Update: Celstraf van mogelijke Roda JC-eigenaar Korotaev omgezet in boete

Dinsdag, 6 februari 2018 om

De juridische strijd tussen Roda-investeerder Aleksei Korotaev en tegenpartij Helin International is volledig ontbrand, zo schrijft De Limburger vrijdagochtend. Helin eist nu 25 miljoen euro van de Rus; alles wijst erop dat het einde van het conflict tussen Korotaev en financieringsmaatschappij Helin International nog lang niet in zicht is.

Het conflict is geen goed nieuws voor eigenaar Frits Schrouff, die het merendeel van zijn aandelen van de hand wil doen. Schrouff heeft steeds gezegd dat hij hoopt dat Korotaev de Eredivisionist overneemt en uit het financiële en sportieve slop trekt. Korotaev schreef vorig jaar een cheque uit van 70.945.000 dirham, welke volgens Helin ongedekt was. De lokale krant schrijft dat er in totaal vier verschillende zaken tussen beide partijen lopen, met dus een totale eis van 25 miljoen euro.

Helin eist 17,7 miljoen euro van Korotaev vanwege het uitschrijven van een ongedekte cheque die de Rus zou hebben getekend; ook wil Helin twaalf procent rente van dat bedrag, plus vijf miljoen voor ‘morele en materiële geleden schade’. Korotaev eist geld vanwege valsheid in geschrifte en heeft tevens een schadeclaim ingediend, volgens De Limburger.

Antoine Casanova, de woordvoerder van de op borgtocht vrijgelaten Korotaev, legt de nieuwste zet van Helin uit als ‘een manier om de hele procedure te vertragen’: "De timing is ongebruikelijk. De advocaten van Korotaev werken er aan. Het lijkt erop dat de hele procedure nog lang niet voorbij is en dat deze zaak nog lang gaat duren. Niettemin is de intentie van Aleksei niet veranderd: hij wil na afloop van deze zaak nog altijd instappen bij Roda."

Update 6 februari 20.42 uur - Celstraf van mogelijke Roda JC-eigenaar Korotaev omgezet in boete
Aleksei Korotaev hoeft niet meer de gevangenis in. De zakenman was veroordeeld tot drie jaar cel, maar die straf is volgens de Limburger omgezet in een boete van 3500 euro. De straf was het gevolg van het ondertekenen van een ongedekte cheque ter waarde van 17,7 miljoen euro. Korotaev hield vol dat er sprake was van een misverstand en de rechter heeft hem nu deels gelijk gegeven. Roda JC Kerkrade heeft altijd de hoop gekoesterd dat Korotaev de club zou kunnen overnemen, zodra de juridische problemen waren opgelost. Mogelijk komt de Zwitserse Rus dus weer in beeld in Limburg.


Poll

Verwacht jij dat Aleksei Korotaev gaat instappen bij Roda JC Kerkrade?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door maurice1965)

Eerst hadden we de soap in Den Haag, Arnhem (Jordania) en nu is Roda aan de beurt. Ik snap dat het in deze tijden financieel aantrekkelijk is om investeerders uit het buitenland te vinden, maar in mijn mening brengt dit tenslotte alleen maar onrust in ons voetbal. Dit is geen gewenste ontwikkeling.

12 januari 2018 om 09:47

Ook qua investeerders krijgen wij C-garnituur. In de toplanden krijgen dit soort mannen geen voet aan de grond, want daar word je wel fatsoenlijk gescreend door de club en bond.

12 januari 2018 om 10:22

@juicher: dat is niet helemaal waar. Red Bull, toch een erkende investeerder, heeft ook in de Eredivisie rondgekeken. Er zijn bijvoorbeeld gesprekken geweest met Heracles. Uiteindelijk ging dat niet door omdat er teveel aangepast moest worden, Red Bull ons niet als vlaggenschip zag en dat er problemen zouden zijn met het uitkomen in Europa. Het grote probleem is dus niet het type investeerder, maar het geld dat erin gepompt wordt en het moraal dat wij in Nederland kennen; wij verkopen niet graag de ziel van de club.

12 januari 2018 om 10:46

Dat is precies wat ik bedoel. De 'goede' investeerders zien af van Nederland, dus wij krijgen al die dubieuze figuren die ook een graantje willen meepikken en het niet zo nauw nemen met de regels.

7 februari 2018 om 07:42

Ik denk juist dat de KNVB hier investeerders meer screent dan in bijvoorbeeld Engeland. Wist jij dat o.a. KPMG zo'n investeerder eerst volledig doorlicht en ze ook een soort VOG moeten hebben? Verder zitten er in lagere Engelse divisies heel veel charlatans en luchtfietsers...

7 februari 2018 om 07:42

Edit dubbel

12 januari 2018 om 09:49

Toch is dit weer een ander verhaal! Bij de clubs die je opnoemt hadden de desbetreffende personen een strategische functie binnen de club. Schrouff bezit echter nog meer dan de helft van alle aandelen. Het is ook niet dat de spelers niet meer betaald zijn geworden. Maar ik ben het met je eens dat clubs zich vaak blind staren op buitenlanders met geld. De goede buitenlanders komen ook niet naar een club als Roda!

12 januari 2018 om 09:59

Schrouff is toch een goede buitenlandse investeerder? Laten we ons focussen op zaken die zeker zijn. Locale mkb en grotere bedrijven. Krijg deze weer achter de club en je hebt een mooie basis om in de eredivisie te spelen.

12 januari 2018 om 10:18

Nee Schrouff is geen buitenander. Ik doel vooral op Korotaev. Als clubs geld zien, gaan de vaak blind een deal aan. Het blijkt nu ook weer dat transparantie lastig is bij buitenlandse investeerders.

12 januari 2018 om 12:15

Klopt inderdaad niet helemaal wat je zegt. Korotaev heeft nu problemen, maar dat heeft helemaal niets met Roda te maken en in principe heeft Roda hier ook geen last van, alleen dat het nog geen extra geld krijgt. De begroting voor dit seizoen is gemaakt zonder het geld van Korotaev, dus we blijven financieel gezond, ook zonder zijn hulp. Wel is het jammer dat we nu nog langer moeten wachten, een paar miljoen om deze winter al te investeren zou erg mooi zijn geweest.

7 februari 2018 om 07:39

Welke soap in Arnhem? Jordania was een idioot maar hij betaalde in tegenstelling tot die Chinees bij ADO wel altijd netjes en was ook geen criminele luchtfietser zoals deze man...

Ik zie het al voor me. Op een gegeven moment kan de advocaat de belangen van Korotaev niet meer behartigen en zegt tegen hem: "i am not your Casanova!"

ON:
Ik ben benieuwd of deze beste mijnheer verder gaat investeren in Roda. Al zie ik het ook wel voor me dat deze man ver tijd volledig uit the picture is en zich niet meer met voetbal gaat bemoeien.

Wat is nou een boute van 3500 euro als het vergrijp om tientallen miljoenen gaat. Die boete is voor hem als 5 cent voor een normale burger. Maar wel fijn voor roda dat dit probleem nu voorbij is.

6 februari 2018 om 21:22

Korotaev heeft deels gelijk gekregen staat in de tekst, dus dat zal wel de reden zijn dat de boete relatief laag is. Wanneer hij geen gelijk had gekregen had hij waarschijnlijk een hogere boete of een gevangenisstraf gekregen. Ik denk overigens niet dat Roda JC zich nog aan deze man moet verbinden, ook al heeft hij (deels) gelijk gekregen. Het lijkt me nou niet het meest betrouwbare figuur, ik zou als Roda JC nog maar eens goed onderzoek naar deze man doen.

6 februari 2018 om 22:38

Hij is automatisch veroordeeld in afwachting op het proces. Dat gaat in Dubai zo, was al duidelijk. Een definitief oordeel is nog niet geveld. Korotaev gaat die 3500 euro ook aanvechten omdat hij geen strafblad wil en zijn naam wil zuiveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Dinsdag 18 september
Een ruildeal tussen Manchester United en Arsenal kan in januari gaan plaatsvinden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren