Voormalig Ajax-stagiair belandde in depressie: ‘Ze zeiden: ’Breek zijn benen‘’

Zaterdag, 13 januari 2018 om

Ajax verwelkomde in 1995 één van de grootste voetbaltalenten uit Engeland voor een oefenstage. De toen pas twaalfjarige Luke Pike had dan al aanbiedingen van onder meer Manchester United en Tottenham Hotspur op zak. Het wonderkind, een fijnbesnaarde spelmaker, had de wereld aan zijn voeten liggen. Pike kon de immense druk in de voetballerij echter niet aan en kreeg mentale problemen. Vandaag de dag is hij als taxichauffeur werkzaam in Londen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.7 reacties (laatste reactie door falcao)

Mooi stuk, Dan zakt de moed echt in je schoenen.. het lijkt me ook onwijs lastig voor zo een jong jochie om zo ver van huis te spelen. Ik heb het ook wel is meegemaakt tijdens een proefperiode, opeens sloegen de zenuwen in en ging alles fout, gelukkig kreeg ik een 2e kans en die ging goed (Naja goed, het is uiteindelijk niks geworden 😂) Mooi om te horen dat hij zijn leven een beetje heeft opgepakt, je moet toch verder hoe lastig dat soms ook is.

Bizar stuk over de keerzijde van het voetbal. De jongen van de coca cola reclame .... Zo kan het dus ook met je aflopen.

Ik moest wel even glimlachen bij de opmerking dat hij Ton Pronk een legende van de club noemde om vervolgens Jari Litmanen, Frank en Ronald de Boer, Nwankwo Kanu, Dennis Bergkamp en Frank Rijkaard in een adem te noemen.

13 januari 2018 om 11:48

Tja, Ton Pronk speelde wel ruim 300 wedstrijden voor Ajax 1 hè en een serie interlands. Dus voor die tijd was hij zeker een soort van legende. En in 1995 speelde Bergkamp trouwens niet meer bij Ajax.

13 januari 2018 om 11:51

Ik weet dat Ton Pronk in de jaren 60 bijna 10 jaar voor Ajax heeft gespeeld en een zeer verdienstelijks scout voor Ajax is geweest. Zijn waarde voor Ajax staat buiten elke twijfel. Maar bijna iedereen die hij daarna noemt is voor mij meer legende dan Ton Pronk en dat geldt zeker voor Rijkaard, Litmanen, Bergkamp en Frank de Boer.

Vandaar mijn glimlach, niets ten nadele van Ton Pronk.

Edit: typo's

13 januari 2018 om 12:47

Dat snap ik wel hoor maar er zijn tegenwoordig ook veel gasten die totaal niet op de hoogte zijn van wat dit soort mensen in het verleden betekend hebben maar wel direct oordelen. Vandaar mijn nuancering, die in jouw geval overbodig blijkt.

0,12 procent lijkt me wat te veel, das 1 op de 1000. On: Mooi stuk, kende deze jongen niet moet ik bekennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren