wk2018

Neymar gemist bij Barcelona: ‘Ik zou willen dat hij nog bij ons was’

Zaterdag, 13 januari 2018 om 22:55

Neymar wordt gemist bij Barcelona, vertelt Ivan Rakitic in gesprek met Marca. De Kroatisch international vertelt dat hij de Braziliaanse aanvaller nog graag in het Camp Nou had zien spelen. Neymar had afgelopen andere plannen en werd door zijn transfer van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain de duurste voetballer aller tijden.

Na het vertrek van Neymar trok Barcelona 105 miljoen euro uit voor de komst van Ousmane Dembélé, terwijl Philippe Coutinho deze maand voor liefst 160 miljoen euro werd aangetrokken. “Ik ga niet tegen je liegen”, zegt Rakitic. “Ik zou willen dat Neymar nog bij ons was. Hij is niet alleen een geweldige voetballer, hij is ook een vriend en ik ben zeer op hem gesteld. Hij is vertrokken en wij zijn verder gegaan. Barcelona is meer dan een, twee of vijf spelers. Het is de grootste club ter wereld en wij moeten hard blijven werken. Het was beter geweest als we op hem hadden kunnen rekenen, maar hij is niet meer bij ons en we doen er alles aan om nog beter te worden.”

Rakitic verloor vorig seizoen zijn basisplaats onder Luis Enrique en geruchten over een vertrek kwamen op gang. Desondanks tekende hij een nieuw contract tot medio 2021. De Kroaat zegt nooit nagedacht te hebben over een vertrek, ondanks zijn reserverol. “Als ik ooit trainer ben, hoop ik dat ik niet altijd alles hoef uit te leggen. Ik ben geen speler die altijd naar de trainer gaat of de club om te vragen hoe het gaat. Je hoeft ook niet altijd alles te begrijpen. Ik begreep het niet en ging nog harder werken. Aan het einde van het seizoen had ik mezelf terug in het team geknokt.”Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door mvmahir)

Zonder Neymar zijn de resultaten tot nu toe wel een stuk beter. Natuurlijk is het een geweldige voetballer, maar voor mijn gevoel is Barcelona er als team niet op achteruit gegaan.

In ieder geval heel aardig van Rakitic om toe te geven dat Neymar een echte vriend is. Aan modder gooien heb je niets.

14 januari 2018 om 00:21

Ik denk dat er 1 speler wel blij is dat ie weg ging en dat alba wat speelt die goed vergeleken met vorig jaar ook weer lekker veel opkomend enzo

14 januari 2018 om 00:28

Vraag is meer of Neymar dit op de lange termijn niet meer gemist gaat worden. Neymar was eigenlijk al de opvolger van Messi. Die kan nog wel ff maar ooit is het natuurlijk over.

14 januari 2018 om 05:04

Dat het beter gaat met Barcelona sinds het vertrek van Neymar betekent niet dat het beter gaat door het vertrek van Neymar. Denk dat Neymar nog steeds een gemis is. Een speler van die kwaliteit is 9/10 gevallen een gemis bij elk team. Denk dat (zo goed als hij is)valverde ook het team had kunnen verbeteren met Neymar er nog bij.

Maarja, dat boek is gesloten. Kijk ook uit naar Dembele. Zie ook al dat hij in sommige opzichten het beter zal doen dan Neymar.

Eigenlijk is Neymar theoretisch gezien niet de duurste transfer aller tijden? Hij heeft "zelf" zijn contact afgekocht en zichzelf dus transfervrij gemaakt. Dan zou de transfer van Coutinho en aankomende zomer M'bappe de duurste moeten zijn..

13 januari 2018 om 23:21

Dan heeft hij voorlopig wel het record in handen van de hoogste afkoopsom van zijn eigen contract

13 januari 2018 om 23:27

Theoretisch gezien niet, maar praktisch wel. Het is simpelweg een boekhoudkundige constructie waarmee optimaal van de mazen in de fifa 'regels' kon worden geprofiteerd.

14 januari 2018 om 00:16

Ja dat snap ik, maar daarom gun ik hem die titel van duurste speler ooit ook niet. Want dat is toch voor spelers iets om trots op te zijn..

Oké, misschien is dit wel het moment om de discussie te voeren. Is Barcelona beter af zonder Neymar?

Het verlies van de Braziliaanse superster heeft nog steeds een zure nasmaak. Zeker de manier waarop Neymar en zijn direct omgeving zijn omgegaan met de aanstaande transfer is naar mijn mening onacceptabel. We wisten natuurlijk dat zo'n transfer onvermijdelijk was aangezien zijn vader iedere zomer weer probeerde om zijn zoon te transfereren en nu zelfs een voorcontract met een andere club tekende achter de rug van de club om. Het verlies van Neymar was dus onvermijdelijk. Hij maakte deel uit van een waanzinnige voorhoede, groeide uit tot absolute wereldster bij de club, is marketingtechnisch een enorm waardevolle asset en had het in zich om Messi op den duur op te volgen als boegbeeld van de club. Blijkbaar ging dat te langzaam voor Neymar en zijn omgeving, dus mag hij nu de grote man spelen in Parijs.

Maar nu het volgende. Als je me had voorgelegd dat er een keuze was tussen het aanblijven van Neymar en het feit dat hij vervangen zou worden door Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho, dan weet ik niet wat ik had gekozen. Denk dat ik voor de laatste optie was gegaan. Zo indrukwekkend was Neymar namelijk ook weer niet in zijn laatste seizoen en zo onvervangbaar was hij nou ook weer niet. Had me meer zorgen gemaakt als Busquets, Iniesta of Messi in deze situatie zou zitten.

Uiteindelijk heeft het vertrek van Neymar goed uitgepakt. Jordi Alba en Andrés Iniesta krijgen weer de vrijheid die ze nodig hebben om te tonen dat ze van absolute wereldklasse zijn, terwijl ze door de aanwezigheid van Neymar eigenlijk veroordeeld waren tot voornamelijk defensief werk. Het vertrek van Neymar heeft er eigenlijk voor gezorgd dat Barcelona weer de speelstijl centraal kan stellen (ondanks dat ik nog altijd sceptisch ben over de 4-4-2 die Valverde gebruikt) in plaats van individueel talent. Denk dat wanneer Ousmane Dembélé en Philippe Coutinho op niveau functioneren iedere topclub in Europa met knikkende knieën (weer) naar Camp Nou komt. Barcelona speelt beter onder Valverde, zonder Neymar en zonder Luis Enrique. Hoewel ik denk dat het vertrek van de laatstgenoemde meer invloed heeft gehad dan die van Neymar, denk ik dat Barcelona beter af is dan vorig seizoen. De balans in het elftal lijkt weer terug te zijn. Maar we zullen pas in het komende halfjaar zien hoeveel toegevoegde waarde de vervangers van Neymar hebben en dus wacht ik met een definitieve conclusie aan het eind van het seizoen. De voortekenen zijn goed, dat durf ik wel te stellen.

Tot slot vind ik het prachtig om te zien dat Neymar nog altijd wordt geaccepteerd als goede vriend van de spelersgroep. Lionel Messi nodigde hem al uit voor een feestje met de complete selectie, Neymar schitterde al in een persoonlijk interview met Gerard Piqué en nu spreekt ook Ivan Rakitic prachtige woorden over de Braziliaan. Het tekent wel de kracht van de kleedkamer van Barcelona, dat lijkt meer een 'familie' te zijn dan een groep collega's.

13 januari 2018 om 23:42

Familie is Barça altijs geweest. Ben het volledig met je eens over et feit dat dat ze vriensen zijn. Maar je merkte laatste seizoen toch dat neymar steefs meer voor zich zelf ging voetballen. Alba die hele veld op kwam rennen en die gewoon werd over geslagen. Iniesta die vrij stond maar niet word bediend. Denk dat zulke dingen een team als barca ( dat vanuit balbezig en paasing speelt) behoorlijk kan irriteren. Vooral als je dan elke keer bal verlies hebt

14 januari 2018 om 05:08

Dat Neymar voor zichzelf begon te voetballen kan ook een resultaat zijn van het niet functionerende middenveld. Als je weet dat je de één na beste speler bent in het team en het team heeft moeite met kansen creeeren dan ga je het zelf proberen.

Ik vind het te kort door de bocht om te stellen dat het team door het vertrek van Neymar beter is geworden. Denk dat Neymar onder Valverde een geschikte rol in een nieuw systeem had gekregen.

14 januari 2018 om 01:13

Jullie hebben inderdaad altijd "mes que une club" gehad en daarom is Barcelona de beste club van de afgelopen jaren geweest. Er is eenheid en het is zoals jullie zeggen een soort familie. Maar toch hoop ik dat na dit seizoen Barcelona en Real Madrid wat minder Europese Prijzen gaan pakken. Tijd voor iets nieuws!

Nope ik mis neymar niet. Heb me zo geïrriteerd aan laatstw seizoen aan hem. Speelde echt alleen voor zich zelf. Ben blij hoe het team er uir ziet nu. Couthino er lekker bij hoop dat hij niet due maniertjes heeft als neymar wat ik niet verwacht. Resultaten zijn goed. Hoop dat we wat meer gaan knallen in cl. Dit belooft goed seizoen te worden en heb gwen een moment gehad dat ik dacht pff neymar ik mis je..

Alba is trouwens dit seizoen geweldif en dat komt door sat neymar weg is. Je zag vaak dat alba en neymar ruzie hadsen op het veld.

Alba is trouwens dit seizoen geweldif en dat komt door sat neymar weg is. Je zag vaak dat alba en neymar ruzie hadsen op het veld.

Mijn gevoel zegt dat nu, hoe erg dit ook is. De afbrokkeling van de clubs die niet mee gaan met de tijd aangebroken is. De tijden zijn anders, worden Engeland, China en clubs zoals PSG of RB-Leipzig de top?? En clubs als Arsenal, Bayern, Real Madrid en Barça de Sjaak l, ik denk van wel. Spelers kiezen nu de dag voor feld

14 januari 2018 om 00:34

In China is een wet aangenomen waarbij clubs heel veel belasting moeten betalen als ze miljoenen voor een speler neerleggen. Dus de gekte vanuit China zal wel meevallen. RB Leipzig is een ploeg die vooral jonge spelers aantrekt en zelf opleid. Niet echt een kapitaal krachtige club zoals Psg. Op dit moment zijn het vooral Psg, Man City, Man United en Barcelona zelf die vele miljoenen betalen voor een speler. Je redenatie klopt dus niet helemaal.

14 januari 2018 om 03:20

Dude Barca staat twee keer in de top 5 wat betreft duurste transfers allertijden...

Hij wordt niet echt gemist vind ik..vond hem zowiezo al een jankertje altijd.we zijn beter zonder hem af nu met dembele coutinho mina

Ik vind het goed dat ze Neymar verkocht hebben. Met die 222 miljoen hebben ze die 120 miljoen voor Coutinho en 105 miljoen voor Dembele in eerste instantie kunnen betalen. Nu alleen de extra bonussen moeten ze nog uit eigen zak opleggen en dat kan oplopen tot maximaal 80 miljoen voor beide spelers. Dus als je het nu, achteraf bekijkt hebben ze goed gereageerd op de transfer van Neymar, iedereen wist dat alle prijzen omhoog gingen gaan. Als je dan een verspreide bonus nog moet betalen van 80 miljoen voor Coutinho en Dembele samen bovenop de transferprijs van Neymar vind ik dit eigenlijk juist onderhandeld. Daarnaast lijkt die 40 miljoen voor Paulinho iedere week meer en meer een acceptabel bedrag te zijn geweest. 120 miljoen opleggen en 3 goede spelers gehaald waarvan 2 jonge spelers. Voor 2018 hoop ik op een defensieve verjonging en met name om Mascherano en Vermaelen te vervangen. Voor het overige denk ik dat er geen dure spelers voor het middenveld of aanval gehaald moeten worden. Alleen een paar onnodige spelers verkopen waaronder Turan Deulofeu en misschien ook Andre Gomes en Rafinha bij voldoende interesse.

Tot aan medio 2020 zou er geen sprake mogen zijn om Neymar terug te halen want hoe dan ook blijft Messi dan nog steeds de leider. Daarna bezien we nog wel... Messi is dan toch al 33 geworden en misschien moet het nieuwe bestuur in 2021 bekijken om Neymar terug te halen voor een aanvaardbare prijs, desnoods al Neymar niet meer bijtekent moet Barcelona dan eventueel maar wachten tot '22 dan is hij transfervrij en met een tekenbonus in januari '22 van 85 miljoen of 135 miljoen in de zomer van '22 moeten ze hem volgens mij wel terug kunnen halen verder dan dat zou ik eigenlijk ook niet meer willen gaan dan aangezien hij dan ook nog maar 4 of 5 jaar in topvorm kan verkeren...

Een terugkomst van Neymar? Laten we dan zeggen voor 2021/2022 misschien en voor minder dan 200 miljoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4864 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1274 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0
Laatste voetbalnieuws

Neymar spreekt WK-finalisten toe: ‘Jullie zijn al kampioenen’

Frankrijk en Kroatië strijden zondag in Moskou om de wereldtitel en in aanloop naar de finale heeft Neymar op Instagram zijn Franse ploeggenoot Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain en zijn voormalige...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 15 juli
Jeffrey Bruma blijft VfL Wolfsburg deze zomer trouw. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren