Ten Hag wil Zakaria Labyad met zich meenemen naar Ajax

Vrijdag, 12 januari 2018 om

Ajax gaat deze maand mogelijk nog een grote slag slaan op de transfermarkt. De Amsterdamse club is vastberaden Zakaria Labyad los te weken bij FC Utrecht. De aanvallende middenvelder staat open voor een transfer en kan bij Ajax herenigd worden met Erik ten Hag, meldt Voetbal International. Ajax zoekt naar een aanvallende versterking; het lukte niet om Hassane Bandé al deze winter over te nemen van KV Mechelen.

Ajax is volgens het weekblad niet de enige club met interesse. Voor Labyad is ook 'concrete belangstelling van een aantal buitenlandse clubs', maar zijn voorkeur lijkt te liggen bij een topclub uit de Eredivisie. De smaakmaker van Utrecht, wiens contract doorloopt tot medio 2020, wil via een tussenstap uiteindelijk terechtkomen in het buitenland.

Ten Hag wil nog weinig kwijt over de belangstelling, maar benadrukt wel dat zijn voormalige pupil toe is aan een stap hogerop. "Labyad is een speler die minimaal in de top drie van Nederland hoort te spelen." Op de achtergrond zou Ajax concrete interesse hebben, die kenbaar is gemaakt door de club. Vorige maand werden de Amsterdammers al voorzichtig gelinkt aan Labyad.

Vorige maand noemde de zesvoudig Marokkaans international Ajax, Feyenoord en PSV 'mooie clubs'. In het programma Bij Andy in de Auto zei Labyad: "Ik wil eerst nog wel een stap maken in Nederland, naar een topclub. Ik kan niet veel verklappen… Maar er gaat misschien wel wat gebeuren. In de winterstop? Dat ligt er aan. FC Utrecht heeft me de kans gegeven. Ik wil nu een volgende stap maken, zonder gevechten."


Poll

Zakaria Labyad zou een topaanwinst zijn voor Ajax


Gerelateerd

139 reacties (laatste reactie door paulo31)

Waar moet labyad gaan spelen?

12 januari 2018 om 19:42

Hangend op links.. Youness gaat dan dus weg deze winter. En speelt Ziyech volgend jaar nog wel bij Ajax? Schöne wordt ook een dagje ouder..

12 januari 2018 om 19:57

Als Labyad komt, dan kun je er haast donderop tegen zegen dat hij ook een basisplaats zal krijgen. De band tussen hem en de trainer is sterker dan tussen hem en Ajax spelers.
Concurrentie is gezond en Labyad is geen slechte speler. Maar is dit nou niet een beetje overkill? je loopt dan het risico dat er spelers zijn die hierdoor in waarde gaan dalen omdat ze minder spelen en dan willen vertrekken in de zomer. Ja, concurrentie is gezond, maar ga niet helemaal de levensader van Ajax er uit halen. Als dat teveel gebeurd dan gaat de reputatie dat je als groot talent bij Ajax bij de juiste club bent verloren. En juist door die reputatie hebben wij altijd zo'n grote kans om die echt grote talenten naar Amsterdam te halen.
Maar goed, het is niet zo dat wij met Labyad zwakker worden. Hopelijk is ook hij volwassener geworden. Want bij PSV was het niet echt een plezierig mannetje als het niet ging zoals hij het graag had, meen ik mij te herrineren.

12 januari 2018 om 20:22

Ten koste van Kluivert jr.?
Die begint eindelijk zijn potentie waar te maken, en die wil jij weer uit de basis gooien?
(Vind qua spel Kuivertje sws een veel mooiere speler dan Labyad)

Op rechts ook geen optie, ook Neres presteert gewoon goed tot heel goed.

Ziyech zie ik inderdaad na eind van seizoen misschien wel een transfer maken.
Maar Labyad zal dan tot eind van seizoen gewoon reserve zijn, en pas komend seizoen zichzelf in de basis kunnen spelen.
Blijf dan gewoon bij Utrecht, en maak die stap in de zomer.

12 januari 2018 om 21:48

En dan alsnog heb je vd Beek, Frenkie, Siem de Jong, Schöne, Ziyech, Eiting die eraan zit te komen.

12 januari 2018 om 22:29

Labyad heeft niet echt veel met vd Beek, S de Jong, Schone of Eiting te maken.
Schone en Eiting zijn controleurs (6) en vd Beek en S de Jong zijn de lopende middenvelders (8)

Vind Frenkie de Jong in principe de opvolger van Ziyech.
Die heeft toch veel meer het spelinzicht, en de juiste momenten kiezen voor de steekpass dan Labyad.

12 januari 2018 om 22:54

Rouleren vanaf de bank en volgend jaar op tien? Ik denk dat Ziyech wel een stap wil en gaat maken ja het WK.

12 januari 2018 om 19:52

Naast het (mogelijke) plaatsgebrek, wat gaat hij eigenlijk verdienen als je ziet waar hij de afgelopen paar jaar heeft gezeten (en normaal gezien minstens +1 miljoen euro heeft gepakt)?

12 januari 2018 om 20:17

Bij Utrecht hebben ze een salaris plafond van € 250.000. Is dus altijd meer, en deze jongen is nu meer met zijn carrière bezig als met geld heb ik als redelijke Utrecht volger het idee

12 januari 2018 om 20:23

Zat hij echt maar op 250k? Ik zou denken dat ze voor zo iemand nl. een uitzondering maakten net zoals Psv/ajax/fey dat constant doet ondanks dat ze het een salarisplafond hebben (geldt sowieso voor Siem en Luuk de Jong, Schone, Huntelaar, ...).

12 januari 2018 om 21:02

Labyad gooide in het buitenland niet zulke hoge ogen. Hij wou juist zijn cariere weer leven inblazen in Nederland en dus lijkt me dat hij ook geen hoog salaris kon eisen.

12 januari 2018 om 20:02

Op de bank zitten. PS Ajax begint wel erg koopziek te worden. Komt er een compleet nieuw elftal ofzo?

12 januari 2018 om 20:08

Voor de plek van Nouri is nooit een vervanger gehaald. En deze maand gaat Younes waarschijnlijk weg. Dan is het toch logisch dat je een vervanger haalt? Labyad kan op 2 posities. Ook is het mogelijk dat ze al rekening houden met een vertrek van Ziyech aankomende zomer.

12 januari 2018 om 20:29

Labyad is een 10. Geen aanvaller.

13 januari 2018 om 08:39

Zolang je kwaliteit koopt is er niets mis mee. Jeugd blijft bij Ajax toch wel kansen krijgen alleen dan ze stromen wat later in zoals vroeger met een exceptioneel talent die er al heel jong staat. Voorkom je dus een veredeld jeugdeelftal...volgens mij is dat de filosofie van Overmars en ik kan me er wel in vinden.

Verrassend, hangend vanaf links dan?

12 januari 2018 om 20:30

Ja zeker verrassend alleen ik hoop echt dat niet waar is... begrijp me niet verkeerd maar we hebben al een zelfde type soort speler in de vorm van Ziyech die 3x zo goed is..

12 januari 2018 om 21:56

Ja je hebt hem niet echt nodig en vanuit de mens Ten Hag zou ik het dan voor Utrecht ook lullig vinden. Tenzij zeker is dat Labyad anders toch weggaat.

12 januari 2018 om 23:43

@AjaxBarca, precies dit. Mag van mij lekker ergens anders naar toe. Hebben we helemaal niets aan. Leuk die klik met Ten Hag, maar lievelingetjes halen was Jol ook zo goed in. Mag toch hopen dat we die fout nooit meer maken....

13 januari 2018 om 10:25

Inderdaad. We hebben hem niet nodig en ik denk bovendien niet dat hij zoveel toevoegt. Zo geweldig is ie nou ook weer niet

Waarom vraag ik me dan af, genoeg middenvelders.?

12 januari 2018 om 20:06

Bij Utrecht speelt hij vaak achter de spitsen als nummer 10 of als 1 van de 2 spitsen in een 4-4-2.
Neem aan dat hij bij Ajax, mocht dit doorgang vinden, zowel links als rechtsbuiten gepositioneerd zal worden en eventueel in de spits gezien de blessure van Dolberg. Ajax speelt naar mijn weten niet met een nummer 10 maar dit zou natuurlijk kunnen veranderen als Ten Hag daar meer vertrouwen in heeft. Donny en Frenkie op de 6 en 8 en Labyad op 10 tegen de zwakke broeders in de Eredivisie is nog geen eens zo'n gek idee.

Edit: Ik Vergeet natuurlijk ome Hakim helemaal, die loopt daar ook nog rond. Echter, een beetje concurrentie voor hem kan absoluut geen kwaad, regelmatig sjokt hij maar wat rond en door zo'n speler bij de groep te halen kun je wel bewerkstelligen dat hij harder voor zijn plek gaat vechten.

Had al vaker aangegeven dat ik het gevoel had dat ten Hag Labyad graag naar Ajax wilt meenemen en ik denk wel dat hij een goede aanwinst voor Ajax kan zijn.

Ajax heeft inderdaad al vrij veel middenvelders, maar als je ze allemaal 1 voor 1 uitlicht, dan komt ik persoonlijk hierop uit:

- Donny van de Beek. Is niet echt een type als Labyad. Speelt in tegenstelling tot hem meer controlerend/verdedigend.
- Daley Sinkgraven. Is van oorsprong natuurlijk een aanvallende middenvelder, maar is zo'n beetje omgeturnd tot linksback. Met de komst van Tagliafico zal het lastig worden voor Sinkgraven als linksback, maar of hij nou in de verdediging of op het middenveld speelt: hij is toch vrij blessuregevoelig.
- Hakim Ziyech. Zie hem na dit seizoen wel een stap naar het buitenland maken, zeker als Ziyech een goede/degelijke indruk op het WK maakt en Labyad lijkt mij een goede opvolger, die ook alvast 'klaargestoomd' kan worden, om het zo maar even te noemen.
- Carel Eiting. Is niet echt een type als Labyad. Speelt meer controlerend/verdedigend.
- Lasse Schã¶ne. Ben regelmatig kritisch op hem, maar is nog wel van waarde voor Ajax. Maar in mei wordt Schã¶ne 32-jaar en de jongste is hij dus niet meer en hij heeft nu al soms moeite om mee te gaan in het tempo.
- Frenkie de Jong. Speelde de laatste weken voor de winterstop als centrale verdediger, maar zie hem liever op het middenveld. Verwacht wel dat hij volgend seizoen een basisplaats zal hebben en ik sluit zelfs niet uit dat hij in de loop van dit seizoen al een basisplek zal veroveren, ook met Labyad erbij.
- Siem de Jong. Is toch een andere type speler als Labyad. Is een stuk minder creatief en behendig en is meer een soort loper.

Dus ik zie Labyad graag komen. Kan ook nog eventueel als vleugelaanvaller uit de voeten en zoals ik al aangaf: Ziyech zal in de zomer misschien vertrekken en in Labyad zie ik dan een goede opvolger, want als Ziyech vertrekt, heeft Ajax in mijn ogen echt wel een nieuwe middenvelder nodig.

12 januari 2018 om 19:36

Kan absoluut een goede aanwinst zijn. Echter ook ten alle tijde een aanwinst die ten koste van iemand gaat. Uiteraard heb je bij een club als Ajax concurrentie nodig, maar aantal kwalitatief goede middenvelders die we hebben lopen is wel erg veel.( zou er meer achterzitten en een vertrek van een ander in de maak zijn).

12 januari 2018 om 19:40

Vind je dat niet dat Ajax al een beetje veel middenvelders heeft? Frenkie de Jong, van de Beek en Ziyech moeten eigenlijk altijd spelen, terwijl Schone ook een vaste basisplaats heeft. Verder heb je dan ook nog Siem de Jong. Misschien een beetje zonde om éã©n van je talenten te slachtofferen voor de komst van Labyad. Het enige wat ik kan bedenken is dat hij vanaf de flank gaat komen, maar daar heb je Neres en Kluivert sowieso al staan. Verder heb je Younes nog (half seizoen) en Cerny aankomend seizoen volgens mij. En hebben ze niet laatst al een buitenspeler gekocht uit Belgiã«?

Ah, nu heb je je hele verhaal aangepast. Dan wordt mijn reactie een beetje overbodig, tenzij je er wat op hebt te reageren natuurlijk!

12 januari 2018 om 19:58

Ik denk dat Labyad gehaald wordt als aanvaller, niet als middenvelder dan - dus concurreren met Justin (Younes vertrek of deze maand of einde seizoen) Dat Labyad voetballen kan weten we allemaal - dat was als talent bin PSV al te zien.

12 januari 2018 om 20:07

In de zomer halen we Bande al. Waarom zou je dan nu met nog maar 16 wedstrijden te spelen nog iemand halen voor op links? Zeker wetende dat Kluivert alle minuten kan gebruiken, Younes nog niet weg is en Johnsen er ook nog rondloopt. Als je het echt niet meer weet kunnen Frenkie en Cassiera er ook spelen. Er is echt geen enkele reden om Labyad nu te halen. Het gaat mij niet om zijn voetbaltechnische kwaliteiten.

12 januari 2018 om 20:08

Klopt en op links gaat younes weg Viergever contract is afgelopen En sinkgraven nog maar 1 jaar contract dijks ook exit .dus verdwijnen er minimaal 4 al op links

12 januari 2018 om 20:48

Na dat interview in de auto bij Andy dacht ik het zeker te weten, die gaat naar Feyenoord. Past goed bij de club, Ajax heeft 'm niet direct nodig en bij PSV is -ie persona non grata.

Maar toen kwamen de geruchten rondom Ten Hag, en toen zag ik het pas. Zo logisch eigenlijk. Ten Hag is al heel lang bevriend met Overmars. Die zijn al heel lang bezig geweest met een overstap en toen Ajax uit de beker vloog duurde het dan ook niet heel lang. Ajax mist met Nouri een middenvelder en ik kan je op een briefje geven dat Ziyech gaat vertrekken in de zomer, als het niet nog deze maand gebeurt. Labyad gaat geheid komen, zeker gezien zijn brede inzetbaarheid.

12 januari 2018 om 21:45

Ik zou een overstaapp naar Feyenoord inderdaad logischer gevonden hebben tot vanavond, nu Van Persie naar Feyenoord lijkt te gaan.

Ajax heeft al genoeg middenvelders toch? De jong, schöne, van de beek en ziyech die eigenlijk elke week moeten spelen, en nu ook nog labyad?

12 januari 2018 om 19:36

Ik hoop ook echt niet dat dit waar is. We hebben hem echt totaal niet nodig en voegt helemaal niets toe.

12 januari 2018 om 19:50

Hij voegt zeker wel wat toe aan de selectie. Alleen de vraag is wie ga je er naast zetten. Misschien in 3-4-3 opstelling gaan spelen met Ziyech en Labyad samen.

12 januari 2018 om 20:00

Maar wie wil je dan opofferen? Ik heb liever dat Frenkie in het middenveld speelt met Donny en Ziyech (met verdediging Veltman, De Ligt, Wober en Tagiliafico). En voorin zou ik al helemaal niets wijzigen met Kluivert, Neres en Dolberg (of Huntelaar). Labyad is sowieso nu al niet beter dan een van de 11 en dan voetbalt hij nu bij Utrecht. Het moet altijd maar blijken of een jongen bij een subtopper kan aanhaken bij een topclub. Kortom, ik zie hem liever niet komen. Gaat alleen maar jongens in de weg zitten. Laten we graag jongens halen die echt iets toevoegen en het samen doen met de jeugd van ons!

12 januari 2018 om 19:56

Zelfde met buitenspelers volgend jaar. Bande, Neres, Kluivert, Johnsen. Misschien dat Younes weggaat.

12 januari 2018 om 20:01

Als Neres zo door gaat is hij na dit seizoen wss weg! MVP vd Eredivisie maakt een transfer - zeker als het ook met het spektakel van Neres gepaard gaat

12 januari 2018 om 20:03

Daar gaan we niet vanuit en niks is concreet. En dan nog wat is Labyad? Middenvelder of een hangende speler. Buiten dat hij past niet bij Ajax.

Als extra buitenspeler dan ofzo? Middenveld zou zonde zijn..

12 januari 2018 om 19:57

Buitenspeler ook echt onnodig. We hebben Johnsen, Kluivert, Neres en Bande voor volgend seizoen meer dan voldoende.

12 januari 2018 om 20:43

Johnsen is slechts een talent. Bandé moet wellicht nog wennen. Labyad heeft ervaring en kent de competitie. Ik zie hem niet als verkeerde versterking, zelfs als buitenspeler.

Voor de breedte een prima aankoop. Dit zit het middenveld op scherp. Meer concurrentie zorgt uiteindelijk voor een hoger niveau en dat hoort nu eenmaal in de top. Ophalen die handel.

12 januari 2018 om 19:58

Die gozer is bloed irritant. Ontzettende irritante persoonlijkheid heeft hij. Hij is niet iemand die Ajax beter laat voetbal in de team balans.

12 januari 2018 om 20:10

Helemaal mee eens. En het moet nog maar blijken of hij het ook kan op een hoger niveau (ik vind hem nu al niet eens spectaculair bij Utrecht). Nee, hij voegt echt 0,0 toe en heb liever dat Overmars in de zomer een topper haalt uit het buitenland als Ziyech vertrekt of het met de jonge jongens opvult. Labyad is echt een trieste optie voor ons.

12 januari 2018 om 20:13

Of helemaal niks of een super talent ergens scouten wat langer duurt. Ik zou het een schande vinden als Labyad bij Ajax speelt. Hij is echt alles anti Ajax.

12 januari 2018 om 20:27

Met elf koorknaapjes win je de oorlog ook niet. Een bloed irritante speler kan soms ook goed zijn. Voor de breedte is het gewoon top.

12 januari 2018 om 20:34

Dit is wel een beetje een dooddoener hoor. Labyad is echt geen vechter of iemand die in dienst van het team speelt voor de prijzen. Hij is een typische eigen belang voetballer.

12 januari 2018 om 20:41

Ten Hag zal hem beter kennen dat wij het doen. Als hij zo'n individualist is die niet in een groep past dan was Ten Hag er nu toch maar mooi vanaf. Blijkbaar heeft deze jongen toch bepaalde kwaliteiten, waar men gecharmeerd van is. En nogmaals het hoeft geen brave jongen te zijn, lijkt me prima, want hij is volgens mij geen stoorzender. Maar we gaan het zien. Ik geloof echt wel dat hij geleerd heeft van zijn fouten. Een mooie tweede kans. Laat hem maar vechten, want dat hoeft hij nu niet te doen, hij is technisch vaardig zat.

Alhoewel ik vind dat Labyad zijn 2e kans goed heeft gegrepen, denk ik niet dat hij nodig is voor Ajax. Is een goede speler voor de opvulling van de selectie, maar dat is het dan ook.

Dit zou een geweldige kwakiteitsinjectie zijn! Wat een voetballer is dat. Alleen wie gaat er banken?

12 januari 2018 om 19:38

Wat dacht je van Labyad? Lijkt me niet dat hij de voorkeur krijgt boven Neres, Kluivert, Vd Beek of Ziyech. Wel gewoon een goede aanwinst voor in de breedte die denk ik prima mee zal kunnen op het niveau van Ajax.

12 januari 2018 om 20:51

Prima speler voor op de bank. Laat hem maar in de nek van de rest hijgen. Aan hem of hij basiswaardig is. Al zijn we nog niet zover. Hij is nog niet gecontracteerd.

12 januari 2018 om 22:09

Denk niet dat je Labyad voor de bank moet halen. Dat zal ten Hag niet gaan doen en dat gaat Labyad niet lang pruimen.

12 januari 2018 om 22:18

Labyad hoort niet direct in de basis. Dat lijkt me nogal simpel. Daar zal hij dan voor moeten knokken. Het is een stap hoger en daar zal hij zich moeten bewijzen.

Ben benieuwd, het lijkt me dat hij Ziyech, F de Jong, Van de Beek, Schone en misschien S de Jong voor zich heeft op het middenveld. Op de buitenpositie dan maar?

12 januari 2018 om 19:59

Middenveld zowel buitenspelers meer als voldoende. Als je dan een middenvelder haalt. Dan een gretige jongen die een super talent is.

Gelukkig! Er is inderdaad een enorm tekort aan middenvelders bij Ajax..

Lijkt me een prima aanwinst voor Ajax. Younes heeft bewezen dat het geen geweldige speler is, dus hem zou ik van de hand doen. Kluivert is wisselvallig en Neres is ook nog jong dus ik verwacht niet dat hij het niveau van de eerste seizoenshelft lang weet vol te houden. Lanyad zou een prima speler zijn om af te wisselen op de flank in mijn ogen.

12 januari 2018 om 19:52

Kluivert is sinds hij op linksbuiten speelt alles behalve wisselvallig.

Liever niet. Ik denk dat Ajax genoeg kwaliteiten heeft met Ziyech/van Beek/De Jong op het middenveld en Youness/Kluivert en misschien Johnson op de vlanken. En ze spelen ook geen beker of europees. Dus voor mij hoeft het niet.

Manmanman grote slag topaankoop. Als PSV deze speler zou kopen zou er iets heel anders staan... Ik vind het overigens een goede speler maar denk niet dat Ajax hem nodig heeft.

12 januari 2018 om 20:02

Van mij mag PSV hem hebben. Ik hoop in ieder geval dat hij niet naar ons gaat. Is totaal niet van het niveau dat ons beter gaat maken.

12 januari 2018 om 21:17

Zeker wel. Die jongen is een van de meest getalenteerde spelers in de eredivisie. Hij is fysiek best sterk, heeft een goede traptechniek, kan een mannetje uitspelen en is in de passing ook gewoon goed. Hij is alleen wel wat egoïstisch. Toch is hij voor Ajax vrij overbodig.

Waar moet Labyad in hemelsnaam spelen? Voor het middenveld heb je met Ziyech, Vd Beek, Schone, De Jong, S. De Jong al vijf serieuze opties. Indien Ziyech verkocht wordt zou Labyad een optie kunnen zijn; ware het niet dat ik hem voor die rol niet goed genoeg acht en Frenkie daar ook prima kan spelen. Ik heb liever dat Ajax zich focust op een nieuwe centrumverdediger voor volgend jaar, een nieuwe rechtsback en eventueel een echte breker.

Dan moet ik weet heel m'n Scorito team omgooien... Ik denk dat ajax beter voor een verdedigende middenvelder kan gaan trouwens. Voetballers hebben ze nu wel genoeg maar echt iemand die de boel op slot kan gooien is er niet. Hij is een prima breedte versterking maar past niet helemaal in de filosofie van Ajax. "Hij gaat niet direct een basisspeler worden dus staat dan jeugd in de weg" zoiets zou in de voetbalbijbel bij ajax staan.

Kan toch prima als vervanger van Younes, Labyad kan denk ik prima op de flank spelen.

Ben benieuwd, opzicht leuke speler om te hebben in je team lijkt mij. Kan ook wel een gevaarkijk duo vormen met ziyech wellicht. Wat zal Derksen teleurgesteld raken afgelopen dagen zeg. Heb het bijna met hem te doen. #marokaansevoetballerszijnoke

Onzin weer dit, waarschijnlijk vriendjes politiek van ten hag. Zo bijzonder is lanyad niet.

12 januari 2018 om 19:41

Klopt ten hag gaat zijn grootste uitdaging een kans in de absolute top. Alle spotlights op zich. Wil kampioen worden ten koste van alles gaat een vriendendienst doen omdat hij zulke goede vriendjes is met labyad. In een jaar tijd hebben ze zo een goede band opgebouwd dat hij dit allemaal op spel wil zetten omdat ze zulke goede vrienden zijn geworden. Klinkt het logisch?

12 januari 2018 om 23:03

Hahaha ja man door een speler te halen ( die mogelijk gaat mislukken ) zet hij gelijk z'n hele trainerscarriere op het spel toch? Klinkt het logisch?

12 januari 2018 om 22:52

duidelijk geen verstand van voetbal.

Labyad zou een goede toevoeging zijn aan de selectie van Ajax. Ze gaan wel hard zeg. Gisteren nog het nieuws van Magalan en nu Labyad. En dat terwijl Schuurs, Bandé en Tagliafico al zijn aangekocht.

Sjonge, het kan niet op! Zie niet wat Ajax hiermee moet, zal er toch iemand moeten wijken. Als ajax dan geen kampioen wordt dan weet ik het niet meer. En nooit mee wat zeggen over Psv. Hoop als Ajax fan dat PSV kampioen wordt. Of Feyenoord of AZ. Kan deze zomer de bezem er doorheen. Terug bij af.

Is dit dan als (eventuele) vervanger van Younes? Of kan hij niet vanaf links spelen?

Wat is dat toch dat trainers altijd spelers mee willen nemen naar hun nieuwe club? Waarom in Godsnaam Labyad op het overvolle middenveld van Ajax? Frenkie de Jong terug naar jong Ajax? Donnie vd Beek naar jong Ajax? Schöne af en toe bij jong Ajax voor de nodige ervaring? Of toch Ziyech zo af en toe op de tribune? Of wordt Labyad gehaald voor jong Ajax? Labyad is volledig overbodig het zou echt een bizarre aankoop zijn..

Ik begrijp werkelijk waar niet wat we hier mee moeten. Goede speler, maar hebben volgens mij geen ruimte voor hem. Ajax heeft nu betere spelers op zijn positie of er moet nu nog iemand weggaan.

Ach hou toch op met je Labyad. Totaal onnodig. Hele sympathieke gozer en een leuke speler om naar te kijken maar gewoon niet goed genoeg om uit te blinken bij Ajax. En dat is verder ook gewoon geen ramp. Ziyech is er verder nog. Verder kunnen Frenkie de Jong, Siem de Jong, Donnie en Schone op 10. Ajax heeft, in combinatie met die jongen uit Belgie, zoveel spelers voorin dat ze niet opeens met een te grote selectie moeten zitten. Kluivert, Johnson, Bande en Neres voor op de vleugels. En eventueel Younes als je die niet weet te lozen. Ik vergeet vast iemand. Dat zijn gewoon heel veel (goede) spelers. Op 10 zelfde verhaal.

Alsjeblieft zeg, zijn we al zover gezakt.

Leuke Eredivisie speler, maar niet voor Ajax. Dit wordt echt een misser van Overmars.
En daarbij waar moet hij spelen ?

12 januari 2018 om 20:01

Precies dit een slechte persoonlijkheid. Echt zo mannetje, een vieze egoïst. Hij is echt niet slecht. Maar hij kan niet op de bank bij een club spelen. Dan wordt hij vervelend en hij heeft trouwens niks met Ajax.

12 januari 2018 om 22:50

Hij heeft zowel bij Sporting, Vitesse en Utrecht zich uitstekend gedragen. Is volwassener geworden. Bij PSV had hij een conflict wat ook deels schuld is van PSV. Hij kon ook veel geld gaan verdienen bij Sporting en dan zou ik zelf ook weg willen. Ik denk dat jij dat ook zou doen op die leeftijd.

Ik denk dat er altijd een plek is voor een goede speler kan op het middenveld en flanken spelen. Als er iemand geblesseerd raakt of uit vorm is kan hij dat aanvullen. Als ziyech of schone weggaan heb je daar ook een opvolger voor nodig en neres en kluivert zullen ook wel een dip krijgen die zijn nog jong

Schone is na dit seizoen wel klaar in de rol die hij nu heeft. Of Ziyech volgend seizoen nog bij Ajax speelt is ongewis. Bande gaat hem voor de rest van dit seizoen kennelijk niet worden. Begrijpelijke keuze dus in mijn ogen. Wat mij opvalt is dat mensen dol enthousiast zijn op het moment dat we Argentijnen aantrekken en we spelers graag nu al binnen halen willen om te acclimatiseren om er na de zomer klaar voor te zijn, maar dat dit voor deze speler kennelijk niet geldt. Welkom dus wat mij betreft. Wennen, inzetbaar op de flanken en volgend jaar wellicht een broodnodige speler voor op het middenveld. Het niveau lijkt hij zonder meer te hebben.

12 januari 2018 om 20:01

Schone begint juist echt ontzettend goed te worden. Echt een voorbeeld prof. Ik snap waar je op doelt. Maar dan liever Frenkie op zijn plek en een Schone op de bank. Vervolgens liever een beter talent halen als een subtopper Labyad.

12 januari 2018 om 20:20

Ik snap wat je zegt en ben het op zich ook niet oneens met je, maar ik vind het voortvarende beleid van dit moment wel verfrissend eerlijk gezegd. Ik heb daar wel vertrouwen in. Ben in m’n post waar je op reageerde trouwens het vertrek van Younes vergeten te noemen. Ik ben dus wel blij met een multi-functionele aankoop. Frenkie hoeft zich trouwens, mits hij deze lijn doortrekt, natuurlijk nergens zorgen over te maken. Wat mij betreft kudos voor Overmars.

12 januari 2018 om 20:26

Kan je dan niet beter Ferdi van NEC halen. Groot talent trouwens.

12 januari 2018 om 20:55

Ik ken Ferdi niet goed genoeg om daar en ja of nee op te zeggen. Zal er eens een tijdje op letten.

Labyad wordt niet gehaald voor het middenveld lijkt mij.. Ik verwacht dat Younes nog vertrekt en dat ze Labyad gaan gebruiken als een soort valse linksbuiten als concurrent van Kluivert. Verwacht tevens dat er in de zomer wel iets staat te gebeuren met Hakim dus dan heb je met Labyad al een extra middenvelder binnen de selectie en Bande die dan kan concurreren met Kluivert.

12 januari 2018 om 20:09

Labyad is echt onnodig. Snap dit ook niet prima dat je oud spelers wilt halen. Maae het moet wel realistisch zijn.

Kan best een aanwinst zijn. Hoop alleen dat dit niet ten koste gaat van de ontwikkeling van Frenky de Jong! Zou op de plek van Donny van Beek kunnen spelen

12 januari 2018 om 20:16

Hij zal geen slechte aanwinst zijn. Maar met de huidige posities en bezetting totaal onnodig. Daarnaast ook geen type die op de bank kan zitten. Waarom Labyad? Kan iemand uitleggen wat er zo speciaal aan hem is?

Prima, zak geld pakken. En meteen Maher en Saymak ophalen. Wat zal hij op moeten leveren voor de FC?

Voor een club die altijd de mond vol heeft over het zelf opleiden van spelers lopen er inmiddels wel erg veel gehaalde spelers rond bij Ajax, niet? Onana, Van Leer, Lamprou, Wober, Viergever, Orejuela, Tagliafico, Sinkgraven, Ziyech, Schone, De Jong, Neres, Huntelaar, Younes, Cerny, Johnsen, Cassierra, Dolberg, Doekhi, Schouten, Bijleveld en nu eventueel Labyad...

12 januari 2018 om 20:27

Goedkope reactie van je. Als men teveel jeugd heeft hoor je weer dat we moeten kopen. Ik ben geen voorstander van Labyad. Heb je geen jeugd die het kan overnemen moet je kopen he.

12 januari 2018 om 20:37

Ik constateer alleen dat Labyad de 22e gehaalde speler zou zijn die Ajax momenteel heeft* en dat ik dat vrij veel vind voor een club die altijd de mond vol heeft over eigen jeugd. Wat is daar goedkoop aan?

(* en dan tel ik de teruggehaalde S. de Jong en Dijks nog niet eens als gehaald)

12 januari 2018 om 20:51

Dat kun je wel blijven roepen maar volgens mij is de algehele tendens veranderd. Doorlooptijd van spelers is veel korter dus je kunt niet alles meer opleiden of wel? Daarnaast blijft de jeugd een kans krijgen bij Ajax. Maar je zegt dit net een attitude door "mond vol" te gebruiken en dat in een topic over een gerucht.

12 januari 2018 om 21:04

"doorlooptijd van spelers is veel korter dus je kunt niet alles meer opleiden of wel?"

Klopt, maar dan nog vind ik 22 gehaalde spelers best veel.

"maar je zegt dit net een attitude door "mond vol" te gebruiken en dat in een topic over een gerucht."

Mocht het gerucht niet waar zijn, dan zijn het er nog steeds 21.

En die "attitude" komt ook een beetje door de dubbele moraal. Enerzijds zie ik zodra er een artikel verschijnt over een PSV-talent dat nog geen basisplaats heeft steeds dezelfde reacties: "die krijgt toch geen kans bij die koopclub". Maar intussen zie ik bij de reacties op dit bericht ook opvallend veel reacties van Ajax-supporters die staan te juichen omdat de huidige spelers er misschien weer een gehaalde concurrent bij gaan krijgen.

12 januari 2018 om 21:40

Ajax moet niet 1 maar 3 elftallen op niveau houden en dan zijn 22 spelers niet veel in de huidige tijden. Je hebt zelf de namen genoteerd en zal dus ook weten dat veel voor jong zijn gehaald en er spelers doorschuiven. Ik zie in dit topic juist veel Ajacieden zich afvragen of dit wel logisch is ipv juichen. Dat er in topics van PSV ook loze reacties zijn weet ik maar je zult op dit soort fora toch echt selectief moeten zijn in welke reacties he serieus moet nemen en welke de moeite waard zijn om een goede discussie mee te voeren. Er zullen altijd populistische reacties blijven.

12 januari 2018 om 20:38

En toch heeft Ajax volgens het CIE (onafhankelijke instantie in Zwitserland) de beste jeugdopleiding. Wat Labyad betreft, ik hoop dat hij niet komt. Voegt niets toe. Als je aanvallend nog iets wil doen haal dan een echte linksbuiten.

12 januari 2018 om 20:46

Ajax heeft ook een uitstekende jeugdopleiding. Daar hoor je mij niet over. De Ligt, Kluivert, Van de Beek, dat zijn spelers op jaloers op te zijn. Maar waarom dan toch 22 gehaalde spelers?

"Een grote slag op de transfermarkt" Hoezo, alsof er half Europa achteraan zit. Is voor de eredivisie best een aardige speler. Maar zou dit echt top materiaal geweest zijn, zou hij in zijn fase van zijn carrière echt niet bij Utrecht gespeeld hebben. Ik voor Ajax dat het een versterking voor ze is.

Ik zeg halen! Goed voor de concurrentie en is op meerdere plekken inzetbaar. Misschien wilt Ten Hag ook alvast inspelen op een evntuele vertrek van Ziyech komende zomer. Dan heb je met Zakaria al een topper in huis.

12 januari 2018 om 20:29

Eventueel inspelen doe je met iemand die ongekend goed is. Maar niet met een middelmatige middenvelder.

12 januari 2018 om 22:44

Hij is geen middelmatige middenvelder.

14 januari 2018 om 16:48

Als je nou eens een hele wedstrijd gaat kijken ipv zondagavond een samenvatting van 10 min...

Waarom labyad? Prima voetballer hoor, maar heb je hem nodig? Middenveld is al druk bezet en als younes weg gaat heb je Johnson nog achter Kluivert. Alleen rechtsvoor is niet zo goed bezet achter neres

Ik heb het hier al meerdere keren aangegeven, de kans dat Labyad naar Ajax zou komen was na het aanstellen van Ten Hag natuurlijk vele maten groter. Dit zou dan ook een prima concurrent zijn voor Kluivert aangezien Younes weg gaat. Ajax gaat opnieuw een goede slag slaan!

14 januari 2018 om 16:47

Labyad kan beter als aanvallende middenvelder speler spelen dus het lijkt mij dat hij niet naar ajax gaat omdat hij dan veel concurentie heeft en misschien feyenoord wel geintereseerd is aangezien hun dit seizoen matige middenveld

In mijn ogen zou hij totaal overbodig zijn bij Ajax. Wij hebben al enorm veel middenvelders, waarbij er ook vanuit de jeugd een aantal flink op de deur aan het rammelen zijn.

Vind het daarnaast met zijn gedrag wat hij bij PSV heeft laten zien eerder bij Feyenoord passen dan bij Ajax. Al zou ik hem uiteraard een kans geven mocht Ajax hem willen contracteren. Ik zou echter niet weten op wie zijn positie hij zou moeten spelen, want hij komt natuurlijk niet om op de bank te gaan zitten.

Bah gadver, née ajb niet zeg, wat een kwal is dat. Kijk dit soort troep krijg je nu ook dat er geen tegengas meer is van Bergkamp en daarvoor ook jonk. Sar gladders met elke wind mee, die heeft geen eigen mening, en overmars is lekker ten hag aan het pleasen. Iedereen weet waar dit op uitloopt: de verspilling van de opleiding door het aankopen van halve talenten van andere clubs. Wat voegt zo'n labuad nou toe wat we nu nog niet hebben. En dan hebben we straks bande en dan wat? Zwaktebod van hag en overmars dit.

Goeie speler maar zie hem eigenlijk niet in het Ajaxsysteem passen.
Beter neemt hij Ayoub mee, zo'n type kunnen ze wel gebruiken en Ajax verleden.

14 januari 2018 om 16:44

Ayoub komt sowieso tekort voor de top 3, niet genoeg loopvermogen, niet constant genoeg let maar op

Als ten hag Labyad wilt halen dan gaat ie eerst met Overmars zitten en dan vraagt Overmars aan Ten Hag wat zijn plannen met Labyad zijn en waar hij moet spelen. Als Ten Hag een duidelijke plan heeft dan zal Overmars de transfer met Utrecht gaan bespreken. Het lijkt mij duidelijk dat als Ajax echt achter Labyad gaat dat ze wel een plan voor hem hebben. Ajax weet meer dan de supporters. Zij weten wie volgend jaar nog bij de selectie zit en wie niet. Als zij Labyad willen halen dan gaan zij ervan uit dat er komende zomer een aantal.linkeraanvallers weg gaan

Beter niet. Totaal onnodige aankoop. Zonde om op de bank te hebben zitten. Tegelijkertijd heb je Sinkgraven, siem de jong. Frenkie is de gedroomde 10. Ten Hag, wakker worden!

dacht dat ajax alleen eigen jeugd altijd in het veld had staan? En dan durven ze PSV koopclub te noemen?

Ben ik nou de enige die de hele hype rondom Labyad niet begrijpt ?
Bij Utrecht doet die het aardig maar hij springt er, notabene in de zwakke eredivisie, niet bepaald met kop en schouders bovenuit.
Ajax heeft met Ziyech eenzelfde speler, die veel meer indruk heeft gemaakt.
Ik zie geen basisplaats voor Labyad bij Ajax maar hij kost evengoed wel een paar miljoen, wat zonde is voor een reservespeler.
Bovendien heeft Labyad eerder al bij PSV en in Portugal laten zien een hoger niveau niet aan te kunnen.

12 januari 2018 om 22:41

Er klopt niet veel vam wat je schrijft. Bij PSV was hij een groot talent die het heel goed deed. Was al op die leeftijd 2 van de betere bij PSV. Verdiende daarom ook de transfer naar Sporting. Hij had daardoor een conflict met PSV. Ze wilden hem juist behouden. Bij Sporting kreeg hij heel weinig kansen om zich te laten zien. Was ook nog wel heel jong. Bij Utrecht is hij geweldig. Hij steekt met kop en schoudsr bovenuit. Nekte ook Ajax met twee doelpunten in de Arena.

Weet iemand wat Ajax eventueel voor Labyad zou moeten betalen? Lees daar nog niets over.

Nu kan labyad laten zien hoeveel liefde hij voor de club heeft zoals hij altijd beweerd

Labayad👍👍👊 in de spits Yeesssss👍👍👍

Labyad is niet te houden voor utrecht. Dat was al bekend bij het aantrekken van hem. In dit geval moet utrecht wel even zichzelf in bescherming nemen. Midden in het seizoen je coach en topspeler afstaan aan Ajax lijkt me niet heel handig. Wacht dan maar even tot eind van het seizoen. Dan mag hij gaan.

Nu met een Utrecht coach en misschien met de beste speler van Utrecht verwacht ik dat Ajax nu is een keer geen punten laat liggen tegen Utrecht
Je kan er de laatste paar jaar de klok op gelijk zetten
Hoe goed het ook gaat met ajax of hoe slecht het ook gaat met utrecht ...ajax laat punten liggen tegen Utrecht
Stapel gek wordt je ervan.

De martokaanse davy klaassen....

Ajax is steeds meer een koopclub aan het worden.

Poeh wat een verassing... mogen we wel minimaal 5-6M vragen voor zon topspeler, dan kunnen we gelijk zoeken voor een goede vervanger bijvoorbeeld een saymak of assaidi

Haal daar maar ff weg, woensdag ongeveer. Niet ongunstig voor ons.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

56 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Liverpool bereidt een bod van 35 miljoen euro voor op Nicolo Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren