Voetbalzone digitale mediapartner eDivisie: ‘Trots om de krachten te bundelen’

Vrijdag, 12 januari 2018 om

Perform Media, een van de grootste aanbieders van online sportcontent ter wereld, heeft een overeenkomst gesloten met de eDivisie. Als onderdeel van deze samenwerking zal Voetbalzone iedere week op vrijdagmiddag de hoogtepunten en samenvattingen van de wedstrijden uit de meest recente speelronde in de eDivisie publiceren.

Ook de mooiste doelpunten, fungames, rankings en andere exclusieve content zullen voortaan te zien zijn op de (socialmedia)kanalen van Voetbalzone. Daniel Cabot Kerkdijk, hoofdredacteur van Voetbalzone: “De gesprekken met de Eredivisie CV verliepen vanaf het begin in een zeer positieve sfeer. We zijn trots dat we onze krachten met elkaar kunnen bundelen. De komende tijd gaan we samen mooie initiatieven ontwikkelen om onze bezoekers aantrekkelijke en onderscheidende content aan te bieden.”

De eDivisie is de Eredivisie-competitie waarin gamers verbonden aan de Eredivisie-clubs het tegen elkaar opnemen in FIFA. Deze competitie ging begin 2017 van start. Ajax kroonde zich na zeventien speelronden tot kampioen van Nederland en in het huidige seizoen werd PSV in de eerste seizoenshelft kampioen. In tegenstelling tot het debuutseizoen telt de eDivisie niet meer 17, maar 34 speelronden met twee seizoenshelften van elk 17 speelronden.

Later op de vrijdag, om 16.00 uur, verschijnen de eerste samenvattingen van de wedstrijden uit de eDivisie al op deze website, met onder meer een klinkende overwinning van PSV (Ali Riza Aygün) op Vitesse (Paskie Rokus) en de zege van Ajax op Willem II. Tevens zal er een compilatie te zien zijn van de vijf mooiste doelpunten van de eerste speelronde van de tweede seizoenshelft.28 reacties (laatste reactie door nutraal)

Goed nieuws! Ik ben wel fan van de E-divisie.

12 januari 2018 om 14:50

Ik totaal niet. Echt tijdverspilling als je het mij vraagt en iets wat voor mij persoonlijk 0 bijdraagt.

12 januari 2018 om 14:56

Zijn zat mensen die het niks vinden, maar ook een hoop die het wel leuk vinden. Je hebt altijd wel items/topics die je niks interesseren. Voordeel is dat je daar straks niet op hoeft te klikken als je het niks aan vindt. ;-)

12 januari 2018 om 15:02

Oh zo bedoelde ik dat niet hoor. Ik vind zo'n topic best interessant om te lezen maar het onderwerp in het algemeen kan mij weinig bekoren. Ik vind die hele e-tak gewoon niets. Misschien ben ik iets te conservatief maar het gaat er bij mij gewoon niet in om naar nietszeggende jochies te kijken die een beetje Fifa spelen met, zoals Lacazette bijvoorbeeld ook al aangeeft, alleen maar absolute topteams. In de spaarzame momenten dat ik zelf Fifa speel vind ik het veel leuker om onbekendere clubs te gebruiken met een maximale waardering van 3,5 ster.

12 januari 2018 om 15:23

Nja die jochies behoren toevallig bij de beste van de wereld. In ieder geval sommige daar van. Maar zij spelen Fiifa op erg hoog niveau en dat vind ik wel mooi om te zien.

Als je offline speelt is het wel leuk om met een klein clubje te beginnen met 3,5 ster en zo steeds beter te worden. Maar als je online speel ik toch liever met de topteams omdat het gewoon fijner voetbalt. Maar dat is ieder voor zich ofc.

12 januari 2018 om 15:55

Jaa meen je dat serieus? ik denk dat er veel meer animo voor zou zijn als ze gewoon met 'echte teams' zouden spelen, gewoon de echte selecties inplaats van ronaldo bij ado den haag...... of griezmann bij vvv :P

Tuurlijk ieder zijn eigen ding, maar precies doordat die teams fictie zijn is het voor mij geen reet aan... mits ze die teams gewoon normaal houden

Ik snap niet echt waarom hier opeens zoveel interesse voor is. Het zou me nog een beetje wat lijken als er met echte spelers van de club gespeeld worden, maar iedereen speelt met alle wereldtoppers waardoor het vrijwel niks met de eredivisie te maken heeft.

12 januari 2018 om 15:02

Hoewel ik de E-divisie helemaal niet interessant vind, snap ik de keuze wel om iedereen zelf een team te laten samenstellen. Als Sparta met het team van Sparta moet spelen tegen het daadwerkelijke PSV in Fifa, dan is er geen sprake van competitie. Dan kan de e-sporter nog zo goed zijn, de e-sporter van PSV heeft een duidelijk voordeel. De competitie is daarom ook vooral bedoeld om de e-sporters te laten concurreren, niet de teams in Fifa.
Daarnaast draait het op dit niveau ook om het kunnen uitvoeren van bepaalde skills in het spel. Als je met teams van een laag niveau moet spelen is dit vrijwel onmogelijk, waardoor de amusementswaarde van zo'n wedstrijd een stuk daalt.

12 januari 2018 om 15:04

Is het niet mogelijk om teams hetzelfde niveau te geven binnen Fifa?

12 januari 2018 om 15:06

Je bedoelt dat je binnen Fifa een speler als Breuer een rating van 90 geeft? Geen idee of dat mogelijk is, maar zie daar de meerwaarde ook niet van in. In principe is dat gewoon hetzelfde als dat je wereldsterren mag gebruiken, waarbij nu zelfs nog het voordeel is dat je die zelf moet zien te krijgen door het spelen van veel wedstrijden.

12 januari 2018 om 15:21

Nee, je kan op FUT niet de rating aanpassen.

12 januari 2018 om 15:25

@ speelweb, dat is inderdaad binnen Fifa wel mogelijk. Dus zou zeker voor de toekomst een optie kunnen zijn. Maar als zij perse met FUT willen blijven spelen dan is het niet mogelijk.

13 januari 2018 om 00:43

De oorspronkelijke bedoeling was alle spelers een rating te geven van 85, alleen stond EA dat niet toe.

12 januari 2018 om 15:03

Ik snap de interesse in Esporten ook niet, maar juist dat stukje over die wereldsterren snap ik wel! Volgens mij zit het namelijk zo dat iedereen met z’n Ultimate Team mee moet doen omdat ze een deelname aan een FIFA WK kunnen winnen of iets dergelijks. Het is dus een verplichting van FIFA.

12 januari 2018 om 15:58

Precies. De winnar van de Edivisie gaat naar het WK fut (fifa). Als ze met eigen teams zouden spelen, zou het A, niet eerlijk zijn en B zouden de Esporters niet mogen deelnemen aan het WK fut. EA had wel een ideale gamemode voor de Edivsie waarin iedereen gelijkwaardige teams zou krijgen. Dit mocht echter niet van EA!

Goed om te horen. Ik ben ook een trouwe volger van de edivisie!! Speel zelf ook graag een potje fifa!

Heb het wel eens gekeken maar snap niet hoe ze aan die team indelingen komen. Zou meer natuurgetrouwe elftallen leuker vinden dan een ronaldo in elk team gewoon 1 van elke speler in het spel dus 1 ronaldo maar in de edivisie of beter selecties van eredivisie gebruiken

12 januari 2018 om 15:01

Je begint bij Fifa FUT (ultimate team) eigenlijk altijd met een slechte tot middelmatige ploeg. Iedere speler kan dan veel Fifa spelen en zo geld verdienen om betere spelers te kopen. Hoe meer Fifa je speelt en hoe meer je wint wordt je dus beloond en kan je betere spelers halen.
Ook is het een optie om zulke spelers met echt geld te kopen. Maar dat kost echt een fortuin als je spelers als Ronaldo, Messi etc wil kopen.

Het lijkt me overigens in de toekomst ook wel leuker als ze in de toekomst met de eigen spelers moeten spelen. Het enige nadeel is dat de haast iedere ploeg wel kansloos is vs de top 3 omdat je met vele betere spelers speelt dan je tegenstanders en daardoor de E-divisie minder spannend is.

Ze zouden het ook eventueel kunnen mixen en ieder team verplichten om minimaal 5 spelers van je team op te stellen. Dan krijg je wel een mooie combinatie.

Ik vind die E-divisie helemaal niks. Het is leuk om mijn favoriete club online te zien spelen, maar als die club inmiddels vol zit met wereldsterren dan blijft er behalve de naam en shirt weinig van mijn club over. En zo ook met de tegenstanders. Om die reden vind ik het maar niks en een beetje opgeblazen.

Ik begon me verder al te irriteren aan al die nieuwe items op voetbalzone die vol staan met statistieken als “Guardiola ontmoet dit weekend coach tegen wie hij het minst scoort”. Hier en daar wat statistieken is prima maar bij elke speelronde een hele waslijst is niks aan. En nu met deze E divisie wedstrijden erbij zit er, voor mij, nog meer nonsens op deze site. Ik moet er wel bij vermelden dat de interviews en achtergrond verhalen die voetbalzone al een tijdje plaatst zeer interessant is!

12 januari 2018 om 15:04

Heb het hierboven ook al geprobeerd uit te leggen: bij de e-divisie draait het om de esporters, niet om de teams uit de eredivisie. Een degradatieteam in Fifa is vrijwel kansloos tegen een top 3 club. Daarnaast is het al helemaal niet interessant om te kijken naar 2 teams met spelers die nauwelijks 'skills' kunnen uitvoeren in het spel.
Ben zelf ook totaal niet geïnteresseerd in deze competitie, maar de opzet vind ik wel logisch.

12 januari 2018 om 15:36

Je bent als e speler gewoon een vertegenwoordiger van jou club die je heeft getekend.
Echter kan zoals in de normale wereld ook gewoon spelers gekocht en verkocht worden.
Wat niet leuk is, is dat je dadelijk een competitie heb vol met 10 ronaldo's, 10 messi's, 10 neuers en zo verder.
Daar mogen ze wel iets aan doen, ik persoonlijk zou zeggen, begin van seizoen mag je 23 spelers "halen" op een draft manier, bedoel bezig zijn ze toch al, gewoon de nummer 1 mag als eerst een keuze maken en 1 speler kiezen en dan 2 en zo verder.
Niet zoals draft in fifa, maar als nba draft.

Ik snap best dat je niet gewoon de eredivisie fifa speelt, in fifa komen ze ook niet altijd overeen met de werkelijkheid, maar meer van 1 speler vind ik zwak in de competitie.

In een WK versie zou ik wel willen zien gewoon alleen spelers uit eigen land.

12 januari 2018 om 15:41

Haha zoveel verstand heb ik niet van Fifa, wat betreft mogelijkheden etc. Maar het is toch niet zo dat een team letterlijk 10 Messi's heeft? Dat zou wel heel raar zijn.

Ik ben ook 1 van de weinige fans van de Edivisie als ik de reacties online lees. Waarom ze met Fifa Ultimate teams spelen... Dat heeft zo zijn redenen. 1: je kan er kwalificatie voor het WK FIFA mee afdwingen die op de game mode Ultimate Team word gespeeld (verplichting dus van EA). 2. Als een eSporter die zelf al een lager niveau heeft ook nog eens met een minder team moet gaan spelen, is het nog oneerlijker. 3. Het gaat om de naam van de eSporter die de club vertegenwoordigd, en niet om welke virtuele spelers er in het team zitten. 4. Het word veel saaier om naar de wedstrijden te kijken als er haast geen skillmoves gebruikt kunnen worden in een wedstrijd omdat je niet de spelers met de benodigde capaciteiten hebt, terwijl eSporters dat juist heel erg goed kunnen.

12 januari 2018 om 16:44

Gaat in edivisie om de clubs uiteindelijk. Als een club degradeerd die ook in edivisie speelt degradeerd hij daar ook. Ook al wordt hij kampioen. Wat ik al zei doen nu 17 ronaldo’s mee onderhand laat dat voor deze competitie achterwege. Die spelers kunnen voor de edivisie ook wel met een ander account spelen als degene waar ze prive ook opbspelen

De laatste tijd kwam ik al op Voetbalzone puur uit gewoonte. Artikelen lees ik amper of scan ze even, ik lees voornamelijk altijd even de reacties op een bericht. Maar de website is echt onoverzichtelijk aan het worden met heel veel non-nieuws. Onzin van zogenaamde Wag's, totaal irrelevante statistieken, club experts terwijl die al jaren niet meer geschreven worden en nu ook nog eens die kansloze E-Divisie.

Daarnaast is dit echt een Ajax-site aan het worden. Ik vind het best leuk om dat nieuws ook een beetje te volgen, maar ik wil ook wel wat meer lezen van andere clubs. De balans is helemaal weg.

Ik ga op zoek naar een andere website. Een website met kwaliteit en een focus op het voetbal zelf.

12 januari 2018 om 18:01

Ben het helemaal met je eens.
Ik maak tegenwoordig er altijd een quiz van bij lezen van de titel.
Rara over welke voetballer gaat het artikel.
het kan aan mijn kennis liggen maar vaak is na lezen over wie het gaat mijn reactie wie?????

En nu met het binnenhalen van dit item krijgen we titels als edivisie: Cristiano Ronaldo scoort heerlijk voor Psv, Feyenoord haalt uit...

het is wachten op moment dat er te weinig kliks zijn en we titels krijgen als Suarez maakt er 3 tegen zijn oude club.

Grappig om al die comments te lezen van mensen die niks van de Edivisie snappen en dus vinden dat de club met eigen spelers moeten spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren