‘Ik voel geen druk, maar op een gegeven moment moet ik naar Ajax 1’

Vrijdag, 12 januari 2018 om

Danilho Doekhi stond anderhalf jaar geleden in de belangstelling van PSV en Feyenoord, maar koos uiteindelijk voor Ajax. De centrale verdediger ruilde Excelsior in de zomer van 2016 in voor de club uit Amsterdam en dat was een bewuste keuze, zo vertelt hij op de officiële website van de nummer twee van de Eredivisie.

“Het niveau ligt hier hoger. Bovendien is alles wat beter geregeld, Ajax heeft meer faciliteiten. Excelsior is een soort familieclub, je kent iedereen. Ajax is groter, professioneler”, aldus Doekhi, die één officiële wedstrijd voor Excelsior speelde en namens Jong Ajax achttien keer in actie kwam in de Jupiler League. Op een dag hoopt hij te debuteren in het eerste elftal van trainer Erik ten Hag.

“Als je ouder wordt, is het natuurlijk wel de bedoeling dat je doorstroomt naar de top. Dit jaar voel ik nog geen druk, maar op een gegeven moment moet ik wel de stap naar Ajax 1 gaan maken. Voetbal is niet te voorspellen, maar ik wil natuurlijk zo snel mogelijk het eerste halen”, aldus de international van Oranje Onder-19. Met de beloften van Ajax neemt hij het vrijdagavond op tegen Fortuna Sittard, de koploper van de Jupiler League.

De Limburgers hebben na negentien speelronden twee punten meer verzameld dan Jong Ajax. “Er zijn vier jongens mee op trainingskamp met Ajax 1, maar ook zonder hen moeten we kunnen winnen”, zo doelt het neefje van Winston Bogarde op Kaj Sierhuis, Mitchel Bakker, Jurgen Ekkelenkamp en Noa Lang. Doekhi heeft bij Ajax overigens een contract tot de zomer van 2019.


Poll

Gaat Danilho Doekhi doorbreken in Ajax 1, denk je?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door olafhoogland)

Eerder vandaag werd er nog vermeld dat er 11 spelers van Jong Ajax mee waren op trainingskamp?

Reiziger moet het tegen Fortuna Sittard stellen zonder Norbert Alblas, Luis Orejuela, Leon Bergsma, Mitchel Bakker, Carel Eiting, Noussair Mazraoui, Jurgen Ekkelenkamp, Mateo Cassierra, Dennis Johnsen, Noa Lang en Kaj Sierhuis
Lees meer op www.voetbalzone.nl

Daarnaast, als deze meneer zo goed was mocht hij wel mee lijkt mij? Ik denk niet dat hij het 1e gaat halen. Toch al 19 en nog geen kans gehad. Terwijl spelers als De Ligt en Zeefuik wel kansen krijgen.

12 januari 2018 om 12:26

De Ligt is een supertalent voor Nederlandse begrippen en Zeefuik een rechtsback waar de spoeling dun is. Niet echt vergelijkbaar.

12 januari 2018 om 16:44

Precies ik vind een jong in de jupiler ook een kans om je te bewijzen dus dit moet geen excuus zijn.het word moeilijk voor deze jongen gezien zijn ontwikkeling waar hij nu staat en vergeleken bij een eredivisie waar de lat iets hoger ligt .een ajax blijft doorselecteren op alle posities.als het niet voorhanden is word er gekocht.zo simpel zijn de feiten.

12 januari 2018 om 12:26

Tja zeefuik door gebrek aan beter. Die gaat niet de rechtsback worden van Ajax. Maar je hebt wel een punt. Als die echt goed is had hij wel mee gemogen. Daarbij is Ajax bezig met het kopen van CV. Doekhi is wisselvallig maar dat hoort bij zijn leeftijd. Benieuwd hoe hij zich verder ontwikkeld.

12 januari 2018 om 12:34

Dit is het probleem van NL: " Toch al 19 en nog geen kans gehad". In het buitenland ben je niet "al" 19 maar pas 19. Voetballers worden veel te snel afgeschreven terwijl je pas rond je 26ste echt op je top bent. Geef voetballers de tijd, er zijn zat voorbeelden van voetballers die in hun tienerjaren nog amateurs waren maar uiteindelijk gewoon een mooi voetbalcarriere gehad hebben.

12 januari 2018 om 12:56

"toch al 19 en nog geen kans gehad. Terwijl spelers als De Ligt en Zeefuik wel kansen krijgen."

Besef je dat je een jongen van 19 al afschrijft, omdat hij nog geen kans in het eerste elftal heeft gekregen?

Snap je waarom er jonge voetballers zijn wiens hoofd op hol wordt gemaakt door (geld gedreven) zaakwaarnemers, die zeggen dat je op jonge leeftijd al het onderste uit de kan moeten halen?

Spelers die in hun tienerjaren debuteren, belangrijk worden gemaakt en na een goede periode even stilstaan waardoor ze tijdelijk op de bank moeten plaatsnemen, krijgen kortsluiting in hun pan. Ze willen vluchten naar buitenlandse clubs, omdat ze oprecht denken dat ze zowel fysiek als mentaal volwassen zijn voor een avontuur in het buitenland... Dat valt voor sommigen - vooralsnog - vies tegen...

12 januari 2018 om 12:58

Helemaal met je een, als een speler boven de 20 nog geen basisplaats heeft bij een topclub wordt een speler al afgeschreven. Dat is natuurlijk grote onzin. Sommige spelers hebben iets langer nodig. Kijk naar een Jaap Stam, was ooit een van s' werelds beste verdedigers die speelde op zijn 20e nog ergens bij Cambuur of Zwolle ofzo ergens onderin de eerste divisie...

Misschien heeft deze jongen iets meer tijd nodig en wordt hij straks wel de nieuwe Jaap Stam...

12 januari 2018 om 14:07

Toen Jaap Stam zo jong was toen zag het er nog heel anders uit dan tegenwoordig, niet te vergelijken dus! Er zijn maar weinig jongens die met 24/25 naar de top van de eredivisie gaan en daarna echt nog een uitblinker worden op een niveau hoger. Mertens is daar een voorbeeld van maar zonder verdere verdieping zou ik niet weten. Misschien Pelle nog.

12 januari 2018 om 14:49

Ik hoor bij die verhalen standaard de naam Jaap Stam, maar het opmerkelijkste aan Jaap Stam is niet dat hij nog zo laat de stap maakte naar betaald voetbal (20 jaar), maar dat hij binnen de drie en half jaar bij Zwolle debuteerde, naar Cambuur ging, naar Willem II ging en naar PSV ging. Hij debuteerde in augustus 1992 en zat op 1 januari 1996 bij Psv. Dat is bizar, zo'n ontwikkeling.

En zo ken ik op zich nog wel meer spelers, Konterman werd nog international, Van Wonderen is ook zo'n laatbloeier, Bosvelt ook, Feyenoord had er toentertijd een handje van om een speler nog een tweede jeugd te bezorgen.

Ik denk dat juist die geleidelijke stapjes belangrijk zijn, maar dat die ze nu nog nauwelijks gegund worden. Kijk Frenkie de Jong of Doekhi, debuteren bij resp. Willem II en Excelsior, maar worden dan al opgepikt door Ajax of een andere club. En gelijk heeft Ajax, want aan die De Jong gaan ze vast verdienen. Klein risico, en al falen er 10, als er eentje slaagt hebben ze het eruit.

12 januari 2018 om 13:11

Wauw hoe kort door de bocht kan je zijn. ''al 19 en nog geen kans gehad''' en dan conclusies trekken.

12 januari 2018 om 14:01

Hoezo kort door de bocht? Dit is toch gewoon de realiteit in Nederland. De meeste jongens die bij Ajax, Feyenoord of PSV doorbreken hebben veel jeugd interlands en mogen vanaf een jaar of 18 al mee trainen of mee op trainingskamp of zijn zelfs al selectiespelers. Misschien gaat hij zich ineens stormachtig ontwikkelen dat kan altijd maar de kans dat hij een basisspeler bij Ajax wordt is op dit moment niet echt groot.

12 januari 2018 om 14:52

Iedere speler is anders en zal zich ook anders ontwikkelen. Er zijn spelers die op hun 17e al heel ver zijn zoals De Ligt en Kluivert destijds. maar sommige spelers ontwikkelen zich wat trager en zijn pas op hun 20/21 klaar. Je moet het dus van geval tot geval bekijken.

Ik ken zat spelers uit Jong PSV die nog geen kans hebben gehad, maar die je zeker nog niet kan afschrijven omdat ze ''al'' 19 zijn.

12 januari 2018 om 15:28

Kort door de bocht zeg je.. ik vind jou reactie eigenlijk een beetje inhoudsloos, wat wat zeg je nou eigenlijk? Als je op je 19e (in Nederland) nog niet eens mee mag op trainingskamp, gaat het hem in de meeste gevallen gewoon niet worden. Ik zie een kans niet alleen als debuteren, maar ook mee op trainingskamp mogen of mee trainen. Collegas van mij gaan regelmatig naar de toekomst en steken eerder de gek met hem aan dan dat hij de hemel in wordt geprezen.

12 januari 2018 om 15:38

Ooh ja welke dan? Uit Jong PSV hebben Obispo, Paal, Lundqvist, Malen en Mauro allemaal mee getraind, op de bank gezeten en iedereen buiten Obispo en Malen is al gedebuteerd. Voor de rest wordt het voor bijna alle jongens toch een heel lastig verhaal om op elke week wekelijks op de bank te komen bij PSV laat staan in de basis terecht te komen. Misschien met een verhuur of een transfer dat ze ooit terug kunnen komen op dat niveau maar een verhaal zoals een Bergwijn of een Brenet dat zit er voor deze jongens niet in te minste niet als ze geen stormachtige ontwikkeling doormaken.

12 januari 2018 om 15:44

@ yessefur2, even voor de duidelijkheid ik denk zelf ook dat het lastig voor hem gaat worden omdat ik betere zie. Het gaat mij puur om dat je geen conclusies moet trekken want hij is ''al'' 19.

Als je kinderen hebt weet je dat iedereen zich anders ontwikkelt en sommige wat later alsnog weten te verrassen.

12 januari 2018 om 15:46

@ depya, ik had het nergens over meetrainen? Ik had het over kansen krijgen in het 1e. Dus ik bedoel ook daadwerkelijk spelen voor het 1e.

12 januari 2018 om 13:22

@yessefur: aantal jongens zijn officieel speler van ajax 1 zoals Cassiera, Johnson, orejuela.

12 januari 2018 om 15:12

De reden die je eraan geeft is beetje makkelijk maar zie het hem ook niet halen. Zie hem wel gewoon Eredivisie halen en misschien meer maar zie hem op relatief korte termijn (pak zomer 2019) niet bij eerste raken.

Deze speler is gewoon selectieopvulling voor Jong Ajax. Die gaat het eerste normaal gesproken nooit halen, tenzij er een blessuregolf komt. Het zegt genoeg dat de ook niet zo getalenteerde Leon Bergsma wel mee mocht op trainingskamp en dat die in het verleden op de bank heeft gezeten toen er problemen waren centraal achterin.

Gisteren kwam het bericht dat Ajax Magellan wil halen. Waarom ? Ik zou Doekhi doorschuiven achter Wober. Dan heb je volgend jaar De Ligt-Wober als vast CV duo. En daar Vierge er helaas moet vertrekken, heb je Schuurschijf en Doekhi als backup voor het centrum. Weliswaar jong, maar ook heel talentvol. Indien ze Magallan willen halen, ga je op termijn onvrede kweken...

12 januari 2018 om 15:17

Doekhi voldoet niet, waarom zou je hem dan doorschuiven? Hij staat in Jong Ajax nog achter Bergsma en zie ook Sidoel liever spelen dan hem. Zal ook door jongere spelers ingehaald worden (is in geval van De Ligt al gebeurd) zal misschien keer trainingskamp mogen en misschien debuut maar zie hem geen vaste basisspeler worden.

12 januari 2018 om 17:31

Schuurschijf? Leuke bijnaam voor Perr Schuurs Maar is deze jongen zo goed dan? Eerlijk gezegd weet ik het niet, maar wat mij betreft houden ze Viergever nog, hebben ze zometeen Schuurs en Viergever achter De Ligt en Wöber. Die Magellan kan ik echt alleen maar zien als speculeren op een vertrek van De Ligt en dat zou enorm jammer zijn.

Ik was deze jongen alweer helemaal vergeten, heeft zich blijkbaar nog niet ontwikkeld zoals dat toen verwacht was. Hopelijk komt hij er nog, al vraag ik me af of hij goed aan zijn transfer heeft gedaan. Ik denk dat hij bij Excelsior al een flink aantal wedstrijden in de basis had gespeeld.

12 januari 2018 om 15:21

Is neefje van Bogarde, kan dat niet los zien van zijn komst. Heeft nooit echt kunnen overtuigen, is geen slechte speler maar voldoet gewoon niet. Is niet categorie Vd Sar die gewoon echt door naam bleef. Dat gevoel krijg ik bij overstap.

Jammer dat hij niet bij Excelsior was gebleven. Dan had hij waarschijnlijk al meer dan 20 basisplaatsen gehad in de Eredivisie. Nou moet hij eerst de Ajax school volgen en leren, wat dat ook mag zijn tegenwoordig. Daarbij natuurlijk veel meer concurrentie en een grote kans dat er nog spelers worden aangekocht.

Als een club je al in je tiener jaren (15-19) in het veld zet om dat ze vertrouwen in je hebben, zul je er goed aan doen om bij die club te blijven. Beter op het veld bij een lagere club dan in de jeugd bij een top club of buitenland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 20 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 september
Liverpool bereidt een bod van 35 miljoen euro voor op Nicolo Barella. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren