hoop dat Zidane en het team dat beseffen.

We moeten maar kijken hoe Real het gaat doen in de CL. Daar zie je meestal wel het vuur wat je in de competitiewedstrijden bij de spelers niet ziet. Als Real hier in de 1/8 of 1/4 finales strandt, dan kan het bijna niet anders dan dat het exit Zidane is. En als ik zie hoe slecht Zidane het tactische aspect aanpakt, zou ik daar niet eens rouwig om zijn.

14 januari 2018 om 00:24

Kroos is gewoon realistisch. Dit seizoen in La Liga is gewoon verloren. Plaatsing CL is het belangrijkste, het zou pas een schande zijn als we daarbuiten vielen. Natuurlijk is top 4 niet Real Madrid waardig, maar we moeten ook niet doen alsof dat nooit is voorgekomen in de clubgeschiedenis. Real fans zijn gewoon te veel verwend de afgelopen paar jaar.

14 januari 2018 om 03:18

Sowieso Asensio! Word eens tijd dat Asensio de kans krijgt op de nummer 10 posittie, een van de weinige kritiek die ik heb op Zidane, Isco is in alles geen 10 maar een linksbuiten, Asensio zou daar meer passen... Maar James, nog een kritiekpunt, zou daar helemaal klaar voor zijn..

14 januari 2018 om 01:17

Voor dit seizoen is dat prima. Redden wat er nog te redden valt. En winst CL zal het andere doel zijn.

Sinds dat showtje in het stadion met zijn gouden ballen presteert zowel hij als Real helemaal niets meer.

14 januari 2018 om 00:29

Je weet toch dat het Kroos is die dit hier zei he?

Deze statestiek geeft wel aan hoe discutabel de gouden bal winst van ronaldo was. Hij is zelfs de slecht schietende speler van de top 5 competities.

14 januari 2018 om 03:06

Dat is dit seizoen, vorig seizoen sloopte Ronaldo topclub na topclub, kon Messi niet zeggen...

14 januari 2018 om 08:21

Balon D'or word't niet over seizoen uitgereikt maar kalenderjaar. Ronaldo had een paar goede CL halve-finales met discutabele goals maar was daarvoor en sinds september vrij slecht. Over het hele jaar was Messi met vlagen de betere voetballer. Had overigens ook Real in Bernabeu gesloopt. Messi was de enige reden dat Barcelona nog in de race om La Liga was vorig jaar. Ronaldo zie je nooit het team dragen, die scoort alleen als het team functioneert.

14 januari 2018 om 11:48

Zoals origami al zegt het gaat over het kalenderjaar waarin ronaldo de 2ehelft dramatisch presteerd. In de eerste helft van het kalenderjaar was ronaldo ook niet bijzonder goed maar door heel erg doorslaggevend te zijn in de CL wedstrijden heeft hij hem gekregen. Wat natuurlijk belachelijk is.

Maakt niets uit Kroos, het is jullie echt vergeven, zeker na de historische dubbel Champions League winst.... Is ook gewoon logisch probeer jezelf eerst in te verdiepen in de spelers je wint de grootste prijs in clubverband twee keer op rij, is er dan nog motivatie om je weer helemaal op te laden om het nogmaals te doen in bijvoorbeeld de competitie? De motivatie is er weer volgend seizoen, en oja sluit Real nooit uit in\ de Champions League, de tweede naam van dat toernooi is Real Madrid

Ik denk dat real zowiezo nog nieuwe spelers gaat halen deze transfer window...en zijn zeker cl favourite tegen psg..en in de competitie kunne ze nog 2de plek halen makelijk..zitten gewoon in een dip at the moment

Jammer , dat Real madrid is kapot Door een kopig trainer die oneerlijke geweest met de concurrentie van de spelers tussen. als pepe en morata en James waren gebleven nu de situatie van real is helemaal anders .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4224 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona1211
3.Alavés103
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

282 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 4 0 0 0
2017/2018 Real Madrid 27 5 4 0
2016/2017 Real Madrid 29 3 6 0
2015/2016 Real Madrid 32 1 3 0
2014/2015 Real Madrid 36 2 6 0
Laatste voetbalnieuws

‘Müller begreep de hele discussie niet, Löw verdedigde zich onterecht’

Erkut Sögüt, de zaakwaarnemer van Mesut Özil, betreurt de reacties vanuit de nationale ploeg van Duitsland nadat de middenvelder zijn afscheid als international aankondigde. Özil ervoer 'racisme en de respectloosheid' nadat...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Barcelona sprak na het Champions League-duel met PSV met Iñaki Ibánez, de zaakwaarnemer van Ernesto Valverde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren