Ajax gaat contract verlengen met ‘het zilverwerk van de club’

Donderdag, 11 januari 2018 om 07:17

Marc Overmars bevestigt dat Justin Kluivert zijn contract gaat verlengen. Voetbal International meldde vrijdag al dat de onderhandelingen zich ‘in een vergevorderd stadium’ bevinden en er lijkt spoedig witte rook te kunnen worden verwacht.

De directeur spelersbeleid van Ajax zegt in het Algemeen Dagblad dat hij rekening houdt met ten minste nog één inkomende transfer: “Maar dat kan ook met het oog op volgend seizoen zijn, zoals met Hassane Bandé en Perr Schuurs. Ik ben in elk geval blij dat we de contracten van Frenkie de Jong en Donny van de Beek hebben verlengd. Kluivert zal snel volgen. Dat is het zilverwerk van de club.”

De achttienjarige Kluivert geniet belangstelling uit naar verluidt Engeland en Italië, maar lijkt niet van plan te zijn om op die interesse in te gaan. Hij ligt nu nog tot de zomer van 2019 vast in de Johan Cruijff ArenA, maar het is dus de bedoeling dat de international van Jong Oranje nog jaren langer bij Ajax blijft voetballen.

Kluivert speelde voor ASV De Dijk en AFC alvorens hij in 2007 werd opgenomen in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende in april 2016 zijn eerste profcontract en maakte in januari 2017 zijn debuut in het eerste elftal, in het met 1-3 gewonnen duel met PEC Zwolle. Kluivert maakte tot dusverre acht doelpunten in veertig optredens voor Ajax.


Poll

Is Ajax het plafond voor Justin Kluivert, denk je?


Gerelateerd

52 reacties (laatste reactie door bjoriesnorie)

Eerlijk is eerlijk, Overmars is echt uitstekend bezig. Daadkrachtig met het verlengen van contracten van talenten en goede spelers. De toekomst ziet er wel rooskleurig uit zo.

11 januari 2018 om 08:12

Je bent wel heel optimistisch dat de toekomst er direct rooskleurig uit ziet. Toegegeven dat Marco Overmars uitstekend werk verzet en met alle contractverlengingen en het vroeg aantrekken van nieuwe spelers (ervaring en talent) een goede basis legt voor de toekomst. Toch ben ik heel erg benieuwd naar Ten Hag (of een toekomstige coach), want prestaties staan of vallen via de coach en de manier waarop hij werkt. Daarnaast ben ik nog nieuwsgieriger wat Ajax met het eigen vermogen gaat doen. Er is veel verdiend in de afgelopen jaren, er is een mooi potje opgebouwd. Dat moeten we vooral vasthouden, maar ben ook benieuwd of Overmars, met zijn financiele achtergrond, op een creatieve manier de club verder brengt met dit eigen vermogen. Hierbij kun je denken aan een eigen stadion, van de beursgang af, Ajax wedstrijden goedkoper maken (vollere stadions, meer sfeer, betere prestaties) en/of verbouwing en aankleding JC ArenA. Ik laat mij verrassen.

11 januari 2018 om 08:18

Dutchmen, je twijfels aan Marc Overmars met zijn achtergrond zijn echt onterecht. Marc Overmars heeft zelf nooit op de centen gezeten, alleen werden zijn plannen iedere keer tegen gehouden door de Rvc, waar hij toch toestemming van moet hebben. Daarnaast is Ajax al aan het uitbreiden op de toekomst voor 36 miljoen euro. Er komen 15 velden en er gaat een mini-stadion gebouwd worden. 36 miljoen noem ik niet weinig toch? Tenslotte je argument over de coach, tja dat is altijd afwachten, maar de toekomst met zulke grote talenten en daarnaast af en toe een directe kwaliteitsinjectie in de selectie van het eerste, kan ik het alleen maar rooskleurig noemen.

11 januari 2018 om 08:28

Ik had het niet beter kunnen uitleggen. Mensen zien Overmars als een soort Dagobert Duck die alleen maar geld verzamelt, dat terwijl hij juist wilt uitgeven. Overmars levert prima werk en krijgt veel te weinig waardering.

11 januari 2018 om 08:34

@Bjoriesnorie en AFCAjax0164, Jullie begrijpen mij verkeerd. Ik zeg helemaal niet dat ik Marc Overmars een gierigaard vind die alleen maar op de centen zit. Wat ik zeg, en waar ik oprecht benieuwd naar ben, is/zijn de plannen die Marc (en de rest v/d club) heeft/hebben om het eigen vermogen te gebruiken voor verdere verbetering van de club en het project Ajax.

11 januari 2018 om 09:10

@dutchmen ik ben het voor een groot gedeelte met je eens..totdat je begon over “wedsrijden goedkoper maken”...op welke bizarre manier denk jij op die manier meer geld te genereren dan nu het geval is? Ajax zit volledig aan het plafond voor wat betreft seizoenskaarten verkoop.

11 januari 2018 om 09:11

@dutchmen dit is wat je zegt: '' maar ben ook benieuwd of Overmars, met zijn financiele achtergrond, op een creatieve manier de club verder brengt met dit eigen vermogen'' Wat bedoel je dan met financiële achtergrond en creatieve manier van Overmars'' ? Je suggereert toch dat zijn achtergrond weinig geld uitgeven is?

11 januari 2018 om 09:32

@dutchmen,

Of de coach een schot in de roos is, is afwachten. Feit is wel dat Overmars twee van de drie keer de juiste coach op het juiste moment aanstelde. De Boer was de juiste coach die we op dat moment ook nodig hadden, met weinig middelen zorgde hij ervoor dat Ajax relevant bleef en de spelers niet voor minimale bedragen moest verkopen (feyenoord problematiek van een aantal jaar geleden). Hierdoor werd een penibele financiële situatie veranderd naar een van de meer

Toen de Boer toe was aan een nieuwe uitdaging kwam Overmars met Bosz op de proppen. Hij durfde verder te kijken dan in de gebruikelijke poule en keek juist naar wat Ajax als elftal en club nodig had. Met ietwat geluk haalde wij de finale van de EL, maar Ajax was voor het eerst sinds jaren weer relevant in Europa en bracht een stukje Nederlandse glans terug. Ajax stond weer op de kaart en spelers waren plots klap 30% duurder.

Geborrel tussen de technische staf en Bosz leidde tot een vroegtijdige breuk. Ajax kwam met Keizer op de proppen, Overmars vond het te vroeg, wilde een meer ervaren coach en keizer als assistent en werd overruled. Het resultaat weten we inmiddels, voor echt alles vroegtijdig uitgeschakeld en een achterstand op de koploper.

Nu komt uit de koker van Overmars wederom een coach met geen Ajax achtergrond. Maar gelet op zijn trackrecord mag je er wel enigszins van uitgaan dat dit weer een coach is die Ajax nodig heeft. Of de beste mans meteen de titel weet binnen te slepen is niet te bepalen. Sterker nog dat heeft hij geen eens zelf in de hand. Al wint Ajax elke wedstrijd met overmacht, als PSV alleen van Ajax verliest wordt Ajax geen kampioen, maar je kan dan niet echt zeggen dat dit aan de coach gelegen heeft.

Dan zijn trackrecord met aankopen. Overmars is daar echt door schade en schande wijs geworden. Toegegeven ze hadden niet veel financiële ruimte en dan vis je in een andere vijver. Maar waar het in het begin te veel niet bruikbare spelers werden gehaald uit de midden categorie is dat gaande weg beter geworden (bij de koopjes is het toch echt meer 50/50 dan compleet slecht Poulsen, Schone en Viergever uiterst bruikbare spelers uit de koopjesvijver en ook Younes en Milik hebben/hadden hun waarde, midden categorie was echt belabberd, Gudelje/sinkgraven). Die midden categorie lijkt er een beetje uitgeslagen, daar is het budget dusdanig omhoog geschroefd dat er eigenlijk nauwelijks nog in Nederland gekeken wordt voor versterkingen in die categorie.

Dan de grote zak geld waar Ajax op zit, op zekers dat ze dat stadion gaan kopen. Ajax volgt immers het Bayern Munchen model. De begroting moet omhoog, de beste manier daarvoor is het stadion in eigen beheer. Tot voor kort was het eigenlijk nog geen mogelijkheid. Als je ff zoekt op internet vind je vanzelf een uitgebreid artikel waarom tot voor kort niet. Heeft te maken met de founders van de Arena waardoor bepaalde merken/producten exploitatie rechten en uitbaat rechten hadden voor een x aantal jaar (ff zoeken op arena, founders en exploitatierechten). Maar het lijkt een kwestie van tijd voordat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Maar vergis je niet Arena in eigen beheer en het verlaten van de beurs waren belangrijke pijlers in plan Cruijff die niet over puur het voetbal gingen.

11 januari 2018 om 09:54

@bjoriesnorie, wat ik bedoel met zijn financiele achtergrond is dat het een heel kundige man is op dat gebied. Aangezien hij zijn persoonlijke eigen vermogen op de beurs ook erg heeft verbeterd. Hij heeft dus bewezen financieel erg capabel te zijn en ben benieuwd wat hij hierin verder voor Ajax kan betekenen.

11 januari 2018 om 09:57

@Ninjakai, dank voor je reactie. Jouw laatste alinea is inderdaad waar ik op doel. Ben zelf niet geheel op de hoogte van alles dat er speelt, maar ben wel uiterst geïnteresseerd in het verloop ervan. Dus dank voor de tip 😉👍🏻.

11 januari 2018 om 10:38

Wat betreft de werkwijze van Ten Hag, op het YouTube-kanaal kan je filmpjes zien van het trainingskamp in Portugal. Nu weet ik niet of dit een goede basis is om een oordeel op te vormen, maar hij lijkt veel actiever en vooral fanatieker te ogen dan Keizer. Enorm fel komt hij over.

11 januari 2018 om 09:45

@bjoriesnorie:

"eerlijk is eerlijk, Overmars is echt uitstekend bezig."

Dit vind ik eerlijk gezegd wel een opmerkelijke reactie.

Ajax lag in augustus al uit de EL en uit de CL en in december uit de beker. Als het PSV niet meer inhaalt, dan wint het voor het vierde seizoen op rij geen enkele prijs. En dat alles ondanks het feit dat Ajax verreweg de vetste bankrekening van Nederland heeft. En daarbij is de mede door Overmars aangestelde nieuwe trainer al na 5 maanden ontslagen.

Maar zodra Overmars er in slaagt om een paar talenten hun contract te laten verlengen, dan is hij "echt uitstekend bezig"?

Als hij het voor het zeggen zou hebben bij mijn club, dan zou ik denk ik toch iets minder tevreden zijn over hem.

11 januari 2018 om 10:28

Dat is een beetje kort door de bocht he.

Overmars wilde Keizer helemaal niet aanstellen als hoofdcoach, daar was hij fel op tegen. Hij werd echter overruled door Bergkamp en Van der Sar die graag Keizer zouden zien.

Daarnaast is Overmars al jaren bezig om de talenten binnen de club langer te binden en dat gaat hem erg goed af. De transferinkomsten zijn naar recordhoogte gestegen onder zijn bewind en nu lijkt het erop dat hij ook steeds vroeger de selectie op orde wil hebben.

Dat Ajax al 3,5 jaar geen prijs heeft gepakt kun je niet echt hem toeschuiven vind ik. Als Ajax 'gewoon' van De Graafschap had gewonnen was die periode maar 1,5 jaar geweest en vorig jaar had Ajax een heel goed seizoen. De titel is verloren omdat Feyenoord steengoed was en er in het begin punten zijn gemorst omdat Bosz (gehaald door Overmars!) wat tijd nodig had. Daarnaast vind ik dat een finaleplaats in de Europa League best als een prijs mag worden beschouwd voor een Nederlandse club, ondanks dat je niks fysieks in de prijzenkast hebt staan. Je ziet het aan dit seizoen hoe bijzonder die prestatie was.

En wat betreft de Knvb beker: dit jaar uitgeschakeld door een goal in blessuretijd en penalty's en vorig seizoen omdat Bosz wat overmoedig werd en Jong Ajax opstelde.

Nee, ik vind ook dat Overmars uitstekend bezig is de laatste tijd!

11 januari 2018 om 10:49

Maar is Brands dan wel goed bezig ?

Psv speelt dit seizoen sinds mensenheugenis geen Europees voetbal. Veel kritiek op het vertoonde spel, alhoewel ze er wel mee op kampioenskoers zitten. De club lijkt steeds afhankelijk van huurspelers. Financieel zijn er nog steeds beperkingen ondanks 2 titels in 15 en 16.

Met Lozano hebben ze dan een nieuwe cashcow, maar duurdere spelers als Maher, De Jong, Pereiro gaan geen giga-transferwinsten opleveren.

Ik denk dat Overmars idd uitstekend bezig is. Financieel staat de club er ontzettend goed voor. Sportief is er te weinig gescoord, maar @stormrage heeft dit al goed verwoord !

11 januari 2018 om 10:51

@stormrage:

Tja, als, als, als...

Zo kun je over elke club wel beginnen. Als Luuk de Jong zijn goede vorm had behouden (en als Locadia niet geblesseerd was geraakt), dan had PSV vorig seizoen ook serieus meegedaan om de titel (er werden immers veel punten gemorst door tekort aan scorend vermogen). Als Bayern z'n plicht had gedaan tegen Rostov, dan had PSV vorig seizoen weer overwinterd in de CL. En dan had je een topseizoen gehad... Maar uiteindelijk word je afgerekend op prestaties, niet op bijna-prestaties.

11 januari 2018 om 10:55

Dat er niet zo heel vaak wat met die dikke bankrekening wordt gedaan ligt vooral aan de rvc. Overmars wilde Ziyech vorig seizoen gelijk hebben, maar dit mocht pas van de rvc toen Ajax uit CL kwalificatie lag. Ook begint Ajax ieder seizoen weer met een gehavende selectie, omdat er altijd al is verkocht, maar niet gekocht.

11 januari 2018 om 10:57

"maar is Brands dan wel goed bezig ?"

Twee landstitels in de afgelopen drie seizoenen, momenteel koploper (ondanks dat o.a. jij voorspelde dat PSV nog maar moest zien dat het boven Vitesse en Utrecht zou eindigen), de nodige financiele lijken in de kast van zijn voorgangers opgeruimd... Ik vind dat hij het uitstekend doet.

"de club lijkt steeds afhankelijk van huurspelers."

Onzin. Van Ginkel is de enige gehuurde speler (ja, en Romero, maar die is na die huurperiode eigendom van Psv).

11 januari 2018 om 11:07

Ajax heeft vorig jaar na een lastige periode een puntenaantal 81 punten gehaald waarmee je normaal gesproken kampioen. Daarnaast is het halen van de Europa League enorm belangrijk voor de aantrekkingskracht van de club voor spelers uit het buitenland en gewoon een knappe prestatie.

Als Overmars in de zomer al de volledige macht in handen had. ben ik er van overtuigd dat Ajax er nu al beter voor stond. Dan had Bosz zijn zin gehad en gebleven en was er veel eerder geïnvesteerd. Dit werd tegengehouden door met name Bergkamp en de Raad van Commisarissen.

Nu hij meer toestemming krijgt voor aankopen van de Raad van Commisarissen heeft gekregen en Bergkamp weg is zie je dat hij veel slagvaardiger is. Vandaar dat Overmars in de ogen van veel mensen nu goed bezig is. Het verlengen van contracten van grote talenten en slagvaardig zijn op de transfermarkt verdient gewoon complimenten.

11 januari 2018 om 11:24

@magistra:

"ajax heeft vorig jaar na een lastige periode een puntenaantal 81 punten gehaald waarmee je normaal gesproken kampioen."

Lang niet altijd, hoor. Er zijn sinds 2000 aardig wat kampioenen (en zelfs nummer 2's) geweest met meer punten:

1999-00 84 punten
2000-01 83 punten
2002-03 84 punten (nr. 2 83 punten)
2004-05 87 punten
2005-06 84 punten
2009-10 86 punten (nr. 2 85 punten)
2014-15 88 punten
2015-16 84 punten (nr. 2 82 punten)
2016-17 82 punten

11 januari 2018 om 11:28

Klopt; Psv doet het boven verwachting goed. Maar daar zaten ook behoorlijk wat lucky of moeizame overwinningen tussen; Sparta, Twente, Feyenoord etc. Benieuwd of het de 2e seizoenshelft nog steeds meezit.

Wat betreft mijn eigen cluppie; ik had Vitesse samen met Utrecht dit seizoen ingeschaald dat ze een aanval op de traditionele Top 3 zouden doen. Maar helaas, onder Fräser zijn we uiterst teleurstellend bezig.

Wat betreft de huurlingen; vorig seizoen 3 aanvallende middenvelders. Nu dus 2 (van Romero begrijp ik dat nog) en er was in de zomer nog geprobeerd om een linksback te huren, maar HSv werkte niet mee.

Anyway, mooi dat jullie tevreden zijn over Brands....

11 januari 2018 om 11:33

"nu dus 2 (van Romero begrijp ik dat nog) en er was in de zomer nog geprobeerd om een linksback te huren, maar HSv werkte niet mee."

Voor zover ik weet is het altijd de bedoeling geweest dat PSV Douglas Santos (van Hsv) zou kopen en niet huren.

11 januari 2018 om 11:41

@ cabinessence

Heb je inderdaad een punt. Ik referreerde echter ook een beetje naar de periode waarin Frank de Boer steeds kampioen werd met minder dan 80 punten. In vergelijking met de jaren onder Frank de Boer was dit puntenaantal een stuk hoger.

11 januari 2018 om 11:59

@cabinessence

Ik vind dat de prestaties van het elftal buiten overmars staat. Er is goed materiaal, talenten worden verlengd en Ajax is financieel hartstikke gezond. Dat het elftal nog niet loopt zoals het zou moeten is hem niet aan te rekenen. Daarna zegt stormrage terecht dat Overmars de trainer Keizer helemaal niet wilde, maar verplicht werd, omdat het 2 tegen 1 was. Of terwijl Bergkamp en Sar tegen Overmars.

Zijn werk om talenten te binden, spelers voor veel geld te verkopen en doorgaans spelers koopt die ook een meerwaarde hebben voor het team. Vind ik zijn werk inderdaad erg goed.

Is alleen maar goed voor beide partijen als Kluivert bijtekent.
Maar effe zonder gekheid.
Heeft Ajax ook een Juwelierszaak in de Arena?
Ik hoor en lees vaak: Ze hebben een diamant, Parels, goud in handen en nu ook al zilverwerk

11 januari 2018 om 07:47

Haha leuke reactie!

Ik erger me ook vaak aan die benamingen als 'diamant' en nu ook al zilverwerk. Talenten worden veel te snel de hemel in geprezen.

Ik vind Ajax de laatste tijd goed bezig. Contracten worden tijdig verlengd en spelers worden binnen gehaald. Goed om te zien!

11 januari 2018 om 07:52

Echt he en als ze weer 4 wedstrijden hebben gespeeld wat niet om aan te zien is, wordt er weer gezegd dat t een ijzerboer is

11 januari 2018 om 07:54

Juwelierszaak de Toekomst!!! 1 halen, 45 miljoen betalen 😂. Yes zeker goed als hij bijtekent. Hij speelt nu wekelijks en krijgt de ruimte en de tijd om zich te ontwikkelen. Uiteraard is het maar de vraag hoe het gaat verlopen onder de nieuwe coach, maar ik kan me niet voorstellen dat Justin bankt onder hem.

11 januari 2018 om 07:57

Zo zou je het inderdaad kunnen noemen ja. Je vergeet alleen dat het de media is fie het zo noemt en niet Ajax.

11 januari 2018 om 08:11

Nou niet alleen de media maar ook wij normale holbewoners zijn wereldkampioen in het ophemelen en afkraken van 'talenten' .

11 januari 2018 om 08:27

@robsch & Almere

Natuurlijk weet ik dat de media dit doet.
Vaak heb ik ze dat ook verweten en dat de meeste Ajacieden, op een enkeling na, daar niet in mee gaan.
Alleen net wat Lfcx8 ook zegt: Wij zijn wel meesters in het groot of klein maken van spelers.
En dan bedoel ik niet alleen de Ajax spelers

11 januari 2018 om 08:32

Klopt en dat moeten we is afleren. Tuurlijk hebben en komen er leuke spelers aan maar ik vind kijk is na een seizoen.

11 januari 2018 om 08:11

Klopt maar de oorzaak daarvan is de media, laat ze eerst maar is een seizoen stabiel tot goed draaien. Overmars doet goede zaken met de groep bij elkaar te houden

11 januari 2018 om 09:42

Overmars is een goed zaken man. Zowel privé als voor AJAX. Dat wil niet zeggen dat dat de reden is dat diverse spelers bijtekenen. Dit heeft diverse redenen. O.a De jonge talenten zien de voorbeelden van collega's die vaak te vroeg vertrekken, en niet goed terecht komen. Vaak op de bank of zelfs op de tribune. Bij bijv de 3 jongens bij Ajax die hebben of gaan bijtekenen hebben toch een soort clubliefde. En natuurlijk krijgen ze een verbetert contract , en dan praat je al snel over enkele tonnen meer. En geloof mij tussen de 4 en 9 ton per jaar en een prachtige auto op die leeftijd met de wetenschap dat je normaal gesproken over 2 tot 3 jaar millijonair bent , doormiddel van een super transfer. Hoef je je echt geen zorgen te maken.

11 januari 2018 om 08:51

Ik had het zo nog niet bekeken, maar wellicht is er wel makkelijk een verklaring te geven. Wanneer je speelt in een parelwitte outfit afgezet met robijnrode strepen en een aantal gouden sterren, heeft zoiets al snel een hoog 'bling bling' gehalte

Alle gekheid op een stokje, dit is natuurlijk een goed besluit en ik ken niet alle ins en outs van Ajax, Maar het lijkt dat Overmars de laatste tijd wat sneller en slagvaardiger kan handelen. Als ik het niet verkeerd zie, dan is dat misschien nog wel de grootste winst, want een domme jongen op die positie is het niet.

11 januari 2018 om 08:58

Jazeker holala. De wedstrijd tegen Feyenoord begint Ajax met een parel op doel. Silverwerk in de verdediging, 2 diamanten als buitenspelers een gouden koppel op het middenveld en een spits met een bronzen plaat voor zn kop.

11 januari 2018 om 09:48

Om het af te maken verwachtende de supporters niets meer dan een briliant pot voetbal op een smaragdgroene veld Ik zie het al echt voor mij, een Amsterdammer die tegen zijn vrouw/vriendin zegt dat hij naar de juwelier gaat, zij helemaal opgewonden en wil mee en ze belanden in het stadion

Yessss. Heerlijk nieuws. Lekker concureren met bande, neres en cerny.

11 januari 2018 om 08:29

@lee
Ik denk dat Cerny hier de "minste" is.
Je vergeet ook nog die Noor of Zweed van Heerenveen.

11 januari 2018 om 09:09

Van hem ben ik nog niet echt overtuigd. De ene Keer geniaal en de andere keer echt niks. Dan nog liever younes.

11 januari 2018 om 09:30

Younes is 24, Johnsen 19. Lijkt me beetje vroeg om 'm af te schrijven...

11 januari 2018 om 11:07

Afschrijven doe ik niet. Echter voor Ajax 1 zie ik hem nog niet als waardig concurrent. Met de nadruk op nog he. Op dit moment hebben we echt wel meer aan younes

Mocht het Spaans zilverwerk zijn dan wordt hij herenigd met vader en broertje Shane😊

Eerlijk is eerlijk, met zaakwaarnemer Raiola had ik dat eigenlijk niet verwacht. Zeker nu Kluivert hot is, is hij in staat om overal lucratieve deals te sluiten.

Voor Ajax mooi dat er nu een geweldig jong geraamte voor langere tijd vast ligt. Dat heeft Overmars en co dan toch weer goed voor elkaar gekregen.

Benieuwd voor welke positie de binnenkomende transfer geldt ?

11 januari 2018 om 08:59

Mja, als de ''grote 4'' van de talenten (De Ligt, vd Beek, De Jong en Kluivert) zich blijven ontwikkelen dan betekenen die contractverlengingen vooral hogere transfersommen. De clubs blijven dan toch wel terug komen. Het lijkt mij sterk dat ze er alle 4 nog over een jaar of 2-3 zijn bij Ajax. Vooral vd Beek en De Jong, die dan voorzichtig op een leeftijd komen waar je wel eens naar een buitenlandse carriã¨re gaat kijken. Als De Ligt zijn sterke lijn doortrekt en Barcelona staat met een zak van 50m op de stoep, vraag ik me ook af hoe veel transferperiodes De Ligt daar nog nee tegen zegt.

Maar ja, goed werk, dat wel. Of je hebt ze nog een tijdje, of je bent verzekert van een paar nieuwe megaklappers in de toekomst.

11 januari 2018 om 10:12

Het is helaas zo zoals jij aangeeft.. als een van de talenten zich dusdanig ontwikkelt dat hij echt heel goed en belangrijk is dan is hij binnen een jaar weg en mogen wij ons weer verlekkeren aan de potentie van een nieuw talent..

11 januari 2018 om 10:32

Ik had er wel vertrouwen in vanwege zijn vader. Die kent het spelletje en weet welke risico's er kleven aan een te vroege overstap naar het buitenland. Ik denk ook dat hun financiële achtergrond meespeelt. Ze hebben het goed, dus de drang om financieel gezien snel het onderste uit de kan te moeten of willen halen wordt hierdoor verkleind. Had hij uit een gezin gekomen waar ze het veel minder breed hadden, dan had hij wellicht wel een transfer naar het buitenland gemaakt...

Heerlijk nieuws zo op de donderdag ochtend! Natuurlijk van groot belang dat Justin bijtekent, zeker nu hij in een prima vorm steekt zal de interesse van andere clubs alleen maar toenemen.

Als ik 1 speler van Ajax uit mocht kiezen voor Psv, dan ging ik voor Kluivert. Al sinds zijn eerste wedstrijden in Ajax 1 zie ik hem als het grootste talent van de eredivisie. Hij is nog behoorlijk wisselvallig, maar als hij in goede doen is, dan vind ik hem echt een ongelooflijke voetballer. Als hij er in slaagt om constanter te worden, dan zie ik hem nog verder komen dan Neres en Lozano en misschien zelfs de echte Europese top halen.

11 januari 2018 om 10:22

Als PSV'er zou ik toch met mijn ogen dicht voor Matthijs de Ligt gaan, linksbuiten is namelijk met Lozano al (erg) goed bezet terwijl achterin nog wel het nodige te verbeteren valt. Vind De Ligt inmiddels echt sowieso bij de beste 3 CV's van de ED horen. Edit: ik had even niet aan Obispo gedacht, dat is ook wel een stevig talentje natuurlijk. Hopelijk zien we hem volgend jaar ook in de ED op de plek van Isimat.

11 januari 2018 om 17:52

Denk dat Malen qua talent Kluivert achter zich laat, dan heb ik het over ruw talent. Ik zou zelf ook voor de Ligt zijn gegaan, voor Ajax zou ik graag Reis van Groningen zien komen. Onhaalbaar maar welkom zouden Stengs en Malen zijn

Jongen met veel potentie, maar nog erg jeugdig, wat niet gek is gezien zijn leeftijd. Ik zei het in een eerder artikel al eens en zeg het opnieuw, lekker voetballen moet hij. Geen rare fratsen en uitspraken, dan kan hij het nog ver schoppen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

48 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘We hebben ons werk met Kluivert gedaan, maar zo zie ik dat niet’

Justin Kluivert liet Ajax onlangs op negentienjarige leeftijd achter zich voor AS Roma, terwijl er al de hele zomer ook flink wordt getrokken aan de achttienjarige Matthijs de Ligt en Frenkie...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 18 juli
AC Milan en Atlético Madrid zijn akkoord over Nikola Kalinic. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren