Ten Hag en Tagliafico debuteren met ruime zege op Denen

Zaterdag, 13 januari 2018 om 15:28Robin Bruggeman

Erik ten Hag heeft zaterdagmiddag zijn officieuze debuut bij Ajax winnend afgesloten. Onder leiding van de van FC Utrecht overgekomen trainer wonnen de Amsterdammers in het Portugese Albufeira met 5-1 van het Deense Lyngby. Nieuwkomer Nicolás Tagliafico kreeg meteen een basisplaats bij zijn nieuwe werkgever.

De wedstrijd, die eigenlijk om 13.00 uur van start zou gaan, moest doordat de scheidsrechter twintig minuten voor aanvang werd teruggeroepen door de Portugese bond drie kwartier worden uitgesteld en nadat er een vervangende arbiter was gevonden was de eerste kans voor de Denen. Ajax nam daarna echter het heft meer in handen en kwam via een fraaie treffer van Hakim Ziyech op voorsprong: de middenvelder krulde de bal knap van buiten de zestien in de linkerbovenhoek.

Hakim Ziyech begint het nieuwe jaar op fraaie wijze! 👌

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 13 januari 2018

Via Donny van de Beek, die uit de rebound kon scoren nadat een schot van Justin Kluivert in eerste instantie nog werd gekeerd, liep Ajax al snel verder uit en de middenvelder dacht ook snel voor de 3-0 te zorgen. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel, waardoor Lyngby de achterstand uit de counter kon halveren. Mayron George was uiteindelijk het eindstation en zijn harde schot kon niet gestopt worden door André Onana.

Na een goede aanval zette Klaas-Jan Huntelaar de marge nog voor rust echter weer op twee en Ajax liep, hoewel Lyngby goed de kleedkamer uitkwam na de rust, in de tweede helft verder uit. Vijf minuten na de thee was het wel even billenknijpen voor Onana toen Tagliafico een penalty tegen kreeg, maar Mohammed Saeid mikte zijn panenka op de lat. Ziyech gooide het duel met zijn tweede treffer van de middag echter definitief in het slot en ook Van de Beek schoot na een knappe actie zijn tweede binnen.


Poll

Vind jij dat Erik ten Hag een geslaagd debuut heeft beleefd?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door jeromb)

Zeer gemakkelijk gegeven. Ik vond Tagliafico goed spelen. Zowel opbouwend als verdedigend. Knijpt goed naar binnen. Achilleshiel hierbij is Kluivert. Die laat zijn man steeds opkomen in de ruimte en hobbelt er steevast achteraan.

Die Denen waren helemaal geen partij maar die Tagliafico is een beest zeg.. totaal geen ontzag.. niet achteruit verdedigen dat hinderlijke achteruit lopen met tegenstander tot strafschop gebied meteen vol erop.. elleboog gekregen gewoon opstaan en verder heerlijke speler hopelijk gaan we hier plezier aan beleven! Een echte linksback en eindelijk van Dijks af..

Goede overwinning van Ajax. Ajax had voor rust al 3 goals gemaakt, maar dat hadden er makkelijk nog meer kunnen en misschien wel moeten zijn en jammer dat Ajax nog een goal tegen kreeg, maar dat was een beetje slordig van de Jong en Tagliafico probeerde nog in te grijpen met een tackle, maar kon helaas verder ook niet veel.

Ook veroorzaakte Tagliafico nog een strafschop, die dus gelukkig werd gemist. Desondanks vond ik Tagliafico niet slecht spelen, maar ook niet super goed. Heb wel veel vertrouwen in hem en denk dat Ajax met hem gewoon een prima back binnen heeft gehaald.

Dit was de waarschijnlijk de beoogde basiself van Ajax, maar toch hoop ik op een paar kleine veranderingen:

- Centraal in de verdediging, op de plek van de Jong, hoop ik op Wöber. De Jong heeft het de laatste tijd niet verkeerd gedaan in de verdediging en ten Hag deed bij Utrecht met Janssen hetzelfde, maar ik zie liever een centrum met de Ligt en Wöber en dan Veltman en Tagliafico op de back posities.
- Rechts op het middenveld zie ik het liefst Frenkie de Jong, zodat van de Beek de plek van Schöne (de 6-positie) kan overnemen. Schöne zou ik dan als roulatiespeler gebruiken en dan hoop ik dus eigenlijk op deze opstelling (zie opstelling).

Maar om eerlijk te zijn verwacht ik dat ten Hag Schöne niet zo gauw op de bank neer zal zetten, net als van de Beek en Ziyech. Wel verwacht ik dat Frenkie volgend seizoen een basisplaats veroverd zal hebben en ik sluit zelfs niet uit dat hij dat in het restant van dit seizoen zal doen en niet als verdediger, maar als middenvelder.

Onana
Veltman
de Ligt
Wöber
Tagliafico
F.de Jong
vd.Beek
Ziyech
Neres
Huntelaar
Kluivert
13 januari 2018 om 16:09

@rochester, waarom zou je Schone nu opofferen voor Wober of Frenkie? Hij is in vorm en speelt juist erg goed dit jaar. Mocht hij vermoeid, geblesseerd of uit vorm zijn kun je die aanpassingen gemakkelijk doen, ook als de winst al binnen is dus mogelijkheden genoeg. Maar zou het nu zo laten staan. Vd Beek scoort ook juist veel op zijn huidige positie en dat lijkt mij nu belangrijker dan het weer aanpassen midden in het seizoen. Nico speelde een degelijke wedstrijd maar was nog wat onwennig op sommige momenten wat ook niet gek is. Selectie is wel breed hoor, hier moet je 2e seizoenshelft gewoon weinig punten mee verliezen.

13 januari 2018 om 16:16

Helemaal mee eens, dat zou ik mijn absolute voorkeur hebben.

Wöber bevalt me goed als Lcv. En met Tagliafico hebben we nu eindelijk een capabele linksback, die ook aanvallend zijn steentje bijdraagt.

De selectie is sterk zo en moet een titel binnen kunnen slepen. Alleen Neres heeft geen goede backup.

13 januari 2018 om 16:25

Waarom zou je in godsnaam schone eruit laten?
Is een van de beste spelers dit seizoen en bewijst zoals zovaak weer zijn meerwaarde voor Ajax.
Maar ik zou idd Wober voor Frenkie eruit halen en de rest laten staan!
Ik vond Wober echt elke wedstrijd ijzersterk spelen achterin en een top m duo vormen met De Ligt!

13 januari 2018 om 17:09

Wat mij betreft mogen Frenkie en Wober lekker rouleren. Tegen tegenstanders die zich ingraven is Frenkie geschikter maar tegen bijvoorbeeld Feyenoord zou lekker Wober opstellen.

13 januari 2018 om 17:02

Ik zou juist Frenkie op de plek van Schone zetten. De kwaliteiten van Frenkie zijn het open draaien, spel verdelen, balans in het elftal brengen... Centraal op het middenveld komt hij verreweg het beste tot zijn recht. Zo'n speler moet je snel en veel aan de bal krijgen.

13 januari 2018 om 18:06

Dit, vroeg in het spel betrekken in centrale rol. Dat ligt Frenkie veel beter dan Donny terwijl Donny zijn kwaliteiten beter tot zijn recht komen vanuit rcm. Waarom zou je dat dan in godsnaam omwisselen.

13 januari 2018 om 18:35

De Jong moet altijd spelen. Kan me niet schelen wie er uit gehaald moet worden. Desnoods voor Onana.

5-1 is natuurlijk een mooie uitslag maar je moet ook naar de tegenstander kijken , en dan moet je gewoon eerlijk zijn en zeggen dat die van een bedenkelijk niveau is ( Jupiler niveau ) .
Selectie wordt steeds gebalanceerder en als je met dit team geen kampioen wordt mag of moet je je eigen kapot schamen ..

13 januari 2018 om 15:56

Nou nou, kapot schamen........
Er is ook nog zoiets als een concurrent. Die staat nog altijd vijf punten op jullie voor. Kijk, als Celtic geen kampioen wordt, ok. Ajax moet wel bij de eerste twee eindigen. Zo niet, dan mag je je schamen.

13 januari 2018 om 15:59

Deep shames? Sneekpsv volgens mij ben jij jaloers op Ajax. Wat een solide ploeg en het straalt uit dat zij kampioen willen worden. De grootste club van Nederland liet vandaag zien waarom zij dat zijn. Hele lekkere combinaties en mooie goals. De beste buitenspeler van de competitie liet weer eens zien waarom assist net als doelpunten belangrijk zijn.

13 januari 2018 om 16:31

Waar blijkt in mijn reactie uit dat ik jaloers zou zijn op Ajax? Als ze echt beter spelen en dan kampioen worden vind ik dat natuurlijk jammer, maar kan daar dan wel mee leven hoor. Maar jaloers? Dat nooit!!! Dat praat van "de grootste club van Nederland", ga vooral je gang zou ik zeggen. Hoogmoed komt voor de val.

13 januari 2018 om 16:57

Prachtig die overtuiging dat ze wel even kampioen worden. Des te leuker is het straks als men weer 2e wordt.

13 januari 2018 om 18:25

Helemaal mee eens. En dat zeg ik als Ajacied. Psv staat er gewoon dit seizoen en mag absoluut niet onderschat worden.

13 januari 2018 om 21:11

Ik vond de wedstrijd anders niet echt goed. Op basis van deze wedstrijd kan je dan ook moeilijk concluderen dat we even kampioen gaan worden.

13 januari 2018 om 16:00

Je staat wel 5 punten achter. Ajax is ook afhankelijk van PSV he. Ik bedoel als PSV alles wint en Ajax ook dan is PSV kampioen. Wint PSV alles behalve tegen Ajax dan is PSV ook kampioen. Dus we moeten hopen dat PSV morst en Ajax moet echt alles winnen.

13 januari 2018 om 16:04

PSV wint zeker niet alles. Maar Ajax gaat ook echt niet alles winnen. Het is nog veel te vroeg om er nu echt iets van te zeggen. PSV kan over een maand met 10 punten voorstaan maar voor hetzelfde geld staan ze over een maand weer 2 punten achter op Ajax bijvoorbeeld.

Prima aankoop, zo op het eerste gezicht. Scheelt nogal met b.v. Dijks en ook Veltman. Voor Orejuela is ongeveer hetzelfde bedrag neergeteld, maar die is behoorlijk minder overtuigend dan Tagfiaglico. Indertijd koos men voor van der Hoorn in plaats van voor van Dijk, iets wat ik nooit heb begrepen. Verder geërgerd aan de vele balletjes breed, waaruit ook het tegendoelpunt ontstond. Ik meende dat het de bedoeling was sneller vooruit te spelen. Wel goed in de afronding, al had er met wat meer accuratesse nog veel vaker kunnen worden gescoord, maar dat gold ook een paar keer voor Lyngby. Neres en Ziyech zijn wel van buitencategorie bij Ajax. Invaller Johnsen viel op door veel verkeerde aannames en slechte voortzettingen. Al met al kun je weinig conclusies trekken uit deze oefenwedstrijd, maar positief dus de aanwezigheid van Tagfiaglico!

Natuurlijk alle ogen op Taglia. Naar wat een verademing. Gewoon een echte LB. Met een drive naar voren. Is me zeer be allen al hou ik t in t achterhoofd dat de tegenstander natuurlijk klein was. Maar dat maakt zn natuurlijke instelling niets anders. Actief opbouwend meevoetballen . Top.

Verder Neres.. nog steeds lekker in vorm wat zelfde geld voor Donny en Ziyech.
Zo weer een wedstrijdje.. altijd lekker!

Ik vind Neres echt de beste buitenspeler in zijn leeftijdscategorie in de Eredivisie. Ik vind hem echt beter als Lozano. Lozano is teveel gehyped en afwezig met alle respect. Hij schiet 10 keer op goal en uit eindelijk komt er een goal. Maar Neres maakt andere spelers beter en is zelf ook effectief. Daarnaast kan Neres mensen uitkappen en een tegenstander in ze geheel gek maken.

13 januari 2018 om 16:01

Andere types zoals je aangeeft. Lozano is doelgerichter Neres meer een aangever (vandaag ook 3 assists). Beide potentiële toppers.

13 januari 2018 om 16:06

Neres is ook doelgericht heeft gewoon 9 competitiegoals er in leggen. Alleen Lozano wordt op een van der manier gewoon wat meer gehyped. Hij is zeker niet slecht maar hij moet veel stappen maken voordat hij naar het buitenland gaat (buiten Nederland).

13 januari 2018 om 16:23

Jason, hier krijg je alleen maar onnodige club discussies van. Neres en Lozano zijn allebei erg talentvolle pareltjes ik geniet van beide, en het is nog niet te zeggen wie hoogste gaat pieken in de toekomst.

13 januari 2018 om 16:28

Wat is er onnodig aan? Ik zeg toch niet dat Lozano de top niet haalt. Neres krijgt gewoon minder complimenten en misschien ook goed. Je kan toch wel als mening hebben dat Neres beter is. Het is de beste aanvaller van de Eredivisie op de rechterkant.

13 januari 2018 om 18:11

Zijn allebei goede spelers alleen Lozano heeft het internationaal al laten zien en Neres nog niet. Daarom staat Lozano er beter op. Dat is overigens niet hypen, hij was vooral in het begin ook erg sterk en op het eind ietsje minder.

13 januari 2018 om 18:45

Ik vind hem (nog) niet beter dan Berghuis.

13 januari 2018 om 16:37

Hebben we deze Lidl-versie van de Messi-Ronaldo discussie weer. Ik word er nu al moe van.

13 januari 2018 om 18:28

Lozano had wel echt een geweldige start, met extreem veel goals. Daarna ging het minder goed. Als je positief ingesteld bent (als supporter van psv is dat logisch) dan is die mindere fase gewoon even pech en als je wat negatiever ingesteld bent dan kan je stellen dat Lozano zwaar overhyped is inderdaad. Lastig te zeggen welke van de twee beter is, als ik dat zo kon zien was ik wel een scout bij een club geweest.

In één van de laatste wedstrijden van Lozano voor de winterstop verprutste hij echt twee grote kansen finaal door simpelweg te falen in de aanname. Werd toen ook even uitgelicht bij Studio voetbal en dat vond ik wel opvallend. Toen begon ik me zelf wel af te vragen of dat goede begin meer geluk was. Als Ajax supporter hoop ik daar stiekem wel een klein beetje op.

13 januari 2018 om 18:33

ik denk dat je Lozano pas echt volgend jaar kan beoordelen. Dan is het nieuwe van de omgeving er vanaf en mag je een meer constante prestatie verwachten. Neres loopt net effe wat langer rond in NL en je ziet nu dat hij heel goed rendeert. Er zijn nogal wat spelers gesneuveld als aankoop bij Ajax op zijn positie maar daar doet Neres niet aan mee. Echt een klasbak met een super mentaliteit. En Lozano gaan we ook veel van zien.

Neres beste man van het veld. Veel balveroveringen, loopacties, mannetje uitspelen, spel verplaatsen naar de andere vleugel... En vrijwel foutloos! Haast een beetje té goed met de huidige transfermarkt :-(

De uitslag van oefenpotje is natuurlijk niet echt interessant. Wat me opviel was dat bij balbezit van de tegenstander, de Ajax-flank waar de bal niet is, best ver naar binnen knijpt. Dat was onder Keizer veel minder. En vd Beek leek wat dieper te staan.

Nico heeft voor mij een prima indruk achter gelaten! Vooruit de oplossing willen zoeken, en heel erg gedreven in de duels. In het eerste opzicht was het in ieder geval prima! Verder een goede overwinning waar de score nog veel hoger bij uit had kunnen vallen.

Tagliafico viel op in positieve zin. Hij oogt stabiel, kan een bal inspelen en deed geen domme dingen. En dat voor iemand die nog geen twee weken in de selectie rond loopt. Echt een hele goede aankoop.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1626
2.PSV158
4.Feyenoord1210
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger63
E. ÁlvarezMiddenvelder61
R. GravenberchMiddenvelder61
S. BerghuisAanvaller62
S. HallerAanvaller65
D. TadićAanvaller64
J. TimberVerdediger51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

46 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag: ‘Hij is een introverte jongen en die raakt al snel geïsoleerd’

Mohammed Kudus maakte dinsdagavond in de uitwedstrijd van Ajax tegen Fortuna Sittard (0-5 zege) zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers in dit seizoen en luisterde zijn rentree op...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren