De Ridder terug bij Ajax: ‘Ik vond dit een superleuk verzoek’

Donderdag, 11 januari 2018 om

Daniël de Ridder stopte in 2015 met voetballen en is vorig jaar teruggekeerd bij Ajax, de club waar hij werd opgeleid. De voormalig buitenspeler loopt mee als trainer bij de Ajax Vrouwen. Een trainerscursus heeft hij nog niet gevolgd, maar de 33-jarige De Ridder wil er bij het damesteam achter zien te komen of het trainersvak iets voor hem is. “Er staan nu ineens initialen op mijn trainingspak in plaats van een nummer. Het is wel een gekke gewaarwording, want eigenlijk voel ik mezelf nog een beetje speler.”

De Ridder kwam via Benno Nihom, de huidige hoofdtrainer, terecht bij de Ajax Vrouwen. “Ik ken hem al sinds de middelbare school, we hebben altijd contact gehouden. Hij is nog bij mij op bezoek geweest in Zwitserland toen ik bij Grashoppers speelde. Benno heeft zich op het trainersvak gestort en dat heb ik gevolgd”, aldus De Ridder op de clubwebsite. “Aan het begin van dit seizoen heeft Benno gevraagd of ik aan de slag wilde in zijn staf bij de Ajax Vrouwen. Ik vond dit een superleuk verzoek maar nog te vroeg. Ik wilde eerst uitzoeken of het trainerschap überhaupt iets voor mij was. Ik loop nu één keer in de week mee met de technische staf. Het is de ideale manier om te kijken of ik het leuk vind om op het veld te staan in een andere hoedanigheid dan speler.”

De Ridder noemt zichzelf ‘een sparringspartner op tactisch en technisch vlak’. “Op de dag dat ik bij de training ben richt ik me vooral op individuele benadering. Ik zie dan bepaalde dingen bij speelsters die ik vervolgens kort bespreek. Ik heb te weinig een beeld van het collectief om accenten te kunnen leggen. Maar dat is bewust gedaan.” Het is voor de voormalig jeugdinternational nog maar de vraag of hij daadwerkelijk door wil als trainer. “Veel oud-voetballers worden naar mijn mening te snel trainer omdat ze zoveel van het spel houden en denken dat ze het kunnen. Ik vind dat je als trainer heel andere eigenschappen nodig hebt dan als speler”, aldus De Ridder, die ook werkzaam is als analist bij de NOS.Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door the_f-sider)

Dat gaan de dames leuk vinden, ik heb begrepen dat hij bij die doelgroep in de smaak valt..

11 januari 2018 om 15:33

Het is wel algemeen geweten dat de meeste vrouwelijke voetballers lesbisch zijn

11 januari 2018 om 15:55

Is dat zo? Dat klinkt in mijn ogen als een generalisatie waar ook maar weinig van klopt. Een algemeen geweten? Kom dan maar met bewijs.

11 januari 2018 om 18:02

Een mooi voorbeeld van René van der Gijp destijds waarom er weinig homo's zijn in het voetbal: "die werken op hun twaalfde in een kapperszaak...". Bij vrouwen zou je het precies andersom kunnen stellen. De niet-lesbische zijn tegen die tijd al gestopt.

11 januari 2018 om 19:08

Gaat het? Of mis ik het sarcasme?

Hahaha, wederom een sterk staaltje scouting! "op de dag dat ik bij de training ben richt ik me vooral op individuele benadering". Dit is toch goud.

Match made in heaven, De Ridder bij het damesteam. Afgaande op zijn werk als analyst kan ik me niet voorstellen dat hij een goede trainer is, maar zolang hij slechts de vrouwen coacht is er niets aan de hand.

Leuk, ik vind 'm op de vrijdagavond altijd wel een goeie kijk geven op de wedstrijden. Heeft me positief verrast qua anaytisch vermogen

11 januari 2018 om 13:32

Het is nooit een geheim geweest dat dit een bijzonder slimme jongen was. Gymnasium combineren met een jeugdopleiding die zo intensief is als die van Ajax is op zn minst bijzonder te noemen. Ook heeft hij in heel veel landen een kijkje in de keuken genomen. Dus in die zin is hij ook breed opgeleid op voetbal gebied.

11 januari 2018 om 13:55

Denk dat de jeugdopleidingen bij andere ploegen ook net zo intensief zijn. Alleen op een andere manier. Bij elke andere professionele jeugdopleiding is het net zo moeilijk om dit te combineren met het afmaken van een gymnasium

11 januari 2018 om 14:40

Uhm nee. Hoe meer concurrentie hoe eerder je eruit vliegt. Binnen nederland is Ajax gewoonweg de jeugdopleiding waar de concurrentie het grootst is. Als je bij pakweg RKC een training mist zul je niet zo snel weggestuurd worden als dat je dat bij Ajax zou doen. Om in beide te "slagen" is bij een team als Ajax, Feyenoord, of PSV beduidend moeilijker als je die retoriek volgt.

Daniël de Ridder was in de jeugd al goed in de 1-op-1. Daar kunnen de Ajax-vrouwen nog een puntje aan...

Alle gekheid op een stokje. Leuk dat De Ridder aan het trainersvak mag ruiken bij z'n oude cluppie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
6 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 maart
PSV dreigt op korte termijn afscheid te moeten nemen van Hériter Deyonge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren