Vormer treurt: ‘Voor mij hoeft Oranje nu ook niet meer’

Zaterdag, 13 januari 2018 om 09:25

Ruud Vormer is de topfavoriet om in februari verkozen te worden tot de beste speler van het jaar in de Pro League. Ondanks dat de middenvelder dus een goede kans maakt op de Gouden Schoen lijkt hij niet te hoeven rekenen op een kans in Oranje. Vormer speelde nog nooit een interland voor de A-ploeg van Nederland.

De 29-jarige Vormer zegt in een interview met Het Nieuwsblad dat hij ook niet meer op een telefoontje rekent: “Ikzelf ben niet meer gecontacteerd geweest door Oranje en eigenlijk hoeft het ook niet meer, hoor. Als ze me nu zouden vragen, dan weet ik niet zeker of ik zou gaan. Ga lekker met de jonge garde spelen. Ik word dit jaar dertig.”

“Ik denk ook niet meer dat ze zullen komen, ook omdat ze altijd minder naar België zullen kijken”, aldus Vormer, die eerder voor Feyenoord, Roda JC Kerkrade en AZ speelde en in dienst van Club Brugge op 34 doelpunten en 35 assists in 160 wedstrijden staat. Hij heeft overigens wel de indruk dat er in Nederland lichtzinnig over de Pro League wordt gedacht.

“Ryan Donk was heel goed bij Club, maar is Donkie ooit uitgenodigd? Nooit. Ik begrijp dat je het raar vindt dat ik niet (naar Oranje, red.) wil gaan, maar ja. Ik zit hier goed bij Club, speel hier mijn wedstrijden en sta hier in the picture. Dat is toch altijd goed, niet?” Vormer heeft bij de huidige nummer één van de Belgische competitie nog een contract tot de zomer van 2020.


Poll

Verdient Ruud Vormer een kans in Oranje?


Gerelateerd

71 reacties (laatste reactie door rodeduivelfan)

Niet zo zielig doen man. Er waren voldoende opties op het middenveld, je werd niet gekozen, door de volgende bc mss wel.

13 januari 2018 om 10:15

Die opties hebben het inderdaad geweldig gedaan! Het zijn gouden jaren voor oranje en we zijn grote kanshebber aankomende zomer voor de titel..

13 januari 2018 om 10:29

Nee Vormer daarentegen had voor ons net dat ene verschil gemaakt, waanzinnige voetballer!

13 januari 2018 om 10:34

Ja alsof vormer het beter had gedaan. Vind hem nog slechter dan wat we al hebben.

13 januari 2018 om 10:37

Aangezien Vormer nog nooit voor oranje is uitgekomen, weten we dat helemaal niet. Berghuis was ook al lang en breed afgeschreven toen hij bij Watford op de bank zat en plots werd opgeroepen maar die heeft meer laten zien dan al die gevestigde namen bij elkaar.

13 januari 2018 om 11:06

Als spelers na een pot of 3 eredivisie al hun blunders mogen maken in het Nederlands elftal, dan zou een van de betere spelers in België idd best een uitnodiging mogen krijgen. Ik denk zelf niet dat Vormer het minder had gedaan dan wat er nu staat. Of vinden jullie dat wel overtuigend?

13 januari 2018 om 11:27

Ik vind dat Vormer niet in Oranje hoort maar Strootman of Wijnaldum zouden er wel horen maar speelden dramatisch. Dus ja, misschien geen basisspeler maar Vormer mag een kans krijgen. Als je in de eredivisie presteert als Vormer doet bij Brugge krijg je zeker een kans en de competitie daar doet niet onder voor de eredivisie

13 januari 2018 om 11:55

Laatste wk’s 2e en 3e. Niet slecht toch?

13 januari 2018 om 12:02

Hij had misschien wel een keer opgeroepen mogen worden. Maar ik ben niet echt overtuigd van zijn kwaliteiten. Voor hem heb je meerdere spelers. Strootman en wijnaldum zijn inderdaad niet goed in oranje. Maar heb wel vertrouwen in spelers als van ginkel en propper. Die zijn beiden beter dan vormer. Dat soort jongens moet je op bouwen. En niet vormer.

13 januari 2018 om 12:23

Dat zeg ik toch ook niet als je allemaal 6’jes hebt vallen er een aantal af. Ruud was daar 1 van.

13 januari 2018 om 12:24

Net als pieters, fer, pva en ga zo maar door.

Hij doet het prima en had sowieso een keer bij de selectie mogen zitten, maar hij gaat wel echt veel te lang op dezelfde manier door!

13 januari 2018 om 10:04

Zijn concurrenten waren allemaal het niveau vd Nederlandse en Belgische competitie al onstegen of veel getalenteerder. Logisch dat hij niet wordt opgeroepen.

13 januari 2018 om 10:37

Dat is niet helemaal waar. Als je ziet hoe waardeloos Wijnaldum en Strootman de gehele kwalificatiereeks hebben mogen presteren, dat hadden spelers uit de belgische en Nederlandse competitie zeker niet slechter gedaan

13 januari 2018 om 10:40

Getalenteerder misschien wel maar wie zegt dat ze het niveau zijn ontstegen? Ik heb het niet kunnen ontdekken in de wedstrijden van oranje.

Hij hewft goede stats, maar dit is niet de speler die Oranje naar ewn hoger niveau kan tillen. Dat kunnen vdBeek, Klaassen, SdeJong, Wijnaldum, Vilhena en Strootman wel om maar een paar namen te noemen.

13 januari 2018 om 09:34

Siem dde Jong komt daar zeker niet voor in aanmerking. De rest geloof ik wel in maar in Siem absoluut niet meer!

13 januari 2018 om 09:41

Vdbeek en klaassen geloof ik ook nog niet echt in oo dit moment. Dan zou ik gezien de huidige vorm eerder propper en v ginkel zeggen

13 januari 2018 om 10:38

Heeft iedereen de afgelopen kwalificatiereek gemist (& eigenlijk de periode daarvoor ook al) en zijn er uberhaupt nog mensen die in Strootman geloven?

13 januari 2018 om 11:45

Je hebt gelijk Montana en op een of andere manier lijkt je oude status als voetballer bij Oranje belangrijker dan dat ze echt kijken naar ontwikkeling en Vorm er heeft in Nederland de status van een middelmatige voetballer die juist in België erg ontwikkeld is daar waar bv een Strootman zelfs achteruit is gegaan omnwelje reden dan ook. Nu wil zelfs Roma van hem af maar dat ouwe beeld is schijnbaar genoeg voor Oranje.

13 januari 2018 om 22:57

Ik niet, wel geloof ik dat hij de lelijkste man in Nederland is.

13 januari 2018 om 09:39

Siem de Jong en Ruud Vormer schelen acht maanden qua leeftijd. En Vormer lijkt in een opwaartse lijn te zitten, waar De Jong voor mijn gevoel al een aantal jaar achteruitgaat.

13 januari 2018 om 09:39

Siem de Jong?? Noem dan nog eerder Van Ginkel...

13 januari 2018 om 09:40

Vormer is veel beter als Vd beek, klaassen, Sdejong.

13 januari 2018 om 10:04

@Sikerink je hebt echt geen kijk op voetbal als je dat echt denkt. Vormer kwam te kort voor Feyenoord en ook geen enkele bondscoach heeft vertrouwen in hem of beter gezegd meer vertrouwen in de andere jongens die jij opnoemt.

13 januari 2018 om 10:16

Jaren geleden ja, inmiddels is hij doorgegroeid terwijl Siem achteruit gegaan is. Klaassen zit het hele jaar nu al op de bank en staat stil terwijl Donny zijn dip eindelijk lijkt te overwinnen. Vormer steekt momenteel in goeie vorm en acht ik zeker niet minder dan bovenstaande heren. Wanneer mensen een andere mening dan jou hebben wilt dat niet zeggen dat men "geen kijk op voetbal" heeft.

13 januari 2018 om 10:17

ik zou momenteel wel eens Ajax tegen club Brugge willen zien... kijken of je dan nog zo denkt

13 januari 2018 om 10:20

In Virgil van Dijk hadden de Nederlandse top ook geen vertrouwen... dus dat zegt helemaal niks. Vormer had destijds pech dat Clasie het heel goed deed. Vormer doet het leuk in België, maar is nooit in beeld geweest en wanneer iemand bij Ajax debuteert dan wordt er al om oranje geschreeuwd. Op basis van wat zou vd Beek beter zijn dan Vormer, op dit moment? Dat vd Beek veel meer talent heeft staat buiten kijf, maar op dit moment is Vormer wel iets verder. En Klassen doet het nu ook niet bepaalt goed... en S de Jong???? Sorry hoor, maar die is leuk als invaller bij Ajax. Vormer is echt wel beter dan S de Jong op dit moment.

13 januari 2018 om 10:25

Het feit dat hij bij Feyenoord niet speelde wil niets over het heden zeggen.
Deze man heeft zich fantastisch ontwikkeld en ik was ook sceptisch over zijn komst. naar Brugge, maar hij heeft echt het tegendeel bewezen. Maar met de huidige selectie die Nederland heeft begrijp ik niet waarom hij zijn kans niet krijgt. zeker nu Klaassen niet speelt en ik de Jong nu ook niet bepaald heel sterk vind voetballen. (al wordt die laatste enige tijd niet meer opgeroepen)
Het is ook gewoonweg een feit dat Nederlandse voetballer in de Belgische competitie niet gevolgd worden door de bondscoaches.

13 januari 2018 om 10:59

De coutinho van Espanyol is ook niet meer de Coutinho van Barca.. Idern voor de Vormer van Feyenoord en die van Club Brugge dit seizoen..

13 januari 2018 om 11:19

Klaassen heeft jaren laten zien dat hij 1 van de beste was van Ajax en haalde met Ajax titel en de EL finale. Heeft dus bewezen dat die minimaal de top van de ED aan kan en heeft op 24e jarige leeftijd al veel ervaring. Vormer heeft op zijn 29e jarige leeftijd dat niveau nog steeds niet aangetikt en op je 29e groei je ook niet meer door maar zit je echt op je top. En Club Brugge is echt wel kleiner dan Feyenoord, PSV en Ajax.

13 januari 2018 om 11:22

Coutinho was nog erg jong. Natuurlijk maakt die nog een enorme ontwikkeling en hij heeft echt reuze stappen gezet. Van Feyenoord bank naar Brugge basis zijn ook stapjes, maar niet meer dan dat. Of willen mensen beweren dat de basis van Brugge klasses beter zijn dan de bank van Feyenoord?

13 januari 2018 om 12:02

Haha, je doet er echt alles aan om je ‘gelijk’ te halen he, zelfs als je jezelf daarbij voor schut zet.. Sommige mensen zijn gewoon niet gemaakt voor discussies; die kunnen niets toegeven en voegen dus eigenlijk helemaal niets toe hier. Vormer is niet de beste voetballer ter wereld, maar heeft zich gewoon uitstekend ontwikkeld tot aanvoerder van Brugge en een zeer stabiele speler. Als jij dan vind dat een koekebakker als De Jong, wie niet eens goed genoeg meer is voor de basis van Ajax, het meer verdiend dan Vormer, ben jij ideaal voor de positie van bondscoach, want alles wat met Ajax te maken heeft, krijgt voorrang. Jij stond zeker ook vooraan te springen toen De Ligt 2-3 wedstrijden gespeeld had, hij goed genoeg voor Oranje was.. Niet serieus te nemen zulke mensen.

13 januari 2018 om 23:08

Allemaal spelers die geen verschil maken of history... Te snel Nigel, Persie, Affelay en 3 Marokkanen niet verplicht tot naturalisatie, vorm van el hamdi van afgelopen seizoen. Ik vind als je in Nederland mag opgroeien en ontwikkelen kies je voor dat land, dubbel paspoort toch ongelofelijk dat het bestaat...

13 januari 2018 om 09:43

Wijnaldum heeft Oranje ook nog nooit naar een hoger niveau getild,is zeker niet de wijnaldum van Liverpool. Klaassen en Siem de Jong zijn gewogen en te licht bevonden, strootman al 2 a 3 jaar in een vormcrisis.
Ik had een oproep voor Vormer niet raar gevonden, al was het maar om serieus genomen te worden als bondscoach en laat zien dat je iedereen serieus neemt. Als bondscoach wil je een Vormer toch eens live aan het werk zien (op trainingen oid?) Qua prestaties is hij echt niet minder dan de namen die jij noemt, alleen heeft hij een ander labeltje omdat hij niet bij Ajax heeft gevoetbald en Feyenoord wat geruisloos verliet

13 januari 2018 om 11:56

Als je jongens als v/d Beek (lees: wat heeft die in hemels naam gepresteerd?), Klaassen (lees: mag alweer weg bij Everton na een vriendendienst van Koeman, want meneer komt op alle vlakken tekort voor de PL), Siem de Jong (lees: niet eens uitleg nodig) en Strootman (lees: het niveau dat die man behaald in Oranje is lager dan het huidige niveau van Vormer) noemt, ben je al niet meer serieus te nemen. Ook Wijnaldum laat het in Oranje niet zien. Nee, als er op dit moment jongens op moeten staan, zijn dat Promes en Depay. Beide doen het goed bij hun clubs en hebben nog genoeg rek. Tevens moet die aanvoerdersband imo zo snel mogelijk naar Virgil van Dijk.

Misschien kan Vormer eens ophouden met het huilen over Oranje. Jij bent de enige die vindt dat je in Oranje hoort en dat gaat dus nooit gebeuren. Leer er maar mee leven. Het liefst zou hij willen bedanken voor Oranje, dat proef je aan alles. Echter staat het zo lullig ergens voor te bedanken waar je niet eens in beeld bent.

13 januari 2018 om 09:41

Dit is een Vlaamse krant, die interviewt hem, die leggen hem deze vraag voor. Hij is in beeld om beste speler van België te worden, België is momenteel met het nationale team een groot voetballand, Nederland mist het tweede toernooi op rij. Dan is dit een hele voor de hand liggende vraag. Want ik denk dat Vormer als Belg nu al wel interlands had gehad.

13 januari 2018 om 10:38

Ja maar je kan ook gewoon simpel antwoord geven als een journalist zo'n vraag stelt. Of hij nou wel of niet een kans verdiende. Hij moet gewoon stoppen met dit te herhalen. Het is gewoon irritant als spelers zich zo gedragen.

13 januari 2018 om 12:23

Oh kom op, dit is volgens mij de tweede keer dat hij zijn mening op die manier ventileert. De eerste keer was in Voetbal Inside en nu dit. Daarvoor had hij gewoon op een normale manier gezegd dat hij misschien wel een kans verdiende. Ik zal opzich ook wel gefrustreerd raken als ik jongens zie, die nog niet op zijn niveau zijn, maar wel talentvoller zijn natuurlijk, eerder een kans krijgen, dan hem. Nederland heeft afgelopen twee kwalificaties er helemaal niks van gebakken.

Glenn Loovens had ook een keertje een paar oefeninterlands gespeeld onder Bert van Marwijk, en Loovens was toen vaste basisspeler bij Celtic. Tiendalli en Nelom hebben ook een paar oefeninterlands gespeeld. Waarom mag Vormer dan geen oefeninterlands spelen. Als hij fenominaal/goed presteert, dan roep je hem vaker op, anders niet. We willen steeds bouwen bij het Nederlands Elftal, maar dat kan gewoon niet, omdat er zoveel ruimte qua tijd ertussen in zit. Je kan alleen bouwen door middel van resultaten behalen, anders niet.

13 januari 2018 om 10:13

hij zou het zonder enige twijfel beter doen als al die andere prutsers die ons weer niet naar een toernooi hebben geholpen gappie

13 januari 2018 om 10:23

Hij is niet de enige dat wil jij gewoon graag geloven. Vormer verdient inmiddels een kans.

13 januari 2018 om 10:40

Mwa, er zijn niet veel in Nederland die Vormer geselecteerd willen zien worden hoor

13 januari 2018 om 23:19

Er zijn er waarschijnlijk ook niet veel in Nederland die hem zien spelen. Hij is gewoon al een paar seizoenen sterk bezig in België en dit seizoen waanzinnig veel assists.

13 januari 2018 om 11:17

Denk dat iedereen die 18 plus is en een IQ van 18 plus heeft, kan zien dat hij niet zit te huilen.

Hij gaf zelf ook al meerdere keren aan dat hij die vraag beu is, maar ze komt elk interview terug. De Belgische journalisten kunnen immers moeilijk geloven dat deze Vormer in supervorm (Europese assistkoning) niet eens in de buurt van Oranje lijkt te komen. Hij heeft immers niet de naam van een Strootman of Wijnaldum maar als je die mannen ziet aanmodderen... Tsja. Als hij dit niveau bij Ajax had gehaald, was hij er volgens mij wel bij geweest. Een Vormer die overloopt van vertrouwen is zeker niks minder dan een kwakkelende Klaassen bij Everton. Maar goed, ik vind het prima, zo blijft hij onder de radar en hopelijk nog een jaar of 3 in Brugge.

Gaf zelf trouwens ook al aan dat hij ook wel weet dat mannen als Wijnaldum van een ander niveau zijn en dat zijn kansen op een selectie beperkt zijn. Realistische man die wellicht wel vindt dat hij in Nederland wat te weinig erkenning krijgt (niet onbegrijpelijk want wie volgt er Belgie nu?) maar er niet over huilt.

13 januari 2018 om 12:48

Misschien kan jij eens begrijpen dat telkens dezelfde vraag wordt gesteld aan Vormer. Hij is zeker niet de enige die vindt dat hij in Oranje hoort anders werd hem die vraag niet gesteld. Als je bij de beste spelers uit de Belgische competitie hoort dan kan je echt wel wat. Dat betreft is hij best kritisch naar zichzelf qua leeftijd.

Middenvelders zoals Wijnaldum en Strootman spelen absoluut niet goed bij Oranje. Klaassen speelt geen wedstrijd, tijdperk Sneijder is voorbij, V/D Beek is misschien nog te jong. Waarop baseer je dat hij geen kans hoort te krijgen? Ik denk dat Nederland wakker moet worden. We hebben namelijk geen "goede" spelers meer. Alleen Promes en Virgil van Dijk zijn op dit moment nog noemenswaardig. Deze jongens spelen altijd en voegen echt wat toe aan hun desbetreffende team.

Lekker boeiend man. Dat eeuwige gejank van voetballers die niet (meer) opgeroepen worden.. focus je lekker op de dingen die je wel kan doen zoals goed spelen bij je club. Als de bondscoaches je niet selecteren dan moet je dat accepteren en niet over na denken.

13 januari 2018 om 09:48

Het is toch gewoon een interview voor een krant, waarin hem vragen worden gesteld? En zijn -niet bestaande- interlandcarriere onder de loep wordt genomen omdat hij in beeld is om te worden gekozen tot beste voetballer in Belgie? Dan beantwoord je toch gewoon vragen en geef je aan hoe je er in staat. Als jij het niet boeiend vindt, hoef je het niet te lezen hoor.

13 januari 2018 om 12:26

Waarom zou die niet meer voor oranje willen uitkomen dan? Omdat ie jaren lang is gepasseerd.. nou boohooo huilen. Mag verdomme trots zijn als die überhaupt een keer wordt opgeroepen ipv zo zielig te gaan doen.

Van mij heeft Vormer ook nooit gehoeven dus komt goed uit.

Ik snap zijn punt op zich wel. Als Vormer de assistkoning van PSV of Ajax was zou niemand er raar van opkijken als hij opgeroepen zou worden. Nu is hij de assistkoning van Club Brugge. Ik denk dat Club Brugge hier ook bovenin mee zou draaien. Of hebben wij nu ineens het recht om op de Belgen neer te kijken terwijl onze beste teams niet eens in de EL mee mogen doen? Hij had echt wel een keer opgeroepen mogen worden.

Zo zijn er nog wel een paar jongens die een oproep verdienen, maar doordat veel mensen denken dat het nog 2010 is en wij topspelers thuis kunnen laten worden zij met hoongelach ontvangen. Het nadeel aan Vormer is dat hij 30 is. Maar Gouweleeuw bijvoorbeeld doet het heel goed bij een aardige club in de Bundesliga. Hetzelfde geldt voor Hateboer in Italië. Bram Nuytinck speelt bij Udinese, ook een club die in Nederland bovenin mee zou draaien. Ik vind het vreemd dat spelers van PSV en Ajax nooit ter discussie staan, maar spelers die in de middenmoot van de Serie A of Bundesliga spelen zijn geen optie. Wat dat betreft hebben wij echt een plaat voor onze kop in Nederland.

Als je goed genoeg wordt bevonden komt die uitnodiging heus wel. Daar zou leeftijd niets mee te maken moeten hebben. Het is een prima voetballer en een harde werker, maar komt gewoonweg wat tekort. Overigens verrast het mij enigzins dat hij is genomineerd voor deze prijs. De Belgen krijgen na de huidige topgeneratie toch weer problemen. Misschien toch maar de BeNeLiga?

Prima, dan hoop ik ook dat dit de laatste keer is dat die zich uitspreekt ook het Nederlands Elftal. De alternatieven waren toen der tijd, bij feyenoord en het Nederlands elftal, gewoon beter. Hoe dat nu is bij het Nederlands elftal weet ik niet, want zie hem nooit spelen. Alleen krijg ik nu wel het gevoel dat die met zijn opmerking: kies nu maar voor de jeugd, ik ben ook al bijna 30. Hoopt dat wij medelijden met hem krijgen omdat die nooit is opgeroepen. Als hij straks wordt opgeroepen door de nieuwe bondscoach, komt die gewoon netjes aan bij huis ter duin hoor

Wat een geweldige jankerd is Ruud toch. Geen Oranje materiaal en er zijn betere opties, geheel terecht dus. Het zit hem waarschijnlijk heel dwars maar hij mag best wat meer zelfreflectie hebben. Modale voetballer.

13 januari 2018 om 10:46

Die betere opties presteren niet bij oranje dus hij zou wat mij betreft best een kans mogen krijgen. Je mag hem dan rustig een modale voetballer noemen maar in Nederland loopt niet veel beter rond en als ze wel beter zijn dan laten ze het niet zien in oranje. Overigens zie ik hem niet janken, de enige die ik hier zie janken zijn de mensen die het woordje janken gebruiken

Als de bondscoach eenmaal Vormer belt, zul je zien dat ie binnen 5 minuten op de stoep staat om zich te melden... Grootspraak, maar kenmerkt het denken bij zulke gasten dat en verbazing bij mij dat ze verontwaardigd zijn als ze niet uitgenodigd worden. Sowieso vind ik het raar als je over jezelf praat, terwijl je nooit ergens voor in aanmerking gekomen bent.

Nederlanders beschouwen het als gezichtsverlies om iemand uit de Belgische competitie op te roepen. Men heeft hier tov België een superioriteisgevoel. Als Vormer een transfer maakt naar pakweg Southampton dan ligt zijn oproepingsbrief na een week al in de bus.

13 januari 2018 om 11:53

Wat een onzin. Als we een speler van het niveau de Bruyne, Lukaku (op het niveau dat zij destijds al waren) of iets dergelijks in België hadden lopen dan werden die echt wel opgeroepen. Maar bij Brugge spelen voornamelijk spelers die het bij de top 3 in de ED niet gered hebben.

13 januari 2018 om 11:54

Zo zie ik het niet. Als je maar goed genoeg bent. Rensenbrink werd vroeger ook wel opgeroepen, Van Tiggelen, Erwin Koeman. Voor de garde daaronder kan ik de twijfel begrijpen, spelers als Graeme Rutjes of Wim Hofkens.

13 januari 2018 om 11:59

Nederland is ook beter dan Belgie op voetbalgebied. Ook de eredivisie is van een hoger niveau. Nederlandse ploegen maken het de Europese topclubs nog regelmatig lastig. Het voetbal wat er in NL gespeeld wordt is ook van een hoger niveau. Dat het nationale team nu beter draait is mooi voor Belgie, maar met de juiste bc bij Oranje zal het verschil echt niet groot zijn. Belgie wordt op het moment overschat. Natuurlijk hebben de belgen goede spelers, maar als ploeg komen ze altijd tekort tegen bv Brazilie, Argentinie, Spanje, Duitslans, Frankrijk etc. Het is een goede subtopper en outsider. Meer niet.

Hij had best een keer bij de selectie gemogen, maar aan de andere kant hadden/hebben we voldoende middenvelders die beter zijn. Hij heeft de pech dat hij net buiten het lijstje valt. Wellicht dat de nieuwe bc een beroep op hem doet. Het komt ook wel zielig over hoe hij er steeds over praat, maar hij moet toch ook inzien dat de wel opgeroepen spelers minimaal gelijkwaardig en vaak beter zijn.

Ik volg Vormer totaal niet, maar wellicht kan ie tegenwoordig wat als ie de beste van België is. Slechter dan Wijnaldum Strootman en Klaassen is ie vast niet.

Wat een bout uitspraak zeg....

Als Vincent fucking Janssen in de spits hebt staan, kun je net zo goed Vormer, Büttner en Breuer erin zetten, je wint toch niet.

Ik ben er nog steeds van overtuigd dat wij de 'van-Basten'-tactiek moeten gaan herinvoeren, namelijk 4-2-3-1. Dan ondersteun je de verdediging nog eens extra, wat overigens onze beste linie lijkt te gaan worden. Dat deden van Bommel en Nigel de Jong in het verleden uitstekend, maar ook een mindere stofzuiger als Engelaar was daar uiterst bruikbaar. Met de huidige verhoudingen zou je daar prima Vormer en de Roon kunnen neerzetten. Dat zijn zeker niet de beste Nederlandse middenvelders, maar dat zijn wel twee voetballers die er voor zorgen dat de voorste vier zich wat minder hoeven te focussen op het verdedigen en dus beter kunnen gaan voetballen.

Ik zou het zo doen:
Keepers: Zoet, Cillessen en Vorm
RV: Tete en Karsdorp, nu Karsdorp niet fit is Hateboer
CV: de Vrij en van Dijk, daarachter Fosu-Mensah en de Ligt
LV: Blind en van Aanholt/pieters/willems
VM: de Roon en Vormer, daarachter Wijnaldum en Frenkie de Jong
Amc: Pröpper, van Ginkel.
RA: Berghuis en Promes
S: Dost en Babel. Janssen pas zodra hij zijn vorm bij Fener hervindt
LA: Depay en Kluivert

Natuurlijk is deze selectie geen wereldtop. We zijn bijvoorbeeld niet vergelijkbaar met een Frankrijk, maar je hebt wel een vrij jong team waarbij een aantal spelers (ook die niet geselecteerd zijn) nog vrij ver kunnen doorgroeien. Voor het komende EK zie ik ons wel kwalificeren en ik zie ons over 4/6 jaar ook als een outsider voor een titel.

Ik snap het wel. Tot een jaar of 5 geleden speelde geen enkele eredivisie speler in de basis van oranje. Eigenlijk is de eredivisie al te min, laat staan de Belgische competitie...

Ik vind deze man beter dan een S de Jong, Vilhena, Clasie, Propper, Van Ginkel of De Roon en deze spelen wel in Oranje. Ik vind het ook opmerkelijk dat er vaker werd gekozen voor een speler die uit vorm was en op de bank bij een 'grotere' club zat dan voor zo'n optie als Vormer, die met zijn goede spel en goals en assists al jaren uitblinkt in Belgie. Vind het ook niet gek dat hij dit zelf beseft en dit ook laat horen en ook heel netjes dat hij zegt dat het nu tijd is voor de jonge garde, en zichzelf dus wegstreept.

Lekker gaan korfballen als ruudje in oranje wil, snelste weg voor een voor selectie...

13 januari 2018 om 22:52

Heeft ruudje weleens een uitspraak gedaan als dit... Als ik bij Feyenoord de kans kreeg waren ze al eerder kampioen geworden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Verdediger31
Timmy SimonsMiddenvelder30
Ruud VormerMiddenvelder30
Hans VanakenMiddenvelder30
Marvelous NakambaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

31 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 augustus
Paris Saint-Germain heeft de pijlen gericht op Ivan Rakitic, maar Barcelona weigert te onderhandelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren