Van der Sar gaat ‘naar zichzelf kijken’ als Ten Hag faalt bij Ajax

Zaterdag, 13 januari 2018 om

Als de samenwerking tussen Ajax en Erik ten Hag mislukt, stapt algemeen directeur Edwin van der Sar op. Volgens De Telegraaf heeft de oud-doelman dat zaterdagmiddag aan de krant bevestigd. Van der Sar stond diverse media te woord vanuit Portugal, waar Ajax op trainingskamp is. "We hebben nu drie trainers gehad in één jaar. Dan moet je ook naar jezelf kijken."

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Edwin van der Sar nog de juiste algemeen directeur voor Ajax?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Misleidende titel, ik dacht dat hij dan vanplan was om voor Ajax te gaan staan. Overigens ook niet echt vertrouwen in ten Hage uitspreken zo als je het nu al hebt over "mocht hij falen"

13 januari 2018 om 17:43

Nee hoor, ik begreep het meteen. Zie niet in hoe je dit veel anders kan oppakken.

Niet na een half jaar al kijken. Geef iedereen gewoon tijd en houd zoveel mogelijk binnen de boot, kijk dan eens na 2 jaar. De rest van de top heeft al meerdere seizoenen dezelfde coach met dalen en pieken. Niet te snel geemotioneerd handelen dus.

13 januari 2018 om 18:03

Hij zegt ook dat hij het niet van de titel af zal laten hangen, maar van de progressie van de spelers en het spel. Wat mij betreft wordt dat inderdaad na een langere periode dan zes maanden gedaan.

Ach ja, loze kreten weer. Die man praat veel, maar zegt niks. Geeft nergens een echt antwoord op en hier opnieuw niet. Naar jezelf kijken is geen statement, dat is het zoals hij altijd doet: alles in het midden houden.

13 januari 2018 om 19:01

Ik had eerlijk gezegd in dit stadium nog helemaal geen statements van Van der Sar verwacht. Dat ie er al iets over zegt, is eigenlijk al meer dan je zou mogen verwachten. Het is sowieso een item van.... Als, dan.... dus een beetje koffiedik kijken, het lijkt mij logisch dat Van der Sar geen concrete uitspraken doet, hij heeft eigenlijk al te veel gezegd.

13 januari 2018 om 19:29

Dan had hij niet voor de camera moeten komen als je dit soort vragen wil ontwijken. De beste man zegt nooit, maar dan ook echt nooit wat nuttigs. Allemaal heel erg knullig dat dit de AD van Ajax is, hij lijkt nog steeds de niet zekere stagiaire van toen.

13 januari 2018 om 23:17

Stel...gewoon even een moment de tijd nemen...jij bent algemeen directeur van een beursgenoteerd bedrijf dat in tegenstelling tot andere beursgenoteerde bedrijven voortdurend in de spotlights staat. Elke uitspraak of zelfs maar een verkeerd woord kan, naast een overtreding van bepaalde regels waaraan beursgenoteerde bedrijven zich moeten houden, directe gevolgen hebben voor het aandeel en dus financiele status van het bedrijf. Bovendien ben je geen ervaren en gehaaide bestuurder en helaas ook geen begenadigd spreker.

Wat zou dan jouw plan van aanpak zijn om de zeurende en zuigende persmuskieten,die er hun hand niet voor omdraaien om een spectaculaire twist aan jouw woorden te geven, te woord te staan?

vdsar, heel toevallig in het echie AD van een beursgenoteerd bedrijf in de spotlights, laat hier in dit interview doorschemeren niet bang te zijn om in de spiegel te kijken mocht de tijd daar zijn. Je kunt er zelf vast wel een bloedzuiger van journalist bij visualiseren die vdsar er nog maar eens aan herinnerde hoeveel trainers Ajax heeft versleten en hem op voorhand al ter verantwoording probeerde te roepen. Met dit antwoord (ongetwijfeld ook nog in zeer beknopte vorm) waarin hij niets anders zegt dan zijn verantwoordelijkhedi te kennen als resultaat.

Ik ben benieuwd of je vanuit deze invalshoek dezelfde reacties zou hebben geschreven. En of die 14 likers dan nog het duimpje hadden aangeklikt.

13 januari 2018 om 22:27

Ik vind het anders best een gewaagde uitspraak. Daarbij komt dat ten hag niet eens zo'n zekere beslissing is. Je haalt wel een dominante persoon binnen. Overigens vind ik niet dat hij dan zou moeten opstappen. Daar wordt Ajax niet beter van.

13 januari 2018 om 23:11

'Een gewaagde uitspraak'. Nee totaal niet. Dit zijn diplomatieke, mediagetrainde uitspraken. Hij weet dat hij de laatste jaren aardig wat steken heeft laten vallen. Naar zichzelf kijken betekent niks, hij gaat nooit opstappen met zo'n salaris en macht. Een gewaagde uitspraak was iets waarmee hij zijn positie echt direct mee open zet. Maar dit is geen uitspraak, gewoon een iets nietszeggend.

13 januari 2018 om 22:27

Ik vind het anders best een gewaagde uitspraak. Daarbij komt dat ten hag niet eens zo'n zekere beslissing is. Je haalt wel een dominante persoon binnen. Overigens vind ik niet dat hij dan zou moeten opstappen. Daar wordt Ajax niet beter van.

De lijn-Cruijff is, in mijn ogen, wel definitief doorbroken met het neerzetten van ten Hag in het Technisch Hart. Het was de bedoeling van Cruijff dat daar de cultuurbewakers van Ajax in zouden zitten. Ten Hag heeft daar niks in te zoeken, als men de lijn van Cruijff had willen blijven volgen. Voor alle keuzes is wat te zeggen, maar ga dan niet slap lullen dat je nog steeds de lijn-Cruijff volgt.

13 januari 2018 om 17:52

Waar staat dat Ten Hag in het technisch hart zit (want die hoort daar inderdaad niet, trouwens net zo min als Bergkamp daar hoorde als assistent zonder functie in het TH, 'verbindingsman' is niets dan een lege huls).

13 januari 2018 om 18:12

In het artikel in de telegraaf waarop dit artikel van vz gebaseerd is. “Erik ten Hag treedt toe tot het technisch hart, dat een adviesorgaan is en verder bestaat uit Saïd Ouaali (verantwoordelijk voor de Ajax-opleiding) en Marc Overmars (voor de lange termijn en aankopen.”

13 januari 2018 om 18:52

Dan is toch juist helemaal niet van de lijn Cruijff afgeweken. Nog steeds een TH waar in overleg beslissingen worden genomen over het aantrekken van spelers. En dan zijn twee van die drie toch echt geen passanten. Jeugdopleiding is nog steeds vertegenwoordigd. Vind dit verre van een afwijking. Vind juist goed dat de trainer betrokken wordt bij de beslissing, kan je hem er ook gewoon op afrekenen als spelers aangetrokken worden en vervolgens niet gebruikt.

13 januari 2018 om 19:09

Het Technisch Hart zoals door Cruijff bedacht en ingesteld was bedoeld om bezet te worden door mensen met Ajax-DNA. Dat is Ten Hag absoluut niet.

13 januari 2018 om 20:05

Bosz is ook geen ajacied in harten nieren maar kon ajax wel cruyffiaans laten voetballen, het gaat om de persoon die dat in zich heeft en dan maakt het niet uit waar die vandaan komt.

13 januari 2018 om 20:24

Ok, ik zie dat er meerdere mensen denken dat het geen kwaad kan dat ten Hag in het TH zit (Bosz zat er overigens niet in). Ik ben een andere mening toegedaan, maar ik laat me graag positief verrassen. En ik hoop dat ten Hag Ajax ook “Cruijffiaans” gaat laten voetballen. Als dat zo is, heb ik niks gezegd.😄

13 januari 2018 om 18:04

Ten Hag gaat af en toe bij zitten. Hij wordt geen onderdeel van het TH.

13 januari 2018 om 18:12

In de telegraaf staat letterlijk dat hij onderdeel is geworden van het TH.

13 januari 2018 om 18:20

Tja, eigenlijk niet meer dan normaal dat een trainer mag meepraten over bepaalde spelers. Anders haal je spelers waar de trainer totaal niet op zit te wachten en krijg je op die manier kapitaalvernietiging.

13 januari 2018 om 19:24

Meepraten mag inderdaad. Maar ik denk niet dat iemand als ten Hag bij Ajax een stem mag hebben die even zwaar telt als die van Overmars. Ik vond Labyad bv een hele goede speler. Maar zit niet te wachten op zijn komst naar Ajax.

13 januari 2018 om 20:20

Dat klopt. Maar jij zegt dat Ten Hag er niks heeft te zoeken, wat natuurlijk niet helemaal waar is.

Van der Sar kan maar beter gewoon geen interviews meer geven. Hij zal ongetwijfeld best goed in zijn werk zijn, maar voor de camera heeft hij gewoon echt de uitstraling van een postbode.
Vergeet nooit meer die 'speech' richting het publiek in de bekerfinale vs PEC Zwolle. Plaatsvervangende schaamte hoe hij daar uit zijn woorden komt.

13 januari 2018 om 19:06

Als directeur van Ajax heb ik liever iemand die verstand van voetbal heeft, dan iemand die goed een stelletje idioten kan toespreken.

13 januari 2018 om 19:10

Natuurlijk is dat zo. Maar dat zeg ik ook: hij zal ongetwijfeld goed zijn in zijn werk, maar de uitstraling naar buiten toe is niet zijn sterkste punt. Als keeper was dat stoïcijnse een kracht van hem, maar als directeur is het een zwakte. En als directeur ben je wel uithangbord van de club.

13 januari 2018 om 20:12

Als directeur zal voetbalverstand heus niet het allerbelangrijkste zijn. Er zijn in ieder geval genoeg directeuren geweest die geen professioneel voetballer zijn geweest. Jan Smit en Gerbrands zijn daar voorbeelden van die het bij Heracles en PSV toch gewoon erg goed hebben gedaan.

13 januari 2018 om 20:50

Er verstand van hebben misschien niet. Maar wel feeling met het voetbalwereldje en alles wat daarbij komt kijken. Dat heeft van der Sar natuurlijk wel. Alleen media uitstraling is echt heel erg slecht bij hem.

13 januari 2018 om 23:12

AjaxRene, had hij buiten verstand van voetbal maar verstand van zaken. Hij geeft zelf toe fout te zitten in deze kwestie, jij weet natuurlijk ook best dat dat niet de eerste is.

Organisatorisch was de uitvoering van het technisch hart rampzalig. De invulling van de technische staf waar Bosz als hoofdtrainer fungeerde was waardeloos. Je blijft bij Ajax maar kampen houden en dat werd Van der Sar fataal. Bosz trok zijn mond open en wilde de in zijn ogen rotte appels weg hebben. Zie nu; de gehele technische staf van toen is weg. Alleen L'Ami is er nog. Keizer kreeg zaken voor de kiezen die gewoon niet te doen zijn voor een beginnend trainer bij Ajax. Dat mag je hem nooit kwalijk nemen. Niemand stond achter die man. En nu met Ten Hag mag je hopen dat de rest en de goede resultaten komen en blijven. Laat Overmars het technische beleid uitstippelen, dan komt het echt goed. Een vertrek van Van de Sar lost niets op. Dat begin je weer van voor af aan.

Vind het apart.

Ze hebben Bosz gecontracteerd en dat pakte zeer goed uit; zijn vertrek was op zijn zachts gezegd 'bijzonder' te noemen, maar zelfs als alles pais en vree was, was Bosz mogelijk toch ookweggegaan.

Het debacle bij Keizer kon je zien aankomen en is ook uiteindelijk uitgepakt zoals ik verwachtte. Dat mag je je zelf inderdaad verwijten.

Nu met Ten Hag is er -vooraf gezien- een logische keus gemaakt, misschien niet helemaal risicoloos, maar een begrijpelijke keus. Stel dat Ten Hag mislukt, kan je je achteraf weinig verwijten.

Ik heb het idee dat Overmars voor Bosz was gegaan en vd Sar niet omdat het niet respect is tegenover Keizer en zijn staf.

Ze kozen uiteindelijk voor Ten Hag.

Daarom neemt van der Sar de verantwoordelijk aan als Ten Hag niet lukt.

Edwin v/d Sar maakt er een potje van qua beleidskeuzes en presentatie. Hij komt op mij nog altijd over als een stagiaire i.p.v. een stevige algemeen directeur hetgeen Ajax nodig heeft.

Edwin heeft imo het geluk aan z'n zijde dat Overmars geen 'backstabber' a la Bergkamp is en de regie op sportief gebied naar zich toe trekt en steeds beter lijkt te functioneren in A'dam.

Ja top idee! Laten we na een paar jaar weer alles overboord gooien! Nieuwe directie, nieuwe plannen etc.. dat was sarcastisch.. Het is in mijn ogen belangrijk een vaste lijn te blijven volgen! Niet iedere keer als het tegenvalt maar meteen alles omgooien aub

Van Der Sar kan lekker naar zichzelf kijken maar het is toch echt de RVC die over zijn toekomst gaat. Nu moet de focus terug op de jeugd, wie heeft Jonk eruit gewerkt? Wie wilde Bosz niet steunen? Wie heeft Bergkamp altijd gesteund maar zit er nog? Bewijst maar weer eens dat een voormalig topsporter niet per definitie een (goede) bestuurder is.

Het is in ieder geval wel heel eerlijk om gewoon te zeggen dat je weggaat als je trainer faalt. Dat kan ik dan wel weer waarderen. Uiteindelijk vraag ik mij af of het dit seizoen nog goed komt. Een nieuwe trainer betekent ook weer even wennen voor de spelers. Dat moet je een beetje tijd geven. Wat bedoelt van de Sar ook met het zien van progressie? Hoe meet je zoiets? Voetbal is een sport die aan elkaar hangt van toevalligheden. Door de blessure van Younes staat Kluivert nu aan de goede linkse kant. Zo maar een voorbeeld. Soms loopt het lekker, soms zit het tegen. Overal moet je wel concluderen dat ploegen die het goed doen, een stabiel bestuur hebben. Bij PSV ging vorig jaar zo beetje alles mis. De mannen uit Mexico vertrokken en niemand gaf ze een cent. Kijk nu, ze staan fier aan top en scoren super veel goals. Soms moet je gewoon een jaartje durven falen , om daarna weer volop gas te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
243 fans
47 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Van der Sar: ‘Er zal nooit iemand komen die even 700 miljoen neerlegt’

Ajax maakt woensdagavond tegen AEK Athene voor het eerst sinds 2014 weer zijn opwachting in de Champions League en de verwachtingen in Amsterdam zijn hooggespannen. De huidige nummer twee van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Barcelona sprak na het Champions League-duel met PSV met Iñaki Ibánez, de zaakwaarnemer van Ernesto Valverde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren