wk2018

Update: AZ doet zaken met Groningen: ‘Komt een dezer dagen rond'

Zaterdag, 13 januari 2018 om 20:33

Oussama Idrissi vertrekt mogelijk naar AZ. De Alkmaarders hebben zich volgens RTV Noord gemeld bij FC Groningen voor de 21-jarige aanvaller. Idrissi, wiens contract doorloopt tot medio 2020, bereidt zich momenteel met de selectie van Ernest Faber in Spanje voor op de tweede seizoenshelft.

Volgens een verslaggever van RTV Noord werd het donderdagochtend in Marbella duidelijk dat er iets speelde rond Idrissi. “Hij kwam al bellend het trainingsveld op. Dat is absoluut not done”, klinkt het. “Vermoedelijk sprak Idrissi met zijn zaakwaarnemer. Daarna ging hij in gesprek met trainer Ernest Faber en praatte hij met andere spelers.”

De selectie van AZ is eveneens in Spanje op trainingskamp, slechts circa twintig kilometer van de plaats waar Groningen verblijft. Algemeen directeur Hans Nijland en technisch directeur Ron Jans hebben woensdagavond gesproken met een afvaardiging van de club uit Alkmaar. Vooralsnog hangt een akkoord niet in de lucht. Het verschil tussen vraag en aanbod is nog te groot.

Update 13 januari 20.33 uur – AZ doet zaken met Groningen: ‘Komt een dezer dagen rond'
AZ gaat zich zo goed als zeker versterken met Oussama Idrissi. FC Groningen-trainer Ernest Faber heeft zaterdag bevestigd dat de 21-jarige aanvaller op weg naar de uitgang is. “Ik vermoed dat het een dezer dagen rond komt”, citeert RTV Noord de trainer. Naar verluidt betaalt AZ circa twee miljoen euro voor Idrissi, wiens contract doorloopt tot medio 2020. Groningen heeft ook nog een doorverkooppercentage bedongen.


Poll

Oussama Idrissi zou een aanwinst zijn voor AZ


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door jestlo)

Vind idrissi persoonlijk een heerlijke dribbelaar met een geweldige pegel. Komt altijd dreiging vanaf. Den dat AZ een mooie club voor hem is.

11 januari 2018 om 14:50

Ik ben het met jou eens. Ik vind Idrissi 1 van de meest talentvolle en moderne buitenspelers van Nederland, dit laat hij ook in Jong Oranje zien.
Ik denk alleen dat Groningen met Nijland een te moeilijke onderhandelingspartner gaat zijn voor AZ. Het verschil in financiële mogelijkheden is ook te Klein tussen deze clubs. Die komen er niet uit.
Idrissi moet (zeker na vertrek Mahi) gewoon constant worden en de sterspeler van Groningen. Dan kan hij in 1x naar de top van NL of een mooie club bin het buitenland.

11 januari 2018 om 17:07

Verschil in mogelijkheden te klein? AZ heeft een hoger budget, meer eigen vermogen en afgelopen jaar bijna 10 miljoen winst gemaakt

11 januari 2018 om 17:09

Eigen vermogen van 23 miljoen ook, en dan zijn de 13 miljoen van Haps en Luckassen samen nog buiten dat boekjaar gevallen

12 januari 2018 om 06:34

Er is denk ik ook nogsteeds wat over van de 23 miljoen van janssen ze hebben daarna ook niet zo met geld gesmeten.

13 januari 2018 om 20:41

Groningen heeft financieel geen cent te makken momenteel door de terugloop in supporters en sponsoren en het verlies over afgelopen boekjaar. Groningen moet wel iemand verkopen en dat lijkt dus Idrissi te worden.

Dat zal dan een gokje worden. Voorlopig is het echt een momenten voetballer die af en toe iets leuks laat zien. Echter in de meeste wedstrijden heb je niet zoveel aan hem. Ook geen makkelijke jongen volgens mij. Maar wie weet maakt AZ het positieve in die jongen los en weet ie zich te ontwikkelen.

Ik vind dit best een goede speler. Komt dreiging vanaf en heeft rendement. Ik vraag me wel af of hij heel nodig is hij AZ? Die jongen die geblesseerd uit viel tegen PSV komt volgens mij ook van links. En ook dat is een hele goede speler.

11 januari 2018 om 13:24

Alireza zal na dat seizoen wel weggaan en AZ heeft dan vaak liever dat ze direct een opvolger hebben staan, zodat hij nu alvast kan wennen aan AZ. Lijkt me een goede keuze, al twijfel ik een beetje aan zijn instelling.

11 januari 2018 om 13:27

Op zich is er niks mis met zijn instelling, op 1 akkefietje na.

Hij is vaak genoeg uit de basis gezet om zichzelf weer terug de basis in te werken. Dat vergt ook veel motivatie en instelling.

11 januari 2018 om 13:50

Geen reden om te twijfelen aan zijn instelling op het veld. Emotionele jongen die alles geeft voor het team. Wat hij buiten het veld uitspookt weet ik uiteraard niet, maar er is absoluut geen reden om aan te nemen dat hij een ¨verkeerde¨ instelling zou hebben.

11 januari 2018 om 14:53

niet drinken, niet roken, keihard na feyenoord via jong groningen zich in de basis geknokt...
Dan zie je wat 1 klein akkefietje (niet vergelijkbaar met mahi zei Jans zelfs) met je imago doet... gelijk meerdere die twijfelen aan je instelling... erg man

11 januari 2018 om 15:18

Allen bedankt voor de opheldering! Ben het met je eens Clarkkent2, ik had dat niet moeten zeggen en me beter moeten verdiepen in zijn verleden. Inderdaad, het is erg wat één akkefietje met je imago kan doen.

Zoals te lezen is Idrissi dus een goede jongen die graag vecht voor zijn plek, daar kan geen voetbalelftal er te weinig van hebben. Laat maar komen dan.

11 januari 2018 om 13:29

Ik denk dat je het over de eerste wedstrijd van het seizoen hebt, Calvin Stengs. Stengs komt vanaf rechts. Ik denk eerder dat dit als vervanger is van Dos Santos.

11 januari 2018 om 18:21

Stengs ja. Hele talentvolle jonge! Ik dacht dat hij een linksbuiten was mede omdat hij geblesseerd raakte in een duel met Arias en omdat Dos Santos in die periode wat minder aan spelen toe kwam. In dat geval lijkt El Idrissi mij een goede speler voor AZ.

11 januari 2018 om 17:28

Stengs is links, maar speelt op rechts.

12 januari 2018 om 06:38

Stengst indd, die komt wel weer terug. Hij speelde rechts buiten. Op link na bertrek op huurbasis ban sos santos. Kunnen we adrissi heel goed gebruiken.

14 januari 2018 om 09:10

die jongen heet dus Stengs en is een rechtsbuiten niet links zo als jij schrijf.

Opvolger van Jahanbaksh wellicht na dit seizoen?

Ik hoop dat hij niet weg gaat,

Beste speler die wij op het moment hebben. Begint constanter te worden en meer bepalender. Al zal AZ een mooie stap voor hem zijn richting de Nederlandse top. Al zal hij niet goedkoop zijn

prima voetballer, maar niet constant genoeg. Maar goed, kan doorgroeien bij AZ. Tegen de juiste prijs laat Groningen hem wel gaan, maar die ligt boven de anderhalf miljoen neem ik aan en schat dat AZ dat teveel vindt.

Het vervelende is, is dat Idrissi mij wel iemand lijkt die lastig gaat doen als hij weg wil en niet mag. Bij ons wordt het wel heel erg schraal qua creativiteit als hij vertrekt, zeker er van uitgaande dat ook Mahi vertrekt.

Als zowel Mahi als Idrissi vertekken heb je geen grijntje creativiteit meer. Ja het is een momentenvoetballer maar hij is samen met Mahi de enige speler die persoonlijk een wedstrijd voor je kan winnen met een individuele aktie. Ik zou het een aderlating vinden als hij weggaat, zit veel potentie in.

Hele goeie speler voor de linksbuiten positie bij Az.

In de eerste seizoenshelft hadden ze alleen de beschikking over Dos Santos en Levi Garcia, die eigenlijk beide niet goed genoeg zijn. Als tussenoplossing werden Van Overeem en Seuntjes daar neergezet, terwijl dat eigenlijk middenvelders zijn. Met Idrissi hebben ze eindelijk een echte linksbuiten met een hoog potentieel. Zou in mijn ogen een hele goeie aankoop zijn.

Zou ik een goede aanwinst vinden, maar AZ heeft ook nog een centrumspits nodig. Niet alleen om Weghorst te vervangen (evt. schorsingen, blessures),maar ook om hem scherp te houden!

11 januari 2018 om 17:58

Ik denk dat Weghorst een van de weinige spelers is die niemand nodig heeft om zichzelf scherp te houden.

12 januari 2018 om 13:46

Het kan nooit geen kwaad om goede en gezonde concurrentie te hebben. Niet alleen voor jezelf, maar ook als AZ zijnde. Chapeau voor alle jonge jongens, maar daarmee alleen redt je het niet.

Nijland poot stijf houden en niet verkopen! We hebben al geen geweldig team en dan moet je vooral n je betere spelers gaan verkopen.... Afgelopen zomer Linssen al voor een drol van de hand gedaan, terwijl dit juist een speler is waarvoor de mensen naar het stadion komen! Prijs gewoon op 7 miljoen zetten, is hij toch niet waard maar en gaan ze er echt niet voor betalen. Betalen ze het wel dan is er iig ruimte om goede gerichte aankopen te doen!

13 januari 2018 om 20:44

Dat kun je wel doen maar Groningen heeft het geld te hard nodig om zich zo hard op te stellen...

Is dit een linksbuiten? Dan snap ik het zeker... werd hij alleen niet uit de selectie gezet samen met mahi? Is het een lastige jongen?

11 januari 2018 om 13:52

Volgens mij geen lastige jongen. Wel een emotionele jongen / voetballer.

Afblijven! Wij kunnen Idrissi momenteel niet missen, zeker niet als Mahi ook nog vertrekt. Dan kunnen we net zo goed stoppen met kijken, want het laatste beetje creativiteit en plezier verdwijnt dan ook.

Dan moet az toch met goed geld komen. 1.5 miljoen is veel te weinig . Ik zou het verdomde jammer vinden . Als mahi ook nog weg gaat wordt het degradatie voetbal.

11 januari 2018 om 15:21

Het is dan ook wel een beetje jullie eigen schuld dat je op twee spelers leunt hoor. Een club als Groningen heeft echt wel de potentie om net zo groot te zijn (qua prestaties) als AZ. Ik vind echt dat er bij jullie alleen maar middelmaat wordt aangetrokken. Dan wordt het inderdaad erg lastig om goed voetbal te spelen.

Ik gun Idrissi als Groningen fan zeker wel! Hij geeft elke wedstrijd altijd alles en AZ is toch een stap omhoog. toch baal ik wel van het feit dat er weer een smaakmaker voor vertrek staat en we er weer pure middelmaat voor terug gaan krijgen. En Hans Nijland maar klagen dat Groningen zich niet kan meten met de Top en Subtop. Nou Hansie, als jij iedereen voor een Appel en een Ei verkoopt wel! Robben heeft ooit aangegeven te willen eindigen bij de FC, op deze manier krabt hij zich ook achter de oren wat hij daar aan gaat treffen. Nu wordt er verwacht dat Bacuna(ruwe diamant) en Doan de kar gaan trekken daar *Zucht*

Quote: Volgens een verslaggever van RTV Noord werd het donderdagochtend in Marbella duidelijk dat er iets speelde rond Idrissi. “hij kwam al bellend het trainingsveld op. Dat is absoluut not done”,

Het lijkt me inderdaad niet de bedoeling om al bellend het veld op te komen, maar misschien is Idrissi juist gevraagd om dit te doen zodat ze iets gezamenlijk konden bespreken. Heeft de verslaggever gezien dat Faber dit niet waardeerde? Of is hij op zoek naar sensatie, zonder dit in perspectief te plaatsen? Voor mij levert deze toevoeging vooral onduidelijkheid op.

13 januari 2018 om 22:57

De media leeft van sensatie, dus logisch dat ze dit doen! Ik zal er verder niet te veel waarde aan hechten.

Wel jammer voor Groningen dat de enige spelers met een actie in huis gaat vertrekken. Ik ben benieuwd of ze er nog iemand voor terughalen.

Volgens meerdere bronnen vertrekt hij voor rond de 2 miljoen. Het hele seizoen al zeuren dat het stadion niet vol komt en dan de paar spelers waarvoor je naar het stadion komt voor een habbekrats verkopen. PEC weigert een bod van 2 miljoen op Sandler, Nijland verkoopt er doodleuk een jeugd international voor. Wat is dit voor een boodschap naar je supporters toe Hans?

13 januari 2018 om 20:44

ik zag Nijland altijd als een bijzonder vervelende TD, omdat zaken doen met hem heel lastig is als kopende club. maar als je ziet wat hij gedaan heeft de afgelopen jaren bij Groningen dan vraag ik me echt af waar al die grote talenten en kwaliteit spelers gebleven zijn.... want als Mahi en Idrissi (beide prima spelers hoor) de beste van je team zijn.... vroeger was het echt een strijd in het noorden, tussen Heerenveen en Groningen, maar nu op dit moment is Heerenveen op alle fronten beter. dat is wel gewoon enorm slecht gedaan door Iedereen bij Groningen

13 januari 2018 om 20:49

Niets dan respect voor Nijland en hoe hij de club vanuit de Juup heeft opgebouwd. Naar jaren van matige scouting is Groningen steeds verder weggezakt. Ik heb ook het idee dat Nijland geen idee heeft van wat voor bedragen ne tegewoordig kan vragen voor een speler. Vorig jaar Rusnak voor een paar ton laten vertekken terwijl hij nu voor een paar miljoen naar dd PL kan.

15 januari 2018 om 20:43

Alleen is Nijland geen TD, Stengun

2 miljoen voor een speler waarvan je weet dat hij iets gaat toevoegen is niet verkeerd. Mooie leeftijd en ideale stand in voor Woutje.

13 januari 2018 om 21:27

Kan hij dan ook in de punt spelen!?

13 januari 2018 om 22:07

Pure buitenspeler, geen stand in voor Weghorst dus. In zijn kracht als hij vanaf links naar binnem kan trekken, heeft een verwoestend schot.

13 januari 2018 om 22:20

Ideale stand-in voor Weghorst? Dan heb ik slecht nieuws voor je, want dat heb je goed mis. Idrissi is een echte buitenspeler, bij voorkeur links.

14 januari 2018 om 09:54

Excuses, moet het biertje geweest zijn die naast mijn tab stond.
Az was inderdaad opzoek naar een links buiten aangezien ze die positie niet goed bezet hadden.
Dos Santos is inmiddels weg en ook Levi García is niet de juiste persoon voor op die plek.
Het is ook nog geprobeerd met Tankovic maar ook dat werd geen succes

Als een speler niet meer voor zijn club wil uitkomen moet je hem maar laten gaan!
Vind Idrissi een veelbelovende speler zeker voor Groningen!

Hoop alleen dat Hansie goede spelers er voor terughaalt!
Dus svp geen types als Lars Veldwijk....wat is dat een waardeloze aankoop!

Bijna by elke club mislukt maar lag nooit aan hem!
Alsof trainers hun beste spelers op de bank zetten!

Wat laten Nijland en co de supporters hier wederom vallen. We houden echt niks, maar dan ook niks, over. Ik voel mij compleet genaaid als Groningen supporter, en dat al meerdere jaren lang. Mahi moet weg, Idrissi is (zo goed als) weg. En wie nu? Renpaard Antuna, die wij voor twee jaar huren? Of Doan, die wij ook slechts huren? Hrustic, die het niveau moeilijk aan kan? Of gaan we weer een pareltje scouten, zoals we de laatste jaren zo succesvol hebben gedaan? Wellicht loopt er ergens nog een Drost rond die we voor teveel geld kunnen kopen. Klasse bezig Nijland, zet je supporters maar mooi voor lul. Die heb je toch niet nodig.

13 januari 2018 om 22:49

Wellicht Van Eijden kopen? En verder een deel van het idrisssi geld aan groot talent? Of voor bel hassani?

13 januari 2018 om 22:58

Idrissi is een aanvaller. Van Eijden een verdediger en Bel Hassani een middenvelder. Groningen heeft juist aanvallende spelers nodig die een actie kunnen maken.

13 januari 2018 om 22:59

Ik snap je punt, en die deel ik ook grotendeels, maar vwb Idrissi , is twee mio een mooie prijs (hoop dat ze bel hassani nog in de ruil gedaan hebben) Dat hele gehyp over Idrissi snap ik totaal niet, komt vaak onzichtbaar over als die basis is en het enige kunstje wat hij kan is naar binnen trekken en op goal knallen een goede voorzet heb ik hem haast nog nooit zien geven, hij trekt altijd en alleen naar binnen en is zo makkelijk te verdedigen, maar goed Idrissi was mijn speler dan ook niet dat zullen andere supporters weer hebben met een Drost ofzo

14 januari 2018 om 00:07

Je kan zeggen wat je wil over Idrissi. De nieuwe Suarez of Robben is het natuurlijk niet, maar wel gewoon een van de beste spelers in de selectie. De kans is gewoon erg groot dat wij hier per saldo slecht uit gaan komen.

Nu Idrissi en jahanbaksh op de flanken, volgend jaar idrissi en stengs. García en dos Santos kunnen wel inpakken. Helmer en Oosting hebben ook veel potentie

13 januari 2018 om 22:58

Dos Santos mag ook vertrekken, dat is al lang bekend. Garcia houden ze denk nog wel als reserve. Die heeft ook niet heel veel kansen gehad.

13 januari 2018 om 23:09

García breekt al 2-3 jaar lang niet door, flink wat kansen gehad, en in zijn nadeel speelt dat het een buiten eu speler is en dus heel duur.... te duur voor op de bank bij een subtopper.

13 januari 2018 om 23:16

Echt al 2-3 jaar lang? Voor mijn gevoel is het een heel jonge speler die max twee jaar bij het eerste elftal zit. Als hij al drie jaar lang bezig is met doorbreken, zie ik hem wel vertrekken ja.

Blijft niks over dan dit Groningen, hopen dat we dit seizoen nog eredivisie voetbal spelen want het niveau is echt jupiler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Marco BizotKeeper10
Jonas SvenssonVerdediger10
Ron VlaarVerdediger10
Guus TilMiddenvelder10
Mats SeuntjensMiddenvelder10
Joris van OvereemMiddenvelder10
Thomas OuwejanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

3 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 juli
Arsenal is niet de enige club met belangstelling voor Steven N'Zonzi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren