‘Messi verdient honderd miljoen per jaar na krabbel onder nieuw contract’

Zaterdag, 13 januari 2018 om 14:45

Lionel Messi verlengde eind november na maanden van speculatie zijn aflopende contract bij Barcelona en blijft nu tot medio 2021 verbonden aan de Catalaanse club. Wat salaris betreft is de Argentijnse ster er ook bepaald niet op achteruit gegaan, aangezien Football Leaks weet te melden dat Messi maar liefst honderd miljoen euro per jaar overhoudt aan zijn nieuwe verbintenis.

Volgens zaterdag naar buiten gebrachte documenten krijgt Messi van Barcelona een jaarsalaris van 71 miljoen euro, terwijl de rest van zijn inkomsten uit portretrechten komen. Als de aanvaller inderdaad tot 2021 in het Camp Nou blijft, krijgt hij volgens de bepalingen in zijn nieuwe contract nog eens een bonus van zeventig miljoen euro.

Naast dat basisbedrag hebben Messi en Barcelona een aantal bonusclausules in de verbintenis op laten nemen. Als hij bijvoorbeeld zestig procent van de wedstrijden in een seizoen speelt, krijgt Messi nog eens 1,9 miljoen euro extra, terwijl winst van de Champions League een bonus van twaalf miljoen euro oplevert.

Football Leaks onthulde zaterdag eveneens dat Neymar jaarlijks een bedrag dat rond de 37 miljoen euro ligt verdient bij Paris Saint-Germain. De Braziliaan maakte afgelopen zomer na een maandenlange geruchtenstroom voor het recordbedrag van 222 miljoen euro de overstap van Barcelona naar de Franse hoofdstad.


Poll

Denk jij dat Lionel Messi zijn contract uit gaat dienen?


Gerelateerd

64 reacties (laatste reactie door chandrekaran)

Maar 1.84 miljoen per week. Doe ik maar 23 jaar over

Tia, absurd veel geld natuurlijk maar als er iemand is die het verdient..

13 januari 2018 om 14:55

..dan is het wel een chirurg die levens redt met een operatie!

13 januari 2018 om 15:00

Die mogen ook niet klagen, bovendien levert Messi vele male meer geld op natuurlijk

13 januari 2018 om 15:01

Nou idd. Compleet krankzinnig dit.
Had ergens ook niet gedacht dat Messi zoveel zou eisen. Weer een illusie armer.

13 januari 2018 om 15:27

Ik vind een mensenleven meer waard dan een vol stadion en mooi voetbal.

Was ook meer een opmerking met een knipoog hoor haha.

13 januari 2018 om 15:28

Wie zegt dat Messi dit eist? Barcelona zal er zelf ook alles aan willen doen om hem te behouden. En als ze je dit bieden, waarom weigeren? Niemand zou het afslaan lijkt me..

13 januari 2018 om 15:29

Een chirurg verdient het ook om veel geld te krijgen, maar helaas hebben zij geen sponsors van commerciële bedrijven.

13 januari 2018 om 15:31

Er is maar 1 Messi, er zijn heel veel chirurgen.
Zo werkt de markt nou eenmaal

13 januari 2018 om 15:44

Er zijn heel veel goede voetballers, maar relatief weinig hele goede chirurgen. Je kunt het ook omdraaien

13 januari 2018 om 15:48

Messi is meer dan een goede voetballer, hij is waarschijnlijk de beste speler ooit.
Verder is het gewoon Barcelonas geld, ze kunnen doen wat ze willen ermee

13 januari 2018 om 17:17

Genoeg mensen die chirurg kunnen worden, er is niemand die Messi kan vervangen.

13 januari 2018 om 17:26

Gelukkig is voetbal dan ook niet onmisbaar...

14 januari 2018 om 06:18

En wat als die chirurg nou Messi redt op de operatietafel? Dan redt ie dus ook alle waarde. De waarde van een chirurg is dus ook niet zomaar te bepalen als je het heel droog wilt gaan bekijken.

The GOAT is letterlijk elke cent van deze astronomische bedragen waard!

Holly shit 😱 ... wat een bedragen zeg + nog een bonus als je het contract uitdient... zal ik die tussentijd vast nog een paar keer verlengd worden.

Het moet niet gekker worden. Eerst de absurte transferbedragen die betaald worden aan de clubs en nu aan spelers. Gelukkig doen de Spanse banken niet zo moeilijk en kwijten tog de schulden van barcelona en real madrid.

13 januari 2018 om 15:09

Kwijten? Waar heb je het over. Die worden gewoon netjes betaald.

Die scheve verhoudingen zullen altijd blijven bestaan. Los van zijn kwaliteiten is het natuurlijk absurd en belachelijk veel. Maar goed, ik zou het ook niet weigeren.

Man man man, fc Barcelona heeft in hem geïnvesteerd toen jij 12 jaar was, ze hebben hem alle vertrouwen gegeven. Wat doet Messi, honderd miljoen euro per jaar vragen. Ik vind het echt geen clubliefde en echt absurd.

13 januari 2018 om 15:01

Ja, want Barca heeft toentertijd vast in hem geïnvesteerd uit menslievendheid..

13 januari 2018 om 15:19

Ze hadden wel de groeipillen en medicijnen die Messi nodig had betaald. Ik vind dit echt een absurd bedrag, maarja wie zou het nou afwijzen.

13 januari 2018 om 15:31

Hebben ze die groeipillen vergoed omdat ze om Messi gaven of omdat hij zoveel talent had en Barcelona er beter uit zou komen?

Echte clubliefde 3

Wat ik me afvraag... levert Messi ook echt 100 miljoen op, qua opbrengsten... ik snap dat merchandise een rol speelt, maar 100 miljoen per jaar?

13 januari 2018 om 15:01

Het merk 'barcelona' is gigantisch hard gegroeid in de afgelopen 10 jaar door Messi (en zijn medespelers) waardoor er heel dikke deals binnen zijn gehaald alsmede de talloze prijzen die ze hebben gepakt. Als je ziet wat City en andere clubs voor hem willen bieden dan is hij dat zeker waard (geweest).

Hoe komt het dat die contracten steeds blijven lekken? Zelfs de meest recente deals zoals deze?

13 januari 2018 om 15:07

Dat zal ook wel weer met geld te maken hebben :P. Dat er mensen geld krijgen als ze deze info weten te bemachtigen en doorspelen. Uiteraard blijven zij dan anoniem

Pfff 71 miljoen per jaar. Wat moet je überhaupt met dat geld? Het geld dat hij heeft en nog krijgt krijgt hij toch nooit op, al zou die zn best doen. Ik snap dat hij het ergens anders ook kan krijgen dus makkelijk kan vragen, maar met een miljoen of 40 a 50 hoef je ook niet op een houtje te bijten.

13 januari 2018 om 15:55

De Messi en Ronaldos hebben allemaal veel geld gegeven aan goede doelen zo hebben ze museums,ziekenhuis,scholen gebouwd voor kinderen uit arme landen.daar heb ik veel respect voor.

Een aantal jaren geleden was volgensmij het hoogste salaris in de voetballerij 20 miljoen door Eto'o bij Anzhi, nu is dat vrijwel een schijntje geworden lijkt het wel.

Wat een clubliefde hoor, je club lekker uitmelken! Barca is toch ook aardig met geld aan het smijten en doet niks meer onder voor een city/manu/psg .

Hoe lang gaat deze gekte nog door? Ja, er gaat steeds meer geld om in het voetbal, maar de transferbedragen en salarissen stijgen een stuk sneller dan de inkomsten. Er komt een moment dat dit niet goed kan gaan. Een nieuwe financiele/economische crisis en de sponsorbudgetten van grote merken gaan door de helft en dan zitten clubs straks met een gigantisch salarishuis, als ze die niet met lange termijn sponsorcontracten hebben afgedekt. 70+ miljoen per jaar voor Messi is echt absurd, hoe je het ook went of keert

Iedereen die zegt dat dit walgelijk is of dat dit nergens meer over gaat of zoiets. Besef allemaal even dat Messi dat geld niet zomaar krijgt. Barcelona zou hem nooit zoveel betalen als ze niet zeker zouden weten dat Messi het dubbel en dwars waard zou zijn. Barcelona haalt ongelofelijk veel winst uit Messi, en dan hebben we het over meer dan 100 miljoen. Messi en ook Ronaldo en Neymer etc zijn hun transferbedragen en hun salarissen dubbel en dwars waard, anders zouden ze het simpelweg niet aangeboden krijgen. Onthoud dat goed!

En dan te bedenken dat voor Messi 100 miljoen zowel bruto als netto is! Lekker hoor!

Maar serieus: hoe krijgen voetballers het toch voor elkaar om in aanraking met de belastingdienst te komen als je al zóveel krijgt. Ook al gebeurt het buiten hun 'schuld', ze blijven verantwoordelijk voor hun eigen geldzaken.

Blijf het moeilijk vinden hoe barcelona dit soort bedragen kan veroorloven zonder enige hulp uit de Golfstaten wat in het geval van PSG en Man. City wel het geval is

Bizar dat dit allemaal makkelijk wordt terug verdient door ons als consument. Dat marketing ons als schapen achter de kudde aan laat lopen.

en iedereen gelooft dit, football leaks krijgt soms vast ook valse info toegstuurt, als je dit vergelijkt met andere topvoetballes blijft dit een absurd bedrag, ik geloof dit niet!

Ik zie dit als een win win situatie, want zowel Messi als Barcelona zijn voor elkaar gemaakt en ik wil Messi niet hierin te veel verdedigen, maar hij verdient het wel en daarnaast geeft hij ook zat aan goeie doelen. Als iemand naar China vertrekt om meer dan Messi te verdienen zegt men daar niks over, maar omdat Messi dit eist van Barcelona op basis van zijn prestaties vindt men dit opeens wel erg lol.

Messi kan niet zonder Barcalona en Barcalona kan niet zonder Messi. O wat doet hij het toch voor de liefde van de club, haha. Prima dat hij het wil verdienen en prima dat de club het kan betalen. Maar mensen mogen ook wel stoppen om Messi te beschermen qua clubliefde. Want aan het einde van de rit gaat het over keiharde knaken

Enkel het verkopen van tenues hebben ze het geld alweer terug!😅😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4864 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3574 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
2016/2017 Barcelona 34 37 6 0
2015/2016 Barcelona 33 26 3 0
2014/2015 Barcelona 38 43 4 0
2013/2014 Barcelona 31 28 2 0
Laatste voetbalnieuws

Messi tijdens berucht gesprek: ‘Beweer dat ik je ooit één naam heb gegeven’

In Argentinië zijn meer details naar buiten gekomen over het beruchte gesprek tussen de internationals en de technische staf, na afloop van de 0-3 nederlaag tegen Kroatië in de groepsfase van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Atlético Madrid heeft contact opgenomen met Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren