‘Real Madrid denkt intensief aan ’operatie-Neymar‘ van 400 miljoen’

Vrijdag, 12 januari 2018 om 09:24

Neymar heeft afgelopen zomer zijn recordtransfer van Barcelona naar Paris Saint-Germain van 222 miljoen euro afgerond, maar de verhalen doen de ronde dat de 25-jarige aanvaller in de nabije toekomst waarschijnlijk voor Real Madrid gaat voetballen. Marca meldt vrijdagochtend dat de Spaanse grootmacht mogelijk in 2019 gaat proberen de Braziliaan binnen te hengelen.

Volgens de Spaanse sportkrant nadert het einde van de carrières van enkele spelers van Real, onder wie sterspeler Cristiano Ronaldo. De Koninklijke wil investeren in de toekomst en Harry Kane, Eden Hazard en Timo Werner zijn al de revue gepasseerd. De topclub vindt volgens Marca dat deze spelers echter niet het niveau hebben van Neymar.

Real is van plan eerst bij PSG aan te kloppen, alvorens Neymar officieel wordt benaderd, zo schrijft Marca. Er is al eens contact geweest tussen de clubleiding van Real en de Braziliaan; diens vader heeft ook goede banden met de Spanjaarden. De Koninklijke erkent dat een transfer in de nabije toekomst niet in het verschiet ligt, maar dat in 2019 een goede kans bestaat dat Neymar transfereert, waarbij de overgang in totaal vierhonderd miljoen euro moet gaan kosten.


Poll

Verwacht jij dat Neymar in de toekomst voor Real Madrid gaat voetballen?


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Wauw, als dat echt gebeurd word hij de meest gehaatte voetballer in Barcelona.

12 januari 2018 om 09:51

Zeiden ze over Laudrup, Figo en de echte Ronaldo ook. Cristiano Ronaldo heeft ook niet meer jaren te gaan, dus zal me niks verbazen als Neymar ''revanche'' wil en het tegen Messi en co wil opnemen in Spanje.

12 januari 2018 om 09:56

Figo werd dan ook aardig gehaat. Bij die andere twee valt het in mijn herinnering wel mee. Maar Neymar heeft al kwaad bloed gezet door de manier waarop hij wegging. Als hij nu bij Real tekent, dan vergroot dat natuurlijk alleen maar de toch al bestaande haat.

Voor de duidelijkheid; ik vind het persoonlijk allemaal flauwekul, want voetballers moeten gewoon lekker voetballen waar ze willen wat mij betreft. Maar in de praktijk is die haat er wel degelijk.

12 januari 2018 om 09:58

Waarom revanche? Barca heeft altijd netjes zijn salaris op tijd betaald, hij heeft daar kunnen groeien als voetballer, prijzen gewonnen en is altijd meer dan fair behandeld.

Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat zijn vader nog pissed is over dat bedrag van 26 mln ofzo wat Barca niet uitbetaald heeft. Maar ja dat was een loyaliteitsbonus en van loyaliteit kunnen we de familie Neymar nou niet echt betichten.

12 januari 2018 om 10:06

Tuurlijk heeft Barcelona keurig zijn salaris betaald. Maar Neymar wil meer dan alleen prijzen winnen met zijn team. Neymar wil de beste voetballer van de wereld worden en dat kon niet in een team met Messi. Bij PSG is het nog maar de vraag of het gaat lukken aangezien de Ligue 1 gedomineerd wordt door 1 team en in feite ook kwalitatief gezien een stuk minder is dan La Liga. Mij zal het niks verbazen als de dagen van Ronaldo geteld zijn bij Real dat Neymar naar Madrid verhuist.

12 januari 2018 om 10:11

Figo en Laudrup werden inderdaad niet met bloemen ontvangen maar wat had je dan verwacht. Maar waarom zou Neymar 'Revanche willen nemen? Hij heeft toch niet opeens een hekel aan Barcelona of Messi. Hij en zijn geldwolf vader zullen puur Gaan voor nog meer extra miljoenen. Als hij dit zou doen dan is hij inderdaad op dat moment de meest gehate speler in Barcelona.

12 januari 2018 om 10:30

Die onzin dat Neymar uit de schaduw van Messi wilde stappen, hij wilde gewoon nog meer geld verdienen en wordt daarin in extreme mate door zijn vader gepushed! Die heeft ook contact gezocht met PSG maar dan nog wel die loyaliteitsbonus op willen strijken, nee die man is alleen maar met geld bezig en niets anders! Bij Barca had hij eerder de beste ter wereld kunnen worden dan bij Psg, want daar kon hij leren van de allerbeste die hem daarin ook nog eens zeer actief bij en mee wilde helpen!

12 januari 2018 om 13:26

Waarom kon hij niet de beste speler van de wereld worden in een team met Messi? Als hij er nog voor had gezorgd dat hij net zo goed was en net zo veel assists of doelpunten had gemaakt dan was het gewoon een kwestie van tijd geweest of hij had ook gewonnen. Messi is echt niet onverslaanbaar hoor, CR7 heeft recent toch ook regelmatig gewonnen.

Neymar is een goede speler maar gewoon (nog) niet goed genoeg. Sterker nog ik denk dat Mbappe een betere speler gaat worden en die de komende jaren de strijd om de gouden bal zal domineren

12 januari 2018 om 11:16

Vroeg of laat gaat Neymar naar Real Madrid. Hij kon het zijn maatjes niet aandoen om rechtstreeks naar de rivaal te gaan vandaar dat hij het via de omweg 'psg' heeft gedaan.

Wat een onzin bericht. Alsof de voorzitter van PSG Neymar zomaar laat gaan.. Voor zover ik weet staat er ook geen gelimiteerde transfersom in het contract. Moet dit niet in de wandelgangen redactie?

12 januari 2018 om 09:46

PSG heeft het geld nodig, omdat ze niet aan FFP voldoen. Die voorzitter kan dus zomaar voor dat bedrag Neymar laten gaan hoor.

12 januari 2018 om 09:50

Bron? Ik weet niet of je PSG volgt, maar geen enkele sterspeler vertrekt daar.

12 januari 2018 om 09:55

Dus je koopt je duurste speler om hem weer te verkopen omdat je pas beseft dat de FFP nog bestaat. Het is hetzelfde als ik leen geld om een auto te kopen maar 3 jaar later verkoop ik het weer om mijn lening af te betalen. PSG verkoopt dan liever andere spelers.

12 januari 2018 om 09:57

En Real kan wel ineens 400 miljoen uitgeven zonder last van de Ffp?
Nee, dit zie ik voorlopig niet gebeuren. Of Real moet een constructie weten te maken dat ze elk jaar 100 miljoen doen, maar dan nog komt PSG zelf in de problemen..

12 januari 2018 om 10:06

Welke spelers behalve neymar kunnen ze verkopen waarmee zij in 1 klap veel geld binnenhalen? Alleen mbapee en thiago silva zijn veel geld waard en mbapee is officieel nog niet hun eigendom. Veel hang af hoe de transfers van mbapee en neymar beoordeeld zullen worden door de ffp. Als zij volgende jaar verplicht moeten verkopen dan zie ik dat zij eerder neymar dan mbapee verkopen.

12 januari 2018 om 10:11

Thiago silva is al wat ouder. Ik zou zeggen dat mbappe, rabiot, draxler en marquinps veel geld waard zijn

12 januari 2018 om 10:30

Dat geld halen ze wel binnen door de verkoop van andere spelers.

12 januari 2018 om 10:34

Stel je voor dat de voorzitter van psg neymar gewoon heeft gekocht om hem met winst door te verkopen aan Madrid? Je weet je geeft Barca geld dus ze gaan investeren. Real wil niet achter blijven. Maar 1 speler goed genoeg om Ronaldo te vervangen. 1 plus 1. Zal wel niet. Wil gewoon leuk speelgoed.

12 januari 2018 om 10:45

Je gaat de transfermarkt niet verzieken om hem weer verder te verkopen.

Maar oke, stel nou als PSG Neymar verkoopt voor 400 miljoen dan hebben ze denk ik net 100 miljoen winst. Dan moet er nog een vervanger komen die je toch niet gaat vinden of iets in de buurt, dan betaal je al 150 miljoen+. Met Neymar in je team wordt je team leuker om te zien en wordt je aantrekkelijk voor supporters.

12 januari 2018 om 10:47

@rooney_10, Hazard kan Ronaldo ook prima vervangen. Hazard lijkt me dan een betere keuze dan Neymar, omdat Hazard, met z'n twee jarige contract en uitspraken over Zidane, goedkoper zal zijn.

12 januari 2018 om 11:20

Maar ja Hazard gaat bijtekenen en laat Abramovich nou niet de makkelijkste onderhandelaar zijn, die van PSG valt helemaal niet mee te onderhandelen. Vraag maar aan Barca!

12 januari 2018 om 11:37

@rodg, nog niets is officieel, maar als Hazard daadwerkelijk bijtekent, kun je hem inderdaad in principe vergeten.

12 januari 2018 om 12:25

Zemmatperson,en daarom hebben ze die gekocht en mbappe omdat E geld nodig hebben,in de zomer willen ze en meddelvelder halen ook voor 170 en paris heeft held nodig volgens jou

12 januari 2018 om 14:00

Switch tussen Ronaldo en Neymar, Ronaldo heeft alles al gewonnen wat er te winnen valt met real, kan indien het te zwaar word in madrid mooi zijn laatste jaren slijten in paris voor dikke money en misschien daar nog CL winnen

12 januari 2018 om 09:48

Nee want dit is de bedoeling van neymar. Via deze weg gaat hij gewoon voor real spelen

12 januari 2018 om 09:59

@fchondenbrok

Maar Neymar heeft een contract bij Psg. Dus hij kan het wel willen, maar daarmee is het niet zomaar geregeld. De club zal mee moeten werken.

We weten natuurlijk niet wat er achter de schermen speelt - misschien staat er iets in zijn contract, misschien is hij ongelukkig, etc., maar toch. PSG heeft een van dikste vissen binnen die er zijn, en PSG heeft ambities. Dus verkopen is voor hun niet logisch.

12 januari 2018 om 10:07

Dat is niet ondenkbaar. Qatar staat niet op goede voet met barca en fiorentino perez heeft hele goede connecties met die arabieren

12 januari 2018 om 09:49

Zo'n artikel zorgt voor een hoop nieuws, enigste reden waarschijnlijk.

12 januari 2018 om 09:59

Ja idd. Aandacht = geld.

12 januari 2018 om 09:58

Ik meen ergens gelezen te hebben dat Neymar wel degelijk een afkoopclausule heeft bedongen bij PSG voor een bedrag gelijk aan de totale kostprijs van zn barcatransfer (222m + belastingen)

12 januari 2018 om 10:03

Hoezo wandelgangen. Marca is een grote krant in Spanje. Over het algemeen ook best wel betrouwbaar. Er staat in het artikel ook heel duidelijk dat het een plan is en niet dat het ook zal lukken. Het geeft aan dat real beseft dat er nieuw bloed moet komen en real gaat vaak voor de beste spelers ter wereld en Neymar is 1 van de beste dus vrij logisch.

12 januari 2018 om 10:40

Marca is best wel een propaganda krant dat niet met een neutrale visie kijkt.

Super dom natuurlijk als dit waar is. Had dan afgelopen zomer zijn clausule geactiveerd toen die nog bij Barcelona zat. Ja, het is een gevoelige overstap voor vele. Alleen niet voor Neymar denk ik.

12 januari 2018 om 09:49

Denk dat hij vooral naar PSG ging om daar de sterspeler te worden. Dus als ie naar Real ging stond ie weer in de schaduw, van Ronaldo dan natuurlijk.

12 januari 2018 om 13:46

Denk niet dat hij in de schaduw van Ronaldo zou staan. Voetballend gezien is hij beduidend beter dan Ronaldo. Ronaldo is ook al op leeftijd, denk zelfs dat ze goed samen zouden spelen. Met Neymar als aangever en Ronaldo als afwerker. Als je ziet van wie het nu moet komen als Ronaldo niet presteert...

Neymar als vervanger voor Ronaldo. En Hazard in een soort Di Maria rol in zijn laatste seizoen zou echt een droom zijn. Met nadruk op droom waarschijnlijk. Verder heb ik eerlijk gezegd liever een Mbappé, Agüero of Griezmann ipv een Kane die te statisch is imo.

Bullshit, koop hazard lekker als je gek wil doen perez. Die zal wel door gedraait zijn door de transfers van barca, verwacht mede daarom dat einde van seizoen hazard word aangekocht. En dat dit bij geruchte blijft.

neeeeeeeee,

Dit mag ik toch niet hopen he, zijn verschrikkelijke maniertjes en trekjes wil ik echt niet zien in Madrid.

Madrid moet koninklijke voetballers binnenhalen, geen gemopper maar gewoon voetbal. Geen sterallures, maar 100% professionals. Ik hoop op een Lewa, Hazard of zelfs Kane.

12 januari 2018 om 09:59

Prof. Oak.

Meen je dit nou of maak je een grap?
1. Madrid zou elk jaar kampioen worden met Neymar in de gelederen.
2. Geen gemopper maar gewoon voetbal?

12 januari 2018 om 10:09

Dit meen ik heel erg,

Neymar brengt zoveel zeikzooi met zich mee. Kijk hoe hij meteen het mannetje uithangt in de selectie tegen over spelers die er al veel langer zitten? Hij eist alles op, aandacht, penalty's, vrije trappen, goals en ballen.

Daarnaast heb je nog zijn geldwolf papa die alleen maar geldtekens in zijn ogen heeft.

Neymar is een diva en die hebben we niet nodig bij Real. Dat hij kan voetballen staat vast, maar geef mij maar stabiliteit en rust in de selectie. Die ga je niet krijgen met deze huilebalk.

12 januari 2018 om 10:01

Koninklijke voetballers ja, zoals Pepe of Ramos (record rode kaarten) of een Casimero waarvan het een wonder is dat ie niet al op 15 rode kaarten staat. Of wordt dat weggemoffeld onder winnaarsmentaliteit?

12 januari 2018 om 10:11

Denk dat je Pepe weg mag halen uit die lijst, vanaf dat Mourinho vertrok, vertrokken die rare trekjes van Pepe ook. Werd toen gewoon een solide verdediger en de beste van Europa.

Daarnaast, Verdedigers en stofzuigers heb je nodig in je team. Lees mijn reactie hierboven wat ik bedoel met dat we Neymar als diva niet nodig hebben in het elftal. Geef mij maar een professionele voetballer zonder bijzaken of gekke zaakwaarnemers zoals papa Neymar.

12 januari 2018 om 10:17

Pepe heeft zich inderdaad de laatste jaren voorbeeldig gedragen, maar in het shirt van Real is er diverse keren kortsluiting ontstaan.

Je loopt te klagen voor Neymar maar heb je jullie diva Ronaldo weleens gezien? Als die even zijn zin niet krijgt of het loopt niet dan komen alle vervelende trekjes naar buiten, opzichtig vallen, misbaar naar collega's, scheids en grens die het te voortduren krijgen, die is in zijn gedrag ook geen heilige!

12 januari 2018 om 16:59

Dat zijn verdedigers, vind ik toch een verschil. Ronaldo heeft ook diva trekjes uiteraard maar ik vind Neymar zoveel onuitstaanbaarder, echt een onderkruipertje vind ik. Met zijn trucjes wanneer het 4-0 staat om zijn tegenstander te vernederen en al dat gemekker als het zijn kant niet opgaat. Daarbij haal je met die jongen ook nog eens zoveel gezeik in de kleedkamer binnen. Ik sluit me aan bij professor Oak, ik hoef Neymar niet te zien in het wit. Als het gratis was zal ik wel twijfelen maar anders nee bedankt

12 januari 2018 om 10:02

Ga nou niet te hard geloven in dit soort marketing-praatjes... Koninklijke voetballers? Ronaldo heeft de grootste mond van allemaal, en er zijn nog zat andere spelers, nu en in het recente verleden, die weinig koninklijk zijn. Dat is bij alle clubs zo, en bij Real ook.

Dat je alleen 100% profs wil hebben snap ik, maar dat is Neymar ook. Niemand kan op dat vlak tippen aan Ronaldo, maar dat is niet erg, want daar is er maar 1 van, en sowieso geen 11.

12 januari 2018 om 11:23

Aan de andere kant hebben bijv ronaldo en benzema een hoop vervelende trekjes en zidane kon er als speler ook wat van. De voorzitter van real niet te vergeten die ook nogal van de rare maniertjes is. Ben het met je eens dat je als club professionals wilt hebben. Maar dan moet je als real niet alleen neymar niet binnen halen, maar ook zelf schoon schip maken. Ps: dit is niet anti real ofzo. Bij barca, united, bayern, overal lopen vervelende ventjes rond helaas.

Als je nou eens begint met het transfervrij binnen hengelen van Alexis Sanchez dan heb je alweer 1 zorg minder voor de komende 2 seizoenen. De aandacht moet volgens mij dan uitgaan naar een nieuwe spits

Ik geloof hier helemaal niks van. Psg heeft niks aan het geld want dat hebben ze toch genoeg, ze willen topspelers. De enige manier hoe ik neymar naar real zie gaan is als zijn contract afloopt.

12 januari 2018 om 10:11

Hoeft niet perse. Het kan ook dat hij aangeeft het niet leuk te vinden in Parijs. Dan moet er uiteraard wel een club zijn die dan zijn contract afkoopt of transfer kan betalen. Real is 1 van die clubs.

12 januari 2018 om 10:23

Dan nog zie ik psg de in potentie beste speler van de wereld niet weg doen. En als ze hem wel weg zouden willen hebben is hij amper te betalen. Misschien wel in een paar termijnen van 100 milj euro

12 januari 2018 om 11:28

Dat is wellicht ook het beste voor hem. Bij psg kan hij 'de man' zijn en schitteren ook kan hij dan laten zien dat hij een goed team kan leiden. Zodra messi en ronaldo met pensioen zijn kunnen de mindere goden strijden om de titel van beste voetballer. Misschien dat neymar dan nog eens de gouden bal wint. Al zijner genoeg spelers die een vergelijkbaar niveau hebben als neymar op hun eigen posities. Een hazard, een griezman, een kane, etc. Maar neymar is nog jong. Ronaldo was ook niet meteen een superster. Misschien dat neymar door training door kan groeien en na de periode messi/ronaldo een paar keer die gouden bal kan pakken. Oftewel, zodat de twee groten weg zijn kan neymar terugkeren. Anders blijft het hem achtervolgen dat zelf in de laatste jaren van ronaldo en messi neymar minder was.

Neymar wordt het hoofd van het WK in 2022 in Qatar, geen enkel manier dat de grote man van PSG (de oliemagnaat uit Qatar) er überhaupt aan denk om hem te verkopen met een WK in zijn eigen land PSG en de meneer zelf zullen gruwelijk veel geld verliezen aan merchandise, onzin bericht natuurlijk en 400m.... past toch nooit in de belachelijke FFP regels.

12 januari 2018 om 12:56

Achja FFP moet je er niet bijhalen. Who cares about Ffp.

Ik ben het wel helemaal met je eens dat PSG Neymar niet laat gaan. Hoewel Neymar niet meest bescheiden voetballer is, zie ik hem niet voor RM spelen. Hazard lijkt me een betere optie en of hij bij gaat tekenen, maakt heel weinig uit. Bijtekenen betekent niet per direct dat hij onhaalbaar is. Echter zal Chelsea hoofdprijs wensen. Daarnaast is een Dybala of Kane ook heel duur. Alleen Barca heeft vermoedelijk een optie op Dybala van 120mil. Voor Real zal toch meer moeten aftikken. Real had gewoon Mbappe moeten halen. Nu lijkt Griezmann een optie te zijn.

Real gaat eerst bij PSG aankloppen voor Neymar officieel wordt benaderd, maar er is al contact geweest tussen Real en Neymar. Als er contact is en al is geã¯nformeerd dan lijkt me dat toch ook officieel benaderen...

Er is een hoop gesproken over hoge transfersommen, maar ik vind dat clubs opeens wel erg gemakkelijk hogere transfersommen gaan betalen. Getuigd van slecht beleid op de lange termijn. Real had vorig jaar ook in kunnen zien dat bepaalde sleutelspelers het einde van hun carriã¨re naderen. Dat Neymar vorig jaar 222 miljoen waard is en ze nu 400 miljoen zouden willen betalen is te makkelijk om te zeggen dat dit de markt is. De inkomsten verdubbelen toch ook niet in 2 jaar tijd...

Overigens zie ik de transfer wel plaatsvinden als de Franse competitie op het huidige niveau blijft en PSG geen CL zal winnen dit jaar of volgend jaar. Dan zal Neymar toch ook daar niet willen blijven spelen.

Op de een of andere manier zou ik er niet raar van opkijken als Neymar in de toekomst bij Real speelt ineens, weet niet waarom. Als Real een paar galactico’s wil hebben denk ik aan Hazard, Griezmann (wordt lastig misschien omdat Atletico niet aan Real wil verkopen wss) of eventueel Neymar. Ze zullen een grote naam moeten kopen over een paar jaar om Ronaldo te vervangen. Misschien dat ze in 2019 ook Mbappe proberen te halen. Ze hebben iig die Braziliaans Vicinius Jr al.

12 januari 2018 om 16:54

Griezmann heeft natuurlijk een afkoopsom en heeft Atleti niets over te zeggen, net als Met Theo. Maar denk dat Madrid dat sowieso niet doet om de banden met Atleti niet nog verder te beschadigen. Overigens denk ik sowieso dat dat quasi onmogelijk omdat hijzelf volgens mij liever naar Barca wil en United ook geinteresseerd is dat Barca en Madrid samen nog kan 'outbidden'. Om heel eerlijk te zijn is Griezmann ook wel een van de laatste onder de mogelijke doelwitten die ik wil zien

Real zou 200 miljoen geven + Ronaldo in de operatie betrekken valt in de sensatiepers te lezen.. win-win voor PSG, hebben ze eerst van Neymar kunnen genieten en komt Ronaldo in feite transfervrij

12 januari 2018 om 13:26

Haha dat gaat Ronaldo niet toelaten, met zijn ego als wisselmunt getaxeerd zijn? Dan is het kot te klein daar in Madrid!

12 januari 2018 om 13:39

Daarom dat ze hem "taxeren" op 200 miljoen :-) Zo kom je inderdaad aan 400 miljoen voor Neymar haha

Alsjeblieft niet, als je je in Parijs wil melden doe het dan voor Mbappe, zelfs als die duurder is

Zou ons niet verbazen. Zijn vader heeft al vaker geflirt met Real dus die contacten zullen nog wel warm zijn. Bovendien zou hij dat voetbal in Frankrijk wel snel zat zijn. De transfer naar Psg lijkt ook.de manier om via Parijs naar Madrid te kunnen gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
CasemiroMiddenvelder305
IscoMiddenvelder307
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

1274 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0

In de wandelgangen

Zaterdag 21 juli
Borussia Dortmund gaat ondanks de aanwezigheid van Marcel Schmelzer en Raphaël Guerreiro voor de komst van een nieuwe linksback. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren