‘Als mensen mijn paspoort zien, zeggen ze: ’die lul uit Blaricum‘’

Vrijdag, 12 januari 2018 om

Vincent Vermeij is sinds twee seizoenen de spits van Heracles Almelo. De 23-jarige spits speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar wist daar niet door te breken in het eerste elftal. Via De Graafschap kwam hij twee jaar geleden terecht in Almelo, waar hij bij Heracles dit seizoen goed was voor twee doelpunten in elf competitiewedstrijden. Vermeij zegt zich niet helemaal thuis te voelen in de voetbalwereld.

"Het is een prachtig spelletje, maar niet iedereen is altijd even direct, er wordt nogal eens wat achter je rug gezegd. Ik hou juist van direct”, aldus de aanvaller in gesprek met TC Tubantia. Vermeij groeide op in Huizen, maar werd geboren in Blaricum. Door zijn geboorteplaats en uiterlijk wordt hij soms aangezien voor hockyer, erkent hij. “Het is niet de eerste keer dat ik het hoor. Kom je uit Het Gooi, dan denken ze aan kakkers en hockey.”

Vermeij, die Heracles in 2016 een half miljoen euro kostte, begrijpt wel waarom hij door sommigen wordt gezien als ‘kakker’. "Ik ben geboren in het ziekenhuis van Blaricum, de inwoners van die plaats staan bekend als de rijkste van Nederland. Als mensen mijn paspoort zien, zeggen ze: 'die lul uit Blaricum'. Maar ik kom uit Huizen en echt: er wonen heel veel niet-kakkers in Het Gooi."


Poll

Vincent Vermeij is de beste spits van Heracles Almelo


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door jayfrare)

Vermeij zegt zich niet helemaal thuis te voetballen in de voetbalwereld.... Hmm aparte zin

12 januari 2018 om 11:20

Waarom vind je het dan een aparte zin? Volgens mij is het gewoon correct Nederlands.

edit: zie mijn reactie hieronder.

12 januari 2018 om 11:50

Ookal is het correct Nederlands, het is geen goede zin. En zoals je ziet is het al aangepast

12 januari 2018 om 12:01

edit: ik zie nu pas dat er in je openingspost ‘thuis te voetballen’ staat.. Mijn excuses, daar had ik overheen gelezen. Dat is inderdaad een aparte zin. Duimpje van mij voor de alertheid

Misschien iets aan je kapsel en de beeldvorming verdwijnt waarschijnlijk ook al...

Breekt bij Heracles niet door, dus het blijft meer in Jupiler-spits of pinchhitter.

12 januari 2018 om 11:41

Hmm, ik weet niet of dat wat uithaalt. Jongens als Michiel Kramer, Mitchell Dijks of Marco van Ginkel hebben eveneens een coupe, die gelijkenissen vertoont met populaire kakkerige kapsels. Ik ben bang dat Vermeij kan knippen wat hij wil, maar dat de beeldvorming hierdoor niet zal verdwijnen.

Johan Derksen hielp daar ooit ook aan mee, door Vermeij in zijn Ajax-tijd op basis van zijn uiterlijk een soort van keurignette corpsbal-student te noemen, een juffertje, dat aan de verkeerde sport doet. Als Derksen een dergelijk vooroordeel de wereld in slingert, dan ben je voor je leven de lul.

12 januari 2018 om 12:01

Het is ok makkelijk om Derksen overal maar de schuld van te geven. Want bij Derksen kan je de lul niet zijn, die is namelijk geen td bij een voetbalclub.

12 januari 2018 om 12:16

Ik geef Derksen er niet de ‘schuld’ van. Ik zeg enkel, dat Derksen er aan meehielp de beeldvorming rond Vermeij een zetje te geven in het begin van z’n carrière. Even beter lezen. En ik geef Derksen ook zéker niet overal de schuld van zoals jij beweert.

De relevantie, dat je bij Derksen niet de lul kan zijn, omdat hij geen TD is bij een voetbalclub, ontgaat mij een beetje. Heel vaag.

Met zijn hoofd tweewekelijk anderhalf uur op de buis, heeft deze man juist bij uitstek het podium om Jan en alleman voor lul te zetten en aan tendentieuze beeldvorming te doen. Wat hij dan ook gretig doet.

Staat vaak op de goede plek, alleen schort het aan de afronding. Mocht dat beter gaan kan die een stap hoger.

Gevalletje profileren? Het is toch wel apart dat sommige mensen, iedereen een stempel moet geven of in een hokje wil plaatsen. Daarom snap ik ook heel goed waarom de misschien gevoeligere mensen in Nederland zich sneller gediscrimineerd voelen. Of beter gezegd anders behandeld voelen.

12 januari 2018 om 12:14

@m.pjanic: nee, het tegenovergestelde is mijns inziens waar. We moeten niet doen alsof profileren/in hokjes plaatsen iets verkeerds is. Vooroordelen ontstaan door de werking(en) van/in ons brein. Zo eten wij bijvoorbeeld geen bloemkool als het een andere kleur heeft dan normaal. De associatie met giftigheid ligt dan op de loer. Daar kunnen wij niets aan doen, enkel op letten. Tegenwoordig wordt er teveel naar negatieve dingen gezocht. Wij zoekt, zal vinden.

OT: Vermeij verdient meer speeltijd dan huurling Gladon. De laatste wedstrijden mag hij gelukkig starten. Techniek mist hij. Hij heeft alleen iets dat niet veel spelers bezitten en dat hij met Weghorst deelt: trekken en sleuren. Zorgt tot nu toe altijd voor wat extra's als hij in het veld komt. Met genoeg vertrouwen kan hij hopelijk een volgende stap aan.

'maar niet iedereen is altijd even direct' dat is het leven en gebeurd ook bij een normale baan

Vermeij is een beperkte speler, gewoon terug gaan naar de graafschap daar deed hij het wel redelijk volgensmij

12 januari 2018 om 11:23

Door te zeggen, dat men in het voetbalwereldje niet altijd even direct is, beweert hij toch niet dat het niet bij ‘normale’ banen niet zo is of dat het niet bij het leven hoort?

12 januari 2018 om 12:17

Omdat er in de inleiding staat dat Vermeij zich niet helemaal thuis voelt in de voetbalwereld.de zin na de inleiding staat dan weer dat niet iedereen even direct is en dat zal best wel, maar in het dagelijks leven van een normaal persoon is ook niet iedereen direct. Hoor je daar mensen over zeuren.

12 januari 2018 om 12:28

Volgens mij legt hij daarmee enkel uit, waarom hij zich juist in het voetbalwereldje minder thuisvoelt. Hij houdt van het spelletje, maar niet van het wereldje, omdat niet iedereen even direct is en er nogal achter je rug om gepraat wordt.

Daarmee ontkent hij toch niet, dat het in het dagelijkse leven van een normaal persoon niet voor komt of men enkel in het voetbalwereldje zo is. Dat mag hij toch zo ervaren en zeggen?

Zeuren vind ik het überhaupt niet; daarnaast hoor ik genoeg mensen om me heen in de ‘normale’ wereld hetzelfde zeggen over hun werkomgeving. Ik weet niet in welke wereld jij je begeeft.

Was toch echt een hele goede speler in de eerste divisie, maar heeft het nog niet waar kunnen maken in de eredivisie. Voor Heracles natuurlijk een ideale speler om een gokje te wagen. Misschien gaat het er nog uitkomen, maar ik verwacht eerlijk gezegd van niet.

Ik vond hem er altijd al als kakker uitzien, en nu lees ik dat ie ook daadwerkelijk uit Blaricum komt. Zijn paspoort heeft voor mij in dat geval echt niet het beeld gevormd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
5.AZ87
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Bram CastroKeeper10
Bart van HintumVerdediger10
Jeff HardeveldVerdediger10
Tim BreukersVerdediger10
Wout DrosteVerdediger10
Robin PröpperVerdediger10
Reuven NiemeijerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

5 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren