‘De Vrij wijst Europese topclubs af en verlengt contract alsnog’

Vrijdag, 12 januari 2018 om 13:31

Stefan de Vrij gaat zijn aflopende contract bij Lazio alsnog verlengen, zo weet La Gazzetta dello Sport te melden. De verdediger staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs en leek de Romeinse club transfervrij te gaan verlaten. De Vrij zou komende maandag, als hij terugkeert van vakantie, zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis gaan zetten.

Na het verlengen van zijn verbintenis zal De Vrij een bedrag van 2,5 miljoen euro op jaarbasis gaan verdienen. De afkoopclausule van de verdediger zal wel lager liggen, want hij is na zijn contractverlenging voor een bedrag van 20 miljoen euro op te halen in de Italiaanse hoofdstad. Op dit moment bedraagt zijn gelimiteerde transfersom 25 miljoen euro.

Lazio weigerde in januari om te praten over een vertrek van De Vrij, omdat men ervan overtuigd was dat de verdediger nog om te praten was. Dit lijkt dus te zijn gelukt, ondanks interesse van onder meer Internazionale, AC Milan, Juventus, Barcelona, Atlético Madrid en Manchester United. In een eerder stadium werd er gemeld dat er voor De Vrij een contract met een jaarsalaris van 3,5 miljoen klaarlag bij Internazionale.

"Hij heeft nog altijd geen beslissing genomen over een nieuw contract, maar ik hoop dat we zo spoedig mogelijk duidelijkheid hebben", vertelde Igli Tare, sportief directeur van Lazio, vorige week. "We hebben hem geen deadline gegeven. Het gaat erom wat hij vanbinnen voelt. Ik hoop dat hij besluit om bij Lazio te blijven. We hebben geen intentie om hem deze maand te verkopen. Hij is een belangrijke speler, met wie we grote dingen kunnen bereiken. Als hij niet bijtekent, maakt hij het seizoen toch af bij Lazio."


Poll

Snap jij dat Stefan de Vrij alsnog zijn contract gaat verlengen bij Lazio?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Ligt dat aan mij of is 20 miljoen wel erg weinig, zeker als afkoopsom. Daar schrikt niemand van af, de topclubs hebben dat ook nog wel over voor een bankspeler.

12 januari 2018 om 13:46

Ik denk dat De Vrij best realistisch is en goed bekijkt bij welke clubs hij veel aan spelen toe zou komen. Op deze manier getuigt het van waardering richting Lazio, hij behoudt zijn basisplaats, komt veel aan spelen toe en als er dan een mooie club voor hem aanklopt, zijn beide partijen tevreden aangezien Lazio dan toch nog 20 miljoen euro toucheert.

12 januari 2018 om 13:54

Vind het maar een teken van zwakte en waarom dit waarschijnlijk ook geen top speler is.
Je wilt toch altijd voor het hoogste gaan?
Dat hij zelf al niet durft zegt genoeg.

12 januari 2018 om 14:04

Niet durft ? Inter en juve waren concreet, inter is wisselvallig & al jaren geen top, juve is top maar heeft al 4 a 5 basiswaardige verdedigers. Ik gok dat de vrij ontwikkelingen bij barca en de Engelse top in de gaten houdt en in de zomer verkast.

12 januari 2018 om 14:06

Is er eindelijk een speler die zijn carriere stap voor stap zet is het weer niet goed en altijd maar kritiek op elke speler die te vroeg naar de top gaat...

12 januari 2018 om 14:29

Eens met Willem Holder. Sowieso gaat het erom wat De Vrij zelf wil. Als hij gelukkig is in Rome, geen behoefte heeft aan meer geld, en blij is met zijn basisplaats, dan is blijven een volstrekt logische stap.

Het kan ook zijn dat hij een deal met de club heeft gemaakt, waardoor hij in de zomer alsnog weg gaat, en dat de club dan meewerkt.

Alle conclusies over "niet durven" enzo, het betekent niks.

12 januari 2018 om 15:59

Ik hoop dat De Vrij naar Liverpool komt. Daar kan hij een droom duo vormen met Virgil van Dijk. De Vrij is sowieso veel beter als Matip, Lovren en Klavan, dus speelminuten krijgt hij daar sws

12 januari 2018 om 13:48

20 mln is anders een behoorlijk bedrag mijns inziens.

Daarnaast roep ik dit al maanden (ben daarbij beschimpt door medesupporters).
Maar ik ben blij voor Nederland en de vrij dat hij bij lazio blijft. Dit is het beste, hij zit op zijn plek en heeft (in principe) zicht op een wekelijkse basisplaats. top

12 januari 2018 om 15:09

Een wekelijkse basisplek is natuurlijk mooi voor de Vrij, en als hij op zijn plek zit in Rome (wat ik me heel goed kan voorstellen), moet hij daar lekker blijven. Maar als hij echt meer uitdaging wil zal hij Lazio toch moeten verlaten. De Vrij is goed genoeg voor de top in ieder geval. En gelukkig ook realistisch genoeg om de ideale club af te wachten.

En ik vind 20 miljoen geen hoog bedrag in deze markt voor iemand als de Vrij. Fantastische tacticus en echt een goede verdediger. En vind het ook van respect getuigen van de Vrij dat hij zijn contract nog gewoon verlengt en Lazio er dus iets aan over houdt.

12 januari 2018 om 15:59

En Feyenoord ook want die hebben een doorverkoopclausule. Zou mij niets verbazen als dit ook heeft meegespeeld in Stefan's beslissing. Als een topclub in deze tijd geen 20 miljoen voor je overheeft dan heb je sowieso weinig uitzicht op een basisplaats. Dus in dat opzicht is het een veilige gok.

12 januari 2018 om 16:13

Had inderdaad nog niet eens aan Feyenoord's doorverkoopclausule gedacht. Erg mooi dus nog voor ons ook. Hoop hoe dan ook dat er nog een mooie(re) club komt voor Stefan. Heeft zijn carrière in ieder geval fantastisch uitgestippeld.

12 januari 2018 om 16:28

@jorisdijk
Zou mooi zijn als die ons ook in gedachten heeft gehad... maar denk eerlijk gezegd van niet hoor. Daar zijn spelers/zaakwaarnemers maar zelden mee bezig.

@mgmv
Maar het is idd wel een leuke bijkomstigheid voor ons.

Ik hoop echter (vooral als Nederlander) dat de vrij lekker blijft waar die blijft.
Waarom moet het nou altijd meer meer meer?
Je woont in Rome, krijgt een salaris waar half nederland van droomt, je hebt een baan waar half nederland van droomt, je speelt bij een grote club, speelt vrijwel jaarlijks europees en je staat wekelijks in de basis. Ik zie geen minpunten. Moet je dan perse omdat je een tonnetje meerverdient naar een andere club gaan? waar je geen krediet heb opgebouwd, waar je eerst nog moet wennen? Laat staan een barca, united, real, city, psg, bayern ga maar door, waar je alleen maar het bankie warm houdt (als je mazzel heb want vrees voor een tribune)

Nee de vrij zit precies goed, lekker op zijn niveautje. Hij heeft zo toch een heerlijk bestaan joh? of ben ik nou gek

Vrij logisch dat hij verlengt. Het blijft een mooie club, en in een mooie omgeving ook nog eens. Bij de topclubs komt hij niet in aanmerking voor een basisplaats vrees ik. Barca, Juve, United en Atletico hebben hem niet nodig, Milan en Inter is dan weer niet echt interessant voor hem. Hij zit op zijn plaats bij Lazio.

Oftewel, hij blijft nog een half jaartje langer en vertrekt nu in de zomer voor een lager bedrag (dan nu) en ook niet transfervrij. Goede en loyale keuze van de Vrij vind ik. Hij had ervoor kunnen kiezen om transfervrij te vertrekken en lekker veel tekengeld te ontvangen.

Voordeel van een (zomer) aankoop ten opzichte van een speler transfervrij aantrekken is dat je weet dat de kopende club écht wilt en niet een goede investering en leuke opvulling zoekt omdat je transfervrij bent. Hoop dat hij naar Juventus vertrekt in de zomer!

12 januari 2018 om 14:20

Waarom zou hij naar Juventus gaan? Die hebben met Chiellini, Rugani, Benatia en Barzagli al 4 basiswaardige CV en volgens mij komt Caldara ook terug in de zomer.

12 januari 2018 om 14:27

Barzagli heeft al bijna de leeftijd bereikt dat ie bij een normale baan met pensioen mag dus hem zie ik geen 40 wedstrijden per seizoen meer spelen en Caldara is (nog) niet beter en nog erg jong voor defensieve Italiaanse begrippen.

Juventus speelt gemiddeld zo'n 50-60 wedstrijden per seizoen. Hij zal zijn minuten echt wel maken en Juventus is simpelweg wereldtop. Als de Vrij zich zo ontwikkelt zie ik over een jaar echt wel een plek tussen de eerste drie. Chiellini - Benatia - de Vrij / Rugani .

redenatie zou kunnen zijn dat hij niet verwacht een basisplek te krijgen bij grotere clubs, of dat de echte topclubs hem als optie zagen, maar niet serieus interesse hebben getoond. Vind het een goede verdediger, maar niet beter dan wat er bij de top rondloopt.

12 januari 2018 om 13:53

Hij is wel 2 klasse beter dan wat er bij bijv Liverpool rondloopt. Ik vind hem in het complete plaatje (positionering, inspeelpass, mandekking etc) beter dan van Dijk. Maar dat is mijn bescheiden mening.

12 januari 2018 om 14:30

Ik vind de Vrij een top verdediger maar zeker niet 2 klassen beter dan van Dijk integendeel van Dijk is een erg dynamische speler, intelligent en atletisch, groot handelingssnelheid en overzicht kortom meer dan een verdediger een leider een modern totaal voetbalspeler.

12 januari 2018 om 15:08

Twee klassen is veel, maar ik denk toch nog steeds dat De Vrij minimaal gelijkwaardig is aan Van Dijk. Grote verschil is vooral dat Van Dijk zich al in de Premier League heeft laten zien, had De Vrij bij pak 'm beet Everton zo gespeeld als bij Lazio dan had ik ook een dergelijk bedrag verwacht en een dergelijke club.

12 januari 2018 om 13:57

Niet beter dan de absolute top inderdaad maar ik denk dat De Vrij prima bij clubs als Arsenal en Dortmund mee kan.

Tja dit snap ik wel. Het is ook een beetje een gebaar van waardering richting de club, waardoor Lazio er sowieso een aardige transfersom aan overhoud. Als er dan een mooie club komt, zullen beide partijen niet moeilijk doen.

Bij Lazio is het ook leuk voetballen en ik heb het idee dat De Vrij alleen weg wil als er echt een club komt die het in hem ziet zitten. Zomaar naar een andere club vertrekken zonder te weten wie je uit de basis moet spelen heeft ook niet veel zin.

12 januari 2018 om 14:11

de Vrij denkt goed na over zijn vervolg stap. Deed die bij Feyenoord ook. En loyaliteit toont die zeker met het verlengen van zijn contract, er waren nl hoop kapers om hem transfer vrij over te nemen.

Ik denk dat precies nul topclubs serieuze interesse hadden. Dan is een verlenging logisch en mag hij in zijn handjes knijpen. Want een topverdediger is hij zeker niet. Virgil van Dijk is momenteel de Nederlandse topverdediger

12 januari 2018 om 14:09

Misschien maar eens Lazio gaan volgen. de Vrij word in Italië als een van de beste verdedigers gezien. Staan nog steeds verbaast dat deze speler maar 5mil heeft gekost. de Vrij tekende ook bij Feyenoord bij, loyaliteit heeft deze speler wel. En Lazio toont zich ook loyaal naar de speler als t transfer bedrag is verlaagd voor aankomende zomer.

12 januari 2018 om 15:10

Een topverdediger is hij absoluut wel in mijn ogen. En ik denk dat de grootste reden dat topclubs nog afwachten zijn blessure gevoeligheid is. Vind het tof van de Vrij dat hij nog gewoon verlengd bij Lazio zodat zij een som eraan over houden.

12 januari 2018 om 15:21

Lazio mag in hun handjes knijpen dat de Vrij dit zo netjes oplost voor ze juist. en niet gratis d deur uit zal lopen de komende zomer.

De Vrij word zelfs in Italië als 1 van de beste verdedigers daar gezien. En je kan zeggen wat je wil maar verdedigen kunnen ze daar wel. Dus zullen er ook echt wel kijk op hebben.

Van Dijk en de Vrij zijn in mijn ogen dan ook van het zelfde niveau.

12 januari 2018 om 15:51

Aangezien hij veel geblesseerd is geweest en het volk/club op hem heeft gewacht/gesteund heeft zou een gratis vertrek een pijnlijk een einde zijn voor de tifosi. Zon groot talent voor nul verliezen... Nu kan hij vertrekken zonder dat hij gehaat gaat worden. Of blijven.

12 januari 2018 om 16:13

Inderdaad! Denk dat de Vrij op deze manier het netjes oplost.
Net als Lazio trouwens, nog netjes het jaar afmaken met Lazio en dan daarna voor een mooi maar beperkt bedrag de club via de voordeur verlaten.

Eerst Hazard nu De Vrij. Nou, Sanchez en Ozil waar wachten jullie op? Verlengen met dat ding

Goed nieuws!! Maar voor 20 mil op te halen, is het belachelijk. Minstens 50 miljoen vind ik wel prima.

Als de Vrij naar een topclub gaat hebben we als Nederland toch wel een top centrum met Van Dijk erbij, die een aantal jaren mee kan (ook als de Vrij bij Lazio blijft trouwens, maar heeft toch wat minder aanzien). In ieder geval iets om op voort te borduren de komende jaren, aangezien de rest nog magertjes is

12 januari 2018 om 15:00

Liever 40 wedstrijden bij Lazio spelen per seizoen dan 5 bij Barcelona (ik noem maar wat). Alleen als hij echt een basisplek verzekerd heeft zou die wat mij betreft moeten verkassen met het oog op zijn ontwikkeling.

Hoop dat hij volgend seizoen voor Liverpool speelt. Dat is nou net een ploeg die een jonge als de Vrij zeer goed kan gebruiken. Spoeling is dun daar achterin, loopt niet over van kwaliteit ( van Dijk buiten beschouwing gelaten, Matip trouwens ook) en ga zeker veel basisplaatsen krijgen.

20 of 25 miljoen is alsnog een koopje voor een speler als De Vrij. Hoop dat hij in de zomer in de absolute top terechtkomt. Trotse Feyenoorder!

De Vrij werd niet voor niets tot beste verdediger uitgeroepen op het laatste Wk.

Het is een topper.

Wijst topclubs af...

Pff ik denk dat hij zo lang mogelijk heeft gewacht tot iemand concreet werd en uiteindelijk van een koude kermis thuiskwam. Vandaar ook de lage afkoopsom denk ik, dat er nu geen betere club echt concrete interesse had en hij dus blijft maar in de toekomst toch nog hoopt op die transfer. Ik zag het eerlijk gezegd wel een beetje aankomen, vind De Vrij echt niet zo goed, tenminste niet voor United (hoewel daar momenteel maar 1 topper achterin loopt imo), Atleti, Juve of Barca. Inter zag ik wel concreet worden maar verder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Lazio

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Ivan VargicKeeper00
Jordan LukakuVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Lazio.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Lazio.

258 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Borussia Dortmund gaat ondanks de aanwezigheid van Marcel Schmelzer en Raphaël Guerreiro voor de komst van een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren