Roda JC wil nieuwe eigenaar: ‘Het geduld wordt zwaar op de proef gesteld’

Vrijdag, 12 januari 2018 om

Roda JC Kerkrade hoopt uiterlijk in het tweede kwartaal van dit jaar een nieuwe eigenaar te presenteren. De beoogde nieuwe eigenaar Aleksei Korotaev is weliswaar op borgtocht vrij, maar hem hangt een miljoenenboete boven het hoofd en omdat Roda JC gebaat is bij rust, gaat men waarschijnlijk zonder de Rus verder.

Algemeen directeur Wim Collard laat op de officiële website weten dat de directie en grootaandeelhouder Frits Schrouff er nog altijd van overtuigd zijn dat Korotaev de juiste man is voor Roda, maar dat inmiddels ook andere partijen interesse hebben getoond. “Het geduld van Aleksei, maar zeker ook van iedereen die Roda JC een warm hart toedraagt, wordt zwaar op de proef gesteld. En ook Frits wil van zijn formele verplichting en aandelenlast af. Daarom zitten we in een lastige situatie.”

“Hoewel het gevoel van Aleksei voor Roda JC onveranderd is, komen er regelmatig andere partijen in beeld die interesse in onze club hebben. En aangezien wij niet in een luxepositie zitten, kunnen wij het ons niet permitteren om nog veel langer te wachten”, aldus Collard. “Hoewel er momenteel nog niets concreets speelt, blijft Roda JC een heel aantrekkelijke club met veel mogelijkheden.” Investeringsmaatschappij Helin International eist een bedrag van 25 miljoen euro van Korotaev, onder meer vanwege een ongedekte cheque die de Rus zou hebben getekend.Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door jaapdevos)

Hopelijk sluit dit hoofdstuk snel voor Roda JC. Het ziet er niet goed voor ze uit en de kans dat ze degraderen lijkt mij best groot. Mischien zou het juist beter voor ze zijn zodat ze vanuit daar rustig opnieuw kunnen beginnen. Ik hoop in ieder geval dat ze niet degraderen. Vind het best een leuke club. Al is het maar vanwege die Schrouff dat ze in de Eredivisie blijven. De club en ellende gaat hem echt naar z’n hart.

Als Roda degradeert denk ik dat het einde verhaal is of er moet weer een nieuwe wonderdokter gepresenteerd worden.
Deze club draagt een aura van chaos,wanbeleid en louche met zich mee,dus veel mensen zullen Sparta,twente ed het Eredivisieschap meer gunnen dan deze club.

13 januari 2018 om 12:14

Er zijn ook mensen de Twente niks gunnen corrupte boel die de competitie jaren geflest heeft. Sparta doet nu hetzelfde als Roda vorig jaar winterstop paniek.

13 januari 2018 om 12:23

Enig verschil is dat Sparta gewoon een beleid voert. Ze stellen Dick Advocaat aan, wat je gerust een stunt of sensatie mag noemen, en bouwen gericht naar de tweede seizoenshelft. Friday als spits huren en gericht kijken naar andere posities. Waarom kan Roda dat niet? Die komen weer met een een of andere Oostblokkker of een speler uit een jeugdelftal uit Belgie. Heb elk jaar het idee dat daar paniek is

13 januari 2018 om 12:37

Beleid is als je het seizoen afmaakt met een trainer en spelers waar je de competitie mee start zonder in de problemen te voeren. Als je i de winterstop drastisch moet ingrijpen os je beleid niet goed hoe je het ook wendt of keert. Maakt niet uit wie het is alleen valt heel Nederland wel over de ene club maar niet over de andere. Zal er wel mee te maken hebben dat de meeste problemen hebben om 250 km af te leggen om een wedstrijd te bezoeken. Pfff

13 januari 2018 om 14:38

De persoon die verantwoordelijk was voor het halen van 9 á 10 spelers iedere transferperiode, waarvan de helft miskopen waren, is er al uitgewerkt. Sinds van Veldhoven deze zomer aan het roer staat wordt er juist weer normaal gedaan. Die heeft deze week nog aangegeven dat er wordt gekeken naar enkele versterkingen, vooral op de vleugels (waar het ook nodig is).

Ik weet verder niet zeker of je doelt op Avdijaj en Ngombo, maar dat lijken me vrij logische namen voor Roda. Duitsland en België liggen dichterbij Kerkrade dan iedere andere Nederlandse provincie, en daar komt bij dat je met Huub Stevens als adviseur ook een flinke vinger in de pap hebt in Duitsland. Als Avdijaj komt en er nog een goede middenvelder wordt gehaald, heeft van Veldhoven naar mijn idee goed werk geleverd.

Prachtig toch hoe mensen denken over onze club, veelal jongeren (aangezien oudere mensen, 25+ zich nog wel kunnen herinneren wat voor club wij waren/horen te zijn). Domme dingen roepen, geen of slechte argumenten.

Roda doet haar best om uit het dal te komen waar wij al tijden in zitten, heeft dat onder andere geprobeerd met Korotaev, wat anders liep dan gedacht. Maar ook met het wegsturen van Caanen, het aantrekken van Van Veldhoven en Molenaar is de visie wel weer enigszins veranderd, want iedereen rondom Roda is de afgelopen ongeveer 3/4 jaar zich er van bewust geworden dat het echt een rotzooitje was.

Het enige wat nu nog niet lukt zijn de resultaten, maar we zijn financieel weer gezond, zonder hulp van Korotaev. We hebben een begroting, die zonder het geld van Korotaev is opgesteld, en dus ook niet voor problemen zal gaan zorgen. Een trainer die past bij de club en het vertrouwen krijgt (menig trainer zou na deze resultaten allang zijn weggestuurd). Ook is een adviseur als Huub Stevens niet verkeerd om zo spelers zoals Avdijaj binnen te halen, en ook Ngombo terug is een fijne toevoeging. Zoals hier boven al genoemd is het nog wel nodig om 1/2 extra spelers te halen, mocht dit mogelijk zijn, maar daarna zouden we ons moeten kunnen handhaven.

Roda heeft gewoon niet (en nooit gehad ook) de goodwill van de rest van Nederland, maar een club met deze historie, vrij grote supportersschare en stadion hoort gewoon niet in de Jupiler League thuis maar dik in de middenmoot van de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Maandag 24 september
Rick Karsdorp is na een aanvaring met trainer Eusebio Di Francesco uit de gratie geraakt bij AS Roma. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren