‘Younes is geen Podolski, maar het zegt wel iets over hoe Löw denkt’

Vrijdag, 12 januari 2018 om 07:27

Amin Younes is zijn basisplaats bij Ajax verloren aan Justin Kluivert. Met een aflopend contract op zak en het WK in Rusland voor de deur, is het niet verwonderlijk dat de Duits international aast op een vertrek uit de Johan Cruijff ArenA. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft echter al aangegeven dat de club liever in huis houdt en het niet ondenkbaar is dat de buitenspeler komende zomer gratis vertrekt. Een langer verblijf bij Ajax zouden de kansen op deelname aan het WK verkleinen, zo lijkt het. Oud-voetballer Erik Meijer denkt echter dat Younes ook als bankzitter bij Ajax een goede kans maakt om mee met Duitsland naar het WK te gaan.

“Löw ziet in hem een speler met specifieke kwaliteiten”, vertelt de oud-aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Eén tegen Eén. Soms heeft hij een invaller nodig tegen wie hij zegt: blijf de tegenstander opzoeken. En dat kan Younes in de kleine ruimte wel. Bovendien heeft hij een prima indruk achtergelaten op de momenten dat hij bij de selectie zat. Löw houdt vaak vast aan dezelfde namen. Een selectie van een man of dertig. Dat heeft hem veel succes opgeleverd. In het verleden hield hij ook altijd vast aan Lukas Podolski, terwijl die bij zijn club niet veel meer speelde. Podolski is een andere categorie dan Younes natuurlijk, maar het zegt wel iets over hoe Löw denkt.”

Younes kwam dit seizoen in negen competitiewedstrijden tot een doelpunt. Toen hij geblesseerd raakte, koos de inmiddels ontslagen Marcel Keizer voor Kluivert op links en dat bleek een schot in de roos. Sindsdien moet Younes genoegen nemen met een plek op de bank en is de kans klein dat hij de Nederlands jeugdinternational in de tweede seizoenshelft uit de basis speelt. Aan Voetbal International liet Overmars deze week weten dat er liever niet wordt meegewerkt aan een transfer van Younes. “Elke speler wil dan een stap hogerop. Maar sportief staat voor ons voorop. Qua buitenspelers is het momenteel dun bezet bij ons, dus we laten hem niet zomaar gaan."Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door mayarood)

Ik dacht dat Youness geblesseerd was. Verder heeft hij nog een optie van Ajax in zijn contract, maar ik heb horen zeggen dat hij daarvoor nog 2 wedstrijden bij Ajax moet spelen. Als hij deze winter vertrekt krijgt Ajax nog een transfersom voor hem. Blijft hij, dan denk ik dat hij toch die 2 wedstrijden nog wel zal spelen, zodat Ajax die optie kan lichten. Hoe meer hij speelt, hoe groter de kans dat hij naar de WK gaat.

12 januari 2018 om 08:12

Younes is inderdaad geblesseerd. Stemming makerij dit artikel. Kluivert heeft nog niet basis gestaan terwijl Younes volledig fit op de bank zat. Ofschoon die kans dat het gaat gebeuren steeds groter wordt.

12 januari 2018 om 11:01

Ze zouden er wel slim aan doen. Lekker 2 wedstrijden laten spelen dan. Younes is denk ik een potentiele goudmijn.

Ik bedoel laten we wel zijn, Europa Cup Finale gehaald, Duits International, relatief jong, met bmg en Ajax toch 2 grote clubs gehad, straks een WK, wereldkampioen worden is ook zeker niet ondenkbaar en mocht Ajax dan zelfs nog kampioen geworden zijn. Dan vertrekt deze jongen voor een veelvoud van zijn aankoopbedrag.

Verder is het vreemd dat er dit soort conclusies getrokken worden. Younes heeft toch slechts een blessure? Ik dacht dat hij al die tijd gewoon basisspeler was geweest. Kluivert doet het zeer goed natuurlijk, evenals Neres (alleen maar fijn om 3 zeer goede vleugel spelers te hebben lijkt mij, dan heb je wat te kiezen). Maar ik dacht dat Younes al die tijd gewoon basisispeler is geweest voor zijn blessure?

Of heb ik het fout? Zijn er Ajacieden die mij verder kunnen helpen?

12 januari 2018 om 18:52

Volgens mij zal hij ook nog wel wedstrijden in de basis blijven spelen. Mogelijk hangt het ook van ten Hag af. Maar ik denk echt dat Ajax die optie gaat lichten.

Zijn dribbel is inderdaad een natuurlijke kwaliteit die hij heeft. Wat hij echter moet leren is het moment waarop je of moet schieten of moet passen, voordat je jezelf vastloopt. Als hij dat leert, en zaan zijn schot/rendement werkt, kan Younes best een hele goede speler worden. Ik snap in die zin wel de potentie die Lã¶w in hem ziet.

Met alle respect maar Löw heeft wel meer om uit te kiezen dan een bankzitter van de nummer 2 uit Nederland. Niet echt reëel dat Younes mee gaat naar het WK denk ik.

12 januari 2018 om 09:07

Wat voegt de nummer 2 uit Nederland hier precies aan toe? Zou het wel reëel zijn als Ajax 1e stond of op dit moment bij psv zou voetballen? Ik snap wel dat Löw potentie ziet. Ik denk dat Younes van de vele competities in Europa als 1 van de beste spelers in de kleine ruimte kan passeren. Heb er weinig gezien die dit zo, ogenschijnlijk makkelijk doen. Echter heeft hij ook een enorme beperking, overzicht en schot. Wanneer speel je af en wanneer is de juiste timing om te schieten. Wanneer hij zich hierin verbetert, kan hij een zeer goede speler worden. Ik vraag me echter wel af of dit haalbaar is voor hem...

12 januari 2018 om 09:47

Als je bovenstaande leest dan had je door dat het Low niet altijd gaat om de speeltijd die een speler bij zijn club heeft, maar om specifieke kwaliteiten die een speler met zich meebrengt. We kunnen heel veel over Younes zeggen en veel kritiek op hem hebben om dingen die echt beter moeten aan zijn spel, maar hij is geweldig in de kleine ruimte en kan echt wat toevoegen. In Duitsland zijn er echt niet veel spelers die zo goed zijn in de kleine ruimte. Wel spelers van een hoger niveau, dat zeker. Denk aan Draxler, Sane.. Younes kan echter zeker iets toevoegen wat zulke spelers minder hebben. Ik zou het ook nog wel logisch vinden als Low Younes meenam. Duitsland zal vaak de dominante ploeg zijn en een speler als Younes kan dan wat forceren.

Bankzitter? Younes heeft nog geen een keer op de bank gezeten. Ik ga er wel vanuit dat Kluivert gewoon verder mag want die heeft op links het uitstekend gedaan en dus geen reden om Younes er weer in te zetten.

Het is een beetje dubbel, ik bedoel veel mensen zijn hem liever kwijt en als ik eerlijk ben ik ook maar we kunnen niet ontkennen dat zijn dribbels fantastisch zijn alleen zijn rendement 0.0 en daar wordt je bij een club als Ajax toch op afgerekend. Het voordeel vind ik van zijn fantastische dribbels en dit zie je nu ook bij neres alleen die scoort er ook is bij, is dat Younes altijd 2 a 3 man naar zich toe trekt en daardoor krijgen andere Ajax spelers daardoor wel meer ruimte. Wat ik zeg een beetje dubbel.

Met het WK voor de deur en nu hij Duits international is, zou Overmars hem nu nog deze periode moeten slijten. Nu zou hij nog wel wat op moeten leveren, althans onder de 10 zou ik hem niet verkopen. Dan aanhouden en optie lichten.

Anderzijds had ik verwacht dat er meer Duitse interesse in hem zou zijn... Misschien zegt dat ook wel iets ?

12 januari 2018 om 09:50

In het AD stond dat die optie alleen gelicht kon worden onder bepaalde voorwaarden. Nu ben ik benieuwd naar die voorwaarden. Als ik Overmars hoor over Younes die dan maar gratis vertrekt komende zomer en de clubs die ervan uit lijken te gaan dat die optie niet gelicht gaat worden, komt het op mij over alsof die voorwaarden het nog niet zo makkelijk maken om de optie te lichten.... Hoe dan ook, alleen verkopen bij het juiste bedrag en het moet dan mogelijk zijn om Bande eerder te halen. Als Bande niet kan of het juiste bedrag wordt niet geboden, lekker in Amsterdam houden.

12 januari 2018 om 10:05

Oooh dan ben ik ook benieuwd naar die voorwaarden. Dan lijkt het minder eenvoudig dan gedacht. Dan hadden ze 'm beter afgelopen zomer kunnen verkopen...

Hoe dan ook, geen man overboord, want zoveel kostte Younes toen ook niet. Alleen zijn vorige club zal wel balen, daar er een doorverkoop-percentage was afgesproken.

12 januari 2018 om 11:58

Daarom, ik lig er ook niet wakker van. Overmars lijkt zijn zaakjes uitstekend op orde te hebben, dus wat er ook gebeurd: Ajax zal met een goede ploeg de tweede seizoenshelft in gaan.

Sinda wanneer is Younes bankzitter? De man was weken geblesseerd...

Graag iets meer onderzoek doen, Younes heeft alleen in zijn eigen huis op de bank gezeten, hij was namelijk weken lang geblesseerd.. verder lijkt het me niet meer dan logisch dat hij daar straks wel terecht komt als Justin zich zo blijft ontwikkelen als de afgelopen weken. Wel of geen rendement, ik zou het geen probleem vinden als hij tot de zomer bij Ajax blijft. Het blijft toch een speler met veel dreiging die als hij op zijn heupen krijgt toch zeker van grote waarde kan voor het resterend deel van het seizoen, al is het als invaller.

Die Younes is inderdaad wel echt ongelooflijk sterk in de kleine ruimte. Zo zijn er maar weinig en dat is ook het geval in de Duitse selectie. Vele buitenspelers hebben daar de actie en dan vooral uit de sprint/beweging. Younes kan uit stilstand zo wegdraaien en z'n tegenstander achter zich laten. Maar verder is het wel behelpen bij Younes.

Ten eerste, Younes heeft nog geen een keer fit op de bank gezeten voor Kluivert. Ik vind Younes een leuke speler en ik snap serieus best dat je overweegt hem mee te nemen tussen de grotere sterren die Duitsland heeft. Hij kan zo makkelijk iemand voorbij en kan ook heel goed de bal in de ploeg houden door het te doseren. Zijn afronding en voorzetten zijn absoluut nog niet goed. Maar Low kennende zal ook hij deze afwegingen allang hebben gemaakt. Als je Younes een half uurtje laat invallen dan kan hij zeker een goede invalbeurt wegzetten voor de Duitsers. Een back wordt gewoon echt niet blij van hem. Buiten dit om denk ik dat hij met gemengde gevoelens naar Kluivert heeft gekeken de laatste tijd. Die speelt vanaf links echt geweldig, een openbaring ten opzichte van Kluivert op rechts.

Wat een stemmingmakerij zo voor de Klassieker zeg. Slecht geïnformeerd en populair gezwets, zo kennen we het AD natuurlijk ook.

Wordt er hier gedacht dat Löw wakker ligt of Ajax 1, 2 of 3 staat en daar zijn keuze op baseerd? Aan het einde van het seizoen worden pas de prijzen uitgedeeld, niet? De hele intern. voetbalwereld weet wat Ajax gepresteerd heeft en doorstaan het afgelopen jaar en heeft daarmee wederom niet te onderschatten veel goodwill gekweekt ondanks de film 'We Are Ajax Amsterdam We Are Back'..

Wordt er hier gedacht dat Löw wakker ligt of Ajax 1, 2 of 3 staat en daar zijn keuze op baseerd? Aan het einde van het seizoen worden pas de prijzen uitgedeeld, niet? De hele intern. voetbalwereld weet wat Ajax gepresteerd heeft en doorstaan het afgelopen jaar en heeft daarmee wederom niet te onderschatten veel goodwill gekweekt ondanks de film 'We Are Ajax Amsterdam We Are Back'..

Meijer heeft gelijk. Löw heeft een specifiek selectiebeleid, voor alle situaties bepaalde type spelers. Van Gaal deed dat in 2014 ook. Spelers als Gomez, Klose, Neuville, Podolski werden gewoon geselecteerd, ondanks dat ze over the hill waren of op de bank zaten.

Het probleem is dat je niets hebt aan een speler die alleen blaft maar nooit bijt. Bovendien is zijn dribbel het enigste dat Younes heeft. In al het andere komt Younes echt tekort en het verbaast me dat Low geen betere alternatieven heeft.

Verder snap ik de beweegredenen van Low wel. Zoals Meijer al aangeeft is het selectiebeleid van Low vrij specifiek op de individuele kwaliteiten van zijn spelers. In dat opzicht kan ik begrijpen dat hij geselecteerd word, al kan ik me niet voorstellen dat Younes het beste alternatief is.

Speelde leuk vorig seizon maar dan ook alleen maar in Europa League. Ben wel klaar met hem. Als je op je 24ste nog steeds zo dramatisch speelt en fouten maakt die een 18 jarige talent maakt plus het zeuren buiten het veld, dan mag je heel snel vertrekken van mij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

39 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 13 1 0 0
2016/2017 Ajax 29 3 3 0
2015/2016 Ajax 27 8 0 0
2015/2016 Jong Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Nu Younes de sfeer in de kleedkamer proeft, is zijn motivatie ook toegenomen’

Amin Younes meldde zich vorige week voor de eerste keer bij zijn nieuwe werkgever Napoli, maar de Duitser zal zich van tevoren een andere voorstelling hebben gemaakt van zijn start bij...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren