Ongelukkige eigen goal wordt Ajax niet fataal tegen Duitse tweedeklasser

Zaterdag, 13 januari 2018 om

Ajax is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om ook het tweede duel onder leiding van Erik ten Hag te winnen. Een B-team van de Amsterdammers speelde in het Portugese Albufeira met 1-1 gelijk tegen MSV Duisburg, normaal gesproken actief in de 2. Bundesliga. Beide treffers van de middag waren van Amsterdamse makelij: Deyovaisio Zeefuik passeerde Kostas Lamprou met een ongelukkige eigen goal en Kaj Sierhuis trok de stand in het laatste kwartier weer gelijk.

Ten Hag deed tegen Duisburg beroep op een aantal spelers die eerder op de middag niet in actie waren gekomen en ruimde basisplaatsten in voor onder meer Lamprou, (de later geblesseerd uitgevallen) Maximilian Wöber, Siem de Jong, Amin Younes en Zeefuik. Laatstgenoemde groeide na ruim twintig minuten spelen uit tot de schlemiel toen hij een bal probeerde weg te werken, half mis trapte en het leer vervolgens langs een kansloze Lamprou zag stuiteren.

Het B-team van AFC Ajax maakt tot nu toe geen al te beste indruk tegen MSV Duisburg en staat door deze mispeer van Deyovaisio Zeefuik op achterstand... ??

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 13 januari 2018

De Griek greep even later wel goed in bij een Duitse poging, waardoor Ajax voor rust niet nog verder achter de feiten aanliep en kwam in de tweede helft ook een aantal keer goed voor de dag. De doelman veroorzaakte met nog een kwartier te gaan weliswaar zelf een strafschop, maar slaagde er ook in om de elfmetertrap te keren. Deze redding van Lamprou stelde Ajax in staat om vlak daarna gelijk te komen: Noa Lang gaf de bal na een snelle uitbraak voor en invaller Sierhuis kon binnen tikken.


Poll

Vind jij dat Ajax meer verdiende?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door spandoek)

Als de toekomst van Ajax hiervan afhankelijk is hou ik mijn hart vast. Op een enkeling na is het niet veel soeps. Vooral de mannen die de kar moeten trekken laten het zwaar afweten. Alleen Lamprou lijkt te doen wat hij moet doen. Younes, De Jong en Orejuela zsm slijten. Hebben geen meerwaarde. Verder heeft men kritiek dat Ajax veel koopt maar vanuit de jeugd is er te weinig kwaliteit.

13 januari 2018 om 18:08

Ik vond voornamelijk Eiting extreem tegenvallen. Ik las altijd veel verhalen over hem dat hij ook Ajax 1 wel ging halen, maar wat een nietsnut is dat zeg. Heeft 0,0 bijzonders. Daarnaast volledig gelijk over De Jong etc.

13 januari 2018 om 18:30

Inderdaad. Eiting is Siem -2.0. Er zit helemaal niks in. Laat Ajax nu Labyad maar halen. Dat is nu wel te verklaren.

13 januari 2018 om 18:49

Niet perse. Labyad is aanvallend, Eiting is een soort CVM-CM speler.

13 januari 2018 om 18:08

Dit lijkt mij niet de toekomst van Ajax, maar grotendeels de breedte van de selectie op dit moment. Weinig aan de hand dus.

13 januari 2018 om 18:41

Er stond een team wat nog nooit in deze samenstelling heeft gespeeld. Daarbij was het ook een oefenwedstrijd. Er zijn zoveel factoren die de wedstrijd maakte zoals deze is gespeeld. Dat is gewoon lastig spelen. Je kan wellicht enkele conclusies trekken, maar om hier al enkele spelers definitief af te schrijven is totale waanzin. Ten Hag zal een hoop in de gaten houden bij Jong Ajax. Zijn basis zal echt al wel vaststaan en daar zal hij op voortborduren. Geef het allemaal een kans. Wat goed is komt echt wel bovendrijven.

13 januari 2018 om 19:28

Dat ze nog nooit samen hebben gespeeld is natuurlijk onzin want een groot deel heeft dat wel. Passes over 5 meter kwamen niet aan, weinig tactisch inzicht en standaard de bal van de voet laten springen heeft met kwaliteit te maken. Dat is juist hetgeen het merendeel van deze jongens mist.de complete verdediging op Bakker na faalde, het middenveld was niet veel en de aanval leek ook nergens op. Van wat ik tot nu toe heb gezien heeft Ajax gelijk dat ze zich actief op de transfermarkt begeven.

13 januari 2018 om 20:03

Man wat een overhaaste reactie. Passes bij het Ajax dat 2 uur daarvoor speelde kwamen net zo goed zelden aan. F de Jong, Ziyech, Schone en Huntelaar allemaal slordig. Ook Onana kon beter. Misschien allemaal maar verkopen?

13 januari 2018 om 20:52

Wees eerlijk en geef toe dat de eerste wedstrijd gewoon goed was. Ik zag een prima Ajax. Wel typerend dat Johnsen daar ook niks kon klaarspelen.

13 januari 2018 om 19:28

De toekomst speelt al in Ajax 1 Dus je kul argument met in de jeugd is te weinig kwaliteit slaat nergens op. De Ligt, De Jong, Van Beek, Kluivert, Dolberg, zijn allemaal nog erg jong. Dus toekomst genoeg lijkt mij!

13 januari 2018 om 20:54

De spelers die jij opnoemt spelen niet meer in de jeugd dus kul argument dat zij bij de jeugd horen. Wat erachter aankomt is gewoon middelmatig.

13 januari 2018 om 21:22

Wat een lacher. Eiting is een heel groot talent. Niet voor niets laatst geruchten dat Barcelona in hem een nieuwe Busquets ziet. Hij lijkt ook op hem qua speelmanier. Eiting wordt een goede speler hoor! We hebben qua jonge middenvelders Van de beek en De Jong, geen verdedigende middenvelders allebei. Eiting moet de balans in de toekomst houden. Over Zeefuik heb je echt gelijk. En Siem de Jong is gewoon heel nuttig als invaller.

Ik kijk normaal niet veel van Ajax, maar ik vond het niveau van sommige spelers echt bijzonder laag. Eiting stelde weinig voor deze match, Bakker wist vaak niet eens waar de bal was en maakte veel overtredingen. Siem en Younes wisten niet uit te blinken. Zeefuik is een lachertje. Johnson moet leren voorzetten en Orejuala (Ik typ zijn naam nooit correct) is een slordige speler. Ik denk dat Ten Hag hier wel goede conclusies uit kan trekken wie wel en wie niet kansen verdienen in de Eredivisie.

13 januari 2018 om 18:21

Als je weinig kijkt en je stelt na één wedstrijd dat Ten Hag hier al conclusies uit moet trekken, nodig ik je uit om vaker te kijken.

Ja, het zal slecht zijn geweest, maar om individueel elke speler er op af te rekenen, is te makkelijk. Een beetje trainer of iemand met een mening (jij) kijkt meerdere wedstrijden voordat er bepaalt wordt of een speler in de eredivisie kan spelen of niet. En dan na enkele wedstrijden op het hoogste niveau kan er echt een conclusie worden getrokken.

13 januari 2018 om 18:27

Simpatico

Dat is exact wat de bedoeling van deze wedstrijden is Simpatico, conclusies trekken. Ten Hag heeft beperkte tijd om zijn selectie te bepalen en te zien wie wel en niet meekunnen op het niveau.

Het is helaas hoe voetbal werkt Simpatico. Je kan als Ajax zijnde tevens niet het risico nemen om maar elk spelertje zoals Eiting een kans te gaan geven. Als ze in een oefenwedstrijd niet meer op kunnen brengen dan dit armoedige niveau is er een probleem. Dit zijn juist wedstrijden om de trainer te overtuigen.

13 januari 2018 om 18:33

Hij heeft volledig gelijk Simpatico. Het was bar en boos en ik mag wel stellen dat er bij velen geen verbetering zal komen. Ten Hag zal inderdaad zijn conclusies kunnen trekken hieruit.

13 januari 2018 om 18:34

Heb je zelf wel eens gevoetbald?

Als het niet loopt in een team, dan kan je ook concluderen dat er collectief gefaald wordt. Daardoor moet niet elke speler direct afgeschreven worden.

Al die jongens die jij opnoemt, krijgen echt nog wel kansen bij het eerste. Niet direct, maar die komen wel als andere minder gaan spelen. En daarnaast hebben genoeg jongens al hun waarde bewezen: Siem de Jong en Younes bijvoorbeeld.

13 januari 2018 om 18:51

Ik heb zelf gevoetbald, zeker. Collectief falen is een ding, maar er zelf in meegaan is niet perse nodig. Ze gaan hun kansen wel krijgen, maar ze hebben hoogstwaarschijnlijk voor de komende tijd Ten Hag niet weten te overtuigen.
Ik heb het dan ook niet over De Jong en Younes trouwens.

13 januari 2018 om 18:22

Klopt hoor, Ten Hag had van tevoren al aangekondigd dat hij iedereen een keer wilde zien spelen dus dan krijg je ook de mindere goden te zien. Had het idee dat vooral de jonkies zenuwachtig waren om een goede indruk achter te laten voor de nieuwe trainer, veel van de jongens die vandaag minder waren heb ik veel vaker veel beter zien spelen. Bovendien is het altijd lekkerder om in een team mee te draaien van hoger niveau, daar kun je jezelf ook aan optrekken.

13 januari 2018 om 18:28

Op dit niveau als je kansen wil bij Ajax moet je niet meer zenuwachtig zijn voor een oefenduel tegen Duisburg, daar gaat het mentaal dan al mis. Het is inderdaad makkelijker om je op te trekken aan een team, maar ik denk niet dat Ajax het zich kan veroorloven om spelers die dat nodig zijn in te passen in het team.

13 januari 2018 om 18:51

Haha welnee man. Mentaal iets mis, houd toch op. Kijk de filmpjes even op Youtube van het Ajax-kanaal, dan zie je hoe goed de sfeer is momenteel. Maar als je als Bakker zijnde bijvoorbeeld voor het eerst mee bent met de grote jongens op een trainingskamp, reken maar dat je dan even anders speelt dan normaal. Alleen de echte groten weten dan een foutloze wedstrijd te spelen.

13 januari 2018 om 22:26

Van Bakker snap ik het heel goed hoor. Maar van spelers als Zeefuik, Eiting, Ore, etc verwacht je het niet. Dat de sfeer goed is, is mooi maar dat je zenuwachtig wordt voor een oefenpotje is wel een mentale kwestie.

14 januari 2018 om 12:44

Het zijn ook gewoon mensen hã¨, van een jaar of 18/19, die zich voor het eerst kunnen bewijzen bij een nieuwe trainer. En jij verwacht een elftal robots. Je moet er niet te zwaar aan tillen.

13 januari 2018 om 22:12

Zeefuik had een stomme fout, maar had ook heel veel goede ingrepen, is iemand die nog wat moet leren maar als hij die foutjes eruit haalt dan is het een spectaculaire verdediger, Tete bewandelde dezelfde weg, soms moet je wat geduld hebben.

Siem gaf die geweldige pas op Lang bij de 1-1, maar Siem wordt wel vaker onderschat, al heeft hij wel eens beter gespeeld. Younes vond ik inderdaad slecht, daar verwacht je meer van.

Bakker is pas 17, ik vond hem best comfortabel aan de bal, overtreding maken is niet erg, beter dan je man laten lopen. Johnsen is denk ik beter vanaf links, maar inderdaad heeft ook nog verbeterpuntjes.

Pijnlijk om te kijken. Vooral Siem, Younes en Johnsen werd je gewoon misselijk van als je ze zag spelen. Lamprou maakte meest positieve indruk, dat zegt wel iets. Scheidsrechter was echt drama, elleboogstoot en tackle op de enkel niets, tackles op de bal affluiten en dan die penalty, daar moet haast wel op zijn ingezet. Belachelijke beslissing. Eigen doelpunt was, eum, ja, bijzonder te noemen. Verder speelde Zeefuik best degelijk. Uitvallen van Wober is enige dat interessant kan blijken van deze wedstrijd.

13 januari 2018 om 20:05

Ook wel interessant dat Ten Hag blijft herhalen dat ze op de trainingen heel getergd lijken, maar ze dan haast 0 inzet tonen bij de wedstrijd. Je zou het juist andersom verwachten

Zeefuik moet echt weg, eigen jeugd of niet hij komt veel tekort. Elke wedstrijd die ik van hem zie als hij basis speelt of invalt is matig toch slecht. Ook Orejuela valt tot dusver tegen, als Veltman vertrekt moet er sowieso 1, het liefst 2 backs bij komen. Er zijn genoeg talentvolle, jonge rechtsbacks in Duitsland, Frankrijk, Spanje waar je op zijn minst kan polsen

13 januari 2018 om 22:15

Dat zei men ook over Tete in eerste instantie, paar jaar jaren, is het de grootste fout ever om hem te laten gaan.. Hij wisselt hele slechte momenten af met uitstekende, typisch een jeugdspeler, maar haalt hij de slechte momenten eruit dan is het een uitstekende verdediger, vooral als RB, waar hij vandaag niet stond.

Orejuala moet gewoon eerst een kans krijgen, net als Zeefuik tijd, voordat je van alles koopt.

Pot niet gezien maar dar zeefuik een "ongelukkig" eigen doelpunt maakt verbaasd me niets. Dat is namelijk echt inkunde. De man is allesbehalve een baken van rust

Ik heb de tweede helft niet eens meer gekeken. Nul komma geen niveau. Passes over 5 meter komen niet aan en iedereen deed maar wat. Afschuwelijk.

Dat die Zeefuik überhaupt nog voor Ajax mag spelen is een godswonder.. Drama die gast!

Zo zie je maar dat ze zeefuik niet moeten opstellen ook hier was/is hij zeer matig. En voor de rest waren de jonge garde nog iets te min maar speelde geregeld redelijk voetbal. en hebben we een goede tweede keeper is maar weer bewezen.

Zeefuik toch echt wel een matige speler hoor. In de wedstrijden voor de winterstop vond ik hem al niet best en als hij erin staat (ongeacht welke tegenstander) blijf je toch alles behalve rustig zitten, omdat je gewoon geen zeker gevoel bij hem hebt en ook Orejuala viel tegen.

De afgelopen maanden heb ik hem zien spelen bij Jong Ajax en vandaag dus tegen Duisburg en ik gaf de afgelopen maanden aan dat ik nog wel vertrouwen in hem had, maar bij Jong Ajax is het niet best wat hij laat zien en ook vandaag tegen Duisburg vond ik hem niet echt goed spelen.

Na dit seizoen zal er denk ik sowieso het een en ander in de selectie van Ajax gaan veranderen. In mijn ogen moet Ajax in de aankomende weken en na dit seizoen sowieso proberen om deze spelers te verkopen (met 'n aantal spelers van Jong Ajax erbij):

- Joã«l Veltman, zal denk ik na dit seizoen een stap (willen) maken.
- Daley Sinkgraven, blessuregevoelig en na dit seizoen nog maar 1-jaar contract.
- Amin Younes, uit de basis gespeeld door Kluivert en misschien vertrekt hij al in een van de aankomende weken.
- Vã¡clav Äœernã½, momenteel geblesseerd, maar denk niet dat hij het nog gaat redden bij Ajax.
- Nick Viergever, contract loopt af na dit seizoen.
- Norbert Alblas, contract loopt af na dit seizoen.
- Kostas Lamorou, contract loopt af na dit seizoen.
- Mitchell Dijks, contract loopt af na dit seizoen, komt tekort en vertrekt misschien in een van de aankomende weken nog.
- Deyovaisio Zeefuik, komt gewoon tekort voor Ajax.
- Noussair Mazraoui, komt tekort voor Ajax maar kan voor pakweg Heracles en Zwolle denk ik een uitstekende aanwinst zijn.

Naast deze spelers die ik heb genoemd, sluit ik ook niet uit dat Ziyech en Onana na dit seizoen zullen vertrekken en Huntelaar heeft ook een aflopend contract, maar ik hoop wel dat zijn contract gewoon verlengd wordt, aangezien Huntelaar denk ik echt nog wel van waarde kan en zal zijn voor Ajax en dan hoop ik voor aankomend seizoen op ongeveer zo'n selectie (ervan uitgaande dat de spelers die ik hierboven heb genoemd, zullen vertrekken, op Huntelaar na):

GK: Michel Vorm - Benjamin van Leer - Stan van Bladeren.
RV: Timothy Fosu Mensah - Luis Orejuala.
CV: Matthijs de Ligt - Lisandro Magallã¡n - Maximilian Wã¶ber - Perr Schuurs.
LV: Nicolã¡s Tagliafico - Mitchell Bakker.
CM: Donny van de Beek - Carel Eiting - Lasse Schã¶ne.
AM: Zakaria Labyad - Frenkie de Jong - Siem de Jong - Noa Lang.
RB: David Neres - Nicolas Kã¼hn.
CA: Kasper Dolberg - Klaas Jan Huntelaar - Mateo Cassierra.
LB: Justin Kluivert - Hassane Bandã© - Dennis Johnson.

Vorm kan denk ik een uitstekende opvolger voor Onana zijn. Het is jammer dat hij destijds ervoor koos om de basis van Swansea te verruilen voor de bank van Tottenham, maar financieel gezien wilde hij graag de stap maken en dat begrijp ik ook wel en daardoor voorzie ik ook wel mogelijkheden voor Ajax, ook omdat het contract van Vorm in juni 2018 afloopt en hij over een paar maanden dus transfervrij is.

Fosu Mensah zie ik ook graag terugkeren. Komt natuurlijk uit de jeugd van Ajax en bij Crystal Palace zweeft hij een beetje tussen bank en basis, terwijl hij bij United niet op heel veel speelminuten hoeft te rekenen en ik weet dat hij waarschijnlijk nog wel een aantal goede opties in het buitenland kan krijgen, maar ik hoop desondanks dat Ajax in de zomer probeert om hem terug te halen.

Voor de rest wordt die Kã¼hn binnenkort (volgens mij zondag of maandag) en zal hij aansluiten bij Jong Ajax. Hij kan op alle posities voorin uit de voeten en is linksbenig, maar met Kluivert heb je aan de linkerkant ook een rechtsbenige speler staan en vandaar dat ik denk dat Kã¼hn dan vanaf rechts zal spelen en ik hoop dat Kã¼hn zich dan bij Jong Ajax goed ontwikkeld, zodat hij kan fungeren als stand-in van Neres, aangezien Ajax voor Neres momenteel niet echt een vervanger heeft.

Voor aankomend seizoen hoop ik dan op deze opstelling bij Ajax en nogmaals: dit is dus voor aankomend seizoen (zie opstelling).

Edit:

Ziyech in de opstelling moet natuurlijk Labyad zijn.

Vorm
Fosu Mensah
de Ligt
Wöber
Tagliafico
F.de Jong
vd.Beek
Ziyech
Neres
Dolberg
Kluivert
13 januari 2018 om 20:11

Vorm? Die man wordt 35 en speelt werkelijk nooit

13 januari 2018 om 21:06

Fosu mensah is gewoon basisspeler bij Palace hoor. Heeft ruim 1000 minuten gemaakt, paar kleine blessures gehad. Die komt echt niet terug

Eiting heel slecht t.o.v. zijn normale spel. Zeefuik mag natuurlijk nooit meer bij het eerste spelen. En dat nier door zijn eigen goal. Is veel te wild.

Zeefuik doet in die momenten dat ie mee mag doen een gooi naar de titel slechtste Ajacied aller tijden. Profvoetbal onwaardig die jongen. Waarom mag die uberhaubt nog meedoen? Ik zou direct zijn contract ontbinden. Daar ga je toch nooit een cent aan verdienen en bij zowel jong Ajax als het eerste loopt ie in de weg.

13 januari 2018 om 20:22

Ebecilio vergeten?

13 januari 2018 om 20:56

En Gabrich. De ultieme miskoop.

13 januari 2018 om 21:52

Ebecilio heeft nog weleens in zijn eentje een wedstrijd in het voordeel van Ajax beslist met een hattrick. Dus ondanks dat het geen geweldenaar was, komt ie voor mij niet in aanmerking voor die titel.

Grabrich was een miskoop van een videoband. Zeefuik hebben ze gewoon al 11 jaar in de jeugd rondlopen waar ze zien dat ie er niks van kan..

13 januari 2018 om 22:16

Vind het allemaal weer wat overdreven, hij maakt een domme fout, maar ook veel uitstekende ingrepen en speelde vandaag niet op zijn beste positie (rb). Ik denk dat het een groot talent is, met veel felheid en een uitstekende tackle net als Tete, jeugdspelers zijn nou eenmaal grillig.

Enige persoon in het elftal die mee zou kunnen in het eerste is Younes, De Jong en de keeper. Vond de rest maar matig. Vooral de linksback leek op een soort Dijks 2.0.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

19 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag lovend over PSV’er: ‘Hij is heel direct naar de goal’

Na de uitstekende start van het Champions League-avontuur tegen AEK Athene wacht voor Ajax komende zondag de uitwedstrijd tegen PSV in Eindhoven. Het is voor de Amsterdammers een kans om de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Barcelona sprak na het Champions League-duel met PSV met Iñaki Ibánez, de zaakwaarnemer van Ernesto Valverde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren