‘Koopje’ Sánchez mogelijk de nieuwe Van Persie: ‘Het zou een coup zijn’

Vrijdag, 12 januari 2018 om 10:10

Alexis Sánchez werd de afgelopen weken hevig gelinkt aan een overstap naar Manchester City en de aanvaller van Arsenal zou al akkoord zijn met de koploper van de Premier League. Donderdag kwam echter het verhaal naar boven drijven dat José Mourinho een stokje wil steken voor de transfer en de Chileen graag naar Manchester United wil halen.

Phil Neville ziet de transfer van de 29-jarige buitenspeler naar the Red Devils wel zitten en vergelijkt een mogelijke overstap met het aantrekken van Eric Cantona en Robin van Persie, die beiden succesvol waren bij United. "Als je kijkt naar de vorige grote transfers van United de afgelopen jaren… Cantona werd uit de hoge hoed getoverd en Van Persie was een verrassing."

"Maar beiden hebben United aan titels geholpen", aldus de oud-verdediger bij Sky Sports. "Ik denk dat dit (transfer van Alexis Sánchez, red.) dezelfde impact kan hebben. Hij heeft het karakter om op Old Trafford te spelen. Het zou een coup zijn, vooral voor fans van United, om een speler als Sánchez wordt gehaald ten koste van Manchester City."

"Het zou ook een gigantisch statement zijn", vervolgt de Engelsman, die niet gelooft dat de Chileen zijn aflopende contract bij the Gunners gaat verlengen, ondanks de hoop die Arsène Wenger onlangs uitsprak. "Het is vrij duidelijk dat hij niet bij Arsenal gaat blijven. Als United hem daadwerkelijk gaat strikken, dan zou 28 miljoen euro echt een koopje zijn."


Poll

Verwacht jij dat Alexis Sánchez deze winter vertrekt bij Arsenal?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door dante)

Lol waar gaat hij spelen dan?

Je hebt Rashford, lukaku, Zlatan, Martial, Mkhiki, Mata, Lingard toch al bij United?

Lijkt wel alsof ze Fifa spelen bij united....

12 januari 2018 om 10:18

Zlatan en mkhiki gaat niet veel minuten meer maken , en als hij daadwerkelijk komt zal ook mata eronder lijden ben ik bang.

Ik zie mkhiki zwz deze zomer nog weggaan en zlatan zal denk ik richting china of Qatar gaan

12 januari 2018 om 10:19

Zlatan gaat vertrekken blijkbaar..Mkhiki en Mata mogen weg. Lukaku, Rashford, Martial en Alexis... theatre of dreams :-)

12 januari 2018 om 10:19

Dat is toch precies het zelfde verhaal bij City? Daar heb je Sane, Sterling, Benardo Silva, Aguero, Jesus (momenteel geblesseerd) en dan evt nog de Bruyne of Silva die op 10 spelen. Bovendien hebben ze ook nog Zinchenko, dat schijnt toch ook een talent te zijn?

12 januari 2018 om 10:19

Alleen is Alexis beter dan al die spelers. Dus het is een duidelijke versterking.

12 januari 2018 om 10:22

Daarom moet Sanchez ook naar Man City komen en niet naar Man Utd! Man City heeft alleen Sane, Sterling en B. Silva op de flanken en Jesus en Aguero voor de spits, waarvan Jesus tot 1 maart geblesseerd is. Dat is gewoon te weinig, terwijl Man Utd: Mata, Rashford, Martial, Lingard, Young en Mkhitaryan hebben op de flanken en Zlatan, Lukaku en Rashford voor de spits. Meer dan genoeg dus. Man City heeft, van de Europese topclubs, Sanchez gewoon het hardst nodig, omdat de aanval daar dun bezet is.

12 januari 2018 om 10:26

Een Real Madrid vind ik nog minder goed bezet dan City, al zie ik hem daar niet zo snel heen vertrekken.

12 januari 2018 om 10:49

Van de 6 spelers die je opnoemt als flankspeler bij United is er maar 1 van origine een echte flankspeler.

12 januari 2018 om 11:05

@Zermatt Ja alleen de aantallen zijn belangrijk .. Kwaliteit is natuurlijk bijzaak ..

12 januari 2018 om 11:15

@dante:

De spelers die ik op noem, zijn ook van kwaliteit! Martial, Rashford en Lingard zijn op de flanken minimaal zo goed als Leroy Sane en Sterling, terwijl Zlatan beter is dan Aguero en Jesus en Rashford minimaal zo goed is als Jesus. Aguero en Jesus zijn wel beter dan Lukaku. Mata en Mkhitaryan zijn ook minimaal zo goed als Bernardo Silva, hoewel Bernardo wel meer potentie heeft dan deze twee, dus kwaliteit is er ook gewoon genoeg in voorhoede van Man Utd. Meer dan Man City. Enige verschil is dat Aguero en Jesus veel beter zijn in de spits dan Lukaku.

12 januari 2018 om 11:25

Zermatt, ik heb respect voor jouw mening maar nu sla je imo echt door.... Zlatan beter dan Aguero? Mata en Mkhi op dit moment minimaal zo goed als B. Silva? Utd meer kwaliteit in de voorhoede dan City?

Sorry, ik zie het totaal anders.

12 januari 2018 om 11:34

Zlatan is nu misschien minder, maar 3 jaar geleden was hij beter dan Aguero hoor. Misschien dat hij die niveau nu niet meer kan halen, maar als Zlatan nu hetzelfde leeftijd had als Aguero, dan is Zlatan beter.

12 januari 2018 om 11:48

Zlatan was in z'n topjaren inderdaad beter dan Aguero, maar Zlatan heeft z'n beste tijd achter hem. Aguero is nu dan ook beter, wanneer hij niet geblesseerd is. Ik denk ook dat Martial en Rashford niet onder doen voor Sane en Jesus. Laatst genoemden komen alleen beter uit de verf door Pep's systeem.

12 januari 2018 om 11:50

Maar we praten toch niet over 3 jaar geleden? En je kunt ook niet zeggen dat Aguero minder zou zijn als hij nu 36 zou zijn, want dat weet je niet.

12 januari 2018 om 12:45

United heeft absoluut niet meer kwaliteit als city. Er is geen 1 speler vooraan die een constant niveau kan halen. Eigenlijk zijn enkel matic, de gea en Valencia spelers die constant presteren. Bij City spelen Silva, de bruyne, ederson, fernandinho, aguero,... Altijd goed. Zelfs otamendi begint goed te spelen.

12 januari 2018 om 13:11

Zermatt, als mijn moeder een man was, was het mijn vader. Echt totaal onzinnig betoog wat je nu verkondigd. We hebben het toch over de City voorhoede nu, niet 3 jaar geleden??

12 januari 2018 om 10:24

als dit waar is is dit killing voor rashford en martial die gaan dan nog minder speeltijd krijgen en denk niet dat ze verhuurd mogen worden

12 januari 2018 om 10:31

Als Mourinho een speler van Wenger wil zal hij toch echt diep in de buidel moeten tasten, het zij met geld het zij met spelers. Rashford en Martial zijn beiden welkom wat mij betreft. Passen beter in het spel van Arsenal dan Sanchez op dit moment.

12 januari 2018 om 10:45

Waarom? Zlatan gaat waarschijnlijk weg.. erg jammer, echt een legende maar voegt weinig meer toe. Lukaku is de toekomst.. moet alleen de continuiteit nog vinden. Stel dat je Alexis haalt heb je Lukaku, Martial, Rashford en Sanchez voor de aanval. Mooie combinatie van talent en toppers. Zou nog wel graag een rechtervleugelaanvaller zien in de zomer.. hopen op Bale!

12 januari 2018 om 10:48

@Samcro Martial en Rashford gaan natuurlijk nergens heen.. dat snap jij ook wel. Je gaat geen speler van 30 halen en dan 1 vd 2 toptalenten van 20 voorin weg doen. Zoals ik de verhalen nu lees zou Mhiki de andere kant op gaan.. een speler die bij United niet uit de verf kwam, maar bij Arsenal zomaar ineens weer uit de verf kan komen!

12 januari 2018 om 10:56

Sanchez gaat ook niet naar Utd, dat snapt iedereen. Van een (veel te) vrije rol bij Arsenal naar een zonal-marking ergens rond de middellijn bij Utd. Nee, die gaat naar City waar hij perfect mee kan in het voetbal dat ze daar spelen...al zal dan ook meer aan zijn passing moeten werken en dan vooral in het geven van passes ipv dribbelen. Utd wordt er alleen maar bij gehaald om de prijs op te drijven.

12 januari 2018 om 11:06

Nog minder? Je doet alsof ze amper spelen ..

12 januari 2018 om 10:34

Stel Messi komt deze zomer vrij en toont interesse in Ajax.

Ga je dan niet doordrukken voor Messi omdat je al Neres, Dolberg, Huntelaar, Younes, Traore, Bande, Kluivert en Cassierra hebt? Lijkt me vrij dom. Sanchez is beter dan die hele voorhoede bij elkaar en kan alle posities en systemen aan, zeer nuttig dus bij blessures.

Miki zal straks wellicht vertrekken, net als Zlatan (in de zomer).

12 januari 2018 om 15:53

Deze club is zo rijk en groot deze bedragen maakt ze allemaal niet uit. Marketing marketing marketing.

Arsenal moet hem nu echt laten gaan, of hem houden tot het einde van het seizoen. Heb het idee dat er lekker onderhandeld wordt tot de 30e, ze dan op zoek gaan naar een vervanger, daar nul op het rekest krijgen omdat die club dan weer geen vervanger kan vinden voor hem en ze uiteindelijk kolasinac op linksbuiten moeten gaan zetten ofzo

Neem toch aan dat Sanchez ook wel inziet dat hij veel beter bij City kan gaan spelen.. Als je dan toch de keus hebt. Hij kan op de flanken en als (valse) spits. Bij City speelt hij ook veel dieper, in plaats van dat hij bijna linksback moet spelen bij United.

12 januari 2018 om 11:00

Ja want Martial staat ook altijd "bijna linksback" toch? Maar ok als je een leugen vaak genoeg herhaald, wordt het vanzelf de waarheid.

12 januari 2018 om 16:21

Ja nee oke, het is niet zo extreem. Maar ik bedoel maar; het aanvallende spel is toch niet zo denderend als bij Guardiola? Een Martial zou ook veel beter gedijen bij een Guardiola. Daar staat hij als buitenspeler veel dieper en in een dominantere positie dan op linkshalf en je je creativiteit toch minder mag gebruiken.

12 januari 2018 om 22:15

Natuurlijk ik ga zeker niet ontkennen dat City vaak een stuk aanvallender speelt dan United, en dat ze nu gewoon beter zijn. Maar ik vind het overdreven dat iedereen maar blijft roepen dat ze elke week met zn 10en staan te verdedigen. Ik vind Sanchez trouwens ook prima bij Mourinho passen.

Echt zonde dat arsenal beide toppers waarschijnlijk gaat verliezen. Ik was wel een fan van het arsenal van van persie vroeger. Ze hadden een paar toppers en hadden veel goede jonge spelers. Na de periode dat arsenal van persie, fabregeas, etc. verloor hebben ze zich nog redelijk herpakt. Maar ik zie arsenal nu wel wegzakken en het zicht op de top verliezen. Als city sanchez uiteindelijk weet te strikken zijn ze vooral aanvalland zo goed bezet en zijn ze echt niet meer te stoppen (al waren ze dat tot nu al niet).

Ok, geef ons dan Rashford of Martial in de plaats

12 januari 2018 om 10:42

Dit gaat natuurlijk nooit gebeuren. Sanchez is natuurlijk een topper, maar wel oud. Zowel Martial als Rashford zijn toppers in spé.. zoals ik het nu lees zou Mhiki de andere kant op gaan. Denk dat dit voor Arsenal een betere deal is dan alleen het geld van City.

12 januari 2018 om 10:49

Dat lijkt me echt sterk, Mhiki krijgt een salaris bij United, dat verdient Özil bij lange na niet volgens mij. Özil behouden lukt Arsenal al niet, dus ik neem aan dat ze dan niet opeens veel geld overhebben voor Mhikitaryan.

12 januari 2018 om 11:03

Vorig jaar werd overal gezegd dat mkhi rond de 8m verdiend. Sinds kort is dit gerucht verhoogd naar 12m. Kan dus zijn dat ze ongeveer tzelfde verdienen, maar durf t niet met zekerheid te zeggen.

12 januari 2018 om 11:01

Dat zou misschien kunnen. Als United net zo slordig met de contracten omging als Arsenal ..

Als je kijkt naar de vorige grote transfers van United de afgelopen jaren… Cantona werd uit de hoge hoed getoverd en Van Persie was een verrassing.

Zullen we het over Pogba en Lukaku hebben Phil? Of Shaw? Of Martial?
Wat een onzin komt er toch 9 vd 10 keer uit die man. Hij zou een voorbeeld moeten nemen aan zijn broer, qua analyseren dan, niet qua coachen

12 januari 2018 om 10:25

Ik kan het mis hebben, maar volgens mij bedoelt Neville dat Sanchez een koopje zou zijn waar niemand op rekent op dit moment. Maar hij kan United kampioen maken. Wat dat betreft zou hij tussen van Persie (ong. 30 miljoen) en Cantona (1.6 miljoen) passen, die beiden koopjes waren maar wel tot het kampioenschap hebben geleid.

Zo lees ik het, al moet ik toegeven dat dat niet echt 'de afgelopen jaren' zijn.

12 januari 2018 om 10:29

Ik denk ook dat hij dat bedoelt, maar ik bedoel dat daar genoeg overbetaalde transfers tegenover staan. Dan heb ik het nog niet eens over de miskopen voor veel geld en idd de tijdspanne die hij pakt om zijn punt te maken. Cantona was in de tijd dat ik met m'n opa (rip) naar Engels voetbal keek zodat hij kon vertalen wat er gezegd werd.

Madrid waar wachten jullie nog op??

Mkhitaryan mag best naar Arsenal komen. Hij was bij Dortmund een topspeler en aangezien je toch een topspeler gaat verliezen (sanchez), kan je Sanchez best ruilen een additionele transfersom vragen. Manchester United wil, Arsenal kan. Dat zorgt ervoor dat Arsenal een sterkere uitgangspositie heeft. Het salaris van Mkhiki zit alleen een beetje in de weg.

12 januari 2018 om 10:42

Lijkt mij dat Sanchez voor zichzelf al lang bepaald heeft waar hij naartoe wil. Als dat City is, kan Utd en Arsenal onderhandelen wat ze willen... Tenzij Sanchez met heel veel extra salaris te paaien is. De keuze tussen City en Utd lijkt me zonder clubvoorkeur heel snel gemaakt.

Zie hem dan liever naar Man Utd gaan dan naar Man City.

Die jongen gaat naar City. Hopen dat we er nog 30 mln voor kunnen krijgen en dan zsm een vervanger halen. Er zijn best wat jongens op te halen die zeker willen spelen met het oog op het WK. Draxler moet kunnen, Lucas Moura etc. Jammer genoeg zijn er ook jongens die je juist moeilijk krijgt, zo'n Lemar lijkt me onmogelijk. Die zal wel lekker willen ballen mij Monaco om het WK veilig te stellen.

12 januari 2018 om 11:28

Lemar zal bij Arsenal toch net zoveel spelen als nu bij Monaco lijkt me. Alleen weet je het met Wenger natuurlijk nooit, misschien denkt die wel dat hij een aanpassingsperiode nodig heeft van 4 maanden...

12 januari 2018 om 11:47

Wenger moet gwn echt weggaan en Arsenal moet echt investeren. Arsenal vind ik zoeen mooie club maar gaat met Wenger gwn niet vooruit. Tuchel met Henry als assitent zou geweldig zijn. Henry hoeft spelers als Lemar, Fabinho, Draxler, Moura, Mahrez een belletje tegeven en die gaan komen! En Arsenal moet zeker 3 nieuwe CV aantrekken gwn complete schoonmaak.. Manolas en Lascelles las ik laatst ergens?

12 januari 2018 om 17:19

Ja klopt, maar misschien aardt die niet goed en vallen zijn prestaties tegen, je weet het nooit. Haha en met Wenger al helemaal niet.

Ik heb het idee dat Mourinho Manchester City niet sterker wil maken door Sanchez ook te halen.

Had gehoopt dat hij salaris zou inleveren en bij Bayern aan de slag kan. Zou Bayern veel sterker van worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

1634 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie adviseert Neymar: ‘Hazard is een niveau verder op dat vlak’

Neymar was het afgelopen WK een van de meest besproken spelers doordat hij vaak naar de grond ging. De Braziliaans international kreeg veel overtredingen te verwerken en volgens Robin van Persie...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Real Madrid bereidt een openingsbod op Eden Hazard voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren