‘Maher hakt knoop door en kiest voor FC Twente’

Zaterdag, 13 januari 2018 om

Adam Maher maakt het seizoen waarschijnlijk af bij FC Twente. De Telegraaf meldt dat de middenvelder zijn keuze heeft laten vallen op de club van trainer Gertjan Verbeek en dat er nu wordt onderhandeld om met PSV een akkoord te bereiken over de voorwaarden waaronder Maher kan worden gehuurd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een verstandige keuze van Adam Maher?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door laurens e)

Van Beek is verliefd op Maher. Hij zei ooit hij hoeft niet naar PSV maar kan direct de stap naar Arsenal maken. Echt ongelofelijk wat een uitspraak toen. Tot heden zwaar teleurstellend.

13 januari 2018 om 08:05

Verbeek*

13 januari 2018 om 09:22

Dat was helemaal geen rare uitspraak toen. Maher speelde toen op 17/18-jarige leeftijd uitstekend. Was constant een van de sterkhouders, ook in Oranje. Bij Oranje speelde hij toen ook heel sterk tegen Italie achter Van Persie. Waarom Verbeek toen expliciet Arsenal noemde is omdat dat een uitstekende club is/was voor jonge talenten.

13 januari 2018 om 10:07

Hij was toen okk behoorlijk goed. Hij is nog steeds nog maar 24 jaar! Dat betekend dat deze jongen de komende 8 jaar op top niveau zou moeten kunnen spelen wat fysieke en mentale weerbaarheid. Ben benieuwd of hij zich kan herpakken bij Twente. Zou leuk zijn.

Zou mooi zijn zeg die jongen is een duidelijke meerwaarde

Dom om naar Twente te gaan,na Nac de ploeg met de meeste huurlingen.Utrecht zou beter bij deze jongen passen...

13 januari 2018 om 08:19

Lam, Thigadouini, Slagveer... Laatste twee geen basis en geblesseerd..

13 januari 2018 om 09:49

@vak104: Dan vergeet je nog Gjorgjev van Grasshopper (nog steeds gehuurd, ook al willen jullie er van af) en Cuevas van Chelsea. Buckley-Ricketts (manchester City) hadden jullie dit jaar ook gehuurd, maar die is nu aan een andere club verhuurd.

13 januari 2018 om 12:24

Cuevas wordt niet gehuurd van Chelsea maar van Huachipato. FC Twente heeft een optie tot koop die waarschijnlijk gelicht gaat worden.

Ook Gjorgjev is gehuurd met de intentie om hem definitief over te nemen, alleen hij is volledig mislukt bij Twente.

Voor lam, Tigha en Slagveer geldt overigens hetzelfde. Alleen Buckley-Ricketts werd gehuurd zonder idee voor de langere termijn.

Dat Twente veel huurt is duidelijk, maar het is wel met een lange termijn visie en niet alleen teren op talenten van Engelse topclubs

Lol. En ik maar denken dat Twente nauwelijks geld had om haar kont te krabben. Kan er dan geen enkele andere club hetzelfde bieden als wat Twente nu biedt? Heracles had dit moment van mij mogen aangrijpen.

Edit: gedeelte over optie tot koop weggehaald.

13 januari 2018 om 08:20

Qua stadion, uitsupporters, faciliteiten is FCT gewoon een stap verder dan Utrecht maar zeker dan Heracles. Snap heel goed ook dat hij niet voor kunstgras kiest.

13 januari 2018 om 14:44

Bij Heracles en Utrecht zijn de faciliteiten beter dan bij ons. Het trainingscentrum van Twente is verouderd en er is geen fatsoenlijke grasmat te vinden daar. Verbeek is de grote reden dat Maher wil komen icm zijn kans op speeltijd. Dat hij liever niet op kunstgras speelt is goed mogelijk maar ook slechts gissen.

13 januari 2018 om 09:20

Komende zomer loopt z’n contract af. En dan optie tot koop... Held. Verder ben ik het met Vak104 eens. Daarnaast heeft Maher bijzonder weinig minuten gemaakt enzal hij wat vorm moeten krijgen, minuten maken op het veld. Ik gok dat hij bij ons die kans wat eerder krijgt dan bij Utrecht en onze vrienden uit Almelo ðÿ˜‰

13 januari 2018 om 09:41

@tukkertje91: je hebt gelijk. Maher zijn contract loopt af. Staat ook wel in de tekst. Excuses voor mijn fout. Misschien toch maar eens het hele bericht lezen voordat ik reageer.

Het is ook niet zo dat ik Twente geen speler zoals Maher gun, maar ik vind het jammer dat Heracles helemaal geen interesse leek/lijkt te hebben. Hou Twente graag in de Eredivisie, ondanks de fouten die er in het verleden zijn gemaakt.

13 januari 2018 om 09:21

Ik verwacht dat maher zelf de keuze moxht maken, en dat zijn geschiedenis met Gertjan Verbeek hier een hele grote rol in heeft gespeeld. Hij zal(als het doorgaat) gehuurd worden waarschijnlijk, waarna ik verwacht dat Twente hem gaat proberen transfervrij hem aan de clib te verbinden.

13 januari 2018 om 10:27

Daar reken ik niet op. Ik denk dat wanneer hij transfervrij is er wel clubs zullen zijn die en sportief én financieel interessanter zijn.

13 januari 2018 om 12:21

Financieel zullen er vast veel betere keuzes zijn, ik kan ook niet in het hoofd van Maher kijken, maar als hij wil voetballen kan hij het beste niet naar een veel grotere club gaan dan fc twente, dan komt hij niet aan spelen toe, en het lijkt me dat hij dat wel graag wil. Het zou zonde zijn dat iemand met zijn bewezeb voetbaltalenten geld boven voetbal zou verkiezen, als je namelijk niet aan spelen toekomt wil straks geen enkele club je meer hebben lijkt mij zo

Hij was bij AZ zo goed. Met de wetenschap van nu kunnen we zeggen dat hij veel te vroeg bij AZ is weggegaan en klaarblijkelijk nog niet klaar was voor de top. Zo zie je maar dat het plannen van je carrière zeer zorgvuldig moet doen. Hopelijk kan hij weer met veel vertrouwen het plezier gaan terugvinden en wellicht vis een andere weg zijn talent alsnog tot bloei te laten komen.

13 januari 2018 om 09:24

Neehoor hij is op het juiste moment vertrokken en heeft in principe ook de juiste stap gemaakt. Dat het dan achteraf wat tegen is gevallen is jammer maar hij heeft een prima traject doorlopen. 3 jaar bij AZ voetballen in de subtop en uitblinken, daarna een stap naar de nationale top.

Word El hamdaoui gestrikt als video analist of wat ?

13 januari 2018 om 08:30

Die speelt mee morgen in Emmen en daarna wordt besloten of hij opgenomen wordt in de selectie.

13 januari 2018 om 10:04

Video-analisten die nemen toch altijd de boel op, dat is hun beroep toch?

Hou mijn hart vast.... Als, maar dan ook als, hij enigszins zijn niveau haalt van AZ dan kan hij de gouden greep zijn. Jensen, Assaidi, Vuckic, Maher, Laukart en Boere moeten je toch op zich in de eredivisie houden.

13 januari 2018 om 09:25

Boere is echt een matige eerstedivisie spits. Jensen, Assaidi en Maher zouden echt heel goede spelers zijn.

13 januari 2018 om 09:46

Ik kan het momenteel onmogelijk hard maken, zeker als je naar zijn cijfers kijkt. Maar Boere zie ik persoonlijk echt wel wat in. Alleen de manier waarop wij nu spelen, dan verzuipt hij in het spel en gebrek aan aanvoer. Ondanks dat heeft hij zich wel nuttig weten te maken en is hij niet zelfzuchtig. Dat is knapper dan het klinkt.

Voorbeeldje: Wedstrijd tegen Ado, thuis. Na ongeveer 10 minuten komt Boere vanaf ‘puntje 16’ richting goal, geen verdedigers voor hem, keeper uit de kist. Een spits die weinig doelpunten op z’n naam heeft staan kiest er voor om proberen te scoren, al is de hoek niet ideaal. Boere kiest voor het balletje breed, zodat Holla bij de 2e paal in kan tikken. Dit soort momenten laat mij denken ‘die jongen denkt in teambelang, en cijfert zichzelf (soms) weg’.

Ik zeg niet dat hij in de subtop aan de bak zou komen momenteel. Maar daar kan hij binnen enkele jaren echt wel staan, ik zie wel wat in hem.

13 januari 2018 om 12:11

Voetbal begint bij een stabiele verdediging. Als ze daar niks aan doen in de winterstop dan houden die spelers Twente niet overeind. De verdedigers kunnen niet verdedigen, maar ook niet opbouwen. Dus ze komen altijd onder druk en in paniekvoetbal terecht. En krijgen de bal niet fatsoenlijk in het middenveld of aanval. Er moet iemand bij die rust brengt. Dat doet Hooiveld ook niet want die is te traag en heeft constant ruzie met de bal, net als Thesker en Bijen. (kijk maar eens naar het aantal eigen goals )

Toch bijzonder hoe een club als Twente zonder een cent te besteden spelers als Maher en el Hamdaoui binnen haalt. Zullen het over een paar jaar wel weer horen...

13 januari 2018 om 08:33

? Salarisgebouw is gewoon nog steeds top 5-6 he. Transfervrije EL Hamdaoui, Maher huur (uitruilen tegen Buckley), prima zo.

13 januari 2018 om 08:38

Dat kan best zijn. Maher krijgt 950.000€ salaris bij PSV, hoe gaat Twente minimaal een 3e van dit bedrag ophoesten?

13 januari 2018 om 08:53

Waar staat dat dan? Denk dat Buckley dat ook wel kostte trouwens en die is weg.

13 januari 2018 om 08:59

Salarisgebouw mag er wellicht zijn, Maar de Schulden zijn nog steeds vele malen hoger, naast eigen verstand zou de knvb toch gewoon een plafond moeten stellen, want de uitgeven bij FCT gaan onverantwoord verder.

13 januari 2018 om 09:02

Haha wat een onzin, lees je je in voordat je iets post? Of is het gewoon de waan van de dag?? Is ook een cap bij Twente, toezicht vanuit 3 onafhankelijke hoeken, sponsorfonds etc etc

13 januari 2018 om 09:08

En Verbeek maar roepen dat ze creatief met het geld om moeten gaan, laat me niet lachen..

13 januari 2018 om 09:24

Want? Je weet wat de deal is?

13 januari 2018 om 11:25

Haha zuurpruim?? Maar heb het al door, geen kennis van zaken maar toch dolgraag willen posten...

13 januari 2018 om 12:21

@klentje. Of is het Kleintje. Je moet wel iets van de boekhouding van voetbalclubs afweten als je er iets over wilt melden. Schulden staan op de balans en worden gedekt door eigen en vreemd vermogen. Het heet balans en dat moet dus met elkaar in balans zijn. De Knvb let daar(in tegenstelling tot andere voetbalbonden) heel scherp op en kent vervolgens een categorie toe. Op basis van de huidige situatie zit Twente in categorie 2, net als de meeste clubs. Dan heb je nog de begroting, zeg maar het huishoudboekje. Dat heeft niks met schulden of tegoeden te maken. Elke club maakt elk seizoen een begroting op basis van inkomsten en uitgaven. Onderdeel daarvan is de post salarissen. Salarissen hebben weer niks te maken met transfersommen, want die lopen via de balans. Als er spelers weggaan blijft er dus salarisgeld over. Als jij een avond niet naar het cafã© gaat blijft er in jouw huishoudboekje ook geld over. En dat kun je dan weer besteden aan wat anders. In het geval van Twente aan het salaris van een nieuwe speler die, wat transfergeld betreft, voor niks binnenkomt. Dus je hoeft niet over een paar jaar te kijken, want de begroting is alleen voor dit seizoen van toepassing. Volgend jaar is er weer een nieuwe begroting. Je snapt wel dat ik dit heel kinderachtig helemaal uitschrijf, maar dat is om rekening te houden met die kinderachtige reacties, zoals die van jou.

Deze man is nog maar 24 jaar, maar gaat toch al zo lang mee. Bij Az heb ik van hem genoten, een waar toptalent, samen met Altidore was het een baas. Hij heeft toch wel een prima weg gekozen, door eerst naar PSV te gaan. Alleen helaas was dat niet goed gegaan, nu speelt hij te weinig. Hij moet weer speelminuten maken, het vertrouwen in eigen kunnen terug krijgen dus deze stap naar Twente is het beste wat hij nu kan doen. Onder een vertrouwde trainer Verbeek en in een vertrouwde omgeving.

Stel dat beide heren daadwerkelijk komen (Maher en El Hamdaoui) dan krijgen wij in ieder geval meer creativiteit, kwaliteit en ruimte voorin. Maar beide missen ook (wedstrijd)ritme. En dat is verre van ideaal. Wij zitten niet in een positie dat spelers rustig een half jaar kunnen 'wennen'. Nee, er moeten punten gepakt worden. Twente gaat bij Mounier voor een contract voor 1,5 jaar. Maher zal gehuurd worden voor een half jaar en zijn contract loopt dan ook af. Misschien zit er voor Twente, op langer termijn, wel meer in het vat rondom Maher. Alleen dat betekent dat de achterhoede (nog) niet aangepakt word. Zal Lam dan weer een linie zakken? Goed.. Eerst maar eens zien wat hier waar van is, en of Twente het financieel kan bolwerken. Speculatie is in dit geval positief.

13 januari 2018 om 09:47

grote kans dat het beide zoals Assaidi wordt; teveel tijd nodig om op redelijk niveau te komen.

13 januari 2018 om 12:24

Maher draait gewoon al het hele seizoen mee bij PSV hoor. Misschien dat ze daar op een lager niveau trainen? (grapje?)

Zonde dat deze jongen nooit zijn potentieel na zijn vertrek bij AZ waar heeft kunnen maken. Destijds had ik verwacht dat hij zou aanhaken, een niveau zou groeien om via PSV door te stomen richting subtopniveau het buitenland. In plaats daarvan belandde hij ergens in Turkije en lukt het hem na terugkomst niet meer om zijn stempel te drukken bij Psv. Desondanks nog altijd maar 24 jaar dus ik hoop dat deze jongen nog opbloeit en hij nog veel moois kan laten zien. Misschien is Twente wat dat betreft geen slechte keus, minder druk en vertrouwd met Verbeek. Een dergelijke stap had hij naar mijn mening al veel eerder moeten maken, het is al lang duidelijk dat hij bij PSV niet meer aan bod komt.

Het kan verkeren. Als je dit in 2013 voorspeld had, dan had iedereen je krankzinnig verklaard. PSV dat Maher, toen de grote topaankoop, vrijwillig en vrijwel gratis laat vertrekken naar FC Twente, toen een titelkandidaat.

Wat is er toch gebeurd met diene jongen? Man wat is zijn transfer volledig mislukt. Bij Az was die een supertalent. Hoppelijk haalt hij zijn niveau bij Twente zoals bij az. Succes!

Goeie club voor maher en ik de dat verbeek hem wel weer aan voetbal krijgen. This niet zo dat hij in 1x niks meer kan.

Ik zie hem heel graag bij Twente en ben ervan overtuigd dat hij zal vlammen. Ik vind het best teleurstellend dat hij dit seizoen niet eens mocht invallen want kwaliteit heeft hij zeker. Ook gister viel hij goed in tegen Fluminense en zette van grote afstand Lozano vrij voor het doel. Gertjan Verbeek weet hier wel raad mee. Enige minpunt is dat Assaidi mogelijk een verkeerde invloed op hem zal hebben.

Wat meer creativiteit zal nodig zijn bij Twente en met Maher heb je dat zeker in huis. Nu moeten Twente en PSV er nog over uit komen. PSV zal hem liever verkopen dan verhuren en Twente kan niet anders dan verhuren. Maar ik denk dat beide clubs hier wel uitkomen, Maher mag dan wel niet gebracht hebben wat ze hoopten bij Psv, wel heeft hij zich altijd professioneel gehouden en ooit negatief over de club geuit of minder getraind.

Dit zou 1 van de 2 grote problemen bij Twente hebben opgelost.
Alleen nog een goede of degelijke CV is noodzakelijk.

Als iemand het beste uit Maher kan halen is het Verbeek. Hij heeft hem als 18 jarige aan de top gebracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

362 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Rick Karsdorp is na een aanvaring met trainer Eusebio Di Francesco uit de gratie geraakt bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren