‘Brann is het Feyenoord van Noorwegen, overal zit ons uitvak bomvol’

Donderdag, 11 januari 2018 om

Waar de clubs uit de Eredivisie al volop in voorbereiding zijn voor de tweede seizoenshelft die later deze maand start, eindigde de vakantie van Vito Wormgoor pas afgelopen zondag. Hij maakt zich op voor een voorbereiding van twee maanden bij SK Brann, de club waar hij zich aanvoerder mag noemen. De 29-jarige verdediger voelt zich helemaal thuis bij zijn club uit Noorwegen. “In Nederland had ik alle Eredivisiestadions inmiddels wel gezien”, zegt hij tegenover Voetbal International.

De Noorse competitie gaat pas in maart weer van start. Twee maanden lang bereidt Wormgoor zich voor op wat komen gaat. “Omdat je in Nederland maar een beperkte tijd hebt voordat de competitie begint, gaat het gelijk flink tekeer. Bij een club in Noorwegen wordt het uitgesmeerd, waardoor ik het niet hinderlijk vind”, vertelt de verdediger. “Het is bovendien nog te koud daar, waardoor we twee keer twee weken op trainingskamp gaan naar de Spaanse zon.”

Wormgoor vertrok in 2016 uit de Eredivisie en tekende voor Aelesunds FK. Hij wist zich met de club te handhaven en had voldoende indruk gemaakt voor een overstap naar SK Brann. “Ik kon op dat moment voor het geld gaan in Turkije en Zuid-Korea, en er was ook interesse vanuit de Eredivisie, maar het Noorse avontuur beviel mij en mijn gezin wel heel goed. Met mijn vrouw en drie dochters maakten we de overstap naar Bergen.”

Bij zijn nieuwe club werd Wormgoor direct tot aanvoerder gekozen. Hij werd in zijn eerste seizoen door de supporters verkozen tot Speler van het Jaar. “De waardering is mooi en doet me goed. Brann is het Feyenoord van Noorwegen. Waar we ook spelen, overal zit ons uitvak bomvol. Dat zegt wel iets, want voor elk uitduel moeten we het vliegtuig pakken. Het voetbal is fysiek en opportunistisch, vergelijkbaar met het Engelse Championship denk ik.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door aubame)

Ons uitvak is beter dan jullie uitvak, blablabla. Alsof normale mensen tijd hebben om op zondag naar de andere kant van Nederland te rijden om bier te drinken en naar een scheids te schreeuwen.

Ain't nobody got time for that.

11 januari 2018 om 13:28

Precies! En als de zon lekker schijnt ga je natuurlijk ook liever naar Bloemendaal in plaats van de Arena. Wat dat betreft is die meldingsplicht wel vervelend.

11 januari 2018 om 13:30

Beetje een vreemde reactie dit. “ Alsof normale mensen tijd hebben om op zondag naar de andere kant van Nederland te rijden om bier te drinken rn naar een scheids te schreeuwen”. Je zegt hier eigenlijk dus mee dat tienduizenden mensen per week helemaal geen normale mensen zijn. Terwijl ieder ze eigen passie en hobby’s heeft. Ik kan me juist goed voorstellen dat mensen dat heel leuk kunnen vinden.

11 januari 2018 om 13:37

Nee normale mensen zitten lekker op de computer te reageren op zondag middag, niet eropuit om met hun hobby's bezig te Zijn! Lekker dan

11 januari 2018 om 13:52

Nee joh, op zondag gaat een fatsoenlijk mens naar de kerk en daarna op de koffie bij de (schoon) ouders. Dan om 19:00 met het bord op schoot studio sport kijken. Dan moet je natuurlijk wel de hele dag de druk aan kunnen om niet op pagina 818 van teletekst te kijken.

Tussen dat tuig staan met al hun plastic bekers bier en drugs wil toch niemand.

11 januari 2018 om 13:56

Vraag mij toch ten zeerste af of je hier nou serieus bent, of dat je een bijzonder type humor hebt. Ik ga maar uit van dat laatste.

11 januari 2018 om 14:03

Ik zal niet zeggen dat ik humor heb, maar mijn eerste reactie was al niet echt serieus natuurlijk. Wat maakt het nou uit wier uitvak het best gevuld is. Dat we daar zo nodig status aan moeten ontlenen en elkaar erom verot moeten schelden vind ik een beetje suf. Dus ik dacht, ik zeg ook iets sufs.

11 januari 2018 om 14:23

Ik begreep m meteen.. en dat niet alleen ik kon het erg waarderen! Gwn beetje zelfspot mense!!!

12 januari 2018 om 06:44

Toevallig heeft Ajax dit jaar iedere keer hun uitval voor 100% verkocht terwijl Feyenoord dit niet heeft (in verband met een boycot tijdens Groningen - Feyenoord).

Ik heb Vito toevallig afgelopen zomer ontmoet in het stadion van Brann. Is echt een toffe kerel. En iedereen van de club was ook heel blij met hem. Dat kon je wel merken. Brann heeft trouwens ook een mooi stadion. Een van de weinigen in Noorwegen met een (goede) grasmat.

11 januari 2018 om 16:13

Vaak kunstgrasvelden in Noorwegen toch? Ben jij een fan van Brann of was je daar toevallig dat je in het stadion bent geweest?

11 januari 2018 om 17:00

Inderdaad. Veel clubs hebben een kunstgrasmat in Noorwegen. Een hoop clubs zijn hier de laatste jaren op overgestapt. Nee, ik ben geen fan. Als ik de kans heb, vind ik het leuk om de stadions van voetbalclubs te bezoeken waar ik op vakantie ben. Het toeval wilde dat Vito net langs kwam lopen na de training toen ik in het stadion was.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SK Brann Bergen

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Tippeligaen
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina SK Brann Bergen.

8 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Kai Havertz staat bovenaan het verlanglijstje van Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren