‘Tagliafico is een goede voetballer, maar ik zou hem geen talent noemen’

Donderdag, 11 januari 2018 om 18:50

In de lange zoektocht van Ajax naar een geschikte linksback, is de club uitgekomen bij Nicolás Tagliafico. De Argentijnse verdediger heeft voor circa vier miljoen euro de overstap gemaakt van Independiente en bereidt zich momenteel met de selectie van trainer Erik ten Hag in Portugal voor op de tweede seizoenshelft. Zondag 21 januari kan hij zijn officiële debuut maken in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord. Voordat het Nederlandse publiek kennis kan maken met Tagliafico in het shirt van Ajax, omschrijft Alejandro Senestrari, sportjournalist van Perform, de kwaliteiten van de aankoop en zijn kansen op deelname aan het WK in Rusland. Bekijk de video hieronder.


Poll

De periode van Nicolás Tagliafico bij Ajax wordt een succes


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Niet nodig, zolang hij het niveau van Ajax maar omhoog kan halen en daar hoef je tegenwoordig geen sterspeler meer voor te zijn of te worden. Ik ben heel erg benieuwd naar hem!

11 januari 2018 om 11:01

Dat is waar! Wel benieuwd ook naar deze jongen :-)

11 januari 2018 om 11:24

Daarom, en als hij de beste speler in de Argentijnse competitie was en die competitie blijkbaar hoger ingeschat wordt dan onze Eredivisie, zit Ajax gebakken. Ook over zijn kansen op het WK begrijp ik het niet echt. Voor zover ik weet zit Argentinië niet zo breed in de topverdedigers. Vaak komen die bij clubs vandaan die echt niet zoveel verschillen van het niveau bij Ajax... Denk aan subtoppers in Rusland, Spanje, Italië.. Of nog lager.. Als hij zich goed ontwikkeld bij Ajax en er zijn wat tegenvallers, kan hij er zomaar bij zijn komende zomer.

11 januari 2018 om 19:01

... Niemand die zichzelf serieus neemt vind de Argentijnse league beter dan de Nederlandse.

11 januari 2018 om 19:17

Argentinie staat 5e op de ranglijst sterkste competities ter wereld volgens de iffhs. Nederland staat 13e...

Het is natuurlijk een hele berekening die ze daar uitvoeren en geen simpel geval van teams met elkaar vergelijken en besluiten wie het sterkst is.

Over jezelf serieus nemen gesproken, hoeveel Argentijnse wedstrijden heb jij bekeken voor je zo een uitspraak eruit flapte? Als het er meer dan twee zijn ben ik bijzonder verrast. Jou kunnen we in deze situatie al helemaal niet serieus nemen gok ik zo

11 januari 2018 om 19:40

Ik had het over de uitspraken van de journalist in dit interview.. Die gaf aan de competitie in Argentinië sterker te vinden..

11 januari 2018 om 20:23

@de toekomst.

Waarom "daarom" ? Omdat deze journalist de argentijnse competitie beter vindt zou Ajax gebakken zitten ? Ook voor het Argentijns nationaal elftal geldt dat er bijna geen enkele speler in Argentinië voetbalt. Bijna alle spelers spelen wel in het buitenland. Dit zegt volgens mij meer over de competitie dan de mening van deze journalist.
Ondanks dat ik niet voor Ajax ben vind ik het jammer dat Sinkgraven zoveel geblesseerd is. Dit is voor Ajax in de competitie juist de beste back. Ja, hij maakt af en toe wel eens een foutje, maar hij brengt voetballend zo veel extra. En aangezien je als Ajax vaak de bal hebt en vaak tegen een ploeg speelt die behoudend speelt kan een voetballende back zo belangrijk zijn.

11 januari 2018 om 20:40

Haha rustig... Ik zeg toch niet dat de Argentijnse competitie beter is of ik de Argentijnse competitie beter vind?

11 januari 2018 om 11:47

Kortom als hij maar betrouwbare kracht is binnen het elftal is altijd ok.

11 januari 2018 om 13:46

Ligt eraan hoe je sterspeler definieert.
Sterspeler van niveau Suarez, Ronaldo, Messi zal misschien niet, maar een sterspeler van Ajax of de eredivisie kan weer wel.

Simpel voorbeeldje. Als je nu naar Ajax kijkt zou je kunnen stellen dat Neres een sterspeler is. Of dat echter betekend dat hij bij Barcelona of Real Madrid nu al de man kan zijn betwijfel ik.

Net als dat PSV zou kunnen stellen dat Lozano een sterspeler is bij hun, maar daarmee zeg je natuurlijk niet dat hij PSG aan zou kunnen.

Wij hebben El Ahmadi die voor ons gewoon top is, vorig jaar zelfs speler vh jaar geworden. Maar international komt hij niet eens voor op een shortlist van 100 spelers.

De term "sterspeler" kan je wat mij betreft dus overlaten aan perceptie

11 januari 2018 om 19:03

@datissjakie, damnn. Jij maakt 't ook niet echt makkelijk voor jezelf he. Lees is eens even terug wat je allemaal typt jonge. Je snapt toch ook wel dat elke team sterspelers heeft? Zowel Suarez als Neres als Melvin platje zijn sterspelers, ongeacht jouw definitie of elke andere definitie. Zelfs fc bal op het dak heeft sterspelers!

12 januari 2018 om 09:29

@maradungatje

Is dat niet precies wat ik zeg dan?
Ik ben het oneens met de stelling dat Tagliafico geen sterspeler kan worden.

Ik denk namelijk van wel. Vervolgens zeg ik dat de term "sterspeler" te maken heeft met perceptie. Misschien wordt het geen Suarez, maar dan nog kan het wel een sterpeler zijn op de Nederlandse velden. Thats it.

Volgens mij miszeg ik niets en vinden we allebei hetzelfde toch?

'hij zal nooit een sterspeler worden'

Hoeveel linksbacks ter wereld zijn de sterspeler van het elftal? Wat een kolder teksten.

11 januari 2018 om 11:11

@lw88:

Marcelo, Alba, Sandro, Alaba, Alonso zijn toch behoorlijke sterspelers.

Hij heeft het niet over de sterspeler van een team, dat maak jij er van. Hij geeft alleen aan dat het gewoon een degelijke speler is maar nooit een echte uitblinker zal zijn. Iets wat ook helemaal geen schande is.

11 januari 2018 om 12:41

Ben het met je eens Capis. Feit blijft wel dat er gewoon niet veel sterspelers zijn op de linksback positie. I.m.o. Kan je jouw rijtje nog aanvullen met filipe luis en misschien een Mendy. Maar dan houd het toch wel snel op. Ik bedoel een Man U speelt afwisselend met young, blind of shaw op linksback. En Liverpool met moreno of Milner. Dat geeft wel aan dat sterspelers op die positie moeilijk te vinden zijn.

11 januari 2018 om 13:42

Ik vind Alba, Sandro en Alonso toch geen sterspelers, draaien goed mee in teams die goed draaien (als Chelsea goed draait) maar zijn toch geen sterspelers.

11 januari 2018 om 13:52

Alonso draait als een gek!
Is dit jaar 1 van de belangrijkste spelers van Chelsea. Heeft er al 7 gemaakt dit jaar en voegt zowel aanvallend als verdedigend heel veel toe.

11 januari 2018 om 19:08

Ik denk dat jou gruwelijk onderschat hoe belangrijk alba voor barcelona is.. Vooral nu neymar weg is zorgt hij voor die diepgang op de linkerflank en zet regelmatig goals op door geweldige combinaties.

De eerste mening en hit is gescoord hoor over de nieuwe speler. Het eerst komende half jaar neem ik alles met een korrel zout. Alles moet zonodig meteen een stempel krijgen. Leg die stempels opzij en focus eens op de ontwikkeling op dit moment. Als de spelers net hun veters hebben gestrikt willen we al vertellen wat hun carriã¨re in gaat houden. De media kan hier een negatieve of een positieve rol in spelen. Welke kant wordt gekozen en op welke manier lijkt mij goed om over na te denken. Ook voetbalzone kan hier zijn verantwoordelijkheid in nemen. We zeuren wel over wat de media allemaal voor negatieve aandacht naar buiten brengt, maar laten we ook eens actie nemen en de wereld anders benaderen. Ergens moeten we beginnen.

Ik verwacht ook geen ster, maar een speler die Ajax beter gaat maken. Een verdediger die de achterste linie kan versterken zodat we beter worden. Vooral als geheel.

Wat is een sterspeler? Hebben we het over wereldwijd? Dat zal ie inderdaad nooit worden gezien zijn leeftijd en carriereverloop tot nog toe. Een sterspeler voor de Eredivisie of Ajax kan ie weer wel worden. Anders zou ik niet weten waarom Ajax hem haalt. Als je voor Ajax zeer belangerijk wordt, dan is men al heel tevreden.

Bij Ajax spelen geen sterspelers. Er spelen wel talenten die sterspelers kunnen worden in de toekomst (Davinson Sanchez, Neres, Kluivert etc)

11 januari 2018 om 11:18

Hij zegt in het interview ook dat hij Tagliafico niet als talent ziet maar dat moet mi nog maar blijken

11 januari 2018 om 12:13

Logisch toch? In Argentinie zijn ze nogal gewend wat he! Deze man is 25 dan ben je sowieso al niet meer echt een talent, misschien zal een stapje hoger dan Ajax nog ooit lukken maar heel veel meer zal er waarschijnlijk niet inzitten.

11 januari 2018 om 19:57

En dat weet jij doordat??? Sanchez was na een jaar pleite en lijkt aardig zijn draai gevonden te hebben bij Spurs. Dat vind ik toch meer dan een stapje hoger dan Spurs. Voor hetzelfde is deze spelers na anderhalf jaar weg naar een stabiele middenmoter en maakt hij vervolgens na twee jaar de stap naar de Europese subtop. Fatsoenlijke linksbacks zijn schaars. Laten we kijken hoe hij zich aanpast en binnen Ajax past voordat we gaan oordelen waar zijn eventuele plafond ligt.

11 januari 2018 om 20:08

En jij weet dat hij zichzelf zo zal ontwikkelen als Sanchez doordat? Deze man is 25 heeft al een keer in Europa geen indruk weten te maken bij een Spaanse 2e klasser. Linksbacks als Marcelo, Alaba en Alba die zie je inderdaad niet veel maar er zijn toch een hoop degelijke linksbacks.

11 januari 2018 om 22:40

Hij werd verhuurd aan Murcia en speelde hier alles. Rare interpretatie van geen indruk maken. Als je geen indruk maakt zal je toch niet gauw 32 wedstrijden achter je naam krijgen in 1 seizoen.

12 januari 2018 om 18:06

Jouw reactie heeft niks te maken met wat ik zeg. Ik zeg alleen dat er geen sterspelers bij Ajax spelen.

Voor ruim 4 miljoen krijg je ook geen topspeler. Maar het is zeker een goeie linksback en hij kan altijd nog beter worden. Prima aankoop!

Beloofd dus een versterking voor Ajax te zijn, want er worden zo links en rechts eigenschappen aan Tagliafico toegeschreven die voor het Amsterdamse team belangrijk zijn: intelligent, winnaarsmentaliteit, sober en degelijk. En beetje Wober, en die heeft me zeer positief verrast. Met een ontluikende De Ligt en nog een nieuwe rechtsback lijkt Ajax de zaakjes achterin wel op orde te krijgen. Want Veltman past natuurlijk niet in dat rijtje. Met Viergever - al zal die na dit seizoen wel vertrekken - Sinkgraven ook nog op de reservebank ben je wel top Eredivisie waardig. En tegen de wat mindere tegenstanders kan F. de Jong ook nog vanuit de achterste linie starten, al zie ik voor hem in de toekomst bij b.v. een vertrek van Ziyech wel een plaatsje in de middenlinie. Maar mooi dat er steeds meer opties mogelijk zijn.

11 januari 2018 om 12:04

In welk rijtje past Veltman niet en waarom?

11 januari 2018 om 17:54

Het rijtje Ajax-verdedigers. Hij is niet goed genoeg. Leuk dat hij in sommige wedstrijden vaak de bal afpakt maar vervolgens doet hij er niet veel meer mee dan Enoh bijvoorbeeld
in zijn tijd bij Ajax. Denk dat hij verantwoordelijk is voor 50% van alle defensieve blunders bij Ajax. Dat kan echt niet nog een jaar.

11 januari 2018 om 19:19

Gelukkig doen Wober en de Ligt in vergelijking met Veltman wel zogenaamd veel met de bal als ze hem hebben afgepakt. Wat onzin is dat zeg. Veltman is voor de Eredivisie gewoon prima. Speler met de meest succesvolle tackles in 16/17 en 4e qua totaal gewonnen duels. Dan ben je echt niet zwak hoor. Ik denk dat je objectief naar Veltman moet kijken en hem niet blind voor 50% van alle defensieve blunders bij Ajax moet aanwijzen. Van de Ligt, Onana, Schone, Ziyech en Dijks kan ik mij er individueel namelijk ook nog zat herinneren. Een wereldwonder zal Veltman nooit worden, maar voor de Eredivisie is het gewoon prima.

Daarom speelt hij ook linksback in de Eredivisie.

Schone is ook geen sterspeler maar voegt al jaren iets toe aan Ajax. Sanchez lijkt wel een sterspeler en ben je alweer kwijt voordat hij echt goed is.

Dan liever een speler van midden 20 die goed genoeg is .

Een elftal functioneert niet zonder waterdragers, ook Ajax niet, maar das logisch.

De huidige linksback van Atletico Madrid (geen misselijke speler toch?) werkte ooit zijn wedstrijdjes af in Jong Ajax.

11 januari 2018 om 13:31

Ja maar ajax heeft er een handje van talent niet goed in een speler te herkennen..Philipe Luis is wel tot 1 van de meest degelijke en beste backs uitgegroeid..

11 januari 2018 om 22:42

Klopt Sanchez, Eriksen, Ibrahimovic, Suarez en Neres om maar even wat voorbeelden te geven zijn niet goed herkent toch??

Het is natuurlijk wel triest dat onze competitie buiten europa ook totaal geen aanzien meer heeft...Wat deze journalist aangaf is hard maar wel waar..

11 januari 2018 om 19:26

Deze journalist spreekt voor zichzelf he zoals je hoort. Hij heert voor bijna geen een competitie aan zien zo blijkt.

De journalist zegt dat het vooral een hele intelligente speler is; geen talent/wondervoetballer. Een tweede Veltman dus bij Ajax. Eens zien of de Ajacieden onder ons hier blij mee zijn. Veltman krijgt hier niet altijd de credits die hij verdient.

11 januari 2018 om 22:43

Eens, maar ik zou Veltman niet willen omschrijven als een intelligente speler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

8 fans
Verdediger, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
2017/2018 Independiente 9 0 0 0
2016/2017 Independiente 29 0 6 0
2016 Independiente 16 1 2 0
2015 Independiente 31 1 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘De Argentijnen zijn geïnteresseerd, ze vragen ook naar Ajax’

Nicolás Tagliafico blikt met gemengde gevoelens terug op het WK. Voor Argentinië werd het een pijnlijke ervaring, maar de linksback is wel trots op het feit dat hij mocht deelnemen aan...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren