Update: Ajax bevestigt transfer van Duitser ‘van twee miljoen euro’

Dinsdag, 16 januari 2018 om

Ajax maakt de komst van Nicolas Kühn naar alle waarschijnlijkheid snel bekend. De Telegraaf meldde vrijdagavond al dat de aanvaller naar Amsterdam verhuist en voegt daar nu aan toe dat Ajax een transfersom van ruim twee miljoen euro betaalt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Betaalt Ajax te veel voor Nicolas Kühn?


Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door hangover96)

Zijn er kenners hier die weten hoe goed deze jongen ja en of er potentie in zit? Op de vleugels raakt het nu ook een beetje vol, maar met Cerny in de lappenmand en Younes op weg naar uitgang, is een extra buitenspeler niet zo gek.

13 januari 2018 om 07:52

Maar daar krijg je Bande wel weer voor terug. Ik gok dat hij eerst een jaartje jong gaat doen en misschien mee traint met het eerste. Maar dat is alleen gebaseerd op zijn leeftijd en de volle selectie. Nog niet eerder van deze man gehoord.

13 januari 2018 om 08:08

Ja dat is waar ook. Maar ja gaat Kluivert op links of op rechts spelen? En blijft Neres nog een jaar spelen als hij zo doorgaat.

13 januari 2018 om 08:52

Kluivert moet op links, is op rechts stuk minder.

16 januari 2018 om 17:18

Lijkt mij nog wel even duren voordat iemand 25 miljoen plus neer legt voor Neres. Die is voor een behoorlijk bedrag gekomen en zal dus ook alleen bij een absolute hoofdprijs vertrekken. Er is nog wel wat meer nodig om het voor Depay achtige bedragen te laten vertrekken.

13 januari 2018 om 07:53

Potentie dat Barcelona zeer serieus vorig jaar in hem was. Potentie als speler kan je hem zeker scharen onder de kwaliteiten Kluivert, Neres. Zeer lichtvoetig en snel heeft enorm veel techniek en kan mannetjes uit spelen.

13 januari 2018 om 08:27

Maar waarom koopt ie hem niet en waarom krijgt ie geen contract van RB Leipzig?

13 januari 2018 om 08:37

Volgens mij wou hij zelf weg en lekker voetballen. Waarom Barcelona hem niet gekocht misschien een stukje niet goed genoeg. Bij Barcelona moet je wereldtop zijn en dat is hij nog niet.

13 januari 2018 om 08:51

RB Leipzig bood in November contractverlenging aan, dat sloeg hij af. In Zomer hielden ze elke mogelijke overstap tegen.

13 januari 2018 om 08:53

Ik denk niet dat Barcelona zo’n speler voor 2 miljoen laat liggen als ze zo serieus geïnteresseerd waren.

13 januari 2018 om 09:04

Vreemd want RB Leipzig is een geweldige en zeer ambitieuze club met een sterke financiële mogelijkheden. Over een paar jaar horen ze bij de top van de Bundesliga. Prachtig om mee te maken?

13 januari 2018 om 09:32

Dan moet de speler zelf ook willen natuurlijk, normaal zou een speler ook Leipzig over Ajax kiezen. Misschien sluit hij wel al aan bij het eerste en zou hij bij alle andere teams o19/o23 spelen, hij zal vast zijn motieven hebben.

13 januari 2018 om 11:36

Zijn contract is afgelopen november via een optie met 1 jaar verlengd, wat Voetbalzone meldt dat hij eind dit jaar uit contract loopt klopt niet (bron: Bild). Diegene die hieronder zegt waarom heeft Barca hem niet genomen. Barca heeft hem een contract aangeboden, maar dit heeft hij met oog op komende wk o17 afgeslagen (op dit wk was hij belangrijk in 3 van de 5 wedstrijden).

13 januari 2018 om 11:37

Volgens Bild was het geen aangeboden contractverlenging, maar een eenzijdige optie en hiermee is zijn contract verlengd met 1 jaar. Ajax koopt dus een contract wat nog 1.5 jaar is af en niet zoals VZ hierboven meldt noh 0.5 jaar.

16 januari 2018 om 16:59

Hij kreeg een nieuw jeugdcontract aangeboden maar wilde volwaardig senioren contract, dat bleef bij 3 spelers uit schijnt oa Abouchabaka (ander groot talent) maar hadden zoals je al aangeeft optie jeugdcontract zelf jaar te verlengen. Maar dat is officieel nog niet in werking getreden naar mijn weten.

16 januari 2018 om 17:27

@mrmilk Kühn kan juist ook verstandig zijn en weten dat hij die kleine Argentijn of Dembele van 130 miljoen er niet uit gaat spelen. Een stap naar Ajax om dan zo je carriere op te bouwen is misschien beter dan het Tello, Munir, Cuenca, Bojan en Duelofeu pad te bewandelen.

16 januari 2018 om 18:07

Wat ik begrepen heb, was hij in O17 een megatalent met een supermoyenne, maar stagneerde zijn ontwikkeling in O19 dusdanig dat hij nauwelijks nog scoort. Dat moet de reden zijn van zijn overstap naar Ajax. Leipzig is niet overtuigd en bood hem een mager junioren contractje en Barca haakte geheel af.

Dit lijkt mij de meest logische verklaring. Voor Ajax te hopen dat hij de draad spoedig weer oppakt en weer gaat scoren.

17 januari 2018 om 20:04

Ik denk dat vrijwel elke voetballer dolblij zou zijn met een carriere als Deulofeu.

13 januari 2018 om 08:07

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik geen idee heb, maar wat dat betreft heb ik veel vertrouwen in Overmars en het huidige scoutingapparaat. Gezien de huidige markt is het goed om wat extra's achter de hand te hebben. In Younes zou ik zakelijk gezien niet veel meer investeren. Johnson doorschuiven en deze beste man in Jong Ajax laten spelen en eventueel ook in de Youth League, al denk ik dat dat niet meer mag. Voor twee miljoen kunnen we niet sukkelen. Winst ga je er uiteindelijk altijd op maken als je hem tijdig verkoopt.

16 januari 2018 om 22:03

Johnsen is (nog) lang niet klaar voor Ajax 1. Heeft al een paar keer meegedaan, maar kon geen potten breken. Lekker laten rijpen in Jong Ajax. Geldt waarschijnlijk ook voor deze aankoop. Zou mooi zijn als er nog wat spelers van midden 20 bij de selectie worden gevoegd. Anders wordt en blijft het wel vrij jeugdig, en ik heb toch het vermoeden dat men bij Ajax met die trend wil stoppen. Dat lijkt me prima.

13 januari 2018 om 08:08

Hoe goed hij is, maakt mij niet super veel uit op dit moment. Zijn komst maakt de komst van Labyad weer een stukje onwaarschijnlijker. Weer een optie voor de vleugels erbij dus weer een plekje minder. Krijg nog steeds nachtmerries als ik aan al die pure middelmaat denk die we bij de subtop vandaan hebben gehaald.

13 januari 2018 om 08:17

En dan doel je o.a. op Van der Hoorn en Duarte en misschien ook wel Sulejmani? Die aankopen begreep ik op dat moment wel. Net als bijvoorbeeld dat PSV destijds Maher ophaalde. Soms is het gewoon niet de juiste stap, maar dat risico moet je gewoon nemen. Met de aankoop van deze jongen en Bandé heb je ook geen zekerheid. We gaan het wel zien joh.

13 januari 2018 om 08:24

@ryanbabel8: dan dank ik hem bij deze voor het compliment dat hij geeft aan Heracles. Vind ons nog geen subtop. Mooi dat sommige anderen dat wel zo zien hahaha .

Duarte deed het bij ons geweldig. En laat ik zeggen dat hij het bij jullie ook een tijdje liet zien. O.a. de wedstrijd tegen Barcelona als meer defensief ingestelde middenvelder. De blessure(s) gooide(n) roet in het eten.

13 januari 2018 om 08:33

Ik vond Viergever een prima aankoop, El Hamdaoui ook (voetbaltechnisch) en wellicht vergeet ik er nog een paar. Sinkgraven is ook vaak geblesseerd, maar deed het goed als linksback. Zo heel veel hebben we verder niet weggehaald bij de subtop en dan kom je al snel bij Heracles

13 januari 2018 om 09:06

Wow... jij weet waarover je praat zeg. Wat denk je van Sigtorsson, Ziyech, Schone, F de Jong, el Ghazi, Moisander, van de Hoorn, Kishna, Gudelj, etc...

13 januari 2018 om 09:09

Exact, over het algemeen natuurlijk geen echte toppers maar zeker wel zeer bruikbare spelers waar een de Jong gewoon een buitencategorie is en in iets mindere mate ziyech ook.

14 januari 2018 om 14:13

en Suarez dan?

13 januari 2018 om 11:32

Geloof me jehebt hier goud mee in handen

16 januari 2018 om 20:22

Nee er zit geen potentie in daarom hebben ze hem ook gekocht. Overmars werd wakker en dacht wat ik ga vandaag doen met 2M.🤡

Gewoon echt een hele goede aankoop. Dit is echt een mooi bedrag. Ik denk dat hij ook snel aan het spelen komt. Eerst lekker in Jong Ajax ballen om ritme en stabiliteit op te brengen. Goed om te zien dat Ajax voor veel kwaliteit gaat!

Als ik de YouTube filmpjes heb ik heel veel vertrouwen in deze jongen maar het blijven natuurlijk YouTube filmpjes en daar krijg je niet echt een realistisch beeld van! Maar goed we gaan het zien wat deze jongen gaat brengen. Toch nog 2 miljoen voor een talent dat uit zijn contract loopt, mja tegenwoordig stelt dat ook niet veel voor.

16 januari 2018 om 17:36

Op youtube ben ik ook de beste.
Maar vind dit wel echt een straatvoetballer en hou daar wel van.
Hopelijk laat hij dat ook op het veld zien want dat doen de meeste niet.
Gewoon even lekker een panna doet het altijd goed in de stadions.

Tevens knap dat ze deze jongen weghalen bij rb leipzig.
Dat is toch ook een goede club voor jeugd.

De scouting van Ajax is goed wakker tegenwoordig. Ondanks dat hij blijkbaar niet veel minuten maakte in de Bundesliga van de A-junioren, durft Ajax het aan om 2 miljoen neer te leggen. Je weet natuurlijk nooit hoe hij zich ontwikkelt, maar het is het proberen altijd waard. De andere aankopen lijken ook veelbelovend.

13 januari 2018 om 08:24

Denk dat het meer is dat er minder overlegd moet worden. Overmars wil nu gewoon doorpakken en de club op the next level brengen. Dat hoeft niet ten koste te gaan van de jeugd. Als ze maar goed genoeg zijn.

Voor iedereen die meer over hem wilt weten. Kuhn is een aanvallende speler met een weergaloze techniek, heeft een goed schot met zijn linkerbeen, kan met rechts vrijwel niets. Is meerdere keren zeer belangrijk geweest voor Duitse jeugdelftallen. Afgelopen zomer heeft Barca hem een contract aangeboden, maar maakte hij de keuze bij RB Leipzig ge blijven (hij was jn die periode geblesseerd en er kwam een wk o17 aan). Eind 2017 heeft RB hem contractverlenging van zover ik heb vernomen 5 jaar aangeboden, wat in zou gaan als hij 18 werd (1 januaro jl). Afgelopen zomer was ook City geinteresseerd in hem maar hebben hem geen contract aangeboden.

13 januari 2018 om 08:35

Persoonlijk vind ik het een heel erg groot talent. Heeft ook een extreem hoge potentiescore bij Sciskill voor iemand uit 2000.

13 januari 2018 om 12:16

Een beetje een 2e Younes zeg maar?

13 januari 2018 om 16:05

Nee totaal niet, younes heeft een matig schot en is niet snel. Kuhn heel goed schot en razendsnel.

16 januari 2018 om 16:54

Uiteindelijk is die jongen nog maar 18 jaar, heeft nog niets laten zien op het hoogste niveau en potentie is een hele losse term waar je een speler (zeker op die leeftijd) nauwelijks op kan beoordelen.

16 januari 2018 om 20:30

Dat is nu eenmaal de vijver waar Ajax in vist, Sirius. Mbappe, Dembele en Rashford wilden wellicht niet komen.

Dit lijkt op rupsje-nooit-genoeg...

Ajax mag een voorbeeld nemen aan AZ waar goed opgeleid en waar de jeugd nu volop kansen krijgt (net zoals Kluivert, De Ligt en Van Beek gehad hebben). Nu lijkt er niemand meer door te komen vanuit jong-Ajax... Nunnely, Mees de Wit, Dekker kunnen hun heil beter elders gaan zoeken...

Daarbij waarom eerst Johnsen gehaald voor een paar miljoen en nu deze Duitser weer. Is deze kleine Duitser een evenknie van Younes ?

En nu volgende week Labyad inlijven ??

13 januari 2018 om 09:10

Jongen, hoe lang is het geleden dat de Ligt, Kluivert en van de Beek er doorgekomen zijn? Precies een jaar geleden rond deze tijd hadden ze alle drie nog niet of nauwelijks in Ajax 1 gespeeld hoor. Tel daar Frenkie de Jong nog bij op en er zijn in precies één jaar tijd vier (!!) spelers uit de eigen jeugd tot de basis doorgedrongen. Sommige mensen willen zo graag zeiken dat ze helemaal niet meer zien wat er gebeurt.
Trouwens, de spelers die jij opnoemt kunnen denk ik inderdaad beter hun heil elders gaan zoeken.

13 januari 2018 om 09:21

Misschien dat ze bedoelen dat er alleen tot 12 gescout mag worden. Vergeten helemaal dat het per individu is Hoe een voetballer zich ontwikkeld. Iemand van nu 14 kan de beste in zijn team zijn maar over 4 gezien zich niet zo ontwikkeld als een ander en daardoor gewoon geen basis Ajax zou kunnen worden. Buiten het feit gezien dat je ook moet inspelen op vertrekkende spelers en of dubbele bezettingen met daarachter nog minimaal 1 talent, moet en mag je daar als ajax zijnde dus schijnbaar niet op inspelen. Iets wat gewoon bij een topclub zo dan niet DE club van überhaupt welk land dan ook hoort. Dit heet gewoon management. Zo moeilijk is het niet.

13 januari 2018 om 11:34

Frenkie de Jong komt uit de jeugd van Willem II.

13 januari 2018 om 11:58

Ja en? Is toch doorgestroomd van Jong naar het 1e elftal? Heeft dus toch een kans gekregen?

16 januari 2018 om 16:57

Je kunt Frenkie de Jong nauwelijks een eigen jeugdproduct noemen. Die jongen is opgeleid door Willem II. Verder snap ik de kritiek gedeeltelijk.

De jeugdopleiding alleen is niet genoeg om een Europese subtopper te worden. Dat heeft Ajax inmiddels ook door, maar het is voor hun te hopen dat ze niet volledig doorslaan in het aankopen van spelers waardoor je zo door het eigen vermogen heen bent als de resultaten uitblijven. Het is dus wel belangrijk dat ze een balans gaan vinden.

16 januari 2018 om 17:33

@sirius Zo snel zullen we niet door het eigen vermogen heen gaan. Sinds de komst van De Boer hebben we een positieve transferbalans van +- 250 miljoen (inclusief Ziyech en Neres), 5x CL behaald (circa 80-100 miljoen), EL finale leverde 19 miljoen op en verreweg de beste sponsordeals in Nederland. Daarnaast denk ik dat we vandaag voor De Ligt makkelijk 40 miljoen krijgen, Neres levert wel 30 op, Frenkie De Jong minimaal 20 en voor Dolberg krijg je ook nog wel 20 miljoen, dus je hebt genoeg "waarde" op het veld. Daarnaast heeft Ajax afgelopen zomer voor 90 miljoen verkocht en voor 22 gekocht, dus dan kun je toch wel 4 miljoen voor een linksback betalen en 2 miljoen voor een Duits jeugdinternational? Het is niet alsof we opeens 3 spelers van 15 miljoen halen.

16 januari 2018 om 17:52

Frenkie de Jong komt niet uit de jeugd maar hebben ze gekocht bij Willem II

16 januari 2018 om 20:44

De Jong en Kuhn zijn ook gewoon jonge spelers die van Ajax de kans krijgen om op een aardig niveau te kunnen spelen. Ik zie niet in waarom de betere talenten bij Ajax daardoor ontmoedigd zouden worden. De genoemde namen als Dekker en De Wit zijn gewoon niet goed genoeg.

13 januari 2018 om 09:39

Mees de Wit en Vince Gino Dekker zullen ook gewoon vertrekken, in de opleiding zitten is geen vrijbrief voor het eerste. Komen allebei te kort voor Ajax 1. Dekker had je een back van moeten maken om zijn voorzet te benutten, is goed in de duels voor een winger maar mist echte passeeractie en is niet snel genoeg om het zonder te kunnen. Heeft wel een geweldige voorzet. Maar die gaan het allebei niet redden. Nunnely heeft meer kans dan die 2 maar is ook nog niet overtuigend genoeg. Zie hem wel mooi Eredivisieniveau aantikken maar betwijfel of dit bij Ajax gaat zijn. Zelf geeft Kuhn aan liefst spits te spelen, al zie ik hem bij Ajax zomaar rechtsbuiten belanden. Positie waar Mees en Dekker sowieso nooit zouden spelen. Op rechtsbuiten moet hij beter dan zijn dan Nunnely om eerste te kunnen halen, dat moet haalbaar zijn. Momenteel zijn alleen de spelers die officieel ook lid zijn van Ajax 1 uit Jong de spelers die in aanmerking zullen komen voor Ajax 1 in de toekomst, rest daar is opvulling. De A-junioren maken wel nog kans.

16 januari 2018 om 17:33

Zie jij in Danilho Doekhi geen toekomst meer voor Ajax 1? Persoonlijk vind ik hem beter dan een Leon Bergsma.

Ten eerste denk ik dat deze jongen voor Youness komt. Ten tweede denk ik dat Mees de Wit te kort komt, Dekker te eenzijdig en Nunnely nog niet klaar is voor het eerste.

16 januari 2018 om 17:53

Daar hadden ze toch al miljoenen voor uit gegeven door Johnson bij Heerenveen los te weken ?

16 januari 2018 om 17:53

En dan vergeet ik Bande nog.

Zal vast beginnen bij jong Ajax, maar ik kan me niet voorstellen dat kohn daar lang blijft. Hij lijkt me een serieuze concurrent voor neres. Bande en Justin op links en neres en kohn op rechts. Dat wordt het waarschijnlijk volgend seizoen. Cerny zal denk ik verkassen, younes idem. Johnson en lang in jong Ajax.

17 januari 2018 om 01:10

Het lijkt erop dat Overmars aan het inspelen is op alle zwakke plekken in de huidige jong Ajax en A1 selectie. Met Bande, Schuurs en deze jongen koopt hij toch goed in voor de toekomst. De opvolgers van de Ligt, Neres en Kluivert zijn hiermee al binnen de club gehaald en krijgen 1 a 2 seizoenen om te groeien. Lijkt me een zeer verstandige zet!

Mmm, Ajax laat er geen gras over groeien. Maar ik vraag me wel af of dit goed is voor het NL voetbal. Ik vond het juist leuk om te lezen dat NEC het met vooral eigen NL spelers doet, dat is toch de toekomst van Oranje. Ik zie nu dat Ajax vooral veel aan het kopen is en de spelers overal en nergens vandaan trekt. Iets wat je ook heel veel ziet in het buitenland. De handelshuis benadering. Een vooral, wat betekent dit voor de toekomst van de eigen talenten? Maar als ik de verhalen moet lezen dan is de titel eigenlijk nog maar een formaliteit. We zullen het zien.

16 januari 2018 om 17:09

Opvangen van de wegloop van eigen talenten. Jongens als TFM, Dilrosun, Redan, Castillo en Peeters moet allemaal opgevangen worden, aangezien dit de grote talenten zijn.

16 januari 2018 om 18:12

Is alleen maar beter. De Nederlandse talenten gaan dan bij kleinere eredivisie clubs spelen en de competitie zal over het algemeen sterker worden.

16 januari 2018 om 20:08

Het Nederlands voetbal is iets voor de Knvb. De clubs houden zich bezig met hun eigen gewin.

Prima versterking voor de gelederen. Sluit eerst aan bij Jong en wie weet kan hij zijn debuut al maken in de loop van dit jaar. Voor die 2 miljoen kun je deze gok prima wagen denk ik zo, zeker als je kwa financiën prima in orde bent.

Ik denk dat de meeste positieve of negatieve reacties nergens op gebaseerd zijn omdat de meeste hem nog nooit hebben zien voetballen en daarom is meest logische op de vraag of Ajax teveel betaald heeft; Weet het niet.

16 januari 2018 om 17:07

Waarom? Omdat ze een net 18 jarige jongen voor de toekomst halen? Is geen directe versterking hoor, is 1 voot jong Ajax.

16 januari 2018 om 17:46

Deze jongen is 18 jaar en word meteen gestald bij de beloftes, hoezo paniekeren. Ajax is alweer heel druk bezig voor de korte en de langere termijn.

Op de termijn misschien een Ajax 1 spits, net als Cassiera. Maar beiden zijn het miljoenen aankopen dit een normale Jupiler League team bij lange na niet kan kopen, laat staan een kwart hiervan. Dit is naar mijn mening pure competitievervalsing, maar waarom laat de KNVB dit in hemelsnaam toe? Trek in iedergeval bepaalde grenzen om het spel eerlijker te maken, want zo is er voor de Jupiler Clubs geen eer aan te behalen

16 januari 2018 om 17:47

Dus als, pak ‘m beet, FC Volendam morgen wordt overgenomen en de nieuwe eigenaar pompt er miljoenen in, mogen zij dan ook geen dure spelers aantrekken? Want ja, dat is oneerlijk tegenover de rest. Grappig dat een FC Twente fan daarover begint aangezien die juist jaren dure spelers hebben aangetrokken waar zij helemaal het geld niet voor hadden!

16 januari 2018 om 20:05

Dus als er een club is die het geld heeft om zo'n speler te kunnen kopen en andere clubs in de Jupiler League niet, dan is dat competitievervalsing?

16 januari 2018 om 20:16

Knvb komt in maart met plannen voor de JL en dan wordt er mogelijk ook naar de competitievervalsing gekeken.

16 januari 2018 om 21:21

Hoe zo competitievervalsing.... Ajax kan niet eens promoveren uit Jl......

stel het mag niet dan gaat Ajax met Almere een samenwerking aan en verhuren ze alle aankopen aan Almere dit kun je niet tegenhouden. Dit is gewoon nodig om ook te groeien naar Internationale subtop (hoger is onhaalbaar) maar Ajax moet gaan voor poule fase CL (dus voorronde overleven tja dan moet je wat investeren, kan niet anders.....)

Wel zuur voor een club als Feyenoord waar koopjesjagen een favorite sport is van VAN Geel.... nu hebben ze geld uit CL en kopen ze nog niets, alleen transfervrij..of over de top

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV2427
2.Ajax1917
5.Vitesse125
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 18 oktober
Neymar heeft een deal gesloten met Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser El-Khelaifi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren