Ten Hag: ‘Hij past prima bij Ajax, het is een vechter en een strijder’

Zaterdag, 13 januari 2018 om

Ajax sloot het trainingskamp in Portugal zaterdag af met twee oefenwedstrijden. Het beoogde basisteam won met 5-1 van het Deense Lyngby en de reserves kwamen daarna niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen MSV Duisburg uit de 2. Bundesliga. Ajax-aankoop Nicolás Tagliafico maakte tegen Lyngby zijn officieuze debuut en maakte een goede indruk op trainer Erik ten Hag.

"Ik heb veel dingen teruggezien waar we de afgelopen week op getraind hebben. In beide wedstrijden, maar met name in de eerste”, laat Ten Hag weten in gesprek met Ajax TV. Tagliafico startte vanuit de basis tegen Lyngby en deed het naar behoren. "Hij bevestigt wat wij de hele week al hebben gezien en wat onze scouting ook heeft gezien. Hij past prima bij Ajax. Het is een vechter en een strijder, hij maakt goede positiekeuzes en hij jaagt de boel aan. Hij gaat voorop in de strijd, prima.”

Maximilan Wöber speelde tegen Duisburg en viel geblesseerd uit. Zijn blessure lijkt niet ernstig en Ten Hag verwacht dat de Oostenrijkse verdediger er zondag 21 januari gewoon bij is tegen Feyenoord. "Ik wilde geen enkel risico nemen. Ik zag dat hij uitgleed en heb hem uit voorzorg gewisseld. We richten ons op Feyenoord en willen zoveel mogelijk jongens fit hebben”, aldus Ten Hag, die zeer tevreden is over de inbreng van de jeugdspelers die mee mochten op trainingskamp. "Over het algemeen gezien hebben ze het heel erg goed gedaan. Ajax heeft een uitstekende jeugdopleiding. Zo'n trainingskamp is ook om ze te leren kennen en zodat ze zich kunnen laten zien.”


Poll

Nicolás Tagliafico moet een basisplaats krijgen tegen Feyenoord


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Ten Hag communiceert veel in de eerste dagen en wat hij zegt lijkt logisch en duidelijk. Heb er wel vertrouwen in, hoewel ik het vervelend vind voor Keizer dat het zo gelopen is.

Tagliafico deed het inderdaad wel prima vandaag. Soms nog wat onwennig, maar dat is niet raar aangezien dit pas z'n eerste wedstrijd was voor Ajax en ik denk wel dat Tagliafico zeker nog van waarde zal zijn voor Ajax.

Gelukkig is Wöber niet geblesseerd geraakt en vandaag zat hij niet bij de beoogde basiself van ten Hag, maar desondanks hoop ik toch dat Wöber in de wedstrijd tegen Feyenoord in de basis staat en ja, Frenkie de Jong doet het niet verkeerd naast de Ligt, maar ik heb liever de Ligt en Wöber centraal in de verdediging.

Wöber had wat tijd nodig om zich aan te passen bij Ajax, zowel binnen als buiten het veld en dat gaf hij een tijdje terug ook in een interview aan. Hij woont voor het eerst helemaal alleen en op zichzelf (als 19-jarige), had gewoon tijd nodig om te wennen en veroverde pas ergens in oktober (volgens mij in de wedstrijd tegen Heerenveen) een basisplaats bij Ajax en sindsdien maakt hij gewoon een uitstekende indruk en daarom zie ik liever Wöber centraal naast de Ligt (en Frenkie op het middenveld) en tegen Feyenoord hoop ik op deze opstelling (zie opstelling).

Onana
Veltman
de Ligt
Wöber
Tagliafico
vd.Beek
Schöne
Ziyech
Neres
Huntelaar
Kluivert
13 januari 2018 om 22:38

Dus je wilt de beste speler van Ajax (frenkie) op de bank zetten? Waarom?

13 januari 2018 om 22:52

Wimpie, volgens mij heb je het stukje niet goed gelezen.😊 Volgens mij wilt hij Frenkie op het middenveld, waar ik het eens mee ben! Wober verdiend centraal te spelen, erg blij met zijn aankoop. 🙌🏾

13 januari 2018 om 22:53

Frenkie de beste speler van Ajax? Echt niet.

Ik zou ook de opstelling die Rochester aangeeft gebruiken. Dat lijkt mij de beste opstelling nu. Het enige wat ik misschien zou doen is Donny op 6 zetten ipv Schone. Ik denk dat Schone aanvallend veel toe kan voegen, met zijn afstandsschoten maar ook omdat hij goed kan combineren. Maar ik begrijp het als Schone wel op 6 blijft spelen.

Frenkie zou ik laten invallen. Als het nodig is als CV, zodat je eigenlijk in een 3-4-3 gaat spelen. Dat werkte tegen Roda bijvoorbeeld heel goed. Anders zou ik hem laten invallen voor Schone, Donny of wanneer hij rust nodig heeft Ziyech. Dan heb je een vermoeide tegenstander en komt een fitte Frenkie binnen de lijnen. Hij is voor fitte spelers al moeilijk tegen te houden, laat staan voor vermoeide.

Ten Hag is een trainer die tactisch sterk is, dus hij zal per wedstrijd kijken naar wat nodig is. Dit zal soms betekenen dat Frenkie start, soms niet. Hij zal in ieder geval voldoende minuten gaan maken, daar ben ik van overtuigd.

Volgend seizoen moet Frenkie er staan. Dan moet hij basisspeler zijn. Dat kan ook, omdat Ziyech vertrekt. Daar ben ik eigenlijk 100% zeker van. Natuurlijk verlies je dan een hoop creativiteit, die moet qua passing worden opgevangen door Schone of een aankoop. De dribbels die Ziyech ook wel eens heeft worden opgevangen door Frenkie, die natuurlijk ook zijn eigen handtekening heeft en daarmee zijn stempel zal gaan drukken op het spel van Ajax. Donny zou ik, zoals gezegd, op 6 zetten. Eventueel kan dit dynamisch worden, omdat alle 3 de middenvelders op 6 kunnen spelen. Zo maak je het voor de tegenstander ook wat moeilijker, indien je dit goed uitvoert.

13 januari 2018 om 22:59

Als je zijn opstelling bekijkt, zie je er geen Frenkie tussen staan Vandaar mijn vraag!

13 januari 2018 om 23:28

Op die fiets.. 😊🙄

Het valt mij op dat Ten Hag gewoon lekker zegt wat hij denkt. Niet iemand die politiek correct probeert te doen, maar lekker uitgesproken. Wat dat betreft past hij wel bij Ajax.

Het ziet er goed uit alleen ben ik niet te spreken over Siem de Jong.ik heb echt niet begrepen waarom hij is teruggehaald.

Bij een balbezit van de tegenstander ontwijkt hij zo veel mogelijk om niet mee te doen met druk zetten, maar alleen aanwijzingen geven en dat erger ik me erg aan!

13 januari 2018 om 23:22

Ervaring, scorend vermogen, staat vaak op de juiste plek... reden genoeg toch?

Hij heeft niet alleen ervaring in het buitenland, maar ook bij Ajax zelf, wat toch handig is in de begeleiding van jonge spelers. Het lijkt me echt niet dat hij bewust niet meeverdedigt, daar komt niemand mee weg.

13 januari 2018 om 23:42

Hij scoort nooit meer dan 13 doelpunten in de Eredivisie. Hij wist 6 keer te scoren in 47 Europese wedstrijden.

Klaassen heeft hem prima vervangen. Donny vd Beek doet het beter en is ook meer in teamverband.

Begeleiding? De meeste spelers van Ajax (ook jonge) hebben finale (vorig jaar) ervaren hoe het was en die ervaring heeft Siem niet.

Er zijn genoeg betere spelers die op zijn positie kan vervangen en ook op het juiste positie staan en ook als team beter presteren.

14 januari 2018 om 00:00

Moet hij er per se meer maken dan 13 dan? Is dat de magische grens? Maar goed dat Schone er 2x 14 wist te maken in een seizoen, anders was dat ook al zo'n niet scorende middenvelder geweest.

Siem heeft 1x per 81,5 minuut gescoord. Schone scoort elke 182 minuten, Donny elke 235,25 minuten.

Klaassen heeft hem inderdaad goed vervangen, maar dat wil niet zeggen dat Siem slecht was, dus wat voor een argument dat is... geen idee.

De meeste jonge spelers van Ajax hebben geen finale gespeeld. Of deden alle jeugdspelers mee? Nee, inderdaad. Je vergeet Jong Ajax, Ajax O19, Ajax 017, en zo verder. Hij kan spelers uit die elftallen echt wel dingen leren. Beetje verder kijken dan je neus lang is, kom op zeg. Tuurlijk heeft hij Donny ook wel wat te bieden, ookal heeft Donny wel een EL finale gespeeld en Siem niet. En ik bedoelde met begeleiding vooral de jonge spelers die het eerste nog moeten halen.

Er zijn niet zo heel veel spelers die de kwaliteit hebben om vaak op de juiste plek te staan. Als je die spelers al gevonden hebt, zijn er nog een groot aantal die niet haalbaar zijn. Ik zeg niet dat Siem de beste optie was, overigens.

Maar ik zie nog geen tegenargumenten van jouw kant waarom Siem niet gehaald moest worden. Behalve dan dat hij volgens jou bewust niet meeverdedigt.

Hopelijk is Tagliafico zo'n speler die de rest ook aansteekt met zijn strijd mentaliteit, zeker in potjes waarin Ajax minder scherp start. Dat is nog wel eens een manco van deze ploeg. Soms helpt het dan als er iemand in staat die de boel opjaagt. Als ik het zo hoor, lijkt Tagliafico dat wel in zich te hebben.

Beetje matig van Ten Hag dat hij maar twee synoniemen voor dit woord kent, of doe het niet of dreun er 10 op.

Wie heeft in godsnaam de term 'strijder' in de voetballerij geintroduceerd? Als ik iets een misplaatste term vindt dan is het wel strijder. Het zijn spelers met een bal, geen spelers van een echte strijd op leven en echte dood.

Tot zover deze verder onbelangrijke mededeling. Game on.

14 januari 2018 om 00:04

Kan wel merken dat je wat ouder bent. Zo beetje de jongere generatie gebruikt het woord strijder de hele dag hoor

14 januari 2018 om 01:01

Messcherpe analyse, niks mis mee!

Het klopt als een bus. Heb het behoorlijk lang volgehouden maar op een dag merk je gewoon dat je geen zin meer hebt om de jongmensen te volgen en je onvermijdelijke ouderdom vooruit te schuiven. En als je dan na een tijdje ineens woorden in een volledig nieuwe context of zelfs hele nieuwe woorden voorbij hoort komen dan weet je dat het definitief is.

En weet je, ook al is dit natuurlijk het ultieme ouwe-lullen cliché: het is goed zo. Dus knoop dat maar vast in je opdrogende oren: ook al klinkt een leven boven de veertig hetzelfde in je oren als 'een andere dimensie'of 'intermoleculaire ruimte', vroeg of laat in de veertig besef je dat het goed is zoals het is en begint je tweede leven.

14 januari 2018 om 01:30

Voor jou is het een keuze. als trainer zijnde heb je weinig keus aangezien je na je 40e nog steeds minstens 20/30 jaar lang met de jongere generatie te maken hebt. Dan kun je hun taal maar beter blijven volgen.

14 januari 2018 om 02:37

Dappere strijders fier en koen.....dat klinkt niet echt nieuw.....Em als je wilt weten waar dit vandaan komt.....moet je eens luisteren wat ze draaien als de spelers opkomen on de Arena......

Eindelijk hebben we weer eens een lekkere felle linksback. Ik denk dat hij de missing link was. Een mooie overwinning tegen Lyngby.

De wedstrijd van het 2e was tenenkrommend. Younes, Johnsen, Siem, Casierra, Eiting, Zeefuik, Orejuela die er niets van bakten. Het was dat Lang, Sierhuis, Ekkelenkamp in de 2e helft nog iets van kleur gaven aan Ajax.

Hopelijk valt de blessure van Wöber mee, want ik wil graag met hem starten volgende week zondag.

Onana
Veltman
De Ligt
Wöber
Tagliafico
F. de Jong
Van de Beek
Ziyech
Neres
Huntelaar
Kluivert

Bijna de Messi van de verdediging. Zijn positionering, technisch vernuft, en speelwijze zijn ongekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

19 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag lovend over PSV’er: ‘Hij is heel direct naar de goal’

Na de uitstekende start van het Champions League-avontuur tegen AEK Athene wacht voor Ajax komende zondag de uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Het is voor de Amsterdammers een kans om de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Barcelona sprak na het Champions League-duel met PSV met Iñaki Ibánez, de zaakwaarnemer van Ernesto Valverde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren