‘Van Persie komt niet naar Nederland om heibel te maken’

Zaterdag, 13 januari 2018 om

Robin van Persie staat op het punt om terug te keren bij Feyenoord en daar is Wim Kieft blij mee. De oud-international schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij geen enkele reden ziet waarom men niet blij zou moeten zijn met de rentree van de aanvaller. “Ik word moe van iedereen die weet waarom zijn terugkeer niet deugt”, concludeert Kieft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Robin van Persie nog van waarde zijn bij Feyenoord?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door rbn_)

Ik zeg dit als een Sivasspor-Fan. Mensen die mensen kennen in het bestuur van Feijenoord..geef het door..NIET DOEN..Robin gaat alleen maar gebleseeerd zijn en cashen...

13 januari 2018 om 08:43

Zelfs geblesseerd nog beter dan die anderen bij elkaar. Shirt verkoop zal er ook niet om lijden

13 januari 2018 om 08:50

Als je alleen maar wil cashen moet je naar de zandbak, of desnoods Turkije, daar betalen ze nog idiote bedragen. Maar geen speler komt naar de eredivisie om te cashen Turq1984, dat weet je toch zelf ook wel? Hij gaat terug naar zijn geboortestad, naar de club waar het allemaal begon, waar hij de Uefa cup won en waar hij de basis zou leggen die hem uiteindelijk topscorer van Oranje aller tijden zou maken. Als hij lang geblesseerd is is dat vervelend, maar we kunnen toch wel met zekerheid concluderen dat Feyenoord niet de meest lucratieve optie is. Ik snap die negatieve reacties niet zo, ik vind het gaaf dat zo'n wereldster in onze eredivisie komt voetballen.

13 januari 2018 om 11:00

Hij bedoelt dat v. Persie gewoon betaald krijgt en waarschijnlijk niet veel zal spelen ivm blessures. Dat hij het woord cashen gebruikt wilt nog niet zeggen dat hij het zo bedoeld. Beetje begrijpend lezen en je komt een heel stuk verder

13 januari 2018 om 12:30

Haha, ja een beetje begrijpend lezen zou me goed doen. Misschien kan iemand het duidelijker opschrijven, cashen, het is al amper goed Nederlands. Maar het wordt ook nog eens verkeerd gebruikt. Maar toch bedankt voor je advies tegelen27!

13 januari 2018 om 08:54

Ja, cashen in NL. Vast wat hij gaat doen. Dan had China of het midden oosten toch een betere optie geweest.

Ik ben ook erg blij met zijn komst, hoe je het ook wendt of keert, in mijn ogen de allerbeste speler van de eredivisie. Geen talent die ik zijn niveau zie halen, geen speler die ooit van zijn niveau was. Maar hoe goed is hij nu nog? Dat zullen we moeten afwachten. We hebben op die plekken al goede spelers, dus dit is echt een extraatje. Maar als je Kramer vervangt voor Van Persie, dan kan toch niemand daar op tegen zijn? Denk aan alle talenten die enorm veel van hem kunnen leren, ik denk zelfs dat een spits als Jorgensen beter zal worden van Van Persie. Ja, ik denk dat we als Nederlandse voetbalfans allemaal blij mogen zijn dat zo'n grootheid terugkomt naar de eredivisie. Want reken er maar op dat hij ook de bedragen van Sneijder kan vangen, maar voor mijn gevoel heeft Van Persie altijd voor het voetbal gekozen. Ook toen hij van Arsenal naar Manchester United ging, want hij werd direct kampioen. Een parel voor het Nederlandse voetbal, geweldig om de topscorer aller tijden weer terug te zien in de eredivisie. Dat vind ik een mooier afscheid dan in Turkije. Weet trouwens iemand of Shaqueel nu ook vast bij Feyenoord zit?

13 januari 2018 om 08:51

Eens, enige mogelijke gevaar schuilt volgens mij in het verwachtingspatroon, gaat ie dat waarmaken of niet. Zo niet dan ben ik benieuwd of het geen gevalletje Heitinga gaat worden. We gaan het zien.

13 januari 2018 om 08:55

Shaq zit al in de jeugdopleiding inderdaad.

13 januari 2018 om 10:37

De beste voetballer? Misschien.. Maar of hij net zoveel gaat brengen als Lozano, Berghuis, Neres en Ziyech? Ik betwijfel het..

13 januari 2018 om 11:47

Hoeveel je brengt hangt niet af van of je de beste voetballer bent. Kuyt bracht ook veel meer dan Neres en Ziyech maar die laatste twee kunnen beter toveren met de bal dan kuyt

13 januari 2018 om 10:48

Geen speler die ooit van zijn niveau was?? Waar heb je het over? Er zijn in Nederland tientallen spelers geweest die beter waren dan van Persie.

13 januari 2018 om 10:59

Hij heeft het waarschijnlijk over de spelers die nu actief zijn in de Eredivisie. En daarvan komt, als je kijkt naar de CV's van spelers, alleen Huntelaar een beetje bij in de buurt.

13 januari 2018 om 10:59

Maak maar even een lijstje dan. Tientallen slaat natuurlijk nergens op.

Van Persie is gewoon een rasvoetballer pur sang. Die goal die hij voor Arsenal maakte waarin hij hem in 1 keer raken in de verre hoek legde. Fenomenaal.

13 januari 2018 om 11:04

Wat De Toekomst zegt dus. Qua cv en status.

Het stuk begint direct weer dat Kieft een beetje moe is.. haha lijkt Romario wel!

''die komt niet naar Nederland om heibel te maken. Ook niet als hij op de bank zit terwijl Kuyt juist begon te muiten toen Van Bronckhorst hem niet iedere week meer nodig had”

En daar slaat die de spijker op zijn kop
toen zei iedereen.. ja maar kuyt is een echte werker en wil altijd alles geven etc etc..
maar hij werd wel degelijk lastig er daar hoor je weer niemand over
want ojee kom eens aan de heilige dirk kuyt !

13 januari 2018 om 08:49

Goh, bijzonder lastig ja, zo een groot aandeel leveren in het eerste kampioenschap sinds eeuwen. De brandstapel op met die kerel!

13 januari 2018 om 10:42

Dat staat toch helemaal los van het muiten door Kuijt? Typisch weer een drogreden om gedrag van Kuijt goed te praten. Hij is gewoon een heel naar mannetje. Lekker populaire uitspraken doen om de achterban van de club waar hij op dat moment op de loonlijst staat te pleasen en de ideale schoonzoon uithangen, maar vorig jaar zagen we nog maar eens dat als puntje bij paaltje komt zijn belang (speeltijd) belangrijker voor hem is dan club belang (teamprestatie). Met Van Persie weet je wat je in huis haalt, Kuijt was een wolf in schaapskleren en het is voor Feyenoord beter dat hij is gestopt.

13 januari 2018 om 09:00

De status van Kuijt is anders in Rotterdam dan die van Van Persie. In Kuijt zien we een verpersoonlijking van onze club, een harde werker, niet de meest begenadigde voetballer, maar wel eentje die het uiteindelijk tot meer dan 100 interlands schopt. In een generatie met o.a. Van Nistelrooij, Robben, vd Vaart, Sneijder en Van Persie. En die gewoon letterlijk de kampioenswedstrijd helemaal beslist, omdat Kuijt altijd tot de grootste daden in staat bleek.
Van Persie daarentegen is een absoluut toptalent, een voetballer zoals we ze niet vaak zien, een speler met uitzonderlijke kwaliteiten die buitengewone doelpunten heeft gemaakt. Misschien iets minder geliefd door zijn vertrek toen, maar zeker niet minder bewonderd. Kuijt wist zich gesteund door de fans en ik kreeg tijdens die docu ook echt het gevoel dat hij dat heel goed wist. Maar ik zie Van Persie dit niet doen om de een of andere reden. Ik heb juist het gevoel dat hij zich erg positief gaat opstellen, er is veel negatieve beeldvorming rond hem, maar daadwerkelijk incidenten, die zijn er nauwelijks. Hij heeft zich uitgesproken over het gedrag van Van Hooijdonk, hij kan hem nu een prachtige hak zetten door zichzelf juist heel positief op te stellen richting de jonge spelers.

13 januari 2018 om 09:47

Een topsporter wil altijd spelen. Ik zou dat nou niet direct muiten willen noemen.

13 januari 2018 om 11:35

Ja, ik vraag me ook af wat er mis was aan Kuit z'n gedrag. Op het veld was er niets van te merken. De spelers liepen met hem weg. Gio geeft aan dat Kuit hem enorm gesteund heeft. Alleen de media meldden dat Kuit boos was?
Speelde hij niet in de Kuip dan was hij één en al positiviteit. Ook naar het publiek toe.
En veel wedstrijden heeft hij volgens mij niet eens gemist.

13 januari 2018 om 15:08

Ik heb geweldig veel respect voor Kuyt. Durf wel met zekerheid te zeggen dat we zonder hem niet kampioen waren geworden en ook niet de beker hadden gewonnen...

Hij komt niet om heibel te maken. Maar waarom dan wel? Ik zie hem voorlopig nog niet spelen. Eerder dan eind maart is hij nog niet fit. En dan nog moet je al zijn blessures afwachten.
Daarnaast ben ik wel benieuwd wie er plaats gaat maken voor hem. Jorgensen haal je er niet uit. En bovendien moet hij ook niet dilan vente in de weg komen te zitten. Op 10 zou kunnen maar dan moet je toornstra verkopen in de zomer. Ik zou el ahmadi meer een verdedigende rol geven. Die heeft totaal geen waarde in de aanval. En ik hoop dat Larsson meer speeltijd gaat krijgen en een vaste waarde wordt.
Al met al is van Persie natuurlijk een geweldige aanwinst voor de hele competitie. Een held. Maar of die dat nog gaat laten zien heb ik mijn twijfels over

Mits wedstrijdfit natuurlijk nog altijd van meerwaarde in de Eredivisie, ook op deze leeftijd. Aan zijn kwaliteiten ligt het zeker niet maar ik betwijfel zijn terugkeer vanwege zijn fysieke gesteldheid, eventuele blessures e.d. Indien fit natuurlijk fantastisch als hij nog veel moois kan laten zien in eigen land, alvorens zijn carrière eindigt. Ik ben echter wel bang dat dit wellicht dezelfde (opportunistische) verwachtingen schept als bij de terugkeer van Dirk Kuyt, terwijl de situatie nu wezenlijk anders is.

Mooi dathij terug komt en dat zeg ik als Ajacied. Ik hoop dat hij het goed doet en dat steeds meer oude voetballers het lef hebben om terug te komen. Ik las alleen een interview met van Bronckhorst dat hij hoopt dat hij de topsport klimaat van de selectie weer top kan maken omdat sommige jongens na het vertrek van Kuijt dit lieten vieren. Ik moet zeggen dat ik dat een taak van een trainer vindt en dat van Bronckhorst dit moet aanpakken en niet een speler

13 januari 2018 om 10:49

Voor een trainer is het altijd wenselijk om ook een paar spelers in de groep te hebben die het topsportklimaat uitdragen. Als trainer ben je toch ook een beetje "de vader waar niet iedereen altijd naar wil luisteren".

13 januari 2018 om 11:49

#toekomst. Je bedoelt dat het wenselijk is dat een trainer een klein kind in z'n team heeft? Die graag willen spelen en het voorbeeld zijn voor de anderen. Zie je nu hoe je jezelf steeds tegenspreekt.
Als je Kuit niet mag, net zoals Derksen moet je dat gewoon zeggen.

Ik ben benieuwd welke kop er gaat rollen ten faveure van Van Persie... Een goede voetballer van weleer keert terug naar zijn oude club, dat is alleen al mooi. Nu afwachten hoe hij gaat presteren bij Feyenoord...

13 januari 2018 om 11:16

Het kan haast niet anders dan dat Feyenoord aanvallender gaat spelen en de aanvallende middenvelder vervangen wordt door een schaduwspits. Lijkt mij dat Van Persie op zijn best is rond Jorgenson en ze Berghuis er ook niet uit gaan halen.. Dan wordt het of rechtsbuiten of schaduwspits. Of, zoals Ajax met Huntelaar doet, iemand die ook geregeld op de bank zit. Dat laatste verwacht ik echter niet.

13 januari 2018 om 12:16

Van Persie in de spits en Jorgensen er achter. Jorgensen is van origine geen spits.

13 januari 2018 om 13:27

Jorgensen is veel meer een aanspeelpunt dan van Persie. Laat hem maar lekker om Nicolai heenzwerven. Van Persie is van origine ook geen spits, maar is er net als Nicolai ook in gegroeid.

13 januari 2018 om 13:57

Hoop dat ze tegen goede tegenstanders elkaar zullen afwisselen in de punt. Tegen de mindere kunnen zij in mijn optiek naast elkaar spelen. Ben dan heel erg benieuwd hoe de tegenstander zal reageren. Kan mij niet voorstellen dat zij 1 op 1 zullen spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1821
2.Ajax1310
5.AZ119
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1641 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 6 5 0 0
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Rick Karsdorp is na een aanvaring met trainer Eusebio Di Francesco uit de gratie geraakt bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren